Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 4 votes

Legend of the Galactic Heroes Guide: Κατακτήστε τον Γαλαξία

classic anime loght yoshiki tanaka studio artland

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 19 January 2018 - 13:42

LEGEND OF THE GALACTIC HEROES


Ginga.Eiyuu.Densetsu.600.450330.jpg



Με αφορμή τη νέα μεταφορά της κλασικής πλέον σειράς του Yoshiki Tanaka καλό θα ήταν να υπάρχει και ένας οδηγός για όποια ψυχή κατάφερε να ξεφύγει και να μην το δει και θέλει να παρακολουθήσει τα γεγονότα με τη χρονολογική σειράς τους πριν την πρεμιέρα του Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou τον ερχόμενο Απρίλιο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, η σειρά Legend of the Galactic Heroes είναι μια σειρά επιστημονικής φαντασίας γραμμένη από τον βραβευμένο Yoshiki Tanaka. Η ιστορία τοποθετείται στο μακρινό μέλλον όπου δύο δυνάμεις, Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία που έχει μοναρχικό καθεστώς και η δημοκρατική Συμμαχία των Ελεύθερων Πλανητών συγκρούονται για την κυριαρχία τους στον γαλαξία σε έναν αδιάκοπο πόλεμο. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας Reinhard και Yang Wen Li έρχονται αντιμέτωποι καθώς εκπροσωπούν αντίστοιχα τις δύο πλευρές.

Η πρώτη anime σειρά, σε παραγωγή της Kitty Films, κατά το μεγαλύτερο μέρος της μεταφέρθηκε από το studio Artland (αιωνία του η μνήμη) ξεκινώντας το 1986 μέχρι να φτάσει στο τέλος της το 1997. Μέσα στα χρόνια δέχτηκε πολλές μεταφορές σε manga αλλά και βιντεοπαιχνίδια. Παρά το φανατικό κοινό της, η σειρά δεν είχε δεχτεί επίσημη αγγλική μετάφραση μέχρι το 2015 όταν η Viz ανακοίνωσε ότι θα μεταφράσει τα πρωτότυπα novels ενώ το Ιούνιο του 2015 η Sentai Filmworks κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη αγγλική έκδοση του anime με υπότιτλους.


Spiral Labyrinth

Σύνολο Επεισοδίων: 14
Gaiden: Spiral Labyrinth

Επεισόδια: 01-14


Το πρώτο χρονολογικά κομμάτι της ιστορίας ξεκινάει από το δεύτερο, ομότιτλο Gaiden, το Spiral Labyrinth (Rasen Meikyuu) το οποίο άρχισε να κυκλοφορεί το 1999, δηλαδή δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της βασικής ιστορίας. Πρόκειται για μία εισαγωγή στον χαρακτήρα του Yang Wenli, του ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών της σειράς. Τα 14 επεισόδια από τα οποία αποτελείται, τα οποία και αντιστοιχούν στα επεισόδια 01-14 του Gaiden, καλύπτουν τα πρώτα του στρατιωτικά βήματα και την επιτυχημένη εκκένωση του El-Facil. Το γεγονός αναφέρεται επανειλημμένα στην κεντρική ιστορία μιας και ήταν η πρώτη αναγνώριση του Yang.

Ταυτόχρονα εξετάζεται η ιστορία του Bruce Ashbey, της πιο σημαντικής στρατιωτικής φιγούρας της Συμμαχίας, μέσω μίας έρευνας που αναλαμβάνει ο Yang. Τα στοιχεία που αναφέρονται για το πρόσωπο του Ashbey συμπληρώνουν το παζλ του προφίλ που θα ολοκληρωθεί αργότερα όταν περισσότερα στοιχεία έρθουν στο φως μέσα στα γεγονότα της κεντρικής ιστορίας.


Silver White-Valley

Σύνολο Επεισοδίων: 4
Gaiden: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights

Επεισόδια: 01-04

Από το δεύτερο Gaiden μεταφερόμαστε στα πρώτα επεισόδια του πρώτου, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 1998 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Η ιστορία αντιστοιχεί στα 4 πρώτα επεισόδια του Gaiden και φεύγοντας από τον Yang Wenli καλύπτει την πρώτη στρατιωτική αποστολή του Reinhard von Lohengramm και του συντρόφου του Siegfried Kirchies μετά την αποφοίτηση τους από τη στρατιωτική ακαδημία. Η επιτυχία τους στον πλανήτη Kapche-Lanka απέναντι σε τανκς που εισέβαλαν σε βάση της Αυτοκρατορίας σηματοδοτεί την πρώτη από μία σειρά επιτυχιών καθώς και την πρώτη τους σημαντική προαγωγή στην στρατιωτική ιεραρχία.



The Mutineer

Σύνολο Επεισοδίων: 4
Gaiden: Spiral Labyrinth

Επεισόδια 15-18

Επιστρέφουμε στο Gaiden: Spiral Labyrinth 
για την τρίτη χρονολογικά ιστορία. Τα τέσσερα αυτά επεισόδια καλύπτουν την πρώτη αποστολή του Reinhard και του Siegfried ως μέλη του αυτοκρατορικού στόλου στο αντιτορπιλικού Hameln II. Εκεί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την κρύα υποδοχή των νέων τους συντρόφων αλλά και την κρίσιμη εσωτερική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσει το πλήρωμα μετά από ενέδρα των συμμαχικών δυνάμεων.

The Duelist

Σύνολο Επεισοδίων: 4
Gaiden: Spiral Labyrinth
Επεισόδια 19-22

Συνεχίζουμε στο ίδιο
Gaiden με τα επεισόδια 19-22 σε ένα arc που ξεφεύγει από τις διαγαλαξιακές συγκρούσεις και αποφασίζει να το γυρίσει λίγο σε slice of life. Στην ιστορία αυτή ο Reinhard υπερασπίζεται την τιμή της καλύτερης φίλης της αδερφής του επάνω σε μία διαμάχη για τα δικαιώματα ενός ορυχείου. Το κομμάτι αυτό συνδέεται ελάχιστα έως και καθόλου με την υπόλοιπη ιστορία και υπάρχει απλώς για να αναδείξει το ταμπεραμέντο του Reinhard και να προσθέσει μερικές σκηνές με την αδερφή του, θα μπορούσε και να παραληφθεί.

Golden Wings

Ταινία

Η ταινία
Golden Wings αποτελεί την τρίτη κατά σειρά μεταφορά της ιστορίας του Tanaka σε animated μορφή. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά σε μορφή βιντεοκασέτας το 1992 ενώ αργότερα τον ίδιο χρόνο προβλήθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Γνωστότερη κυρίως για την αλλαγή στο σχεδιασμό των χαρακτήρων, που έμεινε πιστή στο manga αντί για να ακολουθήσει το σχέδιο της βασικής ιστορίας, και την αποστροφή πολλών fan προς αυτήν, η ταινία περιστρέφεται γύρω από την πώληση της Anerose στην Αυτοκρατορική Αυλή που οδήγησε στην απόφαση του Reinhard να ανελιχθεί στην στρατιωτική ιεραρχία για να την πάρει πίσω.


The Retriever

Σύνολο Επεισοδίων: 4
Gaiden: Spiral Labyrinth
Επεισόδια: 23-26

Έξι μήνες μετά την αναγνώριση του κατά την 5η Μάχη του Ίζερλον, ο Reinhard διορίζεται ως καπετάνιος του καταδρομικού HasslicheEntlein. Κατά τη διάρκεια της θητείας του τού ανατίθεται μια αποστολή από της μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών με σκοπό να συλλάβει τον Δούκα Herxheimer, έναν αποστάτη ευγενή, και αν ανακτήσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή που ο Herxheimer έφερε μαζί του.



Dreams of the Morning, Dreams of the Night

Σύνολο Επεισοδίων: 4
Gaiden: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights
Επεισόδια: 5-8

Ξεφεύγοντας από τις καθαρά στρατιωτικές επιχείρησης, ο Reinhard και ο Siegfried επισκέπτονται την ακαδημία από την οποία αποφοίτησαν ως διακεκριμένοι απόφοιτοί τους. Εκεί τους ανατίθεται μία περίεργη υπόθεση και οι δυο τους αναλαμβάνουν ρόλους ντετέκτιβ ώστε να εξιχνιάσουν τα γεγονότα πίσω από τη ενός μαθητή.


A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights

Σύνολο Επεισοδίων: 12
Gaiden: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights
Επεισόδια: 13 - 24

Το μεγαλύτερο σε συνολικό αριθμό επεισοδίων arc του πρώτου Gaiden, από το οποίο παίρνει και την ονομασία του, ξεκινάει με την εισβολή των αυτοκρατορικών δυνάμεων στην αστροζώνη Van-Fleet 
η οποία καταλήγει χωρίς ξεκάθαρο νικητή και στη συνέχεια ακολουθεί την αδιάκοπη ανέλιξη του Reinhard στην στρατιωτική κλίμακα. Ταυτόχρονα γίνεται η πρώτη εμφάνιση του ειδικού τμήματος πεζικού της Συμμαχίας των Ελεύθερων Πλανητών ονόματι Rosen Ritter.

3
rd Battle of Tiamat

Σύνολο Επεισοδίων: 2
Gaiden: Spiral Labyrinth
Επεισόδια: 27 - 28

Τα δύο τελευταία επεισόδια του Gaiden Spiral Labyrinth καλύπτει μία από τις πιο συχνά αναφερόμενες μάχες, την 3η Μάχη του Tiamat καθώς η σύγκρουση του Αυτοκρατορικού Στόλου με τους τρεις στόλους της Συμμαχίας καταλήγει σε ανατροπή του αρχικού αποτελέσματος ενώ αναφέρεται για δεύτερη φορά η ιστορία του Bruce Ashbey και πώς τελικά επηρέασε και τις δύο πλευρές.


My Conquest is the Sea of Stars

Ταινία

Η ταινία τοποθετείται πριν από τα γεγονότα της κεντρικής ιστορίας η οποία κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο του 1988. Εξιστορεί την πρώτη στρατιωτική αντιπαράθεση των δύο πρωταγωνιστών Η ταινία είναι πρίκουελ της βασικής σειράς και εξιστορεί την πρώτη στρατιωτική αντιπαράθεση του Yang Wenli και του Reinhard von Lohengrammστο Ιζερλον.


Dishonor

Σύνολο Επεισοδίων: 4
Gaiden: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights
Επεισόδια: 09 - 12

Το μόνο κομμάτι της ιστορίας με βασικό και μοναδικό πρωταγωνιστή τον Siegfried Kircheis, η ιστορία ακολουθεί την περιπέτεια του στο τεχνητό δορυφόρο Kreuznach
ΙΙΙ κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Το επεισόδιο λαμβάνει χώρα λίγο πριν τη Μάχη της Αστάρτης. Εκεί ο Kircheis εμπλέκεται απροσδόκητα σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με αποτέλεσμα, και λόγω του βαθμού του, να του ζητηθεί από τις τοπικές αρχές η βοήθεια του στη λύση της υπόθεσης.

Overture to a New War

Ταινία

Η τέταρτη κατά σειρά κινηματογραφική ταινία της σειράς, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1993, και αφηγείται εκτενέστερα τα γεγονότα των δύο πρώτων επεισοδίων της σειράς με παραλλαγές και πρόσθετες σκηνές που λείπουν από τα δύο εισαγωγικά επεισόδια της σειράς.


Legend of the Galactic Heroes

Σύνολο Επεισοδίων: 110

Πλέον φτάσαμε στην κεντρική ιστορία της σειράς όπου ξεκινάνε οι πιο σημαντικές συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο μαχόμενες πλευρές και όλα τα γεγονότα που θα καθορίσουν τις μοίρες των πρωταγωνιστών. Παρακολουθείται αδιάκοπα με μοναδικό και σημαντικό tip να μην παρακολουθείτε σε καμία περίπτωση το preview του επόμενου επεισοδίου εκτός κι αν θέλετε να μαθαίνεται ότι σημαντικό θα συμβεί στο επόμενο επεισόδιο πριν συμβεί.


Περιληπτικά:

01. Spiral Labyrith: Επεισόδια 01 - 14
02. A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights: Επεισόδια 01 - 04
03.
Spiral Labyrinth: Επεισόδια 15 - 18

04. Spiral Labyrinth: Επεισόδια 19 - 22
05. Golden Wings Ταινία
06. Spiral Labyrinth: Επεισόδια 23 - 26
07. A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights: Επεισόδια 05 - 08
08. A Hundred Billion Stars, A Hundre Billion Lights: Επεισόδια 13 - 24
09. Spiral Labyrinth: Επεισόδια 27-28
10. My Conquest is the Sea of Stars Ταινία
11. A Hundred Billion Stars, A Hundre Billion Lights: Επεισόδια 09 -12
12. Overture to a New War Ταινία
13. Legend of the Galactic Heroes OVA Series

Και πού να το δω;


Η σειρά διατίθεται ολόκληρη στα αγγλικά από fansubs αλλά και με ελληνικούς υπότιτλους από το group Anime.AWMN.


ySss0UF.jpg


#2 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 19 January 2018 - 14:06

Only love for this post.

Βαριά σειρά από όλες τις απόψεις, δεν με θυμάμαι πο τέ να την bingaρω το πολύ μέχρι 4-5 επεισόδια.
Εγώ είχα δει πρώτα την σειρά και μετά τα υπόλοιπα. Πρέπει να το ξαναδώ χρονολογικά κάποια στιγμή.



#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 19 January 2018 - 14:43

Δεν μπορώ να πω ότι την είδα μονοκοπανια αλλά ο αριθμός που έβλεπα συνήθως ήταν και με βάση όχι μόνο το χρόνο αλλά και το ποσό με τραβούσε το arc. Πχ. Συνήθως όταν ήταν από την πλευρά της Συμμαχίας τα έβλεπα με περισσότερη όρεξη. Επίσης κάποιες ιστορίες στα Gaiden μου άρεσαν πολύ περισσότερο από άλλες οπότε κι εκεί κάποια τα είδα μαζεμένα αλλά όχι.

ySss0UF.jpg


#4 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 19 January 2018 - 14:54

Κατατοπιστικό guide για την πλέον βαριά σε όγκο σειρά που έχω δει. Έπρεπε να υπάρχει. Εύγε.

Εγώ το είχα δει spiral ολοκληρο, μετα billion stars, την βασική σειρά και από ταινίες μόνο το my conquest.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 19 January 2018 - 15:17

Εμένα πάλι μου είχαν πει να δω πρώτα τη βασική και μετά τα gaiden με βάση το πώς είχαν βγει αλλά ευτυχώς σταμάτησα τη βασική σειρά στο 3ο επεισόδιο και έπιασα τα Gaiden. Νομίζω ότι είναι καλύτερα κάποια πράγματα και να γνωρίσεις περισσότερο κάποιους χαρακτήρες πριν από συγκεκριμένα γεγονότα γιατί έχουν περισσότερο αντίκτυπο έτσι αλλά και δεν χάνεσαι όταν κάνουν αναφορές σε μάχες που κανονικά δε θα είχες δει. Ευελπιστώ κάποια στιγμή να πάρω και όλα τα βιβλία, για την ώρα έχω μόνο το πρώτο, για να δω πώς αναφέρθηκαν χρονολογικά και μέσα σε αυτά.


ySss0UF.jpg


#6 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 03 June 2019 - 08:37

Επιτέλους το ξεκίνησα. Άρχισα με το My Conquest is the Sea of Stars και θα συνεχίσω με την main σειρά, ε και μάλλον θα το πάω χρονολογικά. Καλή εισαγωγή η 1η ταινία, μου φάνηκε κάτι σαν demo.

Μόνο παράπονο που έχω είναι ότι εικαστικά η μία πλευρά παρουσιάζεται σαν μία εναλλακτική Γερμανία 1ο/2ο παγκοσμίου, όπως και στο Gundam, ενώ η άλλη κάτι σαν UK/USA αντίστοιχης περιόδου.

Νταξ ρε παιδιά αλλάξτε λίγο μοτίβο, είχε ήδη βγει το Gundam! 

Από την άλλη το spaceship design είναι με λεπτομερές, κάτι που πιστεύω δεν θα ισχύει στην σειρά αλλά τουλάχιστον στην 1η ταινία υπάρχει.


rsrGbGx.gif

#7 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 03 June 2019 - 10:39

Φοβερό post, τώρα ψήθηκα να ξαναδώ τη σειρά :congrats: . Είχα δει την κύρια σειρά πριν κάτι αιώνες και ομολογουμένως δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Λογικά πάλι με αυτήν θα ξεκινήσω, και όταν τη βγάλω, θα πάω παραπέραπίσω. Οι υπότιτλοι των AWMN είναι καλοί;


E5VV38U.jpg


#8 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 03 June 2019 - 11:17

Λογικά θα είναι μετάφραση αυτών από central-anime. Dunno κιόλας αλλά ότι rip release βρήκα αυτούς χρησιμοποιούσαν.

Αν θες μπορείς να το δεις με αυτούς και να απολαύσεις το εξαιρετικό type setting που έχουν οι central anime, κίτρινοι και γαλάζιοι υπότιτλοι! Είναι σαν να βλέπεις dvd από το 2002!


rsrGbGx.gif

#9 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 03 June 2019 - 11:53

Ναι, τους θυμάμαι τους Central Anime και τη δουλειά τους. Είναι ρετρό όλο το πακέτο για να ταιριάζει με τη σειρά :P


E5VV38U.jpg


#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 June 2019 - 20:48

Κουφό αλλά διάβαζα στο MAL πως ο ThatAnimeSnob (πρώην Roricofan) ήταν από τους βασικούς υπεύθυνους που διέδωσαν τη σειρά.
Τα χάπια μου!

#11 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 05 June 2019 - 09:43

LoL έλα δεν παίζει, να το διέδωσε στην σημερινή γενιά μπορεί αλλά το anime είναι γνωστό πολύ καιρό τώρα.

Έχεις κανά link με την αναφορά, να δούμε τι λέει!


rsrGbGx.gif

#12 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 June 2019 - 14:43

https://myanimelist.net/forum/?topicid=1777732

Yeah he is an asshole but that has nothing to do with his general content i think he does a great job at reviewing anime for the vast majority of the time i like his anime truths VIDS he teaches critical thinking skills something barely anyone cares of in the anime community and responses to other YouTubers fallacies and hypocrisy i also like how he recommends and intrudes PPL to A LOT of good retro gems like Zegapain
Area88 and the list goes on heck he popularized LOTGH outside of Japan and 2chan
i genuinely appreciate and like his content


#13 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 05 June 2019 - 15:13

LoL πας και εσύ από κάτω να τον κάνεις expose , άσε ρε να τσακώνονται εκεί πέρα.

Η αλήθεια μόνο ο gigguk είναι της προκοπής κι αυτό αν βαριέσαι και θες να γελάσεις λίγο με κανά αστείο video σχετικό με anime.

Σχετικά με το logh, αυτό που είπε ένας, το ξέραν ήδη απλά έτυχε να το έχει στο no1. Είπε τώρα ένας τύπος στο internet ότι διέδωσε το logh, αφού εδώ λέγανε ότι είχαν κάνει petition κάπου στο 2005-2006 για να το βγάλουν σε dvd.

Θέλω να πω κοινό υπήρχε από πάντα, απλά τώρα συνέπεσε και το release σε Αμερική το 2018, οπότε ναι θα πήρε τα πάνω του στα charts αλλά σίγουρα όχι επειδή το είπε κάποιος στο internet, είτε ήταν το δικό μας πουλέν ή κάποιος άλλος.


rsrGbGx.gif

#14 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 06 June 2019 - 07:26

Φοβερό post, τώρα ψήθηκα να ξαναδώ τη σειρά :congrats: . Είχα δει την κύρια σειρά πριν κάτι αιώνες και ομολογουμένως δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Λογικά πάλι με αυτήν θα ξεκινήσω, και όταν τη βγάλω, θα πάω παραπέραπίσω. Οι υπότιτλοι των AWMN είναι καλοί;

 

Ναι. Γενικά είχαν πολύ καλό ποιοτικό έλεγχο και υπότιτλους και πάντα επέλεγαν το καλύτερο βίντεο. Δεν ξέρω αν είναι ακόμη ενεργοί γιατί έχω χάσει επαφή με το ελληνικό fansub αλλά ξέρω ότι μπορείς να βρεις τις δουλειές τους στο anidex. Είχαν μεταφράσει και το Die Neue These.

 

Πάντως πολύ αμφιβάλλω ότι ο roricon ήταν ο λόγος που διαδόθηκε περισσότερο το LotGH,  σχεδόν από τότε που ξεκίνησα να βλέπω το έβλεπα να αναφέρεται πάντα ανάμεσα στους κλασικούς τίτλους και αρκετά πιστό κοινό, απλώς κακά τα ψέματα ο όγκος τον επεισοδίων του ήταν πάντα κάπως αποτρεπτικός (τουλάχιστον μέχρι να το ξεκινήσεις) δεν ήταν κάτι που θα σου μόλις του το πρότειναν θα έλεγες εντάξει θα κάτσω να το δω. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να παρακίνησε κάποια άτομα να το δουν βέβαια, γι' αυτό υπάρχουν και οι κριτικές άλλωστε. 


ySss0UF.jpg


#15 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 06 June 2019 - 13:21

Μπόμπα, είχα κατεβάσει κάποια επεισόδια για δοκιμή όταν το πρωτοξεκίνησαν, λογικά θα προτιμήσω τη δουλειά των παιδιών.

 

Ο roricon τώρα απλά έκραζε όοοοολα τα anime στο anidb :P. Ο κόσμος όποτε έβλεπε μία κριτική σε ένα ξεχασμένο anime, και ειδικά αρνητική, καταλάβαινε από χιλιόμετρα πως την είχε γράψει αυτός. Μου είχε κάνει κι εμένα εντύπωση πως είχε γράψει κάτι θετικό για το LOGH, επομένως μπορεί να συνέβαλε κι αυτός με το λιθαράκι του, καλώς ή κακώς. Όμως από αυτό το σημείο μέχρι τις παραπάνω δηλώσεις, υπάρχουν μερικά χιλιόμετρα απόσταση στο ενδιάμεσο :beaten:


E5VV38U.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: classic, anime, loght, yoshiki tanaka, studio artland