Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Αγορές μέσω Internet


  • Please log in to reply
848 replies to this topic

#31 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 24 August 2007 - 20:56

αχ πόσο βοηθάει να δουλεύει η αδερφή σου στη eurobank...τσακ τσακ, σου βγάζει τις κάρτες, σου κάνει και τα τρανσφέρια κι είσαι κιουρία :Blissfull:

Posted Image


#32 Yuna

Yuna

    Anime Freak

  • Members
  • 328 posts

Posted 24 August 2007 - 23:51

αχ πόσο βοηθάει να δουλεύει η αδερφή σου στη eurobank...τσακ τσακ, σου βγάζει τις κάρτες, σου κάνει και τα τρανσφέρια κι είσαι κιουρία :Blissfull:


Lucky you! Εγω μέχρι να πριξω τον πατερα μ να παει να μ βγάλει μια, και μεχρι να μ τη φέρουν... (attica gift card)

#33 JigokuNeko

JigokuNeko

    Anime Amateur

  • Members
  • 115 posts

Posted 25 August 2007 - 00:56

Εχω κανει πολλες αγορες μεσω ιντερνετιου και μονο μια φορα ειχα μικρο προβληματακι (ασχετο με αγορες ανιμε) το οποιο και λυθηκε αμεσα.
για καθαρα γιαπωνεζικη πραματια (οχι αγγλικες μεταφρασεις ) προτεινω το animaxis. οσες φορες ψωνισα τα εφεραν σε μια βδομαδα απο Ιαπωνια και παντα ασφαλισμενα, σε πακετο με εκατο περιτυλιγματα, ουτε να το πατουσα με οδοστρωτηρα δεν θα παθαινε τιποτα. τσιμπιμενα τα μεταφορικα αλλα τεσπα...
amazon.jp δεν τη συνιστω, ενας φιλος μου ακομα τρεχει να βρει την παραγγελια του...απο περσυ.

τροποι πληρωμης και κολπακια>>
παντα αγοραζω με πιστωτικη που της εχω βαλει χαμηλα ορια και δη mastercard αντι για visa λογω του οτι στην αμερικη προτιμαται σαν εταιρια πληρωμων και γενικα αποκλειεται να υπαρχει site που να μην δεχεται πιστωτικες. το κολλημα ειναι οτι οι πιστωτικες ειναι ενα ειδος δανειου που σε χρεωνει με τοκο εως οτου το εξοφλησεις ΕΚΤΟΣ εαν τα πληρωσεις πριν το τελος του τρεχοντος λογαριασμου. ολες οι τραπεζες παρεχουν τη δυνατοτητα ολικης εξοφλησης, με την οποια ΔΕΝ πληρωνεις κανενα τοκο. επισης, μονο σε αυτη την περιπτωση οι ατοκες δοσεις ειναι πραγματικα ατοκες (αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια...)

οι προπληρωμενες καρτες εχουν ολα τα προνομια της πιστωτικης (αποδοχη απο εμπορους κτλ) με το πλεονεκτημα οτι εσυ βαζεις οσα λεφτα θες και δεν χρειαζεται να ειναι κανεις εργαζομενος και να περασει απο κοσκινο. η παγιδα εδω ειναι οτι θελει λεφτα για να την φορτισεις και επισης σε χρεωνουν την κινηση στο ΑΤΜ που θα κανεις να δεις ποσα σου μεινανε. 1-2 ευρω ειναι τη φορα αλλα φασουλι το φασουλι...η πιστωτικη βγαινει πιο φτηνα στην παραπανω περιπτωση.

οι χρεωστικες καρτες-debit cards-ειναι καρτες αναληψης και αγορων απο καταστηματα -και διαδικτυου-παντα συνδεδεμενες με καποιο λογαριασμο. η ολη δουλεια μπορει να γινει απο το ΑΤΜ με την καταθεση χρηματων προς αποφυγειν των ταμειων αλλα δεν δεχονται ολα τα site χρεωστικες και για ανοιγμα λογαριασμου πρεπει να ειναι κανεις ανω των 18.
και προσοχη να ενεργοποιησετε τις καρτες σας γιατι πολλες στελνονται ανενεργες για λογους ασφαλειας.

