Το φωκάκι (γιατί ήταν μωρό) το σκότωσαν στον Καναδά, για τη γούνα του. Δεν νομίζω σε μια τόσο πλούσια χώρα να πρέπει να σκοτώνεις φώκιες για να ζήσεις ή ότι το φωκάκι πήρε στο κυνήγι τον άνθρωπο για να τον φάει, ήταν μωρό δηλαδή μικρότερο και από έναν μεσαίου μεγέθους σκύλο. Να ήταν η μάνα του ή ο πατέρας του που ζυγίζουν κάτι τόνους, να σου πω οκ, ήταν μια άτυχη στιγμή.
Ούτε ο άνθρωπος ήταν Εσκιμώος, που είναι μέσα στη παράδοση αυτής της φυλής να σκοτώνουν ζώα που υπάρχουν εκεί αλλά τα σκοτώνουν γιατί πραγματικά τους είναι απαραίτητο (μπορούμε να το αναλύσουμε και αυτό αν θέλετε) και δεν σκοτώνουν ότι βρουν μπροστά τους, και χρησιμοποιούν τα πάντα από το ζώο. Και φυσικά δεν ανήκουν σε καμιά περίπτωση στους ψαράδες/κυνηγούς που αναφέρεις γιατί απλούστατα δεν μπορούν να πεταχτούν στον χασάπη/ψαρά της γειτονιάς να ψωνίσουν.
Το ζώο πέθανε όπως πέθανε (με χτυπήματα με λοστό στο κεφάλι) γιατί αυτός είναι -πίστεψέ το ή όχι- ο καλύτερος τρόπος για να μείνει η γούνα όμορφη. Το γδέρνουν μισοζώντανο και έτσι μένει η γούνα γυαλιστερή. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη μάνα του που το έπαιρνε αγκαλιά και το τίναζε για να ζωντανέψει. Αν το σκεφτόντουσαν αυτό όλες αυτές οι κυράτσες με τις γούνες, να γδέρνουν δηλαδή το παιδί σου και να στο αφήνουν εκεί, θα φόραγαν όλες αυτές τις γούνες;
Και όχι, δεν το λέω επειδή η φώκια έχει γλυκούλι πρόσωπο. Το λέω για κάθε άσκοπο θάνατο που προκαλούμε. Από μύγες μέχρι φάλαινες, και φυσικά ανθρώπους.

Τόσες πολλές απόψεις...
Πρέπει να πω και τη δική μου ,αν και δεν είναι ξεκαθαρισμένη..
Συγκεκριμμένα για το Video με τη φώκια ,αν θυμάμαι καλά -γιατί το είχα δει παλιά και τωρα δεν μπορώ να το ξαναδώ- ο άνθρωπος που σκοτώνει το κάνει για να ζήσει εκείνος.. Kαι
αυτό θα μπορούσε (ή θα έπρεπε κατά την κοινή γνώμη) να περάσει απαρατήρητο ,καθώς αυτή είναι η βούληση της Φύσης (το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό).. Πιστεύω λοιπόν πως αυτό το Video έχει ως σκοπό να μας αγγίξει, πιο πολύ γενικά, παρά συγκεκριμμένα για εκείνη την περίπτωση, με το να προβάλλει τη βιαιότητα -και το καταφέρνει πολύ καλα.
Βέβαια όλο τούτο δεν καλύπτει εκέινους που πηγαίνουν για ψάρεμα ή για κηνύγι ,επειδή τους αρέσει ,και δικαιολογούν τον εαυτό τους με τη φράση "Αφού θα το φάμε..".
Από την άλλη θα μπορούσε ο άνθρωπος να τη σκοτώσει με πιο ανώδυνο τρόπο, δείχνοντας τουλάχιστον λίγο περισσότερο σεβασμό, και εδώ είναι που φαίνεται η αδιαφορία των ανθρώπων για τα ζώα καθώς οι περισσότεροι θα έλεγαν "Έλα μωρέ, έτσι κι αλλιώς θα πεθάνει.." χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι θα ζήσει η φώκια, πριν πεθάνει.
Τέλος θα 'θελα να σημειώσω πως όλοι εκείνοι που λυπούνται τη φώκια στο Video μόνο και μόνο επειδή είναι γλυκούλα - και θα αδιαφορούσαν αν στη θέση της βρισκόταν π.χ. ένα φίδι - δεν είναι σε καμία περίπτωση φιλόζωοι.. 