"ναι διαβαζα οταν ημουν 9 αλλα τωρα που μεγαλωσα τα θεωρω παραφιλολογια"
ειναι χαρακτηριστικα παραδειγματα συγχρονης δυτικης γραφης

-τελεια τεχνικη,απνευματιστο περιεχομενο-
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2009 - 20:46
Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2009 - 00:13
//Off topic on//Τι να πεις για τον Άρχοντα τότε. Το LOTR το κατακρεουργήσανε. Δεν λέω εντυπωσιακά τα εφέ αλλά του αλλάξανε τα φώτα από κει και πέρα. Όποτε ακούω να εξυμνούν τις ταινίες μου σηκώνεται η τρίχα και είμαι σίγουρη ότι όποιος το λέει δεν έχει διαβάσει τα βιβλία. //Off topic off//Τουλάχιστον στο Harry Potter οι πρώτες 3 ταινίες είναι αρκετά πιστές στα βιβλία. Οι υπόλοιπες όμως πάνε από το κακό στο χειρότερο. Φοβάμαι τι θα αντικρίσω πάλι στην καινούργια. Αν και μετά το Κύπελλο και τον Φοίνικα, πόσο χάλια να ναι;Τις ταινίες τις θεωρώ απάισιες ως μεταφορές των βιβλίων -καλές ως ταινίες, αλλά με τον Χάρι Ποτερ καμία σχέση-, γιατί, εντάξει, δεν είπαμε να τα βάλουν όλα, αλλά αυτοί κόψανε βασικά πράγματα και βάλανε βλακείες στον έξτρα χρόνο!
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 23 Ιούνιος 2009 - 00:21
Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2009 - 00:25
Προσωπικά εμένα μ' αρεσάν πολύ και είχα διαβάσει τα βιβλία όταν τις είδα. Παρέλειψαν αρκετά πράγματα, ειδικά από το πρώτο βιβλίο και από το τελευταίο βιβλίο, αλλά τουλάχιστον έμειναν πιστές στο πνεύμα και την ατμόσφαιρα του βιβλίου.//Off topic on//Τι να πεις για τον Άρχοντα τότε. Το LOTR το κατακρεουργήσανε. Δεν λέω εντυπωσιακά τα εφέ αλλά του αλλάξανε τα φώτα από κει και πέρα. Όποτε ακούω να εξυμνούν τις ταινίες μου σηκώνεται η τρίχα και είμαι σίγουρη ότι όποιος το λέει δεν έχει διαβάσει τα βιβλία.
Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2009 - 00:28
Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2009 - 15:15
Δεν υσχιει αυτο που λες εγω εχω διαβαση τα βιβλια και η ταινιες μου αρεσαν μια χαρα τις θεωρω μαλιστα απο τις καλυτερες στο ειδος τους(fantasy)ενω ακομη και φαν του τολκιν της εχουν βρει πολυ καλες.Εγώ που ξεκίνησα να τα διαβάζω γύρω στα 27 τι να πω;
Βέβαια τα τελευταία 3 τα διάβασα στα Αγγλικά οπότε δεν ξέρω γι αυτό που λες, αλλά γενικά χάνει στην μετάφραση πολύ. Εμένα μου άρεσε το Harry Potter και δεν το θεωρώ παιδικό ειδικά από το 3 και μετά. Τα τελευταία 2 βιβλία δε, παρασοβαρεύουν. Το γράψιμο δεν ξέρω αν φαίνεται στα Ελληνικά αλλά στα Αγγλικά αλλάζει πολύ από βιβλίο σε βιβλίο. Δεν θεωρώ την Rowlings ιδιαίτερα καλή συγγραφέα, ικανοποιητική όμως. Σε σύγκριση με τον Dan Brown είναι πάντως 10 φορές καλύτερη. Εκεί να δείτε παιδικό γράψιμο κι ας απευθύνεται (υποτίθεται) σε μεγάλους.