ενα τελευταιο και σκαω~
αν γινει καμμια στραβη στο ιντερνετι, δεν πηρατε ποτε αυτα που παραγγειλατε η τα πληρωσατε με το (πολυ) παραπανω και ο εμπορος κανει...τον κινεζο μπορειτε να απευθηνθειτε στην τραπεζα σας για αμφισβητηση συναλλαγης μεχρι και εξι μηνες απο την εκδοση του λογαριασμου. για να παρετε ομως τα λεφτα σας πισω πρεπει να αιτηθειτε chargeback της χρεωσης μεχρι και 2 μηνες απο την αγορα.
και γενικα, αν υπαρχει υποψια οτι κατι δεν παει καλα με την καρτα σας η φοβαστε γενικα, τηλεφωνειστε στο τμημα εξυπηρετησης καρτων της τραπεζας και ζητηστε να σας δωσουν την κατασταση των κινησεων σας. η δουλεια τους ειναι και στην ουσια εσεις πληρωνετε το μισθο τους, no fear!

αυτα τα "λιγα" :byejg9:

#34 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 25 August 2007 - 01:14

amazon.jp δεν τη συνιστω, ενας φιλος μου ακομα τρεχει να βρει την παραγγελια του...απο περσυ.

γιατι τι αγορασε?:hahaha:
εγω εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη οσες φορες και να πηρα κατι απο κει...βεβαια το μεγαλυτερο κακο που εχει το amazon.jp ειναι το πολυ υψηλο shipping,λογω του οτι τις παραγγελιες εξωτερικου(δηλ,outside of japan),τις στελνουν με international express μονο και σε χρεωνουν απο 3000 εως δε ξερω γω yen για shipping..
3000-4000yen με χρεωνουν για τα περιοδικα που περνω απο κει(my last order from there..)
αλλα τουλαχιστον σε 3-4 μερες την εχεις την παραγγελια σου,οποτε χαλαλι..

#35 JigokuNeko

JigokuNeko

    Anime Amateur

  • Members
  • 115 posts

Posted 25 August 2007 - 08:26

βασικα, αυτο ειναι το γελειο της υποθεσης, οτι παρηγγειλε κανονικα τευχακια manga. δεν ξερω γιατι σκαλωσε ετσι αλλα μια φορα του ηταν αρκετη. προσωπικα μονο απο amazon.fr εχω ψωνισει, χωρις προβλημα στο delivery, αλλα δεν ειχαν προσεξει τοσο το packaging και τα βιβλια ηταν λιγακι στραπατσαρισμενα.
γιαυτο και σε οτι με καιει προτιμω animaxis.com. ουτε αυτη ειναι φτηνη στα μεταφορικα γιαυτο αξιζει να παιρνεις πολλα μαζι για κατι εκπτωσεις που κανει.

προσπαθησα να βρω τις δικες μου αποδειξεις αλλα μαλλον τις σουταρα:sigh2:
ειχα παρει πραματα για 10.000 γιεν και εκαναν εκπτωση 30% μεταφορικα.
επισης, παλιοτερα ειχα συνενοηθει με ενα φιλο μου να αγοραζουμε μαζι για να μοιραζομαστε τα μεταφορικα.8)

#36 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 16 October 2007 - 12:38

Ποία site θα προτείνατε εσείς για online αγορές anime related προϊόντων; O Dante-80 μου πρότεινε το Discount Manga Online Books Store: Shonen & Shoujo Manga τ' οποίο έχει φοβερές τιμές και ποικιλία αλλά δεν έχει διαθέσιμο τα manga Card Captor Sakura: Master of the Clow, Chobits κ.α.

