Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 ψήφοι [15.24%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 15.24%

2. Judo (8 ψήφοι [3.81%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 ψήφοι [18.10%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 18.10%

4. Kung Fu (31 ψήφοι [14.76%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 14.76%

5. Capoeira (12 ψήφοι [5.71%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 ψήφοι [12.86%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 12.86%

7. Greco Roman (8 ψήφοι [3.81%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 3.81%

8. Άλλο (54 ψήφοι [25.71%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.71%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#316 ZeD

ZeD

完ぺき.にほかなら

• Members
  • 257 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 01:10

shito ryu κανω εγω και φετο ξεκινω και wushu kungfu
Bruutaro Faitto! // MyAnimeList // tweet!

Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku

Spoiler:

#317 exonvirus

exonvirus

Nihilistischen Rächer

• Members
  • 76 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 11:20

Κανω Καρατε απο περσυ και ειμαι πολυ ευχαριστημενη.Εκτος του οτι με γυμναζει ικανοποιητικα, αυξησε ακομα περισσοτερο τα ηδη οξυμενα αντανακλαστικα μου!
Δημοσιευμένη  εικόναFor those who never learned to fail, failure is thought to be the one who
made them reach the bottom...For those who learned to fail, failure was a
chance to reach the top and be successfull !!

ExoNViruS
<+bezdim> psofen Sie bitte

#318 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 11:24

For the love of crap, που ειναι το μποξ ?

Η μηπως δεν ειναι πολεμικη τεχνη ?
Δημοσιευμένη  εικόνα

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#319 Revan

Revan

*Don't be like me*

• Banned
  • 87 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 11:29

Εγω εκανα kendo για περιπου ενα χρονο σε μια σχολη απεναντι απο την σταση Κασομουλη του τραμ, και ηταν μια χαρα αλλα επρεπε να σταματησω επειδη δεν προλαβαινα να διαβαζω. Οποιος ενδιαφερεται του την προτεινω ανετα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#320 exonvirus

exonvirus

Nihilistischen Rächer

• Members
  • 76 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 11:31

Εγω εκανα kendo για περιπου ενα χρονο σε μια σχολη απεναντι απο την σταση Κασομουλη του τραμ, και ηταν μια χαρα αλλα επρεπε να σταματησω επειδη δεν προλαβαινα να διαβαζω. Οποιος ενδιαφερεται του την προτεινω ανετα.

Επειδη σκεφτομουν να αρχισω γενικα σαν αθλημα/πολεμικη τεχνη πως σου φανηκε?Ειχε καμια χρησιμοτητα ας πουμε η μονο για να περνας τον ελευθερο σου χρονο το εκανες?
Δημοσιευμένη  εικόναFor those who never learned to fail, failure is thought to be the one who

ExoNViruS

#321 Revan

Revan

*Don't be like me*

• Banned
  • 87 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 11:42

Πρεπει να εχεις αρκετη αντοχη και υπομονη. Οι κινησεις ειναι πολυ λιγες αλλα για να τις μαθεις μπορει να παρει 2+ χρονια. Τωρα σαν πολεμικη τεχνη δεν νομιζω πως λεει και πολλα, μιας και βασιζεται παρα πολυ στην ταχυτητα και στο ποιος θα παρει το πρωτο χτυπημα. Αλλα σε αυτο δεν μπορω να σου απαντησω και στα σιγουρα μιας και δεν εχρειαστηκε ποτε ως τωρα να παρω καποιο σπαθι και να αμυνθω:kakaka:. Παντως σαν αθλημα ειναι μια χαρα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#322 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 11:49

Βασικά το χρησιμότερο που έχει να σου προσφέρει μια πολεμική τέχνη είναι η φιλοσοφία της. Μετά από αυτό η σωματική άσκηση. Η χρήση της πολεμικής τέχνης αυτής καθ'αυτής αν σου επιτεθεί κάποιος στο δρόμο είναι αμφιλεγόμενη. Όταν ρώτησα τον δάσκαλό μου στο Καράτε πόσο χρήσιμο θα μου φανεί αν χρειαστεί να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, μου απάντησε πολύ σωστά "εξαρτάται από το πόσο γρήγορα τρέχεις".

Τώρα για kendo, από σωματική άσκηση πιστεύω πως έχει να προσφέρει αρκετά, από φιλοσοφία δεν ξέρω καθόλου, αλλά από χρησιμότητα αν χρειαστεί να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, δεν νομίζω να κυκλοφορείς στο δρόμο με σπαθί ή μπόκεν, οπότε δεν νομίζω πως θα είναι πολύ χρήσιμο...

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#323 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 13:29

Βασικά το χρησιμότερο που έχει να σου προσφέρει μια πολεμική τέχνη είναι η φιλοσοφία της. Μετά από αυτό η σωματική άσκηση. Η χρήση της πολεμικής τέχνης αυτής καθ'αυτής αν σου επιτεθεί κάποιος στο δρόμο είναι αμφιλεγόμενη. Όταν ρώτησα τον δάσκαλό μου στο Καράτε πόσο χρήσιμο θα μου φανεί αν χρειαστεί να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, μου απάντησε πολύ σωστά "εξαρτάται από το πόσο γρήγορα τρέχεις".

Τώρα για kendo, από σωματική άσκηση πιστεύω πως έχει να προσφέρει αρκετά, από φιλοσοφία δεν ξέρω καθόλου, αλλά από χρησιμότητα αν χρειαστεί να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, δεν νομίζω να κυκλοφορείς στο δρόμο με σπαθί ή μπόκεν, οπότε δεν νομίζω πως θα είναι πολύ χρήσιμο...

Γενικά όλοι οι καθηγητές πολεμικών τεχνών συστήνουν να μην παίζεις ποτέ ξύλο στο δρόμο...Εκτός από το ότι μπορείς να τρέχεις στα δικαστήρια εφοσον κάνεις κάποια πολεμική τέχνη και τραυματίσεις κάποιον,έστω και ελάχιστα,το θέμα είναι ότι όσο καλός και να είσαι,αν στην πέσουν πολλοί ρισκάρεις υπερβολικά...Άσε το ότι αν περιμένεις σε βρωμόξυλο να ζήσεις με τους κανόνες της εκάστοτε πολεμικής τέχνης είσαι χαμένος...

Παρ'ολ'αυτά,πιστεύω πως η μάθηση κάποιων βασικών τεχνικών για να υπερασπίζεσαι αν φτάσεις σε κάποια δύσκολη κατάσταση έπρεπε να'ναι όσο υποχρεωτικά είναι στο σχολείο και τα μαθηματικά...

#324 Pizerios

Pizerios

*Don't be like me*

• Banned
  • 7 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 13:31

παει κανεις κουνκγ φου?

#325 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 15:39

Δοκίμασα διάφορα κατά καιρούς. Προσωπική μου άποψη είναι όποιος θέλει λίγο από όλα (λαβές, χτυπήματα, λίγο όπλα κτλ.) Hapkido. Πλήρες όσο το δυνατόν. Και δε θέλει και καμια φοβερή φυσική κατασταση.
Οποιος γουσταρει ξύλο, να δινει και να παιρνει, ταχυτητα δυναμη αγριάδα και τα τοιαυτα, muai thai.

Εγώ μονο καποειρα γουσταρω αλλά ειναι ζορικη φαση, και δεν ακουμπαει κανεις κανενα (σχεδον). Καθε χρονο ξεκινανε δεκα και τελειωνουν πεντε. Αλλα είναι οτι καλυτερο εχω κανει. Φτιαχνεις σωμα, το χειριζεσαι τελεια, μαθαινεις μουσικη, βραζιλιανικα οργανα, πορτογαλικα, γελας παιζεις χυνεις τονους ιδρωτα και φευγεις με χαμογελο.
Δεν το αλλάζω με τίποτα.

