Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

Joker Game

joker game anime anime 2016 spring2016 production IG

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 11 June 2017 - 20:10

Joker Game

 

tumblr_static_tumblr_static_9cirtjryhhs8

 

 

Πρώτα ήρθε στο κοινό μέσω γραπτού λόγου, μια σειρά novel από την πένα του Koji Yanagi (αν και δεν έχουν μεταφραστεί για το αγγλόφωνο κοινό) · μετά ήρθε στη μεγάλη και μικρή οθόνη σαν live-action ταινία. Και την άνοιξη του 2016 έγινε anime, ενώ τα πρώτα κεφάλαια manga ήδη έχουν δημοσιευτεί. Εμείς όμως, θα μιλήσουμε για το anime. Δια χειρός στούντιο Production IG και με μπόλικους παραγωγούς και συντελεστές, το Joker Game έγινε πραγματικότητα.

 

Μας διασκέδασε και μας κράτησε συντροφιά για 12 επεισόδια, 12 εβδομάδες · ξεκίνησε να παίζεται στις 5 Απριλίου και τελείωσε στις 21 Ιουνίου του 2016. 

 

Η πλοκή έχει ως εξής:

 

Το φθινόπωρο του 1937, και λίγο πριν την επίσημη έναρξη του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, με την συνεργασία του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Στρατού (ΑΙΣ), μία ειδική υπηρεσία για κατασκόπους - δηλαδή Μυστικές Υπηρεσίες Κατασκοπείας (ΜΥΚ) -, από τον Αντισυνταγματάρχη Yuuki. Εκεί, ο Αντισυνταγματάρχης δέχεται αιτούντες - όχι απ'τον στρατό - και τους εκπαιδεύει σωματικά και νοητικά, μέσω τεστ τα οποία φτάνουν και ξεπαιρνούν τα ανθρώπινα όρια: πρέπει να γνωρίζουν πολλές ξένες γλώσσες, μα κι επιστήμες, να μπορούν να αποδικωποιούν μηνύματα μα και να "διαβάζουν" ανθρώπους, να μπορούν να ανοίγουν κλειδαριές γρήγορα, μα και ταυτόχρονα να αντέχουν σε σκληρές, απάνθρωπες συνθήκες.

 

Και μόνο αυτοί που περνάνε όλα τα τεστ μπορούν να γίνουν κατάσκοποι.

 

Κάπως έτσι ξεκινάει το πρώτο επεισόδιο λοιπόν. Πόσοι και ποιοι από εσάς το έχετε δει; Τι εντυπώσεις σας άφησε; Discuss!


setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#2 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 11 June 2017 - 20:25

Εμένα μου φάνηκε μέτρια, ίσως γιατί περίμενα περισσότερα. Είχε κάποια καλά επεισόδια αλλά κάποια άλλα αν και δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα πέρασαν εντελώς αδιάφορα, πχ. αυτά με τον Amari, του αρχηγού άσχετα που μας πέταξε το άκυρο μισογυνιστικό από το πουθενά αυτό το θυμάμαι πιο ξεκάθαρα από όλα και κανά δυο ακόμα ήταν οκ. Τώρα αν διαβάσω τις περιλήψεις των υπολοίπων ίσως μου ξαναέρθουν στο μυαλό.

 

Πολύ καλό opening, το ακούω ακόμα πού και πού.


ySss0UF.jpg


#3 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 11 June 2017 - 20:43

To opening του Joker Game (Reason Traingle - Quandrangle για όσους θέλουν να το ψάξουν), είναι χαλαρά από τα openings που είναι από μόνα τους άρτια τραγούδια και να μην έχεις ιδέα από τη σειρά. Παρόλαυτα, μια χαρά έδεσε και με το θέμα! Κι εγώ το ακούω πού και πού, μου έχει μείνει πολύ. Μπορεί να φταίει και η ιδιαίτερη φωνή του τραγουδιστή.

 

Εντάξει, σίγουρα όλα τα επεισόδια δεν ήταν το ίδιο καλά ή δυναμικά, αλλά εμένα μου άρεσαν όλα να πω την αλήθεια, αν και φυσικά έχω τις προτιμήσεις μου: το επεισόδιο με τον Amari πρωταγωνιστή(#7), εκείνο που έλεγε δεν έλεγε για τον Yuuki, το επεισόδιο με τον Fukumoto (#4) που είχε πάει Shanghai, και του Tazaki (#6) τα faves. Καλά και το τελευταίο ήταν καλό, πιο ανθρώπινο, αλλά όντως χωρίς λόγο μας πετάει το μισογυνιστικό του στο τέλος ο Yuuki for some reason, I don't know why. Τουλάχιστον ήταν στο τέλος.

 

Αυτό που μου άρεσε ήταν πως έκλεισε όπως άνοιξε, μου αρέσουν πολύ αυτά. Like, από τον Yuuki η ίδια ατάκα. Poor Odagiri tho.

 

Still, αγάπησα τον Amari σαν χαρακτήρα. Τι του μαθαίνουν να κάνει; Ωραία, το αντίθετο αυτός...! Κατά κάποιον τρόπο. Εκεί στο τελευταίο επεισόδιο που όλοι μαζί κάνανε bully τον Odagiri επίσης ήτανε ο Amari σαν τον ώριμο μεγάλο αδερφό ξέρω γω, ο πρώτος να βοηθήσει <3 τον αγάπησα μωρέ.


setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#4 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 11 June 2017 - 22:31

Δε μπορώ να πω ούτε εγώ ότι πλέον θυμάμαι ξεκάθαρα κάθε επεισόδιο. Επί το πλείστον, ήταν μια σειρά που ξεκίνησα με μεγάλο ενδιαφέρον. Μου φάνηκε αρκετά πρωτότυπη και έξυπνη και πράγματι κάποια επεισόδια με ενθουσίασαν πολύ. Κάποια άλλα όντως ήταν μέτρια ή κάτι με χάλασε, άλλα ίσως δεν είναι και παράλογο σε μια σειρά με σχεδόν αυτοτελή επεισόδια και πολλούς πρωταγωνιστές με διαφορετικές προσωπικότητες. Γενικά, είδα το άνιμε χωρίς να με κουράσει κάπου, αλλά αυτό που με χάλασε κυρίως ήταν το τέλος, γιατι δε το αισθάνθηκα σαν τέλος. Σίγουρα μια τέτοια σειρά χρειαζόταν πιο πολλά επεισόδια και κυρίως γιατί δεν προλάβαμε καλά καλά να γνωρίσουμε όλους αυτούς τους πρωταγωνιστές.


tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#5 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 11 June 2017 - 23:19

Καλά κάνατε και το ξεκινήσατε το θρεντ γιατί πολύ καιρό έλεγα να το φτιάξω εγώ αλλά όταν γίνεται αυτό από μένα το πάω σε επίπεδο αλλού βεληνεκούς με τρομερές συνέπειες όπως έχει δείξει το παρελθόν.

#6 valadorn

valadorn

    Fantasiac

  • Members
  • 378 posts

Posted 11 June 2017 - 23:23

Η αληθεια ειναι πως δε ηταν επεισοδια που μεναν στο νου, παρ ολα αυτα πολυ ποιοτικη σειρα, συνισταται αναμφιβολα.


Posted Image
"Life is spherical, investigate the other side..."

#7 jeffhardy

jeffhardy

    Imagi-Knight

  • Members
  • 1,117 posts

Posted 12 June 2017 - 00:00

ειχα ξεχωρισει το επεισοδιο με αυτόν που ειχε ξεγελασει τoν sakuma στην αρχη με τα τραπουλόχαρτα αν και όλα ηταν καλα και σαν σειρα εχε 1-2 δυνατες ανατροπες

 

κριμα που δεν καταφέραμε να εκτιμήσουμε το joker game oσο οι ιαπωνες που το βαλαν στα τοπ της σεζον-χρονιας-δεκαετιας ;p



#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 June 2017 - 09:15

Δεν ξέρω αν έκριναν και από τα novels και περίμεναν τη σειρά λίγο παραπάνω και πιθανότατα να ήταν πιο κοντά στο αρχικό υλικό από ό,τι η ταινία οπότε και να τους ικανοποίησε παραπάνω, αλλά με βάσει αυτά που είδαμε εμείς από τη σειρά, να δεχτώ ότι το έβαλαν στα top της σεζόν του πχ αλλά όχι και της δεκαετίας. Ίσως αν καταφέρναμε να δούμε 2-3 πράγματα παραπάνω για τον καθένα πέρα από μία ιστορία σε κάποια φάση της ζωής τους ως κατάσκοποι ή αν είχε λίγα παραπάνω επεισόδια και μπορούσαμε να τους δούμε να συνεργάζονται και σε κάποια φάση όπως πχ είχε γίνει στη live-action παρότι ένας ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής, να το εκτιμούσα λίγο παραπάνω.


ySss0UF.jpg


#9 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 12 June 2017 - 10:27

Κατ'εμέ ναι, εύκολα έπιανε το τοπ της σεζόν. Εντάξει, όχι της δεκαετίας για όλους αυτούς τους λόγους που είπε και η Kai. Ήταν ενδιαφέρον πως για τον έναν που διάλεξαν να βάλουν υπόβαθρο ήταν ο Yuuki - και με το ψιλοtroll επεισόδιο και μετά με το επεισόδιο του Miyoshi στην Ρωσία - εφόσον φέρεται να είναι αυτός ο ένας "πραγματικός" πρωταγωνιστής της σειράς, εφόσον αυτός τους εκπαιδεύει, με δική του πρωτοβουλία γίνονται όλα, πάντα υπάρχει κάπου μέσα στο επεισόδιο, σε κάθε επεισόδι, κι εν τέλει είναι ο συνδετικός κρίκος.

