Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Poll: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 member(s) have cast votes)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 votes [15.24%] - View)

Percentage of vote: 15.24%

2. Judo (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 votes [18.10%] - View)

Percentage of vote: 18.10%

4. Kung Fu (31 votes [14.76%] - View)

Percentage of vote: 14.76%

5. Capoeira (12 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 votes [12.86%] - View)

Percentage of vote: 12.86%

7. Greco Roman (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

8. Άλλο (54 votes [25.71%] - View)

Percentage of vote: 25.71%

Vote Guests cannot vote

#256 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 24 March 2009 - 01:34

ρε συς. το aikido ειναι παραγματικο ι ψευτικο?? μου φαινεται λιγο ψευτικο που τον κανει τον αλλον λιγο ετσι κατι και εκεινος πεφτει.

Κι εγω την ιδια απορια ειχα μεχρι που ενας γνωστης του aikido μου εκανε επιδειξη ... απο πρωτο χερι:orly: Ποτε ξανα δεν αμφεβαλλα για την αυθεντικοτητα της τεχνης.

και κατι αλλο. υπαρχει καμια σχολη wushu στην θεσσαλονικη???

Μια εχει σιγουρα περιπου 6 λεπτα απο την Καμαρα. Ανεβαινεις την Ιασωνιδου και τη βλεπεις σε μια απο τις δεξιες οδους. Δε θυμαμαι το ονομα της αλλα εχει απ'εξω μια πινακιδα με την κορεατικη σημαια. Αν θες την επομενη φορα που θα περασω βλεπω και σου λεω ονομα, οδο και τηλεφωνο.
Posted Image

#257 Zerro

Zerro

Zero to Hero

• Members
  • 56 posts

Posted 06 April 2009 - 05:45

εγω ειμαι του taekwondo (wtf):Blissfull:
11 χρονια ειναι αυτα!
απλα το υπεραγαπαω!

#258 Sora

Sora

Gintama Hype

• Members
  • 682 posts

Posted 11 April 2009 - 10:20

Πριν λιγα χρονακια με το kcik-boxing(μιλαμε πολυ πορωση)αλλα λογω πανελληνιων το σταματησα και μα δεν ξαναρχισα, γιαυτο τωρα συνεχιζω μονο gym

#259 penslinger girl

penslinger girl

Started and is on a roll!

• Members
  • 46 posts

Posted 21 April 2009 - 14:46

έκανα ένα χρόνο κουνγκ φου πέρσι κ ήταν τέλειο, θα το συνεχίσω μια μέρα
Posted Image

#260 M.T.G.

M.T.G.

Incognito

• Members
  • 29 posts

Posted 23 April 2009 - 01:01

καλημερα σε ολους σας. για οσους τους ενδιαφερει το Kendo, εχω να σας προτεινω μια νεα σχολη στο Ο.Α.Κ.Α. διπλα απο το The Mall.
Posted Image

Παιδιά έχω καιρό να μπω στο site, και έχω χάσει κάποια "τεύχη", αλλά πληροφοριακά θα ήθελα να πω στο φίλο Nergal ότι ο δάσκαλος από τη σχολή που προτείνει είναι από το δικό μας γυμναστήριο αφού είμασταν η πρώτη σχολή kendo στην αθήνα. Και τον κύριο Κυμέρη, ή απλά Στέλιο όπως τον φωνάζουμε εμείς τον ξέρουμε πάρα πολύ καλά, εμένα δε μου έχει ρίξει την κατσάδα της ζωής μου. Εξαιρετικός δάσκαλος. Βέβαια είτε πας εκεί, είτε πας στο Budo δεν έχει μεγάλη διαφορά. Το μάθημα είναι ίδιο, και το λέω συγκρίνοντας πάντα με άλλους δασκάλους που έχω δεί από θεσσαλονίκη, βόλο, που έχουν σημαντικές διαφορές στον τρόπο που διδάσκουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο Budo έχεις την ευκαιρία να κάνεις και άλλες πολεμικές τέχνες αν το επιθυμείς.
Posted Image

Η ζωή είναι ωραία, αλλά τα'χει μ'άλλον!!! :unlucky:

#261 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 posts

Posted 23 April 2009 - 02:34

έκανα Κορεατικo Tae Soo Do για 8 χρονια και μετά Ιαπωνικό Wado Ryu Karate για αλλα περίπου 4 χρονια.
Σταμάτησα λόγο ατυχήματος στο όνειρο μου να πάω για πρωταθλητισμό...
και δεν ξαναασχολήθηκα....

