Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Saint Seiya Guide: How to Burn you Cosmo to the Limits

saint seiya anime guide the lost canvas saintia shou hades chapter toei kurumada masami moeagare ore no cosmo

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 18 June 2017 - 08:11

cabeceraatenea_saints_1.jpg

 

 

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για κλασικές σειρές που ευημερούσαν την εποχή του '80, τότε θα ήταν κάπως δύσκολο να αγνοήσουμε την κλασική σειρά της Shounen Jump, "Saint Seiya", η οποία πρωτοδημοσιεύτηκε, τον Ιανουάριο του 1986 για τέσσερα χρόνια πριν την τελική πτώση της.Το ίδιο το manga αποτέλεσε hit για την εποχή και η μεταφορά του δεν άργησε να έρθει με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται τον Οκτώβριο του ίδιο χρόνου. Η σειρά μπορεί τελικά να μην άντεξε μέσα στις σελίδες του περιοδικού, άντεξε όμως στον χρόνο, δημιουργώντας ένα franchise με σταθερό και δυναμικό fanbase, light novels, ova, ταινίες και spin-offs, τόσο σε anime όσο και σε manga, CDs με τη μουσική της σειράς, musicals, πολλά video games βασισμένα στην ιστορία του αλλά και μία σειρά από φιγούρες που συνεχίζονται μέχρι σήμερα και ανανεώνονται διαρκώς με πολλές παλιές εκδόσεις να είναι δυσεύρετες και πανάκριβες πλέον. 

 

To anime που ήταν ήδη αρκετά δημοφιλές μέσα στα σύνορα της Ιαπωνίας, γνώρισε την επιτυχία και στο εξωτερικό πρώτα μέσω της προβολής του στη Γαλλία με τον τίτλο "Les Chevaliers du Zodiaque" και στη συνέχεια στην Ιταλία υπό τον τίτλο "I Cavalieri dello Zodiaco". Στην Ιταλία η σειρά γνώρισε δραματικές αλλαγές τόσο σε ονόματα χαρακτήρων και τοποθεσιών όσο και στους ίδιους τους διαλόγους με αναφορές στη ποίηση και την κλασσική λογοτεχνία ώστε η σειρά να πλησιάσει περισσότερο στην εικόνα ενός ελληνικού δράματος. Στη συνέχεια η επιτυχία του εκτινάχτηκε όταν απέκτησε ισπανόφωνη μεταγλώττιση. Η σειρά προβλήθηκε σε Ισπανία και Λατινική Αμερική με τον τίτλο "Los Caballeros del Zodiaco" ακολουθώντας τη γαλλική γραμμή. Εκεί γνώρισε τεράστια επιτυχία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, πράγμα που φαίνεται τόσο από τις κυκλοφορίες νεότερου υλικού στην Ισπανική, ακόμη και όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη στην αγγλική γλώσσα, και τους ισπανικούς υπότιτλους να είναι must για τις πιο πρόσφατες σειρές που είναι διαθέσιμες μέσω legal streaming. Το γεγονός αυτό δικαιολογείται από τη σχετική αποτυχία που γνώρισε στην Βόρεια Αμερική, συγκριτικά με την υποδοχή άλλων χωρών, στο οποίο συνέβαλλε τόσο η καθυστερημένη προβολή της (το 2003) όσο και η μία εκ των δύο επίσημων μεταγλωττίσεων από την οποία είχαν αφαιρεθεί σκηνές που είχαν κριθεί βίαιες με αποτέλεσμα να προβληθούν μόλις 32 επεισόδια. 

 

Παρ' όλα αυτά, η σειρά όχι μόνο κατάφερε να διακριθεί και να αγαπηθεί έχοντας πουλήσει πάνω από 34 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με μέτρηση του 2013, αλλά αποτέλεσε έμπνευση για μετέπειτα σειρές που ανήκουν στο Gundam franchise, το Ronin Warriors, ακόμη και σειρά του ίδιου του Kurumada, το Bt'X, μέχρι και το Bleach που δε θέλει και πολύ για να καταλάβεις από πού ξεπατήκωσε ο Kubo τον κορμό του πρώτου arc του manga του. Ταυτόχρονα κατάφερε να γίνει ουσιαστικά και η σειρά που καθιέρωσε έμμεσα τον όρο yaoi, αφού αποτέλεσε κύριο θέμα σε doujinshi λόγω της δημοτικότητας του και του πολύ μεγάλου cast ανδρικών χαρακτήρων.

 

 

 Καλά μας τα λες αλλά...

 

Ωραία όλα αυτά, αλλά με τόσο υλικό που υπάρχει εγώ πώς να ξέρω από που να αρχίσω, τι να πιάσω και τι να αφήσω; Ευτυχώς όταν μιλάμε για τη χρονολογική σειρά των anime μεταφορών τα πράγματα ως τώρα είναι πολύ πιο γραμμικά. Γι' αυτό τον λόγο δεν έχει μεταφερθεί ακόμη το ongoing manga του δημιουργού "Saint Seiya - Next Dimension" το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα sequel και prequel του βασικού, προκαλώντας διαμάχη για την κανονικότητα του Lost Canvas μέσα στο χρονικό της σειράς, κομμάτι που πολλοί θεωρούν ως ένα από τα καλύτερα του franchise, αλλά και σε τι βαθμό θα πρέπει να θεωρούνται canon και τα υπόλοιπα spin-offs. Επειδή όμως εμάς αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολεί κάτι τέτοιο, ας ξεκινήσουμε με τη χρονολογική σειρά σειρών, ταινιών και OVA όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής και να πούμε ένα-δύο λόγια για την κάθε μια.

 

 

Saint Seiya The Lost Canvas

 

 

Το "Saint Seiya - The Lost Canvas" αποτελεί prequel της original σειράς του 1986 με την ιστορία να τοποθετείται 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του Saint Seiya. Παρότι η σειρά τοποθετείται χρονικά πολύ παλαιότερα από αυτήν της original πολλά από τα γεγονότα που διαδραματίζονται έχουν άμεση σχέση με γεγονότα και χαρακτήρες του "Saint Seiya".

