Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

The Last Guardian

fumito ueda adventure

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 25 January 2018 - 10:32

UkgfZXd.png

 

Έχοντας παίξει τα ICO και Shadow of Colossus στο PS2 είχα μεγάλες προσδοκίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορώ να πω πως εν μέρη διαψεύστηκαν. :cry5:

Καταρχάς η ιστορία μου άρεσε, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, έχει μερικά γυρίσματα αλλά μέχρι εκεί. ΦΥΣΙΚΑ σαν παιχνίδι του Ueda είναι γλυκόπικρη που γενικά μου αρέσουν περισσότερο.

Στο πως αποδίδετε στην ουσία μοιάζει σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων παιχνιδιών, σαν να εξελίσσεται στο ίδιο σύμπαν. ΦΥΣΙΚΑ πρέπει να εμπλέκεται και ένα παιδί. 

 

Στην βάση του παιχνίδι είναι adventure, φτάνεις σε ένα σημείο, λύνεις τον γρίφο, πας παρακάτω, βλέπεις κανά ταινιάκι, λύνεις πάλι κανά γρίφο, λίγο εξερευνάς και σιγά σιγά φτάνεις προς το τέλος. :sleepy:

Οι γρίφοι δεν είναι δύσκολοι, τα γραφικά και ήχος είναι πάρα πολύ καλά ΑΛΛΑ υπάρχει υπερβολικά σοβαρό πρόβλημα με την κάμερα και τον χειρισμό.

Το πράγμα περιπλέκεται γιατί στην ουσία το gameplay είναι ένα μείγμα τον προηγούμενων παιχνιδιών.

Από το ICO έχουν κρατήσει το ότι πρέπει να δίνεις εντολές στον Trico (το ζωάκι που φαίνεται στο εξώφυλλο) και από το Colossus το ότι πρέπει να σκαρφαλώνεις πάνω του ώστε να φτάσεις σε δυσπρόσιτα σημεία.

Στην αρχή η εντολές που δίνεις δεν είναι σαφές αλλά αυτό ίσως είναι και μέρος της ιστορίας που θέλει να πει το studio.

Το κυρίως πρόβλημα υπάρχει όταν καβαλάς τον Trico εκεί στην ουσία ο χειρισμός δένεται με την άποψη της κάμερας που καταλαβαίνει το παιχνίδι κι όχι με το τι βλέπεις εσύ.

Έτσι μου χε τύχει να κρατάω το πάνω και να πηγαίνει προς τα κάτω. Να προσπαθώ να πηδήξω απέναντι και να γυρίζει η κάμερα οπότε να μην τεντώνει το χέρι του ο ήρωας που δηλώνει ότι μπορείς να το κάνεις. :redcard2:

 

Overall (που λένε και στο χωρίο) δεν είναι κακό παιχνίδι. Θέλει υπομονή, η ιστορία είναι καλή αλλά μην περιμένετε να εκπλαγείτε από το gameplay.

 

ps: Don't believe the hype!  :wet2:


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: fumito ueda, adventure