#262 Nergal

Nergal

Anime Amateur

• Members
  • 124 posts

Posted 23 April 2009 - 07:31

φιλε MTG καλημερα...θα χαρω να σε δω σε καποια κοινη προπονηση kendo...:)
Posted Image
ONIBOCHO MASAKATSU YOSHIYUKI

#263 Bab

Bab

Shinpaku alliance!

• Members
  • 81 posts

Posted 23 April 2009 - 16:06

έκανα ένα χρόνο κουνγκ φου πέρσι κ ήταν τέλειο, θα το συνεχίσω μια μέρα

Ioannina: Αν είσαι στα Γιάννενα, όπως φαίνεται να αναγράφεται κάτω από τον avatar σου, μπορείς να συνεχίσεις εκεί το Kung Fu (Shaolin 5 Animals + Lohan) κατά πάσα πιθανότητα. Πριν 4-5 χρόνια που ήμουν εκεί γίνονταν μαθήματα σε ένα γυμναστήριο τουλάχιστον...
Ninjaland: Επίσης υπάρχει (συνεχίζω να μην είμαι 100% σίγουρος για το τώρα) σχολή Ninjutsu (Bujinkan).
Αν θες περισσότερες πληροφορίες πες μου.

Γενικά τα Γιάννενα έχουν αρκετό "υλικό" στον τομέα των πολεμικών τεχνών :dwarf:

Posted Image

Deadly masters VS Incompetent student

Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"

Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους

#264 Psylock

Psylock

Math Logic

• Members
  • 136 posts

Posted 17 June 2009 - 23:19

Βλέπω αρκετό ενδιαφέρον στο θέμα πολεμικές τέχνες και αυτό μου αρέσει. Αυτό που δεν βλέπω όμως είναι κάποια αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ο κάθε ένας επιλέγει μία τέχνη παρά μόνο " μου αρέσει, την αγαπώ".

Γενικότερα σε όλες τις πολεμικές τέχνες παρατηρούμε τις λεγόμενες grand master τεχνικές οι οποίες έχουν το σκέπτικο μέγιστο αποτέλεσμα με ελάχιστη προσπάθεια και καταπόνηση. Αν αναρωτιέται κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό μπορεί απλά να βρει την απάντηση θυμούμενος ότι όλοι οι grand master είναι από 60 και πάνω - ο νοόν νοήτο.

Επίσης κάποιος μπορεί να καταλάβει πολλά για μια πολεμική τέχνη αν γνωρισει την ιστορία και την φυσιολογία του λαού που την ανέπτυξε. Εκεί ακριβώς στηρίζεται ο στόχος κάθε πολεμικής τέχνης και η εξέλιξή της.

Γιαυτό και εγώ θα προχωρήσω σε μία μικρή αλλά όχι πλήρη παρουσίαση των χαρακτηριστικών μίας πολεμικής τέχνης.

Παγκράτιο: Το μόνο γνωστό που έχει απομείνει από αυτή την πολύ καλή πολεμική τέχνη είναι μερικά διασωμένα κείμενα - τα περισσότερα κάηκαν κατά τη διάρκεια της βυζαντινής εποχής ως παγανιστικά έγγραφα, καλό ε? (Από τότε τα είχαμε τα κολλήματα στον εγκέφαλο). Η μορφή με την οποία είναι γνωστό σήμερα το παγκράτιο είναι μέσω την ελληνορωμαικής πάλης και μερικών λακτισμάτων και γρόνθων. Όμως το παγκράτιο είχε τρία μέρη, μάχη με λάβές, μάχη στο έδαφος, μάχη με χτυπήματα. Μία αρκετά ολοκληρωμένη τέχνη ανεπτυγμένη για γυμνασμένα σώματα (βλέπετε αρχαία ελληνικά αγάλματα) την οποια θα ακολουθούσαμε αρκετοί σήμερα έναντι άλλων τεχνών λόγω της αμεσότητάς της, αλλά προλάβαμε και την σκοτώσαμε.

