Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Poll: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 member(s) have cast votes)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 votes [15.24%] - View)

Percentage of vote: 15.24%

2. Judo (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 votes [18.10%] - View)

Percentage of vote: 18.10%

4. Kung Fu (31 votes [14.76%] - View)

Percentage of vote: 14.76%

5. Capoeira (12 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 votes [12.86%] - View)

Percentage of vote: 12.86%

7. Greco Roman (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

8. Άλλο (54 votes [25.71%] - View)

Percentage of vote: 25.71%

Vote Guests cannot vote

#211 Nergal

Nergal

Anime Amateur

• Members
  • 124 posts

Posted 02 September 2008 - 12:37

Καλημερα σε ολους. οποιος ενδιαφερεται για μαθηματα kendo, σας ενημερωνω οτι ισχυουν νεες και πιο λογικες ώρες. το αναφέρω γιατι αρκετα παιδια μου ειχαν ζητησει πληροφοριες.
εχουμε και λεμε:
Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη απο τις 20.30-21.30 το τμημα των αρχαριων.
για περισσοτερες πληροφοριες, απλα ρωτηστε.:chigau:
Posted Image
ONIBOCHO MASAKATSU YOSHIYUKI

#212 Sasuke93

Sasuke93

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 02 September 2008 - 17:58

PreToRiaN με τί πολεμικές τέχνες έχεις ασχοληθεί?

#213 PreToRiaN

PreToRiaN

Make love, NOT warcraft

• Members
  • 81 posts

Posted 02 September 2008 - 23:02

PreToRiaN με τί πολεμικές τέχνες έχεις ασχοληθεί?

I was borned to be a martial arts tensai ( or not ) . Με διαφορες και πιθανοτατα θα συνεχισω να ψαχνομαι μεχρι να βρω την ιδανικη :P
(μαλλον κατι σε καρατε ενσιν , αλλα who knows :D).
Spoiler:
Αυτή η υπογραφή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 250 pixels ύψος.( who am i kidding : :. my beautiful and intelligent sign is ruined ).

#214 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 02 September 2008 - 23:06

Καλημερα σε ολους. οποιος ενδιαφερεται για μαθηματα kendo, σας ενημερωνω οτι ισχυουν νεες και πιο λογικες ώρες. το αναφέρω γιατι αρκετα παιδια μου ειχαν ζητησει πληροφοριες.
εχουμε και λεμε:
Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη απο τις 20.30-21.30 το τμημα των αρχαριων.
για περισσοτερες πληροφοριες, απλα ρωτηστε.:chigau:

Δεν είναι λίγη 1 ώρα τη φορά;Πάνω που αρχίζεις να ζεσταίνεσαι τελειώνει:terror2:

Posted Image

#215 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 posts

Posted 02 September 2008 - 23:15

Nope. Στο karate που έκανα εγώ στη μία ώρα μας είχε βγει σε όλους η γλώσσα έξω. Να έχεις υπόψη σου ότι μέχρι τότε είχαμε κλείσει μερικές εκατοντάδες επαναλήψεις κλωτσιές-γρονθιές-συνδυασμούς γρήγορων επιθέσεων (και οι κοιλιακοί σου αρχίζουν να διαμαρτύρονται όταν έχουν σηκώσει απότομα το βάρος ολόκληρου του ποδιού σου πάνω από ας πούμε 60-100 φορές at once). Εκτός κι αν κάποιος είναι σε τόσο καλή φόρμα που αντέχει για πολύ περισσότερο. Αλλά νομίζω ότι γενικά όλα τα τμήματα πολεμικών τεχνών έχουν προπονήσεις της 1 ώρας.
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#216 Nergal

Nergal

Anime Amateur

• Members
  • 124 posts

Posted 03 September 2008 - 07:07

καλη η ερωτηση σου για την 1 ωρα, αλλα πιστεψε με οτι μετα απο μια ωρα εισαι κομματια στην κουραση.μετα απο πολλα κοψιματα κ.α. εισαι ιδρωμενος και κουρασμενος.ειναι μια πολυ εξασκηση το kendo.
Posted Image

#217 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 03 September 2008 - 10:27

καλη η ερωτηση σου για την 1 ωρα, αλλα πιστεψε με οτι μετα απο μια ωρα εισαι κομματια στην κουραση.μετα απο πολλα κοψιματα κ.α. εισαι ιδρωμενος και κουρασμενος.ειναι μια πολυ εξασκηση το kendo.

ειδικά στο κέντο που για αρκετή ώρα χοροπηδάς με όλη τη "Στολή" και στο τέλος του μαθήματος έχει χάσει 2-3 κιλά νερό... εγώ τουλάχιστον...

#218 Nergal

Nergal

Anime Amateur

• Members
  • 124 posts

Posted 03 September 2008 - 10:32

ετσι φιλε μου ειμαι μετα την προπονηση.κουρασμενος,ευχαριστημενος και πολυ ιδρωμενος...πολλα κιλα εχουν φυγει απο πανω μου...:)
Posted Image

#219 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 03 September 2008 - 10:36

το "βαρετό" είναι οταν δεν έχεις "ζευγάρι" και κάνεις βάρδιες με κάποιον άλλο σε τρίο

κατα τα άλλα , μια ώρα (την ημέρα.. :Ρ) είναι ότι πρέπει ... σε οποιαδήποτε πολεμική τέχνη...

#220 Sasuke93

Sasuke93

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 03 September 2008 - 14:15

Παιδιά εγώ έκανα 7 χρόνια tae-kvon-do.Πήρα τη μαύρη ζώνη και σταμάτησα επειδή βαρέθηκα.Τώρα λέω να αρχίσω τζούντο είναι ωραίο ή μάπα?:confused:

#221 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 03 September 2008 - 14:39

Παιδιά εγώ έκανα 7 χρόνια tae-kvon-do.Πήρα τη μαύρη ζώνη και σταμάτησα επειδή βαρέθηκα.Τώρα λέω να αρχίσω τζούντο είναι ωραίο ή μάπα?:confused:

μμμμ.. προσωπική μου γνώμη είανι οτι αν έχει συνηθίσει σε κάτι τόσο "δυναμικό" και "αεροβικό" όσο το TAE KWON DO, μπορεί να βαρεθείς με το τζούντο... θα σου πρότεινα ju-jitsu που συμπεριλμβάνει και λακτίσματα, και γροθιές και ρίψεις και από όλα..

εκτός βέβαια αν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι άσχετο..

#222 Sasuke93

Sasuke93

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 03 September 2008 - 18:02

μμμμ.. προσωπική μου γνώμη είανι οτι αν έχει συνηθίσει σε κάτι τόσο "δυναμικό" και "αεροβικό" όσο το TAE KWON DO, μπορεί να βαρεθείς με το τζούντο... θα σου πρότεινα ju-jitsu που συμπεριλμβάνει και λακτίσματα, και γροθιές και ρίψεις και από όλα..

εκτός βέβαια αν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι άσχετο..

Θα το ψάξω to ju-jitsu να δω περί τίνος πρόκειται!Thanks για τη συμβουλή.:tensai:

#223 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 05 September 2008 - 19:56

Ουφ σας διαβασα όλους!
και μου μείναν οι εξής απορίες

στο Ιαιντο πόσο κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα;
από ποιο επίπεδο και μετά ξεκινάς να αγωνίζεσαι εναντίον αντιπάλου;
ποια η διαφορά στην προπόνηση με το Kendo? Είναι εξίσου εξουθενωτική;
Τελικά τον εξοπλισμό μπορείς να τον προμηθευτείς από Ελλάδα;

arigatou gozaimasu:congrats:

Edited by himawarinosekai, 05 September 2008 - 20:02.

#224 IlPalazzo

IlPalazzo

Anime Fan

• Members
  • 147 posts

Posted 05 September 2008 - 22:55

Ουφ σας διαβασα όλους!
και μου μείναν οι εξής απορίες

στο Ιαιντο πόσο κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα;
από ποιο επίπεδο και μετά ξεκινάς να αγωνίζεσαι εναντίον αντιπάλου;
ποια η διαφορά στην προπόνηση με το Kendo? Είναι εξίσου εξουθενωτική;
Τελικά τον εξοπλισμό μπορείς να τον προμηθευτείς από Ελλάδα;

arigatou gozaimasu:congrats:

Iaidoo: ακόμα και να σου πέσει στη μάπα το σπαθί, δεν κινδυνεύεις, γιατί δεν κόβει. Τόσο απλά. Άσε που στην αρχή μάλλον θα 'ναι και ξύλινο.
Λάβε επίσης υπ' όψι σου ότι στην Iaido δεν υπάρχει απ' αυθείας αναμέτρηση αντιπάλων. Το πολύ-πολύ να υπάρξουν "χορογραφημένες" κινήσεις που να μιμούνται την αληθινή αναμέτρηση, και πάλι το σπαθί δε θ' αγγίξει τον αντίπαλο. Οπότε, δεν έχεις λόγο ν' ανησυχείς. Οι πολύυυυ προχωρημένοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν σπαθιά που να κόβουν, αλλά και πάλι ποτέ εναντίον αντιπάλου.

Οι προπονήσεις της Kendo, τώρα (μιλάω τώρα από προσωπική εμπειρία) γίνονται κάποια στιγμή εξουθενωτικές, αλλά αυτό κυρίως από τη στιγμή που θα φορέσεις πανοπλία και μετά. Στην αρχή θα μαθαίνεις... να αναπνέεις και να περπατάς. (Όχι, δε σου κάνω πλάκα.) Στη δεύτερη προπόνηση θα μάθεις το joge-suburi, που και χωρίς προπόνηση μάλλον το βγάζεις σωστά. Μετά από 2 μήνες, το σπαθί σου θα πλησιάσει το συναθλητή σου. Στους 3 μήνες μάλλον θα βάλεις πανοπλία και... ετοιμάσου για κατάρρευση στο πάτωμα.

Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.

唯今翻訳...

#225 Michalis

Michalis

Animaddiction!!!!

• Members
  • 30 posts

Posted 09 September 2008 - 23:36

παιδιά ξέρετε αν υπάρχει καμιά σχολή hapkido στη Θεσσαλονίκη; εγώ ασχολούμαι με ταεκβοντό εδώ και 5 χρόνια τώρα αλλά θα ήθελα να εμπλουτίσω λίγο τις τεχνικές μου... καλές οι κλωτσιές και οι μπουνιές αλλά και μερικές ρίψεις δε βλάπτουν:thumbup:
Posted Image
Berserk. Απλά το καλύτερο manga που έχω διαβάσει ποτέ.