//Off topic on//Τι να πεις για τον Άρχοντα τότε. Το LOTR το κατακρεουργήσανε. Δεν λέω εντυπωσιακά τα εφέ αλλά του αλλάξανε τα φώτα από κει και πέρα. Όποτε ακούω να εξυμνούν τις ταινίες μου σηκώνεται η τρίχα και είμαι σίγουρη ότι όποιος το λέει δεν έχει διαβάσει τα βιβλία. //Off topic off//Τουλάχιστον στο Harry Potter οι πρώτες 3 ταινίες είναι αρκετά πιστές στα βιβλία. Οι υπόλοιπες όμως πάνε από το κακό στο χειρότερο. Φοβάμαι τι θα αντικρίσω πάλι στην καινούργια. Αν και μετά το Κύπελλο και τον Φοίνικα, πόσο χάλια να ναι;
Edit
Στο poll δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν μπορώ να πω ότι είναι μόνο για ενήλικες ή μόνο για παιδιά. Πιστεύω ότι απευθύνεται σε οποιονδήποτε άνω των 11 χρονών.
Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2009 - 16:14
....καλές ως ταινίες, αλλά με τον Χάρι Ποτερ καμία σχέση-, γιατί, εντάξει, δεν είπαμε να τα βάλουν όλα, αλλά αυτοί κόψανε βασικά πράγματα και βάλανε βλακείες στον έξτρα χρόνο!
Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2009 - 17:43
Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2009 - 18:10
To πρόβλημα μου με τις τελευταίες ταινίες harry potter δεν είναι η ανάπτυξη των σχέσεων των χαρακτήρων, φυσικά άλλο δέσιμο έχεις με αυτούς σε ένα βιβλίο, άλλο σε μια σειρά και άλλο σε μια ταινία. Το πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερε και η Kirenahana.
Όταν δε, μου βάζεις τον Dumbledore σχεδόν να κλαίει και να λέει "Τι να κάνω Harry;" Συγνώμη αλλά τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν μιλάμε για αλλαγή για μείωση της διάρκειας της ταινίας αλλά για αλλαγή της προσωπικότητας ενός βασικού χαρακτήρα χωρίς λόγο. Κάτι τέτοια μου την δίνουν γενικότερα σε μεταφορές βιβλίων σε ταινίες.(Including LOTR)
Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2009 - 00:13
αυτό κυρίως είναι το πρόβλημά μου, και προσωπικά σκάλωσα άσχημα στο πως βγάλανε τα πάντα σχετικά με τους Marauders από την 3 ταινία, και με βασικά απλά πραγματάκια που δεν ήταν δα και δύσκολο να διορθώσουνε (βλ. τα μάτια του Χάρι είναι μπλέ αντί για πράσινα - και ξέρετε πόσο τραγικά σημαντικό είναι το γεγονός-, λες και τους τελειώσαν τα λεφτά και δεν είχαν να πάρουν ένα φακό επαφής, ή το μαλλί της Ερμιόνης που όσο προχωρούσαν οι ταινίες όλο και ίσιωνε -έλεος, μόνο σε fanfiction επιτρέπονται αυτά τα πράματα). Γενικά χίλια δύο τα προβλήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα...
Τα τελευταία τρία και γω στα αγγλικά τα διάβασα, αλλά είχα τη δυστυχία να πιάσω στα χέρια μου και τα μεταφρασμένα... Ακούς εκεί Σφραγισματική η "Occlumency"...
Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2009 - 00:25
Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2009 - 00:43
Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2009 - 11:54
Bασικα εδω διαφωνο μαζι το προβλημα που υπαρχει στο harry potter δεν υσχιει στον αρχοντα εκει το πνευμα των χαρακτηρων και του βιβλιου το εχουν πιασει απολυτα με μια μικρη επιφυλαξη για την τριτη ταινια στον κινηματογραφο που την ειδα η πολιορκια της γκοντορ μου ψιλοξινησε(το πως τελειωσε)αλλα βλεποντας την extended edition αλλαξα γνωμη αντιθετα στον harry υσχιει αυτο που λες και ειναι ο βασικος λογος γιατι δεν μου αρεσουν οι ταινιες απο κι και περα συμφωνο με τον manOfManyNames//off topic on//Προφανώς για να το λες εσύ και ο aboumonkey, δεν ισχύει, αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να σου αρέσουν τα βιβλία και οι ταινίες του LOTR. Τουλάχιστον σε μένα και σε φίλους μου δεν ισχύει αυτό. Δεν είπα ότι ήθελα να είναι ακριβώς όπως τα βιβλία αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Η πρώτη ταινία ήταν ικανοποιητική κι ας έλειπε το μισό βιβλίο. Οι άλλες όχι.
