Αναλογίστηκα το ενδεχόμενο να ήρθαν εξωγήινοι αλλά το απέρριψα αμέσως. Οπότε βγαίνω στην μπαλκονόπορτα να δω τι παίζει και επιτόπου μου ρθε να κάνω μεταβολή; ένας στύλος της ΔΕΗ έβγαζε κάτι σπίθες και απο την πολύ καπνίλα είχαν μαστουρώσει κάτι γριούλες από κάτω και φώναζαν σαν τις τρελές.Πάνω που πήγα να κάνω τον σταυρό μου και να ζητήσω άφεση αμαρτιών τσούκου σκάνε μύτη κάτι πυροσβεστικά. Οπότε αφήνω τα σταυροκοπήματα και είπα να πιάσω τα κιάλια για να επιβλέπω καλύτερα
Αυτή την ωραία συζητησούλα ήρθε να χαλάσει με την σειρά της η ξαφνική διακοπή του ρεύματος.Κλείνω άρων άρων την μαμά χωρίς να της δώσω εξηγήσεις μπας και βρω κάνα κερί κι άρχισα να ψαχουλεύω στα τυφλά για κάνα αναπτήρα παίρνοντας σβάρνα ένα ζευγάρι αθλητικά,το πιστολάκι για τα μαλλιά και το τραπεζάκι του σαλονιού. Η αναζήτηση δίχως προορισμό συνεχίστηκε για κάνα πεντάλεπτο συνοδευόμενη από μπόλικα κουδουνίσματα του τηλεφώνου. Στο τέλος μου πήρε το κεφάλι οπότε αποφασίζω να το σηκώσω και να ξεχέσω τη μάνα μου που ούτε μια δουλεία δε μ'αφήνει να κάνω. Κάνω βουτιά στον καναπέ παίρνω tο σοβαρό μου το ύφος και αρχίζω κάτι μπινελίκια άλλο πράμα. Κι εκεί που λέω να κάνω παύση και να πάρω μια βαθιά ανάσα ακούω στο βάθος μια φωνούλα ίσα που ακουγόταν ''Δεν είμαι η μητέρα σας, την παραγγελία φέρνω.Μπορείτε να κατέβαιτε λίγο να μου ανοίξετε γιατί δεν έχει ρεύμα?''
Περιττό να πω ότι έμεινα *******. Κατέβηκα σαν την βρεγμένη γάτα κάτω και ο τυπάς μόνο που δεν μου πέταξε την πίτσα στο κεφάλι στην προσπάθεια του να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα