Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Paprika

fall 2006 satoshi kon fantasy horror mystery madhouse anime review

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#31 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 23 December 2011 - 18:23

Εκπληκτική ταινία. Παρόλο που την είδα σε μια πολύ μικρή οθόνη με χάλια ανάλυση και προχειρους υπότιτλους, μπορώ να πώ πως την απόλαυσα σχεδόν όσο καμια άλλη σειρά ή ταινία ( φαντάσου να την βρώ σε DVD κιόλας).



αφου βγηκε σε DVD με ελληνικους υποτιτλους ανθρωπε μου! Αστειευεσαι; δες την κανονικα και μετα γραψε.

#32 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 04 January 2012 - 02:30

PS2 : Δοκίμασα και την έβαλα την ταινία σε μια παρέα μου 6 ατόμων (άντρες/γυναίκες μεταξύ 23-26 χρονών που ΔΕΝ βλέπουν anime και γενικά έχουν αυστηρό γούστο στις κανονικές ταινίες (το 70%++ δε τους αρέσει) και κατά ένα κουφό-περίεργο τρόπο, ξετρελάθηκαν όλοι τους...την λάτρεψαν... Συμπέρασμα;
Στο μεγαλείο που λέγεται Satoshi Kon μάλλον όλοι στο τέλος υποκύπτουν.

Eγώ που την είδα για πρώτη φορά με μια φίλη μου γιατί κολλούσε στα πιο επιφανειακά σημεία και με ρωτούσε άκυρες ερωτήσεις?:uhh:

Αnyway σήμερα την ξαναείδα μόνος μου και με πολύ περισσότερη προσοχή γιατί την προηγούμενη φορά είμασταν σε τελείως χαλαρή φάση και αμα δε δώσεις αρκετή σημασία στην αρχή και δεν αντιμετωπίσεις κάθε σκηνή με απόλυτη σοβαρότητα και το μυαλό σου ανοιχτό να ψάχνει για νοήματα δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.

Τη δεύτερη φορά το σενάριο μου έβγαλε μια χαρά νόημα και δεν είχα προβλήματα ως προς τι γινόταν στην πραγματικότητα και τι στα όνειρα.
Spoiler:


Βtw πρεπει να το πω αυτό, είναι ίσως πρώτη φορά που βλέπω ταινία και αμέσως μετά ήμουν διατεθημένος να την ξαναδώ.
Την είδα χθες για πρώτη φορά και σήμερα για δεύτερη, χωρίς να νιώσω καθόλου την ανάγκη να περάσω κάποια σκηνή γιατί απλά κανένα νόημα δεν ήταν δεδομένο.
και τρίτη φορά να την έβλεπα εντός των ημερών δε νομίζω πως θα βαριόμουν.

O6rrvsU.jpg


#33 Slayer_13

Slayer_13

    Όμορφο αγόρι

  • Members
  • 215 posts
  • LocationSuncity

Posted 16 May 2012 - 22:57

Πολύ ωραία ταινία και φυσικά δεν είμαι ο μόνος απ' ότι κατάλαβα ο οποίος έψαξε να ακούσει αμέσως μετά το soundtrack της!

#34 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 10 January 2013 - 20:50

πολύ καλή ταινία , μπορώ να πω ότι μου αρέσει περισσότερο από το perfect blue. την ταινία την κολακεύει πολύ η HD έκδοση , φανταστικός ηχητικός και γραφικός τομέας. Η μιαμιση ώρα περασε νεράκι, οι χαρακτήρες καλοραμμένοι, και η αλληλεπίδρασή τους βοηθούσε τα μάλα τη πλοκή.

Spoiler:


standard θα πέσει rewatch, πιστεύω ότι με δεύτερη θέαση θα ανακαλύψω νέα πραγματάκια που μου έχουν ξεφύγει.
α ρε satoshi που είσαι να κάνεις τετοια ταινιάκια...
Posted Image

#35 kabuki

kabuki

    Starting...

  • Members
  • 20 posts

Posted 10 January 2013 - 23:38

Γενικά εκτιμώ πολύ όλες τις δουλειές του δημιουργού, η Paprika όμως είναι η αγαπημένη μου! Η ονειρική/εφιαλτική απεικόνιση είναι απίστευτη!
Την έχω δει αρκετές φορές και τη θεωρώ πολύ κατάλληλη για να εξοικειωθεί κάποιος όχι ιδιαίτερα σχετικός με άνιμε.
thanks για την πολύ καλή παρουσίαση! :riiight:

Edited by kabuki, 10 January 2013 - 23:38.


#36 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 27 May 2014 - 23:16

Οι γραμμές που οριοθετούν τις έννοιες θολώνουν και εξαφανίζονται και οι έννοιες σαν μπογιές που ρέουν ανεμπόδιστα ενώνονται σε έναν χείμαρρο. Κυριαρχεί στη ταινία η σύγκρουση της μάσκας που φοριέται στη πραγματικότητα με την αληθινή εικόνα των ανθρώπων που όμως εκδηλώνεται μόνο εικονικά.

 

Δεν συμφωνώ σε αυτό ως προς την καθολικότητα του φαινομένου. Και

Spoiler:





Also tagged with one or more of these keywords: fall 2006, satoshi kon, fantasy, horror, mystery, madhouse, anime review