Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Αινίγματα!!!!

• Please log in to reply
758 replies to this topic

#436 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2008 - 08:36

Ρωτάμε τυχαία μία κόρη την ερώτηση ''ποιά απο σας έχει περισσότερες πιθανότητες να μου πεί ψέμματα?''
Αν υποθέσουμε οτι ρωτήσαμε τη μεγάλη επειδή λέει αλήθεια θα μας δείξει τη μικρή οπότε μας κάνει
Αν ρωτήσουμε τη μικρή, επειδή λέει ψέματα θα μας δείξει τη μεγάλη οπότε μας κάνει
Αν όμως ρωτήσουμε τη μεσαια, σε περίπωση που πεί αλήθεια θα μας δέξει τη μικρή, αν πέι ψέμματα τη μεγάλη, και στις 2 περιπτώσεις μας κάνει.
Οπότε ρωτάμε μια οποιαδήποτε κόρη ''ποιά απο σας έχει περισσότερες πιθανότητες να μου πεί ψέμματα?'' και με το παραπάνω σκεπτικό όποια μας δείξει την παντρευόμαστε
(Αν είναι σωστό thanks Dxs γτ μου έδωσε την ιδέα με την απάντησή του)

Η απάντηση που θα μας δώσει είναι ναι ή όχι. Δεν μπορούμε να της ζητήσουμε να μας δείξει μια από τις άλλες.

Το δουλεύω και γω, αλλά έχω κι άλλα στο μυαλό μου, και δεν μπορώ να αφιερώσω όσο χρόνο χρειάζεται

#437 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2008 - 13:09

Η απάντηση που θα μας δώσει είναι ναι ή όχι. Δεν μπορούμε να της ζητήσουμε να μας δείξει μια από τις άλλες.

Φτού, δεν την είχα δεί αυτη τη λεπτομέρια....

#438 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2008 - 13:34

Η λυση ειναι λαθος για τον λογο που ειπε ο Namida, αλλα αν σκεφτεσαι να την παρατησεις μονο λογω αυτου τοτε ενα εχω να πω : μην πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο :thatsit:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#439 Solmyr

Solmyr

Starting...

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2008 - 23:08

Παιδια απλα ενα σχολιο για το προβλημα με τους θεους,ειναι γνωστο με το ονομα THE HARDEST LOGIC PUZZLE EVER by Raymond Smullyan και νομιζω δικαιολογει τον τιτλο του.Ο δημιουργος του λεγεται οτι ειναι ο κορυφαιος δημιουργος γριφων ολων των εποχων![δν θελω να τρομαξω καν1ν :Ρ]

#440 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2008 - 23:35

Παιδια απλα ενα σχολιο για το προβλημα με τους θεους,ειναι γνωστο με το ονομα THE HARDEST LOGIC PUZZLE EVER by Raymond Smullyan και νομιζω δικαιολογει τον τιτλο του.Ο δημιουργος του λεγεται οτι ειναι ο κορυφαιος δημιουργος γριφων ολων των εποχων![δν θελω να τρομαξω καν1ν :Ρ]

OMG, ακομα και το Wikipedia καταγραφει αυτον τον γριφο ως "The Hardest Logic Puzzle Ever"! Καθολου απιθανο που δεν μπορεσαμε να το βρουμε! Ευχαριστουμε για την πληροφορια, Solmyr.

Σε αυτο το αρθρο περιγραφεται η λυση του γριφου, να εχετε υποψιν οτι η εκφωνηση εχει δωσει μια επιπλεον λεπτομερεια : Οι λεξεις για "ναι" και "οχι" ειναι "ja" και "da" χωρις να ξερουμε ποια ειναι ποια. Και η πλακα ειναι οτι ακομα και αφου λυσουμε τον γριφο, ακομα δεν ξερουμε ποια ειναι ποια!! Πολυ εξυπνο το τρικ ομολογουμενως.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Adventurer: 17 Σεπτέμβριος 2008 - 23:43

Δημοσιευμένη  εικόνα

#441 Solmyr

Solmyr

Starting...

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2008 - 00:01

Θα δωσω μια λυση στο προβλημα με τις κοπελες αν και κλεβω καπως γιατι συνθλιβω το προβλημα με πανισχυρα μεσα(Θεωρια Αλγεβρων Boole)
Spoiler:

#442 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2008 - 00:13

Σωστη ειναι η απαντηση σου, αρκει βεβαια να την καταλαβουν και οι πριγκιπεσσες :P Θα αφησω μια μερα ακομα μπας και καποιος μου δωσει μια μονομερη απαντηση (χωρις 'Η ή ΚΑΙ) και μετα θα πω την απαντηση οπως την ξερω εγω μιας και εχει απλουστερη και πιο κατανοητη διατυπωση, και κανει χρηση του γεγονοτος οτι ξερουμε την σχετικη ηληκια της καθεμιας ;)
Δημοσιευμένη  εικόνα

#443 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2008 - 11:26

Στην αρχή σκέφτηκα να κάνω μια ερώτηση, της οποίας ξέρω την απάντηση. Αλλά αυτό δεν έβγαζε πουθενά, καθώς θα μπορούσα να διαλέξω, μόνο στην περίπτωση που η ρωτούσα τη μεσαία, και απαντούσε διαφορετικά από τις άλλες δύο (π.χ. έχεις μεγάλη αδερφή; Η μεγαλή και η μικρή θα απαντούσαν όχι, και ναι θα απαντούσε μόνο η μεσαία - όμως υπήρχε περίπτωση και η μεσαία να πει όχι.)