Από κει και πέρα, εδώ δεν είναι το σωστό μέρος για μια τέτοια συζήτηση. Είχα στείλει vm στον aboumonkey για να μην συνεχίσουμε την off topic συζήτηση που κακώς ξεκίνησα: Δεν περίμενα να απαντήσει κανείς για αυτό το θέμα. Όποιος θέλει ας κάνει το ίδιο.//off topic off//
To πρόβλημα μου με τις τελευταίες ταινίες harry potter δεν είναι η ανάπτυξη των σχέσεων των χαρακτήρων, φυσικά άλλο δέσιμο έχεις με αυτούς σε ένα βιβλίο, άλλο σε μια σειρά και άλλο σε μια ταινία. Το πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερε και η Kirenahana.
Όταν δε, μου βάζεις τον Dumbledore σχεδόν να κλαίει και να λέει "Τι να κάνω Harry;" Συγνώμη αλλά τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν μιλάμε για αλλαγή για μείωση της διάρκειας της ταινίας αλλά για αλλαγή της προσωπικότητας ενός βασικού χαρακτήρα χωρίς λόγο. Κάτι τέτοια μου την δίνουν γενικότερα σε μεταφορές βιβλίων σε ταινίες.(Including LOTR)
καθε μεσω απαιτη και διαφορετικη προσεγγιση παρε για παραδειγμα το Wacthmen αν και την ταινια δεν την εχω δει εχω ακουσει οτι ειναι αρκετα πιστη στο κομιξ με μερικες στιγμες να ειναι σαν να εχουν παρθει κατευθηαν απο αυτο ενω και ο σκηνοθετης ειχε πει οτι θελει να ειναι οσο πιο κοντα γινεται,ε απο τις κριτικες και τα review που εχω διαβαση απετυχε οχι γιατι ηταν πιστο αλλα ο τροπος που χρησιμοποιησε δεν ηταν σωστος ετσι ακομα και η φανατικη δεν τους αρεσε ενω απετυχε να το παρουσιασει οπως επρεπε στο καινουργιο κοινο που δεν ηξερε τιποτα.Προσωπικά, πριν αρχίσουμε να μιλάμε για το πως έχουν μεταφερθεί στο σινεμά βιβλία φαντασίας, θα σας πρότεινα να δείτε τις τρεις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει ο Clive Barker, βασισμένες σε βιβλία του (είναι τα Hellraiser-Hellbound Heart, Nightbreed-Cabal και Lord of Illusions από το Books of Blood V) και πόσο μα πόσο διαφορετικές είναι από τις λογοτεχνικές εκδοχές τους. Και έχουν γίνει έτσι από τον ίδιο τον συγγραφέα (εναλλακτικά δείτε και πόσο καλύτερο είναι το Candyman από το The Forgotten ή πόσα είχαν προσθέσει στο Midnight Meat Train).
Η αλήθεια είναι ότι κάθε μορφή αφηγηματικής τέχνης (λογοτεχνία, κινηματογράφος, κόμιξ, τηλεοπτικές σειρές, θέατρο) έχει διαφορετικούς κανόνες και μέσα και απαιτεί να γίνονται αλλαγές για να λειτουργήσει η ίδια ιστορία μέσα σε αυτές.
Καταχωρήθηκε 09 Μάιος 2012 - 10:58
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από IAMNOONE: 09 Μάιος 2012 - 11:36