Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Yuri!!! on Ice - ユーリ!!! on ICE

figure skating sports romance comedy FEELS Fall 2016 MAPPA Studio

  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 May 2018 - 13:37

Yuri!!! on Ice - !!! on ICE

 

We were born to make history!!!

 

 

HqUaHEI.jpg

AniDB| MAL| Wikipedia|

 

O Come All Ye Faithful

 

Το Yuri!!! on Ice είναι ένα anime για το figure skating. Είναι επίσης ένα anime για την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία, το σεβασμό, την ευγενή άμυλλα, τη συναισθηματική ανάπτυξη και την καλλιτεχνική έκφραση. Πάνω από όλα όμως είναι ένα σημαντικό anime, όχι επειδή σάρωσε βραβεία αλλά επειδή κατάφερε μέσω της απλότητας του να θίξει με τρυφερότητα πολύπλοκα ζητήματα χωρίς να τα ευτελίζει.

 

Υπόθεση

 

Προσπαθώντας να συνέλθει από την συντριπτική του ήττα στο Grand Prix Finale, o Yuri Katsuki, άλλοτε ο πιο πολλά υποσχόμενος αθλητής του καλλιτεχνικού πατιναζ στην Ιαπωνία, επιστρέφει στο πατρικό του για να αξιολογήσει τις επιλογές για το μέλλον του. Στα 23 του, το περιθώριο για επιτυχία στο καλλιτεχνικό πατιναζ στενεύει διαρκώς και η αγάπη του για το φαί και η τάση του να παίρνει εύκολα βάρος δεν βοηθάνε ιδιαίτερα.

Παρόλαυτα, όταν ένα βίντεο του που εκτελεί το πρόγραμμα του Victor Nikiforov, 5 φορές παγκοσμιου πρωταθλητή, γίνεται viral, ο Yuri βρίσκει ξαφνικά τον εαυτό του κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο ίδιος ο Victor εμφανίζεται στο σπίτι του και προσφέρεται να γίνει ο μέντορας και προπονητής του. Ως ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του, ο Yuri δέχεται με χαρά, ξεκινώντας την προσπάθειά του να επανέλθει στην διεθνή σκηνή. Αλλά ο ανταγωνισμός είναι έντονος, καθώς ένα ανερχόμενο αστέρι από τη Ρωσσία, ο Yuri Plisetsky, είναι αποφασισμένος να νικήσει τον Yuri και να ξανακερδίσει τη διδασκαλία του Victor.

 

Λίγα λόγια για τους Συντελεστές

 

To anime είναι μια παραγωγή του Studio MAPPA (δεν έχω λόγια για ένα τόσο επιτυχημένο όνομα), σκηνοθεσίας Sayo Yamamoto και σενάριο από τη Mitsurō Kubo. Στο σχεδιασμό των χαρακτήρων ο Tadashi Hiramatsu ενώ τη μουσική συνέθεσαν οι Taro Umebayashi και Taku Matsushiba. Οι χορογραφίες είναι από τον Kenji Miyamoto, o οποίος παρείχε και τα ηχητικά εφέ εκτελώντας ο ίδιος κάποιες χορογραφίες. Να σημειωθεί εδώ ότι η σκηνοθέτης έχει στο βιογραφικό της δουλειές όπως το πολυαγαπημένο μου Michiko to Hatchin καθώς και το Lupin the Third: The Woman Called Fujiko Mine.

 

Εντυπώσεις

 

Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε ότι είμαι ρομαντική ψυχή που συγκινείται εύκολα. Αυτή ήταν η μοναδική προειδοποίηση ότι η αντικειμενικότητά μου είναι compromised.

Το anime ξεκινάει με τον Yuri να βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο της καριέρας του και της ψυχολογίας του. Οι σωματικές και διανοητικές απαιτήσεις για έναν επαγγελματία αθλητή είναι τεράστιες και ο Yuri έχει χάσει την έμπνευση και τη δύναμη να συνεχίσει το καλλιτεχνικό πατιναζ ύστερα από τη συντριπτική του ήττα αλλά πολύ πιθανό αρκετά πιο πριν. Αυτό όμως που δεν έχει χάσει ακόμα είναι ο απεριόριστος θαυμασμός του για τον Victor Nikiforov, έτσι όταν ο Victor εμφανίζεται εν μέσω της υπαρξιακής του κρίσης και προσφέρεται να τον προπονήσει, ο Yuri ανακαλύπτει ότι δεν έχει χάσει ακόμα τη θέλησή του για διάκριση και την αγάπη του για το άθλημα.

