Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Ποια είναι τα Anime της Δεκαετίας!; (2010-2019)

anime decade 2010 2019

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Titan64

Titan64

    Anime Newbie

  • Members
  • 37 posts
  • LocationKamome Gakuen

Posted 27 January 2020 - 14:21

Ποια Anime πιστεύετε ότι ξεχώρισαν, είτε θετικά ή αρνητικά, τη προηγούμενη δεκαετία και γιατί;

  • Ποστάρετε τις απόψεις σας, τεκμηριόνοντας την επιλογή σας.
  • Επίσης το Anime που επιλέξατε πρέπει να έχει το ελάχιστο, πρώτη ημέρα προβολής, το 2010. (πχ. το Fullmetal Alchemist Brotherhood τελείωσε το 2010, αλλά επειδή ξεκίνησε το 2009 δεν προβλέπεται μέρος αυτής της δεκαετίας).

 

cKqXy8N.png?1


Edited by Titan64, 27 January 2020 - 14:56.


#2 Titan64

Titan64

    Anime Newbie

  • Members
  • 37 posts
  • LocationKamome Gakuen

Posted 27 January 2020 - 14:41

Ξεκινάω εγω με :

  • Sword Art Online: Δίχασε τη κοινότητα του anime όταν ξεκίνησε το 2012 , είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές εώς σήμερα. "Ευθύνεται" για το νέο δημοφιλές genre, γνωστό ως Isekai*. Η σειρά είχε πολλά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο αλλά έμενα προσωπικά μου άρεσε.
  • Haikyuu!!: Το πιο δημοφιλές sport anime της δεκαετίας και ίσως το μόνο αξιόλογο στη κατηγορία του. Είχε μεγάλη επιτυχία με 3 σεζόν και τώρα να κυκλοφορεί η 4ή! Το αγαπημένο μου σπορτ άνιμε είναι ακόμα το Slam Dunk.

Edited by Titan64, 27 January 2020 - 14:50.


#3 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 27 January 2020 - 19:22

Αν και η αλήθεια είναι πως μετά το 15-16 δεν έχω δει πολύ πράμα, το παρακάτω υποθέτω πως παραμένει στα τοπ (τουλάχιστον για τον γράφοντα κόπανο), αν και στην αρχή της δεκαετίας.

 

Zw6DsPIl.jpg

 

 Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Yuasa μας δίνει τα καλύτερα, είτε σε μεταφορά, είτε σε πρωτότυπη ιστορία, αλλά νομίζω πως το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είναι με μεγάλη διαφορά ένα από τα δυνατότερα κομμάτια που μας έδωσε ποτέ το Noitamina μπλοκ. Προτείνεται αβάδιστα, και βλέπεται εύκολα πάνω από μια φορά.


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#4 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 27 January 2020 - 20:05

Τα περισσοτερα ανιμε (σειρες) που θεωρω οτι ειναι ξεχωριστα ανηκουν στην προηγουμενη δεκαετια.

Τα τελευταια χρονια δεν εχω δει πολλα ανιμε αν και θα επρεπε να αφιερωσω χρονο σε καποια.

 

Εκεινο που μου αρεσε το σεναριο και ειχα προσδοκιες, απο τα ratings και τα σχολια, ηταν το Steins Gate αλλα μετα απο κανα δυο επεισοδια μου φανηκε μαπα και το σταματησα.

Το Mob Psycho θεωρω πως ειναι πολυ καλο αλλα οχι κατι το φοβερο.

 

Αυτο που μου αρεσε περισσοτερο ειναι το Panty & Stocking with Garterbelt γιατι μου αρεσουν οι καμμενιες.

Μικρο σε διαρκεια, πολυ αστειο και ειχαν πολυ ενδιαφερον οι εναλλαγες απο πιο δυτικου τυπου animation σε Ιαπωνικο.


i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#5 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 27 January 2020 - 21:57

Αν και εγώ δεν έχω καεί την τελευταία δεκαετία αρκετά, θα πω και γω το Tatami αλλά και το Ping Pong για ποιότητα.

