Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#1546 xristinaki linaki

xristinaki linaki

Starting...

• Members
  • 4 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑΘΗΝΑ

Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2012 - 20:19

γεια σας πραγματικα εχω μεινει αφωνη δεν περιμενα να υπαρχουν κ αλλη με παρομια ενδιαφεροντα με εμενα.Μηπως γνψριζει κανεις απο εσας καπου που να μπορω να κατεβασω μαθήματα ιαπωνικών;

#1547 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.156 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2012 - 20:46

θα σου συνιστούσα να πήγενες σε φροντ. αλλα αν είσαι καμένο κιεσυ σα κιεμένα και δε έχεις και το χρονο >.>
υπάρχουν αρκετά βιβλία που θα μπορούσες να κατεβάσεις (.pdf) αλλα για αρχη θα συνηστούσα να κατεβάσεις τα pimsleur japanesse , στην ουσία διάλογοι είναι, αλλα σου καλύπτουν ενα μεγάλο κοματι , αν τα ξέρεις αυτα , μμπορείς να συνενοηθεις σε γενικες γραμες.

τώρα απο books που ανέφερα, υπάρχει το "Japanese for busy people" , Genki, Oxford Japanese grammar, lonely planet, remembering the kanji...που είναι αρκετά καλά ^^

hope that helped ...
フカフカ

#1548 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Ιούλιος 2012 - 22:44

ρίξε και εδώ μια ματιά

http://www.anime.gr/forum/index.php?/topic/4085-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

εγώ πάντα προτείνω φροντιστήριο.

#1549 Jooji-san

Jooji-san

Lieutenant

• Members
  • 437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 15:27

Επειδη τα περισσοτερα λινκς σε αυτο το thread εχουν διαγραφει, ειναι ευκολο να μου δωσει καποιος ενα καινουριο λινκ? Ειμαι εντελως αρχαριος κ προς το παρον δεν εχω την δυνατοτητα να παω σε φροντιστηριο. Γι'αυτο θα ηθελα εκτος του λινκ, να μου δωσετε κ μερικες χρησιμες πληροφοριες για το που να ξεκινησω.
Cheers!

#1550 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 21:11

Κοίτα τα σχόλια της προηγούμενης σελίδας, έχει δύο καλά λινκς. Ψάξε και στο πάηρατ μπέη για το Japanese Language Pack. Πολλά resources. Κοίτα τα βιβλία του Heisig. Και τσέκαρε και τα άρθρα για το SRS (spaced repetition system) του τυπά εδω: http://www.alljapaneseallthetime.com/blog/all-japanese-all-the-time-ajatt-how-to-learn-japanese-on-your-own-having-fun-and-to-fluency Είναι μεγάλο σκουλίκι, αλλά έχει καλές συμβουλές για τα Kanji.

#1551 Jooji-san

Jooji-san

Lieutenant

• Members
  • 437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2012 - 13:22

Ok thanks a lot για την βοηθεια Aiorral

#1552 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Σεπτέμβριος 2012 - 00:24

Μήπως ξέρει κανείς που θα μπορούσα να βρω όλα τα jlpt past-papers με όλα τα listening σε audio και τις απαντήσεις τους μαζί;;

Έψαξα και βρήκα: (A) Μερικά torrent που για κάποιο λόγο τα pdf τους δεν μου ανοίγουν, και δεν έχουν audio απ'τα listening.
(Β) Μερικά σκόρπια jlpt test σε βλαμμένα web-format.
(Γ) Άπειρα λινκ για site που δεν δουλεύουν πλέον.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yojimbo: 19 Σεπτέμβριος 2012 - 00:33

#1553 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Σεπτέμβριος 2012 - 18:52

Για αρχή, βρήκα όλα τα past papers πριν αλλάξει το σύστημα, από τπ '91 μέχρι το 2007: http://thepiratebay.se/torrent/5064525/JLPT_Question_Papers_Nihongo_Shoho

Για τα ακουστικά κομμάτια, θα σου πρότεινα να τα παρατήσεις. Ό,τι είχα βρει για το Ν1 ήταν σε άθλια ποιότητα και τώρα δεν μπορώ να βρω ούτε από που τα κατέβασα. Και είναι κρίμα, γιατί θεωρώ ότι είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι της εξέτασης.

Edit: Found, εδώ είναι (μονο για το Ν1): http://www.seedpeer.me/details/2465506/JLPT-1-Kyuu-past-papers-including-listening-clips.html

Αν βρω κάτι άλλο, θα κάνω ένα edit ή νέο ποστ με όλα τα λινκς.

Edit1: More resources - http://www.tanos.co.uk/jlpt/

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Aiorral: 19 Σεπτέμβριος 2012 - 18:57

#1554 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Σεπτέμβριος 2012 - 20:02

και εδω εχει αρκετα πραγματακια απο jlpt
δεν ξερω αν βεβαια λειτουργουν ολα τα λινκ.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#1555 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2012 - 15:34

Το ποιο αστείο με τα jlpt είναι ότι δεν έχουν speaking...Δηλαδή απορώ πως μπορεί να σε κατοχυρώνουν ότι μιλάς μια γλώσσα χωρίς να έχει speaking exam.
Intelligence is nothing without wisdom...

