Pariston Hill

Ας βγάλουμε πρώτα τα σημαντικά από την μέση.
'"Κύριε Pariston(Osama), σε τι βασίζετε την ψήφο σας προς τον κύριο Greed?"' ρωτάει η Misaka ενώ η Misaka προσεγγίζει νοχελικά τον υπέρλαμπρο κύριο."
"Ξέρετε τι κύριε Pariston? Η Misaka Misaka νιώθει οτι στοχεύεται τον κύριο Greed επειδή είναι πιο χαρισματικός απο σας! λέει με σιγουρία η Misaka Misaka λόγο των υπολογισμών του Misaka Netwrok, ενώ προσπαθεί όμως να μην εκνευρίσει τον κύριο Pariston.'
"Κύριε Pariston, κοιτάξτε τον καχύποπτο και σίγουρα κακό επιστήμονα που δεν έχει μιλήσει καθόλου, αυτός σίγουρα έχει δόσει περισσότερα δικαιόματα από όλους εμας, και πανω απ όλα είναι και επιστήμονας" λέει ψυθιριστά η Misaka καθώς η Misaka κρύβεται πίσω απο τον κύριο Pariston για να αποφύγει το βλέμα του κακού επιστήμονα(Ghost Prince).'
Αγαπητό μου κοριτσάκι, πιστεύω ότι χρειάζεσαι επειγόντως ένα ζευγάρι... ακουστικά βαρηκοϊας. Μίλησα ακριβώς πριν από εσένα και σταμάτησα να κατηγορώ τον Greed (Gunsmasha).
---------------------
Ας ακολουθήσουν τώρα τα ασήμαντα.
Αγαπημένοι μου συμφυλακισμένοι, εγώ, ο Pariston Hill, o αγαπημένος σας αντιπρόεδρος, θα σας εισάγω σε έναν όρο που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στον συνδυκαλιστικό κόσμο:
Random Voting Stage ή RVS για τους φίλους.
Τι είναι το RVS; Με πολύ απλά λόγια είναι το πρώτο κομμάτι της πρώτης μέρας διαδικασιών παρόμοιας με αυτήν που έχουμε μπλέξει αυτήν την στιγμή. Είναι εκείνο το κομμάτι που λέμε όλοι αρλούμπες επειδή δεν έχουμε τίποτα να προσάψουμε στον συνάνθρωπό μας στα πλαίσια τους πισωμαχαιρώματος.
Πότε τελειώνει το RVS; Όταν κάποιος κάνει κάτι που σηκώνει συζήτηση και αρχίσουμε τα ατελειώτα conga lines απ' τα πισωμαχαιρώματα.
Βέβαια, εδώ είχαμε πάντα την κακή συνήθεια να θεωρούμε όλη την πρώτη μέρα RVS και να την αντιμετωπίζουμε σαν τέτοια, χάνοντας πολύτιμα στοιχεία στην πορεία.
Που θέλω να καταλήξω με όλα αυτά;
Οι πρώτοι που μίλησαν αφότου άρχισαν τα πισωμαχαιρώματα ήταν ο gayPride(Gunsmasha), εγώ ο αντιπρόεδρος, ο Oda (Scarlet), το κοριτσάκι που το όνομά του μοιάζει με μυστικό σχέδιο των Ναζί (Takayama) και ο Amari (mpougatsa).