Made in Abyss για το πιο δακρύβρεχτο anime και One Punch Man/Killa La Kill για τα πιο gar anime της δεκαετίας.


rsrGbGx.gif

#6 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 28 January 2020 - 19:32

Concrete Revolutio, πραγματικά μου έμεινε κι αφού το είδα και δεν το ξέχασα όπως γίνεται με τις περισσότερες σειρές. Χωρίς να είναι ρηξικέλευθο σαν το Death Note, ξεκινάει χωρίς ορέξεις για συμβιβασμούς. Στιλιστικά και ηχητικά αξιομνημόνευτο, με απρόβλεπτη υπόθεση κι αρκετές αναφορές σε παλαιότερες σειρές, αν επρόκειτο να του καταλογίσω κάτι θα ήταν η πασιφιστική του διάθεση απέναντι σε έναν ανένδοτο αντίπαλο.



#7 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 28 January 2020 - 21:08

Θα μπορούσα να αναφέρω αρκετές περιπτώσεις, αλλά νομίζω ότι το άνιμε που με επηρέασε/κέρδισε περισσότερο (σε σημείο να αγοράσω όλο το μάνγκα) ήταν το assassination classroom. Η επιτομή της διδασκαλίας και της καλής συγγραφής σεναρίου εκ μέρους του μανγκακα. Υπέροχο από την αρχή μέχρι το τέλος.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#8 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 28 January 2020 - 21:48

Saiki μόνο ρε
フカフカ

#9 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 28 January 2020 - 23:14

Btw this thread is now pinned!  :riiight:


rsrGbGx.gif

#10 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 08 February 2020 - 07:04

Αν διάλεγα αγαπημένο της δεκαετίας θα έλεγα Ping pong με αρκετά honorable mentions όπως tatami galaxy,mawaru penguindrum,kill la kill,panty & stocking with garterbelt,kaiji s2,uchuu patrol luluco,made in abyss,hunter x hunter,jojo s1,κάποια κομμάτια από monogatari και όλο κάτι θα μου διαφεύγει.Από ταινίες tale of princess kaguya μακράν αγαπημένη αλλά είχε αρκετές αξιόλογες η δεκαετία.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#11 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 February 2020 - 17:54

αν εννοεις σειρες, το Trigger εκανε τη διαφορα οντως, αν και πατωσε σε περιπτωσεις που δεν ειχε τον ελεγχο στο σεναριο



#12 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 13 February 2020 - 20:17

Η τελευταία δεκαετία είχε πολύ καλά anime σε επίπεδο ψυχαγωγίας. Και υπήρχε και ποικιλία αν ήθελες να δεις και κάτι πιο ουσιαστικό.

Τα δημοφιλή, βάση της εμπειρίας που απέκτησα από τα πάρτυ που διοργανώνω είναι αρκετά:
Attack on Titan, Sword Art Online, Durarara, Steins;Gate, Re Zero, Noragami, Tokyo Ghoul, Overload, Erased, One Punce Man, Mob Psycho, Nanatsu no Taizai, Assassination Classroom, Magi The Labyrinth of Magic, Kakegurui, Bungo Stray Dogs, Kaguya sama, Psycho Pass,  διάφορα JoJo - κυρίως τα τελευταία χρόνια -, Himouto! Umaru chan, Dororo 2019, Boku no Hero Academia, Black Clover, Ao no Exorcist, Yuri on Ice, Free!, Idol Line, Haikyuu, K Return of Kings, Mirai Nikki, Kuroko no Basket, Log Horizon, το Beelzebub ήταν καλό μέχρι τα fillers, το Food wars, τα Fate/State, τα Toaru Majutsu no Index... Αυτά μου έρχονται έτσι γρήγορα στο  ό, σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα.

Προσωπικά μου άρεσαν  το Μonogatari, Showa Genroku Rakugo Shinju, Kono Oto Tomare, 3 Gatsu no lion, Shirokuma (χαλαρό χιουμορ), Gangsta (κρίμα που δεν θα το δούμε ποτέ όλο), το Chihayafuru είχε πλάκα θυμάμαι, το Saiki K, Gate (γενικά με τα isekai τα πάω καλά), το remake του Space Battleship Yamato, ένα "sakura" κάτι που είχε βγει πριν 2 χρόνια νομίζω... Βασικά πάρα πολλά μου άρεσαν, αλλά συνήθως δεν θυμάμαι τα ονόματά τους.

