Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Kimetsu no Yaiba

shonen supernatural

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2019 - 08:40

Η ufotable αποφασίζοντας να κάνει ένα διάλειμμα από τις φέτες, μεταφέρει αυτό το βίαιο και σκοτεινό manga.

Ο πρωταγωνιστής μας, ένα ορφανό που ζει στο βουνό μαζί με άλλα ορφανά, γίνεται θύμα μιας τραγωδίας. Τη σκηνή για την ιστορία μας παρέχει η taisho era(1912-1926) που σημαίνει σχετικά παλιά Ιαπωνία με σπαθιά αλλά με τα πρώτα στοιχεία εκσυγχρονισμού να εμφανίζονται. Μου θυμίζει ένα Gintama χωρίς τους εξωγήινους με τα διαστημόπλοια.

Ανήμπορος να συγχωρέσει τον υπαίτιο του οποίου την ταυτότητα δεν γνωρίζει αρχικά, ξεκινάει την πορεία του σε ένα δύσβατο μονοπάτι εκδίκησης.

 

99Ejank.jpg

 

 

Η απειρία του πρωταγωνιστή μας στις πολεμικές τέχνες, αποτελεί μια καλή δικαιολογία για το ξεκίνημα μιας shonen ιστορίας. Η προπόνηση, η σταδιακή ενδυνάμωση, οι φιλικοί και συγγενικοί δεσμοί που ενισχύουν τον ήρωα στον αγώνα του κατά του σκότους.

 

FrR98S5.jpg

 

Η σειρά μετράει μέχρι στιγμής οχτώ επεισόδια κι επομένως ακολουθούν spoilers.

Spoiler: 1-8

 

2AtvneF.jpg

 

Η σειρά προτείνεται σε όσους κι όσες βλέπουν ανιμ για το ξύλο περισσότερο και λιγότερο για τη πλοκή και τους διαλόγους. Αυτό που κάνει το κάνει καλά, οι αλλαγές στο στυλ όταν χρησιμοποιούνται ικανότητες είναι ευχάριστες, η μουσική αποκτάει ένταση εκεί που χρειάζεται αν και ίσως επαναλαμβάνεται συχνότερα από όσο θα προτιμούσα.

Σίγουρα δεν είναι shonen του σωρού και είναι ευχάριστο που τουλάχιστον το anime τρέχει γρήγορα χωρίς να αφιερώνει ολόκληρα arcs στην εκπαίδευση. Ίσως φυσικά να μην τους έπαιρνε αφού δεν μιλάμε για σειρά του διαμετρήματος ενός One Piece για παράδειγμα.

 

dPQ0YAh.jpg

 

Αν και η σειρά προβάλλεται τα Σάββατα, προτείνεται η θέαση τα βράδια, όταν τα σκυλιά κυνηγάνε τα μηχανάκια με τις πειραγμένες εξατμίσεις για αυτό το μπόνους στη δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας.



#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2019 - 09:10

Το σχέδιο μου θυμίζει λίγο Peacemaker Kurogane! Από την άλλη πολύ τυρένια μοιάζει η υπόθεση. Τουλάχιστον στο trailer φαίνεται ότι έχει καλό animation.


rsrGbGx.gif

#3 Mosquito Killer

Mosquito Killer

    Anime Newbie

  • Members
  • 62 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2019 - 19:54

Αυτή η σειρά έχει κάνει μεγάλο θόρυβο και φτάνοντας στο επεισόδιο 21 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Όχι ότι είναι κακό, αντιθέτως είναι αρκετά τίμιο. Απλά δεν καταλαβαίνω τον χαμό. Το animation είναι top tier, φανταστικό σε οποιαδήποτε μορφή μάχης και η επιλογή μουσικής για μένα καταπληκτική. Βέβαια, αυτό δεν αλλάζει το ότι το story είναι απλό χωρίς πολλά να ψάξεις και χωρίς κανένα τρελό βάθος η ανάλυση χαρακτήρων. Νωρίς είναι ακόμα αλλά πόσο να τα αναπτύξει αυτά...Επειδή δεν έχω ιδέα το manga είναι πολύ μπροστά; Βγάζει ακόμα; Θα είναι τα επόμενα χρόνια μαζί με PN,DR.S,BNHA και BC τα νέα μεγάλα shonen η θα το χαιρετήσουμε νωρίς;

 

PS: Ufotable πάρε το ToG.



#4 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2019 - 21:52

Ναι και εγώ βλέπω παίζει παντού αλλά όσες φορές να δω κάποιο σχετικό video δεν βλέπω κάτι τρελό. Νομίζω τελειώνει όπου να ναι, αν το θυμηθώ να το δω!  :wet2:


rsrGbGx.gif

#5 Mosquito Killer

Mosquito Killer

    Anime Newbie

  • Members
  • 62 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Νοέμβριος 2019 - 14:44

Το τελείωσα και μου άφησε μια ωραία αίσθηση. Δεν είναι hxh material αλλά είναι ένα αρκετά ευχάριστο shonen. 

Στα θετικά του είναι η μουσική και το animation με το που μπαίνεις στην σειρά εως το τέλος.  Ο τρόπος που μας παρουσιάζει την προπόνηση των χαρακτήρων, γρήγορος για εμάς χωρίς να χάνουμε επεισόδια και αργός για αυτούς. Στην προπόνηση επίσης μου αρέσει πολύ ότι επικεντρώνεται σε ένα πράγμα κάθε φορά ώστε να το κάνουν master. Τα fights θα βάλω στα θετικά που πέρα από eye candy έχουν και στρατηγική. Τελευταίο και μεγάλο συν είναι ότι δίνει screentime σε όλους. Όλους όμως. Από δαίμονες μέχρι τους κομπάρσους slayers στα fights. Μέσω του screentime που δίνει , δίνει και closure με όμορφο τρόπο στους δαίμονες.
Στα αρνητικά όπως ξανα έγραψα η σχεδόν μηδενική ανάπτυξη χαρακτήρων, λίγο πολύ το που μπλέκει τους main με τα 12 ενώ ακόμα είναι στην κατώτερη βαθμίδα των slayers. Και τέλος το ότι είναι καρα προβλέψιμο ότι ο πατέρας του Tanjiro θα 'ναι ο μεγαλύτερος slayer ολων των εποχών και ο άλλος που έχει δει τον Muzan. Μην μας κάνεις prodigy τον πρωταγωνιστή έτσι.
Συνολικά ένα 7-7.5 θα του το έβαζα. Η ώρα μου πέρναγε ευχάριστα, 2η σεζόν όταν και αμά βγει θα δω σίγουρα αλλά manga δεν θα πιάσω δεν ενθουσιάστηκα τόσο.



#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Νοέμβριος 2019 - 22:23

Ευχάριστη η σειρά, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά τουλάχιστον παίρνει όλα τα κλισέ και τα σερβίρει με σωστό τρόπο και βασικά δεν θυμάμαι και πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα action/shounen και όντως το απόλαυσα. Ο Tanjiro μεγάλο συν για όλη τη σειρά, όχι μόνο δεν μπορείς να τον αντιπαθήσεις ούτως ή άλλως λόγω της προσωπικότητα του, δεν κούραζε και σαν πρωταγωνιστής. Μπορεί να τον ώθησε η εκδίκηση να ξεκινήσει το ταξίδι του αλλά έλειπε η μόνιμη κλάψα ή οργή που συνήθως τρως στην μάπα σε ιστορίες εκδίκησης όπως η δική του και δεν αντιμετώπιζε τον υπόλοιπο κόσμο λες και του χρωστούσε κάτι. Κοινώς ήταν ψυχούλα, οπότε σε έκανε να του εύχεσαι τα καλύτερα. Η υπόλοιπη παρέα λειτουργούσε πιο πολύ σαν comic relief και δεν είχαμε και πολύ ανάπτυξη αν και το flashback του Zenjitsu για το πώς κατέληξε να γίνει κυνηγός δαιμόνων ήταν καλό, βασικά εντάξει δεν ήταν και πάρα πολύ καλό αλλά έδενε με τον χαρακτήρα του, οπότε το δέχομαι. Η Nezuko δεν έδειξε και πολλά αλλά χαιρόμουν που έπαιρνε μέρος σε μάχες αν και ήταν λίγο από μηχανής θεός σε ορισμένα σημεία, αλλά δεν με ενοχλούσε, το προτιμώ από το να της φερόταν η σειρά σαν κάτι που έπρεπε να προστατεύει απλώς ο πρωταγωνιστής και να μην είχε καμία άλλη ουσία. Μου άρεσε και που ξέφυγε λίγο από την φεουδαρχική Ιαπωνία και διαδραματιζόταν στο 1910-1920 μόνο και μόνο που ξέφευγε λίγο από το συνηθισμένο και για τις σκηνές που πάθαιναν σοκ με αυτά που έβλεπαν όταν επισκέπτονταν την πόλη επειδή τα βίωναν για πρώτη φορά. 

 

Με χάλασαν κάπως οι Hashira όταν εμφανίστηκαν, κυρίως γιατί η Chouchou και ο Tomioka μου είχαν φανεί οκ αλλά μετά εμφανίστηκαν όλοι μαζί και ήταν σαν να έπεσε όλο το κακό κλισέ χαρακτήρων μαζεμένο. Ειδικά ο μανιασμένος τύπος που θύμιζε τον Hitsugaya στο σχέδιο (δεν θυμάμαι πώς στην ευχή τον λένε) με όλη την αύρα sad-background-intensifying που είχε λυσσάξει με τη Nezuko ευχόμουν απλώς να εξαφανιστεί, αν και ποντάρω στον μοναχό ότι θα με εκνευρίσει περισσότερο από αυτόν όταν θα έρθει η σειρά του να πάρει μέρος. Επίσης Chouchou ξεκάθαρα η καλύτερη περιμένω να την ξαναδώ σε μάχη και να παίρνει περισσότερο μέρος (heart emoji). Οι αντίπαλοι ήταν σχετικά εντάξει, δυστυχώς μόνο στο arc με τις αράχνες είχαν κάποιοι λίγο περισσότερο χρόνο, οπότε ήταν κι αυτό που μου άρεσε περισσότερο.