 

Πρωταγωνιστές εδώ είναι τρεις παιδικοί φίλοι, ο Alone, η αδερφή του η Sasha και ο Tenma, οι οποίοι μεγαλώνουν σε ένα ορφανοτροφείο σε μία μικρή πόλη της Ιταλίας. Όταν η Sasha όμως ξαφνικά υιοθετείται και απομακρύνεται από τους άλλους δύο τα γρανάζια της μοίρας τους αρχίζουν να γυρνάνε και τα δύο αδέρφια τελικά είναι προορισμένα να βρεθούν αντιμέτωπα, αφού ο πρώτος έχει επιλεχθεί ως δοχείο για το πνεύμα του Άδη και η δεύτερη πρόκειται για την μετεμψύχωση της Αθηνάς. Ο Tenma θα βρεθεί ανάμεσα στη διαμάχη των δύο θεών ως Saint του Πήγασου που ξεσπά κάθε 243 χρόνια και σε μία απελπισμένη προσπάθεια να σώσει και τους δύο.

 

Η σειρά, γραμμένη από τη Teshirogi Shiori κάτω από την επίβλεψη του Kurumada, όχι μόνο καταφέρνει να εξελίξει τα γεγονότα σύμφωνα με την original για να μην παρεκκλίνει από το πρωτότυπο, δίνει πολύ περισσότερη βάση στην ψυχολογία των χαρακτήρων της συγκριτικά με αυτή του '86, οι Gold Saints μπαίνουν πολύ νωρίτερα στο προσκήνιο και έχει αρκετά καλές σκηνές δράσης. 

 

Η μεταφορά του έγινε από το studio TMS Entertainment σε μορφή OVA είναι πιστότατη στο αρχικό υλικό αλλά δυστυχώς δεν δέχτηκε την ίδια αποδοχή με το manga. Η προσπάθεια μεταφοράς του έληξε σε μόλις 26 επεισόδια συνολικά, με το studio να δηλώνει ότι δεν σκοπεύει επιστρέψει στο project λίγο πριν αγγίξει ένα από τα δύο πιο δυνατά arcs του manga.1

 

Προτείνεται να μην παραληφθεί για κανέναν λόγο.

 

Saint Seiya - Legend of the Sanctuary Movie

 

Πρόκειται για την 6η, αν και όχι χρονολογικά έκτη, ταινία που franchise που κυκλοφόρησε ποτέ. Ανακοινώθηκε το 2012, δίνοντας αρχικά ελάχιστες πληροφορίες, για να προβληθεί τελικά δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2014.

 

Η ιστορία στην πραγματικότητα καλύπτει γεγονότα που είχαν ήδη εξιστορηθεί από τη σειρά του '89 αφού πρόκειται για μία εναλλακτική μεταφορά του πρώτου arc της σειράς. Δημιουργήθηκε έχοντας στο μυαλό νεότερο κοινό γι' αυτό και υπάρχουν αρκετές διαφορές τόσο στο οπτικό κομμάτι όσο και στο σενάριο. Η δημιουργική ομάδα ανανέωσε αρχικά όλη την εμφάνιση των πανοπλιών, τόσο στις λεπτομέρειες όσο και στη χρήση τους, αφού πλέον οι Saints μπορούσαν να επικαλεστούν τις πανοπλίες τους μέσω μεταλλικών κρεμαστών. Στη συνέχεια αφαιρέθηκαν μάχες που θεωρήθηκαν ότι δε θα είχαν αρκετό αντίκτυπο στη μεγάλη οθόνη για να επιτευχθεί εξοικονόμηση χώρου και έδωσαν βάση σε άλλες, παραλλάσσοντας τες όπου θεωρήθηκε απαραίτητο. Αλλαγές είχαμε και στην εμφάνιση πολλών χαρακτήρων με κάποιους να καταλήγουν εντελώς αγνώριστοι. Από ξεσκόνισμα όμως πέρασαν και οι τέσσερις πρωταγωνιστές ή καλύτερα οι προσωπικότητές τους, πολύ πιο επιτυχημένα από αυτό που έγινε στις μάχες, με το βασικό cast να καταλήγει ελαφρώς πιο συμπαθητικό και αρκετά λιγότερο δραματικό.

 

Το αποτέλεσμα βρέθηκε κάπου στη μέση της επιτυχίας και της αποτυχίας, καθώς πράγματι μπορεί να τη δει χωρίς πρόβλημα κάποιος που δεν είχε πρότερη επαφή με τον τίτλο, αφαιρεί όμως πολλά κομμάτια της ιστορίας για χάρη ενός φαντασμαγορικού τέλους. Το αν θα αρέσει είναι τελείως διαφορετικό θέμα.

 

Η ταινία μπορεί να παραληφθεί χωρίς να χαθεί κάποιο κομμάτι της ιστορίας. Ταυτόχρονα μπορεί να τη δει αυτόνομα κάποιος που δεν θέλει να ξοδέψει τον χρόνο του στα άπειρα επεισόδια του franchise για να έχει μία ιδέα για την ιστορία.

 

 

Saint Seiya (1986)

Επεισόδια 01 - 73 

 

Και ναι, φτάσαμε στη βασική ιστορία, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα και ξέρω ότι ανυπομονούσατε. Εδώ κρατιέστε να μην χειροκροτήσετε.

 

Σύμφωνα με την ιστορία, θαρραλέοι πολεμιστές, μάχονται στο πλευρό της Αθηνάς από τα χρόνια της αρχαιότητας ως σήμερα απέναντι σε θεότητες που θέλουν να κατακτήσουν ή να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Στα πλαίσια της προετοιμασίας τους συγκεντρώνονται στο Ιερό, κάτω από την ηγεσία του Pope, 88 Saints. Ο καθένας τους έχει έναν αστερισμό να τους προστατεύει. Πρωταγωνιστής μας εδώ είναι ο Seiya, ένα ορφανό αγόρι που εξαναγκάστηκε να εξασκηθεί στην Ελλάδα, στον Ναό της Αθηνάς για να αποκτήσει τελικά την ορειχάλκινη πανοπλία που αντιστοιχούσε στον αστερισμό του Πήγασου.

 

Έχοντας πλέον αποκτήσει την πανοπλία του, επιστρέφει στην Ιαπωνία για να αναζητήσει τη χαμένη του αδερφή και ταυτόχρονα να μπει στο τουρνουά για τους νέους Saints ώστε να διεκδικήσει τη Χρυσή Πανοπλία που ανήκει στον αστερισμό του Τοξότη και θεωρείται ως μία από τις δυνατότερες. Το ένα συμβάν φέρνει το άλλο και ο Seiya και οι τέσσερις φίλοι του ανακαλύπτουν μία συνωμοσία χρόνων. Η πραγματική Αθηνά βρίσκεται στην Ιαπωνία και ακούει στο όνομα Saori Kido σε μία προσπάθεια να σωθεί από τη δολοφονία της όταν ήταν ακόμη μωρό και σκοπός των νεαρών Saint είναι να διεκδικήσουν για εκείνη τη θέση που δικαιωματικά της ανήκει. Μόνο που θα βρεθούν αντιμέτωποι με ολόκληρο το ιερό και τους Gold Saints που πιστεύουν ότι η πραγματική Αθηνά βρίσκεται μέσα στο Άδυτο του ναού της. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει μία μάχη με τον χρόνο που έχει ως στοίχημα την ίδια τη ζωή της θεάς που πρέπει να προστατέψουν.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο arc της σειράς το οποίο εκτείνεται από τα επεισόδια 01-73. Η παραγωγή είχε λάβει μερικές ελευθερίες, προσθέτοντας μερικούς δικούς της χαρακτήρες στα επεισόδια του τουρνουά και κάνοντας κάποιες χρωματικές αλλαγές στα μαλλιά ορισμένων, κρατώντας όμως τον κορμό της ιστορίας άθικτο. Αρκεί να είσαστε προετοιμασμένοι για το animation της εποχής και όλα με όσα συνεπάγεται η φράση "old school shounen".

 

Προφανώς και δεν μπορείτε να το προσπεράσετε, εκτός κι αν σας καλύψει το "Legend of Sanctuary".

 

Saint Seiya: Evil Goddess Eris Movie (1987)

 

Η ταινία Saint Seiya: Evil Goddess Eris, αρχικά κυκλοφόρησε ως "Saint Seiya: The Movie" αφού πρόκειται όχι μόνο για την πρώτη κατά χρονολογική σειρά ταινία αλλά και την πρώτη ταινία του franchise που κυκλοφόρησε ποτέ, ακολουθώντας την επιτυχία που είχε γνωρίσει η σειρά. Σε κάποιες χώρες έγινε γνωστή με τον τίτλο "The Legend of the Golden Apple". Προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1987 και τοποθετείται χρονικά μετά το Sanctuary Arc. Στη παραγωγή της συνέβαλε και ο ίδιος ο Kurumada αναλαμβάνοντας τα σχέδια των πέντε Saints που εμφανίστηκαν, ενώ η ταινία αργότερα μεταφέρθηκε και σε μιούσικαλ.

 

Η ιστορία αρχίζει όταν ο Seiya, o Hyoga και ο Shun επισκέπτονται την Ακαδημία Star Children, όπου ο Hyoga σημειώνει ερωτικές επιτυχίες, με την Eri, μία κοπέλα που εργαζόταν εκεί να εκδηλώνει ενδιαφέρον για εκείνον. Το ένα φέρνει το άλλο και καθώς οι δύο νέοι κοιτάζουν τα αστέρια η Eri κάνει μια ευχή. Κάπου εκεί όμως η Έριδα τους κάνει χαλάστρα (ναι, η γνωστή ελληνική θεότητα) καθώς κυριεύει το σώμα της Eri. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η Έριδα απαγάγει την Αθηνά για να απορροφήσει την ενέργεια της μέσω του χρυσού της μήλου και αναβιώνει νεκρούς Saints για να πολεμήσουν γι' αυτήν ώστε να πετύχει τον σκοπό της.

 

Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα της βασικής σειράς και είναι αρκετά κακογραμμένη καθώς μπορεί να συνοψιστεί ως νεκρανασταίνουμε 5-6 Saints ίσα-ίσα για να γίνει η μάχη, νικάμε και τέλος. Μπορεί να το προσπεράσει ο καθένας εκτός κι αν θέλει να χάσει 45' από τη ζωή του.

 

 

Saint Seiya Saintia Sho

 

Ωχ και τώρα θα μας πρήξει με κάτι που δεν έχει καν κυκλοφορήσει ακόμα. Ε, γιατί να αφήσεις κάτι για αργότερα όταν μπορείς να το κάνεις τώρα.

 

Update: Ως ημερομηνία προβολής της σειράς, ορίστηκε η 10η Δεκεμβρίου του 2018.

 

Το "Saint Seiya Saintia Shou" βασισμένο στο ομότιτλο spin-off, αποτελεί την μελλοντική προσθήκη του franchise αν και αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία προβολής. Η ιστορία εδώ στην πραγματικότητα τοποθετείται παράλληλα με αυτή της αρχικής σειράς, λίγο πριν ξεκινήσει το τουρνουά για την διεκδίκηση του Gold Cloth του Τοξότη και έχει μια μικρή σύνδεση με την ταινία που προαναφέρθηκε. Κύρια αντίπαλος και εδώ είναι πάλι η Έριδα, πράγμα που προκάλεσε αρχικά ενστάσεις από τους fans καθώς πρόκειται για μία ήδη χρησιμοποιημένη αντίπαλο. 

