Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Paprika
Καταχωρήθηκε 27 Αύγουστος 2007 - 23:27

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2007 - 02:38
τώρα κατάλαβα γιατί έψαχναν το soundtrack
Καταχωρήθηκε 15 Μάρτιος 2008 - 23:29
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2008 - 04:17
Άψογο soundtrack, γεμάτο mystery/thriller στοιχεία, άλλο ένα αριστούργημα που βλέπεται άνετα και 2η-3η φορά. 1μιση περιεκτικότατη ώρα, που ίσως σας κουράσει αλλά θα σας δώσει σίγουρα περισσότερα απ'ότι οποιαδήποτε κανονική ταινία και ίσως σας βάλει σε σκέψεις αλλά και όνειρα. Δυστηχώς ζόρικη-hardcore ίσως ταινία για τους μη μυημένους ή οποιους θέλουν κάτι πιο χαλαρό-εύπεπτο-προσγειωμένο.
To αγαπημένο μου έργο του Satoshi είναι μάλλον το Paranoia agent (series), αλλά καταβάθος όλα του τα έργα μου άρεσαν λόγω μοναδικότητας. Όλα είχαν κάτι να μου προσφέρουν παραπάνω απ'τα συνηθισμένα shows.
PS1 : Αν το έπαιξε όντως Cinema είναι αμαρτία που δε το είδα εκεί.

PS2 : Δοκίμασα και την έβαλα την ταινία σε μια παρέα μου 6 ατόμων (άντρες/γυναίκες μεταξύ 23-26 χρονών που ΔΕΝ βλέπουν anime και γενικά έχουν αυστηρό γούστο στις κανονικές ταινίες (το 70%++ δε τους αρέσει)) και κατά ένα κουφό-περίεργο τρόπο, ξετρελάθηκαν όλοι τους...την λάτρεψαν... Συμπέρασμα;
Στο μεγαλείο που λέγεται Satoshi Kon μάλλον όλοι στο τέλος υποκύπτουν.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 05 Σεπτέμβριος 2008 - 20:28
Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2008 - 14:00

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2008 - 00:56
Καταχωρήθηκε 25 Μάρτιος 2008 - 14:26

Καταχωρήθηκε 25 Μάρτιος 2008 - 16:27
Εδώ με το ζόρι παίξανε το Howl's Moving Castle που είναι ταινία του Miyazaki (που έχει καταντήσει πλέον mainstream), πόσο μάλιστα να παίξουν το Paprika που αν κι αριστούργημα από τα λίγα είναι αρκετά βαρύ (γ*******, ελληνική πραγματικότητα). Κι εδώ έχω να κάνω το παράπονό μου: αφού οι ταινίες του Satoshi Kon τα τελευταία χρόνια δέχονται αρκετή καλή προώθηση στην ελληνική DVD αγορά και θερμότατη υποστήριξη των σινεκριτικών γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να προβάλουν το Paprika στους κιν/φους, έστω και με περιορισμένο αριθμό προβολών;Κριμα που δεν προβληθηκε στα σινεμα εδω.
Από τον εν λόγω σκηνοθέτη πέρα του Paprika (που το 'χα δει με παρέα σε blue-ray στο PS3 ενός παιδιού) έχω δει μονάχα το Tokyo Godfathers που είναι κοινωνικού χαρακτήρα, χωρίς τρελές ψυχεδέλιες του είδος και με φοβερή αίσθηση του humor. Δεν ήξερα ότι είχε κάνει και το Paranoia Agent (που ούτε αυτό έχω δει ακόμα).
Καταχωρήθηκε 25 Μάρτιος 2008 - 20:39
Από τον εν λόγω σκηνοθέτη πέρα του Paprika (που το 'χα δει με παρέα σε blue-ray στο PS3 ενός παιδιού) έχω δει μονάχα το Tokyo Godfathers που είναι κοινωνικού χαρακτήρα, χωρίς τρελές ψυχεδέλιες του είδος και με φοβερή αίσθηση του humor. Δεν ήξερα ότι είχε κάνει και το Paranoia Agent (που ούτε αυτό έχω δει ακόμα).
Καλό το Tokyo godfathers αλλά ναι είναι το μόνο mainstream του Satoshi Kon.
Εκτός απ'το paranoia agent (τσίμπα το από Ani-kraze), αν σ'αρέσει το στυλ του σκηνοθέτη σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δεις και το "Millennium Actress"(niizk version) που είναι ίσως η καλύτερη ταινία του (για αρκετούς), αλλά και το πολύ hardcore-psycho-thriller (που όμως δεν άρεσε σε όλους) "Perfect Blue"(από Thora σε Bluray rip). Επίσης υπάρχει και το 40λεπτο θεικό αριστούργημα (psycho/thriller/scifi στο διάστημα) που έβαλε επίσης το "χεράκι" του o Kon, το "Magnetic Rose" που είναι το πρώτο κομμάτι του "Memories (1995)" (Πάλι από Thora σε Bluray rip). Αυτά.
Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2008 - 13:44
Παρόλα αυτά ένα μεγάλο respect για το καταπληκτικό και πλήρες review του Mr Ayu-Mania
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 16:54
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 17:03
Spoiler:
Μα αυτή είναι και η μαγεία του Satoshi Kon imho, είναι απ'τους λίγους που ξέρει τόσο καλά να παντρεύει φαντασία με πραγματικότητα. Κι αυτό το δείχνει σε όλα του τα έργα.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 23:58
Οι χαρακτήρες δεν θα έλεγα ότι αναλύονται όσο θα έπρεπε.
Είναι μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα, ωστόσο δεν πιστεύω πως θα την ξαναδώ. Ίσως γιατί δεν μου άφησε κάτι το τρομερό. Αν κάτι κέρδισα από αυτήν, είναι ότι ξανάρχισα τα anime αφού είχα σταματήσει για μισό χρόνο +.

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2010 - 20:05
Καταχωρήθηκε 23 Δεκέμβριος 2011 - 15:56
Οι χαρακτήρες όσο σε βαθμό σχεδίασης, αλλά και χαρακτήρα ήταν πολύ καλοί. Μου άρεσε πολύ το πως μια τυπική γιατρός με μαύρα μαλλιά πιασμένα κότσο, ταγεράκι, και τακούνι μετατρεπόταν μέσα στα όνειρα σε μια εύθημη, τρελούτσικη κοπέλα απο την οποία περίμενες πάντα εκπλήξεις.
Όπως ανέφερα και πάνω το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν οι σκηνές μέσα στα όνειρα των ανθρώπων οι οποίες μου προκαλούσαν ψυχεδελικά συναισθήματα και με ταξίδευαν με ένα τόνο ζαλάδας σε διάφορα μέρη του μυαλού μου στα οποία ήταν τα όνειρα. Με λίγα λόγια όποιος δεν κατάλαβε (γιατί αφέθηκα και γω λίγο ελεύθερη στην έκφραση), μου φέραν στο μυαλό πολλές αμυδρές σκηνές απο δικά μου όνειρα.
Ένα σχεδόν δεκαράκι απο 'μένα.
EDIT: Το είδα σε DVD και το λάτρεψα ακόμα περισσότερο από πριν.
Also tagged with one or more of these keywords: fall 2006, satoshi kon, fantasy, horror, mystery, madhouse, anime review
Anime & Manga Discussion →
Σειρές Anime →
Konpeki no KantaiStarted by valadorn , 25 Ιούν 2023 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
So I'm a Spider, So What?Started by phm , 15 Ιούν 2021 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →