Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * - 4 Ψήφοι

Neon Genesis Evangelion


  • Please log in to reply
723 replies to this topic

#436 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 04 Μάρτιος 2009 - 10:09

Toν έχετε παρεξηγήσει λίγο τον άνθρωπο ρε παιδιά. Σκηνοθέτης είναι, όχι ο Δράκουλας των Καρπαθίων...:hahaha:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#437 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 Δημοσιεύσεις:
  • LocationLost in Time...

Καταχωρήθηκε 04 Μάρτιος 2009 - 14:35

Από τα καλύτερα ανιμε που έχω δει. Δεν έχω δει ακόμα το End of Evangelion αλλά η σειρά θα μπορούσε να τελειώσει και στο 26ο επεισόδιο αν πρόσθεταν ακόμα 2-3 πράγματα. Βέβαια κρατάω μια επιφύλαξη μέχρι να δω και το τέλος στην ταινία.

#438 Neochaos

Neochaos

    Anime Fan

  • Members
  • 138 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2009 - 15:58

Μόλις τέλειωσα την σειρά Neon Genesis Evangelion. Με άφησε με μεικτά συναισθήματα. Μια αίσθηση λύπης που τέλειωσε και μια αίσθηση χαράς που όλα πήγαν καλά στο τέλος ( ή ίσως πήγαν καλά….). Είναι μια σειρά που αν δεν την δεις μέχρι το τελευταίο επεισόδιο δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη για αυτήν όσο καλά και να στην περιγράψουν. Δεν ξέρω άμα είναι καλό ή κακό anime, το μονό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι μου άρεσε παρά πολύ.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση σε αυτούς που έχουν δει τις ταινίες.

Με ποια σειρά να δω της ταινίες χωρίς να κάνω spoilers ή να χαλάσω την σειρά της υποθέσεις.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Η 1η αλυσίδα μου
Η 2η αλυσίδα μου


Neon Genesis Evangelion moments

Spoiler:




#439 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2009 - 16:07

μεχρι στιγμης υπαρχουν 3 ταινιες.Το death and rebirth, στο οποιο μη δωσεις σημασια, ειναι στιγμες απο τα επισοδια μαζεμενες, και το επικο end of evangelion, το οποιο πρεπει να δεις οπωσδηποτε, και αποτελει ενα εναλλακτικο τελος για τη σειρα, αντι για τα επισοδια 25-26.

Η τριτη ταινια, το rebuild of evengelion 01 βγηκε περσυ και περιλαμβανει τα 6 πρωτα επισοδια της σειρας, με αλλαγμενες μερικες σκηνες, αξιζει και αυτο να το δεις.

qzMHWHd.png


#440 vladx

vladx

    Fighting Spirit

  • Members
  • 201 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 03:35

Μολις τελειωσα τη σειρα και ειδα και το End of Evangelion. Τι να πω ρε παιδια?
Εχω παρα πολυ αναμεικτα συναισθηματα απο τη σειρα. Η σειρα απο μονη της εχει πολλα κενα και ασαφειες και δεν το λεω γιατι δεν τα καταλαβα, αλλα γιατι για καταλαβω πραγματα που δεν αποσαφηνιστηκαν χρειαστηκε να διαβασω ενα καρο πραγματα απο διαφορα σαιτ με αναφορες που δεν περιεχονται καν στη σειρα. Πχ αναφερεται πουθενα τπτ για το First Impact ,η για το ποιος ειναι ακριβως ο Lilith και ο Adam και απο που ηρθαν και γιατι δεν μπορουν να συνυπαρξουν οι ανθρωποι με τους Angels?
Υπαρχουν παρα πολλα ακομα που μενουν στον αερα και δεν βρισκω λογο να αναφερω. Ισως αρκετοι να μην εδωσαν βαρυτητα σε αυτα αλλα σε αλλες πτυχες της σειρας.
Οσο για την ψυχαναλυση που γινεται στη σειρα, ε...
Οι περισσοτεροι ξερουμε οτι ο Hideaki οταν το εγραφε ηταν στο τρελαδικο με καταθλιψη και αυτο που εκανε ηταν να μας παρουσιασει την ψυχικη κατασταση του μεσα απο τους χαρακτηρες και τελικα να τους γιατρεψει μεσα απο την ιδια διαδικασια που περασε και αυτος. Ε εμενα με κουρασε. Ειδικα στο τελος ηταν ολο το ιδιο...Ολο ποιος ειμαι?, που παω?, αξιζει να ζω? και παει λεγοντας, αλλα απο ενα σημειο και μετα επαναλαμβανοταν συνεχως αυτη η κατασταση. Πιστευω το παρακανανε... Την μπουκωσανε τη σειρα με στοιχεια που κατα τη γνωμη μου κακο κανανε παρα καλο. Και δεν πιστευω οτι τεχνη ειναι να φτιαχνεις μια σειρα η οποια προσπαθει να περασει μηνυματα με τετοιο τροπο (και αμφιβαλω κατα ποσο καταφερνει να περασει οντως μηνυματα στον πολυ εστω κοσμο). Γιατι ετσι αντιμετωπιζεται απο πολλους το NGE, ως το υπερανιμε, η τεχνη σε ολο της το μεγελειο (διαβασα πολλα τετοια σχολια).

