Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ελληνας μανγκακα;;;
Posted 13 March 2010 - 19:24
παρολο που ειχε γινει παλια μια πολυ περιεργη ιστορια στην εν λογω εφημεριδα ,νομιζω οτι ο συγκεκριμενος διαγωνισμος εχει κατι να προσφερει απο αποψη σπουδων και χρηματικου βραβειου σε οποιον πιθανως ενδιαφερεται.
Posted 19 July 2010 - 14:38
Καλών Τεχνών:1) είναι τσάμπα 2)θα πάρεις ένα χαρτί που έχει
αντίκρισμα και κυρίως 3) θα μάθεις.
Edited by orne, 19 July 2010 - 15:10.
Posted 21 July 2010 - 20:36
1oν Για να μπεις στη σχολή θέλει γερό φροντιστήριο 1-2 χρόνια, από τους 1000ους που δίνουν Αθήνα παίρνουν περίπου 80 και από αυτούς αυτοί που δεν έχουν πληρώσει φροντιστήρια είναι το ΠΟΛΥ 2
2ον Η καλών τεχνών είναι 5 χρόνια
3ον Κάνει μόνο κλασσική ζωγραφική αν θες γραφιστική, illustration, comics 'η γενικά digital σχέδιο δεν σε βοηθάει καθόλου.
4ον Το πτυχίο της έχει αντίκρυσμα ΜΟΝΟ αν θες να δουλέψεις σαν καθηγητής σε σχολείο ή για μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, (το οποίο το κάνει η ίδια σχολή)
(παρεμπιπτόντως είμαι στην Καλών Τεχνών, απλά δεν είναι για να μάθει κάποιος κόμιξ και φυσικά δεν σου δίνει χρηματικό έπαθλο ανάλογο του διαγωνισμού)
Posted 21 July 2010 - 21:07

Posted 21 July 2010 - 21:56
Απαντώ με quote από άλλο thread.παιδια μια ερωτηση τωρα:Υπαρχει περιπτωση εμεις σαν Ελληνες να γινουμαι μανγκακα??Δηλαδη θα εβαζε ποτε Ιαπωνικο περιοδικο μανγκα ελληνα και κατα ποσο προκειτε να το δεχοντουσταν αυτο στην ιαπωνια[Μηπως θα το σαμποταραν?].Ενημερωτικα ρωταω...
[...] Αλλο θεμα. Πατε λετα για Ιαπωνια. Πρωτον, για τους ιαπωνες εισαι gaijin. Αν δεν ξερεις τι σημαινει θα σου πω εγω. Ξενος. και οι ιαπωνες δεν γουσταρουν ξενους. Ειδικα στα μανγκα τους που ειναι τελειως ιαπωνοκρατουμενος τομεας. Αλλο να πας για χαμαλικι ρεζιντεντ σε μανγκακα να σου μαθει (και τοτε τηα κανεις μπακγκραουντς μεχρι να γινεις 40 χρονων και) και αλλο να πεις "γεια σας ηρθα απο τη gurisha με το μανγκα μου, εδωστε το". Ουτε μπαη μπαη δεν θα σου πουν. [...]
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 21 July 2010 - 22:02
*Δεν μ' αρέσει αυτή η λέξη. Εντελώς δύσχρηστη στον πληθυντικό.
Posted 21 July 2010 - 22:11
Είχα την εντύπωση ότι όσοι έγραφαν εδώ ήθελαν να γίνουν κομίστες* με ιαπωνική επιρροή στο σχέδιο ή/και στον τρόπο γραφής. Για εδώ. Ελλάδα / Ευρώπη. Μη μου πείτε ότι...
*Δεν μ' αρέσει αυτή η λέξη. Εντελώς δύσχρηστη στον πληθυντικό.
Ευχαριστω Kenny με καλυψες αν και δεν μου αρεσε καθολου αυτο που διαβασα,πολυ ρατσιστικο μου φαινεται!!Ναι παντα για Ευρωπη μιλαω απλα ηθελα να μαθω πληροφοριακα...Οχι για Ελλαδα ομως εδω κομιξ με ιαπωνικη επιρροη δεν θα εχουν μελλον εκτος αν ειναι στυλ naruto για το shοunen κοινο[κατα την γνωμη μου παντα]

Posted 21 July 2010 - 22:21
Εχω ακουσει πως το μανγκα στυλ ειναι δημοφιλες στην Γαλλια αλλα δεν το εχω ψαξει προσωπικα για να το επιβεβαιωσω.Ναι παντα για Ευρωπη μιλαω απλα ηθελα να μαθω πληροφοριακα...Οχι για Ελλαδα ομως εδω κομιξ με ιαπωνικη επιρροη δεν θα εχουν μελλον εκτος αν ειναι στυλ naruto για το shοunen κοινο[κατα την γνωμη μου παντα]
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Posted 21 July 2010 - 22:24
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 21 July 2010 - 23:18
Όσον αφορά στον τομέα της τεχνης των μάνγκα δεν ξέρω, αλλά με το quote που έκανε ο Kenny διαφωνώ από όλες τις πλευρές. Σαφώς ήταν και μιά κλειστή κοινωνία αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στον ίδιο βαθμό τώρα...
Posted 22 July 2010 - 02:03
Wat.Καλά μην είμαστε και τόσο σίγουροι. Και ο Λευκάδιος Χέρν ήταν μισός Έλληνας, αλλά έγινε ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας [...]
Αν η Ιαπωνία έχει έναν "εθνικό ποιητή", αυτός είναι ο Matsuo Bashou. Σιγά μην είχαν έλληνα για εθνικό ποιητή.
Ούτε εμένα μου αρέσει αυτό που περιέγραψε ο Asaph, δεν παύει όμως να είναι αλήθεια. Μην αμφιβάλετε καθόλου. Εδώ μερικοί κορεάτες (γειτονάκια δηλαδή) προσπαθούν να κάνουν καριέρα σε ιαπωνικούς εκδοτικούς οίκους και αντιμετωπίζουν τα χίλια εμπόδια επειδή δεν είναι ιάπωνες... εσάς που είστε από την άλλη άκρη της Γης θα σας στείλουν συστημένους και express από κει που ήρθατε.Όσον αφορά στον τομέα της τεχνης των μάνγκα δεν ξέρω, αλλά με το quote που έκανε ο Kenny διαφωνώ από όλες τις πλευρές. Σαφώς ήταν και μιά κλειστή κοινωνία αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στον ίδιο βαθμό τώρα...
Ακούσατε ποτέ για έστω και μία γαλλίδα ή γερμανίδα σκιτσογράφο με τεχνοτροπία manga που να έκανε καριέρα στην Ιαπωνία; Πιστεύετε ότι απλά ποτέ καμιά τους δεν το επιχείρησε; Κι όμως... απλά φάγανε πόρτα δίφυλλη πριν το καλημέρα.
Posted 22 July 2010 - 09:18
Ούτε εμένα μου αρέσει αυτό που περιέγραψε ο Asaph, δεν παύει όμως να είναι αλήθεια. Μην αμφιβάλετε καθόλου. Εδώ μερικοί κορεάτες (γειτονάκια δηλαδή) προσπαθούν να κάνουν καριέρα σε ιαπωνικούς εκδοτικούς οίκους και αντιμετωπίζουν τα χίλια εμπόδια επειδή δεν είναι ιάπωνες... εσάς που είστε από την άλλη άκρη της Γης θα σας στείλουν συστημένους και express από κει που ήρθατε.
[FONT=Arial] Ακούσατε ποτέ για έστω και μία γαλλίδα ή γερμανίδα σκιτσογράφο με τεχνοτροπία manga που να έκανε καριέρα στην Ιαπωνία; Πιστεύετε ότι απλά ποτέ καμιά τους δεν το επιχείρησε; Κι όμως... απλά φάγανε πόρτα δίφυλλη πριν το καλημέρα.[/FONT]
[FONT=Arial] Χωρίς να αμφιβάλω ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος ισχύει αυτό που αναφέρεις, νομίζω πως είναι λάθος το γενικότερο σκεπτικό "πάω Ιαπωνία για να βρ[/FONT][/FONT][FONT=Arial]ω εκδοτικό οίκο που να ενδιαφέρεται για αυτό που κάνω." Πιο λογικό δεν είναι να κοιτάξουν οι υποψήφιοι Αμερικανοί/Ευρωπαίοι σχεδιαστές να ρισκάρουν στις τοπικές αγορές για να βρούν την ευκαιρία που αναζητούν, αντί να πάνε κατευθείαν στα βαθιά; Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι είναι και θέμα κουλτούρας το ότι δεν έχουμε δει πετυχημένο σχεδιαστή στο είδος από τη Δύση, αφού αυτοί πάνε κυρίως να αντιγράψουν το ύφος των manga, όχι να δημιουργήσουν κάτι έχοντας το ως επιρροή. [/FONT]
[/FONT]
Edited by red pyramid, 22 July 2010 - 09:19.
τα γράμματα...

Posted 22 July 2010 - 11:01
Μα ούτε εγώ επικροτώ την ιδέα του να κάνει κάποιος καριέρα ντε και καλά στην Ιαπωνία. Απλά γράφω αυτά που γράφω για να αποθαρρύνω όσους ονειρεύονται κάτι τέτοιο όσο το δυνατόν συντομότερα... γιατί αυτό που ονειρεύονται απλά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει.Χωρίς να αμφιβάλω ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος ισχύει αυτό που αναφέρεις, νομίζω πως είναι λάθος το γενικότερο σκεπτικό "πάω Ιαπωνία για να βρω εκδοτικό οίκο που να ενδιαφέρεται για αυτό που κάνω." Πιο λογικό δεν είναι να κοιτάξουν οι υποψήφιοι Αμερικανοί/Ευρωπαίοι σχεδιαστές να ρισκάρουν στις τοπικές αγορές για να βρούν την ευκαιρία που αναζητούν, αντί να πάνε κατευθείαν στα βαθιά; [...]
Posted 22 July 2010 - 11:51
Anw χωρίς να είμαι ιδιαίτερα σχετική με το αντικείμενο αντιλαμβάνομαι ότι ως επί το πλείστον έχουν δίκιο τα παιδιά που λένε ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο να κάνεις καριέρα mangaka στην Ιαπωνία απλά όλοι οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις...Βέβαια ακόμα και αυτό υπό προϋποθέσεις όπως τεράστιο ταλέντο και τεράστια υπομονή...
Posted 23 July 2010 - 15:36
Να μπω στο θεμα!Αποφάσισα σιγα σιγα και εγω να στραφω επαγγελματικα σε θεμα του μανγκα αν και ειμαι πολυ μικρος!Προσπαθω να φτασω το σχεδιο μ σε επαγγελματικο επιπεδο τουλαχιστον μεχρι τα 17( οπως εφτασε και ο Οda δημιουργος του One Piece){ διοτι αμα δεν συγκρινεσαι με τους καλυτερους με ποιους θα συγκρινεσαι} και ετσι αποφασισα να ξεκηνισω το δικο μου μανγκα με την βοηθεια μερικων φιλω μου αρκετα μεγαλυτερων απο εμενα!
Το προβλημα μου ειναι οτι δεν γνωριζω τις βασικες διαδικασιες που θα πρεπει πρωτα να γινουν για να ξεκινησει μια τετοια δουλεια!

Δεν ξερω πως να τελειωσω αυτο το κειμενακι οποτε......