 

Η σχέση του Yuri με τον Victor είναι μία σχέση αγάπης.  Αγάπη που γεννιέται από τον αμοιβαίο θαυμασμό και εκτίμηση, αγάπη που εδραιώνεται μέσα από τις κοινές εμπειρίες και προσπάθειες, κοινούς θριάμβους και απογοητεύσεις, αγάπη που πολύ ήρεμα και διακριτικά, χωρίς ιδιαίτερες εκρήξεις και πυροτεχνήματα, γίνεται ρομαντική όσο το διστακτικό προς το παρόν μετατρέπεται σε ένα σίγουρο για πάντα. Η αποτύπωση της σχέσης των δύο πρωταγωνιστών πέρα από όμορφη και συγκινητική, είναι αρκετά ρεαλιστική ξεφεύγοντας από τις πεπατημένες των shounen ai και yaoi, αποφεύγοντας να ακολουθήσει τα χιλιοειδωμένα tropes που μαστίζουν τα προανεφερθέντα είδη. Η απλότητα με την οποία περνάει το μήνυμα ότι η αγάπη είναι αγάπη είναι αγάπη, την πήγε από μια τυχαία σειρά anime με καλλιτεχνικό πατιναζ, σε μια σειρά με τεράστια πολιτισμική επιρροή.

 

Όμως θα ήταν άδικο να εξαντλούσαμε τη συζήτηση για την αγάπη, που είναι ένα από τα βασικά θέματα της σειράς, στη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Όλες οι εκφάνσεις της διαχέονται σε όλη τη σειρά. Μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες της σειράς είναι και το ταξίδι του Ρώσσου Yuri από ένα κακομαθημένο πιτσιρίκι με σύμπλεγμα ανωτερότητας σε έναν νέο άνθρωπο που εκτιμάει τους συναθλητές του και τρέφεται από το ταλέντο τους. Από ένα συναισθηματικά απομονωμένο παιδί, που μεγάλωσε με τον παππού του, ο οποίος αποτελούσε και την μοναδική επαφή του με την μη ρομαντική αγάπη, σε έναν άνθρωπο που αρχίζει και μαθαίνει ότι το να αφήσεις την καρδιά σου ανοιχτή στη φιλία δεν είναι και το πιο τραγικό πράγμα στον κόσμο...

 

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω το άλλο βασικό θέμα της σειράς, το καλλιτεχνικό πατιναζ, την κινητήριο δύναμή της. Κάθε πρόγραμμα που εκτελείται από κάθε αθλητή είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι. Την ώρα που χορεύουν οι αθλητές, οι σκέψεις τους οπτικοποιούνται. Δεν είναι απλά τριπλά λουτζ και τετραπλά φλιπς, είναι οι αγωνίες τους, οι χαμένες αγάπες τους, τα άγχη και τα όνειρά τους. Πραγματικά, νιώθεις ότι αυτοί οι άνθρωποι καταθέτουν την ψυχή τους στον πάγο. Δεν είναι ρομπότ προγραμματισμένα να αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, είναι άνθρωποι και η σειρά κάνει εξαιρετική δουλειά εξανθρωπίζοντάς τους την ώρα που χορεύουν.

 

Η σειρά δεν είναι κάτι βαρύ, μόλις 12 επεισόδια, βλέπεται πανεύκολα και άνετα, αβάδιστα και αβασάνιστα. Είναι αστεία και σου ζεσταίνει την ψυχή χωρίς να χάνει το βάθος της. Είναι ένα δροσερό γλυκό ανάμεσα σε γεύματα. Δεν θα σας αλλάξει τη ζωή αλλά θα την κάνει για λίγο πιο όμορφη.

 

Πολιτισμική Επιρροή

 

Η σειρά κέρδισε τρία βραβεία στο Tokyo Anime Award Festival, ένα Japan Character Award και εφτά βραβεία στα Anime Awards του Crunchyroll. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ δεν πολυενδιαφέρομαι για τα βραβεία οπότε ας προχωρήσουμε σε αυτά που έχουν σημασία.

 

Όπως ήδη θα έχετε υποψιαστεί, η ανέμελη [sic] παρουσίαση μιας ρομαντικής σχέσης ανάμεσα σε δύο άντρες δεν πέρασε απαρατήρητη. Πολλοί έδωσαν εύσημα στη σειρά και άλλοι άσκησαν κριτική ότι η παρουσίαση αυτή είναι μη ρεαλιστική (δεδομένου ότι οι δύο πρωταγωνιστές είναι από δύο χώρες με αυξημένο ομοφοβικό συναίσθημα σε ένα άθλημα μη ανεκτικό παρόλο που κάποιος θα περίμενε διαφορετικά λαμβάνοντας υπόψη την πιο καλλιτεχνική του φύση σε αντιπαραβολή με πιο μάτσο και επιθετικά αθλήματα όπως το ice hockey για παράδειγμα).

 

Παρόλο που η κριτική αυτή είναι σαφώς δεκτή, προσωπική μου άποψη είναι ότι κάποιες φορές η τέχνη δεν είναι αναγκαίο να αποτυπώνει καταστάσεις όπως είναι στην πραγματικότητα αλλά καταστάσεις όπως θα μπορούσαν να είναι στην ιδανική τους μορφή κανονικοποιώντας κατά κάποιο τρόπο "μη αποδεκτές" συμπεριφορές, συμβάλλοντας στην ευρύτερη αποδοχή τους. Για αυτό το λόγο, για μένα, το Yuri!!! on Ice είναι ένα σημαντικό anime χωρίς να είναι το απόλυτο καλλιτεχνικό αριστούργημα.

 

Από τους μεγαλύτερους fans της σειράς είναι και πραγματικοί πασίγνωστοι αθλητές του καλλιτεχνικού πατιναζ. Δεν γίνεται να μην αναφέρω την Evgenia Medvedeva, που μόλις στα 18 της δεν έχει αφήσει μετάλιο που να μην έχει πάρει, η οποία είναι γνωστή otaku έχοντας μάλιστα χορέψει ντυμένη sailormoon στο Tokyo World Trophy το 2017 στο θέμα της sailormoon ξεσηκώνοντας το κοινό και κερδίζοντας την αναγνώριση από τους δημιουργούς της σειράς

 

Youtube Video

 

C-Hqa-3UQAAS-Tz.jpg

 

Στους χειμερινούς Ολυμπιακούς στην Pyeongchang, η Miu Suzaki και ο Ryuichi Kihara χόρεψαν στο opening της σειράς, συγκινώντας fans ανά την υφήλιο που άκουσαν τη λέξη anime από σχολιαστές Ολυμπιακών Αγώνων και έχασαν ομαδικά την ψυχραιμία τους στο twitter

 

Youtube Video

 

Δεν θέλω να κουράσω απαριθμώντας όλους τους αθλητές που έδειξαν την αγάπη τους για τη σειρά αλλά πρέπει πρέπει πρέπει να αναφέρω τον λατρεμένο μου Adam Rippon, χάλκινο Ολυμπιονίκη στους Χειμερινούς της Pyeongchang και πρώτο ανοιχτά gay αθλητή που κέρδισε Ολυμπιακό μετάλιο σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που εννοείται είναι ένθερμος fan της σειράς.

 

C5ngypsVMAAPzVf.jpg

 

 


Bonus

 

Στη σειρά ο Victor κυκλοφορεί παντού με ένα κουτί χαρτομάντηλα στο σχήμα του σκύλου του, τον οποίο δεν μπορεί να έχει μαζί του στους αγώνες.

 

C_-3Fc4UIAIPbQa.jpg

 

Πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι homage στο κουτί από χαρτομάντηλα στο σχήμα του Winnie the Pooh που κουβαλάει παντού μαζί του ο Yuzuru Hanyu (δεύτερη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης στους Χειμερινούς της Pyeongchang) , ο οποίος δεν κατάφερε να το έχει μαζί του στους Ολυμπιακούς λόγω προβλημάτων με τους σπόνσορες και μόλις τελέιωσε το πρόγραμμα του, οι fans του γέμισαν την πίστα με εκατοντάδες Winnie the Pooh.

 

Και φυσικά ο Yuzuru Hanyu δεν θα μπορούσε να μην χορέψει με μουσική από το Yuri!!! on Ice ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι υπήρξε η έμπνευση για τον ίδιο τον Yuri

 

Youtube Video

 

 

Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω για να σας πείσω, δείτε το είναι καλή σειρά!

 

Yes, We were born to make history!


xbJ3b2w.jpeg


#2 giorgos1313

giorgos1313

    Starting...

  • Members
  • 20 posts

Posted 06 May 2018 - 14:12

Εγώ έβλεπα παντού σχόλια ότι ήταν το ανιμε της χρονιάς κτλ και ειδικά είχα δει ένα σχόλιο από μια που είπε είχε παρατήσει τα ανιμε αλλά αυτό την έκανε να επιστρέψει .. και λέω ας το δω . Μετά κατάλαβα ότι δεν είναι τόσο για αγόρια η σειρά :P
Spoiler:

Σε κορίτσια πιστεύω θα αρέσει

Edited by giorgos1313, 06 May 2018 - 14:13.


#3 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 May 2018 - 14:16

Μετά κατάλαβα ότι δεν είναι τόσο για αγόρια η σειρά :P

 

Θέλω να μου εξηγήσεις τί είναι αυτο που κάνει μια σειρά κατάλληλη για αγόρια.


xbJ3b2w.jpeg


#4 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 06 May 2018 - 15:06

Δεν έχω δει τη σειρά, αλλά απ' όσα έχω δει σχετικά μ' αυτή, προτιμήστε κάποια έκδοση με πηγή τα blu-rays. Η παραγωγή της είχε κάποια ζόρια που είχαν σαν αποτέλεσμα η έκδοση που έφτασε στο Crunchyroll (που φτάνει πιο νωρίς απ' ότι στην ιαπωνική τηλερόραση για να μπορέσουν να την υποτιτλίσουν) είχε θεματάκια τα οποία διόρθωσαν στο μεταξύ για την ιαπωνική τηλεόραση (που τους παίρνει να το πάνε μέχρι τελευταία στιγμή). Άσε που τα blu-rays μοσχοπούλησαν 

 

mono, ούτε λέξη για τη σκηνοθέτη;



#5 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 May 2018 - 15:20


mono, ούτε λέξη για τη σκηνοθέτη;

 

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Παρασύρθηκα τόσο πολύ από την συναισθηματική επίδραση που είχε πάνω μου η σειρά και ήθελα να γράψω τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα που μου διέφυγε. Θα επανορθώσω πάραυτα και ευχαριστώ για το σχόλιο!


xbJ3b2w.jpeg


#6 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 06 May 2018 - 16:02

Επίσης μια σημείωση σχετικά μ' αγοράκια και κοριτσάκια. Υπάρχουν σκηνοθέτριες άνιμε που είναι εξαιρετικές στο ν' απεικονίζουν ερωτισμό ανεξαρτήτως φύλου. Η Sayo Yamamoto του Yuri on Ice έχει κάνει επίσης το spin-off του Lupin με πρωταγωνίστρια τη Fujiko Mine και το 20ο επεισόδιο του Space Dandy με μερικές από τις πιο σέξυ πόζες στη σειρά (παραδείγματα εδώ κι εδώ κι εδώ), ενώ η Shouko Nakamura (chief director στο Penguindrum, δηλαδή βοηθός του Ikuhara) έχει σκηνοθετήσει τόσο την BL ταινία Doukyusei όσο και το 2ο επεισόδιο του Darling in the Franxx



#7 giorgos1313

giorgos1313

    Starting...

  • Members
  • 20 posts

Posted 07 May 2018 - 01:34

Θέλω να μου εξηγήσεις τί είναι αυτο που κάνει μια σειρά κατάλληλη για αγόρια.

Εμμ είναι ελαφρή yaoi ?
Έχω δει πολλά ρομάντζα αλλά να δω μια αγάπη μεταξύ 2 αγοριών είναι κάπως ...
Επίσης και στο ending είχε αντρικό στριπτιζ ...
Απλά η σειρά απευθύνεται ποιο πολύ σε κορίτσια

Edited by giorgos1313, 07 May 2018 - 01:34.


#8 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 May 2018 - 02:44

Εμμ είναι ελαφρή yaoi ?
Έχω δει πολλά ρομάντζα αλλά να δω μια αγάπη μεταξύ 2 αγοριών είναι κάπως ...
Επίσης και στο ending είχε αντρικό στριπτιζ ...
Απλά η σειρά απευθύνεται ποιο πολύ σε κορίτσια

 

Ας ξεκινήσω από τα εύκολα. Το ending ΔΕΝ είχε αντρικό στριπτιζ. Στο τέλος ενός μόνο επεισοδίου έδειξαν σκηνές από ένα πάρτυ που διάφοροι αθλητές είχαν πιει υπερβολικά και κάναν pole dancing. Η όλη σκηνή απλά ήταν αστεία και η σειρά την απέδωσε σαν αστεία.

