Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Μπουζουκια!!!


  • Please log in to reply
58 replies to this topic

Poll: Θεωρειτε τα μπουζουκια low quality? αν οχι ποσες φορες πατε το χρονο!?!! (60 member(s) have cast votes)

Θεωρειτε τα μπουζουκια low quality? αν οχι ποσες φορες πατε το χρονο!?!!

  1. Καμια!, γιατι ειναι μουσικη χαμηλης ποιοτητας!!! (42 votes [70.00%])

    Percentage of vote: 70.00%

  2. Δεν εχω προβλημα, μαλλον μια ή δυο φορες αν τυχει... (15 votes [25.00%])

    Percentage of vote: 25.00%

  3. Ειναι η απολυτη διασκεδαση ουτε που θυμαμαι ποσες φορες πηγα φετος!!! (3 votes [5.00%])

    Percentage of vote: 5.00%

Vote Guests cannot vote

#16 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 01 August 2007 - 21:49

...πρωσοπικά το μόνο καλό τραγούδι που έχω ακούσει στη ζωή μου με μπουζούκι μέσα είναι ο Ρεμπέτης-Μεταλλάς από N-Carkade.

Έκοψα τα μαλλιά
Πήρα και μπακλαμά
Το μέταλ πέθανε, ρε φίλε, τι να κάνω

Ώπα!

Απ' όλη την οικογένεια που ακούει φανατικά Πλούταρχο εγώ είμαι το μαύρο πρόβατο (χαρακτηριστικά, το ψυγείο μας είναι γεμάτο αυτόγραφα αφιερώμενα σ' όλα τα μέλη της οικογένειας πλην εμού). :bleh:

Δεν έχω πρόβλημα, πάντως, μ' αυτούς που πάνε στα μπουζούκια άμα την βρίσκουν μ' αυτό το είδος μουσικής και για να κάνουν κέφι με την παρέα τους. Όταν, όμως, διάφοροι τύποι πάνε στα μπουζούκια με κύριο σκοπό να ρίξουν τις γκόμενες (ειδικά όταν τις ανοίγουν 40 σαμπάνιες των 100 ευρώ η μία) το θεωρώ τρελή ποζεριά. :smokingg: Και πείτε μου τώρα, θεωρείται διασκέδαση το να χαλάς όλα σου τα λεφτά σε φτηνιάρικα λουλούδια και σαμπάνιες για το καλλιτεχνή που ήδη έχεις σκάσει χοντρά λεφτά για να τον ακούσεις; :roar:

Τέλως πάντων...όπως την βρίσκει κανείς...

#17 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 01 August 2007 - 21:50

Τα κέρδη τα οποία έχουν τα σκυλάδικα και οι πίστες(no difference) είναι τεράστια,τη στιγμή που στην χώρα μας λίγες συναυλίες,ειδικά ανεξάρτητες έχουν τύχη.Όχι μόνο για metal,αλλά και για είδη όπως οι jazz,blues,country(δεν θες να δείς πως αντιδράν οι περρισσότεροι όταν τους λέω ότι ακούω Johny Cash ή Dixie Chicks).Τα μπουζούκια είναι η κουλτούρα της χώρας μας από την άποψη ότι κυριάρχουν πάνω στη παιδεία και στο τρόπο σκέψης του μέσου νεοέλληνα.Θα μπορούσα να αναφέρω σωρό στοίχους για να αποδειχτεί και αυτό και βεβαίως το ότι δεν αποτελούν κάτι το θετικό.

Γενικά πιστεύω ότι αποτελουν την κύρια δύναμη και όπως είπε ο Spawn_I,προβλήματα έχεις αν πείς π.χ. ότι ακούς metal όχι Βανδή. [...]

