Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Γενική συζήτηση για τον στρατό

• Please log in to reply
282 replies to this topic

#91 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 19:39

κατα την ταπηνη μου αποψη 8α επρεπε να ειναι ειτε ε8ελοντικη η 8υτεια ειτε επι πληρωμης.

#92 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 19:45

Δεν θα απαντούσα, γιατί νομίζω τα έχω γράψει και αλλού, αλλά είδα τη φράση "Το ότι είμαστε μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα μας προστατεύσει από..."
Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο κράτος να εμπλακεί σε πόλεμο για να προστατεύσει την Ελλάδα και την κάθε Ελλάδα, αν αυτό δεν εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα (βλ. επανάσταση και μικρά Ασία ως παραδείγματα αντίθετων ενεργειών από τους μεγάλους). Είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε μόνοι μας.
Όσο αφορά το θέμα της στράτευσης, είμαι υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας (πόσο μάλλον στα 19) και υπέρ της δημιουργίας επαγγελματικού στρατού. Από πηγμένα μυαλά είμαστε πλήρεις, ανοιχτά μυαλά χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά.

Επ ευκαιρίας να τονίσω ότι και κατά των στρατιωτικών παρελάσεων, καθώς τις θεωρώ δείγμα μιλιταριστικής προπαγάνδας ή μιλιταριστικό κατάλοιπο.

#93 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 20:11

Namida, η κατάργηση των παρελάσεων θα οδηγήσει στην κατάργηση των εθνικών εορτών.
Αν και οι παρελάσεις πλέον όλο συμφέρονται εξυπηρετούνε, υπενθυμίζουνε στους Έλληνες το παρελθόν τους.

Αν σήμερα οι μισοί δεν ξέρουνε τι γιορτάζουμε αύριο και στα σχολεία βαράνε μύγες στο μάθημα της ιστορίας, φαντάσου τι θα γίνει χωρίς τις παρελάσεις.

Οι γονείς μου και γενικώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουνε ιδέα από Ελληνική ιστορία, πέρα της όσης ζήσανε τα τελευταία 60 χρόνια. Χωρίς εορτές και παρελάσεις, μόνο η τηλεόραση θα απομείνει να μας διδάσκει το παρελθόν μέσα από μια καθαρά Χολυγουντιανή σκοπιά. Αν η ιστορία όπως μας την διδάσκουνε είναι γεμάτη υπερβολές και πατριωτισμούς, φαντάσου πως θα είναι με τους Αμερικάνους να παρουσιάζουνε Σαμουράι να πολεμάνε Γερμανικά σάιμποργκ στην Ελληνική Επανάσταση του '21.

#94 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 20:23

φαντάσου πως θα είναι με τους Αμερικάνους να παρουσιάζουνε Σαμουράι να πολεμάνε Γερμανικά σάιμποργκ στην Ελληνική Επανάσταση του '21.

Actually, that would be a movie worth paying to watch!

:Blissfull:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#95 The Pirate King

The Pirate King

Decisions - Consequences

• Members
  • 423 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 20:27

Οσο και να δυσκολευονται καποιοι να το αποδεχτουν, οι εποχες των εδαφικων πολεμων εχουν περασει, μαζι με τις εποχες της εθνικης ταυτοτητας.
Οι παραγοντες που στη σημερινη εποχη μετρουν το status μιας χωρας ειναι η κατοχη σημαντικων πρωτων υλων, και ο ρολος της στο οικονομικο status quo. Το πρωτο ειναι ο λογος που οι ΗΠΑ ασχολουνται με την ευρυτερη περιοχη της μεσης ανατολης αντι της Ελλαδας, και το δευτερο ειναι ο λογος που ολη η υπολοιπη Γη ασχολειται με οποιαδηποτε αλλη χωρα αντι της Ελλαδας.
Ακομα και το αδερφακι της χωρας μας σε οπισθοδρομηση, η Τουρκια, καταφερνοντας να διεκδικησει με μεγαλη επιτυχια τον τουρισμο απο την Ελλαδα, δε νομιζω οτι βρισκει οποιοδηποτε λογο παραπανω να ασχοληθει μ' αυτη.
Η χαμηλη ανταγωνιστικοτητα της Ελλαδας καθιστουν το να συντηρει μεγαλη στρατιωτικη δυναμη ματαιο, εφοσον κανενας δεν εχει συμφερον απο το να της κυρηξει πολεμο. Βεβαια, υπαρχουν δυο σημαντικοι λογοι για να υπαρχει ο εν λογω στρατος:
1. Οι ΗΠΑ εισπραττουν το φορο υποτελειας απο την Ελλαδα μεσω αγορων οπλικων συστηματων της προηγουμενης δεκαετιας.
2. Θεσεις για διαφορους, κουκουλωμα ανεργιας, κλπ.

Βεβαια το φαινομενο με την Γιουγκοσλαβια και τον διαμελισμο της ειναι πολυ κοντινο. Και επισης τα γεγονοτα με τα σκοπια και την ονομασια ειναι ακομα στο προσκηνιο. Αν σε αυτα βαλουμε και το γεγονος οτι ενας αγωγος πετρελαιου θα περασει απο τα σκοπια και ενδιαφερει τους Αμερικανους αμεσα... ποτε δεν ξερεις τι θα γινει. Και μην ξεχναμε και την στροφη τον τελευταιο καιρο προς τους Ρωσους (οι οποιοι υποτιθεται οτι τελευταια βρισκονται πιο μπροστα στην εξελιξη εξοπλισμων).

Πλεον η θητεια ειναι μολις ενα ετος... τα βασικα μαθαινεις, οπως π.χ. να κρατας ενα οπλο και να ριχνεις ή να το καθαριζεις. Και ολα αυτα με καποια απαρχαιωμενα μηχανηματα (σιγα μην εδιναν τα καινουρια στον καθενα).

#96 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

*Don't be like me*

• Banned
  • 734 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 21:31

Namida, η κατάργηση των παρελάσεων θα οδηγήσει στην κατάργηση των εθνικών εορτών.
Αν και οι παρελάσεις πλέον όλο συμφέρονται εξυπηρετούνε, υπενθυμίζουνε στους Έλληνες το παρελθόν τους.

Αν σήμερα οι μισοί δεν ξέρουνε τι γιορτάζουμε αύριο και στα σχολεία βαράνε μύγες στο μάθημα της ιστορίας, φαντάσου τι θα γίνει χωρίς τις παρελάσεις.

Οι γονείς μου και γενικώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουνε ιδέα από Ελληνική ιστορία, πέρα της όσης ζήσανε τα τελευταία 60 χρόνια. Χωρίς εορτές και παρελάσεις, μόνο η τηλεόραση θα απομείνει να μας διδάσκει το παρελθόν μέσα από μια καθαρά Χολυγουντιανή σκοπιά. Αν η ιστορία όπως μας την διδάσκουνε είναι γεμάτη υπερβολές και πατριωτισμούς, φαντάσου πως θα είναι με τους Αμερικάνους να παρουσιάζουνε Σαμουράι να πολεμάνε Γερμανικά σάιμποργκ στην Ελληνική Επανάσταση του '21.

