Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Osomatsu-san | Mr. Osomatsu

comedy parody studio Pierrot fujita yoichi

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 19 February 2018 - 10:51

1851562_0.jpg

 

ANN // MyAnimeList // AniDB

 

Βασισμένη στο manga του Fujio Akatsuka, το Osomatsu-san αποτελεί συνέχεια μίας από τις πιο κλασικές ιαπωνικές κωμωδίες με την πρώτη μεταφορά του να προβάλλεται στην ιαπωνική τηλεόραση του 1966 ενώ η νεότερη το 1988. Η νέα εκδοχή της σειράς ξανασυστήνει τους ήρωες της αυτή τη φορά σε μεγαλύτερη ηλικία, προσαρμοσμένη τόσο στα δεδομένα του παλιού κοινού της που έχει πλέον μεγαλώσει αρκετά όσο και στα πιο σύγχρονα προβλήματα της ιαπωνικής κοινωνίας.

Αφορμή για τη δημιουργία  της αποτέλεσαν τα 80 χρόνια από τη γέννηση του κυρίου Fujio Akatsuka, του αρχικού δημιουργού της σειράς. Ο Akatsuka βραβεύτηκε πολλές φορές στην χώρα του, έγραψε αρκετά πετυχημένα έργα, ανάμεσα στους και manga σε braille, και αγαπήθηκε από το κοινό του αρκετά για να αφιερώσουν βραβεία για τους νέους mangaka στο είδος της κωμωδίας στο όνομά του

 

Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι οι αδερφοί Matsuno, πλέον ενήλικες και "περήφανοι" NEET που ενώ δηλώνουν ως μόνο πρόβλημα την έλλειψη εργασίας ελάχιστες ενέργειες κάνουν για να το αλλάξουν. Την καθημερινότητα τους πλαισιώνουν χαρακτήρες που πρωταγωνιστούσαν και στην παλιά σειρά με τον καθένα να έχει ακολουθήσει ξεχωριστό δρόμο.

 

 

raw

 

 

Η σειρά παρά τα έντονα της χρώματα και το αφαιρετικό χαριτωμένο σχέδιο που δίνει την αίσθηση μιας οικογενειακής κωμωδίας απέχει πολύ από αυτό καθώς συνδυάζει κωμωδία, παρωδία και ακόμη και δράμα, με μπόλικα χοντροκομμένα αστεία και αναφορές σε σύγχρονα έργα ακόμη και με τους πιο απρόσμενους τρόπους. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος δοκιμάζουν πάρα πολλά πράγματα που κυμαίνονται από απλές καθημερινές ιστορίες, σε ιστορίες στο διάστημα, gender-bender, συναισθηματισμούς αλλά και άπειρες εναλλαγές στο σχέδιο και στο κοινό να έχει μία ξεκούραστη παρακολούθηση της ιστορίας χωρίς ενοχές εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την ελευθερία που τους προσφέρει ο κόσμος των χαρακτήρων.

 

Σκηνοθέτης της σειράς ο Fujita Yoichi (Bimbogami ga!), πνευματικό παιδί του Takamatsu Shinji (School Rumble, Daily Lives of High school Boys) αφού μαθήτευσε μαζί του στη σειρά Gintama κατέχει εξαιρετικά το κωμικό timing σε μία εξαιρετική συνεργασία με τον Matsubara Shu (Series Composition, Screenplay)  ενώ ανάμεσα στα ονόματα των υπεύθυνων του screenplay πίσω από τον νεαρό Matsubara ξεχωρίζει αυτό του Michiko Yokote. Ο Yokote έχει δουλέψει και στο παρελθόν μαζί με τον Fujita στο anime Gintama, εκτός από την επιτυχημένη συνεργασία του με τον Takamatsu στο Ixion Saga DT έχει βάλει το έμπειρο χέρι του σε πολλές επιτυχημένες κωμωδίες όπως τις Genshiken, Hare+Guu, Senyuu, Sekkou Boys για να αναφέρουμε μερικές αλλά και σε σειρές όπως το Cowboy Bebop.

 

tumblr_static__640_v2.gif

 

Όσον αφορά τις φωνές των ηθοποιών, το Osomatsu είναι ευλογημένο με ένα ικανότατο και έμπειρο cast αφού τις φωνές τους στους χαρακτήρες χαρίζουν οι Takahiro Sakurai, Kamiya Hiroshi, Nakamura Yuuichi, Fukuyama Jun, Ono Daisuke, Irino Miyu, Suzumura Kenichiκαι Endou Aya, συν άλλα έμπειρα ονόματα που εμφανίστηκαν ως guests στα επεισόδια και σίγουρα θα αναγνωρίσατε ένα αν όχι όλα από αυτά λίγα θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Το "περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω" είναι ξεκάθαρο αφού ουκ ολίγες φορές οι ηθοποιοί έχουν δηλώσει ότι είχαν την ευκαιρία για αυτοσχεδιασμό και μέσα στη σειρά έχουν αποδώσει μερικές από τις πιο καλές και τις πιο δυνατές ερμηνείες τους.

 

Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμη στο Crunchyroll για online streaming ενώ η Diskotek ξεκίνησε να διανέμει τη σειρά του 1988 με αγγλικούς υπότιτλους μέσω youtube τον μήνα που μας πέρασε.

 


ySss0UF.jpg


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 20 February 2018 - 15:42

Γενικά παίζει πολύ σαν τίτλος αλλά δεν έκατσα να ασχοληθώ μαζί του. Μου αρέσει υπερβολικά η παλέτα που έχουν επιλέξει κι αν έχει έστω ένα ψήγμα από hare+guu μάλλον θα μου αρέσει!

Φορτώστε! Άλλα 50 επεισόδια που πρέπει να δω!

ΤΑ ΛΑΙ Πώ ΡΙΑ!  :canthelp:


rsrGbGx.gif

#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 20 February 2018 - 16:48

Προσωπικά τη θεωρώ από τις καλύτερες κωμωδίες που έχουν βγει την τελευταία πενταετία. Μοιράζεται λίγο τη μούρλα των χαρακτήρων του Hare=Guu αλλά το πλεονέκτημα της είναι ότι σαν setting έχει ακόμα περισσότερη ευλυγισία στην κωμωδία του και μπορεί να πάει από απλές κωμικές καταστάσεις στα πιο κάφρικα αστεία που θα μπορούσε να επιλέξει. Η δεύτερη σεζόν ξεκίνησε ελαφρώς πιο αδύναμα αλλά άρχισε να ανεβαίνει πάλι καθώς πλησίαζε προς τη μέση της. Γενικά αξίζει να τη δεις, ειδικά κάποια επεισόδια μεμονωμένα είναι top.


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: comedy, parody, studio Pierrot, fujita yoichi