Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Final Fantasy General

• Please log in to reply
644 replies to this topic

#406 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 posts

Posted 26 April 2011 - 01:33

Βασικά κανένας κόσμος των FF δεν ήταν fail. Όλοι τους φτιάχτηκαν πολύ ωραία από κάθε άποψη..

#407 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 26 April 2011 - 08:31

Ένα άλλο πράγμα που με χάλασε στο XII ήταν η μουσική (απουσία nobuo) με μόλις 3 κομμάτια του να βρήκα αξιόλογα σε σχέση με τα παλιότερα (main theme - ridorana pharos - kiss me goodbye). Πάντως πρέπει να πω πως το game από το pharos of ridorana και μετά (bahamut) ανεβαίνει πάρα πολύ, θυμίζοντας άνετα κλασικά final fantasy standards ...κρίμα που είναι στο τέλος xD..

τα summons ήταν όντως άχρηστα και δεν χρησίμευαν πουθενά εκτός και αν ήθελες να κάνεις balance out το level κάποιου χαρακτήρα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μόνο τον θεό zalera βρήκα χρήσιμο και ο συγκεκριμένος είναι και από τα πιο φανταστικά summon που έχω δει σε ff. Άκουσα πως στο international μπορείς να χειρίζεσαι τα summons ο ίδιος και φαντάζομαι πως αυτό θα τα κάνει ένα tick πιο χρήσιμα-

#408 TheChoSenOnE

TheChoSenOnE

Anime Freak

• Members
  • 499 posts

Posted 25 May 2011 - 12:39

Youtube Video

Ενα 20λεπτο gameplay για το ανερχομαινο FF στο psp.
Posted Image

#409 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 posts

Posted 25 May 2011 - 14:18

Youtube Video

Ενα 20λεπτο gameplay για το ανερχομαινο FF στο psp.

Δεν θέλω να το δω γιατί θα μου κάνει spoil αλλά από το trailer το παιχνίδι φαίνεται υπερβολικά πόροση όταν το πρωτοήδα νόμιζα πως ήταν για ps3 αναρωτιέμε πως το psp αντέχει τετια γραφικά. Και ναι! Το πρώτο ff που έχει αίμα!

#410 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 25 May 2011 - 14:39

Και ναι! Το πρώτο ff που έχει αίμα!

Αυτό το direction δε μαρέσει καθόλου.. καμία σχέση με αίσθηση final fantasy- όσο καλό και να φαίνεται, δε θα το τιμήσω.

#411 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 25 May 2011 - 14:52

Και το versus θα έχει αίμα, αλλά, εντάξει, όσο και να μη θυμίζει FF δεν βρίσκω λόγο να μη του δώσεις μια ευκαιρία.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#412 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 25 May 2011 - 15:02

Και το versus θα έχει αίμα, αλλά, εντάξει, όσο και να μη θυμίζει FF δεν βρίσκω λόγο να μη του δώσεις μια ευκαιρία.

Και άλλα ff είχαν αίμα σε τέτοια κατάσταση π.χ. ffVII ένα shinra building μέσα στο αίμα, διατηρώντας όμως το ύφος απαράλακτο. Πιστεύω όμως πως εδώ το παρακάνανε αφαιρώντας το παραμυθένιο στοιχείο σε σημείο που να γίνεται πολύ blood war για τα γούστα μου.. θα δείξει

#413 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 posts

Posted 25 May 2011 - 15:09

Και άλλα ff είχαν αίμα σε τέτοια κατάσταση π.χ. ffVII ένα shinra building μέσα στο αίμα, διατηρώντας όμως το ύφος απαράλακτο. Πιστεύω όμως πως εδώ το παρακάνανε αφαιρώντας το παραμυθένιο στοιχείο σε σημείο που να γίνεται πολύ blood war για τα γούστα μου.. θα δείξει

έχεις και ένα δίκαιο αλλά καλό είναι να πάρουμε απόφαση ότι τα ff δεν είναι πια αυτά που ήτανε. Απο το το 13 πχ δεν ένιωσα το παραμικρό συναίσθημα που ένιωθα στα ff. Aπλως προσπαθώ να απολαύσω τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού και δε παίζω με τη σκέψη πως ένα ff πρέπει να έχει κάποια στοιχεία.

#414 Ground_zero

Ground_zero

The Monk

• Members
  • 35 posts

Posted 30 May 2011 - 21:44

Διαφωνω με την αποψη οτι τα FF δεν ειναι αυτο που ηταν.

Το FF12 einai to pinacle των FF.
To gameplay του ειναι αξεπεραστο, το ποσο χρησιμα ειναι τα summons to βρισκω τελειως ακυρο ως λογο.
Tα Summons ηταν τελειως αχρηστα και στο FF8 και στο FF10 αν εξεραισεις τον Yojimbo που ειναι Broken...
Στο FF12 IZJS ελενχεις τελειως τα Summons.
Ελενχεις τα Gambits τους, ελενχεις το ποτε θα κανουν τα Quickenings και επεισης επειδη παιζεις με συγκεκριμενα jobs δεν μπορεις να εχεις ολα τα abilities του παιχνιδιου διαθεσιμα σε 1 playthrough, οποτε μπορεις να χρησιμοποιεις τα abilities των summons instead.
Η μουσικη του παιχνιδιου ειναι επισης κορυφαια, ο Sixwinged την απορριπτει αυτοματως επειδη δεν ειναι του Nobuo.

To FF11 επισης ηταν παιχνιδαρα, τρομερο σεναριο, καλο gameplay, ωραια μουσικα κομματια και γενικα ηταν top MMORPG.

To FF13 ηταν χειροτερο απο τα αλλα, ομως αυτο επειδη ηταν πολυ linear και επειδη δεν υπηρχαν πραγματα να κανεις περαν του κεντρικου σεναριου.
Παρολα αυτα ειχε καλο σεναριο, φοβερη μουσικη και εθιστικο και γρηγορο συστημα μαχης (οχι στα επιπεδα του FF12 αλλα ισως το δευτερο καλυτερο στην σειρα).

Το FF14 συμφωνω πως ειχε ασχημη αρχη, ομως εχουν γινει οι απαραιτητες αλλαγες που το κανουν ΠΟΛΥ καλυτερο και με το patch που θα μπει τωρα τον Ιουνιο δεν θα μιλαμε καν για το ιδιο παιχνιδι που βγηκε στην αρχη του χρονου.

Γενικα διαφωνω με την φιλοσοφια που δενει την σειρα σε μια νορμα λες και μιλαμε για JRPGs του ενος καλουπιου οπως ειναι η σειρα "Tales of".
Τα FF ειναι μια σειρα η οποια εξελισεται, δοκιμαζει τα παντα, ειναι καθε φορα διαφορετικη και προχωραει μπροστα, δεν μπορεις να λες οτι δεν ειναι FF επειδη εχει αιμα, το αντιθετο μαλιστα, ηρθε επιτελους η ωρα να το δουμε ΚΑΙ αυτο στην σειρα.

Εγω προσωπικα θελω να δω τα FF να πειραματιζονται και να χρησιμοποιησουν τα παντα ακομη και αν αυτο σημαινει μερικες αποτυχιες (το FF13 μονο αποτυχια δεν θεωρειται με τις πωλησεις που εκανε και τις βαθμολογιες που πηρε).

Το να θεωρει καποιος πως τα παλια FF ηταν κατα κανονα καλυτερα απο τα σημερινα το αποδιδω εντελως στην νοσταλγια.
Η σειρα δεν ειναι με τιποτε σε χειροτερο επιπεδο αποτι παλια, ισα ισα συνεχιζει στα ιδια πολυ καλα επιπεδα.
Απλως τα τελευταια χρονια εχει κορεστει απο τους fans της.

#415 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 posts

Posted 30 May 2011 - 22:42

το ίδιο πράγμα λέμε ρε φίλε. Ασφαλώς και συμφωνώ πως τα ff πρέπει να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα. Το ότι είπα ότι τα FF δεν ειναι αυτο που ηταν ισχύει αν και αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακό. Καλά πάντως πως σου ήρθε να βγάλεις άχρηστα τα Summons στο FF8 και στο FF10? Στο 8 χάρης τα Summons μαθαίνεις τα abilities και κάνεις customize τους χαρακτήρες και στο 10 σου είναι απαραίτητα μέχρι να γίνεις τελείως ντούκι. Άσε που τα καλείς για να τρων τις overdrive των dark aeons από τις οποίες δεν θα επιζούσες αλλιώς
Youtube Video

πόνος! Παλικάρι ο τύπος επέζησε

#416 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 30 May 2011 - 22:46

@Ground_zero:

Δεν ξέρω αν υπονοείς κάτι ανάλογο,αλλά το σύστημα μάχης του FFXIII ναι μεν ήταν γρήγορο,αλλά ήταν
ουσιαστικά ανύπαρκτο.Αν σε ένα FF πας και το κουτσουρέψεις από τη μάχη,ότι άλλο και να έχει πως θα το σώσει?Ακόμα και να είχε καλύτερο στόρι,ακόμα και να ήταν πιο open world,πάλι θα σου άφηνε μια πικρίλα στο στόμα.Για τις πωλήσεις και τις βαθμολογίες no comment,αλλά σκέψου και τα ανάλογα mainstream σε anime,Naruto και Bleach.Δεν νομίζω οι βαθμολογίες και ο απίστευτος όγκος των viewers τους να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Δεν με πειράζει να πειραματίζονται.Και τα SMT πειραματίζονται/νταν,αλλά δεν με χάλασε ποτέ π.χ. κανένα από τα καινούρια Persona.Το θέμα είναι να ξέρεις τι ζητάνε οι fans σου.Αν αντί για RPG ήθελα FPS,θα έπαιζα Battlefield ξέρω γω και όχι Resident Evil 5,το οποίο παρότι μία εξέλιξη των παλιών,έχασε πλέον τη γοητεία των RE...Aνάλογα και με το FFXIII,το οποίο εξέλιξαν για να συμβαδίσουν με τον σύγχρονο gamer,καταστρέφοντας την εμπειρία όσων έχουμε παίξει και τα παλιά.:run:

#417 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 30 May 2011 - 22:57

Προσφατα τερματισα το Final Fantasy I στο PSP.
Στη συγκεκριμενη εκδοση ηταν αρκετα ευκολο, παρολο που ο τελικο με δυσκολεψε αρκετα.
Βεβαια καταφερα να τον βγαλω μεσα σε μονο μια προσπαθεια.
Προφανως η πραγματικη του δυσκολια βρισκοταν στα extras του PSP version, και οχι στο κανονικο παιχνιδι, το οποιο ειχαν κανει ευκολοτερο απο την κανονικη εκδοση.
Δυστηχως δεν εχω το κουραγιο για να νικησω ολους του secret bosses του παιχνιδιου, αλλα πιστευω πως εκανα αρκετα καλη προσπαθεια, καθαριζοντας δυο φορες το κρυφο dungeon της Γης και αυτο της φωτιας.
Στου νερου επαιξα μονο το μισο, γιατι δεν ηξερα που να συνεχισω, αλλα η μαχη με τον τρομερο Gilgamesh ηταν ισως απο τα πιο δυσκολα RPG boss fights που εχω παιξει τελευταια.
(βεβαια παλι δεν καταφερε να με νικησει ουτε μια φορα).
Πολυ καλο το remake γενικα.

Ετσι, πριν λιγες μερες αρχησα το Final Fantasy tactics, επεισης για PSP.
Με αναγκασε να το ξαναρχισω περιπου 4 φορες για να καταλαβω τι παιζει με τα jobs/zodiacs/permadeath και να κανω μια ιδανικη αρχη, και μαλιστα οταν ειχα παιξει στο παρελθον το FF tactics: Advance (που να μην ηξερα και τα βασικα)
Η πλακα ειναι οτι σε πριζει με ενα σωρο ανουσια tutorials, ενω το μονο που θα θες να μαθεις ξεκαθαρα εκεινη τη στιγμη, δε σ'το εξηγει!

Τελοσπαντων, καταφερα να κανω τακτοποιημενη αρχη, και παλευω με τα δυσκολα story battles.

O6rrvsU.jpg

#418 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 posts

Posted 30 May 2011 - 23:40

Aυτό που με κέρδισε στο tactics είναι οι διάλογοί του.Πραγματικά νομίζω πως βλέπω ταινία φαντασίας καθώς χρησιμοποιούνται ωραία αγγλικά και εκφράσεις. Πιστεύω θα το παρατηρήσεις αυτό όσο θα προχωράς στο παιχνίδι. Μια συμβουλή. Κράτα δύο saves. Όταν θα φτάσεις σε κάποια σημεία στην ιστορία θα κάνεις κάποιες μάχες συνεχόμενες και μετά θα αλλάξεις κεφάλαιο με αποτέλεσμα να χάσεις ίσως κάποια πράγματα που ήθελες να κάνεις. Εγώ την πρώτη φορά έκανα τη βλακεία να κάνω save μέσα στο τελευταίο dungeon με αποτέλεσμα όταν το τερμάτισα να μην μπορούσα να ψάξω για extras αφού το save μου ήταν λίγο πριν το τελευταίο boss

#419 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 31 May 2011 - 00:23

Thnx, ξερω οτι το διπλο save μπορει να χρησιμευσει πολυ σε τετοιου ειδους παιχνιδια.
Και το κανονικο FF με δυο saves το εβγαλα.
Οχι πως μου χρησιμευσαν ιδιαιτερα, αλλα ποτε δεν ξερεις ποτε θα βρεθεις χωρις αντικειμενα και τροπο να επιστρεψεις καπου.
Ασε που με το permanent death πρεπει να τους προσεχεις σαν τα ματια σου.

Εν τω μεταξυ οσον αφορα τους διαλογους, σεναριο κλπ, ειναι τελειως διαφορετικο απο το advance.Εχει πολυ πιο μεσαιωνικο και καφρικο χαρακτηρα, μεχρι που χρησιμοποιουνται λεξεις οπως whoreson, αυτο δεν το περιμενα.
Βεβαια η heart-warming και πιο φιλοσοφημενη θεματολογια του advance ειναι μαλλον πιο ενδιαφερουσα, κι ας φανταζει καπως παιδικη.
Oσοι ξερουν τον Mewt, θα καταλαβουν σε τι φοβερο και πολυ ταυτισημο χαρακτηρα απευθυνομαι.

O6rrvsU.jpg

#420 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 31 May 2011 - 09:10

Tα Summons ηταν τελειως αχρηστα και στο FF8 και στο FF10 αν εξεραισεις τον Yojimbo που ειναι Broken...

players who beat half these games spaming only summons would like to strongly dissagree with you xP κοιτάς τα πράγματα μόνο από πλευράς end-game και αυτό δεν είναι το παιχνίδι.. (btw το eden ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και στο end-game)

και ναι, επιμένω πως το ffXII έχει sountrack που πιάνει ολικό πάτο σε σχέση με όλα τα προηγούμενα και δεν έχει να κάνει με nobuo.. το final fantasy mystic quest έχει τόνους καλύτερο ost (που ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα) και δεν είναι καν nobuo (...ούτε final fantasy είναι, αλλά τέλως πάντων xP)

Edited by Six Winged Angel, 31 May 2011 - 09:19.