Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Poll: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 member(s) have cast votes)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 votes [15.24%] - View)

Percentage of vote: 15.24%

2. Judo (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 votes [18.10%] - View)

Percentage of vote: 18.10%

4. Kung Fu (31 votes [14.76%] - View)

Percentage of vote: 14.76%

5. Capoeira (12 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 votes [12.86%] - View)

Percentage of vote: 12.86%

7. Greco Roman (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

8. Άλλο (54 votes [25.71%] - View)

Percentage of vote: 25.71%

Vote Guests cannot vote

#46 rigo

rigo

Anime Newbie

• Members
  • 44 posts

Posted 13 August 2007 - 13:50

εγω εκανα παλιοτερα καρατε και θα ηθελα να ξεκινησω μια πολεμικη τεχνη οπως το iaido η kendo και aikido ! μπορει καποιος να με πληροφορησει γι αυτες ?

#47 Anakin

Anakin

Anime Fan

• Members
  • 196 posts

Posted 13 August 2007 - 14:35

Στις προηγούμενες σελίδες, έχει αρκετές πληροφορίες γιά τις τέχνες που ζητάς.

#48 rigo

rigo

Anime Newbie

• Members
  • 44 posts

Posted 13 August 2007 - 16:12

εχω δει τι εχουν οι προηγουμενες σελιδες αλλα δεν μου εχουν λυθει οι αποριες ! ειχα ρωτησει παλιοτερα για iaido και μου ειπαν οτι ολες οι κινησεις γινονται στον αερα σε εικονικο αντιπαλο ! στο kendo υπαρχει ΄αγωνας' αναμεσα σους μαθητευόμενους ? μονο με σπαθι ειναι η εχει και αλλα οπλα ? ειναι ακριβος ο εξοπλισμος ? βρισκεται ευκολα ? στο aikido μονο μονο τα χερια χρησιμοποιουν η εχει και λακτισματα ? για μενα που μενω περιστερι μονο αυτη η σχολη στη φιλαδελφεια υπαρχει η υπαρχουν και αλλες πιο κοντα στη περιοχη μου?

#49 Nergal

Nergal

Anime Amateur

• Members
  • 124 posts

Posted 27 August 2007 - 07:10

φιλε rigo υπαρχουν και αλλεσ σχολες αλλα νομιζω,μπορει να κανω και λαθος βεβαια, οτι η σχολη στην ν.φιλαδελφεια ειναι η πιο κοντινη. ψαξε να βρεις για την ελληνικη ομοσπονδια kendo. στο kendo υπαρχουν διεθνη αγωνες και τουρνουα, πανελληνιοι αγωνες και τουρνουα, και φυσικα και εξετασεις και σεμιναρια. οταν κανεις πρπονηση στο kendo αντιμετωπιζεις και τουσ υπολοιπος συναθλητες σου αλλα και τον δασκαλο.αρα στο kendo αγωνιζεσε με ολουσ.
Posted Image
ONIBOCHO MASAKATSU YOSHIYUKI

#50 rigo

rigo

Anime Newbie

• Members
  • 44 posts

Posted 27 August 2007 - 11:02

καλως ευχαριστω για τις πληροφοριες

#51 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 posts

Posted 28 August 2007 - 15:21

Εκανα και θα ξαναρχισω Tang Soo Do ειναι κορεατικο οπως το Tae Kwon Do αλλα ειναι η παραδοσιακη εκδοση.
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#52 PreToRiaN

PreToRiaN

Make love, NOT warcraft

• Members
  • 81 posts

Posted 28 August 2007 - 15:45

σκεφτομαι να αρχισω taekwondo .ξερει κανεις αμα παιζει καμια σχολη taekwondo h kendo στη καλαμαρια θεσσαλονικης?

#53 ssj4_goku

ssj4_goku

Anime Freak

• Members
  • 352 posts

Posted 30 August 2007 - 18:01

Χμμμμμμμμμμ.
Θα ήθελα να πληροφορήσω σχετικά τον συμφορουμιστή που ζήταγε πληροφορίες για kendo iaido aikido κλπ αλλά θα μου πάρει πολύ, καλύτερα προτίμησε το google.
Κάπου αλλού πήρε το μάτι μου κάποιος να λέει για εικονικό αντίπαλο. Αυτό είναι μεγάλο θέμα και σαφώς έχει καθοριστεί η εξέλιξη των πολεμικών τεχνών τους περασμένους αιώνες. Από την στιγμή που σταμάτησαν στην Ιαπωνία οι πόλεμοι πέρασε σε μια άλλη περίοδο όπου οι τέχνες έγιναν περισσότερο εσωτερικής καλλιέργειας του εαυτού και έδιναν λιγότερο έμφαση στην μαχητικότητα του ατόμου. Αυτό σήμαινε(δεδομένου ότι οι πολεμικές τέχνες δημιουργούνται μέσα σε πόλεμο, που αυτό σημαίνει ότι δοκιμάζονται στην μάχη σκοτώνοντας δηλαδή τον αντίπαλο) ότι μετά τους πολέμους αναγκάστηκαν να φτιάξουν τα εκπαιδευτικά μαχαίρια, σπαθιά κλπ.
Με βάση αυτή την σύντομη(όσο μπορούσα :P) περίληψη μπορούμε να καταλάβουμε πως η σωματική ακεραιότητα ήταν πρωταρχικός στόχος. Μέχρι και σήμερα αν και έχουν βγει προστατευτικά δεν μπορούμε να εκπαιδευόμαστε με αντίπαλο σε συνθήκες κανονικής μάχης. Αν ναι θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί.