 

Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Shouko, Saint του αστερισμού του Ιππάριου και η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια του franchise. Σύμφωνα με την ιστορία, η Sho προοριζόταν ως δοχείο για την Έριδα από πολύ μικρή ηλικία. Η πρώτη απόπειρα έγινε όταν ήταν μόλις πέντε χρονών, όταν μία γρια γυναίκα της προσφέρει ένα μήλο, διακόπτεται από την αδερφή της και τελικά σώζεται από τον Μήλο (τυχαίο; ) τον Gold Saint του Σκορπιού. Fast Forward μερικά χρόνια μετά και η αδερφή της έχει φύγει για σπουδές κάπου μακριά και η Shouko και η οικογένεια της δεν έχουν κανέναν τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί της.

 

Τελικά η Shouko μαθαίνει ότι η Saori Kido, υπεύθυνη για το πρόγραμμα στο οποίο σπουδάζει η αδερφή της, επισκέπτεται το σχολείο της για να φοιτήσει για ένα χρονικό διάστημα και η Shouko προσπαθεί να την πλησιάσει με κάθε τρόπο για να μάθει νέα για τη μεγάλη της αδερφή. Κάπως έτσι ανακαλύπτει ότι η αδερφή της ανήκει στους Saints που προστατεύουν την Αθηνά και μάλιστα σε μια ειδική ομάδα ονόματι Maiden που είναι ορισμένες ως προσωπικοί της φύλακες. Η μοίρα όμως της επιφυλάσσει άλλα πράγματα και η επανένωση των δύο αδερφών διακόπτεται όταν η Έριδα επιχειρεί για δεύτερη φορά να διεκδικήσει το σώμα της Shouko. Αυτή τη φορά πετυχαίνει, μερικώς... Τελικά κυριεύει το σώμα της αδερφής της που προοριζόταν ως εναλλακτικό δοχείο για τη θεότητα. Τώρα η Shouko θα κάνει τα πάντα για να σώσει την αδερφή της...

 

Με βάση πάντα το manga, η ιστορία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Περιέχει μπόλικο exposition σε σημείο να καταντάει ελαφρώς γελοίο για όσους έχουν ήδη επαφή με τον κόσμο της σειράς και εισάγει τη Shouko πολύ γρήγορα στο ρόλο της Saint. Παρόλα αυτά παρουσιάζει κάποια θετικά σημάδια, εισάγοντας κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τις γυναίκες Saint που αυτή τη φορά κυριαρχούν στο cast και παράλληλα εστιάζει περισσότερο από άλλες σειρές στην ψυχολογία της Αθηνάς που συνήθως υποβιβάζεται σε ρόλου κομπάρσου. 

 

 

Saint Seiya: The Heated War of the Gods Movie (1988)

 

 

Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία της σειράς. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες την Άνοιξη του 1988 κατά τη διάρκεια του "Manga Matsuri film festival" της Toei. Η σειρά σημείωσε επιτυχία στις αίθουσες και λόγω αυτού αποτέλεσε τη βάση για το filler arc της σειράς για το οποίο θα μιλήσουμε ακριβώς από κάτω.

 

Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Hyoga δέχεται επίθεση στη Σιβηρία. Τελικά καταφέρνει να επιστρέψει παρά τα τραύματά του, μόνο για να πει κάτι σχετικά με το Asgard πριν χάσει τις αισθήσεις του. Οι υπόλοιποι της παρέας, θέλοντας να μάθουν τι ακριβώς του συνέβη, αποφασίζουν να ερευνήσουν. Ταυτόχρονα στη Βαλχάλα (lol), o Λόρδος του Asgard o Dolbar και το δεξί του χέρι, ο Loki (όχι ο θεός) ισχυρίζονται ότι δεν έχει δει και δεν ξέρει κανέναν ονόματι Hyoga. Παρόλα αυτά η συντροφιά μπορεί να νιώσει μια σκοτεινή ενέργεια να προέρχεται από τον Loki και τους υπόλοιπους πολεμιστές του Odin και παράλληλα ένα πολύ γνωστό cosmo από τον Midgard, έναν μασκοφόρο Saint. Στη συνέχεια ο Doblar κάνει ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο τόσο του Asgard όσο και του Ναού της Αθηνάς και φυλακίζει την τελευταία σε μία παράξενη διάσταση που βρίσκεται μέσα στο άγαλμα του Odin... Παράλληλα ο Midgard αποκαλύπτει το πρόσωπό του και σε αυτό αναγνωρίζουν ένα πολύ κοντινό τους φίλο. 

 

Η ταινία συγκαταλέγεται στις καλύτερες της σειράς παρότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα το ξεχωριστό. Δεν είναι πολύ κακή οπότε προτείνεται για όποιον έχει να ξοδέψει λίγο χρόνο παραπάνω ή έχει κολλήσει ήδη αρκετά για να μην την παραβλέψει.

 

 

Asgard Arc (Επεισόδια 74-79)

 

Και επιστρέψαμε λοιπόν στη βασική σειρά... Με filler arc! Πανηγύρια

 

Το Asgard Arc, βασίστηκε όπως αναφέραμε προ ολίγου στην ταινία "Heated War of the Gods" και λαμβάνει μέρος, πού αλλού; Στο Asgard. Αυτή τη φορά διαφοροποιείται και η ιστορία ξεκινά με την Polaris Hilda, αντιπρόσωπο του Θεού Odin η οποία προσεύχεται για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή της. Λίγα ήξερε, αφού ξαφνικά μια μυστήρια δύναμη της μιλάει, ωθώντας της να καταστρέψει τον Ναό της Αθηνάς. Η Hilda αρχικά αρνείται όμως σύντομα καταλαμβάνεται από τη μυστήρια δύναμη και όταν ξυπνάει ανακαλύπτει ένα περίεργο δαχτυλίδι στο χέρι της.Στη συνέχεια καλεί τις God Robes και ναι, μοιράζει ρόμπες, δηλαδή πανοπλίες, στου Ασγκαρντιανούς Πολεμιστές, εφτά σε αριθμό και τους στέλνει να επιτεθούν στην Ναό. Η επίθεση αυτή μπερδεύει την Αθηνά που γνωρίζει τη φιλειρηνική φύσης της Hilda και αποφασίζει να επισκεφτεί το Asgard μαζί με τον Seiya και τους υπόλοιπους για να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από αυτό.

 

Πρόκειται για ένα αρκετά επίπονο filler arc κατά το μεγαλύτερο μέρος του, 25 επεισοδίων, αργό χωρίς λόγο που μετά βίας προσφέρει την απαιτούμενη "διασκέδαση" και δημιουργήθηκε μοναχά για να γεμίσει το κενό. Μπορεί κάλλιστα να το προσπεράσει κάποιος για να μην υποβάλλει τον εαυτό του στην διαδικασία, ωστόσο (! ) συνδέεται με την original season "Soul of Gold" η οποία έχει Gold Saints και θέλουμε πάντα να βλέπουμε ότι έχει Gold Saints οπότε θα ήταν καλό να τη παρακολουθήσει κάποιος, όσο αντέξει έστω, για να μη χαθεί η συνοχή.

 

 

Poseidon Arc (Επεισόδια 100-114)

 

Πίσω στην κανονική ιστορία, συνεχίζουμε από εκεί που μας άφησε το Sanctuary Arc με τον πρώτο βασικό αντίπαλο εκτός του κύκλου της Αθηνάς που δεν είναι κανένας άλλος από τον Ποσειδώνα. Σύμφωνα με την ιστορία του Saint Seiya, ο Ποσειδώνας αποτελεί ένας από τους πιο βασικούς αντιπάλους της Αθηνάς ανά τους αιώνες, με την πρώτη τους διαμάχη να υπολογίζεται στο 2000 π. Χ. συσχετίζοντας πράγματα όπως τον κατακλυσμό του Νώε, την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και τη βύθιση της Ατλαντίδας ως αποτελέσματα του Ιερού Πολέμου μεταξύ τους.

 

Στον ναό της Ατλαντίδας τοποθετείται και η μάχη των Saints απέναντι στους αντίστοιχα 7 καλύτερους πολεμιστές του Ποσειδώνα, τους Marines. Σεναριακά πρόκειται ουσιαστικά για μια στεγνή επανάληψη των όσων είδαμε στο Sanctuary Arc με ελάχιστα πράγματα να ξεχωρίζουν και την εισαγωγή ενός νέου χαρακτήρα που θα αποκτήσει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Εννοείται ότι δεν μπορεί να προσπεραστεί διότι είναι από τα canon κομμάτια της σειράς και πρόκειται για μόλις 15 επεισόδια.

 

Σε αυτό το σημείο η σειρά διακόπηκε από την τηλεόραση.μετά από περίπου δυόμιση χρόνια προβολής αφήνοντας το τελευταίο κομμάτι του manga χωρίς μεταφορά. Θα χρειαστεί να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια για να αποφασιστεί η συνέχεια του, τελικά σε μορφή OVA.

 

Saint Seiya Legend of Crimson Youth Movie (1988)

 

Η τρίτη ταινία κατά σειρά, αντίθετα με τις δύο προηγούμενες, προβλήθηκε στο 20ο Ετήσιο Φεστιβάλ της Shounen Jump και είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του franchise με διάρκεια 75'. 

 

Κύριος αντίπαλος στην ταινία είναι ο Phoebus Abel, ο οποίος δεν αντιστοιχεί ακριβώς στον δικό μας Απόλλωνα παρότι έχει τις ρίζες του σε αυτόν. [1] O Phoebus λοιπόν κρίνει ότι η ανθρωπότητα και τα τεράστια επίπεδα διαφθοράς που έχει αγγίξει πρέπει να τιμωρηθεί και ορίζει πως πρέπει να καταστραφεί μόνο για να έρθει αντιμέτωπος με τους Saints την Αθηνάς.

 

Η ταινία μπορεί να προσπεραστεί όπως και οι δύο προηγούμενες χωρίς να είναι εντελώς βαρετή και είναι ίσως και από τις πιο όμορφες αισθητικά.

 

Saint Seiya Warriors of the Final Holy Bible (1989)

 

Η τέταρτη κατά σειρά και ίσως και η πιο βαρετή ταινία από όλες παρότι είναι η μόνη που κάνει αναφορά στις προηγούμενες ανεξάρτητες ταινίες της σειράς. Εδώ, μιας και είχαμε αναλωθεί πολύ στο δωδεκάθεο και τους Ασκαρντιανούς, πιάνουμε τη Βίβλο και έχουμε ως αντίπαλο της ιστορίας τον Εωσφόρο. 

 

Μπορεί να προσπεραστεί άνετα και μη σας πω ότι θα κάνετε και χάρη στον εαυτό σας.

 

Saint Seiya – Hades Sanctuary Chapter (2003)

 

Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν με την ιστορία της βασικής σειράς να ανασταίνεται σε μορφή OVA, με το πρώτο να κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του 2002 και να ολοκληρώνεται ένα χρόνο αργότερα με 13 επεισόδια.

 

Πρόκειται για το πρώτο κομμάτι του "Hades Chapter" όπου για πρώτη φορά εισάγεται ο Άδης και οι πολεμιστές του, τα Φάσματα, ως βασικοί αντίπαλοι. Η ιστορία ξεκινάει με άλλη μία επίθεση στον Ναό της Αθηνάς, αυτή τη φορά από πολύ γνώριμα πρόσωπα που φυσιολογικά δε θα έπρεπε να είναι εν ζωή. Οι μάχες που εξελίσσονται ουσιαστικά είναι αυτές που φέρνουν επιτέλους τους Gold Saints στο προσκήνιο και οδηγούν στα γεγονότα που θα ακολουθήσουν. Η επίθεση θεωρείται προκλητική και ανησυχητική και καθώς η αφύπνιση του Άδη είναι ήδη δρομολογημένη, οι Gold Saints αποφασίζουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν το κακό.

 

Δεν το προσπερνάτε σε καμία περίπτωση καθώς είναι ένα από τα δύο καλύτερα κομμάτια της σειράς. 