 

Πάμε στα λιγότερα εύκολα. Η σειρά δεν είναι βαρύ ούτε ελαφρύ ούτε μεσαίου βάρους yaoi. Δεν επικεντρώνονται καν στην ρομαντική σχέση μεταξύ των πρωταγωνιστών για το μεγαλύτερο μέρος της. Βασικό της θέμα είναι οι σχέσεις των αθλητών μεταξύ τους, τα όνειρα και οι αγωνίες καθενός και η ανάπτυξη της σχέσης ενός μαθητή με το μέντορά του, η οποία κάποια στιγμή παίρνει μια ρομαντική διάσταση. Αποφεύγει το 99% των στερεοτύπων που βρίσκεις στο yaoi genre και καταχρηστικά θα μπορούσες να πεις ότι είναι shounen ai.

 

Τώρα τα πιο δύσκολα. Καταλαβαίνω ότι για διάφορους λόγους το να βλέπεις δύο άντρες να αγαπιούνται σε σοκάρει. Δεν μπορώ να διανοηθώ καν τον λόγο αλλά αυτό είναι αποκλειστικά δικό σου πρόβλημα.

 

Αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι τί σε κάνει να πιστεύεις ότι πρώτον τα αγόρια δεν βλέπουν anime με συναισθήματα ή ότι τα υπόλοιπα αγόρια σοκάρονται όπως εσύ και δεν θεωρούν εντελώς φυσιολογικό δύο άντρες να αγαπιούνται. Δεύτερον δεν καταλαβαίνω τί σε κάνει να πιστεύεις ότι τα κορίτσια απαραίτητα είναι αυτά που τους αρέσει να βλέπουν anime με θέματα όπως η αγάπη, η φιλία και ο αθλητισμός. Νομίζω εντελώς λανθασμένα αποδίδεις χαρακτηριστικά στα δύο φύλα με βάση τις δικές σου προσωπικές εμπειρίες και καταλήγεις σε παντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα. Ναι ξέρω είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεπεράσεις τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις με τις οποίες λίγο πολύ όλοι μεγαλώσαμε, οι οποίες υπαγορεύουν ότι οι άντρες δεν κλαίνε και οι γυναίκες είναι ντελικάτα λουλουδάκια  αλλά κάνε μας τη χάρη και μην γενικεύεις με βάση τις δικές σου προκαταλήψεις.

 

Είναι σαφές ότι η σειρά δεν απευθυνόταν σε σένα αλλά άσε τα υπόλοιπα αγόρια και τα υπόλοιπα κορίτσια να αποφασίσουν για τον εαυτό τους.

 

Μπορεί να το δεις και να σου αρέσει, μπορεί να το δεις και να μην σου αρέσει αλλά τα θέματα του yuri on ice είναι πανανθρώπινα και πολύ απλά απευθύνεται σε όλους.


xbJ3b2w.jpeg


#9 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 07 May 2018 - 07:08

Κοίταξε, Μόνο. Το θέμα εδώ είναι απλώς ότι ίσως κάποιοι να νιώθουν άβολα στην ιδέα ότι δύο αγόρια φιλιούνται κλπ. Αλλά ισχύει ότι δεν επικεντρώνεται στην σχέση μεταξύ τους. Είναι και πιο πολύ αγνη αγάπη παρά σεξουαλική. Όπως και να έχει, και εγώ θα ένιωθα άβολα αν θα παρακολουθούσα yaoi. Δεν σημαίνει ότι με σοκάρει ή με αηδιάζει ή με κάνει να μισώ τους homosexual.

