Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?

• Please log in to reply
1121 replies to this topic

#136 DjDragon

DjDragon

*Don't be like me*

• Banned
  • 642 posts

Posted 22 May 2007 - 19:33

Να γράψω ή να μην γράψω ?

Ίδου η απορία...Θέλω να γράψω το όνομα του Ash Pokemaster που γεμίζει το forum με ανοησίες περί pokemons και legoman αλλά δεν ξέρω αν πρέπει...θα θυμώσει ο φίλος έρμης αμά πάθει κάτι :P

#137 Kira_DG

Kira_DG

Death Ruler

• Members
  • 49 posts

Posted 22 May 2007 - 22:29

πλακα πλακα παιδιά το έχω ξανασκεφτεί... θα ήθελα να γράψω καναδυό ονοματάκια! χάχα
Posted Image
''The human whose name is written in this note shall die''

#138 Dr.ApE

Dr.ApE

SufferGenius

• Members
  • 119 posts

Posted 23 May 2007 - 09:49

Δεν θα το χρησημοποιούσα διοτι δεν μισώ κανέναν και δεν θέλω να πεθάνει:deadga6: κανένας:hero:

Spoiler: One Piece Crew

-It's the first day of the rest of your life...

#139 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 23 May 2007 - 19:30

Ξέρω πολλούς που το αξίζουν,και για να 'μαι ειλικρινής το πιο πιθανό είναι να θελα πολύ να το χρησιμοποιήσω...αλλά μάλλον δεν θα το κανα.Απ' την άλλη δεν είναι ανάγκη να σκοτώσεις αμέσως κάποιον.Σκότωσε τους προστάτες κάποιου με δύναμη και απείλισε ότι θα έρθει η σειρά του άμα δεν κάνει αυτό που θες.Μπορείς να σώσεις τον κόσμο από όλους τους εξτρεμιστές,ρατσιστές και πλούσιους εκμεταλευτές αυτού του κόσμου.Είναι βέβαια δύσκολο να πάρει κανείς την ευθύνη.

#140 Jenny

Jenny

Starting...

• Members
  • 26 posts

Posted 24 May 2007 - 10:36

Μα εκει ειναι το νοημα..........αν ειχες αυτην την δυναμη θα καβαλαγες κ λιγο καλαμι!Το μονο σιγουρο για μενα θα ηταν οτι ο L θα με ειχε πιασει στο πρωτο 10λεπτο!:OMG3:

Kρίμα του δεν υπάρχουν L στον κόσμο μας... Μάλλον θα νόμιζαν όλοι ότι είναι "θεία βούληση" ή ότι ήρθε το τέλος του κόσμου! Μετανοητε and you shall be saved!:hahaha:
I AM JUSTICE!

#141 Kira_DG

Kira_DG

Death Ruler

• Members
  • 49 posts

Posted 24 May 2007 - 10:40

εγώ μετά χαράς θα σκότωνα τον κόκκαλη, και τους δυο! μετά θα σκότωνα τον γούμενο και τελευταίο τον βαρδινογιάννη και τον μήτσου! έτσι θα είχαμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα...:hahaha:
Posted Image
''The human whose name is written in this note shall die''

#142 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 May 2007 - 22:27

Φρικάρω όταν διαβάζω άτομα να παραδέχονται ανερυθρίαστα ότι θα έκαναν γενοκτονίες εάν είχαν την δύναμη. Πιστεύετε στ' αλήθεια ότι ένα ethnic group (btw, πως μεταφράζεται αυτό στα ελληνικά; ) μπορεί να έχει συλλογική ευθύνη για κάτι;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά όταν διαβάζω απόψεις συνώνυμες του "θάνατος σε όλους τους εβραίους / άραβες / μαύρους / whatever", δεν μπορώ παρά να συμπεράνω ότι υπάρχουν υφέρποντα ρατσιστικά αισθήματα και προκαταλήψεις.

Όσο για εκείνους που θα το χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν την κοινωνία, OK, σας φαίνεται ενάρετο, αλλά δεν είναι. Και το κυριότερο, είναι πανεύκολο να χάσετε τον αυτοέλεγχό σας. Δείτε και τον Light στο anime, από εκεί που σκότωνε μόνο εγκληματίες, τώρα σκοτώνει οποιονδήποτε προσπαθεί να τον σταματήσει. Άσε που την έχει δει θεός. Είναι αρκετά αρρωστημένος για να μην τον έχετε για πρότυπο, πιστεύω.