 

Saint Seiya – Hades Chapter Inferno (2005)

 

Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης σειράς OVA, το 2005, έρχεται πλέον η συνέχεια της ιστορίας. Αυτή τη φορά θα χρειαστούν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί μία σειρά μόλις 12 επεισοδίων. Η ιστορία συνεχίζεται ακριβώς από εκεί που τα άφησε η προηγούμενη. Έχοντας επιζήσει από τη μάχη στον Ναό οι Saints αποφασίζουν να εισβάλλουν με τη σειρά τους στον Άδη όπου τους περιμένουν οι υποτακτικοί του. 

 

Πλέον έχουμε φτάσει στο πιο δυνατό κομμάτι της αρχικής ιστορίας, με τους Gold Saints πλέον να απασχολούν κατά κύριο λόγο το μεγαλύτερο μέρος της και τους αντίπαλους τους να αποδεικνύονται πολύ καλύτεροι από ό,τι είχε δώσει η πένα του Kurumada μέχρι αυτό το σημείο. Στο τέλος του arc η ιστορία δυστυχώς φτάνει στο απόγειο της και παρότι στη συνέχεια φτάνουμε ουσιαστικά στο τέλος της ιστορίας, το τελευταίο της κομμάτι είναι συγκριτικά κάπως αδύναμο.

 

Saint Seiya Soul of Gold (2015)

 

Spoilers! Όχι για να μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα. 

 

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο σύμπαν της σειράς, το "Saint Seiya Soul of Gold" ανακοινώθηκε πρώτη φορά το 2014 στο Tamashii Nation Figure Expo. Η σειρά ήρθε ένα χρόνο μετά και κυκλοφόρησε διαδικτυακά με ένα επεισόδιο κάθε δύο εβδομάδες μέσω του Bandai Channel για τους Ιάπωνες φίλους και του Daisuki δωρεάν για τον υπόλοιπο κόσμο το οποίο μαζί με τους αγγλικούς προσέφερε επίσης ανάμεσα σε άλλους και Ιταλικούς, Γαλλικούς και Ισπανικούς υπότιτλους.

 

Πρόκειται για anime original υπόθεση, ωστόσο συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το Inferno... (Spoilers είπαμε...) Δηλαδή οι Gold Saints να μας έχουν αφήσει χρόνους και την ιστορία να συνδέεται με το Asgard Arc. Εδώ βλέπουμε άλλη μία απειλή να μας έρχεται από την πλευρά των Σκανδιναβών και οι Gold Saints ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μυστηριωδώς αναγεννημένους για άγνωστο λόγο και αιτία και τον Aiolia να αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο του πρωταγωνιστή.

 

Καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν τον λόγο που τελικά βρίσκονται εκεί και τη νέα τους ευκαιρία για έστω μια σύντομη ζωή τους δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουν και μερικά πράγματα για τον εαυτό τους αλλά και για συντρόφους που ίσως δε γνώριζαν και τόσο καλά. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καθαρό arc εξιλέωσης για πολλούς χαρακτήρες του cast.

 

Κύριος λόγος να το δεις η νοσταλγία, πιο κύριος λόγος να το δεις οι Gold Saints και είπαμε πάντα βλέπουμε ό,τι έχει Gold Saints.

 

Saint Seiya – Hades Chapter Elysion (2008)

 
Και μετά από μια τεράστια διαδρομή και αρκετούς παράδρομους, φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι της βασικής ιστορίας, το Elysion, το οποίο κυκλοφόρησε το 2008 και αποτελείται από μόλις 6 επεισόδια.
 
Ο Seiya και η παρέα του καταφέρνουν τελικά να εισβάλλουν στα Ηλύσια Πεδία με σκοπό να αποτρέψουν την τελική αφύπνιση του Άδη. Εκεί πρέπει να αντιμετωπίσουν τα δύο αδέρφια, τον Ύπνο και τον Θάνατο που απελευθερώνονται μετά από αιώνες φυλάκισης τους λόγω του προηγούμενου Ιερού Πολέμου και τελικά να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τον ίδιο τον Άδη.
 
Αν έχεις φτάσει ως εδώ προφανώς και είναι άχρηστο να πούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να το προσπεράσεις. Η σειρά κλείνει την ιστορία της με έναν συνολικά πολύ μικρό αριθμό επεισοδίων.
 
Σε αυτό το σημείο η πορεία της έληξε και στο manga καθώς η δημοτικότητα της είχε σημειώσει πτώση, και ενώ ο Kurumada σχεδίαζε ήδη νέο Arc αυτή τη φορά με τον Δία πριν κλείσει την ιστορία του, καθώς το Shounen Jump δεν χαρίζεται σε κάτι τέτοια.Ο κύκλος της μπορεί να έληξε στις σελίδες του Jump όμως το κοινό που είχε αποκτήσει επέτρεψε όχι μόνο στο anime να επιστρέψει αλλά να δώσει βάσει για τα spin-offs και τη νέα σειρά του Kurumada ("Next Dimension") σε άλλο περιοδικό.
 
Και ναι πού πας δεν τελειώσαμε, έχει κι άλλο....
 
Saint Seiya Overture Movie (2004)
 
Μετά την επιτυχία των OVA και την ιστορία να κλείνει ύστερα από την τελική μάχη με τον Άδη, η παραγωγή βλέπει ότι μπορεί να βγάλει κι άλλο ψωμί και αποφασίζει να βγάλει άλλη μία ταινία-επίλογο για τη σειρά. Η ιστορία επικεντρώνεται κυρίως στη σχέση της Αθηνάς και του Seiya και τα αποτελέσματα του πολέμου με κύρια αντίπαλο την Άρτεμη.
 
Η ταινία τελικά καταφέρνει να ανοίξει τρύπες και να δώσει ένα εντελώς αμφιλεγόμενο τέλος. Μπορεί να αγνοηθεί, αλλά καλό θα ήταν τη δει κανείς έστω και για την προσπάθεια να μπει μία τελεία στα προηγούμενα γεγονότα.
 