Γιατί σταμάτησα εδώ; Γιατί το RVS ουσιαστικά τελείωσε με το γεγονός ότι ο Amari άρχισε ένα ρεύμα, ακολουθώντας με εναντίον του Greed, ενώ οι συμμετέχοντες παραδοσιακά συνέχισαν το RVS λες και δεν συμβαίνει τίποτα
Είναι το γεγονός ότι κάποιος ψήφισε τον ίδιο με κάποιον άλλο λόγος αυτός καθ'αυτός να τελειώσει το RVS; Όχι. Αλλά το γεγονός ότι ο σχετικά έμπειρος Amari το έκανε είναι σίγουρα αξιοσημείωτο καθώς φαίνεται ότι είναι έμπειρος σε τέτοια θέματα και ξέρει ότι όλη η πρώτη μέρα αντιμετωπίζεται σαν ένα μεγάλο RVS, ακόμα και αν δεν ξέρει τι είναι το RVS. Ξέρει ότι τα πράγματα είναι τόσο μπάχαλο που μπορεί άνετα κάποιος να κρεμαστεί με δύο ή τρεις ψήφους, αλλά ξέρει επίσης ότι ακόμα και αν ακολουθήσουν άλλοι στο ρεύμα, αυτός θα φαίνεται όσο πιο αθώος γίνεται σε περίπτωση που κρεμαστεί ο Greed (Gunsmasha), καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο το RVS μπάχαλο σαν δικαιολογία.
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κρατάει τις επιλογές του ανοιχτές, όπως είπε και κάποιος άλλος, του δίνει ένα φάουλ μέχρι στιγμής.
Επόμενος στο ρεύμα του Greed είναι ο Rintaro (Ghostprince). Είμαι αρκετά σίγουρος ότι αν ο Amari (mpougatsa) είναι δολοφόνος, ο Rintaro δεν είναι. Συνήθως ένας τόσο ενθουσιώδης και αεροκέφαλος τύπος όσο ο Rintaro θα απέφευγε να μπει και να ενισχύσει το ίδιο ρεύμα που ενίσχυε ένα συνάδελφος δολοφόνος. Το γεγονός ότι ο Amari απαντάει και δεν αλλάζει την ψήφο του το ενισχύει αυτό. Επίσης, φαίνεται ότι είναι έτοιμος να κατηγορήσει τον Rintaro (Ghostprince) αν χρειαστεί, καθώς και εμένα. Τέλος, μην αλλάζοντας την ψήφο του είναι σαν να δηλώνει ότι δεν έχει θέμα με ένα μεγαλύτερο ρεύμα εναντίον του Greed, συνεπώς φαίνεται να μην έχει θέμα εάν ένας από εμάς λυντσαριστεί για φαινομενικά ηλίθιους λόγους.
H αλλαγή της ψήφου του στον Oda (Scarlet) είναι απλώς η εύκολη λύση. Γνωρίζει ότι η άποψη του Cross (Black Kaiser) έχει βαρύτητα, οπότε πιστεύει ότι θα υπάρξει ρεύμα, όπως και υπάρχει και μπορεί άνετα μετά να χρησιμοποιήσει την δικαιολογία, "μα εγώ ακολούθησα τον Cross που φαίνεται έξυπνος".
Που αλλού φαίνεται ότι δεν δίνει δεκάρα για το ποιος θα κρεμαστεί; Στο γεγονός ότι οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει την ψήφο του την τελευταία φορά που μίλησε είναι αέρας ηπειρώτικος κοπανιστός:
"Κύριε Oda(Scarlet D), θέλετε να πιστέψουμε ότι προτιμήσατε να ψηφίσετε πρώτο και καλύτερο ένα μικρό κοριτσάκι(Misaka) μέσα από όλο το τσούρμο που είχε μαζευτεί εδώ με αρκετά πιο ενδιαφέροντα και ύποπτα άτομα, μόνο και μόνο για να κόψετε αντιδράσεις; Κι ενώ εγώ σας ανέφερα αλλά δε σας έριξα την ψήφο μου, εσείς δε μιλήσατε για να αντικορύσετε τις κατηγορίες μου, όμως με το που ο κύριος Aizawa(Ζura) αποφάσισε να ενδιαφερθεί μαζί μας σοβαρά, κι αποφάσισε να σας ψηφίσει, ξαφνικά λύνεται η γλώσσα σας κι όχι μόνο αποφασίζετε να μιλήσετε αλλά να γυρίσετε και την ψήφο πάνω του;"
Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, φίλτατε Amari. Ένας αθώος χωρίς εμπειρία και ένας δολοφόνος χωρίς εμπειρία θα συμπεροφέρονταν με τον ίδιο τρόπο στην θέση που βρίσκεται o Oda (Scarlet).