 

Σίγουρα χρειαζόταν ένα είδους closure! Ένα από τα αρνητικά του ήταν πως παρά ή μάλλον εξαιτίας του μεγάλου καστ, δεν κατάφεραν να επικεντρωθούν περισσότερο στο πως να το τελειώσουν. Αν και η επιλογή ιστορίας για το τελικό επεισόδιο ήτανε σωστή, θεωρώ ότι θα μπορούσαν πχ να την είχαν κάνει 24ρα και να έβαζαν κι άλλα πράγματα στο δεύτερο κομμάτι.

 

Το θέμα της συνεργασίας και πως στην ουσία δεν υπήρχε παρά μόνο στα 2 πρώτα, στο 10 και κάπως στο τελευταίο, είναι κι αυτό ένα θεματάκι. Θα ήταν πιο ενδιαφέρον κι αρκετά πιο "επικό" σε κλίμακα τουλάχιστον να τους έβλεπες να δουλεύουν όλοι για κάτι...και να έπρεπε να παλέψουν γι αυτό. Ένα πράγμα που προσωπικά μου φάνηκε κάπως ήταν το ότι ποτέ μα ποτέ δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα, ήξερες ότι θα το καταφέρουν αυτό που θέλουν. Εντάξει, με τόση εκπαίδευση κλπ το πιστεύεις, αλλά θα ήταν άκτως πιο ενδιαφέρον να έχουν μια τόσο δύσκολη υπόθεση που πολλοί απ'αυτούς να τα έβρισκαν σκούρα μόνοι τους.

 

Στα θετικά της θα βάλω την γκάμα χαρακτήρων φυσικά και το πως όπως αναφέρθηκε ήδη, ήταν όλα "ξεκούραστα" δεν πιεζόσουν να δεις ένα απ'αυτά. Παρά το βαρύ κλίμα της σειράς, με μία αίσθηση νουάρ κιόλας, δε σ'έκανε να νιώθεις βαρύς όταν την έβλεπες. Διασκεδαστική κι αρκετά έξυπνη. Το παράπονό μου είναι ότι δε συνεχίστηκε, γι ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Αντ'αυτού πήραμε τα κλασικά ova και ένα stage play.


setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#10 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 June 2017 - 10:39

Από την άλλη, δεδομένου ότι η Άνοιξη του '16 δεν του προσέφερε και μεγάλο ανταγωνισμό, ειδικά στην κατηγορία του, δεν είναι και μεγάλο κατόρθωμα.

 

Καλά η εκπαίδευση δεν το δικαιολογεί απόλυτα γιατί άνετα θα μπορούσαν να είχαν να κάνουν με άτομα από άλλη πλευρά που είχαν εξίσου καλή εκπαίδευση. Στη live-action υπήρχαν αντίπαλοι αν και έπαιζαν πολλά στερεότυπα που έκαναν τον πρωταγωνιστή να τα βρει λίγο σκούρα αλλά κι γυναικείος χαρακτήρας που ήταν σαν 3o party με αρκετά καλές ικανότητες και αλληλεπίδρασε μέσα στην ιστορία. Το κακό είναι ότι δε γνωρίζω τίποτα για το πρωτότυπο υλικό οπότε δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές του συγγραφέα δεδομένου ότι οι δύο μεταφορές του έχουν μεν κοινά στοιχεία αλλά σαν εκτέλεση είναι η μέρα με τη νύχτα με το καθένα να έχει τα συν και τα πλην του.


ySss0UF.jpg


#11 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 12 June 2017 - 11:25

Σίγουρα, γι αυτό είπα ότι θα ήθελα κάτι πιο challenging. Αλλά αν το σκεφτούμε, δεν είχαν να κάνουν με πολλούς κατασκόπους οι ίδιοι, οπότε κάπως διακιολογείται. Και τα επεισόδια με τον Gamou στην ουσία ήταν για να αποδείξουν ακριβώς αυτό: ο Yuuki knows his thing better than the other guy που πήγε να κάνει ακριβώς το ίδιο.

