Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#406 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 13 January 2009 - 18:41

Οι χαρακτηρες ομως δεν ειχαν ψυχολογικα προβληματα απο μονοι τους... Ζουσαν σε εναν κοσμο οπου, σε ενα μετα-αποκαλυπτικο τοπιο, η προηγουμενη γενια ειχε αναγκαστει να αποκλειστει, ουσιαστικα, σε καταφυγια, και να υποφερει πολλες απωλειες. Η επιβιωση σε εναν τετοιο κοσμο, και με τους ενηλικες να φερουν ακομα το τραυμα της καταστροφης, σιγουρα δεν ειναι και ευνοικες συνθηκες.

Απο την αλλη, τιθεται και το ενδιαφερον ζητημα, οτι η κοινωνια "κληρονομει" τα προβληματα που της δημιουργησε η συλλογικη εμπειρια, στα παιδια της. Και ειναι σκοπιμο, να αναρωτηθει κανεις αν και η δικια μας γενια φερει στον ψυχισμο της τα προβληματα της προηγουμενης.

Ο ψυχολογικος κοσμος των χαρακτηρων, η νοοτροπια τους, ενω ειναι προβληματικος για τα δεδομενα που εχουμε μπροστα μας, δεν θα ηταν τοσο ακραιος για μια γενια με τοσο φριχτες εμπειριες. Και αντιστοιχως, και ο σημερινος ψυχισμος του ανθρωπου θα θεωρουνταν παθολογικος απο μια γενια που μεγαλωσε σε καλυτερο περιβαλλον.

Δηλαδη, θελω να καταληξω οτι ισως, απλα, στο NGE αποσαφηνιζεται, οτι η καθε κοινωνια μεταφερει την ψυχολογικη ανεπαρκεια που της δημιουργουν τα συλλογικα της βιωματα, οριζοντας την ως κατι φυσιολογικο.
Το οποιο ειναι πολυ βαθια τροφη για σκεψη:)

Δε διαφωνώ. Εμένα πάντως όλο αυτό κόντεψε να μου δημιουργήσει κατάθλιψη. Δεν αρνήθηκα ότι είναι καλή σειρά, για μένα δεν είναι. Βέβαια, όσο δύσκολες κι αν είναι οι εποχές, ο άνθρωπος δεν μπορεί να μην έχει καθόλου ελπίδα.

Επισης, να αναφερθει οτι

Spoiler:

Γενικα, δεν μπορω να πω οτι το ολο το θεμα των Angels μου θυμισε, προσωπικα, Asimov.

Asimov μου θύμισε αυτό που έκανα bold μέσα στο spoiler tag σου. Καμία σχέση οι άγγελοι. Αν έχεις διαβάσει Foundation
Spoiler:

Edited by Nighteyes, 13 January 2009 - 18:48.

Posted Image

Posted Image

#407 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 13 January 2009 - 19:32

Προσωπικά αυτό το βρίσκω δειλό. Είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθώσεις κάτι από το να το ξαναρχίσεις από την αρχή. Και το ηθικό δίδαγμα που λαμβάνω εγώ από τη σειρά είναι αυτό. Κάτι τέτοιο σε πιο ήπιο βαθμό συνέβη και στο

Spoiler:
αλλά εκεί δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί ούτε κατάθλιψη έπαθα ούτε προσπάθησαν να 'περάσουν' διάφορα φιλοσοφικά μηνύματα.

Ορίστε, μόνος σου απαντάς. Το τέλος στο άλλο ήταν ήπιο ενώ εδώ ακραίο. Φυσικά και έκανε μεγαλύτερη εντύπωση.

Επίσης πρέπει να τονίσω ότι σχεδόν σε όλα τα ανιμέ με χάπι έντ, στο τέλος όλα τα προβλήματα λύνονται με έναν βλακώδη τρόπο. Ο πρωταγωνιστής μαζεύει την ενέργεια των φίλων του και διαολοστέλνει τον κακό.

Ουσιαστικά δηλαδή, πάντα το instrumentality βλέπουμε στο τέλος όλων των anime, απλά δε το καταλαβαίνουμε τόσο άμεσα. :terror2:

Αυτήν η σειρά έκανε το αναπάντεχο. Πάλι είχε instrumentality απλά απέφυγε να δώσει μια γελοία εύκολη λύση σε όλα τα προβλήματα. Πως την είδαμε, Ντράγκομπολ; Δράκε, ανέστησε τους καλούς και ξαναφτιάξε τον πλανήτη; :hahaha:

#408 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 13 January 2009 - 20:20

Όχι μόνη μου δεν απάντησα. Σ' εκείνη τη περίπτωση μπλέκεται μέσα και παραμύθι, επίσης δεν πήρε μια ομάδα ανθρώπων
Spoiler:

Από δω μου το πας, πάλι στο happy end καταλήγεις. :congrats:Είπαμε. Δεν ταίριαζε happy end. Τέλος.