Ρε συ roriconfan Πραγματικα πες μου τι μπορει να μαθει κανεις για την ιστορια της χωρας του μεσα απο μια παρελαση??Ειμαι 18 χρονων και ξερω αρκετα για την ιστορια της πατριδας μου και οχι γιατι μου την διδαξαν στο σχολειο...Απλα ενδιαφερθηκα και εψαξα ορισμενα πραγματα...Αμα περιμενεις απο το σχολειο και τις παρελασεις Ζητω που καηκαμε..Τι Νομιζετε οτι τα παιδια που αυριο θα παρελασουν θα το κανουν επειδη το γουσταρουν?Θα το κανουν επειδη ειναι "αναγκασμενα" να πανε και επειδη δεν εχουν τα Priestαρια
Spoiler:
να σταθουν στην απεναντι μερια και να υποστιριξουν την αποψη τους περι των παρελασεων..Ετσι απλα βολεβοντε με ενα "Ε οκ Ας παω και εκει να μην εχουν παραπονο και οι γονεις μου και να με βλεπουν και οι καθηγητες με καλο ματι"..Οχι Φιλοι μου..Η τα εχεις και εναντιονεσε Η καθεσε και βλεπεις τους αλους να σε καβαλανε..:stubborn:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:

#97 kagemaru igano

kagemaru igano

Anime Freak

• Members
  • 424 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 22:14

παιδες ο πατερας μου ειναι στρατιωτικος και απο οτι εχω δει δεν ειναι και τπτ να πας ισα πως ειναι σαν κατασκηνωση και μια ωραια εμπειρια πιστευω....και ασχετο εγω σπουδαζω ρουμανια ξερετε ποσους εχω εδω που δεν μπορουν να γυρισουν ελλαδα???γιατι αμα γυρισουν θα τους παρουν με το ζορι μεσα....κλασσικη αποτυχυμενη ειναι 15 χρονια φοιτητες...

#98 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 22:17

Ήρεμα ρε Zauk, δε σε καβαλάνε έτσι εύκολα με την παρέλαση.

Αν με έναν βηματισμό σκύβεις το κεφάλι, τα θέλει ο ποπός σου να είσαι από κάτω.

Προσωπικά πάντα προσπαθούσα να κάνω καλά τον βηματισμό και μάλιστα είχε και την πλάκα του κάποιες φορές. Και στον στρατό ήμουν δόκιμος και σε μια βδομάδα μάθαμε όλοι να έχουμε τέτοιο βηματισμό που όλοι οι υπόλοιποι φαντάροι μας είχανε για υπερανθρώπους ή κάτι τέτοιο. Μια ιδέα είναι, όχι απαραίτητα μέσο σκλαβιάς της ανθρώπινης θέλησης.

Εγώ που με διαβάζεις και κατασκήνωση πήγα και δόκιμος ήμουν, και με 2μηνες συμβάσεις δούλεψα σαν κορόιδο και ποτέ μου δεν ένοιωσα ελεγχόμενος. Μια παρέλαση θα με έριχνε;

Αμάν πια με την στρατικοποίηση. Στην επιβάλλουνε στην αρχή και στο τέλος γίνεσαι παρτάλι του κερατά. Σιγά το κακό δηλαδή.

Όσο για το να μαθαίνεις ιστορία από μόνος σου χωρίς παρελάσεις... Μακάρι να το κάνουνε όλοι αυτό. Γιατί οι γονείς μου μέσα στην χούντα μεγαλώσανε που σε δέρνανε αν δεν τα μάθαινες όλα απ' έξω στο σχολείο και πάλι ξέρουνε μόνο σκόρπια ιστορία. Σήμερα που τα παιδιά τα αφήνουνε ελεύθερα να ΜΗΝ μάθουνε, ε, δε μαθαίνουνε. Άσε που βάζουνε άλλες προταιρεότητες. Ξένες γλώσσες, μαθηματικά και τα σχετικά. Στον πάτο πάει η ιστορία και τα αρχαία λογοτεχνικά κείμενα. Άντε μάθε μόνος σου. Ο σημερινός νέος έχει στο μυαλό του πολλά περισσότερα να θυμάται από τον νέο του '50. Άντε να δούμε πότε θα βρει χρόνο να μάθει κάτι τέτοια "προαιρετικά".

