Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γλωσσα των ξωτικων
Καταχωρήθηκε 10 Ιούλιος 2007 - 15:24
η Γλώσσα των ξοτικών είναι αυτή που δημιούργησε ο Τόλκιν για τον άρχωντα των δαχτυλιδιών. στο εξωτερικό την διδάσκουν κιόλας ίσως βρεις τίποτα Online μαθήματα.
Καταχωρήθηκε 10 Ιούλιος 2007 - 15:25
Καταχωρήθηκε 10 Ιούλιος 2007 - 16:11

Η γλώσσα των ξωτικών του κόσμου της Μέσης Γης, που δημιούργησε ο Τόλκιν, λέγεται Quenya και βασίζεται κυρίως στα Φιλανδικά ενώ έχει και επιρροές στην γραμματική της και από την ελληνική γλώσσα.
Η Quenya δεν μιλιόταν σχεδόν καθόλου από τα ξωτικά στην Τρίτη Εποχή της Μέσης Γης (μόνο για επίσημες ονομασίες και επίσημα γραπτά), όπου και συνέβησαν τα γεγονότα του Άρχοντα, αλλά στις δύο προηγούμενες εποχές όπου και περιγράφονται τα γεγονότα του Silmarillion.

Εδώ θα ακούσετε μία σύντομη ανάγνωση στην Quenya του ίδιου του Tolkien!
Η Quenya, όταν βγήκε η πρώτη ταινία και έγινε το ξέσπασμα με τον κόσμο του Tolkien, ξεκίνησε να διδάσκεται και στην Αθήνα από την Κατερίνα Στύλου. Τώρα δεν ξέρω αν διδάσκεται ακόμη αλλά στο τελευταίο link που παραθέτω έχει και τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί της. Επίσης με ένα απλό search στο google θα βρεις πολλά λεξικά και βιβλία με τρόπους εκμάθησης της Quenya.

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org

Καταχωρήθηκε 10 Ιούλιος 2007 - 16:32
Καταχωρήθηκε 10 Ιούλιος 2007 - 17:51
Η γνώση αυτής της γλώσσας πρέπει να είναι από τα πιο άχρηστα πράγματα που μπορεί να μάθει κανείς στη Γη. Πραγματικά.
στη Γη ναι
στη Μέση Γη όμως...?
Κουατζα υπάρχουν άτομα που μαθαίνουν μια γλώσσα για πλάκα όπως κάνω εγω.
ή μήπως νομίζεις οτι τα γαλλικά μου φάνηκαν πιο χρήσιμα?
Καταχωρήθηκε 10 Ιούλιος 2007 - 22:16
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...
Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2007 - 03:36
Η γνώση αυτής της γλώσσας πρέπει να είναι από τα πιο άχρηστα πράγματα που μπορεί να μάθει κανείς στη Γη. Πραγματικά.
Συμφωνώ απόλυτα. Τη συγκεκριμένη γλώσσα δεν θα την μάθαινα με τίποτα. Δεν θέλω να ξοδέψω χρόνο και χρήμα για την εκμάθηση μιας γλώσσας, τη στιγμή που χρησιμεύει μόνο για τη δημιουργία tatoo

Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2007 - 05:40
Εγώ πραγματικά θα την μάθαινα μόνο για την πλάκα και τίποτα άλλο, το ξέρω ότι θα μου ήταν άχρηστη απλά θέλω να την μάθω, πως βλέπουμε τα ανίμε και μας χαρακτηρίζουν μικρά παιδιά και ειδικότερα στα αγόρια λένε αντί να ασχολείσαι με αυτά δεν πας να βρεις καμιά κοπέλα (έχω ακούσει τέτοιο σχόλιο), κάπως έτσι θα είναι και με την Quenya.
Αλλά πάντα πρέπει να μαθαίνεις μία γλώσσα επειδή πρέπει ;;;;;

Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2007 - 08:29
και εκείνους που ο (επιτηδευμένος) κυνισμός τους τούς καθιστά κοντόφθαλμους και ωφελιμιστές ίσως η Γη να μην τους έχει καμία απολύτως ανάγκη.
Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2007 - 08:51
όχι ότι έχω κάτι με την Γεωργία αλλά να δεν μου αρέσει η γραφή της γλώσσας τους.
Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2007 - 13:01
Fail. Ούτε ότι είμαι κοντόφθαλμος δείχνει αυτό που είπα, ούτε ωφελιμιστής.και εκείνους που ο (επιτηδευμένος) κυνισμός τους τούς καθιστά κοντόφθαλμους και ωφελιμιστές ίσως η Γη να μην τους έχει καμία απολύτως ανάγκη.
Εγώ απλά τόνισα ότι η γλώσσα δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα, ή μήπως κάνω λάθος; Ακόμα και αυτοί που μαθαίνουν μπορούν να το δουν αυτό.
Και δεν είναι πολύ έξυπνο να βάζεις λόγια στο στόμα μου, εσύ που σε έχει τεράστια ανάγκη η Γη.
Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2007 - 13:44

.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.