Κεφάλαιο 7- Ιατρικό Fanservice
--------------------------------------------------------
Ουρά από πελάτες είχε στηθεί στο τραπέζι πόκερ μετά την φυγή της Yoko. Η Franka είχε αποφασίσει να αποκαλύψει πως ήταν εκείνη που είχε κλέψει το κουτί πρώτων βοηθειών, με σκοπό να εκμεταλλευτεί το πτυχίο ιατρικής της. Πρώτος στην σειρά ήμουν εγώ και μετά ακολουθούσαν οι υπόλοιποι πέντε ύποπτοι. Η ιατρός κάπνιζε στο γραφείο της.
‘’Τι σε ενοχλεί μπάρμαν, πες μου.’’ μου είπε μόλις κάθισα.
‘’Να, έχω παρατηρήσει πως είμαι εθισμένος στο αλκοόλ. Τι με συμβουλεύετε?’’
‘’Ξεκίνα το κάπνισμα. Πενήντα ευρώ. Επόμενος.’’
Τα έσταξα και γύρισα στην θέση μου να συνεχίσω το ποτό μου. Ακολούθησε ο Καπετάνιος.
‘’Ακούω.’’ είπε η Franka σημειώνοντας παράλληλα στα πρακτικά.
‘’Τελευταία έχω πόνο από τα αρθριτικά μου. Ειδικά στα γόνατα και πιο συγκεκριμένα όταν έχει υγρασία.’’ είπε εκείνος με ασθενικό βλέμμα.
‘’Να χρησιμοποιείς το κλιματιστικό σου για να ρυθμίζεις την θερμοκρασία και υγρασία του δωματίου.’’
‘’Και να επιδεινώσω το φαινόμενο του θερμοκηπίου? Αποκλείεται!’’ είπε κατηγορηματικά ο άντρας.
‘’Εντάξει, σου γράφω παρακεταμόλη των χιλίων μιλιγκράμ.’’
‘’Και να βάλω στο στόμα μου τα τερατουργήματα του ανθρώπου? Αρνούμαι.’’
‘’Πάρε αυτό καλύτερα. Αλοπεριντίν ενέσιμο, αυτό είναι το φάρμακα σου. Πενήντα. Επόμενος.’’
Ο άντρας έφυγε σκυθρωπός και στην θέση του έκατσε η Kagura.
‘’Πες μου.’’
‘’Έχω πρόβλημα με την καρδιά μου.’’ είπε όσο πιο εμπιστευτικά μπορούσε η κακιασμένη μάγισσα.
‘’Αρρυθμίες, πόνο, αίσθημα βάρους?’’
‘’Δεν χτυπάει!’’
‘’Ασφυγμία δηλαδή. Επικοινωνήστε με αυτό το νούμερο.’’
‘’Τι αριθμός είναι αυτός?’’ τα μάτια της Ασιάτισσας σχεδόν κρύφτηκαν στα βλέφαρα της καθώς διάβαζε τα νούμερα από απόσταση.
‘’Γραφείο τελετών. Πενήντα. Άλλος.’’
Ο Takao κάθισε και το πόδι του τρεμόπαιζε νευρικά κάτω από το τραπέζι.
‘’Τι έχετε?’’
‘’Έχω πρόβλημα με την σεξουαλική μου ζωή.’’
‘’Συνηθισμένο πρόβλημα στους άντρες. Μειωμένη λίμπιντο, πρόωρη εκσπερμάτιση? Μην ντρέπεστε, σε επαγγελματία μιλάτε.’’
‘’Τίποτα από τα παραπάνω. Βλέπετε, δεν βρίσκω κοπέλα.’’
‘’Μάλιστα.’’ η Franka πήρε το τηλεκοντρόλ, άνοιξε την τηλεόραση και μετά από λίγο ψάξιμο το άφησε στον SKAI.
‘’Μα τι κάνετε?’’ τραύλισε ο νεαρός Ιάπωνας.
‘’Περιμένω να με δω στο Power of Love. Πενήντα ευρώ. Επόμενος.’’
Το έπικ δίδυμο είχε αγνοήσει τις οδηγίες και είχαν καταλάβει την ίδια θέση στην σειρά. Πέρασαν μαζί μπροστά στην ειδικό.
‘’Ας μας πει ο Popuko πρώτη.’’ χαμογέλασε η Franka να την κάνει να νιώσει άνετα.
‘’Μουδιάζει το δάκτυλο μου.’’ κούρνιασε δραματικά στην καρέκλα της.
‘’Ποιο ακριβώς?’’
‘’Να αυτό.’’ το μεσαίο της δάκτυλο εκτάθηκε στον αέρα με τα υπόλοιπα σε κάμψη.
‘’Βάλτο στον κώλο σου να γιάνει. Pipimi, εσύ τι έχεις.’’
‘’Το χέρι μου τινάζεται ακούσια.’’ οι δικοί της μαννερισμοί ήταν σε λογικότερα πλαίσια. Η Franka άπλωσε τα χέρια της να την εξετάσει.
‘’Πως ακριβώς?’’
‘’Να έτσι.’’ ο δεξής της αγκώνας κάμφθηκε και το αριστερό της χέρι τοποθετήθηκε οριζόντια ανάμεσα στον πήχη και τον βραχίονα.
‘’Βγείτε έξω μπάσταρδα. Όπα, τα πενήντα πρώτα!’’
‘’Η χειρότερη ιατρός του κόσμου.’’ κούνησε το κεφάλι του ο Captain Planet.
‘’Δεν μου κάνει αίσθηση ότι δεν έσωσε ούτε έναν αθώο το βράδυ.’’ είπε χωμένος στο βιβλίο ποιημάτων του ο Takao.
Η ιατρός έβαλε ταμπέλα διαλύματος έξω από το τραπέζι πόκερ-γραφείο και ήρθε μαζί μας στο μπαλκόνι να καπνίσει.
‘’Για να πω την αλήθεια, το πτυχίο το πήρα κυρίως για τους γονείς μου. Δύο χρόνια μετά το έβαλα σε ένα συρτάρι και δεν ξαναβγήκε.’’ είπε με ύφος εξομολόγησης η καλοντυμένη Ολλανδέζα ‘’Τώρα δουλεύω ως ιδιωτικός ντετέκτιβ.’’
Τα μάτια των υπολοίπων άνοιξαν διάπλατα. Φαντάζομαι θα φαινόμουν το ίδιο έκπληκτος. Κάποιοι χλόμιασαν και κοιτάχτηκαν μεταξύ τους.
‘’Αυτό ήθελα να σου πω μπάρμαν.’’ γύρισε με Σέρλοκ πόζα στην μεριά μου ‘’Καταλαβαίνεις πως δεν έχω καμία σχέση με τον φόνο του αφεντικού σου. Άφησε με ελεύθερη να συνεργαστούμε. Σου βρίσκω τους δολοφόνους και αφού τελειώσουμε φεύγω να απολαύσω το υπόλοιπο των διακοπών μου.’’
Οι ύποπτοι την κοίταξαν με βλοσυρό βλέμμα, σχεδόν την έτρωγαν με το μένος τους.
Έγνεψα θετικά προς δυσαρέσκεια όλων. Αφού κατέβασα τις τελευταίες γουλιές υιοθέτησα βλέμμα σκεπτικό. Τα μάτια μου τρεμόπαιξαν. Παρατήρησα τους μύες των υπολοίπων να κρατούνται από μια λεπτή κλωστή, έτοιμοι να χιμήξουν στην πρώτη ευκαιρία. Γευόμουν την ένταση τους στο αγέρα.
‘’Πάμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία?!’’ άπλωσε την παλάμη της σε στάση πρόσκλησης.
‘’Θα πάμε. Να σε ρωτήσω κάτι πρώτα όμως?’’
‘’Τι είναι?’’
‘’Να, έλεγα στην Kagura από εδώ ότι τυγχάνει να γνωρίζεις το Τζίνι.’’
‘’Τι, ήξερες το Τζίνι?’’ πετάχτηκε από την θέση της η μάγισσα.
‘’Δεν μου λέει κάτι.’’ έχασε το χρώμα της η Franka. Σαν να παραπάτησε προς τα πίσω αλλά δεν έχασε την ισορροπία της.
‘’Ένας μαφιόζος της Yakuza- πως τον έλεγαν να δεις- Α, ναι, Aizen, μου είπε πως τον είχες βοηθήσει στην εκτέλεση του με φάρμακα.’’ είπα αφηρημένος, λες και κουβέντιαζα τα λογιστικά της επιχείρησης.
‘’Πως είπες?!!!’’ ο αιθέρας έγινε δύσκολος στην ανάσα. Ο μπλε άντρας έτρεξε να κρυφτεί.
‘’Δεν είναι η μόνη σύμπτωση.’’ έδειξα τον Καπετάνιο κάτω από το τραπέζι ‘’Έμαθα από έναν Ιάπωνα καθηγητή λυκείου πως ήσουν παρών στην εκτέλεση του νοήμων Ρομπότ, του Metabee!’’
‘’Metabee?’’ ο Καπετάνιος βγήκε από την τρύπα του ‘’Έχω χρόνια να δω τον μικρούλι. Είχα συμμετάσχει στην κατασκευή του. Καθαρό ανακυκλωμένο μέταλλο από κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Είναι μέλος του συλλόγου Φίλοι της Γης.’’
‘’Ήταν.’’ έκανα γκριμάτσα πένθους ‘’Πολύ φοβάμαι πως διαλύθηκε σε κομμάτια μετά την εμπειρία του μαζί της.’’
‘’Πως?!!!!’’
‘’Ακόμα και ο Takao και το έπικ δίδυμο έχουν χάσει από κάποιον γνωστό τους.’’
Οι τρεις τους κοίταξαν απορριμμένοι.
‘’Ο φοιτητής τον παλιό του συμμαθητή στο Λύκειο, τον Sakamoto, τον οποίον άφησες να πεθάνει από εγκαύματα τρίτου βαθμού που αποκόμισε από βομβιστική επίθεση Άραβα τρομοκράτη.’’
‘’Πέθανε ο Sakamoto που με άφηνε να μπαίνω κρυφά στα αποδυτήρια των κοριτσιών?’’ το δολοφονικό βλέμμα επέστρεψε στο πρόσωπο του Takao.
‘’Και μην θυμηθώ την μικρή Fu’ura, συμμαθήτρια στο δημοτικό των δύο κοριτσιών. Sayonara μικρή Fu’ura!’’
‘’Τop waifu material! Τι της έκανε το τέρας?’’ ούρλιαξε η Popuko.
‘’Προφανώς top material. Εγκρίνει και η Kai. Την ξεκοίλιασε για να της πάρει τα όργανα.’’ τοποθέτησα τον Ελβετικό σουγιά που είχα αρπάξει τις προάλλες πίσω στα χέρια της Pipimi.
‘’Πολύ κόμπλεξ μιλάμε.’’ αναστέναξε η Franka και σταύρωσε τα άκρα της αγανακτισμένη ‘’Το λάθη των ιατρών τα θάβει το χώμα, δεν λένε?’’
‘’Ναι, αλλά τώρα γράφω εγώ την ιστορία. Το προσωπικό fanservice είναι πάνω από όλα.’’ σφύριξα και τα πέντε ανθρωπόμορφα σκυλιά όρμηξαν πάνω της. Μαχαιριές, ακρωτηριασμοί και όλες οι δυνάμεις της φύσης έδωσαν ένα αρμόζων τέλος στην ιπτάμενη Ολλανδέζα.
Οι δολοφόνοι έκαναν και κάτι καλό εκείνο το βράδυ.
Με τον ρόλο της Franka να έχει μαρτυρηθεί από την ίδια την αφήγηση, ο γρίφος για τον ρόλο της Yoko παρέμενε. Ο τζογαδόρος καλούνταν να δώσει απάντηση χωρίς περαιτέρω παράταση. Η ηλίθια διαδικασία ερχόταν στο πιο κρίσιμο σημείο της παρτίδας. Και αντί να σκέφτεται την επόμενη του κίνηση, ο νεαρός καθόταν και έπαιζε κορόνα γράμματα σε ένα παραμύθι.
Ίσως ήταν η ώρα να αφαιρέσει αυτό το αχρείαστο βαρίδι. Οι ανακρίβειες στην ιστορία φανέρωναν πως επρόκειτο για μυθοπλασία και δεν γινόταν να κερδίσει μέσα στο βασίλειο του μυαλού του μαφιόζου. Με λίγη τύχη η παρτίδα θα τελείωνε συντόμως. Δεν χρειαζόταν κανένα έξτρα κράτημα.
‘’Αθώος. Τελική απάντηση.’’ κατάπιε αποφασιστικά. Ο ρυτιδιασμένος άντρας έγνεψε στην άκρη του δωματίου. Ο μπράβος έψαξε το σακάκι του και για εκείνα τα δυο δευτερόλεπτα οι πνεύμονες του τσαρλατάνου στέρεψαν από αέρα. Μεταλλικό σφίξιμο, όπως ύστερα από κλάμα, γαντζώθηκε πίσω από την γλώσσα του, σαν να ήθελε να πνιγεί από τα μέσα. Είχε ξεχάσει να αναπνέει άραγε?
Το πελώριο χέρι του άντρα αποκάλυψε ένα παλιάς τεχνολογίας κινητό και ο μαφιόζος ψιθύρισε στο αφτί του. Η απάντηση του υπαλλήλου του κακόπεσε στο βλέμμα του. Ο γέρος πετάχτηκε όρθιος λες και καιγόταν.
‘’Το βρήκες, σωστά. Συγχώρεσε με για λίγα λεπτά.’’ είπε πίσω από την πλάτη του και απομακρύνθηκε έξω από το δωμάτιο.
Σε αυτό παρέμειναν πέντε μπράβοι και μια καρικατούρα ενός ανθρώπου που ελάχιστα πριν πέθανε και ξαναγεννήθηκε. Ακούμπησε τον θερμό του αυχένα και εκείνος ρίγησε από το παγερό άκρο του. Αυτή μπορούσε να ήταν η τελευταία του στιγμή σε τούτο τον κόσμο. Κάπως έτσι θα είναι εκείνη η στιγμή. Τα μάτια του υγράνθηκαν στην συνειδητοποίηση της ματαιότητας του. Ένιωσε αδύναμος. Χαμένος στο έλεος ανυπέρβλητων δυνάμεων. Βούρκωσε και με πίεση δεν έκλαψε.
Ένα εικοσάλεπτο αργότερα ο αρχιμαφιόζος επέστρεψε και η ηρεμία του είχε επανέλθει στις γραμμές του προσώπου του. Γέμισε ένα ποτήρι νερό στην βρύση και αφού ήπιε το μισό, άφησε το βήμα του να τον οδηγήσει πίσω στην παρτίδα.
‘’Συγγνώμη για αυτό, αλλά είχαμε σύγκρουση κάποιων δικών μας με μέλη Ρώσικης μαφίας. Έπρεπε να μάθω από πρώτο χέρι τι ακριβώς συνέβη.’’
Η συζήτηση συνεχίστηκε για λίγο και μετά επέστρεψαν στο σκάκι. Δεν κατάλαβε ο αντίπαλος του πως μιλούσε με έναν διαφορετικό τζογαδόρο τώρα. Έναν άνθρωπο που θα έκανε τα πάντα με σκοπό να επιβιώσει.
1. Babba- Captain Planet (Captain Planet and the Planeteers)
1.5. Aeron- Sora Naegino (αλκοολικό το χώμα που την σκέπασε) (Kaleido Star) Αθώος
1.8. Mono- Yoko Rittona (LIBERA her from the spiral) (Tengen Toppa Gurren Lagann) Αθώος
4. Osama- Francesca Victoria (αμαρτίες παικτών παιδεύουσι τέκνα) (Franka) Ιατρός
5. Angel.tze- Popuko (Pop Team Epic)
6. Odymonaxos- Louvre/Rubel (με τα μυαλά στα κάγκελα) (Claymore)Αθώος
7. Super Sayan Girl- Kagura (Inuyasha)
8. Kamen Tantei Zura-(στου Έβερεστ την πόρτα φύτεψε δύο χόρτα) Sharyu (Juuni Taisen) Αθώος
9. Kai- Isaac (error 404) (The Orville) Αθώος
10. GhostPrince- Pipimi (Pop Team Epic)
11. Kamui- Ο μύθος, ο θρύλος, Takao Kasuga (Aku no Hana)
Your Narrator, Host and GM
The Barman

''Βλέπω πως το να επιβιώσετε δεν είναι αρκετά πιστικός λόγος ώστε να βρείτε τους δολοφόνους. Βγάλτε ακόμα έναν γύρο τουλάχιστον ώστε σε περίπτωση που προκύψει στο μέλλον, να έχω να διηγούμαι.
Για να σας δω.''
(H μέρα τελειώνει την Μ. Πέμπτη στις 7μ.μ.)