Προσωπικά, βρίσκω την ιστορία πολύ πιο πουδαία από κάτι θεωρητικές άχρηστες θετικές επιστήμες. Αλλά που, σήμερα ο τεχνοκρατικός κόσμος σε θέλει να υπολογίζεις σαν ρομπότ και να μην αναλογίζεσαι αν ότι κάνεις είναι ορθό εξ' αρχής.

Το να φοβάσαι μη η παρέλαση ή ο στρατός σου στερήσουνε την ελεύθερη θέληση σου είναι γελοίο. Εμένα με παιδαγωγήσανε και με κάνανε καλύτερο άνθρωπο. Το σχολείο με την στεγνή τεχνοκρατία του είναι που πρέπει να φοβόμαστε. Που μας λέει ότι το να λύνεις 16δικες εξισώσεις είναι πιο σημαντικό από τα πάθη και λάθη των προγώνων μας, όπως αναφέρονται (έστω και πατριωτικά) στην ιστορία. Και αντί εσύ να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων, κάθεσαι σαν ρομποτάκι να λύνεις εξισώσεις και δεν βλέπεις το τέλος να πλησιάζει μπροστά στα μάτια σου.

#99 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 00:12

Επ ευκαιρίας να τονίσω ότι και κατά των στρατιωτικών παρελάσεων, καθώς τις θεωρώ δείγμα μιλιταριστικής προπαγάνδας ή μιλιταριστικό κατάλοιπο.

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω πιο πολυ αγαπητε Namida!!

Τι να πρωτοσχολιασω ειλικρινα ρε παιδια!...?
Το πως σου φερονται εκει μεσα!?
Τα λιγα σκατοψιχουλα που σου δινουν και οτι 8α πρεπει να δωσεις μια περιουσια για να παρεις πραγματα που σου ζητανε συνεχεια και τα οποιο κοστιζουν αντι να στα παρεχουν αυτοι!?!?
Τις προπαγανδες που σου περνανε!?!?
Το οτι σου δινουν ενα οπλο και σου μαθαινουν να σκοτωνεις!?!?!
και ναι θα διαφωνησω με καποιο ατομο που ανεφερε οτι δεν ειναι τζαμπα ενας χρονος απο την ζωη σου....λυπαμαι φιλε μου αλλα ΕΙΝΑΙ!!!!
και διαφωνω με αυτη την βλακεια που λενε ολοι" ο στρατος σε κανει αντρα!"
ΣΚΑΤΑ σε κανει!!!!
ΑΝ ηταν να περιμενουμε τον στρατο να μας κανει αντρες ζητω που καηκαμεεεε!!!!
θα ελεγα 1002 πραματα αλλα βαριεμαι τωρα........

γνωμη μου θα ηταν να γινει μισθοφορικος!!!!

Με αυτο που θελουν να κανουν ,δλδ την στρατευση στα 19 ειναι το οτι θα πας σε νεαρη ηλικια...θα εχεις πιο ανωριμο μυαλο και θα θελουν να σε κρατησουν εκει!!!!

Αυτη βεβαια ειναι η προσωπικη μου αποψη........ο καθενας οτι πιστευει.......

Δε λεω να μην υπαρχει στρατος.....αλλα διαφωνω με αυτο τον ΝΟΜΟ!!!

Tiger-stock-blog-header.jpg

#100 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 02:28

Προσωπικά, βρίσκω την ιστορία πολύ πιο πουδαία από κάτι θεωρητικές άχρηστες θετικές επιστήμες. Αλλά που, σήμερα ο τεχνοκρατικός κόσμος σε θέλει να υπολογίζεις σαν ρομπότ και να μην αναλογίζεσαι αν ότι κάνεις είναι ορθό εξ' αρχής.

Δεν υπάρχει θεωριτική άχρηστη επιστήμη,, γενικά δεν υπάρχει κάποιου είδους επιστήμη που να είναι άχρηστη. Το να χαρακτηρίζει κάποιος έτσι με τόση σιγουριά αυτό το κομμάτι της επιστήμης σημαίνει ότι απλά δε τη γνωρίζει, δε ξέρει για τι μιλάει. Ανάλογη λοιπόν (έλλειψη) βαρύτητα(ς) έχει και ένας τέτοιος χαρακτηρισμός.

Όσο για την άποψη μου για το θέμα του τόπικ, την έχω γράψει νομίζω σε παλιότερο ποστ, δε πρόκειται λοιπόν να την επαναλάβω.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#101 stivntouzos

stivntouzos

Starting...

• Members
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 05:58

Πλεον η θητεια ειναι μολις ενα ετος... τα βασικα μαθαινεις, οπως π.χ. να κρατας ενα οπλο και να ριχνεις ή να το καθαριζεις. Και ολα αυτα με καποια απαρχαιωμενα μηχανηματα (σιγα μην εδιναν τα καινουρια στον καθενα).

και χρειάζετε να πας στρατό για να μάθεις αυτό το πράγμα??? 14 μήνες τρείς βολές έριξα όλα τα άλλα ήταν άχρηστα και χωρίς ουσία. Έτσι κι αλλιώς οι καραβανάδες και οι πολιτικοί αν γίνει ποτέ πόλεμος θα κρυφτούν πίσω από τα γραφεία τους και θα σηκώσουν την άσπρη σημαία. Η επανάσταση και η αντίσταση πάντα γίνεται από τους λίγους και τους τρελούς, βλέπε αναρχικούς βλέπε κλεφτοπόλεμο κάποτε...απο εκεί ξεκινάνε όλα.
Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν βασίζομαι στον Ελληνικό στρατό για το τομάρι μου αλλά μόνο στον εαυτό μου.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι νέους με προοπτικές και όνειρα, έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και βλέπω την κατάσταση στην Ελλάδα πως είναι. Το να χάνουν οι νέοι έστω και ένα χρόνο από τη ζωή τους για μιά τέτοια πραγματικά άχρηστη θητεία είναι πάρα πολύ. Και δεν είναι μόνο ένας χρόνος γιατί εμένα μου στοίχισε δύο φοιτιτικά έτη από τη ζωή μου, δεν με έπαιρναν αρχή καλοκαιριού βλέπετε έπρεπε να μπώ στα μέσα της χρονιάς......με την λογική τους. Και έξι μήνες περίμενα πότε θα αξιωθούν να με πάρουν. Δύο χρόνια φοιτιτικών σπουδών ήταν πάρα πολλά, ποιός θα μου τα δώσει πίσω? κανένας. Έτσι αντί να καταλήξω να εργάζομαι δύο χρόνια νωρίτερα καταλήγουν να εργαζονται οι νέοι στην χωρα μας στα 26 -29 τους χρόνια. Τώρα που ζω και εργάζομαι εξωτερικό πάντως ένα έχω να πώ αν με ξανακαλέσουν να πάνε να πνιγούνε. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει και δεν τρώει πιά παραμύθια του στύλ να πεθάνεις με τον σταυρό στο χέρι σαν ήρωας. Στη ζωή δεν υπάρχουν ήρωες μόνο στις ταινίες δυστυχώς.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από stivntouzos: 28 Οκτώβριος 2008 - 06:11

#102 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 06:17

Με το περασμα του χρονου οι δυσαρεστες καταστασεις και οι ορεξεις καποιων μονο χειροτερες μπορει να γινουν, ιδιαιτερα αμα η εξωτερικη μας πολιτικη χαρακτηριζεται απο καιροσκοπισμο και ωχαδερφισμο. Και επισης μια ξαφνικη γεωπολιτικη αλλαγη, η οποια μπορει να εχει να κανει π.χ. με ενεργειακη κριση η την αλλαγη καθεστωτως σε μια χωρα, ειναι ικανη να φερει τα πανω κατω σε μια περιοχη σαν τα Βαλκανια που μονο σταθερη δεν μπορει να χαρακτηριστει. Φυλαμε τα ρουχα μας να εχουμε τα μισα.

Το οτι ειμαστε μελη της Ε.Ε μας προστατευει απλα απο παλιομοδιτικες εχθρικες καταστασεις, οπως π.χ. μια στρατιωτικη εχθρικη εισβολη. Η πραγματικη απειλη για μενα ειναι οι μοντερνες τακτικες που εχουμε δει τα τελαιυταια χρονια. Το πιο κλασικο σεναριο που μπορω να φανταστω ειναι ενας συνδιασμος θερμων επεισοδιων/προβοκατσιων σε συνδιασμο με χρονιες εδαφικες/μειονοτικες διεκδικησεις. Σε περιοχες με μεγαλο μειονοτικο/μεταναστευτικο πλυθυσμο απο το εν λογω γειτονικο κρατος ειναι ενα πιθανο σεναριο. Κατι τετοιο θα οδηγουσε σε διπλωματικο/διαπραγματευτικο πολεμο που η εκβαση του εξαρταται αποκλειστικο στα επικοινωνιακα παιχνιδια και τις ορεξεις/συμφεροντα των μεγαλων υπερδυναμεων. Η παρουσια καλα οργανωμενου και δυνατου στρατου θα βοηθησει στην αμεση αντιμετωπιση τετοιων θερμων επεισοδιων ενω αποτελει και μοχλο πιεσης/εσχατη λυση στα οσα διπλωματικα παιχνιδια θα παιχτουν κατω απο το τραπεζι. Προσεχουμε για να εχουμε δηλαδη, και για να μην βγουμε χαμενοι απο ενα τετοιο σεναριο. Τετοια σεναρια μπορεις να σκεφτεις για την Θρακη, και σε μικροτερο βαθμο για την Ηπειρο. Στο Μακεδονικο μας σωζει οτι οι διεκδικησεις των Σκοπιων δεν στεκουν καθολου ιστορικα και η μειονοτητα τους ειναι αστεια σε μεγεθος. Παρολα αυτα οταν βλεπει κανεις ποσο θορυβο κανουν και τους τροπους με τους οποιους το καταφερνουν, καταλαβαινει κανεις ποσο μεγαλο ρολο παιζουν τα συμφεροντα σε αυτα τα πραγματα. Και φυσικα η σχεση μας με την Αμερικη δεν ειναι η καλυτερη αφου ειναι φανερο οτι εχουν ενοχληθει απο την ενεργειακη/στρατιωτικη σχεση μας με την Ρωσσια.

Οσο οι γειτονες προσπαθουν να μπουν στην Ε.Ε μας συμφερει, γιατι πρεπει να δειχνουν καλη εικονα. Πρεπει να σκεφτουμε ομως τι γινεται αφου μπουν? Πως θα λυνονται τα προβληματα μεταξυ δυο χωρων-μελων? Και στην Ε.Ε υπαρχει και η ελευθερη διακινηση πλυθυσμων... Ολα αυτα πρεπει να τα σκεφτουμε καλα και σε βαθος.

Συμφωνώ μαζί σου ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι πολύ κακή. Για να κάνεις εξωτερική πολιτική χρειάζεται να έχεις γνώσεις ιστορίας και αγάπης για την ιστορία, όχι μόνο για τα λεφτά και τα συμφέροντα που έχουν οι δικοί μας. Αυτό είναι το πιο εκνευριστικό: Που βλέπεις κακή εξωτερική πολιτική. Στην Ελλάδα νομίζουν ότι εξωτερική πολιτική είναι μόνο ο στρατός και άμυνα κάνεις μόνο με τα όπλα. Για αυτό πιστεύω πως αντί να κάνουμε υποχρεωτική θητεία, καλύτερα να κάνουμε υποχρεωτικά σεμινάρια ιστορίας σε όλους και να τονίζουμε την ιστορία μας, ΟΧΙ τα όπλα μας και τους στρατούς μας. Οι Έλληνες νομίζουν ότι με τα όπλα γίνεται μόνο δουλειά, γιατί δεν έχουν στρωθεί ποτέ να μάθουν ιστορία. Καμαρώνουν που είναι Έλληνες, αλλά λίγοι έχουν κάτσει να διαβάσουν κανένα φιλόσοφο που περιφανεύονται οι ίδιοι ότι είναι Έλληνας. Ο στρατός της Ελλάδας φτάνει και περισσεύει, εκεί που υστερεί η Ελλάδα είναι η παιδεία και η γνώση της ιστορία και του πολιτισμού μας.

Για τα άλλα που αναφέρεις μου φαντάζουν πολύ υποθετικά και τα θεωρώ απίθανα. Καλό θα ήταν να είσαι πιο ρεαλιστής και να κοιτάς τα πράγματα όπως είναι, όχι όπως μπορεί να γίνουν. Κατά τη γνώμη μου η καχυποψία σε τέτοιο βαθμό ευνοεί μόνο τις δυνάμεις που πουλάνε όπλα και θέλουν τη διχόνοια ανάμεσα στους λαούς. Οι γείτονες μας δεν είναι απειλή. Απειλή είναι οι μεγάλες δυνάμεις που καλλιεργούν τις έχθρες ανάμεσα στους λαούς για να πουλάνε τα όπλα τους. Αυτό θέλω να καταλάβουμε όλοι. Όσο αγοράζουμε τα βρωμοόπλα των μεγάλων, πόλεμος δε θα υπάρχει στην Ελλάδα. Ποια χώρα είναι πιο απειλιτική; Οι γείτονες που παλεύουν για την επιβίωση ή οι μεγάλες δυνάμεις που έχουν κάνει αποικίες και πουλάνε όπλα. Τι γλώσσες αναγκαζόμαστε να μαθαίνουμε στο σχολείο; Μήπως αγγλικά και γαλλικά; Ποιων τα βιβλία διαβάζουμε; Η πραγματική απειλή της Ελλάδας δεν είναι οι γείτονες, είναι οι μεγάλες δυνάμεις. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας. Ο πόλεμος κατά της Ελλάδας είναι πολιτιστικός και είμαστε τελείως ανοχύρωτοι σε αυτό.
400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους, οι Έλληνες άντεξαν και κράτησαν όσο μπορούσαν τον πολιτισμό τους. Τώρα το χάνουν σιγά σιγά από τους ξένους πολιτισμούς. Αυτό να φοβάσαι. Που βλέπω ότι οι σημερινοί Έλληνες έχουν γίνει "Άγγλοι" ή "Αμερικάνοι" στη σκέψη. Που χάσαμε την παιδεία μας και στέλνουμε τα παιδειά μας έξω να σπουδάσουν, αντί να γίνει η Ελλάδα κέντρο πολιτισμού και γνώσης.

Ο καλύτερος στρατός που μπορεί να κάνει η Ελλάδα, θα ήταν ένας στρατός επιστημόνων και καλλιεργημένων ατόμων. Και να μη δίνουμε ούτε δεκάρα τσακιστή σε όπλα και εξοπλισμούς στους "μεγάλους". Μόνο με τα όπλα δεν εκτελείς το χρέος σου προς την πατρίδα σου. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή υστερεί σε διπλωματία. Και ο λαός κοιμάται γιατί δεν ξέρει ιστορία.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#103 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 08:20

