Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αγορές μέσω Internet
Καταχωρήθηκε 24 Αύγουστος 2007 - 20:56

Καταχωρήθηκε 24 Αύγουστος 2007 - 23:51
αχ πόσο βοηθάει να δουλεύει η αδερφή σου στη eurobank...τσακ τσακ, σου βγάζει τις κάρτες, σου κάνει και τα τρανσφέρια κι είσαι κιουρία
Lucky you! Εγω μέχρι να πριξω τον πατερα μ να παει να μ βγάλει μια, και μεχρι να μ τη φέρουν... (attica gift card)
Καταχωρήθηκε 25 Αύγουστος 2007 - 00:56
για καθαρα γιαπωνεζικη πραματια (οχι αγγλικες μεταφρασεις ) προτεινω το animaxis. οσες φορες ψωνισα τα εφεραν σε μια βδομαδα απο Ιαπωνια και παντα ασφαλισμενα, σε πακετο με εκατο περιτυλιγματα, ουτε να το πατουσα με οδοστρωτηρα δεν θα παθαινε τιποτα. τσιμπιμενα τα μεταφορικα αλλα τεσπα...
amazon.jp δεν τη συνιστω, ενας φιλος μου ακομα τρεχει να βρει την παραγγελια του...απο περσυ.
τροποι πληρωμης και κολπακια>>
παντα αγοραζω με πιστωτικη που της εχω βαλει χαμηλα ορια και δη mastercard αντι για visa λογω του οτι στην αμερικη προτιμαται σαν εταιρια πληρωμων και γενικα αποκλειεται να υπαρχει site που να μην δεχεται πιστωτικες. το κολλημα ειναι οτι οι πιστωτικες ειναι ενα ειδος δανειου που σε χρεωνει με τοκο εως οτου το εξοφλησεις ΕΚΤΟΣ εαν τα πληρωσεις πριν το τελος του τρεχοντος λογαριασμου. ολες οι τραπεζες παρεχουν τη δυνατοτητα ολικης εξοφλησης, με την οποια ΔΕΝ πληρωνεις κανενα τοκο. επισης, μονο σε αυτη την περιπτωση οι ατοκες δοσεις ειναι πραγματικα ατοκες (αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια...)
οι προπληρωμενες καρτες εχουν ολα τα προνομια της πιστωτικης (αποδοχη απο εμπορους κτλ) με το πλεονεκτημα οτι εσυ βαζεις οσα λεφτα θες και δεν χρειαζεται να ειναι κανεις εργαζομενος και να περασει απο κοσκινο. η παγιδα εδω ειναι οτι θελει λεφτα για να την φορτισεις και επισης σε χρεωνουν την κινηση στο ΑΤΜ που θα κανεις να δεις ποσα σου μεινανε. 1-2 ευρω ειναι τη φορα αλλα φασουλι το φασουλι...η πιστωτικη βγαινει πιο φτηνα στην παραπανω περιπτωση.
οι χρεωστικες καρτες-debit cards-ειναι καρτες αναληψης και αγορων απο καταστηματα -και διαδικτυου-παντα συνδεδεμενες με καποιο λογαριασμο. η ολη δουλεια μπορει να γινει απο το ΑΤΜ με την καταθεση χρηματων προς αποφυγειν των ταμειων αλλα δεν δεχονται ολα τα site χρεωστικες και για ανοιγμα λογαριασμου πρεπει να ειναι κανεις ανω των 18.
και προσοχη να ενεργοποιησετε τις καρτες σας γιατι πολλες στελνονται ανενεργες για λογους ασφαλειας.
ενα τελευταιο και σκαω~
αν γινει καμμια στραβη στο ιντερνετι, δεν πηρατε ποτε αυτα που παραγγειλατε η τα πληρωσατε με το (πολυ) παραπανω και ο εμπορος κανει...τον κινεζο μπορειτε να απευθηνθειτε στην τραπεζα σας για αμφισβητηση συναλλαγης μεχρι και εξι μηνες απο την εκδοση του λογαριασμου. για να παρετε ομως τα λεφτα σας πισω πρεπει να αιτηθειτε chargeback της χρεωσης μεχρι και 2 μηνες απο την αγορα.
και γενικα, αν υπαρχει υποψια οτι κατι δεν παει καλα με την καρτα σας η φοβαστε γενικα, τηλεφωνειστε στο τμημα εξυπηρετησης καρτων της τραπεζας και ζητηστε να σας δωσουν την κατασταση των κινησεων σας. η δουλεια τους ειναι και στην ουσια εσεις πληρωνετε το μισθο τους, no fear!
αυτα τα "λιγα"

Καταχωρήθηκε 25 Αύγουστος 2007 - 01:14
γιατι τι αγορασε?amazon.jp δεν τη συνιστω, ενας φιλος μου ακομα τρεχει να βρει την παραγγελια του...απο περσυ.

εγω εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη οσες φορες και να πηρα κατι απο κει...βεβαια το μεγαλυτερο κακο που εχει το amazon.jp ειναι το πολυ υψηλο shipping,λογω του οτι τις παραγγελιες εξωτερικου(δηλ,outside of japan),τις στελνουν με international express μονο και σε χρεωνουν απο 3000 εως δε ξερω γω yen για shipping..
3000-4000yen με χρεωνουν για τα περιοδικα που περνω απο κει(my last order from there..)
αλλα τουλαχιστον σε 3-4 μερες την εχεις την παραγγελια σου,οποτε χαλαλι..
Καταχωρήθηκε 25 Αύγουστος 2007 - 08:26
γιαυτο και σε οτι με καιει προτιμω animaxis.com. ουτε αυτη ειναι φτηνη στα μεταφορικα γιαυτο αξιζει να παιρνεις πολλα μαζι για κατι εκπτωσεις που κανει.
προσπαθησα να βρω τις δικες μου αποδειξεις αλλα μαλλον τις σουταρα

ειχα παρει πραματα για 10.000 γιεν και εκαναν εκπτωση 30% μεταφορικα.
επισης, παλιοτερα ειχα συνενοηθει με ενα φιλο μου να αγοραζουμε μαζι για να μοιραζομαστε τα μεταφορικα.

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2007 - 12:38
Eπίσης, ισχύει τ' ότι το J-List -- a wonderful toybox of things from Japan! δεν φέρνουν στην Ελλάδα ή βλακείες μου είπαν;
Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2007 - 13:28
Επειδή εαν δεν χωράει στο κουτί μερικές φορές τα αφήνουν στα σκαλιά της εξώπορτας... Μία φορά μου κλέψαν ένα δέμα με κάποια DVD (είχε Farscape εκεί μέσα...

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2007 - 14:40
Eίναι κωλόζωα οι έλληνες ταχυδρόμοι.Πρόβλημα έχω μερικές φορές με τα ταχυδρομεία εδώ, επειδή αλλάζουν συνέχεια ταχυδρόμους, και κάθε φορά πρέπει να ψάχνει κάποιος τον ταχυδρόμο και να του εξηγεί ότι: επειδή ΔΕΝ χωράει στο κουτί, ΔΕΝ θα το αφήνεις πουθενά, ΑΛΛΑ θα αφήνεις χαρτάκι να έρθω να το πάρω από το ταχυδρομείο. 'Εχω βαρεθεί να ψάχνω συνέχεια τους ταχυδρόμους γι'αυτή την δουλειά. (Πρέπει να έχουμε αλλάξει 5-6 ταχυδρόμους σε 3 χρόνια)
Επειδή εαν δεν χωράει στο κουτί μερικές φορές τα αφήνουν στα σκαλιά της εξώπορτας... Μία φορά μου κλέψαν ένα δέμα με κάποια DVD (είχε Farscape εκεί μέσα...)

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2007 - 18:43
Το λατρεύω!Βασικά με το Amazon.co.uk δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Έχει γίνει το αγαπημένο μου shopping μέρος! Ψωνίζω τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο και δεν έχω αντιμετωπίσει ούτε το μικρότερο προβληματάκι!
Καλά είσαι! Την έχω πάθει πολλές φορές έτσι, να βρω το δέμα με τα dvd να το μυρίζουν γάτες έξω απο την πόρτα και άλλα τέτοια χαριτωμένα!!Πρόβλημα έχω μερικές φορές με τα ταχυδρομεία εδώ, επειδή αλλάζουν συνέχεια ταχυδρόμους, και κάθε φορά πρέπει να ψάχνει κάποιος τον ταχυδρόμο και να του εξηγεί ότι: επειδή ΔΕΝ χωράει στο κουτί, ΔΕΝ θα το αφήνεις πουθενά, ΑΛΛΑ θα αφήνεις χαρτάκι να έρθω να το πάρω από το ταχυδρομείο. '

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2007 - 23:12
βαριεμαι.
η αλφα μπανκ,με τις ΕΛΕΚΤΡΟΝ βιζα της ,μπορω να κανω τη δικη μου να συνεργαστει με paypal.
και αν ναι give me more info kthxbye.
Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 13:38
Βασικά με το Amazon.co.uk δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πρόβλημα έχω μερικές φορές με τα ταχυδρομεία εδώ, επειδή αλλάζουν συνέχεια ταχυδρόμους, και κάθε φορά πρέπει να ψάχνει κάποιος τον ταχυδρόμο και να του εξηγεί ότι: επειδή ΔΕΝ χωράει στο κουτί, ΔΕΝ θα το αφήνεις πουθενά, ΑΛΛΑ θα αφήνεις χαρτάκι να έρθω να το πάρω από το ταχυδρομείο. 'Εχω βαρεθεί να ψάχνω συνέχεια τους ταχυδρόμους γι'αυτή την δουλειά. (Πρέπει να έχουμε αλλάξει 5-6 ταχυδρόμους σε 3 χρόνια)
Επειδή εαν δεν χωράει στο κουτί μερικές φορές τα αφήνουν στα σκαλιά της εξώπορτας... Μία φορά μου κλέψαν ένα δέμα με κάποια DVD (είχε Farscape εκεί μέσα...)
Με αφορμή το παραπάνω, να ρωτήσω κάτι μπας και μπορεί να απαντήσει κανένας. Παρήγγειλα από ένα μαγαζί κάτι πράγματα και μου είπαν πως τα έστειλαν σε 2 δέματα αντί για ένα. Σήμερα βρήκα έξω από την εξώπορτα το ένα δέμα, το άλλο όμως δεν υπήρχε

Υπάρχει περίπτωση να μου έρθει αργότερα ή μπορεί να το πήρε κανένας περαστικός ? Στο δέμα πάντως υπήρχε απόδειξη/τιμολόγιο και για τα δύο δέματα.
Μου κάνει εντύπωση που το αφήσαν χύμα. Ο ταχυδρόμος πάντα μου χτύπαγε το κουδούνι και αν δεν ήμουν σπίτι, άφηνε χαρτάκι για να το παραλάβω στο ταχυδρομείο. Δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσει έτσι ένα δέμα. Άρα το δέμα το έλαβα από άλλη υπηρεσία και όχι από το ταχυδρομείο ? Τότε με ποιους πρέπει να επικοινωνήσω για να τους πω να αφήνουν ειδοποιητήριο ?
Αυτά τα ολίγα

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 13:59
2. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι με courier, διότι θα σου χτυπάγανε και εαν δνε ήταν κανένας θα αφήνανε χαρτάκι για να τους πάρεις τηλέφωνο. Σε courier πρέπει να υπογράψεις για να το πάρεις.
3. Για καλό και κακό, βρες τον/την ταχυδρόμο σου και ρώτα τον. Εαν σου πεί ότι άφησε δύο δέματα έξω από το σπίτι, τότε κάνε παράπονα και απαίτησε να σου δώσουν το χρηματικό ποσό που ξόδεψες για τα πράγματα που δεν έλαβες και πες τους τα δέματα να μην σου τα φέρνουν αλλά να αφήνουν χαρτάκι. Υπάρχει περίπτωση να άλλαξε ο/η ταχυδρόμος.
Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 14:08
Όσον αφορά αυτό, αν δεν κάνω λάθος, αν δεν είναι συστημένο το δέμα, οι ταχυδρόμοι το αφήνουν έτσι χύμα.Μου κάνει εντύπωση που το αφήσαν χύμα. Ο ταχυδρόμος πάντα μου χτύπαγε το κουδούνι και αν δεν ήμουν σπίτι, άφηνε χαρτάκι για να το παραλάβω στο ταχυδρομείο. Δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσει έτσι ένα δέμα. Άρα το δέμα το έλαβα από άλλη υπηρεσία και όχι από το ταχυδρομείο ? Τότε με ποιους πρέπει να επικοινωνήσω για να τους πω να αφήνουν ειδοποιητήριο ?

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2007 - 17:35

η αλφα μπανκ,με τις ΕΛΕΚΤΡΟΝ βιζα της ,μπορω να κανω τη δικη μου να συνεργαστει με paypal.
και αν ναι give me more info kthxbye.
visa electron=debit card που χρησιμοποιει το συστημα πληρωμων της visa international, που σημαινει οτι χρεωνει το λογαριασμο χωρις προμηθειες και αλλα. την τελευταια φορα που κοιταξα η paypal δεχεται debit αρα φτανει να εχεις λεφτα στην τραπεζα. για καλο και για κακο παρε πρωτα ενα τηλεφωνο στο τοπικο υποκαταστημα μην τυχον χρειαζεται ενεργοποιηση/+τροποποιηση των οριων της. σου συστηνω να μειωσεις εσυ ο ιδιος το οριο για λογους ασφαλειας η να κρατας τοσα οσα χρειαζεται στο συνδεδεμενο λογαριασμο.
Καταχωρήθηκε 20 Οκτώβριος 2007 - 17:21
- Shigeru Miyamoto