[semi-offtopic]Άσε, τι συζητάμε τώρα... ξεχνιέται που φέρανε τον Steve Vai να παίξει στη Θεσσαλονίκη και τον βάλανε να παίξει στην... Πύλη Αξιού (ελληνάδικο για τους μη γνωρίζοντες); Με ρυθμίσεις ενισχυτών για... μπουζούκια; Και πάνω στην ώρα του κάνανε νόημα να... συντομεύει γιατί ακολουθούσε προγραμματισμένο σκυλάδικο ξεφάντωμα;

Άσε ρε, δεν είναι η Ψωροκώσταινα για μεταλλιές. :bye2:[/semi-offtopic]

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#18 Strawhat_Nikos

Strawhat_Nikos

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 179 posts

Posted 01 August 2007 - 21:58

τι εστί "περισσοτερο taboo στους κυκλους των πιο κουλτουριαρηδων"

ποιοι είναι οι πιο κουλτουριάρηδες;

αυτοί ορίζουν τι πρέπει να ακούμε και τι όχι;


Kαθενας ακουει και ψηχαγωγηται με οτι καθ αυτον ειναι ποιοτικο.
Σε κυκλους πχ, μεταλλαδων αν ακους καποιο αλλο ειδος μουσικης δεν εισαι true η ξερω γω, το ιδιο υσχυει και σε αλλους κυκλους μουσικης οπως σε αυτους που ακουνε κλασικη, ενω κατι παρομοιο σημβαινει και σε οσους εχουν ενα μεγαλυτερο υποβαθρο στο σινεμα.

Καποτε ανηκα στις παραπανω κατηγοριες, πλεον θεωρω πως οποιοδηποτε οριο, σου κλεινει τον οριζοντα, και πως η ποιοτητα υπαρχει παντου αλλοτε σε ελαχιστες και αλλοτε σε μεγαλυτερες δοσεις...

Ο καθενας και εγω μεσα μπορουμε να ισχυρηστουμε πως η ελληνικη λαικη μουσικη ειναι σκουπιδι ωστοσο τραγουδιστες σαν το Μητροπανο μας θυμηζουν πως και εκει υπηρχε εμπνευση, τεχνη και ποιοτητα!
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ AVATAR ΘΑ ΔΡΑΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ....._GaARa_

^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)


#19 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

    Anime Professional

  • Members
  • 1,005 posts

Posted 01 August 2007 - 22:52

Συγγνώμη. Μήπως περνάμε στην άλλη πλευρά; Εγώ ακούω Symphonic Metal, κλασσική μουσική, και τέτοια. Επίσης πιστεύω ότι μουσική του τύπου σκυλάδικο και μπουζούκια είναι από ενοχλητική εώς θανάσιμα σπαστική, και σίγουρα δεν έχει το δικαίωμα να λέγεται μουσική. Είμαι κουλτουριάρης εγώ τώρα; Συγγνώμη δηλαδή, επειδή αρχικά κάποιοι απέρριπταν ορισμένα πράγματα με κλειστά μάτια, τώρα πρέπει να δεχόμαστε αυτά τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο; Ε, βασικά, εγώ πιστεύω ότι είναι το ίδιο πράγμα.

Υπερβολές είναι, ή δεκτικοί είμαστε ή απορρίπτουμε. Και όσο και να προσπαθήσεις, με κανένα χριστό και βούδα δεν θα με πείσεις ούτε εμένα, ούτε άλλους ότι τα μπουζούκια είναι τέχνη.

Όσο για το taboo, αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει. Σίγουρα θα μου φανεί παράξενο να δω κάποιον να βάζει μπουζούκια στο iPod, όμως για σκέψου, και αυτοί που ακούνε Χατζηγιάννηδες και λοιπά ψηψηψώνια, δεν απαυδούν στο άκουσμα του Βιβάλντι ή των Apocalyptika;

oR4yYRl.gif


#20 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 01 August 2007 - 23:21

Συμφωνώ με όσα λέει ο Νίκος.

Επειδή δεν σου αρέσει αυτή η μουσική δεν έχει δικαίωμα να λέγεται.. μουσική; Κουλτουριάρη.

Εγώ ακούω καμιά φορά λαϊκά τραγούδια κλπ. Είχα πάντοτε και μια συμπάθεια στον Ρέμο. Σε μπουζούκια δεν έχω πάει ακόμα αν και δεν θα με χάλαγε. Δεν έχει κάτσει, είμαι και μικρός. Μόνο σε κάποιους γνωστούς που να μου αρέσουν όμως θα πήγαινα.

#21 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 01 August 2007 - 23:49

Ώπα, άλλο το μπουζούκι κι άλλο τα σκυλάδικα (αν και έχουν άμεση σχέση). Τα ακούσματα που παράγονται σήμερα είναι εντελώς gtp.