Eπίσης, ισχύει τ' ότι το J-List -- a wonderful toybox of things from Japan! δεν φέρνουν στην Ελλάδα ή βλακείες μου είπαν;

#37 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 16 October 2007 - 13:28

Βασικά με το Amazon.co.uk δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πρόβλημα έχω μερικές φορές με τα ταχυδρομεία εδώ, επειδή αλλάζουν συνέχεια ταχυδρόμους, και κάθε φορά πρέπει να ψάχνει κάποιος τον ταχυδρόμο και να του εξηγεί ότι: επειδή ΔΕΝ χωράει στο κουτί, ΔΕΝ θα το αφήνεις πουθενά, ΑΛΛΑ θα αφήνεις χαρτάκι να έρθω να το πάρω από το ταχυδρομείο. 'Εχω βαρεθεί να ψάχνω συνέχεια τους ταχυδρόμους γι'αυτή την δουλειά. (Πρέπει να έχουμε αλλάξει 5-6 ταχυδρόμους σε 3 χρόνια)
Επειδή εαν δεν χωράει στο κουτί μερικές φορές τα αφήνουν στα σκαλιά της εξώπορτας... Μία φορά μου κλέψαν ένα δέμα με κάποια DVD (είχε Farscape εκεί μέσα...:oo:) έτσι, αλλά ευτυχώς όταν εξήγησα την κατάσταση στην Blackstar λεγόταν τότε, μου τα αντικαταστήσανε. (Παρεπιπτόντως κατάλαβα ότι είχανε κλέψει το δέμα επειδή 10 μέτρα πέρα από το σπίτι μου βρήκα το τιμολόγιο της Blackstar που ήτανε στο ονομά μου με τα πράγματα που περίμενα, πεταμένο στο πεζοδρόμιο. Και φυσικά το δέμα είχε αργήσει.)

#38 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 16 October 2007 - 14:40

Πρόβλημα έχω μερικές φορές με τα ταχυδρομεία εδώ, επειδή αλλάζουν συνέχεια ταχυδρόμους, και κάθε φορά πρέπει να ψάχνει κάποιος τον ταχυδρόμο και να του εξηγεί ότι: επειδή ΔΕΝ χωράει στο κουτί, ΔΕΝ θα το αφήνεις πουθενά, ΑΛΛΑ θα αφήνεις χαρτάκι να έρθω να το πάρω από το ταχυδρομείο. 'Εχω βαρεθεί να ψάχνω συνέχεια τους ταχυδρόμους γι'αυτή την δουλειά. (Πρέπει να έχουμε αλλάξει 5-6 ταχυδρόμους σε 3 χρόνια)
Επειδή εαν δεν χωράει στο κουτί μερικές φορές τα αφήνουν στα σκαλιά της εξώπορτας... Μία φορά μου κλέψαν ένα δέμα με κάποια DVD (είχε Farscape εκεί μέσα...:oo:)

Eίναι κωλόζωα οι έλληνες ταχυδρόμοι. :erk: Kι όσο σκέφτομαι ότι στο εξωτερικό σου χτυπάνε την πόρτα και σου δίνουν το πακέτο επί τόπου. Ούτε να τρέχει στις ουρές των EΛΤΑ ούτε τίποτα. Αλλά βέβαια! Το ειδοποιητήριο είναι η εύκολη λύση. Μάλιστα, όταν είχε γίνει στο anime.gr η μαζική παραγγελία των M3 και τους ζήτησα να με ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς όταν έρθει το πακέτο με χρέωσαν 3-5 ευρώ παραπάνω! Ούτε καν μου το 'παν ότι η τηλεφωνική ειδοποίηση χρεώνεται εξτρά! Έτσι, για να μας πιάσουν κότσους. Τι διάολο! Από το διάστημα τηλεφωνούν και χρεώνουν τόσο;

#39 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 17 October 2007 - 18:43

Βασικά με το Amazon.co.uk δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Το λατρεύω! :wooi2:
Έχει γίνει το αγαπημένο μου shopping μέρος! Ψωνίζω τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο και δεν έχω αντιμετωπίσει ούτε το μικρότερο προβληματάκι!