Σκεφτόμουν να το δω το άνιμε κάποια στιγμή, αλλά το fandom λίγο με αποθαρρυνε επειδή είχαν όλοι τους την τάση να σπαμμαρουν με Yuri on ice επί ένα εξάμηνο. Ήταν εκνευριστικο να βλέπω συνέχεια φανγκουρλς του Βίκτορ να ουρλιάζουν και να ψηφίζουν το οπενινγκ σαν καλύτερο του 2016 ακόμη κι αν ήταν προφανές ότι δεν ηταν και ακόμη κι αν ήταν προφανές ότι το διάλεξαν τελείως βεβιασμένα. Δεν έχω τίποτα εναντίον του άνιμε, απλώς δεν έχω τη διάθεση :P

Edited by Angel.tze, 07 May 2018 - 07:15.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#10 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 07 May 2018 - 07:23

Εμένα το Yuri on Ice δε με είχε ενθουσιάσει ιδιαίτερα στο αθλητικό κομμάτι, έβλεπα και τη streaming έκδοση που είχε προβλήματα στο animation και δε θεωρώ ότι δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους τους χαρακτήρες αλλά στο κομμάτι της σχέσης των δύο βασικών νομίζω έκανε εξαιρετική δουλειά. Το λέω γιατί παρουσιάστηκε σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό που εξελίχθηκε στο παρασκήνιο, το αποδέχτηκαν τα κοντινά τους πρόσωπα χωρίς να παρουσιαστεί ως κάτι για το οποίο θα πρέπει να γίνει μεγάλο θέμα, δεν είχε δράμα και σίγουρα τίποτα το άβολο.

 

Νομίζω το μόνο πράγμα που το κάνει να φαίνεται ότι θα είναι άβολο είναι η κοινωνία που σε κάνει να νιώθεις ότι πρέπει να νιώθεις άβολα βλέποντας κάτι τέτοιο όταν έχουμε δει πολλές σειρές με σχέσεις άνδρα και γυναίκα που είναι πραγματικά άβολες και προβληματικές στην αλληλεπίδρασή τους και παρουσιάζονται ως κάτι το φυσιολογικό. Δεν λατρεύω ούτε εγώ το fandom του Yuri on Ice αλλά γενικά δεν λατρεύω και τους shippers οποιαδήποτε σειράς και πόσο υπερβολικοί μπορούν να γίνουν για οποιοδήποτε pairing. Οι fans ωστόσο δεν είναι δείγμα του πόσο μπορείς να ευχαριστηθείς μια σειρά, απλώς μπορεί να κάνουν πιο δυσάρεστη ή πιο ευχάριστη την αναζήτηση κάποιου για fanarts, θεωρίες κλπ..


ySss0UF.jpg


#11 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 07 May 2018 - 07:52

Μα και στο JoJo έχει μπόλικα σχεδόν γυμνά σώματα και κανείς δεν παραπονιέται. Η σειρά σαν concept και παρουσίαση μου άρεσε ΑΛΛΑ ο Γιουρι(jp) είναι εντελώς αχώνευτος. Εκεί που παρομοίαζε τον εαυτό του με σούπα ενώ έκανε πατινάζ

DROPPED

R

O

P

P

E

D

 

Το τραγούδι του opening κι εμένα μου άρεσε πολύ!



#12 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 07 May 2018 - 10:17

Έλα ρε 1451 εκεί ήταν που ψόφησα στο γέλιο, πιστεύω αν έλεγε ότι είμαι ο καλύτερος και θα τα καταφέρω (γκανμπαριμασ) δεν θα ταίριαζε στην σειρά.

Επίσης πιστεύω είναι ένας καλός τρόπος να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις το άγχος με το να "ευτελίσεις" την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. ~άσχετο!

 

Σχετικά με τη σειρά, είναι ένα πολύ καλό rom com που έτυχε να έχει δύο τύπους για πρωταγωνιστές.

Δεν νομίζω ότι θα το χαρακτήριζα yaoi ή shonen ai γιατί παίζει μπαλίτσα κυρίως με στοιχεία που θα βρει κάποιος στο romance/comedy genre.

Αν και δεν ασχολούμαι με τα δύο συγκεκριμένα είδη, έχω μία εντύπωση για τα στερεότυπα που παίζουν εκεί και θεωρώ πως δεν ταιριάζει τόσο πολύ.

 

Τώρα για το περιεχόμενο και το θέμα που πραγματεύεται η σειρά, δεν υπάρχει κάτι που να σας σοκάρει, ίσα ίσα που πιστεύω ότι παραήταν ελαφριά η προσέγγιση για το buzz που έκανε.