 

Οι μάχες πάντως ήταν από τα καλά κομμάτια, μου άρεσε πώς συνδύασαν 3D με 2D στις επιθέσεις με καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αν εξαιρέσουμε κάποιες σκηνές που ήταν και οι χαρακτήρες 3D και ήταν απλώς αστείο. Τους έδωσε και ελευθερία στην κάμερα και κάποιες σκηνές ήταν απλώς εξαιρετικές. Επίσης καλό που βλέπαμε και την πορεία των σκέψεων του Tanjiro αν και σε ορισμένα κομμάτια μου φάνηκε υπερβολικό σε τι έκταση γινόταν, μου θύμισε Saint Seiya που θα σου περιέγραφαν και τον βήχα τους ξέρω 'γω πόσο μάλλον την κίνηση, αν κι εκεί το δέχομαι γιατί όλη η σειρά είναι ένα exposition. 


ySss0UF.jpg


#7 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2021 - 16:31

Το ξεκίνησα χτες, likeable χαρακτήρες, καλό setup περιμένω να δω για ποιο λόγο έκανε τόσο πάταγο. Μέχρι στιγμής από μάχες έχω δει μόνο δύο καθώς έχω φτάσει στο 5ο επεισόδιο μόλις.

Μου αρέσει πολύ το ost (έχουν πάρει τις χορωδίες από το gits) και το heavy brush που χρησιμοποιούν στον animation των επιθέσεων. Μου θυμίζει λίγο από Okami που είχε το ίδιο στυλ.


rsrGbGx.gif

#8 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2021 - 16:57

Είναι σίγουρα λίγο overrated, αλλα, έχοντας διαβάσει το μάνγκα, είναι όντως πολύ απολαυστικό συνολικά. Έχει όλα τα κλισέ που μπορεί κάποιος να φανταστεί, αλλά η εκτέλεση είναι αρμονική, οπότε δουλεύει μια χαρά. Η σκηνή που κόβει τον βράχο στα δύο στην αρχή είναι τέρμα ανατριχιαστική, όπως και πολλές άλλες σκηνές μετέπειτα. Γενικά σίγουρα αξίζει τον κόπο, απλά σίγουρα δεν νομίζω ότι είναι από τα τοπ έργα.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#9 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2022 - 10:30

Το λοιπόν, καλή σειρούλα, ωραία δράση, καλοί χαρακτήρες και τέλος πολύ καλό animation. Γενικά περνάς ευχάριστα την ώρα σου και δεν καταλαβαίνεις πως περνάνε τα επεισόδια.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί έκανε τόσο ντόρο αλλά αυτό δεν σημαίνει τελικά και κάτι αφού το σύνολο δεν είναι μπαρούφα που έχει τύχει με άλλες σειρές.

Ξεκίνησα και την ταινία, δεν νομίζω ότι θα διαφέρει ιδιαίτερα μιας και που βασίζεται στο manga οπότε δεν είναι filler όπως μας έχουν συνηθίσει τα μεγάλα shonen των προηγούμενων ετών.


rsrGbGx.gif

#10 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2022 - 14:53

Δεν έχω δει την ταινία, αλλά, έχοντας διαβάσει το αντίστοιχο αρκ στο μάνγκα, σε καμία περίπτωση δεν είναι φίλερ και μάλιστα θα έλεγα πως είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια του έργου  :riiight:


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#11 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2022 - 23:14

Είδα ότι έχει ξεκινήσει η νέα σεζόν, την βλέπεις;


rsrGbGx.gif

#12 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2022 - 23:24

Όχι, κάποια στιγμή θα το δω όλο το άνιμε, αλλά από την αρχή. Δεν έχω δει ούτε μισό λεπτό μέχρι τώρα, απλά δεν έχει προκύψει. Άσε που το μάνγκα το τελείωσα σχετικά πρόσφατα, οπότε το έχω φρέσκο φρέσκο. Το αρκ που καταλαβαίνω ότι καλύπτει η τωρινή σεζόν είναι επίσης πολύ καλό. Γενικά το έργο συνολικά έχει πολλά καλά σημεία, είναι αρκετά σφιχτοδεμένο, αξίζει σίγουρα.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#13 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Ιανουάριος 2022 - 12:48

Πάει και η ταινία, πολύ καλή, φοβερό animation και τελική μάχη.

Επίσης ...

 

Spoiler:


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: shonen, supernatural