Δε διαφωνώ. Εμένα πάντως όλο αυτό κόντεψε να μου δημιουργήσει κατάθλιψη. Δεν αρνήθηκα ότι είναι καλή σειρά, για μένα δεν είναι. Βέβαια, όσο δύσκολες κι αν είναι οι εποχές, ο άνθρωπος δεν μπορεί να μην έχει καθόλου ελπίδα.Οι χαρακτηρες ομως δεν ειχαν ψυχολογικα προβληματα απο μονοι τους... Ζουσαν σε εναν κοσμο οπου, σε ενα μετα-αποκαλυπτικο τοπιο, η προηγουμενη γενια ειχε αναγκαστει να αποκλειστει, ουσιαστικα, σε καταφυγια, και να υποφερει πολλες απωλειες. Η επιβιωση σε εναν τετοιο κοσμο, και με τους ενηλικες να φερουν ακομα το τραυμα της καταστροφης, σιγουρα δεν ειναι και ευνοικες συνθηκες.
Απο την αλλη, τιθεται και το ενδιαφερον ζητημα, οτι η κοινωνια "κληρονομει" τα προβληματα που της δημιουργησε η συλλογικη εμπειρια, στα παιδια της. Και ειναι σκοπιμο, να αναρωτηθει κανεις αν και η δικια μας γενια φερει στον ψυχισμο της τα προβληματα της προηγουμενης.
Ο ψυχολογικος κοσμος των χαρακτηρων, η νοοτροπια τους, ενω ειναι προβληματικος για τα δεδομενα που εχουμε μπροστα μας, δεν θα ηταν τοσο ακραιος για μια γενια με τοσο φριχτες εμπειριες. Και αντιστοιχως, και ο σημερινος ψυχισμος του ανθρωπου θα θεωρουνταν παθολογικος απο μια γενια που μεγαλωσε σε καλυτερο περιβαλλον.
Δηλαδη, θελω να καταληξω οτι ισως, απλα, στο NGE αποσαφηνιζεται, οτι η καθε κοινωνια μεταφερει την ψυχολογικη ανεπαρκεια που της δημιουργουν τα συλλογικα της βιωματα, οριζοντας την ως κατι φυσιολογικο.
Το οποιο ειναι πολυ βαθια τροφη για σκεψη
Επισης, να αναφερθει οτι
Spoiler:
Γενικα, δεν μπορω να πω οτι το ολο το θεμα των Angels μου θυμισε, προσωπικα, Asimov.
Asimov μου θύμισε αυτό που έκανα bold μέσα στο spoiler tag σου. Καμία σχέση οι άγγελοι. Αν έχεις διαβάσει Foundation
Edited by Nighteyes, 13 January 2009 - 18:48.