#22 _GaARa_

_GaARa_

    stupidity isn't an excuse

  • Retired Staff
  • 809 posts

Posted 02 August 2007 - 00:21

Καμια σχεση τα μπουζούκια με τα σκυλάδικα.
Στην ποιοτητα των τραγουδιστων και των τραγουδιων πάντα.
Είχα πάει πριν κανα 2 χρονια στον Μητροπανο - Αδαμαντιδη - Μπάση και ηταν παρα πολυ καλα
καμια σχέση με τις πιστες που εχω πάει μεχρι στιγμης.:nosey:

we are the things that go bump in the night....We are the reason you sleep with a night light...


#23 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 02 August 2007 - 06:46

Βασικά για τα ρεμπέτικα πήγαινε, για τις μεγάλες πίστες πάνω κάτω έχω την ίδια γνώμη με το σκυλολόϊ :burningbe3:

#24 Sponis

Sponis

    Despair-Ridden Heart...

  • Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 02 August 2007 - 08:06

η πλάκα είναι ότι ο μεταλλάς εδώ στην Ελλάδα, θέλει δε θέλει μέσα στην ημέρα του θα το ακούσει το μπουζούκι. Είτε στο ράδιο , είτε στην τηλεόραση θα το ακούσει. Έτσι έχει το δικαίωμα να το κρίνει. Γιατί μπορεί να έχει ο ίδιος άποψη και όχι μέσω τρίτων. Αντίθετα ο μπουζουκάς απορρίπτει το μέταλ χωρίς να το ακούσει. Επειδή αυτοί είναι σατανάδες, ναρκομανείς, μαλλιάδες, τεντημπόηδες...

Έλληνες τραγουδιστές τώρα... μάλλον ερμηνευτές θα τους έλεγες. Ερμηνεύουν τραγούδια που τους πασάρει κάποιος άλλος. Δε ξέρω πόσοι από αυτούς είναι μουσικοί καν...

Με αυτά τα λόγια ομαδοποιώ το νέο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Δε συζητάμε για παλιότερα και που φωνές-φωνάρες υπήρχαν αλλά και ένα γενικό επίπεδο.

Επίσης άλλα πραγματάκια που συμβαίνουν στη χώρα μας και "προωθούν" τη μπουζουκλερί... Είμαστε οι μόνοι χώρα που το πόσο πούλησε ένας δίσκος μετριέται από τα πόσα CD θα δώσει η εταιρία διαμονής στα μαγαζιά. Και όχι το πόσα θα πουλήσει το μαγαζί. Έτσι έχουμε το φαινόμενο χρυσών κ πλατινένιων δίσκων με το που βγει ένας δίσκος στα μαγαζιά. και ας μην έχει φύγει ένα αντίτυπο.
Γιατί αυτό άραγε; Μήπως επειδή αν τα μετράγανε θα γέλαγε και το ποικιλόχρωμο ερίφιο. Γιατί ο Έλληνας το μόνο μαγαζί για CD που ξέρει είναι τα πλανόδια στις πλατείες. Αυτά με τα 3€ το κομμάτι. ;). Eνώ ο μεταλλάς ακόμα και αν "κατεβάσει" το καινούριο cd της μπάντας που του αρέσει, θα πάει και να το αγοράσει. Γιατί άλλη η γλύκα του αυθεντικού. Και δε λέμε μου άρεσε το τραγούδι 5, 8 και 10.

Επίσης στα διάφορα τοπ στα ραδιόφωνα. Πρώτος ο Πλούταρχος , πέμπτος ο Πετρέλης π.χ. Ακόμα και αν ο Φοίβος [ή ο κάθε Φοίβος που τους γράφει τα κομμάτια] είχε κάνει λάθος στο delivery και έδινε ανάποδα τα κομμάτια, πάλι έτσι θα ήταν η κατάταξη. Γιατί ο Έλληνας δεν ακούει τη μουσική ακούει τον καλλιτέχνη. Πάει στο όνομα, όχι στην αξία...

Και φυσικά η τελευταία μόδα, τραγουδιστές που βγάζουν cd, βγαίνουν σε πίστες κτλ κτλ όλα αυτά από ένα παιχνίδι reality. Ενώ το κάθε συγκροτηματάκι εδώ που φτύνει αίμα για να βγάλει ένα demo, με δικά του χρήματα, το τρώει η μαρμάγκα επειδή παίζει τη "λάθος" μουσική...