 
Saint Seiya Omega (2012)
 
Το "Saint Seiya Ωmega" ανακοινώθηκε ως εορταστικό project για την 25η επέτειο του franchise και προβλήθηκε στη μικρή οθόνη τον Απρίλιο του 2012 και ουσιαστικά αντικατέστησε τα σχέδια για τη μεταφορά του "Next Dimension" λόγω του ότι το δεύτερο είχε και έχει αργό ρυθμό δημοσίευσης. Η σειρά δέχτηκε ανάμεικτες κριτικές από παλιούς και νέους fan και πέρασε στην αφάνεια λίγα χρόνια μετά το τέλος της. Εισάγει νέο cast και σχέδιο χαρακτήρων, καθώς και κάποιες μεταβολές στον τρόπο μεταφορά της πανοπλίας, όπου τα κουτιά που έφεραν τις πανοπλίες των ηρώων εδώ αντικαθίστανται από πέτρες σε μορφές κοσμημάτων. Το τελευταίο γεγονός προκάλεσε μάλιστα αρκετές αντιδράσεις ώστε στο δεύτερο μισό της σειράς, η νέα ομάδα που ανέλαβε να αναγκαστεί να επαναφέρει τον παλιό τρόπο.
 
Η ιστορία τοποθετείται μερικά χρόνια μετά τα γεγονότα του Elysion. Ο Seiya έχει πλέον αποκτήσει δικαιωματικά το Gold Cloth του Τοξότη, ωστόσο τα ίχνη του χάνονται στη προσπάθεια του να αποτρέψει μία επίθεση του Άρη. Το ρόλο του πρωταγωνιστή αναλαμβάνει ο Kouga, ο νέος Saint του Πήγασου ο οποίος ξεκινάει την εκπαίδευση του στη νέα ακαδημία για Saints. 
 
Ουσιαστικά η ιστορία μπορεί να χωριστεί σε δύο κομμάτια με το πρώτο να έχει ως κύριο αντίπαλο τον Άρη. Παρόλο που πρόκειται για μία καθαρή αντιγραφή του Sanctuary Arc, ξεχωρίζει από το δεύτερο κομμάτι στον τρόπο γραφής τη δραματικότητά του και τη δημιουργία μερικών καλών χαρακτήρων και με το τέλος του τελειώνει και το υποφερτό κομμάτι της σειράς. Στο δεύτερο μισό, με τη μάχη να έχει πια τελειώσει, κάπου φαίνεται να εξαντλείται και η δημιουργικότητα. Η σειρά εισάγει έναν νέο χαρακτήρα-συμπρωταγωνιστή, το είδος του χαρακτήρα που θα ήθελες να εξαφανιστεί από την ιστορία, και στηρίζεται κυρίως στις επικείμενες εμφανίσεις των παλιών πρωταγωνιστών που όλοι περιμένανε αναβάλλοντας τες όσο το δυνατόν περισσότερο. Η σειρά αποκαλύπτει ως κύριο αντίπαλο τον Κρόνο, όμως η τελική μάχη και το συνολικό αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό.
 
132_zpse5ybzroc.png

(Κάτι κουρασμένα παλικάρια...)
 
Πες μας κι άλλα, πες μας κι άλλα....
 
Κουραστήκατε που κουραστήκατε ήδη, ας αναφέρουμε συμπληρωματικά ένα-δύο πραγματάκια.
 
[1] Μετά το τέλος των OVA του Lost Canvas μην παραλείψετε να διαβάσετε το manga. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα αρκετά καλό action shounen και έχει μερικά πολύ δυνατά κομμάτια που δεν καλύφθηκαν αλλά και γιατί εξηγεί δύο σημαντικά plot points που εμφανίζονται στο original, τα οποία δεν εξηγούνται με την ίδια έκταση.
[2] Η επιτυχία του Lost Canvas έδωσε την ευκαιρία στην Teshirogi να γράψει το Lost Canvas Gaiden, τοποθετείται κατά κύριο λόγο πριν από τα γεγονότα του Lost Canvas. Ακολουθεί τις ιστορίες των Gold Saints και αποτελείται από 16 τόμους.
[3] Τα δύο novels της σειράς "Saint Seiya:Gigantomachia" τοποθετούνται ανάμεσα στο Poseidon και το Hades  Arc όπου οι Saints αντιμετωπίζουν τους τιτάνες στο ηφαίστειο Αίτνα, στην Ιταλία.
[4] Το "Saint Seiya Episode G", το οποίο δεν έχει δεχτεί ακόμα καμία μεταφορά, έχει κατά γενική ομολογία το χειρότερο σχέδιο στη σειρά και τοποθετείται πριν την βασική ιστορία. Πρωταγωνιστής είναι ο Aiolia και η σειρά πραγματεύεται κυρίως πώς μεγάλωσε ουσιαστικά στη σκιά του αδερφού του ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως προδότης. Κύριοι αντίπαλοι εδώ, ο Δίας και οι Τιτάνες.
 
Ουφ... Τέλος...
 
tenor.gif

ySss0UF.jpg


#2 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 18 June 2017 - 10:08

Νομίζω χρειαζόταν κάτι για κάποιον που ήθελε να παρακολουθήσει το Saint Seiya και δεν ήξερε από πού να αρχίσει. Με την αρχική σειρά, πώς να δει τα υπόλοιπα, αν αξίζει να τα δει εν τέλη μιας και εδώ βλέπουμε κάτι ταινίες που δεν είναι απαραίτητο κάποιος να την παρακολουθήσει.

Αλλά όλα κι όλα, την ταινία με τον Εωσφόρο θα φροντίσω να μην την παραλείψω. Την αλλαγή στα cloths στο Ωμέγα δεν ξέρω καν γιατί την κάνανε, ενώ ήταν καθαρά για την επέτειο. Σημειωτέον, ότι δεν έχω παρακολουθήσει τη σειρά, απλώς ήταν μια απορία που μου είχε δημιουργηθεί και τότε, και το Guide συνέβαλε να ξαναεμφανιστεί. 

Υ.Γ. Το video game του Saint Seiya είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό, απλό fighting game αλλά για κάποιον που δεν έχει δει τη σειρά είναι ακόμη διασκεδαστικό. Περισσότερο σε κάνει να τη δεις, αν και ουσιαστικά σου αφηγείται περιληπτικά ότι έχει γίνει μέχρι το Poseidon Arc. 