Posted Image

Posted Image

#409 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 13 January 2009 - 20:48

αυτό που γράφεις μες το spoiler tag σίγουρα δεν είναι το ποίο ευχάριστο άλλα το ποίο ρεαλιστικό σενάριο, αν και στο τέλος (EoE spoiler )
Spoiler:

Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#410 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 13 January 2009 - 20:53

@Nighteyes μπορείς εσύ να μας πεις τι θα προτιμούσες να γινότανε στο τέλος αν όχι αυτό που έγινε και ούτε το παραμύθι που ανέφερα;

#411 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 13 January 2009 - 21:09

Θα απαντήσω μια και έξω και στους δυο σας, γιατί το τραβήξαμε αρκετά και δεν νομίζω να βγει πουθενά. Επειδή δεν μου άρεσαν ούτε οι επιλογές που δόθηκαν, ούτε το κλίμα της σειράς, ούτε αυτό που πάει να περάσει στο θεατή, δεν θα άλλαζα το τέλος.
Spoiler:

Μόνο που τότε δεν θα είχε καμία σχέση με αυτό που είδαμε και το evangelion δεν θα υπήρχε καν στο τίτλο,
Spoiler:

Posted Image

Posted Image

#412 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 13 January 2009 - 21:46

Ουσιαστικά για άλλο πράγμα πάμε δηλαδή. Νο problem, κι εγώ συνέχεια λέω "εγώ θα το έγραφα αλλιώς" σε ένα σωρό σειρές...

Spoiler:

#413 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 14 January 2009 - 10:00

Λοιπόν, για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα...

Κάτι άκουσα για "End of Eva" και "happy end"... Allow me to demonstrate:

Spoiler:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#414 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 14 January 2009 - 10:13

Θα απαντήσω μια και έξω και στους δυο σας, γιατί το τραβήξαμε αρκετά και δεν νομίζω να βγει πουθενά. Επειδή δεν μου άρεσαν ούτε οι επιλογές που δόθηκαν, ούτε το κλίμα της σειράς, ούτε αυτό που πάει να περάσει στο θεατή, δεν θα άλλαζα το τέλος.

Spoiler:

Μόνο που τότε δεν θα είχε καμία σχέση με αυτό που είδαμε και το evangelion δεν θα υπήρχε καν στο τίτλο,
Spoiler:

απάντηση στο 2ο σποιλερ

Spoiler:

#415 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 14 January 2009 - 10:28

Στην Ιαπωνική γλώσσα, το "σίτο" που χρησιμοποιούνε για τους εχθρούς, σημαίνει "απόστολοι" αλλά στα Αγγλικά το κάνανε "άγγελοι".

#416 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 14 January 2009 - 13:50

νομίζω το καλύτερο ending Θα ήταν κάπως έτσι :

ο Shinji νεκρός και οι άλλες έτσι

Posted Image

#417 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 14 January 2009 - 14:06

Μπα, το καλύτερο θα ήταν να τα φτιάξουν αυτές οι 2, να τα φτιάξει και ο Shinji με τον Kaoru και τελευταία σκηνή τα παντρεμένα ζευγαράκια να προχωράνε προς το ηλιοβασίλεμα πιασμένα χεράκι χεράκι καθώς όλοι οι πρωταγονιστές χειροκροτάνε χαμογελόντας για να μας δείξουν πόσο ωραία είναι η ζωή.
Posted Image

#418 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 14 January 2009 - 14:20

Και μετά ο Gento θα νευριάσει και θα τους σφάξει όλους. Επίσης ο Kaji θα βιάσει την Misato guro style. Τέλος η ritsuko θα κλειδώσει τον Fuyutsuki μέσα στο κέντρο την Nerv και θα ανατινάξει όλο το Tokyo 3. Μετά από αυτό τα μέλη της Seele θα πουν ε όχι ρε γμτ δεν πέτυχε και μετά θα πάνε για μπύρες.

Spoiler:

phmava.php

#419 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 14 January 2009 - 14:40

νομίζω το καλύτερο ending Θα ήταν κάπως έτσι :

ο Shinji νεκρός και οι άλλες έτσι

Posted Image

Damn fine by me, too! :wooi2:

And while we're at it, ένα είναι το απόλυτο, rock-star-like τέλος:

Posted Image

Επίκαιρο, μιας και τώρα στο MTV ψηφίζουν τον μεγαλύτερο badass όλων των εποχών, και ο Shinji συγκεντρώνει πολλές ψήφους. :hahaha:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#420 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1,087 posts

Posted 14 January 2009 - 14:58

στο MTV ψηφίζουν τον μεγαλύτερο badass όλων των εποχών, και ο Shinji συγκεντρώνει πολλές ψήφους. :hahaha:

w00t?:bahhh:

Posted Image