Πρόβλημα έχω μερικές φορές με τα ταχυδρομεία εδώ, επειδή αλλάζουν συνέχεια ταχυδρόμους, και κάθε φορά πρέπει να ψάχνει κάποιος τον ταχυδρόμο και να του εξηγεί ότι: επειδή ΔΕΝ χωράει στο κουτί, ΔΕΝ θα το αφήνεις πουθενά, ΑΛΛΑ θα αφήνεις χαρτάκι να έρθω να το πάρω από το ταχυδρομείο. '

Καλά είσαι! Την έχω πάθει πολλές φορές έτσι, να βρω το δέμα με τα dvd να το μυρίζουν γάτες έξω απο την πόρτα και άλλα τέτοια χαριτωμένα!! :oo:

Posted Image


#40 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

    Παρλιακό του Σατανά.

  • Members
  • 815 posts

Posted 17 October 2007 - 23:12

-δεν εχω διαβασει ολο το θεμα.-
βαριεμαι.
η αλφα μπανκ,με τις ΕΛΕΚΤΡΟΝ βιζα της ,μπορω να κανω τη δικη μου να συνεργαστει με paypal.
και αν ναι give me more info kthxbye.

Posted Image


#41 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 October 2007 - 13:38

Βασικά με το Amazon.co.uk δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πρόβλημα έχω μερικές φορές με τα ταχυδρομεία εδώ, επειδή αλλάζουν συνέχεια ταχυδρόμους, και κάθε φορά πρέπει να ψάχνει κάποιος τον ταχυδρόμο και να του εξηγεί ότι: επειδή ΔΕΝ χωράει στο κουτί, ΔΕΝ θα το αφήνεις πουθενά, ΑΛΛΑ θα αφήνεις χαρτάκι να έρθω να το πάρω από το ταχυδρομείο. 'Εχω βαρεθεί να ψάχνω συνέχεια τους ταχυδρόμους γι'αυτή την δουλειά. (Πρέπει να έχουμε αλλάξει 5-6 ταχυδρόμους σε 3 χρόνια)
Επειδή εαν δεν χωράει στο κουτί μερικές φορές τα αφήνουν στα σκαλιά της εξώπορτας... Μία φορά μου κλέψαν ένα δέμα με κάποια DVD (είχε Farscape εκεί μέσα...:oo:)


Με αφορμή το παραπάνω, να ρωτήσω κάτι μπας και μπορεί να απαντήσει κανένας. Παρήγγειλα από ένα μαγαζί κάτι πράγματα και μου είπαν πως τα έστειλαν σε 2 δέματα αντί για ένα. Σήμερα βρήκα έξω από την εξώπορτα το ένα δέμα, το άλλο όμως δεν υπήρχε :oo:

Υπάρχει περίπτωση να μου έρθει αργότερα ή μπορεί να το πήρε κανένας περαστικός ? Στο δέμα πάντως υπήρχε απόδειξη/τιμολόγιο και για τα δύο δέματα.

Μου κάνει εντύπωση που το αφήσαν χύμα. Ο ταχυδρόμος πάντα μου χτύπαγε το κουδούνι και αν δεν ήμουν σπίτι, άφηνε χαρτάκι για να το παραλάβω στο ταχυδρομείο. Δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσει έτσι ένα δέμα. Άρα το δέμα το έλαβα από άλλη υπηρεσία και όχι από το ταχυδρομείο ? Τότε με ποιους πρέπει να επικοινωνήσω για να τους πω να αφήνουν ειδοποιητήριο ?