Τζούντο: Χώρα προέλευσης η Ιαπωνία? Όχι... Η Ρωσία παρακαλώ. Η διαφορά είναι πως το τζούντο το πήραν οι Ιάπωνες και το εξέλιξαν σε ένα ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Το τζούντο ήταν η ιδανική και πρώτη πολεμική τέχνη που μάθαιναν οι σαμουράι για έναν πολύ απλό λόγο. Η πανοπλία των σαμουράι αν και αρκετά άνετη, όσον αφορά τη χρήση των σπαθιών, δεν άφηνε αρκετά περιθώρια κίνησης σε καποιον ο οποίος έχανε το όπλο του ή βρισκόταν στο έδαφος με κάποιον από πάνω του. Το τζούντο έδωσε μία σημαντική λύση σε αυτό το θέμα, είναι μία από τις πολεμικές τέχνες που χρησιμοποιεί περιορισμένες κινήσεις επίθεσης (σαν να φοράμε πανοπλία ένα πράγμα) και δίνει τη δυνατότητα στον τζουντόκα να μην έχει μειονέκτημα αν βρίσκεται στο έδαφος (έχει στάση μαχης και μάχη εδάφους). Όσον αφορά τη σύγχρονη εποχή το τζούντο είναι από τις ασφαλέστερες πολεμικές τέχνες για να πεί κανείς ότι δεν θα έχει νομικά προβλήματα.

Ninjistu ή Ninpo: Δεν υπάρχουν απλά. Η λέξη Nin σημαίνει μυστικό/κρυφό. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα μάθουμε μυστικές τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιούσαν Ιάπωνες κατάσκοποι (πράκτορες του σογκουνάτου) αν πάμε σε ένα τέτοιο dojo? Αυτό είναι απλά ψέμα. Ο στόχος της πολεμικής τέχνης αυτής είναι η αφάνεια, το καμουφλαζ, η άμεση και σιωπηλή εκτέλεση του στόχου. Στη σύγχρωνη κοινωνία είναι προφανές ότι αυτά δεν θα σας τα μάθουν σε κανένα dojo, και δεν πρέπει κιόλας γιατί δεν είναι πολεμική τέχνη, αλλά μυστική τέχνη.

Aikido: Πολύ καλή και ασφαλείς αμυντική τέχνη. Στηρίζεται στην δύναμη του αντιπάλου και την ορμή του χτυπήματός του. Πραγματεύεται την χειραγώγηση του αντιπάλου προς όφελός του αμυνόμενου και σκοπό έχει την ακινητοποίηση και τον εκφοβισμό. Το μοναδικό μειωνέκτιμα που έχει είναι ότι για να φτάσει κάποιος σε επίπεδο που να μην μπορούν να τον ακουμπήσουν (βλέπε Steven Segal, τραγικός ηθοποιός αλλά aikido master) πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια. Αναπτύχθηκε κυρίως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στη Ιαπωνία.

Kick Box. Mai Tai. Πολεμικές τέχνες? Όχι. Το kick box δεν έχει φιλοσοφία για να θεωρηθεί πολεμική τέχνη και το Mai Tai που μας είναι γνωστό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μέρος του Mai Tai Chaya. Το Mai Tai Chaya είναι η Ταυλανδέζικη πυγμαχία των Ταυλανδών Μοναχών. Τα χτυπήματα είναι άμεσα και καταστροφικά ενώ ταυτόχρονα κάθε μάχη τελειώνει με την οριστική ήττα του αντιπάλου (έπεσες = σε τελείωσαν). Παρά όλα αυτά το Μai Tai έχει πολλά καλά στοιχεία όπως αμεσότητα και τρελό ψήσιμο (είτε βαράς Mai Tai Boxer είτε τον τοίχο είναι το ίδιο πράγμα).

