Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Final Fantasy General

• Please log in to reply
644 replies to this topic

#571 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 posts

Posted 13 November 2012 - 21:58

Αυτο το πιθηκακι ηταν απ' τα μεγαλυτερα μαγκακια που εχουν περασει απ το FF. Ειδικα μπροστα σε κατι φλωρους τυπου Vaan.

#572 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 13 November 2012 - 22:34

Οσο για το 12 καλο παιχνιδι μεχρι εκει που αρχιζες να ψαχνεις για τα οπλα.Απο'κει και περα το γαμησαν τελειως.Το συστημα μαχης ηταν κατι διαφορετικο με τ'αλλα.

Ποιά όπλα?
Πάλι καλά που ήταν διαφορετικό το battle system.

NAPSTER για τα γραφικα κανεις μεγαλο λαθος.Απο την ιδια σειρα,το 10 ειχε πολυ ανωτερα γραφικα απο το 12.Τα γραφικα του 10 ισως και να ειχαν πιασει και το οριο για το PS2.

To 10 καλύτερα απο το 12? Με τίποτα.
Το όριο του PS2 τα έχουν πιάσει παιχνίδια όπως Black & SotC και όχι τα ΦουΦου.

Το 10 μετριο?Θα τρελαθω.Για εμενα ειναι απο τα καλυτερα.ΑΠο ιστορια,απο συστημα μαχης(που μπορουσες να κανεις την στρατηγικη σου),απο γραφικα,απο μουσικη,απο summons(που παρεπιποντως ηταν καμποσα.οχι παρα πολλα αλλα ηταν καμποσα,).Ηταν απλα επος.

Μέτριοι έως απαίσιοι χαρακτήρες οι περισσότεροι (θα έλεγα όλοι αλλά βρήκα μερικούς ok όπως ο Auron), πρωταγωνιστής επιπέδου Vaan (αν και ο Vaan υπάρχει στο ΧΙΙ μόνο για να...υπάρχει (?) μιας και δεν κάνει τίποτα), το OST κλασσική δουλειά του Nobuo (και ας μην ήμουν ποτέ fan του). Το σύστημα μάχης συνηθισμένο σε πολλα jRPG, το Grid Sphere μου άρεσε και τα γραφικά για την εποχή που βγήκε το παιχνίδι ήταν πολύ καλά. Τα summons δεν ήταν και τίποτα το φοβερό, περισσότερο για να τρώνε damage εκτός απο Bahamut και τον samurai (Yojimbo?) οι οποίοι έσκαγαν καλό damage.

Κατάλαβα τι θέλει να πει ο sickO με το "παιδικό". Και το Eternal Sonata παιδικό είναι αλλά είναι και αυτό ωραίο παιχνίδι. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου στο 9 είναι το character design.

Edited by Napster, 13 November 2012 - 22:35.

#573 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 13 November 2012 - 22:58

O Tidus σε σύγκριση με τον Vaan? Μη τρελαθούμε. Ο Vaan είναι ένας ανύπαρκτος κομπάρσος at best. Ο Tidus ακόμα και αν εσύ δεν τον συμπαθείς τουλάχιστον έχει ένα αξιόλογο character development (με την έννοια ότι είναι καλά ανεπτυγμένος ως χαρακτήρας) και σίγουρα κομπάρσο δεν τον λες.

Το σύστημα μάχης συνηθισμένο σε πολλα jRPG

Εννοείς μάλλον ότι το έκλεψαν πολλά jRPGs μετά από το ffx (xenosaga, shadow hearts, to name a few)

Edited by Six Winged Angel, 13 November 2012 - 23:00.

#574 Mike The Great

Mike The Great

Anime Fan

• Members
  • 414 posts

Posted 13 November 2012 - 23:31

O Tidus σε σύγκριση με τον Vaan? Μη τρελαθούμε. Ο Vaan είναι ένας ανύπαρκτος κομπάρσος at best. Ο Tidus ακόμα και αν εσύ δεν τον συμπαθείς τουλάχιστον έχει ένα αξιόλογο character development (με την έννοια ότι είναι καλά ανεπτυγμένος ως χαρακτήρας) και σίγουρα κομπάρσο δεν τον λες.

Εννοείς μάλλον ότι το έκλεψαν πολλά jRPGs μετά από το ffx (xenosaga, shadow hearts, to name a few)

Ξεχασες FF13 & FF13-2

Ποιά όπλα?
Πάλι καλά που ήταν διαφορετικό το battle system.

To 10 καλύτερα απο το 12? Με τίποτα.
Το όριο του PS2 τα έχουν πιάσει παιχνίδια όπως Black & SotC και όχι τα ΦουΦου.

Μέτριοι έως απαίσιοι χαρακτήρες οι περισσότεροι (θα έλεγα όλοι αλλά βρήκα μερικούς ok όπως ο Auron), πρωταγωνιστής επιπέδου Vaan (αν και ο Vaan υπάρχει στο ΧΙΙ μόνο για να...υπάρχει (?) μιας και δεν κάνει τίποτα), το OST κλασσική δουλειά του Nobuo (και ας μην ήμουν ποτέ fan του). Το σύστημα μάχης συνηθισμένο σε πολλα jRPG, το Grid Sphere μου άρεσε και τα γραφικά για την εποχή που βγήκε το παιχνίδι ήταν πολύ καλά. Τα summons δεν ήταν και τίποτα το φοβερό, περισσότερο για να τρώνε damage εκτός απο Bahamut και τον samurai (Yojimbo?) οι οποίοι έσκαγαν καλό damage.

Κατάλαβα τι θέλει να πει ο sickO με το "παιδικό". Και το Eternal Sonata παιδικό είναι αλλά είναι και αυτό ωραίο παιχνίδι. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου στο 9 είναι το character design.

Αυτα τα παιχνιδια που λες δεν τα εχω παιξει κατα πασα πιθανοτητα και δεν ξερω πως ειναι.

Οσο για τα οπλα στο 12,εννοω εκει που εχεις κανει τα παντα(σχεδον)και ψαχνεις τα μυστικα οπλα.Να μπαινεις μεσα στα δωματια και απο τυχη αν βγει το τερας για να του παρεις το οπλο.Να πηγαινεις σ'ενα μερος και απο τυχη να αλλαζει ο καιρος ωστε να βγει το τερας κτλ.Μεγαλη βλακεια.

Επειδη μοιαζουν σαν φατσες δεν ειναι και οι ιδιοι.Σαν χαρακτηρες ηταν τελειως διαφορετικοι.

Να πω κατι. Επειδη το 9 ηταν πιο ''παιδικο'' δε σημαινει οτι ειναι κακο παιχνιδι. Ολα κι ολα. Επειδη σε μερικους δεν αρεσει το υφος αυτο, δεν παει να πει οτι το παιχνιδι ειναι κακοσχεδιασμενο η μετριο. Προσωπικα θεωρω οτι τα 9 και 10 ειναι λογοτεχνικα αριστουργηματα με τη μορφη βιντεοπαιχνιδιων :P
To 12 δεν ηταν κακο, απλα για μενα υποδεεστερο των προηγουμενων. Ειδικα τα summons στο 12 ηταν σχεδον αχρηστα imo.

Μπορει να μην ηταν κακο το 9,αλλα δεν ηταν FF
Posted Image

I don't worth only 50 Beli.I can prove it in New World.
SET SAIL BASTARDS!!!!

#575 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 13 November 2012 - 23:52

Μπορει να μην ηταν κακο το 9,αλλα δεν ηταν FF

Λαμβάνοντας υπόψην τις ρίζες των final fantasy (games μέχρι και το V), θα μπορούσε κανείς να πει άνετα πως το IX είναι πολύ "πιο final fantasy" από το VI, VII, VIII και X, so...

#576 Mike The Great

Mike The Great

Anime Fan

• Members
  • 414 posts

Posted 13 November 2012 - 23:59

Λαμβάνοντας υπόψην τις ρίζες των final fantasy (games μέχρι και το V), θα μπορούσε κανείς να πει άνετα πως το IX είναι πολύ "πιο final fantasy" από το VI, VII, VIII και X, so...

Συμφωνω,αλλα αυτα τα FF που ειπες ειναι χρονια πισω.Η Σειρα ειχε παρει ηδη καποιο αλλο δρομο απο τοτε.Εξελιχθηκε
Posted Image

I don't worth only 50 Beli.I can prove it in New World.
SET SAIL BASTARDS!!!!

#577 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 posts

Posted 14 November 2012 - 00:31

Επειδη δεν αρεσε σε καποιους δε σημαινει οτι δεν ειναι FF. Ωραια, ειχε διαφορετικο στυλ απο 7 και 8. Get over it.

Edited by Wild Monkey, 14 November 2012 - 00:32.

#578 Fenrir

Fenrir

非対応 怪物-君

• Members
  • 172 posts
  • LocationNibelheim

Posted 14 November 2012 - 01:07

Οσο για τα οπλα στο 12,εννοω εκει που εχεις κανει τα παντα(σχεδον)και ψαχνεις τα μυστικα οπλα.Να μπαινεις μεσα στα δωματια και απο τυχη αν βγει το τερας για να του παρεις το οπλο.Να πηγαινεις σ'ενα μερος και απο τυχη να αλλαζει ο καιρος ωστε να βγει το τερας κτλ.Μεγαλη βλακεια.

Για να πάρεις 2ο Zodiac Spear σου βγαίνει απλά η πίστη.... τι πιθανότητα είχες κάθε φορά που έμπαινες στο δωμάτιο, 0,1-0,2%;; Γιατί ούτε θυμάμαι πια... Για Wyrmhero blade δεν το συζητώ καν.

Ό,τι σ΄ ελευθερώνει, σε κλειδώνει κι ό,τι σε φανερώνει είναι που δεν το διάλεξες εσύ... και τότε λες "ουπς".

Posted Image

#579 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 14 November 2012 - 14:51

Το πως πέρνεις τα ultimate weapons στο ffXII είναι τραγικό fail και ας έχω κλείσει 200 ώρες στο συγκεκριμένο game. It's a fact.

#580 Ground_zero

Ground_zero

The Monk

• Members
  • 35 posts

Posted 23 November 2012 - 15:01

Να πω και εγω την γνωμη μου.
Το FF12 το θεωρω ως το καλυτερο στην σειρα, ειχε με τεραστια διαφορα το καλυτερο γκειμπλει απο ολα τα υπολοιπα.
Ανοιχτος κοσμος (οχι μια τραγικη ευθεια οπως το 10 η το 13), απειρα περιθορια στρατηγικης στην μαχη τα οποια γινονταν ακομη ποιο πολλα εαν αποφασιζες να χρησιμοποιησεις και τα γκαμπιτς αντι για το κλασσικο συστημα.

Τα γραφικα του απο την αλλη ειναι πανεμορφα, το 10 δεν ειχε καλυτερα γραφικα απο το 12, αυτο που εγινε ειναι οτι αφαιρεσαν λεπτομεριες απο τους χαρακτηρες (οπως τα δαχτυλα των χεριων) και προσθεσαν στο περιβαλον, γιαυτο ο κοσμος του 12 ειναι ΠΟΛΥ καλυτερος, ποιο ζωντανος και οι NPC εχουν πολυ μεγαλυτερη ποικιλια απο του 10 που ειναι απλως τραγικοι (ακομη και τοτε καταλαβαινες οτι ηταν οι ιδιοι 5 χαρακτηρες με διαφορετικα ρουχα).
Το στορυ ειναι καθαρα θεμα προσωπικης προτιμισης, δεν θεωρω γαματο το στορυ του 12, αλλα απο την αλλη ουτε του 10 μου κανει εντυπωση, τα βρισκω παρομοιου μεσαιου ενδιαφεροντος, σε αντιθεση με αυτο του 8 που το θεωρω κακο και αυτο του 7 που το θεωρω καλο (Φοβερο σεναριο δεν εχει κανεν ΦΦ κατα την γνωμη μου, αν θελουμε πραγματικα ωραιο στορυ παμε σε ΦΦΤακτικς, Βαγραντ στορυ και Τακτικς Ογκρε).

Το πως περνεις τα οπλα στο 12 ειναι πανεξυπνο, υπαρχουν σπανια τερατα και σπανια κουτια θυσαυρου, καποια απο τα οποια βγαινουν κατω απο συκγεκριμενες προυποθεσεις, ετσι ενθαρρυνεται η εξερευνιση και ανεβαινει το ρεπλει βαλιου, επισης το δικο μου αρχειο σειβ δεν θα μοιαζει με το δικο σου γιατι πραγματα που δεν βρηκα εγω, θα τα βρεις εσυ και το αντιθετο.
Το οτι επισης υπαρχει τεραστια ποσοτητα σε εξοπλισμους ειναι αλλο ενα δυνατο σημειο του 12, δεν παιζεις ολο το παιχνιδι για να παρεις μονο 3-4 οπλα για καθε χαρακτηρα οπως στο 8 η στο 10.
Αλλο ενα θετικο στο 12 σχετικα με το γκιαρ γενικα που περνεις ειναι το οτι τα "καλα" οπλα, η πανοπλιες δεν ειναι στανταρντ, υπαρχουν πολλοι σιτσουεσιοναλ εξοπλισμοι που ειναι καλοι για μια συγκεκριμενη στρατιγικη και αλλοι τοσοι με παρομοια στατιστικα αλλα διαφορετικο φοκους για να κανεις το δικο σου μπιλντ.

Για τους χαρακτηρες ειναι παλι θεμα προτιμισης, εγω πιστευω πως απο το 10 ας πουμε o Auron, o Kimahri και η Lulu ηταν οι μονοι που αξιζανε και πως οι υπολοιποι ειναι απαραδεκτοι και για πεταμα, ειδικα ο Tidus.
Απο το 12 μου αρεσαν ολοι εκτος απο την Πενελο, αλλα η διαφορα ειναι οτι οι γαματοι χαρακτηρες του 12 (Balthier, Fran, Basch) μου αρεσουν ποιο πολυ απο αυτους του 10, ενω οι κακοι χαρακτηρες του 10 μου φενονται ποιο αθλιοι απο αυτους του 12.
Ο Βααν και η Πενελο δεν μου αρεσουν αλλα σε καμια περιπτωση δεν μου εσπασαν τα νευρα οσο ο Τιντους, και η Γιουνα (ο ενας καψιαρης και ολο παραπονα και η αλλη απαγαγεται ποιο συχνα και απο την πριγκηπισσα Πιτσ στα Μαριο)...

Τελος παντων ηθελα να μιλησω κιαλλο για το θεμα αλλα απο την μια τα Ελληνικα μου σπανε τα νευρα και απο την αλλη δεν εχω πολυ χρονο στην διαθεση μου, απλως θα προσθεσω πριν φυγω οτι οποιος λεει πως οποιοδηποτε ΦΦ δεν ειναι ΦΦ για καποιο λογο (χαζη κουβεντα κατα την γνωμη μου απο καθε αποψη) δεν τον θεωρω σοβαρο ανθρωπο για να μιλησει για την σειρα.

Αυτα, οποιος θιχτικε ξιδι :P

#581 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 29 November 2012 - 08:59

Προσφατα εφαγα μεγαλη απογοητευση οταν εμαθα το παρακατω.
Ολα τα Final Fantasy πριν το VII εχουν αποκτησει remake με εναν τροπο η με αλλον. Τι στο καλο ελεγα, καποια στιγμη θα δεησουν να προχωρησουν και σ' εκεινο αφου ετσι και το κανουν θα χεστουν στο ταληρο. Ειχε γινει κι ενας χαμος αναμεσα στους φανς οταν ειχε βγει η ταινια, και ειχαν βγαλει και demo βιντεο με το intro του παιχνιδιου οπως θα ηταν με συγχρονα γραφικα. Ομως...
http://www.gamespot.com/news/no-final-fantasy-vii-remake-until-square-enix-tops-original-6384331
...Προφανως ουτε καν το δουλευουν. Μαλλον θα περιμενουμε πολυυυυ ακομα. :bahhh:

Edited by Korkofilaki, 29 November 2012 - 09:01.

#582 Fenrir

Fenrir

非対応 怪物-君

• Members
  • 172 posts
  • LocationNibelheim

Posted 29 November 2012 - 12:41

Ααα... δηλαδή θέλουν πρώτα να βγάλουν ένα καλύτερο και μετά να το κάνουν ριμέικ;;; χαχαχαχαχα :hahaha: Τέλεια, αυτό δεν παίζει να γίνει τον αιώνα τον άπαντα με τις τακτικές που ακολουθούν!

Δεν πειράζει και το παλιό καλό είναι. Φαντάσου να το ξανάφτιαχναν και ο Κλάουντ να μην ήταν chibi... απογοήτευση!

Ό,τι σ΄ ελευθερώνει, σε κλειδώνει κι ό,τι σε φανερώνει είναι που δεν το διάλεξες εσύ... και τότε λες "ουπς".

Posted Image

#583 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 posts
  • LocationAthens

Posted 29 November 2012 - 16:04

θελω VERSUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUS
Leave the drama for yo mama.

#584 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 29 November 2012 - 16:39

Ααα... δηλαδή θέλουν πρώτα να βγάλουν ένα καλύτερο και μετά να το κάνουν ριμέικ;;; χαχαχαχαχα :hahaha: Τέλεια, αυτό δεν παίζει να γίνει τον αιώνα τον άπαντα με τις τακτικές που ακολουθούν!

Δεν πειράζει και το παλιό καλό είναι. Φαντάσου να το ξανάφτιαχναν και ο Κλάουντ να μην ήταν chibi... απογοήτευση!

Πλακα πλακα θελω να δω πως θα αντιμετωπιζαν σε remake τη φαση που ο Cloud επισκεπτεται το "κλαμπ" με τις μελισσουλες/το μπανακι με τους σφιχτες/τον καλλωπισμο (μεχρι και βρακακι μαζευει) και την επισκεψη στον πεφτουλα Don Corneo.

#585 Fenrir

Fenrir

非対応 怪物-君

• Members
  • 172 posts
  • LocationNibelheim

Posted 29 November 2012 - 16:59

Πλακα πλακα θελω να δω πως θα αντιμετωπιζαν σε remake τη φαση που ο Cloud επισκεπτεται το "κλαμπ" με τις μελισσουλες/το μπανακι με τους σφιχτες/τον καλλωπισμο (μεχρι και βρακακι μαζευει) και την επισκεψη στον πεφτουλα Don Corneo.

Αυτό θα ήθελα να το δω κι εγώ... και όχι μόνο. Θα ήταν ωραία και μια πιο πλούσια βερσιόν της θεατρικής παράστασης με τον κακό δράκο, πχ στο σημείο που σου λέει να διαλέξεις ποιόν να φιλήσεις και να διαλέγεις πχ το μάγο χααχαχαχαχαχαχαχα

Σκέφτομαι ότι θα κάνανε καμιά γκέλα του τύπου να βάλουν ******** στις βρισιές του Σιντ.. ω θεοί!

Posted Image