 

Η γυναικεία παρουσία είναι ένα μεγάλο what the hell στο anime γενικώς έχω να ομολογήσω. Δηλαδή, όσες γυναίκες, που ήταν ελάχιστες, και να εμφανίστηκαν, δεν ήταν throw away bimbos η γλάστρες και αυτό ήταν καλό. Είχαν τα προβλήματα και τις προσωπικότητές τους - ίσως μία μου έρχεται στο μυαλό που δεν έκανε τίποτα αλλά εκεί εντάξει, ήταν η γυναίκα ενός τυπά, μερικές είναι απλώς house wives - και δεν τους συμπεριφέρθηκαν άσχημα. Από την άλλη έχεις την ατάκα του Yuuki σε ένα επεισόδιο που στην ουσία η γυναικεία ύπαρξη αποτελεί το κέντρο και δεν ξέρω τι να υποθέσω. Ήταν απλώς μια ατάκα που συμπεριλήφθηκε γιατί αυτή ήταν η άποψη του Yuuki κι έπρεπε να ακουστεί; Γιατί ήταν άλλες εποχές τότε και λες άντε εντάξει; Από την άλλη, ήταν μια συνειδητή επιλογή να βάλουν αυτήν την ατάκα και αυτή την ιστορία.

 

Δεν ξέρω.


setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#12 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 15 January 2018 - 12:26

Αρχισε να προβαλεται στην Ιαπωνικη Τηλεοραση,απο τις 5 Απριλιου 2016,εως τις 21 Ιουνιου του τρεχοντος ετους,και ειναι 12 επεισοδια.Την παρακολουθησα στα Ιαπωνικα με Αγγλικους υποτιτλους και μπορω να πω οτι μου αρεσε.Να λοιπον μια σειρα"ανιμ"λιγο διαφορετικη απο αλλες.Μια σειρα,που εχει θεμα,τους Ιαπωνες κατασκοπους,και την δραση τους στον Δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο.Κριμα που ειναι τοσα λιγα επεισοδια.Εγω περιμενα πολλα περισσοτερα.Παντως εχει μια εξαιρετικη αναπαρασταση της Ιαπωνιας την εποχη εκεινη.Οταν αρχιζουν τα επεισοδια,υπαρχει και μια αναφορα,που λεει οτι η υποθεση βασιζεται σε αληθινη ιστορια.Αισθηση προκαλει,και οι σκηνες της εκπαιδευσης,αυτων των κατασκοπων.Παντως ειχε και μια..."φιλμ νουαρ"ατμοσφαιρα,που θυμιζε Αμερικανικες γκανγκστερικες ταινιες των χρονων εκεινων.Τωρα αν γυριστει και 2ος κυκλος,ο χρονος θα το δειξει.Αξιζει παντως,εδω που τα λεμε,μια 2η παρακολουθηση,για να την κατανοησουμε καλυτερα...


Edited by Hazuki, 15 January 2018 - 17:47.
Αφαιρέθηκε url για stream site!


#13 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 30 July 2018 - 23:15

Σίγουρα, γι αυτό είπα ότι θα ήθελα κάτι πιο challenging. Αλλά αν το σκεφτούμε, δεν είχαν να κάνουν με πολλούς κατασκόπους οι ίδιοι, οπότε κάπως διακιολογείται. Και τα επεισόδια με τον Gamou στην ουσία ήταν για να αποδείξουν ακριβώς αυτό: ο Yuuki knows his thing better than the other guy που πήγε να κάνει ακριβώς το ίδιο.

Η γυναικεία παρουσία είναι ένα μεγάλο what the hell στο anime γενικώς έχω να ομολογήσω. Δηλαδή, όσες γυναίκες, που ήταν ελάχιστες, και να εμφανίστηκαν, δεν ήταν throw away bimbos η γλάστρες και αυτό ήταν καλό. Είχαν τα προβλήματα και τις προσωπικότητές τους - ίσως μία μου έρχεται στο μυαλό που δεν έκανε τίποτα αλλά εκεί εντάξει, ήταν η γυναίκα ενός τυπά, μερικές είναι απλώς house wives - και δεν τους συμπεριφέρθηκαν άσχημα. Από την άλλη έχεις την ατάκα του Yuuki σε ένα επεισόδιο που στην ουσία η γυναικεία ύπαρξη αποτελεί το κέντρο και δεν ξέρω τι να υποθέσω. Ήταν απλώς μια ατάκα που συμπεριλήφθηκε γιατί αυτή ήταν η άποψη του Yuuki κι έπρεπε να ακουστεί; Γιατί ήταν άλλες εποχές τότε και λες άντε εντάξει; Από την άλλη, ήταν μια συνειδητή επιλογή να βάλουν αυτήν την ατάκα και αυτή την ιστορία.

Δεν ξέρω.


Εννοειται η σειρα εχει θεμα Ιαπωνες κατασκοπους στον ΒΠΠ,και εκει ακριβως επικεντρωνεται η ουσια της υποθεσης.Εννοειται οτι οι γυναικες σαν χαρακτηρες δεν πρεπει να επεμβαινουν σε κατι το οποιο δεν τους αφορα,γιατι αν επεμβουν θα το πληρωσουν ακριβα.Και για αυτο δεν εχουν θεση σε αυτη την σειρα



Also tagged with one or more of these keywords: joker game, anime, anime 2016, spring2016, production IG