Αυτά τα ολίγα από εμένα. Μένουν και άλλες πολεμικές τέχνες για συζήτηση αλλά δεν πρέπει να μονοπωλήσω το thread. Να θυμάστε ότι όλες έχουν νόημα, καμία δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Η καλύτερη πολεμική τέχνη είναι αυτή που ανταποκρίνεται στον σωματότυπο του κάθε σπουδαστή της.Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σας. Και απλά να υπενθυμίσω πως ότι λέω δεν είναι αλάνθαστο, ψάξτε το και λίγο από μόνοι σας το θέμα.
The truth exist beyond the Gate ...
Can you see it ?!

#265 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 19 June 2009 - 08:48

εγω θελω να ξεκινησω καποια πολεμικη τεχνη αλλα δε ξερω ποια.
θελω καποια που να βασιζεται πιο πολυ στην ευελιξια.
βλεπετε, ειμαι γυρω στα 1.80 και 62 κιλα, χωρις ενδεχομενο βελτιωσης, οποτε πολεμικες τεχνες που να βασιζονται στη σωματικα μαζα και δυναμη δεν ειναι και οτι καλυτερο για μενα.
επειδη οπως και το να το κανουμε, και ο καλυτερος τζουντοκα να ημουνα, εναν 100κιλο δε θα μπορουσα να τον βαλω κατω
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#266 Ankaa

Ankaa

:]

• Members
  • 121 posts

Posted 19 June 2009 - 22:53

Greko Roman :oo:(btw υπάρχει και η ελεύθερη..) anyway .. πάω ΕλληνοΡωμαϊκή πάλη εδώ και 9 χρόνια ..απο μικρός δλδ.

@AndroGhost δεν στο συστήνω μίας και χρειάζεται μυική δύναμη και μάζα :/ όσο ευέλικτος και να είναι καποιος σαυτό το άθλημα...με τίποτα δεν μπορει να νικήσει καποιον εξίσου καλό με το κατάλληλο σωματότυπο :) .
Spoiler:

#267 MetahumanPrototype

MetahumanPrototype

>.>

• Members
  • 8 posts

Posted 19 June 2009 - 23:43

εγω θελω να ξεκινησω καποια πολεμικη τεχνη αλλα δε ξερω ποια.
θελω καποια που να βασιζεται πιο πολυ στην ευελιξια.
βλεπετε, ειμαι γυρω στα 1.80 και 62 κιλα, χωρις ενδεχομενο βελτιωσης, οποτε πολεμικες τεχνες που να βασιζονται στη σωματικα μαζα και δυναμη δεν ειναι και οτι καλυτερο για μενα.
επειδη οπως και το να το κανουμε, και ο καλυτερος τζουντοκα να ημουνα, εναν 100κιλο δε θα μπορουσα να τον βαλω κατω

Φίλε μου, καταρχάς δεν πρέπει να περιορίζεις τον εαυτό σου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο βελτίωσης. Είμαι 1.86 και πριν αρχίσω να ασχολούμαι ήμουν 70 κιλά και ερείπιο από κάθε άποψη. Μέσα σε μισό χρόνο, με σωστή δίαιτα και γυμναστική(και τα δύο ήθελαν προσπάθεια, αλλά no pain, no gain) έχω ανέβει στα 78 και η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά από κάθε άποψη(δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία, αντοχές).