Μιλώντας λοιπόν για τον Cross, ας ασχοληθούμε λίγο με τις δύο φορές που μας έκανε την τιμή να μιλήσει:
Κάτι ακόμα που επίσης συνειδητοποίησε ήταν πως θα ήθελε η κουστωδία που βρισκόταν μαζί του, να μην επιβεβαιώσει την αρχική του άποψη για αυτήν και να μην αφήσει να λιντσαριστεί κάποιος τυχαία την πρώτη μέρα, αλλά να προσπαθήσουν να σημαδέψουν χαμηλών τόνων (σε ουσία) άτομα που υπήρχε περίπτωση όταν αναγκάστηκαν να μοιραστούν τη "γνώμη τους" η κύρια τους έννοια ήταν να παραστήσουν πως συμπεριφέρονται "κανονικά". Μια πάρα πολύ καλή επιλογή θα ήταν να ψηφίσουν τον Okabe Rintaro (Ghost Prince).
Γιατί τον Rintaro (Ghostprince) συγκεκριμένα τότε; Σχεδόν κανείς δεν είχε πει τίποτα ουσίας μέχρι εκείνη την στιγμή. Tι ακριβώς τον έκανε να ξεχωρίσει;
Που είχε μπλέξει; Κοίταξε το πακέτο με τα τσιγάρα του. Δεν είχε παραπάνω από 6-7, και αναγκαστικά θα έπρεπε κάποια στιγμή να κάνει τράκα. Κοίταξε τον Amari(FAI). Σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα να μου δώσει μερικά από τα δικά του και να τα ξεπληρώσω όποτε μπορώ, έτσι δεν είναι; σκέφτηκε. H ψηφοφορία στο μεταξύ φαινόταν να μην οδηγεί πουθενά μιας και οι αθώοι φαίνονταν να φοβούνται να κάνουν έστω και μια προσπάθεια να οργανωθούν και πάνω από όλα ο εξορκιστής δεν άντεχε άλλο να βλέπει το "ήθελα-να-δω-την-αντίδραση-σου"-fest που είχε στηθεί την τελευταία ώρα.
Αυτό εδώ το κομμάτι του κατά τα άλλα συμπαθητικού Cross δεν μου αρέσει, ειδικά το συγκεκριμένο σημείο που τόνισα στην ηχογράφηση παραπάνω. Δεν μπορώ καταλάβω την φύση αυτού του σχόλιου σε συνδυασμό με την ψηφο και τη αφαίρεση της ψήφου από τον Rintaro, καθώς φαίνεται σε έναν ταπεινό αντιπρόεδρο όπως εμένα ότι ψήφισες τον Rintaro ακριβώς ώστε να κόψεις αντιδράσεις.
Οπότε συνολικά τι δεν μου αρέσει στον Cross; To γεγονός ότι φαίνεται να θελει να προγγίξει άτομα που είναι εμφανές ότι δεν έχουν εμπειρία σε διαδικασίες όπως αυτή, προκειμένου να κάνουν λάθη και να τους λυντσάρουμε για αυτά. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν είναι ενδεικτικό ότι κάποιος είναι δολοφόνος. Δεν είναι όμως ενδεικτικό ότι κάποιος είναι αθώος επίσης καθώς είναι η πλέον εύκολη λύση ώστε ένας δολοφόνος να φαίνεται ότι κυνηγάει δολοφόνους λυντσάροντας αθώους, χρησιμοποιώντας την δικαιολογία ότι "δεν έφταιγα εγώ που τον λυντσάραμε, αλλά αυτός που αντιδρούσε σαν δολοφόνος".
Επίσης, μιας και έγινε κατανοητό ότι η ψήφος μου θα πάει στον Amari (mpougatsa), δεν μου αρέσει το γεγονός ότι δεν έχει ασχοληθεί καθόλου μαζί του, αλλά αυτό είναι δευτερεύον.