Πιστεύω ότι οι Ιάπωνες είναι αρκετά πουριτανοί κι ότι θα ήταν κάτι που θα επηρέαζε την σειρά με αποτέλεσμα να είναι ένα kimi no todoke (30+ επεισόδια για ένα φιλάκι, γκαντ νταμιτ) με ice skating.

Στην συγκεκριμένη σειρά επειδή είναι μικρή έλεγα θα ήταν μία σκηνή στο τέλος με κάτι σκιές που θα πήγαιναν να ρίξουν ένα kissu και φραπ θα τελείωνε το επεισόδιο.

Ευτυχώς είχε τις στιγμές της που η αλήθεια λόγο του παραπάνω συλλογισμού δεν περίμενα ότι θα δω σε σειρά με τόση επιτυχία.

Επίσης η όλη σχέση των δύο πρωταγωνιστών σερβίρεται με πάααααααααααααααρα πολύ humor και chibi στιγμιότυπα (μερικές φορές δηλαδή κουράζανε κιόλας) κάτι που κάνει την σειρά αρκετά ευχάριστη.

 

Τώρα για το κομμάτι που αφορά το σπορ, αν και μπαίνει κάπως σε δεύτερη μοίρα, μου άρεσε η προσέγγιση που υπήρχε και αντί απλά να μας δείχνουν το πρόγραμμα του καθενός, μας δείχνουν τι σκέφτονται εκείνη την ώρα και πως επηρεάζει την απόδοση τους.

Να πω την αλήθεια πίστευα ότι σαν άθλημα δεν είχε κανένα είδους στρατηγικής κι ότι απλά καβαλάς τα πέδιλα και κάνεις το νούμερο σου όσο καλύτερα μπορείς αλλά τελικά δεν είναι έτσι. Άντε μάθαμε κάτι ακόμα!

Η αλήθεια είναι πως ελπίζω να ανέβει αρκετά σαν άθλημα να κάνουν ένα anime σαν το Hajime no Ippo ή σαν το Kuroku! ICE SKATING SUPER SAYAN!  :riiight:

To animation στις συγκεκριμένες σκηνές αν και καλό πιστεύω ήθελε λίγη δουλίτσα στο συγχρονισμό μεταξύ αθλητή και background. Μερικές φορές φαινόταν σαν να επέπλεε μέσα στο σκηνικό.

Υποθέτω μάλλον είναι τα προβλήματα που αναφέρθηκαν νωρίτερα.

 

Για το fandom δεν έχω άποψη, μένω στην σπηλιά μου, οπότε δεν είχα κάποια εντύπωση για το τι συνέβαινε στα intertubz για να με αποτρέψει από το να το δω!  :yawn2:

Και τώρα spoilz

 

Spoiler:

 

Τέσπα δείτε το (αν σας αρέσουν τα rom coms), είναι για όλους και δεν έπαθα κάτι, το ίδιο ουρουκ χάι που ήμανε πριν είμαι και τώρα!  :dazed:

 

ps: Περί σοκ, περπατήστε από Πεδίον του Άρεως μέχρι Ομόνοια και μετά Σύνταγμα στις 5 το πρωί να το συζητήσουμε, τα υπόλοιπα είναι φιοριτούρες! Το κάνα την Παρασκευή και μπορώ να πω πως πραγματικά σοκαρίστηκα!


rsrGbGx.gif

#13 giorgos1313

giorgos1313

    Starting...

  • Members
  • 20 posts

Posted 07 May 2018 - 10:21

Momo στα πρώτα που λες έχεις δίκιο αλλά μετά το ξεφεύγεις το θέμα και το πας σε ποιο κοινωνικό επίπεδο και τέτοιες συζητήσεις δεν βγάζουν ποτέ άκρη...

Είναι αυτο που λέει η Angeltze

Το Jojo προσωπικά δεν το βλέπω λόγο του σχεδιου αλλά στους περισσοτερους αρέσει για τις μάχες σίγουρα

Edited by giorgos1313, 07 May 2018 - 10:23.


#14 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 07 May 2018 - 10:33

Άσχετο αλλά μιας και που αναφέρθηκε το Jojo, η ενσάρκωση του JJ από τον seiyu που τον κάνει είναι απίθανη!

JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ STYLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!  :8):


rsrGbGx.gif

#15 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 May 2018 - 11:53

Κοίταξε, Μόνο. Το θέμα εδώ είναι απλώς ότι ίσως κάποιοι να νιώθουν άβολα στην ιδέα ότι δύο αγόρια φιλιούνται κλπ. Αλλά ισχύει ότι δεν επικεντρώνεται στην σχέση μεταξύ τους. Είναι και πιο πολύ αγνη αγάπη παρά σεξουαλική. Όπως και να έχει, και εγώ θα ένιωθα άβολα αν θα παρακολουθούσα yaoi. Δεν σημαίνει ότι με σοκάρει ή με αηδιάζει ή με κάνει να μισώ τους homosexual.

Σκεφτόμουν να το δω το άνιμε κάποια στιγμή, αλλά το fandom λίγο με αποθαρρυνε επειδή είχαν όλοι τους την τάση να σπαμμαρουν με Yuri on ice επί ένα εξάμηνο. Ήταν εκνευριστικο να βλέπω συνέχεια φανγκουρλς του Βίκτορ να ουρλιάζουν και να ψηφίζουν το οπενινγκ σαν καλύτερο του 2016 ακόμη κι αν ήταν προφανές ότι δεν ηταν και ακόμη κι αν ήταν προφανές ότι το διάλεξαν τελείως βεβιασμένα. Δεν έχω τίποτα εναντίον του άνιμε, απλώς δεν έχω τη διάθεση :P

 

Καταλαβαίνω γιατί να μην θέλει να δει ένας straight άντρας yaoi γιατί τα yaoi έχουν σεξουαλικές σκηνές μέσα και άμα δεν κουνάει την βάρκα σου απλά δεν την κουνάει. Όμως να αισθάνεσαι άβολα επειδή δύο άντρες περίπου φιλήθηκαν και υποννοείται ότι είναι σε σχέση είναι προβληματικό. Δηλαδή το ίδιο άβολα θα ααισθανόσουν αν ένας φίλος σου ήταν σε σχέση με έναν άλλο φίλο σου? Δεν σου είπα να κάνουν σεξ μπροστά σου αλλά αν αισθάνεσαι άβολα με ένα καρτουν τότε πώς είναι στην πραγματική ζωή? Και πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ζήσουν μια ζωή όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι αν όλοι οι γύρω τους αισθάνονται "άβολα"? Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να είναι όλοι οι άνθρωποι καλά και ευτυχισμένοι τότε πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να το ξεπεράσεις.

 

Οι προβληματικές συμπεριφορές των fandoms είναι λίγο πολύ γνωστές, ποτέ δεν επηρέασε την δικιά μου απόλαυση για μια σειρά. Επίσης εγώ έχω λατρέψει το op οπότε περί ορέξεως μοριακή κουζίνα.


Νομίζω το μόνο πράγμα που το κάνει να φαίνεται ότι θα είναι άβολο είναι η κοινωνία που σε κάνει να νιώθεις ότι πρέπει να νιώθεις άβολα βλέποντας κάτι τέτοιο όταν έχουμε δει πολλές σειρές με σχέσεις άνδρα και γυναίκα που είναι πραγματικά άβολες και προβληματικές στην αλληλεπίδρασή τους και παρουσιάζονται ως κάτι το φυσιολογικό.

 

Αυτό.

 

Momo στα πρώτα που λες έχεις δίκιο αλλά μετά το ξεφεύγεις το θέμα και το πας σε ποιο κοινωνικό επίπεδο και τέτοιες συζητήσεις δεν βγάζουν ποτέ άκρη...

Είναι αυτο που λέει η Angeltze

 

 

Είναι mono και είναι ο Angeltze.

 

Αν οι συζητήσεις σε κοινωνικό επίπεδο δεν βγάζαν άκρη τότε θα ήμασταν ακόμα στο Μεσαίωνα. Οι κοινωνίες προχωράνε επειδή γίνονται αυτές οι συζητήσεις. Αν δεν θες να τις κάνεις μην ξεκινάς προτάσεις με "στα αγόρια αρέσει αυτό..." και "στα κορίτσια αρέσει εκείνο..."

 

Έκανες αυθαίρετες γενικεύσεις για το τί αρέσει στο κάθε φύλο χωρίς ποτέ να εξηγήσεις το σκεπτικό σου. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί υπάρχει πρόβλημα με αυτό, τότε δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε θεωρώ.


xbJ3b2w.jpeg




Also tagged with one or more of these keywords: figure skating, sports, romance, comedy, FEELS, Fall 2016, MAPPA Studio