Posted 12 September 2008 - 17:49
Posted 12 September 2008 - 17:55
Edited by Namida, 12 September 2008 - 18:24.
Posted 12 September 2008 - 17:59
Ναι αλλα δεν ξερουμε αν θα μας πει αληθεια ή αν θα μας πει ψεματα οποτε δε θα ξερουμε αν ειναι "ναι" ή "οχι" αυτο που θα μας πειΌποιος είχε την ιδέα αυτού του θρεντ, προφανός έχει πολύ ελεύθερο χρόνο.
Δεν το σκέφτικα όλο, αλλά μέρος της απάντησης είναι να κάνουμε μια ερώτηση, της οποίας ξέρουμε ήδη την απάντηση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το ναι και ποιο το όχι. Δηλαδή να ρωτήσουμε κάτι του τύπου "Είναι σήμερα Παρασκευή;"
Ετσι ακριβως ειναι (θυμησου βεβαια οτι μπορουμε να κανουμε μονο μια ερωτηση στον καθε θεο). Θα ηταν ωραια να μας απαντουσε "οχι" οποτε θα ξεραμε σιγουρα οτι ειναι ο 50/50...Edit
Ο 50/50 κάνει τη ζημία.
Έστω ότι ρωτάμε τον πρώτο "Εσύ λες αλήθεια;"
Αν λέει αλήθεια, θα πει ναι. "Τον ρωτάμε είναι παρασκευή;" Αν πει ναι, λέει αλήθεια και για το πρώτο
Αν λέει ψέματα, θα πει ναι. "Τον ρωτάμε είναι παρασκευη;" Αν πει όχι, λέει ψέμματα και για το πρώτο
Αν είναι 50/50, και απαντάει τυχαία, ότι και να πει, δεν βγαίνει άκρη.
Ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα λυνεται με εναν απο δυο τροπους : Ειτε οπως ανεφερες να βρουμε εστω ο ενας τι ειναι με δυο ερωτησεις, ειτε κανοντας ερωτησεις που θα εχουν στανταρ απαντησεις (τις τριαδες που ανεφερα πριν).Με τις δύο πρώτες ερωτήσεις, πρέπει να βρούμε ποιος λέει αλήθεια, έτσι ώστε με την τρίτη, να του δείξουμε έναν από τους άλλους, και να τον ρωτήσουμε "Αυτός λέει ψέμματα;"
Edited by Adventurer, 12 September 2008 - 18:06.
Posted 12 September 2008 - 20:13
Βασικά έχεις 3 ερωτήσεις, απο μία στον καθένα. Και δεν είναι οτι ο ένας θεός είναι αναποφάσιστος απλά δεν απαντάει πάντα την αλήθεια ή το ψέμα. Επομένως δεν είναι δυνατή η λύση απο ερωτηματολόγιο.Spoiler:
Posted 12 September 2008 - 21:45
Posted 12 September 2008 - 23:02
Εδώ και τους 3 δεν ρωτάς, άρα ξοδεύεις τις ερωτήσεις σου;αν σε ρωτησω κατι θα πεις την αληθεια;
τοτε οι απαντησεις θα ειναι της μορφης
1)Ν,Ν,Ο
η
2)Ν,Ν,Ν
Posted 13 September 2008 - 02:05
Ελεος, κανεις σας δεν παρατηρησε οτι ειναι η ιδια ερωτηση που προτεινα στην προηγουμενη σελιδα;Εδώ και τους 3 δεν ρωτάς, άρα ξοδεύεις τις ερωτήσεις σου;
Και θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε σειρά, π.χ. Ο,Ν,Ν κ Ν,Ο,Ν
Πάντως είναι καλή ερώτηση. Χμμμμ....
Παιζει αραγε να ρωτησουμε τον πρωτο "Αν σου κανω μια ερωτηση, θα μου πεις την αληθεια;"
αρχικα ρωτας:
αν σε ρωτησω κατι θα πεις την αληθεια;
Εκτος αν οι ερωτησεις ειναι καταλληλα διαμορφωμενες. Οσο το σκεφτομαι τοσο τεινω προς αυτην την τακτικη (διαφορετικες ερωτησεις με σκοπο να βρουμε τον εναν θεο απο τις δυο πρωτες) ως πιο πιθανη για τη λυση. Που θα παει θα μου'ρθει καμια αναλαμπηΆν κάνουμε απο μία διαφορετική ερώτηση στον καθένα τότε το χάνουμε το παιχνίδι. Γιατί δεν ξέρουμε τίποτα για τους Θεούς. Μπορεί να κάνουμε 3 διαφορετικές ερωτήσεις και όλοι να απαντήσουν το ίδιο (Ναι ή Οχι), επομένως δεν έχουμε λύση.
Posted 13 September 2008 - 02:29
Εδώ και τους 3 δεν ρωτάς, άρα ξοδεύεις τις ερωτήσεις σου;
Και θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε σειρά, π.χ. Ο,Ν,Ν κ Ν,Ο,Ν
Πάντως είναι καλή ερώτηση. Χμμμμ....
Posted 13 September 2008 - 10:21
η υπολοιπη λυση μου ηρθε καθως προσπαθουσα να σκεφτω που κολαει ο adventurer και δε συνεχιζει με αυτη την ερωτηση
επειδη οτι απαντηση και να δωσει ο διχασμενος, παλι παιρνεις πολυτιμες πληροφοριες
Posted 13 September 2008 - 20:10
Posted 14 September 2008 - 11:40
Posted 14 September 2008 - 12:20
Edited by rebelos, 14 September 2008 - 12:29.
Posted 14 September 2008 - 13:43
Οτι η ερωτηση σου βγαζει νοημα.Στη ερώτηση " Άμα ήσουν ο Θεός που απαντάει πάντα με αλήθεια και σε ρώταγα άμα είσαι ο Θεός που απαντάει πάντα με αλήθεια , τι θα μου έλεγες ? " ο Θεός που απαντάει με ψέμα τι θα έλεγε ?
Posted 14 September 2008 - 13:56
Οτι η ερωτηση σου βγαζει νοημα.