και τελειώνω με τους δημοσιογράφους. Που προσπαθούνε να μας πείσουνε για τις διεθνείς καριέρες του Sakis και της Vissi... Που πάνε στο εξωτερικό και οι μόνοι που τους βλέπουν είναι οι ομογενείς μας... Και το θεωρούν και σουξέ... Μάλλον δε ξέρουν τι εστί να βγαίνεις εκτός έδρας και να σε βλέπει ο ξένος και να σε θεωρεί πραγματικά καλο σε αυτό που κάνεις. Αλλά τι; θα βάλουν τις λέξεις Rotting Christ σε δελτίο; Απαπαπαπα...

είναι ακόμα πρωί, περιμένω κάποιες απόψεις και συνεχίζω άμα είναι...


και ώσπου να γράψω όλο αυτό πρόλαβε το session και έκανε time out και πρέπει να ξανακάνω login...

#25 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 02 August 2007 - 08:33

Συμφωνώ με Θείο, ειδικά με πρώτη παράγραφο....:nod:

Πάντως παιδιά, το μπουζούκι δεν είναι ένα πράμα. Μπουζούκι είναι και Μητροπάνος, και Τερζής και (ήτανε) Καζατζίδης κτλ. Άπειρο respect από εμένα στους γνήσιους λαϊκούς τραγουδιστές. Ειλικρινά δεν έχω κλάψει ή γελάσει περισσότερο με ακούσματα άλλα από τα δικά τους. Και είμαι και πρώην...punkie όσον αφορά τα ακούσματα...:Blissfull:



Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#26 Sponis

Sponis

    Despair-Ridden Heart...

  • Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 02 August 2007 - 09:10

γι' αυτό ξεχωρίζω και λέω για το "νέο λαϊκο ελληνικό τραγούδι". αυτό που μας πασάρουν τα ράδια κτλ. κτλ. Για μένα όλα είναι ένα. Μία ευθεία γραμμή. Όλα τα ίδια. Λίγα πράγματα μπορώ να ξεχωρίσω...
Ενώ παλιότερα ξεχώριζες φωνές, ερμηνείες...

#27 Strawhat_Nikos

Strawhat_Nikos

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 179 posts

Posted 02 August 2007 - 13:45

Δεν με βρησκεις σε κανενα απολυτως σημειο αντιθετο Spawn, οχι μονο συμφωνω αλλα τα παραπανω που διατυπωνεις αποτελουν και μερος των επειχειρηματων που χρησημοποιω κατα της συγχρονης Ελληνικης μουσικης, Δυστηχως η ευτηχως δεν εχω να προσθεσω η να αφαιρεσω κατι!


Υπερβολές είναι, ή δεκτικοί είμαστε ή απορρίπτουμε. Και όσο και να προσπαθήσεις, με κανένα χριστό και βούδα δεν θα με πείσεις ούτε εμένα, ούτε άλλους ότι τα μπουζούκια είναι τέχνη.

:blurah5:Ποτε προσπαθησα να σε πεισω? MERCY!!!
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ AVATAR ΘΑ ΔΡΑΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ....._GaARa_

^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)


#28 Sponis

Sponis

    Despair-Ridden Heart...

  • Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 02 August 2007 - 13:59

πολύ συμφωνείς τώρα τελυταία εσύ και τρομάζω... :hahaha:

#29 Strawhat_Nikos

Strawhat_Nikos

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 179 posts

Posted 02 August 2007 - 14:04

Oταν εισαι λογικος συμφωνω οταν οχι διαφωνω δε βλεπω που ειναι το προβλημα, νομιζεις δηλαδη οτι αν καποιος μου τη δωσει θα τον παιρνω απο τα μουτρα σε οτι λεει? Υμαρτον...


ΥΓ

τελυταία


Νο comment!
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ AVATAR ΘΑ ΔΡΑΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ....._GaARa_

^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)


#30 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 02 August 2007 - 14:04

Ηρεμία παίδες !

Όσον αφορά τα μπουζούκια, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα στο post-σεντόνι του Θείου Σπώνη :nod::nod::nod:

E5VV38U.jpg