Οπότε θέλουμε μια ερώτηση, που είτε να μας επιβεβαιώνει ότι αυτή που ρωτάμε είναι μεσαί ή μια ερώτηση που να μας επιβεβαιώνει ότι δεν είναι η μεσαία, επειδή μόνο αν ξέρουμε σίγουρα ποια είναι ή δεν είναι η μεσαία, μπορούμε να διαλέξουμε μια από τις άλλες δύο. Σε μια ερώτηση του τύπου "Είσαι η μεσαία αδερφή", Ναι απαντάει μόνο η μικρή ή η μεσαία, όχι η μεγάλη ή η μεσαία. Αλλά όποιο και να πει, ξέρουμε ότι αυτή που ρωτήσαμε είναι π.χ. στην περίπτωση του όχι είναι η μεγάλη ή η μεσαία. Αν ξέραμε σίγουρα ότι είναι η μεγάλη, θα επιλέγαμε αυτή, ή αν ξέραμε ότι είναι η μεσαία, θα επιλέγαμε μια από τις άλλες δύο. Αλλά αν είναι η μεγαλή, και πιστέψουμε ότι είναι η μεσαία, μπορεί να επιλέξουμε τη μεσαία.

Θα το παλαίψω λίγο ακόμα

#444 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2008 - 00:26

Αντε ας τελειωνουμε και με αυτον τον γριφο για να ελευθερωθει το thread αν τυχον καποιος θελει να επιστρεψουμε στα συμβατικα αινιγματα :P

Spoiler: Λυση του αινιγματος με τις τρεις αδελφες

Spoiler: BTW, η απαντηση του X-Envy

Σειρα του επομενου ενδιαφερομενου να βαλει αινιγμα!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#445 Solmyr

Solmyr

Starting...

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2008 - 13:21

OK σειρα μου,εχουμε 100 κρατουμενους και τους λεμε οτι σε λιγο θα τους βαλουμε στη σειρα ετσι ωστε καθε κρατουμενος να βλεπει ολους οσους ειναι μετα απ αυτον αλλα οχι αυτους π ειναι πισω του,θα τους φορεσουμε ασπρα και μαυρα καπελα(αγνωστο ποσα ασπρα και ποσα μαυρα)
και θα τους ρωτησουμε με τη σειρα απ τον 100ο μεχρι τον 1ο τι χρωμα καπελο φορανε.Οποιος το βρισκει απελευθερωνεται αλλιως αποκεφαλιζεται.Οι κρατουμενοι κλεισμενοι σ ενα δωματιο συζητουν μεταξυ τους και βρισκουν ενα τροπο ωστε να σωθουν οι περισσοτεροι!Ποιος ειναι αυτος ο τροπος?
Διευκρινισεις:
1)Δεν θελουμε μια λυση,αλλα τη βελτιστη λυση
2)Η σειρα που θα βαλουν τους κρατουμενους τους ειναι αγνωστη
3)Καθε κρατουμενος ακουει τις απαντησεις των προηγουμενων
4)Καθε κρατουμενος οταν ρωτηθει μπορει να απαντησει με μονο μια λεξη:ασπρο η μαυρο
5)Πρωτα θα ρωτηθει ο 100ος π βλεπει και τους 99 μπροστινους τι χρωμα φορανε αλλα δν βλεπει το δικο του,μετα ο 99ος π βλεπει και τους 98 μπροστινους του κτλ
GL

#446 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2008 - 14:41

Δε νομιζω οτι ειναι η βελτιστη, αλλα η πρωτη λυση που μου ερχεται ειναι
Spoiler:

Edit : Μια αλλη λυση θα ηταν
Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Adventurer: 20 Σεπτέμβριος 2008 - 15:07

Δημοσιευμένη  εικόνα

#447 Kage

Kage

d[-_-]b

• Members
  • 133 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2008 - 15:18

Νομιζω οτι το καλυτερο ειναι το εξης:
Spoiler:

EDIT:Με προλαβε ο Adventurer :nanteee:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kage: 20 Σεπτέμβριος 2008 - 15:24

#448 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2008 - 17:01

Spoiler:

Δε σε προλαβα, η λυση που προτεινεις εσυ εχει ενα κοινο στοιχειο με τη δικη μου αλλα ειναι τελειως διαφορετικη κατα τ'αλλα :P

Παρ'ολ'αυτα δεν καταλαβα ενα πραγμα στη λυση σου.
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#449 Kage

Kage

d[-_-]b

• Members
  • 133 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2008 - 17:49

Επεξήγηση της λύσης:

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kage: 21 Σεπτέμβριος 2008 - 19:19
καλυτερη επεξηγηση προσθήκη σποιλερ

#450 Solmyr

Solmyr

Starting...

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2008 - 12:12

Spoiler:

Well done Kage!Αυτη ειναι η βελτιστη λυση αν και καλο θα ηταν να εβαζες το παραπανω post σε spoiler γτ μπορει καποιος να θελε να το παλεψει ακομα...