Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ελληνας μανγκακα;;;
Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2010 - 14:19
μπορεις να μπεις σ αυτην την ιστοσελιδα ωστε να εχεις ενα καλο υποβαθρο...οριστε>>(http://www.mangatutorials.com/all-tutorials/#drawing-basics).,.,.εγω εξασκουμαι με την βοη8εια της ιστοσελιδας αυτης κ βασικα ψαχνω διαγωνισμους σχεδιου αλλα δυσκολευομαι.,.,αμα μπορει κανεις να με βοηθησει??
Τεσπα σου ευχομαι να πετυχεις αυτο που θελεις!! ^^
http://www.mangatutorials.com/all-tutorials/#drawing-basics
οριστε μπες απο δω γιατι στην πανω θα σου βγαλει λαθος...^^
Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2011 - 21:12
κάτι σχετικά με ανώτατες σχολές που ανέφεραν παλιότερα ο orne και η Anelis ,υπάρζει και σχολή στη Κέρκυρα που έχει μαθήματα κόμικ ανάμεσα στα άλλα.
Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2011 - 15:31
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 01:01
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 20:37
Το σχεδιο ειναι το λιγοτερο.Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει μου φαίνεται άκρως δύσκολο και ούτως ή άλλος δεν είμαι καλός στο σχέδιο..
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 20:42
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 21:13
"Μπορει να σχεδιαζεις σαν τον Μιχαηλ Αγγελο, αυτο ομως δεν σημαινει τιποτα αμα δεν ξερεις πως να επικοινωνησεις με τον αναγνωστη."
-Scott McCloud
Δεν ξερω γι' αλλους, αλλα στην δικη μου περιπτωση υσχυει και οσο προχωραω, τοσο περισσοτερο το παρατηρω στις πιο παλιες δουλειες μου.
Παντως ο τυπος του το εγραψε ειναι θεουλης και τα βιβλια του (ειδικα το making comics) ειναι οτι καλυτερο εχω δει εκει εξω για αρχαριους και προχωρημενους comic artists. Σου εξηγει ακριβως τους λογους για τους οποιους το σχεδιο ειναι κατωτερο απο το νοημα και την επικοινωνια με μεγαλη καθαροτητα και επεκτεινεται παντου, απο storyboard και συνθεση των καρε, μεχρι τις εκφρασεις και την γλωσσα του σωματος.
Σορι για την παρενθεση, απλως ηθελα να ενημερωσω οποιον ενδιαφερεται να ψαξει για καποιο βιβλιο εκμαθησης, γιατι εδω που τα λεμε οι σχολες ειναι ακριβουτσικες και πιο χρονοβορες απο τα βιβλια.
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 21:22

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 21:48
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 21:52
Γενικά τα κόμικ είναι πολύπλοκη μορφή τέχνης. Δεν χρειάζονται μόνο σενάριο και σχέδιο, αλλά και την ικανότητα να επικοινωνούν με τους αναγνώστες, πράγμα που προϋποθέτει ψάξιμο στο panneling, pacing, τις εκφράσεις συναισθημάτων, γωνίες λήψης κτλ κτλ κτλ.
Στα manga βέβαια, βασικό μέρος έχει το σχέδιο, οπότε είναι απαραίτητο, καθότι και το χειρότερο σχέδιο σε manga που έχω δει, ήταν αρκετά ανεπτυγμένου επιπέδου.
Για κόμικ γενικότερα κάτι τέτοιο δεν είναι απαιτούμενο πάντα (όπως στην περίπτωση του Jeffrey Brown) αλλά δεν είναι επουδενί κάτι που δεν έχει σημασία.
Καλά βιβλία είναι το Understanding Comics για αρχή, και ύστερα το Making Comics (το Re-Inventing είναι λίγο overrated imo). Επίσης έχει γράψει ο Alan More ένα εκπληκτικότατο βιβλίο για το πώς να γράφεις για comic.
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:19
EDIT: Απλώς πιστεύω οτι στις μέρες μας εχουν δημιουργηθεί πολύ υψηλά στανταρ στα κόμικς, με αποτέλεσμα να αποθαρύνονται καμιά φορά οι νεοί δημιουργοί.
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:24
Ναι, στα μανγκα δεν το εχω πετυχει ουτε κι εγω... αλλα καπου εκει εξω θα υπαρχει καποιο με κακο και μη ανεπτυγμενο σχεδιο, δεν μπορει!Στα manga βέβαια, βασικό μέρος έχει το σχέδιο, οπότε είναι απαραίτητο, καθότι και το χειρότερο σχέδιο σε manga που έχω δει, ήταν αρκετά ανεπτυγμένου επιπέδου.
Για κόμικ γενικότερα κάτι τέτοιο δεν είναι απαιτούμενο πάντα (όπως στην περίπτωση του Jeffrey Brown) αλλά δεν είναι επουδενί κάτι που δεν έχει σημασία.
Καλά βιβλία είναι το Understanding Comics για αρχή, και ύστερα το Making Comics (το Re-Inventing είναι λίγο overrated imo). Επίσης έχει γράψει ο Alan More ένα εκπληκτικότατο βιβλίο για το πώς να γράφεις για comic.
Το re-inventing comics δεν το εχω διαβασει ακομα να σου πω την αληθεια. Και εχοντας υποψιν αυτο που ποσταρες, δεν παιζει να το τσεκαρω.
Τιτλο για το εκπληκτικοτατο βιβλιο του κυριου more θα μας δωσεις? Μου ανοιξες την ορεξη και λεω να του ριξω μια ματια

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:27
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:31
Είναι το Alan Moore's Writing for Comics, και μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε pdf.
Vagelio αν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία του Scott McCloud θα σου αρέσει και το re-inventing, απλά είναι πολύ κατώτερο, κατ' εμέ, από τα άλλα δύο.
Χαχ, η αλήθεια είναι ότι στην Ιαπωνία έχουν πολλές hardcore σχολές για manga, και μιας και έχουν τεράστια παραγωγή είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρεις κάποιο με ερασιτεχνικό σχέδιο (ακόμα και σε doujinshi).
Blackcut το μόνο που χρειάζεται είναι συνεχόμενη προσπάθεια και παρατήρηση. Μην βασίζεσαι στα βιβλία τόσο. Αν κάτσεις και εξασκηθείς συστηματικά έστω και για 1 χρόνο, θα δεις απίστευτη βελτίωση.
Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:50
Αντε το σχεδιο το κατειχαμε

Αλλα το να τα κανεις ολα αυτα μαζι ειναι μια αλλη ιστορια....