Και επισης αν παρατηρησει κανεις απο τη μεση και μετα ειναι σαν να βλεπεις αλλη σειρα. Αλλαζει τελειως το υφος. Και ο λογος ειναι η καταθλιψη του
Hideaki, που κατα τη γνωμη μου η σειρα θα ηταν πολυ καλυτερη με λιγοτερη ψυχαναλυση.
Φιλικα παντα και οι αντιθετες γνωμες ειναι δεκτες....

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vladx: 07 Ιούλιος 2009 - 03:40


#441 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 04:20

Πάει αρκετός καιρός που είδα την σειρά οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες...Περισσότερο τώρα πια όταν σκέφτομαι το nge βιώνω περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική την εμπειρία που έζησα όταν το είδα οπότε κάποιοι θα με πουν προκατειλημμένη και ναι το παραδέχομαι ότι έιμαι...

Για μένα η σειρά και η ταινία εξηγούν όλα όσα πρέπει να εξηγήσουν...Οι παραπάνω πληροφορίες που μπορείς να βρεις με τη σέσουλα στο διαδίκτυο καμιά φορά μπλοκάρουν την ίδια την αίσθηση που σου αφήνει η σειρά...Τα ερωτήματα που θέτει, τα οποία μάλλον τα πέρασες στο ντούκου αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενα σου είναι θεμελιώδεις αναζητήσεις του ανθρώπινου είδους. Η προσπάθεια να απαντηθούν είναι η ίδια η εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ναι ο Hideaki ξεπερνούσε κλινική κατάθλιψη και ίσως το evangelion να ήταν η θεραπεία του, η κάθαρση του, ο τρόπος να μεταφέρει μέσω της τέχνης αυτήν την πρωτόγονη αγωνία για την ίδια την ύπαρξη μας. Οι προβληματικοί μέχρι το μεδούλι χαρακτήρες του δεν είναι τίποτε άλλο παρά καθημερινοί άνθρωποι που έχουν μπει κάτω από έναν τεράστιο μεγεθυντικό φακό και αναλύονται μέχρι τελικής πτώσης. Κανένας από εμάς πιστεύω δεν θα φαινόταν λιγότερο προβληματικός κάτω από αυτόν τον φακό. Απλά επιλέγουμε οι περισσότεροι να μην μπούμε γιατί αν το κάνουμε αυτά που θα δούμε για τους εαυτούς μας ίσως μας στείλουν και εμάς στο "τρελάδικο" . Δεν θα το λεγα δειλία από μέρους μας όσο ένστικτο αυτοσύντηρησης.