Αυτά που λένε για πολεμικές τέχνες που βασίζονται στην ωμή βία και τη μάζα και άλλες που βασίζονται στην ταχύτητα και την τεχνική μην τα ακούς, γιατί είναι μάρκετινγκ. Η τεχνική, η δύναμη, η ταχύτητα και το βάρος, όλα παίζουν ρόλο. Όσοι σου λένε ότι θα σε κάνουν καπετάν γ@μ@ω χωρίς να χρειαστείς να χύσεις ιδρώτα για να δυναμώσεις το σώμα σου, πολύ απλά σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όπως είπε και ο Ankaa, αποκλείεται να νικήσεις κάποιον εξίσου καλό με τον κατάλληλο σωματότυπο. Αν έχετε ίδια τεχνική αλλά έχει πλεονέκτημα σε δύναμη, ταχύτητα(αυτά τα δύο συνδέονται άμεσα. Το ότι όσο γυμνάζεσαι γίνεσαι ποιο αργός είναι μύθος. Όταν ακολουθείς σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης γίνεσαι και δυνατότερος και γρηγορότερος) και αντοχές, λογικό δεν είναι να σε κάνει καλά; Η ευελιξία μόνο δεν φτάνει. Πρέπει να δουλέψεις όλους τους τομείς της φυσικής σου κατάστασης.

Το τζούντο που ανέφερες ήταν πολύ κακό παράδειγμα. Έχω δει γυναίκα 60 κιλά να πετάει άντρα 110 κιλά(σχεδόν διπλάσιο σε βάρος) σαν να μην είναι τίποτα. Βέβαια η συγκεκριμένη γυναίκα έπαιρνε χρυσά στην κατηγορία κιλών της, σε Πανελλήνιο επίπεδο. Εγώ κάνω πάλη υποταγής(και kickbox, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), στην οποία η πάλη στο έδαφος έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί δε μπορείς να νικήσεις με καθαρή ρίψη όπως στο Τζούντο, με αποτέλεσμα να δίνουμε λιγότερη έμφαση στις ρίψεις. Έχω πετάξει συναθλητές με αρκετή εμπειρία, που ζύγιζαν 90 κιλά και πολλές φορές πλησίαζαν τα 100, πριν μπω σε πρόγραμμα για να πάρω κιλά, επειδή είχα δουλέψει περισσότερο τις ρίψεις και τα takedowns.

Το Τζούντο είναι πολύ καλή επιλογή. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, είναι αρκετά ασφαλές όσο εξασκείς τις πτώσεις σου, είναι απαιτητικό στο σώμα οπότε κάνεις φυσική κατάσταση και έχει αγωνιστικό κομμάτι που χτίζει ανταγωνιστικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα σου δίνει να καταλάβεις σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι πραγματικά. Καλή επιλογή για τους ίδιους ακριβώς λόγους είναι και η πάλη(ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα).

#268 Nergal

Nergal

Anime Amateur

• Members
  • 124 posts

Posted 04 September 2009 - 15:25

φιλε AndroGhost αν θες μια πολεμικη τεχνη που να σου δινει γρηγοραδα, σκεψη και ηρεμια τοτε βαλε στο μυαλο σου την προοπτικη να ξεκινησεις Kendo ή πιο απλα Γιαπωνεζικη Ξιφασκια...μπες εδω για μια πρωτη ενημερωση...
www.kendoka.gr
αν θες επιπλεον βοηθεια εδω ειμαι...
Posted Image

#269 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 07 September 2009 - 10:06

ετσι φιλε μου ειμαι μετα την προπονηση.κουρασμενος,ευχαριστημενος και πολυ ιδρωμενος...πολλα κιλα εχουν φυγει απο πανω μου...:)

τι μικρός που είναι ο κοσμός ε?...... :ρ

καλη σχολική χρονια ¨"Φιλε"....

#270 Nergal

Nergal

Anime Amateur

• Members
  • 124 posts

Posted 07 September 2009 - 10:12

τι μικρός που είναι ο κοσμός ε?...... :ρ

καλη σχολική χρονια ¨"Φιλε"....

σε ευχαριστω πολυ...τελικα οντως ειναι πολυ μικρος και ωραιος...ελπιζω να εχεις και εσυ μια καλη σχολικη χρονια...ελπιζω να βρεθουμε καποια στιγμη σε κοινη προπονηση... :)
Posted Image