ΥΓ) Αναφέρομαι σε πολεμικές τέχνες και όχι σε αθλήματα(που έχουν αγώνες κλπ)

Και μιλαω για Kenjutsu, Iaido, Ninjutsu, κτλ...

Ξερω οτι χρειαζονται και ειδικο εξοπλισμο (live blades για Tameshigiri), κτλ...

Γινεται να ασχοληθει κανεις στην Ελλαδα με αυτα τα πραγματα?

Άλλοι ξεκινάνε για υγεία, άλλοι για μια ενασχόληση...κάποιοι όμως ξεκινάνε από αγάπη, δεν υπάρχει λόγος όπως δεν υπάρχει λόγος όταν αγαπάς τον σύντροφο σου. Είναι κάτι σαν τον χορό, το τραγούδι ή την ζωγραφική.
Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ που κάνω 1 χρόνο και κάτι ninjutsu.
Posted Image

#54 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 31 August 2007 - 08:51

σκεφτομαι να αρχισω taekwondo .ξερει κανεις αμα παιζει καμια σχολη taekwondo h kendo στη καλαμαρια θεσσαλονικης?

η σχολή Kendo είναι στο Βυζάντιο.
και είμαι σίγουρη ότι κάθε τρίτο στενό θα έχει και μια σχολή taekwondo.
κάνε μια βόλτα στην γειτονία σου και θα τις βρεις.

#55 redarion

redarion

Jugdement day.....

• Members
  • 52 posts

Posted 31 August 2007 - 11:39

Ji Kun Dwo τωρα δεν ξερω αν γραφετε ετσι :P αλλα κατι ηξερε ο Bruce lee ;)
Posted Image

#56 Anakin

Anakin

Anime Fan

• Members
  • 196 posts

Posted 31 August 2007 - 12:27

jeet kune do νομίζω.
ο ίδιος ο bruce lee τη ξεκίνησε και νομίζω πως διδάσκεται καί ελλάδα.

#57 Mythos

Mythos

Anime Fan

• Members
  • 181 posts

Posted 31 August 2007 - 21:49

Απόσο ξέρω, υπάρχουν ομοσπονδίες tae kwon do..... και σε μια απο αυτές δεν χρησιμοποιούν καθόλου χέρια. Ή όπως το έθεσε ένας practisioner " τα χέρια τα χρησιμοποιούμε για να βάλουμε τη στολή" :hahaha:

Keep it in mind:wis:

#58 ssj4_goku

ssj4_goku

Anime Freak

• Members
  • 352 posts

Posted 01 September 2007 - 23:50

Το tae kwon do είναι καλό για κάποιον που θέλει άθληση. Όταν κάποιος θέλει να γίνει ένας ολοκληρωμένος μαχητής δεν μπορεί να αρκεστεί σε αυτό. Για παράδειγμα στην περίπτωση που αντιμετωπίζει έναν judoka δεν έχει καμία ελπίδα αν η μάχη πάει στο έδαφος(ή ακόμα και όταν έρθουν οι αντίπαλοι κοντά). Γι' αυτό άμα θες να είσαι ολοκληρωμένος(μαχητικά) δουλεύεις και χέρια και πόδια και κλειδώματα, ρίψεις, πάλη εδάφους.
Ε...να έχει ποικιλία:P
Posted Image

#59 joniM

joniM

What u looking at PUNK ?

• Members
  • 10 posts

Posted 02 September 2007 - 00:58

Παγρατιο απο 6χρονια ............. το σταματισα φετος γιατι εφιγα απο την πολη μου αμα βρο εδω πανο κοζανη που ειμαι τορα μπορει να το γραφτω αλλα δεν το κοβο . Οσο για το Tae-Kwon-Do οι μισι ελλινες κανουν αλλα μονο το 1% απο αυτους ξερουν κατι.....

joniM

Imba DemonSlayer

Kneel on me nAbs

#60 PreToRiaN

PreToRiaN

Make love, NOT warcraft

• Members
  • 81 posts

Posted 03 September 2007 - 15:12

ρε jonim εκει που ειχα ψιλο καταληξει παλι με βαζεις σε δειλημα :P:p .Θελω να ασχοληθω με μια πολεμικη τεχνη αλλα σοβαρα (να μαθω κατι να μην χανω τον χρονο μου).αν οχι ταεκβοντο εσεις τι προτεινετε? να υπαρχει στην θεσσαλονικη ομως :)
Spoiler:
Αυτή η υπογραφή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 250 pixels ύψος.( who am i kidding : :. my beautiful and intelligent sign is ruined ).