Εντάξει, κι εγώ είμαι fan της σειράς αλλά κάθε άλλο παρά ταυτίζομαι με τον Light. Όυτε με το σκοπό του συμφωνώ, ούτε με το μέσο του.

Τέλοσπάντων, για να πω και κάτι on-topic, αν έπεφτε στα χέρια μου ένα Death Note, θα κατάπινα τον εγωισμό μου και θα το κατέστρεφα.

Live and let live! :thumbup:

#143 SystemPirate

SystemPirate

Anime Newbie

• Members
  • 48 posts

Posted 17 February 2008 - 00:50

ελατε τωρα...
οτι και να λετε εγω δε θα το κανα αυτο αν επεφτε το DN στα χερια μου.
αυτο που εκανε ο Light ειναι χουντα οχι ελευθερια...
τι να το κανω αν μπορω να φευγω και να αφηνω την πορτα ξεκλειδωτη, η να κοιμαμαι με το παραθυρο ανοιχτο, αν δεν υπαρχουν εγκληματιες επειδη φοβουνται να παραβουν το νομο...
η λυση ειναι μια... και οχι οι μαλακιες του φασιστομουτρου το Light :P
Για να μην κανει καποιος ενα εγκλημα, πρεπει να μην εχει καποιο λογο να το κανει.
και αν το σκεφτειτε το 90% των εγκληματων γινονται ειτε για χρηματα ειτε γενικοτερα για ιδιοκτησια... think about it ;)

#144 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 17 February 2008 - 00:52

Χα χα χα! Είναι έξυπνος ο που... I'll give him that.

#145 myle

myle

Anime Fan

• Members
  • 144 posts

Posted 17 February 2008 - 01:05

Για να κάνουμε κάτι, πρέπει να το αγαπάμε και όχι να φοβόμαστε να μην το χάσουμε.
Πχ τι νόημα έχει να ζεις λόγω του φόβου του θανάτου αν δεν αγαπάς την ζωή σου.
This is my way of the ninja.

#146 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 17 February 2008 - 01:19

ελατε τωρα...
τι να το κανω αν μπορω να φευγω και να αφηνω την πορτα ξεκλειδωτη, η να κοιμαμαι με το παραθυρο ανοιχτο, αν δεν υπαρχουν εγκληματιες επειδη φοβουνται να παραβουν το νομο...
Για να μην κανει καποιος ενα εγκλημα, πρεπει να μην εχει καποιο λογο να το κανει.
και αν το σκεφτειτε το 90% των εγκληματων γινονται ειτε για χρηματα ειτε γενικοτερα για ιδιοκτησια... think about it ;)

Άρα η κοινωνία φταίει για αυτό που έκανε ο Light,αν δεν ζούσαμε σε μία κοινωνία που κυριαρχείται από το χρήμα - > δεν υπήρχε κίνητρο - > δεν υπήρχαν οι εγκληματίες -> δεν θα υπήρχε και ο αντίστοιχος Light.

Καλά ήταν τότε στην άγρια δύση,που ο καθένας έπαιρνε το νόμο στα χέρια του.
Εδώ και μας τα τρώνε και μας δουλεύουν,και μεις σαν καλά πρόβατα απλά τρώμε το κουτόχορτο...Έχεις τον εγκληματία να σε κυβερνά και ρίχνεις το φταίξιμο σε εκείνον που σου δίνουν...

Ουπς,ξέφυγα,θα με κράζει ο Νίκος...
Anywayz,Σε λάθος εποχή γεννήθηκα πάλι...

#147 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 17 February 2008 - 02:25

ελατε τωρα...

QTF

HnH5aB0.jpg

#148 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 17 February 2008 - 03:42

Παραθέτω ένα post που είχα κάνει και στην AnimeClipse για το όλο ζήτημα:

Αν έπεφτε στα δικά μου χέρια ένα Death Note δεν ξέρω τι θα έκανα. Η ιστορία έχει δείξει πως η εξουσία διαφθείρει, επομένως αν άρχιζα να αποκτώ τέτοια δύναμη δεν ξέρω πως θα κατέληγα.