#1556 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

~:vv:~

• Members
  • 163 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2012 - 16:00

Πιστεύεις ότι είναι δυνατόν σε μια γλώσσα σαν το Ιαπωνικά να γίνετε να γράψεις και να διαβάσεις αλλα όχι να μιλήσεις? :P Το αντίθετο θα μπορούσε να γίνει (να ξέρεις να μιλάς αλλα όχι να γραφεις) αλλα αυτό δεν νομίζω. Εξάλλου το speaking part στα αγγλικά μια ζωή κοροϊδία ήτανε. Ακόμα και στο proficiency κανεις μια κουβέντα για τον εαυτό σου 5 λεπτά και μετά αλλα 10 μιλάς για λίγες βλακείες πάνω σε ένα θέμα ( Σε εμενα είχε πέσει η Τρόια ) και αυτό ήταν. "δηλαδα" μέσα σε 15 λεπτά ορους του είπα κάποια πράματα που ένα 9 χρονων αγοράκι θα μπορούσε να τους τα πει, εγώ έγινα proficient στα αγγλικά? Εγώ κάνω Ιαπωνικα 4 μήνες τώρα και το να μιλάω πάντως είναι με διαφορα το πιο εύκολο κομμάτι :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1557 8tails

8tails

アニメ マスター

• Members
  • 406 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2012 - 16:56

Υπαρχουν παντως αρκετοι που τους συμβαινει το αντιθετο. Δηλαδη είναι πολυ καλοι στο να γραφουνε και διαβαζουν, αλλα στον προφορικό λόγο δε μπορουν να αρθρωσουν λεξη, εννοωντας ότι καθε τρεις και λιγο είναι με εεεεε.... και εεεεε... . Γενικα το να "σπασει" η γλωσσα εχει να κανει ελαχιστα με την εξασκηση στο γραπτο λογο, σαφως περισσοτερο με την αναγνωση, αλλα το να εξασκεισαι στο να λες τις σκεψεις σου προφορικα είναι κατι που θα επρεπε να εξεταζεται ξεχωριστα ασχετα. Νομίζω αυτό εννοεί ο DeathGuard.
Τωρα από την αλλη βεβαια, ο τρόπος που γίνεται στις εξετασεις είναι τετοιος ώστε να μαθαινεις παπαγαλια 5-6 επιχειρηματα για καποιο θεμα και να τα λες στον εξεταστη.. εχεις δικιο γιαυτο που λες στα αγγλικα.
Αλλα μπραβο σου που σε 4 μηνες εξασκηση στα ιαπωνικα καταφερες να εχεις καποια ανεση στον προφορικό λόγο.
Εγω απο τη μερια μου μαθαινω γρηγορα καντζι και διαβαζω και γραφω σε ικανοποιητικη ταχυτητα, αλλα όταν είναι να μιλησω κολλαει η γλωσσα απιστευτα.

#1558 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2012 - 17:07

Εννοείται πως κάποιος είναι δυνατόν να διαβάζει και να καλαβαίνει (ακούει) άνετα μια γλώσσα και να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη.Κλασσικό παράδειγμα πολλοί φίλοι και γνωστοί που ένω καταλαβαίνουν τέλεια τα αγγλικά αλλά μόλις πάνε να μιλήσουν τα κάνουν σαλάτα...
Πάντως χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, ειλικρινά,τον πρώτο χρόνο και ίσως και τον δευτέρο σε όλους εύκολα φαίνονται τα ιαπωνικά.Και να μιλήσεις και να γράψεις.Από τον 3ο και μέτα αρχίζει όμως το πράμα κα ζορίζει απότομα.Προσωπική άποψη αυτό βέβαια.
Intelligence is nothing without wisdom...

#1559 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3.707 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2012 - 19:42

Το ποιο αστείο με τα jlpt είναι ότι δεν έχουν speaking...

you mean the best part :P

εννοειται οτι οταν εχεις μια ''Α'' κατανοηση σε μια γλωσσα(αυτο δεν τεσταρει το JLPT ετσι κι αλλιως?),θα μπορεις να εκφρασεις και τον εαυτο σου verbally σε αυτην :P αν οχι, τοτε σιγουρα κατι λαθος εχεις κανει στην πορεια..in my opinion at least.
tbh, I hate all the speaking exercises I do in class, αλλα ξερω οτι μονο καλο μου κανουν XD

#1560 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2012 - 21:26

ο τρόπος που γίνεται στις εξετασεις είναι τετοιος ώστε να μαθαινεις παπαγαλια 5-6 επιχειρηματα για καποιο θεμα και να τα λες στον εξεταστη.. εχεις δικιο γιαυτο που λες στα αγγλικα

Tru dat. Όταν έδωσα για το Michigan, δεν χρειάστηκε καν να απαντήσω ικανοποιητικά στην ερώτηση. Πιο πολύ κοιτάνε αν έχει αρκετά καλό command της γλώσσας και δεν κολώνεις.
Όσο για την εξέταση των Ιαπωνικών, παρότι κατάφερα το Ν1, μπορώ να πω ότι είμαι από αυτούς που τα πάνε καλά με το speaking, αλλά αν με έβαζες να γράψω έκθεση, θα έκανα τρεις ώρες για να την τελειώσω. Ταχύτητα μηδέν στην γραφή. Και το ενεργό που λεξιλόγιο είναι αρκετά μικρότερο από το passive, δεν ξέρω πόσες λέξεις θα μπορούσα να ανακαλέσω για να εκφραστώ όπως θα 'θελα. I still kinda suck :(