Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Final Fantasy General
Posted 13 November 2012 - 15:23
Το ΧΙΙ είναι το 2ο αγαπημένο μου FF (πρώτο το VI και τρίτο το IX). Μακράν το καλύτερο σύστημα μάχης που υπάρχει σε παιχνίδι Final Fantasy με τα καλύτερα γραφικά για παιχνίδι του PS2, σαν σύνολο είχε αρκετά καλούς χαρακτήρες αν και απο story & μουσική δεν έλεγε και πολλά.
Θες την άποψη μου? xD Το 8 το θεωρώ απαίσιο παιχνίδι, το X μέτριο και το VII υπερτιμημένο.
Posted 13 November 2012 - 15:30
Για τα νούμερα, απο τα παλία, το 8 είναι σίγουρα το χειρότερο- θα ήθελα να δω το αποτέλεσμα αν το έφτιαχναν ξανά όμως. Το 10 ήταν ένα χάος αλλά το συμπάθησα απο την πρώτη στιγμή και για το 7 τι να πω; Αν δεν ήταν αυτό δε θα είχα κολλήσει. Το παράκαναν με τα σπιν-οφφ, αλλά άλλη ιστορία αυτή.
Ό,τι σ΄ ελευθερώνει, σε κλειδώνει κι ό,τι σε φανερώνει είναι που δεν το διάλεξες εσύ... και τότε λες "ουπς".
Posted 13 November 2012 - 16:12
Το 10 απ'την άλλη, που του έμοιαζε κάπως, μου φάνηκε μικρότερο. Εξελίξαν και το σύστημα, με grid sphere, κι αντί για κάρτες δώσαν το blitzball. Τα summons εδώ δυστυχώς δε με ικανοποιήσαν. Είχε λίγα κι όχι τόσο δυνατά. Magus Sisters γελοιότητες. Yojimbo αντί του Odin.
Μετά δυστυχώς σταμάτησα να ακολουθώ τη σειρά, και να παίζω βιντεοπαιχνίδια γενικότερα. Κι από τι μαθαίνω, κανένα δεν έγινε τόσο διάσημο. Οπότε απ'όσα έπαιξα μάλλον το 9 ήταν το χειρότερο. Όχι πως ήταν άσχημο. Απλά ήταν πολύ παιδικό. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα ναι δυστυχώς ήταν. Αν ξαναφτιάχναν κάποιο, εκτός του πασίγνωστου 7 που το ξεσκίσαν, θα επέλεγα σίγουρα το 8 και το 6.
Posted 13 November 2012 - 16:26
Θα ήταν πρόκληση να κάνουν τον Κέφκα τόσο αλήτη όσο ήταν ο chibi Κεφκα. Να γουστάρεις που είναι τέτοια μορφή ο κακός του παιχνιδιού!
Ό,τι σ΄ ελευθερώνει, σε κλειδώνει κι ό,τι σε φανερώνει είναι που δεν το διάλεξες εσύ... και τότε λες "ουπς".
Posted 13 November 2012 - 16:50
Βρίσκω τον πρωταγωνιστή του 8, Squall, πολύ καλύτερη επιλογή. Και γενικά στο 8 οι χαρακτήρες ήταν καλύτεροι, πιο δεμένοι μεταξύ τους, ακόμα και η πιο αδύναμη Selphie ήταν πιο χρήσιμη.
Posted 13 November 2012 - 17:58
Θα συμφωνησω σε καμποσα τον sickO lickO.
Για το 8,9 και το 7 θα συνφωνησω σ'ολα.ΚΑι οι εξηγησεις μου θα ηταν οι ιδιες.Σ'ευχαριστω :-)
Οσο για το 12 καλο παιχνιδι μεχρι εκει που αρχιζες να ψαχνεις για τα οπλα.Απο'κει και περα το γαμησαν τελειως.Το συστημα μαχης ηταν κατι διαφορετικο με τ'αλλα.Ηταν action-rpg και οχι turn based οπως πολλα προηγουμενα.
NAPSTER για τα γραφικα κανεις μεγαλο λαθος.Απο την ιδια σειρα,το 10 ειχε πολυ ανωτερα γραφικα απο το 12.Τα γραφικα του 10 ισως και να ειχαν πιασει και το οριο για το PS2.
Το 10 μετριο?Θα τρελαθω.Για εμενα ειναι απο τα καλυτερα.ΑΠο ιστορια,απο συστημα μαχης(που μπορουσες να κανεις την στρατηγικη σου),απο γραφικα,απο μουσικη,απο summons(που παρεπιποντως ηταν καμποσα.οχι παρα πολλα αλλα ηταν καμποσα,).Ηταν απλα επος.
Οσο για τα 13 και 13-2,ηταν απλως καλα.

I don't worth only 50 Beli.I can prove it in New World.
SET SAIL BASTARDS!!!!
Posted 13 November 2012 - 19:10
Εκτός του Kefka, ο οποίος είναι όντως απ'τους κακούς που σου μένουν, το μοναδικό κακό με το 6 είναι ορισμένοι χαρακτήρες που δεν ήταν τόσο ξεχωριστοί, ίσως και λόγο σχεδιασμού (πώς να ξεχωρίσουν με πίξελς). Πρώτη η Terra, μετά η Celes, ο Gau, o Umaro, η Relm, ο Gogo. Όχι και τόσο δυνατοί όσο ο Edgar, o Cyan, o Sabin. Ακόμα κι ο Setzer που εμφανισιακά μοιάζει λίγο του Sephiroth.
Βρίσκω τον πρωταγωνιστή του 8, Squall, πολύ καλύτερη επιλογή. Και γενικά στο 8 οι χαρακτήρες ήταν καλύτεροι, πιο δεμένοι μεταξύ τους, ακόμα και η πιο αδύναμη Selphie ήταν πιο χρήσιμη.
Αυτό που έχω πάντα σε αυτά τα παιχνίδια είναι αυτούς που διαλέγω από την αρχή, να τους χρησιμοποιώ μέχρι το τέλος. Έντγαρ με το αλυσοπρίονο και θα τον άλλαζα για το Γκαου; Ουτε καν! Ομοίως και στο 8 κάποιοι με άφησαν αδιάφορο.
Η διαφορά με το Squall είναι οτι τον εξέλιξαν κι''αλλο κατά τη γνώμη μου στα KH που εμφανίστηκε, ενώ η μόνη μου επαφή με τον Kefka ηταν ξανά στο Dissidia όπου και ήταν τραγέλαφος.
Posted 13 November 2012 - 19:43

Για τους χαρακτήρες του VI που λέει ο Sicko θα διαφωνίσω υπερκάθετα. Παίζει να είναι το μόνο RPG στο οποίο κάθε φορά που με έβαζε να κάνω form party βασανιζόμουν γιατί όλοι (σχεδόν) ήταν τόσο φανταστικοί που δεν μπορούσα να διαλέξω XP (και είχα αδυναμία στους: Terra Celes Locke Edgar Shadow Setzer Sabin, lol)
Posted 13 November 2012 - 19:50
Πως εξέλιξαν ρε Fenrir τον Squall στο Kingdom Hearts με 5 λεπτά συνολικό screentime?
Μπορεί να είχε 5 λεπτά σκρινταιμ αλλά ήταν καθοριστικότατο! :Ρ η εικόνα του πριν απο αυτό ήταν ενας τετραγωνισμένος τύπος που όταν έτρεχε ήταν σα ρομπότ και στα βιντεάκια του ΦΦ8 ήταν ένας ατσούμπαλος που έμοιαζε να είχε καταπιεί κρεμάστρα και λοστό (η μεγάλη ατάκα του μητσικώστα για τον Μπάεβιτς). Το να τον σχεδιάσεις ξανά για διαφορετικό παιχνίδι και να μην τα κάνεις μαντάρα δεν είναι και λίγο χο χο χο
Posted 13 November 2012 - 20:58

To 12 δεν ηταν κακο, απλα για μενα υποδεεστερο των προηγουμενων. Ειδικα τα summons στο 12 ηταν σχεδον αχρηστα imo.
Posted 13 November 2012 - 21:01
Μπορεί να είχε 5 λεπτά σκρινταιμ αλλά ήταν καθοριστικότατο! :Ρ η εικόνα του πριν απο αυτό ήταν ενας τετραγωνισμένος τύπος που όταν έτρεχε ήταν σα ρομπότ και στα βιντεάκια του ΦΦ8 ήταν ένας ατσούμπαλος που έμοιαζε να είχε καταπιεί κρεμάστρα και λοστό (η μεγάλη ατάκα του μητσικώστα για τον Μπάεβιτς). Το να τον σχεδιάσεις ξανά για διαφορετικό παιχνίδι και να μην τα κάνεις μαντάρα δεν είναι και λίγο χο χο χο
Εντάξει μας δουλεύεις XP τότε το final fantasy XIII έχει με διαφορά τους καλύτερους χαρακτήρες και το ffVII/VI είναι super σκουπίδι XD
χωρίς το σχεδόν XPΕιδικα τα summons στο 12 ηταν σχεδον αχρηστα imo.
Edited by Six Winged Angel, 13 November 2012 - 21:02.
Posted 13 November 2012 - 21:09
Εντάξει μας δουλεύεις XP τότε το final fantasy XIII έχει με διαφορά τους καλύτερους χαρακτήρες και το ffVII/VI είναι super σκουπίδι XD
χωρίς το σχεδόν XP
Το 7 είναι τόσο σκουπίδι που το παίζω 10η φορά τώρα.

Όσο για το 12... Είχε summons;;;; :Ο χαχαχαχα Ανυπαρξία.. Θυμάμαι πόσο με είχε αγχώσει ο Ζαλερα και δεν άξιζε για κανένα λόγο.
Posted 13 November 2012 - 21:35

Βασικά εγώ το καλύτερο σε γραφικά θεωρώ το IX, το οποίο γενικά είναι το αγαπημένο μου psx game από άποψη visuals
Όσο για το Zalera, εκτός από το ότι για μένα είναι το μόνο αξιόλογο summon του ΧΙΙ (concept-wise και σαν σύνολο, γενικά είχα ffVII vibes όταν τον πρωτοείδα), παίζει να είναι και το μόνο summon του game που είναι ελαφρώς πιο χρήσιμο από τα υπόλοιπα λόγω του instant death effect xP
Posted 13 November 2012 - 21:42
Posted 13 November 2012 - 21:51
Αυτό που έχω πάντα σε αυτά τα παιχνίδια είναι αυτούς που διαλέγω από την αρχή, να τους χρησιμοποιώ μέχρι το τέλος. Έντγαρ με το αλυσοπρίονο και θα τον άλλαζα για το Γκαου; Ουτε καν! Ομοίως και στο 8 κάποιοι με άφησαν αδιάφορο.
Συνηθισμένο φαινόμενο, αφού τους χρησιμοποιούμε συχνότερα και γίνονται level up, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα ή να έχουν γίνει δυνατότεροι απ'ότι οι άλλοι. Παίζουν ρόλο όμως σαφώς και οι κινήσεις του καθενός, ή σωστότερα το job. Πιο χρήσιμος πχ είναι ένας black mage παρά ένας red ή blue mage.
Για τους χαρακτήρες του VI που λέει ο Sicko θα διαφωνίσω υπερκάθετα. Παίζει να είναι το μόνο RPG στο οποίο κάθε φορά που με έβαζε να κάνω form party βασανιζόμουν γιατί όλοι (σχεδόν) ήταν τόσο φανταστικοί που δεν μπορούσα να διαλέξω XP (και είχα αδυναμία στους: Terra Celes Locke Edgar Shadow Setzer Sabin, lol)
Κι εγώ στους Edgar, Cyan, Shadow, άντε και Sabin και Locke. Οι υπόλοιποι δεν μου φάνηκαν τόσο δυνατοί, μόνο η Terra λίγο που μεταμορφώνεται και είναι πρωταγωνίστρια. Και να ξανακυκλοφορούσε τώρα πάντως, οι αδύναμοι χαρακτήρες παίζει να παραμέναν αδύναμοι λόγο job, εκτός αν ξαναφτιάχναν αλλιώς το σύστημα μάχης.
Να πω κατι. Επειδη το 9 ηταν πιο ''παιδικο'' δε σημαινει οτι ειναι κακο παιχνιδι. Ολα κι ολα. Επειδη σε μερικους δεν αρεσει το υφος αυτο, δεν παει να πει οτι το παιχνιδι ειναι κακοσχεδιασμενο η μετριο. Προσωπικα θεωρω οτι τα 9 και 10 ειναι λογοτεχνικα αριστουργηματα με τη μορφη βιντεοπαιχνιδιων
Το να είναι παιδικό ένα παιχνίδι δεν είναι πάντα αρνητικό συμφωνώ. Απλά η σειρά μας είχε συνηθίσει αλλιώς με το 7 και το 8, και ξαφνικά σου πετάει το 9 λες κι επιστρέφει πίσω στην εποχή του SNES (αφού και στις μάχες συμμετέχαν 4 όπως τότε κι όχι 3). Ε και κάπου ξενερώνεις έχωντας ενηλικούς σαν τον Cloud και τον Squall, να βρίσκεσαι με το πιθηκάκι Zidane.
Edited by sickO lickO, 13 November 2012 - 22:01.