Πάντως θεωρώ το Showa Genroku Rakugo Shinju πολύ ξεχωριστό anime. Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο της δεκαετίας, αλλά μου έμεινε πολύ (και η πρώτη και η δεύτερη σεζόν).
 



#13 Mosquito Killer

Mosquito Killer

    Anime Newbie

  • Members
  • 62 posts

Posted 30 March 2020 - 23:28

Defining Anime είναι κάμποσα νομίζω.
1) Hunter X Hunter
Ήρθε και έδωσε ενδιαφέρον στα χιλιοπεγμενα shonen, μια παλιά σειρά έδωσε καινούριο αέρα στο genre. Στα αγαπημένα μου κιόλας.
2)JoJo
Χωρίς πολλά το πιο bizzare manga ήρθε και σε anime. Έδωσε μια ιδιαίτερη μορφή storytelling και μια πολύ ωραία artistic νότα στην κοινότητα.
3)Attack on Titan
Ήρθε και έκανε άνω κάτω την anime κοινότητα ψιλό πηδώντας κάποια στερεότυπα άλλων σειρών. Τρελή δημοτικότητα που για τον τότε εαυτό μου ήταν κάτι πρωτόγνωρο για anime. Με τον καιρό συνέχισε να πήγαινε αντίθετα στην νόρμα και ενώ η ποιότητα του ανεβαίνει η δημοτικότητα του πέφτει. Εδώ θα μπορούσε να μπει και το Demon Slayer αλλά πιστεύω το AoT έκανε περισσότερη φασαρία.
4)Made in Abyss
Όταν κάτι τόσο αθώο, τόσο γλυκό, τόσο παιδικό με μια πρώτη ματιά καταφέρνει και σου μαυρίζει τόσο την ψυχή εεε κάτι κάνει καλά. Εδώ ίσως να μπορούσε να μπει και το Magica Madoka αλλά δεν το έχω δει.
5) Fate/Zero
Οπτικοακουστικός οργασμός αρχικά. Fights που μπορώ να βλέπω και να ξαναβλεπω ασταμάτητα. Μέσα σε όλα αυτά "ιστορικά" πρόσωπα και ένα ideologies conflict που δεν βρίσκεις σε πολλά anime. Εδώ θα μπορούσε να μπει και FSN:UBχαχαχςχα. Πότε μόνο Φέτα 0.
6) Ping Pong The Animation
Με πονάει που δεν μπορώ να βάλω το Haikyuu την λατρεία αλλά αυτό είναι καλύτερο. Πολύ πιο σωστή αντιμετώπιση της ψυχοσύνθεσης ενός αθλητή, μεγαλύτερος σεβασμός στα basics του αθλήματος και μια artistic πινελιά από τον δημιουργό που πάντα κάνει καλό.
7) Stein;s Gate
Αρτιότατη σειρά για time travel. Τι άλλο να ζητήσεις. Σε έχει στην πρίζα για να προσέχεις λεπτομέρειες και μικροπραγματα. Ναι, έχει κάποια plot holes αλλά όλα που έχουν να κάνουν με time travel έχουν. Από το dark έως τις από ακριβές παραγωγές του Hollywood. Μέσα σε όλα αυτά έχει κολλήσει και ένα καλό ρομάντζο οπότε..
8) Parasyte
Δεν ξέρω αν θα το έβαζε κανείς άλλος σε τέτοια λίστα αλλά ήταν αρκετά defining για μένα οπότε μπαίνει. Σε μια περίοδο που όλα τα anime με ψιλοκουραζαν ήρθε το παράσιτο να μπει στο κεφάλι μου και να με ξανά βάλει στο κλίμα. Από τις πιο ωραίες ιστορίες συνύπαρξης 2 οργανισμών και το ταξίδι τους ως την κατανόηση και την συνεργασία. Εύκολα θα έμπαινε και το Mob εδώ.
9)The Tatami Galaxy
Η απλότητα στα καλύτερα της. Χωρίς πολλά πολλά. Όχι στις αγαπημένες μου αλλά σίγουρα στις 3 καλύτερες τις δεκαετίας.
10)Vinland Saga
Κάτι για να κλείσει πολύ καλά η δεκαετία. Η ελπίδα των manga fans να δουν τις μεγάλες αγαπημένες τους seinen σειρές σε anime. Πρέπει να αποκτήσει λίγο περισσότερη δημοτικότητα γιατί από ποιότητα σκίζει.
10 σειρές για την δεκαετία , λίγες είναι νομίζω αλλά δεν ήθελα να βάλω 500.
Μερικές ακόμα που ίσως να άξιζαν να είναι στις 10 αλλά δεν τις έχω δει η δεν τις έχω ολοκληρώσει:
March Comes Like a Lion,Madoka Magica,Space Brothers,Your Lie in April,The Ancient Magus Bride και Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu.

Ίσως θα έπρεπε να βάλω και μια κωμωδία αλλά δεν έχω κάποια που ξεχώρισα τόσο πολύ αλλά πολλές που μου άρεσαν. Αν έπρεπε να διαλέξω μια θα ήταν το Saiki.

Κάποιες σειρές που απόλαυσα πάρα πολύ αλλά νομίζω δεν χωράνε πάνω:
Mob Psycho -αυτό χωρίς το Parasyte θα ήταν πάνω-,Haikyuu,Promised Neverland,Megalobox,My Hero Academia,Re:Zero,Konosuba,One Punch Man -ίσως και αυτό να είχε θέση πάνω αν δεν υπήρχε η άθλια 2η σεζόν-,FSN:UBW,Kill la Kill,Durarara!!,Panty and Stocking,Psycho Pass και Nichijou.

Όλο και κάποιο θα ξεχνάω αλλά δεν πειράζει αναφέρθηκαν σε αρκετά ήδη.

Θα μπορούσαν να μπουν και πολλές ταινίες αλλά επειδή σε αυτές δεν το έχω καθόλου με τις ημερομηνίες δεν θα ασχοληθώ.

#14 0neZ

0neZ

    Commander

  • Members
  • 236 posts
  • Locationearth

Posted 31 March 2020 - 22:56

attack on titan ειδικα με αυτα που εγιναν στη τεταρτη σεζον απογειωθηκε

one punch man η δευτερη σεζον δεν ηταν καλη αλλα και παλι αξιζει να ειναι στη λιστα

tokyo ghoul οχι το re:

hero academia το καινουριο ναρουτο 


latest?cb=20130808020445

Spoiler:

#15 valadorn

valadorn

    Fantasiac

  • Members
  • 378 posts

Posted 24 December 2020 - 20:03

Άποψη μου αφού μαζευτούν κάμποσα ποστ μαζέψτε τα τα πιο δημοφιλή και φτιάξτε ένα poll. Αν κάποιος ασχοληθεί να βγάλει και μια επίσημη τελική κατάταξη με review θα ήταν άψογο. Θα μου θύμιζε τις εποχές που τα forum μας σφίζανε πριν δηλαδή τα ΜΚΔ.

 

Η δική μου άποψη είναι ότι παρά τη δημοφιλία του, το Attack on Titan προσδιόρισε αυτή τη δεκαετία. Σεναριακά ενδιαφέρον, γραφικά ιδιαίτερο, ηχητικά ελκυστικό, ιντρικαδόρικο σαν πλοκή και χτίσιμο χαρακτήρων, έκανε την μεγάλη διαφορά. Μας έλειπε πιστεύω σε anime κάτι δυνατό στα θέματα μυστηρίου και μεταποκαλυπτικού.

 

Απο εκεί και πέρα θεωρώ την δεκαετία πάμφτωχη σε σχέση με την προηγούμενη. Θα ξεχώριζα δειλά δειλά φυσικά το one punch man, τα fate/zero, το Stein's Gate, το tokyo ghoul (που φτάσαμε), το sword art online (αναγκαστικά λόγω πρωτοτυπίας) και το υποτιμημένο Joker Game.


Posted Image
"Life is spherical, investigate the other side..."



Also tagged with one or more of these keywords: anime, decade, 2010, 2019