Πράγματι εξαιρετικό, κι αυτό οφείλεται κατά 80%++ στο συνδυασμό μουσικής-υποβλητικής ατμόσφαιρας πιστεύω, τουλάχιστον εμένα μου έκανε απίστευτη αίσθηση. Μάλλον έδεσε και με το σκοτεινό gothic animation, που ήταν επίσης ότι πιο άριστο είδα σε sci-fi series.
Δεν θυμάμαι να με πάτησε κάτω έτσι ατμόσφαιρα ξανά σε sci-fi anime. (ίσως μόνο στο texhnolyze)
Η πληθώρα των συναισθημάτων δεν θα ήταν η ίδια, χωρίς τα ανάλογα eerie sound effects και την υποβλητική μουσική που έπαιζε συνεχώς στο background μην αφήνοντας τον θεατή να ηρεμήσει ούτε για λίγα λεπτά, τα κομμάτια ένα κι ένα (έχω ακούσει το ost στο winamp καμιά 100φορές χωρίς υπερβολή), ένας συνδυασμός που θύμιζε blade runner απ'την μία, και σαπίλα-end of the world-wasteland "αλά texhnolyze" απ'την άλλη.
Πραγματικά masterpiece σε αυτό το τομέα, ακόμη και τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη συνολική εικόνα της μουσικής και της ατμόσφαιρας.
10/10 είναι πολύ λίγο για αυτούς τους τομείς μιας και το voice acting ήταν εξίσου εξαιρετικό.

Η pino καλή, αλλά not even close to my favorites : Real and her autoreiv.
Δεν μπαίνω κάν στον κόπο να πω περισσότερα για τα φιλοσοφικά και τα chars, που πέρα από ελάχιστα ψεγάδια όπως λίγα ψιλοπεριττά επεισόδια, το σύνολο άγγιζε το τέλειο σχεδόν σε όλους τους τομείς.
Πάει καιρός που το είδα, αλλά είναι ίσως το μοναδικό anime που θα ξανακάνω rewatch καθαρά για λόγους συναισθημάτων λόγω ατμόσφαιρας.
Pure win. Μακάρι να ήταν όλα τα ψυχολογικά anime έτσι.
PS : Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι η δική μου προσωπική άποψη, άλλωστε τέτοιου είδους genre είναι φυσικό να μην αρέσει στους μισούς θεατές.
"Love or hate" anime μάλλον πιστεύω πως είναι.
Edited by Radagast, 03 February 2009 - 19:03.