Όμως το "μεγαλείο" της σειράς δεν είναι μόνο αυτή η απογύμνωση του ανθρώπινου ψυχισμού αλλά το ίδιο το τέλος που σου προσφέρει την κάθαρση.
Spoiler:


Τα ζητήματα που πραγματεύεται ειδικά στα δύο τελευταία επισόδεια είναι προβληματισμοί που με τον έναν ή τον αλλον τρόπο, σε άλλους λιγότερο και σε άλλους περισσότερο "βασανίζουν" τους ανθρώπους από καταβολής κόσμου...Το ερώτημα που σου θέτει δεν περικλύεται μέσα στην απλοικότητα του "ποιός είμαι" και το "που πάω" σαν άτομο ξεκομμένο από το σύνολο αλλά μέσα στην πολυπλοκότητα του "ποιός είμαι" και το "πού πάω" μαζί με όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος διατηρώντας παράλληλα την μοναδικότητα της προσωπικότητας μου...

Και ναι. Όταν η τέχνη παράγει τέτοιους προβληματισμούς είναι τέχνη σε όλο της το μεγαλείο. Όπως όμως κάθε μέσο δεν φτάνει πάντα το μήνυμα στον αποδέκτη. Δεν είναι απαραίτητα αυτό κακό, ίσως έχει περισσότερη να κάνει με την προσωπικότητα για την οποία είπα πριν...

xbJ3b2w.jpeg


#442 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 09:03

Μάγκες, πολύ καλά όλα αυτά με τα ψυχαναλυτικά και μάλιστα προσωπικά το έψαξα πολύ. Αλλά μάλλον δε πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και μια σειρά που το τέλος της είναι τόσο μοναδικό και αλησμόνητο που και τίποτα να μην κατάλαβες, μένεις έτσι. Κακά τα ψέματα, σχεδόν κανέναν ανιμέ δεν έχει καλοφτιαγμένο και απρόβλεπτο τέλος και τούτο το κατάφερε με το παραπάνω.

#443 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 10:06

αναφερεται πουθενα τπτ για το First Impact ,η για το ποιος ειναι ακριβως ο Lilith και ο Adam και απο που ηρθαν και γιατι δεν μπορουν να συνυπαρξουν οι ανθρωποι με τους Angels?


Spoiler:

Τι στο yaoi συμβαίνει?

#444 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 10:39

Spoiler:


Matu-san, αναφέρεις ένα σωρό λάθη. Μην παραπληροφορείς αν δεν το έχεις ψάξει σωστά. Συγκεκρυμμένα:
Spoiler:

Όπως καταλαβαίνεις, δεν το κατάλαβες μακροσκοπικά όπως είναι. Δεν ήταν απλά ένα μάτσο άπληστοι που μαλώνανε για το ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Αυτά και πολλά άλλα τα γράφω στο κείμενο που έχω σε λινκ πριν πόσες σελίδες.

#445 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 11:20

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Αυτά και πολλά άλλα τα γράφω στο κείμενο που έχω σε λινκ πριν πόσες σελίδες.

Το οποίο περιέχει ένα σωρό ανακρίβειες και αυθαίρετες ερμηνίες, αλλά ευκαιρία δεν χάνεις να το διαφημίσεις. :nosey:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#446 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 11:27

Sorry, couldn't help it.

Spoiler:

Spoiler:

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#447 vladx

vladx

    Fighting Spirit

  • Members
  • 201 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 12:38

Την περιμενα αυτη την αντιδραση. Ημουνα σιγουρος οτι αρκετοι θα θιχτουν με τα σχολια μου αν και δεν ειχα αυτη την προθεση.

Πάει αρκετός καιρός που είδα την σειρά οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες...Περισσότερο τώρα πια όταν σκέφτομαι το nge βιώνω περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική την εμπειρία που έζησα όταν το είδα οπότε κάποιοι θα με πουν προκατειλημμένη και ναι το παραδέχομαι ότι έιμαι...

Για μένα η σειρά και η ταινία εξηγούν όλα όσα πρέπει να εξηγήσουν
...Οι παραπάνω πληροφορίες που μπορείς να βρεις με τη σέσουλα στο διαδίκτυο καμιά φορά μπλοκάρουν την ίδια την αίσθηση που σου αφήνει η σειρά...