Αυτά τα ολίγα :terror2:

E5VV38U.jpg


#42 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 18 October 2007 - 13:59

1. Περίμενε 2-3 μέρες διότι υπάρχει περίπτωση να έρθει το δεύτερο δέμα αργότερα. Μου έχει τύχει 2-3 φορές δέματα που φύγαν την ίδια μέρα να έρθουν το ένα μετά το άλλο με μερικές μέρες καθυστέρηση.

2. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι με courier, διότι θα σου χτυπάγανε και εαν δνε ήταν κανένας θα αφήνανε χαρτάκι για να τους πάρεις τηλέφωνο. Σε courier πρέπει να υπογράψεις για να το πάρεις.

3. Για καλό και κακό, βρες τον/την ταχυδρόμο σου και ρώτα τον. Εαν σου πεί ότι άφησε δύο δέματα έξω από το σπίτι, τότε κάνε παράπονα και απαίτησε να σου δώσουν το χρηματικό ποσό που ξόδεψες για τα πράγματα που δεν έλαβες και πες τους τα δέματα να μην σου τα φέρνουν αλλά να αφήνουν χαρτάκι. Υπάρχει περίπτωση να άλλαξε ο/η ταχυδρόμος.

#43 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 18 October 2007 - 14:08

Μου κάνει εντύπωση που το αφήσαν χύμα. Ο ταχυδρόμος πάντα μου χτύπαγε το κουδούνι και αν δεν ήμουν σπίτι, άφηνε χαρτάκι για να το παραλάβω στο ταχυδρομείο. Δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσει έτσι ένα δέμα. Άρα το δέμα το έλαβα από άλλη υπηρεσία και όχι από το ταχυδρομείο ? Τότε με ποιους πρέπει να επικοινωνήσω για να τους πω να αφήνουν ειδοποιητήριο ?

Όσον αφορά αυτό, αν δεν κάνω λάθος, αν δεν είναι συστημένο το δέμα, οι ταχυδρόμοι το αφήνουν έτσι χύμα. :terror2:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#44 JigokuNeko

JigokuNeko

    Anime Amateur

  • Members
  • 115 posts

Posted 18 October 2007 - 17:35

ετσι ειναι, αν δεν ειναι συστημενο *δεν* εχει χαρτακι, *δεν* εχει ασφαλεια και οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε (ή στην προκειμενη περιπτωση το δεμα). και εδω που τα λεμε ειναι παραλογο να σκασεις ενα καρο λεφτα για τα πραματα και να τσιγκουνευτεις τα 10-20 ευρα παραπανω που κανει το ασφαλισμενο. better safe than sorry που λενε και οι φιλες μας οι αγγλιδες. :bath:


η αλφα μπανκ,με τις ΕΛΕΚΤΡΟΝ βιζα της ,μπορω να κανω τη δικη μου να συνεργαστει με paypal.
και αν ναι give me more info kthxbye.


visa electron=debit card που χρησιμοποιει το συστημα πληρωμων της visa international, που σημαινει οτι χρεωνει το λογαριασμο χωρις προμηθειες και αλλα. την τελευταια φορα που κοιταξα η paypal δεχεται debit αρα φτανει να εχεις λεφτα στην τραπεζα. για καλο και για κακο παρε πρωτα ενα τηλεφωνο στο τοπικο υποκαταστημα μην τυχον χρειαζεται ενεργοποιηση/+τροποποιηση των οριων της. σου συστηνω να μειωσεις εσυ ο ιδιος το οριο για λογους ασφαλειας η να κρατας τοσα οσα χρειαζεται στο συνδεδεμενο λογαριασμο.


#45 denisuki~

denisuki~

    Stronger than Darth Vapor

  • Members
  • 281 posts

Posted 20 October 2007 - 17:21

Αγοράζω συνέχεια από το internet και με κάρτες και με αντικαταβολή. Κανένα πρόβλημα δεν είχα ποτέ, πιο πολλά προβλήματα είχα με πραγματικά μαγαζιά =)
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto