Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#1561 8tails

8tails

アニメ マスター

• Members
  • 407 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2012 - 22:39

Παντως Aiorral το σημαντικότερο είναι τελικά αυτό, δηλαδη το να μπορεις να μιλάς. Εκτός απο ειδικες περιπτωσεις που καποιος θελει εργαστει στην ιαπωνια ως γραμματεας ή ξερω ηω κατι παρομοιο. ΟΤαν μαθαινεις μια γλωσσα αυτο που σε νοιαζει είναι, να μπορεις να συννενοείσαι όσο μπορεις καλυτερα. Τι να το κανω γω που ξερω καντζι , να τα γραφω και να τα διαβαζω και όταν ερχεται η ιαπωνεζα (πχ ρε παιδια!) να της λεω eeee hajimemashite,,. eee watashi no eeee namaeeeee wa eeee.. Καλύτερα να της το γραφω. Είναι πολυ βασικό να εξασκειται καποιος στον προφορικό λόγο.. Εξαλλου ισχυει αυτο που λενε ότι τα νευρικα κεντρα του να μιλας μια γλωσσα είναι διαφορετικά με αυτα που χρειαζονται όταν γραφεις η διαβαζεις, οποτε αν δεν εξασκηθεις επαρκως, τζίφος..!

#1562 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 944 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 00:17

βασικα οταν μαθαινει κανεις μια γλωσσα το κυριο ειναι να μπορει να χρησιμοποιησει
τη ...γλωσσα, δηλαδη να μιλησει!
μετα αναλογα και το που προκειται να την χρησιμοποιησεις χρειαζεται και η γραφη(σε περιπτωση εργασιας)
και φυσικα το να διαβαζεις κειμενα(ειδηκα εαν προκειται να μεινεις στην Ιαπωνια για λιγο η πολυ)
εννοοντας ενα υψηλο επιπεδο γιατι εαν θελεις απλα να ξερεις πεντε πραγματα για την πλακα σου
και να καταλαβαινεις καποια πραγματα στα ανιμε ουτε ομιλια χρειαζεται, ουτε γραφη!

αυτο επιτυγχανεται με τον καλυτερο τροπο εαν εχεις καποιο φιλο Ιαπωνα και μιλας μαζι του οσο μπορεις
χωρις να ανησυχεις αν κανεις λαθη αλλωστε ειναι βεβαιο πως θα σε διορθωνει και ισως να γελασει με καποια
απο τα λαθη σου αλλα οσο πιο πολυ μιλας τοσο λυνεται και η γλωσσα!
και θεωρω εκ των ων ουκ ανευ οτι πρεπει να παει καποιος που ασχολειται σοβαρα με τα Ιαπωνικα
να μεινει εστω και μικρο διαστημα στην Ιαπωνια.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#1563 Seppuku

Seppuku

Anime Amateur

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 08:59

Πολλά πράγματα σκοπέυω να μάθω... Ε ένα από αυτά ειναι και τα Ιαπωνικά...

Proud listener of Radio Rivendell

Δημοσιευμένη  εικόνα

http://jewellersapprentice.wordpress.com/

#1564 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 10:02

Ναι ρε παιδιά, δεν είναι αχρείαστη η προφορική εξέταση δεν είναι αχρείαστη, άλλα skill μετράει από την γραπτή εξέταση και κακώς δεν υπάρχει στο JLPT.

Ένιγουέι, ερώτηση: το νέο JLPT με τα πέντε επίπεδα, πώς αντιστοιχεί στο ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο γλωσσών (Α1-C2);

#1565 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 11:10

Αντίστοιχο του Β2 το Ν3, C1 το N2, C2 το Ν1.

Το N5 να φανταστείς καλύπτει λίγο-πολύ την ύλη της πρώτης και δευτέρας δημοτικού της Ιαπωνίας.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1566 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 11:22

Πάντα θεωρούσα αψυχολόγητη την αλλαγή.
Σε κάθε περίπτωση, θέλω να ασχοληθώ πραγματικά σοβαρά με την γλώσσα στο πανεπιστήμιο, αλλά απ' ότι βλέπω δεν μπορώ να το κάνω minor :/

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από meidei: 22 Σεπτέμβριος 2012 - 11:22

#1567 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 12:13

Στην Ελλάδα ούτε major μπορείς να το κάνεις χαχαχα
Intelligence is nothing without wisdom...

#1568 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 12:27

Στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις major ούτε την Γλωσσολογία. Είναι "κατεύθυνση"... Και στην Κύπρο είναι μόνο μεταπτυχιακό.
Τέσπα, τουλάχιστον το U. Stendhal έχει μάθημα Ιαπωνικά και είναι και 3 credits ανά εξάμηνο. Ήδη νιώθω ότι μπορώ να περάσω το Ν3 αν κάτσω να ξαναδιαβάσω τα κάντζια, θα συνεχίσω να είμαι αισιόδοξος.

#1569 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 12:44

Μπορείς να είσαι αισιόδοξος ενώ σπουδάζεις κάτι άλλο :P

#1570 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 14:13

Στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις major ούτε την Γλωσσολογία. Είναι "κατεύθυνση"...

Το 'χω ακούσει από γνωστή μου, μου φαίνεται εντελώς ακατανόητο, δεδομένης της ιστορίας του τόπου :/
Καλή επιτυχία πάντως με το Ν3 αν το δώσεις. Αν κρίνω από το πώς ήταν το Ν1 και το πόσο καιρό έχεις ασχοληθεί (2 χρόνια περίπου, από τις διάφορες συζητήσεις στα threads εδώ), το 'χεις.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Aiorral: 22 Σεπτέμβριος 2012 - 14:14

#1571 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 15:00

Είναι κρίμα για την Ελλάδα, γιατί έχει πολλούς σοβαρούς καθηγητές γλωσσολογίας και γίνεται αρκετή έρευνα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, αλλά δεν προσφέρεται πτυχίο ακόμα από κανένα πανεπιστήμιο γλωσσολογίας. Γιαυτό και αποφάσισα να μην δώσω για θέση σε ελληνικά ιδρύματα πέρσι. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου να κάνω φιλολογία* για 2 ή 2,5 χρόνια και να μην θεωρούμε καν γλωσσολόγος μετά από 4 χρόνια (ιδανικές συνθήκες).

Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Πάνω-κάτω πρέπει τόσα χρόνια να είναι. Αλλά πλέον έχω μόνο παθητική σχέση με την γλώσσα και αυτό κυρίως φαίνεται στο ότι έχω ξεχάσει τα πιο πολλά κάντζι, ενώ στην κατανόηση προφορικού διαλόγου νιώθω πολύ πιο άνετα. Όπως και να 'χει, ευκαιρία να δώσω το JLPT θα έχω σε δύο χρόνια, οπότε έχω αρκετό χρόνο να τα ξαναδουλέψω.
edit: μόλις είδα τώρα στο σάιτ του JLPT και είναι καλύτερο απ' ότι περίμενα! Υπάρχει εξεταστικό κέντρο και στην Λιόν, εκτός από το Παρίσι. Θα είναι πολύ πιο κοντά.

*Δεν λέω ότι η φιλολογία είναι χάσιμο χρόνου γενικά, μην παρεξηγηθώ, όπως γίνεται συνήθως όταν το λέω. Εννοώ ότι δεν είναι αυτό το αντικείμενο που θέλω να σπουδάσω, άρα για εμένα θα είναι χάσιμο χρόνου να το ακολουθήσω μέχρι να φτάσω στο σημείο επιλογής κατεύθυνσης.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από meidei: 22 Σεπτέμβριος 2012 - 15:06

#1572 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 16:04

Οπότε σε λίγα χρόνια θα μιλάς Ελληνικά (Κυπριακά), Αγγλικά, Γαλλικά ,Ιαπωνικά.Not bad!!Το μόνο κακό είναι ότι τα Ιαπωνικά μάλλον δεν θα σου χρειαστούνε πουθενά.Εκτός κι αν κάνεις γλωσσολογία που λες.

#1573 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 16:09

Γλωσσολογία θα σπουδάσω όντως. Κι ως γνωστόν, αυτό δεν είναι επάγγελμα, είναι χόμπι :P (Gbak, θυμάμαι)
Άρα σκέφτομαι να ασχοληθώ με την μετάφραση παράλληλα με το μάστερ, και το Ιαπωνικά<->Ελληνικά ακόμα δεν έχει κορεστεί.

#1574 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2012 - 16:22

Ωραίος.Τελικά έχεις καταλήξει ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις kanji?Το remembering the kanji ή ο παραδοσιακός τρόπος?

#1575 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Σεπτέμβριος 2012 - 16:42

Ευχαριστώ Aiorral και acid black cherry για την βοήθεια.