Λοιπον κατ'αρχας οπως ανεφερα και παραπανω στο post μου, ειπα οτι πολλοι μπορει να μην σταθηκαν σε καποιες λεπτομερειες γι'αυτους (για μενα οχι), αλλα εδωσαν βαρος σε αλλες πτυχες. Εσυ λοιπον εισαι ικανοποιημενη με αυτο εγω οχι. Και αποδειξη αυτου που λεω, θα βρεις λιγο πιο πανω οπου και αλλα μελη δεν ξερουν ακριβως τι ειναι τι... Και ειναι πολυ λογικο αφου παρα πολλα δεν αναφερονται στη σειρα.
Spoiler:

Τα ερωτήματα που θέτει, τα οποία μάλλον τα πέρασες στο ντούκου αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενα σου είναι θεμελιώδεις αναζητήσεις του ανθρώπινου είδους.

Τα ζητήματα που πραγματεύεται ειδικά στα δύο τελευταία επισόδεια είναι προβληματισμοί που με τον έναν ή τον αλλον τρόπο, σε άλλους λιγότερο και σε άλλους περισσότερο "βασανίζουν" τους ανθρώπους από καταβολής κόσμου...Το ερώτημα που σου θέτει δεν περικλύεται μέσα στην απλοικότητα του "ποιός είμαι" και το "που πάω" σαν άτομο ξεκομμένο από το σύνολο αλλά μέσα στην πολυπλοκότητα του "ποιός είμαι" και το "πού πάω" μαζί με όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος διατηρώντας παράλληλα την μοναδικότητα της προσωπικότητας μου...


Νομιζω πως τελικα δεν καταλαβες αυτο που ηθελα να πω, ισως να μην το δαιτυπωσα σωστα. Οχι δεν τα περασα στο ντουκου και συμφωνω με ολους οσους θα μου πουν οτι η σειρα θετει πολλα ερωτηματα τα οποια αφορουν την ψυχωσυνθεση του ανθρωπου. Αλλα θα διαφωνησω στο οτι αναφερετε στο "που παμε" ολοι σαν ειδος.
Spoiler:


Αυτο που ηθελα εγω να πω αλλα μαλλον δεν το ειπα σωστα ειναι οτι κατα τη γνωμη μου η σειρα εγινε λαθος. Δεν νομιζω να ειναι στη φαντασια μου οτι ο τροπος που αρχισε με τον τροπο που τελειωσε ειναι η μερα με τη νυχτα. Ειναι σαν δυο σειρες. Ξεκινησε σαν μια σειρα με πιο shounen χαρακτηρα (με δραση, μυστυριο) και ενθουσιαστηκα παρα πολυ οταν αρχισα να υποψιαζομαι τι παιζει, αλλα και με πολυ πρωτοτυπο σεναριο κατα τη γνωμη μου. Ομως στο τελος το γυρισε μονο στην ψυχαναλυση και ολα τα αλλα τα παρατησε, αδιαφορωντας για την πλοκη της σειρας. Τα τελευταια επισοδεια ειναι ετσι, γιατι τοτε ηταν που επαθε και ο Hideaki την καταθλιψη. Αλλιως η σειρα δεν θα ηταν αυτη που γνωριζουμε σημερα. Γι'αυτο το λογο γυριστηκε και το End of Evangelion, για να αποσαφηνιστουν αρκετα στοιχεια που ειχαν μεινει στον αερα, γιατι ο Hideaki ηθελε να κανει ψυχαναλυση και την πλοκη της σειρα την αφησε στον αερα. Ωραιο ηταν αλλα το παρακανε με την ψυχαναλυση. Οχι γιατι ηταν κατι το δυσνοητο αλλα εμενα με κουρασε.
Spoiler:

Δεν εγραψα οτι εγραψα για να τη σπασω σε οσους ειναι φαν, αφου και γω οπως ειπα μου αρεσε, αλλα απλα διατυπωσα τη γνωμη μου. Αλλωστε αυτο ειναι το νοημα του φορουμ, να συζηταμε και να ανταλλασουμε τις ιδεες και τις αποψεις μας.:)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 07 Ιούλιος 2009 - 12:49
spoilers


#448 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 13:12

Καταρχάς δεν νομίζω να εξάγεται από πουθενά ότι θίχτηκα :/ Ζήτησες άλλες γνώμες και σου έδωσα μία... Δεν βρίσκω τον λόγο να υποβαθμίζεις μια άλλη άποψη που μπήκα στον κόπο να σου δώσω σε προιόν θιγμένου fangirlισμού...

