Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Paprika

fall 2006 satoshi kon fantasy horror mystery madhouse anime review

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 27 May 2007 - 12:05

Satoshi Kon’s PAPRIKA (Papurika, 2006)
 

51K-UVQgMML.jpg

 

Σκηνοθεσία: Satoshi Kon
Σενάριο: Seishi Minakami, Satoshi Kon
Animation: Madhouse Studios
Φωτογραφία: Michiya Kato
Μοντάζ: Satoshi Kon
Μουσική: Susumu Hirasawa
Ηθοποιοί: Megumi Hayashibara, Tohru Furuya, Toru Emori
Διάρκεια: 90'


Μια από τις πιο αναμενόμενες ανιμε ταινίες της φετινής χρονιάς ήταν η τελευταία δουλειά του μεγάλου Ιάπωνα σκηνοθέτη Satoshi Kon. Ο σημαντικός αυτός Ιάπωνας δημιουργός μας έχει συνηθίσει σε μικρά αριστουργήματα και η κάθε καινούργια του ταινία δημιουργεί τόσο θόρυβο στον χώρο των ανιμε, όσο και οι ταινίες του Miyazaki. Ενώ όμως οι ταινίες του Miyazaki θεωρούνται προσβάσιμες για όλη την οικογένεια, οι ταινίες του Kon προορίζονται καθαρά για πιο ενήλικο κοινό…

Πριν την Paprika ο Kon μας έδωσε τρεις ταινίες (Perfect Blue, Millennium Actress, Tokyo Godfathers) και μια σειρά (Paranoia Agent). Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από μια σεναριακή και σκηνοθετική δεξιότητα η οποία ωριμάζει με το πέρασμα του χρόνου. Κάθε καινούργια του δημιουργία είναι καλύτερη από την προηγούμενη, τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς. Η Paprika δεν αποτελεί εξαίρεση και ο Kon ανέβασε για μια ακόμη φορά τον πήχη των προσωπικών του επιδόσεων. Προσωπικά νομίζω ότι η καλύτερη μέχρι σήμερα ταινία του Kon είναι το Millennium Actress, αλλά αυτό δεν μειώνει το γεγονός ότι η Paprika ήταν η καλύτερη φετινή παραγωγή του Ιαπωνικού κινηματογράφου.

 

 

KON2-obit-articleLarge.jpg

Είχα την τύχη να δω την ταινία για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη ως μέρος του ετησίου Sci-Fi London Festival, οπότε η πρώτη μου επαφή με την Paprika έγινε υπό ιδανικές συνθήκες. Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν άριστες και η ταινία ήταν το αποκορύφωμα της Anime All-nighter βραδιάς του φεστιβάλ. Μάλιστα ήταν η μόνη ταινία που οδήγησε το κοινό σε ένα αυθόρμητο χειροκρότημα με το που έπεσαν οι τίτλοι του τέλους. Πρόσφατα ξαναείδα την ταινία κατεβασμένη από το δίκτυο, και έτσι μπορώ πια να προσφέρω μια λεπτομερειακή της κριτική.

Βασική Πλοκή

Η ιστορία βασίζεται γύρω από μια εφεύρεση ενός ινστιτούτου ψυχολογικών νοσημάτων, το DC-Mini. Είναι μια συσκευή η οποία επιτρέπει τον ψυχαναλυτή να βλέπει αλλά και να συμμετέχει στα όνειρα των ασθενών την ώρα που αυτά συμβαίνουν. Η συσκευή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν έχει τελειοποιηθεί. Τα πράγματα παίρνουν μια δυσάρεστη τροπή όταν ένας μικρός αριθμός συσκευών εξαφανίζεται από τα εργαστήρια. Όλοι υποψιάζονται ότι η δουλειά έχει γίνει από μέσα και ο φόβος ότι η εφεύρεση θα χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατικούς σκοπούς κυριαρχεί. Την υπόθεση αναλαμβάνει η αρχηγός της ερευνητικής ομάδας Dr Chiba και ο εφευρέτης του DC-Mini ο Dr Tokita. H Paprika είναι το αβατάρ που χρησιμοποιεί η Dr Chiba όταν εισβάλει στα όνειρα των ασθενών. Πολύ σύντομα οι φόβοι όλων επιβεβαιώνονται και τα σύνορα του πραγματικού κόσμου με αυτόν των ονείρων μπερδεύονται με ολέθρια αποτελέσματα.

Η ταινία κινείται σε γνώριμα χωράφια για τον Shatoshi Kon αφού τα θέματα της ψυχολογικής ισορροπίας ή ανισορροπίας των ανθρώπων είναι ένα από τα αγαπημένα του. Και το Perfect Blue, και το Paranoia Agent ακροβατούν στον ίδιο χώρο, στην Paprika όμως η παράνοια αποτελεί τον κορμό της υπόθεσης παρά το περιβάλλον στο οποίο κινείται. Όσα τέτοια θέματα όμως είχε ψηλαφίσει σε προηγούμενες ταινίες του, εδώ τα αναπτύσσει με περισσή δεξιοτεχνία.

 

Satoshi+kon+s+paprika+take+this_30d093_5

Animation σκηνοθεσία και ήχος

Προτού εκβαθύνουμε στα μηνύματα και τους χαρακτήρες ας ασχοληθούμε πρώτα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινίας. Το να δει κανείς την ταινία στην μεγάλη οθόνη βοηθά σημαντικά στο να εκτιμήσει τον κόπο και την προσπάθεια που έκαναν οι δημιουργοί της για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Satoshi Kon χρησιμοποιεί πολλά χρόνια τα Madhouse Studios (μάλλον του άρεσε το όνομα!) και αυτό φαίνεται στο επίπεδο της ωριμότητας που έχει φτάσει η συνεργασία τους. Χαίρεσαι να την βλέπεις αυτή τη ταινία. Κυριαρχεί μια πανδαισία χρωμάτων και γρήγορης εναλλαγής των σκηνών. Το frame-rate είναι αρκετά υψηλό για γιαπωνέζικο animation, κάτι που σίγουρα οφείλεται στο ότι ο Kon δεν έχει πια περιορισμένα budget για τις ταινίες του. Και όπως φαίνεται και από τους τίτλους του τέλους, η περισσότερη in-between δουλειά έγινε στην θυγατρική των Madhouse στην Κορέα. Βέβαια δεν φτάνει ποτέ τον οπτικό οργασμό που μας πρόσφερε το Ghost In The Shell: Innocence αλλά αυτό οφείλεται στο ότι ο Kon πάντα προτιμούσε το 2-D animation, που κι αυτό έχει την ομορφιά του. Κι ας μην ξεχνάμε ότι το GITS απέτυχε σε όλους τους άλλους τομείς… Όσο αφορά το soundtrack της ταινίας, η συνεργασία του Kon με τον Susumu Hirasawa καλά κρατεί, και το αποτέλεσμα είναι για μια ακόμη φορά υπέροχο και γνώριμο. Το τραγούδι των τίτλων είχε μάλιστα συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα για τις φετινές υποψηφιότητες Οσκαρ για καλύτερο τραγούδι.

Σκηνοθετικά ο Kon είναι σε μεγάλη φόρμα όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε. Το ύφος και η υπόθεση της ταινίας είναι αρκετά περίπλοκο και χρειάζεται σημαντικές σκηνοθετικές ικανότητες. Πολλά θα μπορούσαν να πάνε στραβά, o Kon όμως καταφέρνει να μετατρέψει την περιπλοκότητα της ταινίας στο μεγάλο της ατού. Οι εναλλαγές από τον πραγματικό κόσμο στον κόσμο των ονείρων γίνεται πολύ ομαλά χωρίς να κουράζει τον θεατή. Ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά σε ποιον κόσμο βρίσκεσαι αλλά αυτό δεν κάνει ποτέ την ταινία να φαίνεται ασυνάρτητη. Ο Kon έχει κάνει θαύματα στο μοντάζ, εκεί που όμως έχει ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του είναι οι σκηνές των ονείρων. Απλά μας σαγηνεύει σε κάθε σκηνή και βρισκόμαστε σε ένα όνειρο που δεν θέλουμε να τελειώσει.

Ιστορικό, χαρακτήρες και ανάλυση

Η Paprika βασίζεται σε νουβέλα, είναι όμως φανερό ότι αυτή η νουβέλα αποτέλεσε τον καμβά στον οποίο ο Kon απόθεσε παλιές ιδέες που δεν είχαν αναπτυχθεί όσο αυτός ήθελε. Για το Paranoia Agent είχε πει ότι χρησιμοποίησε πολλά θέματα και ιδέες που δεν χωρούσαν στις προηγούμενες ταινίες του. Στην Paprika είναι φανερό ότι η βασική πηγή αυτή την φορά ήταν κάποια επεισόδια του Paranoia Agent. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Kon ανακυκλώνει τις ιδέες του, αλλά ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχαν θέματα και καταστάσεις που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν κατάλληλα στα 20λεπτα επεισόδια του Paranoia Agent. Σκηνές από την Paprika θυμίζουν έντονα τα τελευταία επεισόδια της σειράς. Η ηρωίδα της Paprika είναι βασισμένη σε μεγάλο βαθμό ως character design στην Μαρία από το τέταρτο επεισόδιο του Paranoia Agent. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους άλλους χαρακτήρες, και ιδιαιτέρα τον χαρακτήρα του ντέντεκτιβ. Αυτός μας θυμίζει τόσο τον ντέντεκτιβ από το Paranoia Agent όσο και τον κινηματογραφιστή από το Millennium Actress. Μπορεί να πει κανείς ότι αυτός ο χαρακτήρας είναι η προσωποποίηση του Kon στις ταινίες του. Όλοι όμως οι χαρακτήρες της ταινίας, γνώριμοι ή μη, αναπτύσσονται περίτεχνα κατά την διάρκεια της.

Για κάποιους μπορούν αυτά να θεωρηθούν έλλειψη αυθεντικότητας και αυτό να αποτελέσει αρνητικό, εμένα όμως δεν με πείραξε καθόλου. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση για διασκευή του Paranoia Agent και τα γνώριμα σημεία είναι απλά το σήμα κατατεθέν του στυλ του Satoshi Kon.

 

paprika-5.jpg

Μπορούμε να πούμε ότι η Paprika αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας με θέμα την ανθρώπινη φύση και τις νευρώσεις που μας προκαλεί ο μοντέρνος ρυθμός της ζωής (με το Perfect Blue και το Paranoia Agent τα άλλα δυο μέρη). Πρόκειται για μια ταινία με πολλά επίπεδα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Μπορεί κάποιος να την δει σαν ένα εξαίρετο ψυχολογικό θρίλερ ή ως ένα δοκίμιο για τον ανθρώπινο ψυχισμό και την παράνοια που τον διακατέχει. Δεν είναι ταινία για όλους… Κάποιοι που έχουν σαν αγαπημένα ανιμε τα Pokemon και Naruto μπορεί να μην εκτιμήσουν την ταινία, αλλά η θέαση της είναι σίγουρα μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να βελτιώσουν το επίπεδο τους.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι για μια ακόμη φορά ο Satoshi Kon δεν μας απογοήτευσε και κατάφερε να επιβεβαιώσει την πίστη μας στο οπτικοακουστικό μέσο που γνωρίζουμε ως Japanese Animation. Θέλω να τονίσω ότι αξίζει να περιμένετε μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα βγει το DVD στο Region 2. Όχι μόνο επειδή αξίζει τα λεφτά μας, αλλά και επειδή τέτοιες ταινίες αξίζει να τις βλέπει κανείς κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Άλλες κριτικές

“In Paprika, a gorgeous riot of future-shock ideas and brightly animated imagery, the doors of perception never close. A mind-twisting, eye-tickling wonder, this anime from the Japanese director Satoshi Kon bears little relation to the greasy, sticky kid stuff that Hollywood churns out”
The New York Times

“It happens to be one of the most wildly and disturbingly inventive animated films we've seen. It expands your notion of what animation can achieve. You come out from it as if from a dream: spooked, provoked and exhilarated.”
Newsweek

“Fiercely provocative, Paprika shames Hollywood’s use of animation as a kiddie pacifier.”
Rolling Stone

Το τραιηλερ της ταινίας από το Youtube και η επίσημη ιστοσελίδα

http://www.youtube.com/watch?v=fcUyB8hl8ro

http://www.sonyclassics.com/paprika/

2006129814640491704_rs.jpg


Posted Image

#2 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 May 2007 - 00:06

Πολύ ενδιαφέρον review! Η ταινία δείχνει να είναι καταπληκτική και περιμένω να βγει σε DVD. Δεν ήξερα όμως τον σκηνοθέτη, με έβαλες τώρα να ψάχνω και τα υπόλοιπα έργα του... :D

#3 vasilisk

vasilisk

    Anime Professional

  • Members
  • 668 posts

Posted 29 May 2007 - 00:11

ολα τα προηγουμενα εργα βρισκονται σε αλυσιδες εδω... :)
Posted Image

#4 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 29 May 2007 - 05:20

Yep, και αξίζουν τα μάλα....:lovulovu:

GJ man, ωραίο review...κλασσικά περιμένουμε να την δούμε για να θαυμάσουμε....:emptyonexg1:



Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#5 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 29 May 2007 - 14:15

Tην είχα δει πριν από μισό χρόνο (και λίγο παραπάνω) και δε με εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Αξιόλογη ταινία που όμως θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη, και, αν και δε μ'αρέσει γενικά ο Satoshi Kon σαν σκηνοθέτης, άλλα έργα του τα θεωρώ πολύ ανώτερα. Αν έπρεπε να επιλέξω μια ταινία ως την καλύτερη του περασμένου έτους, θα επέλεγα το Toki wo Kakeru Shoujo.

#6 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 29 May 2007 - 14:34

αν και δε μ'αρέσει γενικά ο Satoshi Kon σαν σκηνοθέτης

μαλλον γι'αυτο δεν σου αρεσε ιδιαιτερα. Ο Kon εχει πολυ συγκεκριμενο στυλ το οποιο ακολουθει σ'ολα τα εργα του. Και η Paprika ειδικα ειναι το πιο φουτουριστικο εργο του. και αμα το ειδες στο PC με κακα subs και αναλογη εικονα τοτε σιγουρα χανει πολυ απο το να το δεις στο σινεμα.

Η καλυτερη ταινια του Kon για μενα ειναι το Millenium Actress. Μετα ερχεται η Paprika, και ακολουθουν το Tokyo Godfathers και το Perfect Βlue.
Posted Image

#7 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 29 May 2007 - 15:30

Βασικά στο cinema το είδα, στις "Νύχτες Πρεμιέρας" τον Σεπτέμβριο. Έχουμε και εμείς φεστιβάλ :P

#8 Foucault

Foucault

    Planetouched

  • Members
  • 43 posts

Posted 30 May 2007 - 11:00

Την είδα κι εγώ προχθές, και μου άρεσε πάρα πολύ. Για άλλη μια φορά ο Kon ακροβατεί στη λεπτή γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Σε όλες τις ταινίες του υπάρχει διάχυτο αυτό το στοιχείο και το Paprika δεν είναι εξαίρεση. Για κάποιο λόγο φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλά και παράγει όλο και πιο μαγευτικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η αγαπημένη μου ταινία του Kon είναι, και για μένα, το Millenium Actress.

Στα τεχνικά δεν έχω να πω πολλά. Το animation είναι αψεγάδιαστο και η (χαρακτηριστική πλέον) μουσική επένδυση του Susumu Hirasawa εξαιρετική.

Για όσους βιάζονται να το δουν κυκλοφορεί RAW σε torrents, ενώ υπότιτλοι μπορούν να βρεθούν στο eMule.
Alas for the human race,
alas for the kings of separation
My Listεδώ)

#9 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 30 May 2007 - 14:48

Βγήκε και fansub με βάση το DVD raw και μπορεί να κυκλοφορήσει και έκδοση Blu-Ray αν βγει το αντίστοιχο raw.

Torrent: http://www.meganova.org/dltor/741e1e0e6972d3b90be058569e254ffa6147c81d/Paprika+2006+DVD%5BEng+subs%5D%5B704x396+XviD+MP3%5D%5Bgoat%5D+avi.torrent

#10 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 30 May 2007 - 15:39

Βγήκε και fansub με βάση το DVD raw

το συγκεκριμενο φαν-σαβ, αν ειναι αυτο που νομιζω εχει 2 βασικα κουσουρια.. υπαρχει μια θολη γραμμη στο πανω μερος της εικονας η οποια επιμενει καθολη την διαρκεια της ταινιας. επισης οι υποτιτλοι ειναι κιτρινοι, μεγαλοι, και ενα μερος τους τρωγεται απο το κατω μερος της εικονας.

wait for the dvd.... εφοσον το Perfect Blue και το Tokyo Godfathers εκαναν την εμφανιση τους στα ελληνικα video club, μπορει το ιδιο να γινει και με την Paprika. ειδικα αφου εγινε και cinema released στην αμερικη..
Posted Image

#11 vasilisk

vasilisk

    Anime Professional

  • Members
  • 668 posts

Posted 30 May 2007 - 17:56

εγω παντως αυτο που κατεβασα απο baka δεν εχει αυτα που λες... αντιθετως μαλιστα ειναι αρκετα εως πολυ καλο σαν ποιοτητα...
Posted Image

#12 NoDsl

NoDsl

    Ευκαιριακό Μέλος

  • Members
  • 442 posts

Posted 10 July 2007 - 16:19

Μόλις τελείωσε η προβολή με το blue ray rip των KAA.

Καταπληκτική δουλειά, φανταστικό eye kandy, σκάλωμα το music theme!

Ένα φανταστικό μπάχαλο με πραγματικό τέλος.

Highly recommended!

Attached Files


Posted ImagePosted Image
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare

#13 ambient

ambient

    sSsSs

  • Members
  • 131 posts

Posted 11 July 2007 - 14:29

Όμορφη αισθητικά η ταινία αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

#14 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 11 August 2007 - 09:14

Ειναι θεμα γουστου αν σας αρεσει το στυλ της ταινιας, αλλα κανεις δεν μπορει να αρνηθει οτι ειναι απο τις ταινιες που στηριζουν την αποψη οτι τα ανιμε ειναι τεχνη.

Ας κανω τωρα ενα συμπληρωματικο review. Αυτο ειναι για την εκδοση DVD που κυκλοφορησε προχθες στην Ελλαδα. Ναι καλα τα ακουσατε, ταινια ανιμε κυκλοφορησε στην Ελληνικη αγορα για ενοικιαση και πωληση και μαλιστα με εξτρα DVD γεματο extras...

Ας αρχισουμε με το cover του DVD. Ειναι το γαΛλικο ποστερ, που εχω πρωτο image στο review μου πανω, και πιστευω οτι ειναι καλη κινηση μια που ειναι το ωραιωτερο ποστερ της ταινιας. Πανω εχουν κολλησει και 2 quotes, ενα απο το περιοδικο Σινεμα, και ενα απο το cinemanews.gr. Και αυτο καλο γιατι θα τραβηξουν τα θετικα σχολια τον κοσμο να νοκιασει το DVD. Εκει που δεν τα πηγαν καλα, ειναι στο πισω μερος οπου η υποθεση ειναι συντομη και κακογραμμενη. Αυτο ειναι κακο, γιατι θα αποτρεψει καποιους απο το να νοικιασουν την ταινια.

Οταν βαλεις την ταινια στο player, παρατηρεις οτι το μενου δεν λεει και πολλα. Οταν βαζεις την ταινια να παιξει, η default γλωσσα ειναι το αγγλικο dub. Αυτο ειναι κακο, γιατι οσοι ασχετοι νοικιασουν την ταινια θα την δουν στα αγγλικα. Μονο εμεις θα παμε κατευθειαν στα audio options για να το αλλαξουμε στα ιαπωνικα. Ευτυχως προκειται για μεγαλη παραγωγη και το αγγλικο dub ειναι λιγο πιο προσεγμενο απο αυτα των ανιμε σειρων.

Οι υποτιτλοι ειναι ψιλο-χαλια. Δεν ειδα ολο το dvd, αλλα στα λιγα λεπτα που ειδα παρατηρησα αρκετα μεταφραστικα λαθη.. Το αλλο που παρατηρει κανεις εινι οτι ενω η εικονα ειναι crystal clear, ειναι πιο σκοτεινη απο οτι στην θεατρικη εκδοση.

Το μεγαλυτερο ατου του DVD ειναι παντως τα extras του. Το κυριως DVD εκτος απο τα trailers εχει ενα full audio commentary απο τον Satoshi Kon. Τι αλλο θελει κανεις??? Σαν να μην εφτανε αυτο, υπαρχει και δευτερο δισκακι που εχει 4 ντοκυμαντερ για την ταινια. To πρωτο ειναι ενα κλασσικο making of που καταπιανεται απο την στιγμη που ηρθε η ιδεα της ταινιας μεχρι τα φεστιβαλ στα οποια προβληθηκε. Συμεττεχουν κυριως ο Kon και ο Tsutsui. Το δευτερο ειναι μια συνεντευξη των κυριοτερων συντελεστων καθως και των βασικων ηθοποιων Megumi Hayashibara και Tohru Furuya. Τα αλλα 2 ειναι πιο τεχνικα ντοκυμαντερ και εχουν να κανουν με τα εφφε και το animation της ταινιας.

Εννοειται οτι το συστηνω ανεπιφυλακτα και οτι δεν πρεπει να λειψει απο την συλλογη σας. Και αυτο σημαινει οτι πρεπει να το αγορασετε και οχι να το ριπαρετε...

:Blissfull::Blissfull:
Posted Image

#15 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 August 2007 - 21:07

αν καποιος παει να το νοικιασει αμφιβαλλω αν θα του δωσουν το δευτερο DVD με τα extras. Θα το ζητησω παντως. Κριμα που δεν προβληθηκε στα σινεμα εδω.



Also tagged with one or more of these keywords: fall 2006, satoshi kon, fantasy, horror, mystery, madhouse, anime review