Όλοι ψάχνουν να σκοτώσουν εκατοντάδες ανθρώπους λόγω ρατσιστικών /ιδεολογικών προκαταλήψεων, χωρίς καν να ξέρουν λίγα λόγια για την προσωπικότητά τους. Μιλάμε για ανθρώπους, όχι για στραγάλια.

Όσες εκατοντάδες χιλιάδες "σαπισμένων" ανθρώπων και αν σκοτώσουμε, κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν βρούμε τι προκαλλεί το σάπισμα αυτό. Ωραία, τους σκοτώσαμε τους δράστες, τι γίνεται με τους ηθικούς αυτουργούς όμως ?

Υπάρχει μία φράση που είναι βασική αρχή της ιατρικής "να καταπολεμήσουμε την ασθένεια από την ρίζα" ή αλλιώς "να καταπολεμήσουμε όχι τα συμπτώματα, αλλά την αιτία που κάνει να εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα"

Π.χ.
Έχω αλλεργία σε μια τροφή και μου δημιουργεί εξανθήματα, όσες ιατρικές αλειφές και αν βάλω στο δέρμα μου, όσα χημικά φάρμακα και αν πάρω, το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίζω να τρώω αυτήν την τροφή. Το πρόβλημα θα παραμείνει αν δεν ψάξω να βρω ΤΟΝ ΛΟΓΟ για τον οποίο εμφανίζετα.
Μπορεί με τα φάρμακα το πρόβλημα να υποχωρήσει για λίγο, όμως θα ξαναεμφανιστεί μόλις σταματήσω να τα χρησιμοποιώ.

Προσέξτε τις ομοιότητες:

_Υπάρχει αλλεργία (εγκληματικότητα)
_για αυτό χρησιμοποιούμε το φάρμακο (Death Note)
_και έτσι καταπολεμάμε τα ανεπιθύμητα εξανθήματα (σκοτώνουμε τους εγκληματίες)
_Δεν κάνουμε όμως τίποτα να δούμε για ποιον λόγο εμφανίζονται τα εξανθήματα στο δέρμα μας (τον λόγο που εμφανίζεται η εκγληματικότητα, για ποιον λόγο οι άνθρωποι γίνονται εγκληματίες)
_Έτσι όσες φορές και αν χρησιμοποιήσω το φάρμακο (Death Note), μπορεί να υποχωρήσουν για αρκετό καιρό θα εξανθήματα και η φαγούρα που τα συνοδεύει (να πεθάνουν πολλοί εγκληματίες και να σταματήσει η εγκληματικότητα)
_αλλά μόλις μας τελειώσει το φάρμακο (Death Note) τα εξανθήματα θα ξαναεμφανιστούν στο δέρμα (η εγκληματικότητα θα ξαναμεγαλώσει) αν δεν βρούμε τον λόγο που δημιουργούνται.

Ακριβώς έτσι έγινε και στην σειρά, ακριβώς έτσι γίνεται και στην κοινωνία που ζούμε. Η φύση έχει πολλά να μας διδάξει, και καλό θα ήταν να της δώσουμε την δέουσα σημασία. Ας προσπαθήσουμε να δούμε το βαθύτερο νόημα πίσω από την σειρά, και όχι απλά να βγάζουμε τα εσώψυχά μας για το ποιος θέλουμε να ψοφήσει.

Σαν επίλογο, να σας θυμίσω μια φράση από την σειρά που οι περισσότεροι την προσπερνάνε χωρίς να της δώσουν ιδιαίτερη σημασία, μιας και αυτό που τους νοιάζει είναι ποιος θα είναι ο επόμενος που θα πεθάνει: "Όποιος χρησιμοποιεί το Death Note είναι δυστυχισμένος"

E5VV38U.jpg

#149 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 17 February 2008 - 12:22

:nod:Respect

#150 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 posts

Posted 17 February 2008 - 13:25

ο Λαιτ σκότωνε, αφαιρούσε ζωές τελος.-
όλοι αυτοί που λένε ότι ο Λάιτ είχε δίκιο είναι σαν να υποστηρίζουν την θανατική ποινή