Δεύτερον κατάλαβα πολύ καλά τι θες να πεις...Περίμενες ένα mecha/sci-fi/mystery/thriller shounen και σου βγήκε η Μεγάλη Ψυχαναλυτική Εγκυκλοπαίδεια.

Όσον αφορά πλήροφορίες που δεν σου προσφέρει η σειρά. Θα το ξαναπώ. Ναι έχει αναφορές τις οποίες ίσως να θες να ψάξεις για να ικανοποιηθεί η περιέργεια σου και πίστεψε με στο internet θα βρεις υλικό να διαβάζεις για μια ζωή. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν είναι απαραίτητο για να κατανοήσεις το μήνυμα της σειράς να τα διαβάσεις. Το τέλος (σκοπός) αυτού του έργου είναι άλλος και τo mecha part ας το πω χονδρικά είναι απλά το δοχείο μεταφοράς του. Γιαυτό και διαφωνώ μαζί σου γιατί δίνουμε σημασία σε άλλα πράγματα.

Ξαναδιάβασε με. ΔΕΝ είπα που πάμε όλοι σαν είδος. αν το έκανα αυτό θα αναιρόύσα ότι μου αρέσει σε αυτήν τη σειρά.

Το ερώτημα που σου θέτει δεν περικλύεται μέσα στην απλοικότητα του "ποιός είμαι" και το "που πάω" σαν άτομο ξεκομμένο από το σύνολο αλλά μέσα στην πολυπλοκότητα του "ποιός είμαι" και το "πού πάω" μαζί με όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος διατηρώντας παράλληλα την μοναδικότητα της προσωπικότητας μου...


Νομίζω αυτό που λέω είναι κάπως πιο πολύπλοκο από το που πάμε όλοι μαζί σαν είδος.

Τον Hideaki δεν τον έπιασε κατάθλιψη στη μέση της σειράς, ήδη ξεπερνούσε ένα χρόνιο πρόβλημα. Επομένως δεν είναι ότι απλά του τη βάρεσε και άλλο ήθελε να κάνει στην αρχή και αλλιώς του βγήκε. Ήδη από τα πρώτα επισόδεια αρχίζει να σου πετάει στοιχεία για το mindfuck που θα ακολουθήσει. Φυσικά η σειρά ακολουθεί μια κλιμάκωση οδηγούμενη σε ένα τέλος (σκοπό). Έπρεπε να προετοιμαστεί το έδαφος, ας το θέσω έτσι.

Δεν νομίζω να σου επιτέθηκε κανείς επειδή είπες την άποψη σου και όπως είπες και εσύ κουβέντα κάνουμε. Δεν μπορώ να σε αναγκάσω να σου αρέσει με το ζόρι :P

xbJ3b2w.jpeg


#449 vladx

vladx

    Fighting Spirit

  • Members
  • 201 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 13:41

Δεν σου ειπα οτι πηγες να με φας ουτε οτι μου επιτεθηκες, απλα ενιωσα οτι παρεξηγηθηκες και ηθελα να εξηγησω οτι δεν ειχα προθεση να την πω σε οσους τους αρεσε, δεν μου αρεσει να γινομαι μ@@@@@ς :emptyonexg1:.
Σεβομαι τη γνωμη και το γουστο του καθενος.

Και για να μην το κουραζω δεν ειπα οτι δεν μου αρεσε, απλα θα μου αρεσε περισσοτερο αν ηταν λιγο διαφορετικο. Αυτο... :D


#450 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2009 - 13:45

Μα είναι διαφορετικό...