Α, ναι. Δεν υπάρχει "δεν κάνει για μενα, ειμαι κοντος/χοντρος κτλ.". Υπάρχεουν μονο αυτοι που βαριούνται να προσπαθήσουν. Εκτός αν μιλάμε για προβλημα υγείας ή κατασκευής.

stasou%2520mygdala.jpg

#326 Revan

Revan

*Don't be like me*

• Banned
  • 87 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 15:54

Παρ'ολ'αυτά,πιστεύω πως η μάθηση κάποιων βασικών τεχνικών για να υπερασπίζεσαι αν φτάσεις σε κάποια δύσκολη κατάσταση έπρεπε να'ναι όσο υποχρεωτικά είναι στο σχολείο και τα μαθηματικά...

+1 Ειδικα ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα στις μερες μας. Στο εξωτερικο γιατι δηλαδη να υπαρχει μαθημα παλης etc και σε μας που την "δημιουργησαμε" κιολας να υπαρχει μονο το "παρτε μια μπαλα και πηγαιντε κατω."
Δημοσιευμένη  εικόνα

#327 exonvirus

exonvirus

Nihilistischen Rächer

• Members
  • 76 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 16:35

+1 Ειδικα ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα στις μερες μας. Στο εξωτερικο γιατι δηλαδη να υπαρχει μαθημα παλης etc και σε μας που την "δημιουργησαμε" κιολας να υπαρχει μονο το "παρτε μια μπαλα και πηγαιντε κατω."

+1 you're both so damn right!

ExoNViruS

#328 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 16:37

Εδω δεν υπαρχουν αλλα και αλλα μαθηματα ( περιβαλλον , σεξ κλπ κλπ ) παλη θα υπαρχει ?
Δημοσιευμένη  εικόνα

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#329 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 17:06

Εδω δεν υπαρχουν αλλα και αλλα μαθηματα ( περιβαλλον , σεξ κλπ κλπ ) παλη θα υπαρχει ?

Ναι γιατί αυτά που ανέφερες τα μαθαίνεις μέσω εμπειρίας όσο μεγαλώνεις,οπότε δεν κρίθηκε αναγκαίο...(μην μου αναφέρεις ακραία παραδείγματα σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες,γιατί,συγγνώμη κιόλας για την έκφραση,αλλά ηλίθιοι υπάρχουν παντού.Η εκμάθηση μέσω του σχολείου δεν επιδρά ιδιαίτερα πάνω σε αυτά τα άτομα,οπότε μην νομίζεις ότι θα γίνονταν λιγότερες εκτρώσεις,ή θα καίγαν λιγότερα δάση και θα πέταγαν εκεί που πρέπει τα σκουπίδια τους.)

Εμπειρία όμως σε ξύλο πως θα αποκτήσεις?Να κάτσεις να τις φας μερικές φορές για να αρχίσεις να συνηθίζεις?:kill4u:

#330 Sora of the wind

Sora of the wind

The apostasy canticlE

• Members
  • 396 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2010 - 17:41

Πήγα και ρώτησα και μου είπαν οτι χρειάζεται πρώτα μια μαύρη ζώνη σε κάποια άλλη πολεμική τέχνη. Μου πρότειναν taekwondo ή karate και τώρα το σκέφτομαι. Απο την μία μου αρέσει το ένα που ασχολείται και πολύ με πόδια απο ό,τι έχω δεί/καταλάβει (*howarang style hell yeah*- kante pws den to eidate ayto) απο την άλλη το karate μου είπαν πως έχει τις ίδιες λαβές με το kendo. Οπότε δεν ξέρω τι να αποφασήσω.

Άσε το ότι αν περιμένεις σε βρωμόξυλο να ζήσεις με τους κανόνες της εκάστοτε πολεμικής τέχνης είσαι χαμένος...

Τόσο ουτοπικές είναι ποιά? Ποιός είνα ο βασικός λόγος δημιουργίας τους τότε?
(Προσωπικά δεν θέλω να ξεκηνήσω μια πολεμική τέχνη για να ξέρω μόνο να αμυνθώ ή να επιτεθώ αν χρειαστεί.
Απλός ρωτάω.)

Αφου τις χρησιμοποιούσαν για να εκπαιδεύσουν ολόκληρους πολεμιστές κλπ...