#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 18 June 2017 - 10:25

Την αλλαγή στα cloths στο Ωμέγα δεν ξέρω καν γιατί την κάνανε, ενώ ήταν καθαρά για την επέτειο. Σημειωτέον, ότι δεν έχω παρακολουθήσει τη σειρά, απλώς ήταν μια απορία που μου είχε δημιουργηθεί και τότε, και το Guide συνέβαλε να ξαναεμφανιστεί. 

 

 

Πέρα από οικονομικούς λόγους και εξοικονόμηση χρόνου, μιας και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο να σχεδιάσει κάποιος ένα κουτί με σχέδια πάνω του σε κάθε σκηνή από ότι ένα σκουλαρίκι, ο σκηνοθέτης της σειράς Hatano Morio που δούλεψε στο πρώτο μισό της σειράς είχε δουλέψει κατά κύριο λόγο πάνω σε σειρές Precure, οπότε είναι εμφανές ότι επηρεάστηκε από mahou shoujo σε αυτή την επιλογή. Ουσιαστικά, παρότι το Saint Seiya ακολουθεί παρόμοια λογική με τη μεταμόρφωση όπως τα mahou shoujo, η επιλογή τους αυτή ξένισε τους fans γιατί θεώρησαν ότι δεν ταίριαζε με τη σειρά. Στο Legend of Sanctuary ακολουθούν μία μίξη αυτής της λογικής και του παλιού συστήματος πάλι, με τα παιδιά να φέρουν μεταλλικές ταυτότητες και να κάνουν summon τα κουτιά που περιέχουν τις πανοπλίες.


ySss0UF.jpg


#4 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 18 June 2017 - 10:31

Πέρα από οικονομικούς λόγους και εξοικονόμηση χρόνου, μιας και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο να σχεδιάσει κάποιος ένα κουτί με σχέδια πάνω του σε κάθε σκηνή από ότι ένα σκουλαρίκι, ο σκηνοθέτης της σειράς Hatano Morio που δούλεψε στο πρώτο μισό της σειράς είχε δουλέψει κατά κύριο λόγο πάνω σε σειρές Precure, οπότε είναι εμφανές ότι επηρεάστηκε από mahou shoujo σε αυτή την επιλογή. Ουσιαστικά το Saint Seiya ακολουθεί παρόμοια λογική με τη μεταμόρφωση ξένισε τους fans. Στο Legend of Sanctuary ακολουθούν μία μίξη αυτής της λογικής και του παλιού συστήματος πάλι, με τα παιδιά να φέρουν μεταλλικές ταυτότητες και να κάνουν summon τα κουτιά που περιέχουν τις πανοπλίες.


Α, κατάλαβα!

Ναι, το τελευταίο ήταν και λογικό, μιας και έχω δει την ταινία αυτή τουλάχιστον. Δεν μπορούσαν να κουβαλάνε όπου πάνε και τα κουτιά με την πανοπλία.

#5 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 18 June 2017 - 11:02

Χαράς το κουράγιο σου, δεν έχω δει ούτε ένα. Θα προτιμήσω να τα δω με την σειρά που βγήκαν αλλά για όποιον θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν οδηγό αντί να ψάχνει τα relations στο anidb!

Congrats και πάλι.  :riiight:


rsrGbGx.gif

#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 18 June 2017 - 14:31

To καλό με το Saint Seiya είναι ότι αν κι εγώ γενικότερα προτιμώ να βλέπω τις σειρές με χρονολογική σειρά, πιστεύω ότι μπορείς να το δεις άνετα και με βάση τη σειρά που προβλήθηκαν, γιατί είναι εύκολο μετά να συνδέσεις τα κομμάτια. Παραλείποντας στην πορεία εντελώς το Omega για να σώσει τον εαυτό του, εκτός κι μαζοχιστεί όπως οι περισσότεροι fans της σειράς μόνο και μόνο για να δει τους παλιούς πρωταγωνιστές μεγάλους.. 


ySss0UF.jpg


#7 jeffhardy

jeffhardy

    Imagi-Knight

  • Members
  • 1,117 posts

Posted 19 June 2017 - 00:23

πραγματικα μακρια απο το soul of gold ουτε το σχεδιο βλεποταν ουτε το original toei plot ειχε καποιο ενδιαφερον

 

η ταινια legend of the sanctuary του 14 δεν ηταν οσο αθλια θα περιμενε κανεις ουτε το cgi σου χαλαγε την αισθητικη σου αλλα ειχε καποιες αλλαγες στους χαρακτήρες scorpio-aphrodite-capricorn που στραβωσε αρκετους χαρντκορ φανς εμενα παλι μου φανηκαν ευχαριστες

 

ομορφο τοπικ για ένα εξισου ομορφο φραντσαιζ



#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 19 June 2017 - 08:52

Στο Soul διορθώθηκαν πολλά στο BD αν και προσωπικά δεν με πείραξε και ιδιαίτερα εξ'αρχης. Για filler arc βασισμένο σε ένα filler arc τόσο βαρετό (για εμένα) που με καθυστέρησε να τελειώσω τη σειρά μου φάνηκε οκ.

Την ταινία την απόλαυσα και μου άρεσε πολύ και που τόλμησαν και πείραξαν τους χαρακτήρες των παιδιών (ο Seiya είναι πολύ πιο συμπαθητικός στην ταινία πχ) αλλά πραγματικά πιστεύω της άξιζε λίγο περισσότερος χρόνος στα ενδιάμεσα ενώ στην τελική μαχη το παραεκαναν. Και οι πανοπλίες ήταν τέλειες.

ySss0UF.jpg


#9 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 05 December 2022 - 23:28

Ήρθε η ώρα και για το live action. 

 

Youtube Video

 

Παραδόξως το trailer φαίνεται πολύ καλό.


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: saint seiya, anime, guide, the lost canvas, saintia shou, hades chapter, toei, kurumada masami, moeagare ore no cosmo