ΑΤΑ ωραια αυτα που λες και συμφωνω απολυτα στο οτι πρεπει επιτελους να αρχισουμε να σεβομαστε την ιστορια μας και να τιμαμε τα ηθη και τα εθιμα μας. Επισης συμφωνω και επαυξανω οτι χρειαζομαστε πολιτικους που θα κανουν την εξωτερικη πολιτικη εθνικο καθηκον και οχι καριερα δημοσιων σχεσεων. Ολα αυτα ομως σε συνδιασμο με ενα ισχυρο στρατο. Γιατι διστυχως καποιοι οταν βλεπουν οτι δεν καταφερνουν να περασουν το δικο τους με τα λογια, καταφευγουν στο τσαμπουκα. Να εχουμε και την διπλωματια και τον στρατο σε ετοιμοτητα. Οχι να ριξουμε το βαρος σε ενα απο τα δυο και να παρηκμασει το αλλο. Ετσι θα εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Και μακαρι να αποκτησουμε ενα συγχρονο και αξιολογο στρατο με λιγοτερους καραβαναδες και περισσοτερους επιστημονες, και με μια μικροτερη αλλα πιο χρησιμη και ουσιαστικη θητεια.

Οσο για τις παρελασεις μην σας χαλανε και τοσο. Μια γιορτη ειναι αλλωστε. Μια γιορτη μνημης για τους παππουδες μας που το αξιζουν και παραπανω. Δεν βλαπτουν κανενα οι παρελασεις, μην το ισοπεδωσουμε και αυτο. Σε λιγο ολη η ιστορια μας θα καταντησει "ταμπου" εξαιτιας καποιων φανατισμενων "κουλτουριαρηδων".
Δημοσιευμένη  εικόνα

#104 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 08:57

...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ATANASHIOSU: 24 Ιανουάριος 2009 - 08:21

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#105 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 09:25

Το θεμα των μεγαλων δυναμεων ειναι ενα αγκαθι στη συγχρονη ιστορια μας. Αντιμετωπιζουμε τους συμμαχους μας με μια δουλοπρεπεια που και την εκμεταλευση μας απο αυτους επιτρεπει, και δεν επιτρεπει να μας θεωρουνε αξιολογο συμμαχο αξιο σεβασμου. Μια σωστη αμυντικη συμμαχικη πολιτικη δεν πρεπει να καθοριζεται απο ποσο κανουμε τα χατηρια καποιων δυναμεων, αλλα στο να ειμαστε σε θεση να προσαρμοσουμε τα συμφεροντα τους με τα δικα μας συμφεροντα. Αν αναλογιστει κανεις την γεωπολιτικη μας θεση, ειναι να απορει κανεις με τα λαθη που εγιναν τις τελευταιες δεκαετιες. Ολα αυτα ομως ειναι ευθυνη των πολιτικων. Δεν πρεπει να υποβαθμιστει η ετοιμοτητα και η μαχητικοτητα του Ελληνικου στρατου εξαιτιας των λαθων των πολιτικων. Και διαφωνω σε αυτο που ειπες περι δικου μας τσσαμπουκα. Που τον ειδες? Μια ζωη τρεχουμε να κρυφτουμε κατω απο το φουστανι των Αμερικανων. Απο τα λιγα πραγματα που παραδεχομαι στον Καραμανλη ειναι το ανοιγμα που εκανε στη Ρωσσια. Πολυ σωστη κινηση και απο οικονομικης και γεωπολιτικης πλευρας. Μια σωστη εξωτερικη πολιτικη θα χρησιμοποιησει την αντιπαλοτητα ΗΠΑ-Ρωσσιας προς οφελος μας. Τουλαχιστον να αποκτησουμε επιτελους καποιο σεβασμο στο συμμαχικο επιπεδο. Σιγουρα εχουν θορυβηθει οι Αμερικανοι και ειναι στη φαση που τεσταρουν τις αντιδρασεις μας. Ειναι ολα μπλοφα ομως αφου δεν τους παιρνει για πολυ με τοσους ομογενεις και μαλιστα σε σημαντικες θεσεις στη πολιτικη τους ζωη. Ελπιζω μονο να μην τα χαλασει ολα το αμερικανογιουσουφακι ο Παπανδρεου ετσι και βγει στις επομενες εκλογες.
Δημοσιευμένη  εικόνα