Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Τι με ενοχλεί σε αυτό το Forum;

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

#286 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 16 December 2007 - 08:58

Για να πώ και την γνώμη μου επι του θέματος νόμιζα πώς δεν είσαι υποχρεομένος να γράφεις στα ελληνικά το κείμενο λέει "παρακαλούμε" άρα σε προτρέπει, τώρα αν είναι απαγορευμένο το να γίνεται χρήση γκρικλις είναι απλά χαζό όποιος και αν είναι ο λόγος, ναι μεν μου είναι πολύ πιο ευχάριστο να διαβάζω ελληνικα αλλά οποιεσδήποτε τέτοιου είδους απαγορεύσεις δεν είναι σοβαρές ειδικά σε διαδικτυακούς τόπους συγκεντώσεων όπως αυτός. Η πολυχρωμία και η πολυμορφία των γιουζερ μόνο χαρά 8α έπρεπε να σας προσφέρει. Τέλος αν τώρα μου πείτε πως μια τέτοια απόφαση πάρθηκε με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο της πλειοψηφίας απλά γελάω γιατί δεν παύει να είναι επιβολή κάτι τέτοιο.

Πέρι επιβολής, όπως ισχύει και σε όλους τους διαδικτυακούς τόπους, έτσι και σε αυτόν είναι φύσει αδύνατον να σου επιβάλλει κάποιος το οτιδήποτε. Είναι συνειδητή και προσωπική σου επιλογή το να συμμετέχεις στο forum μας. Και είναι δικιά σου επιλογή και απόφαση να αποδέχεσαι (όπως έκανες κατά την εγγραφή σου) τους κανόνες που διέπουν τόσο το site όσο και την κοινότητά μας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει επ ουδενί πως κάθε κανόνας θα πρέπει να σου αρέσει ή να τον βρίσκεις και λογικό. Ευχαριστούμε για το feedback....:nod:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#287 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 16 December 2007 - 09:06

@ Megemele

1. Και οι χρήστες των greeklish μειώνονται σιγά-σιγά, οπότε μια χαρά έγκυρος είναι ο συσχετισμός. :bleh:

2. Μπράβο που κοίταξες το λεξικό σου, μόνο που όλα αυτά εξηγούν γιατί είναι γλώσσα τα ελληνικά. Καταλάβετε ότι εδώ μιλάμε για διαφορετικά ορθογραφικά, ή μάλλον αλφαβητικά συστήματα, και όχι για διαφορετικές γλώσσες. Όταν γράφεις σε greeklish, και πάλι ελληνικά γράφεις, απλά με άλλο αλφάβητο. Ούτε άλλο λεξιλόγιο χρησιμοποιείς, ούτε άλλη συνταξη, ούτε άλλη γραμματική.

3. Ναι, αλλά αμέσως μετά έγραψα ότι δεν κάνω αυτό που βολεύει εμένα, κάνω αυτό που βολεύει όλους τους αναγνώστες. Και μερικοί αναγνώστες δεν την παλεύουν με τα greeklish. Και το κυριότερο: Δεν έχουν κανένα λόγο να μάθουν να την παλεύουν με τα greeklish μιας και η αντικειμενική ανάγκη για χρήση greeklish που υπήρχε κάποτε, όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, έχει πλέον εκλείψει.

Και για να τελειώνουμε... πατεντάρω τη γραφή ελληνικών με katakana. Παράδειγμα:

アン ボリス ナ メ ヂャヴァシス アネタ、 スフィラ ム。。。 マ アコマ キ アン ボリス、 ト エポメノ ヴィマ タ イネ ナ グラフォ エリニカ メ 漢字。。。

Πείτε μου τώρα ότι δεν έχετε πρόβλημα να διαβάζετε ελληνικά κατ' αυτόν τον τρόπο, να "φύγω" τελείως. :fromabove:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#288 Megemele

Megemele

Anime Amateur

• Members
  • 74 posts

Posted 16 December 2007 - 09:24

Πέρι επιβολής, όπως ισχύει και σε όλους τους διαδικτυακούς τόπους, έτσι και σε αυτόν είναι φύσει αδύνατον να σου επιβάλλει κάποιος το οτιδήποτε.

επιβολή = η ιδιότητα αυτού που μπορεί να επιβάλλεται, να κυριαρχεί σε κάποιον, ή να παίζει πρωταρχικό ή καθοριστικό ρόλο σε κάτι
Και νομιζω πως οι μοντερειτορς κλπ εχουν αυτήν την ιδιότητα.
Στα φορουμ ρουλς λεει πώς μυνήματα στα γρικλις 8α τροποποιούνται και όχι θα διαγράφονται επίσης στην κορυφή μπορεί κανείς να διαβάσει το εξής: Οι παρακάτω κανονισμοί δεν έχουν σκοπό να λογοκρίνουν ή να περιορίσουν τις δυνατότητες των χρηστών στην έκφραση των απόψεων τους. Αντίθετα, έχουν σκοπό να διατηρήσουν το αναγκαίο επίπεδο, ώστε να είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων μέσα σε σωστά πλαίσια.

Μα καλά με το να φτιάχνεις μή λογικούς κανόνες ή κανόνες που δυσαρεστούν τον κόσμο πώς βοηθάς ενα κομιουνιτι να μεγαλώσει?

@κεννυ
1)Αυτό το λές απο δικιά σου προσωπική εμπειρία γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν που να γράφει στο μσν ελληνικά :P
2)Το λήμμα απ'ο το λεξικό ήταν γιατί το τί καθορίζει μια γλώσσα δεν είναι όλα αυτά που είπες πχ η αμερικάνικη γλώσσα παρόλο που ουσιαστικά είναι αγγλικά είναι διαφορετική απο τα βρετανικά αγγλικά και 8εορείται διαφορετική γλωσσα απο τους ίδιους τους αμερικάνους.
3)το είδα τί ακριβός έγραφες απλά θέλω να τονίσω ότι είναι πιο πρακτικό το να γράφεις με λατινικούς ενώ όντας έλληνας είναι πιο πρακτικό να διαβαζεις κάτι στα ελληνικά όπως έχετε πει πιο πρίν. Όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα είναι 50-50 το μόνο προσόν που έχουν τα γκρικλις είναι οτι μπορείς να φτιάχνεις λέξεις του στυλ pawnarw,roflarw κλπ. Απλά δεν είμαι σύμφωνις με το να απαγορεύεις κάτι που δεν προσβάλει κάποιον.

Ο.ο οκ το διαβσα εγραφες : ?????????????????????????????????? ?????????????????? η κάτι τέτοιο με πολλά ερωτηματικα :P

#289 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 16 December 2007 - 09:54

επιβολή = η ιδιότητα αυτού που μπορεί να επιβάλλεται, να κυριαρχεί σε κάποιον, ή να παίζει πρωταρχικό ή καθοριστικό ρόλο σε κάτι
Και νομιζω πως οι μοντερειτορς κλπ εχουν αυτήν την ιδιότητα.
Στα φορουμ ρουλς λεει πώς μυνήματα στα γρικλις 8α τροποποιούνται και όχι θα διαγράφονται επίσης στην κορυφή μπορεί κανείς να διαβάσει το εξής: Οι παρακάτω κανονισμοί δεν έχουν σκοπό να λογοκρίνουν ή να περιορίσουν τις δυνατότητες των χρηστών στην έκφραση των απόψεων τους. Αντίθετα, έχουν σκοπό να διατηρήσουν το αναγκαίο επίπεδο, ώστε να είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων μέσα σε σωστά πλαίσια.

Μα καλά με το να φτιάχνεις μή λογικούς κανόνες ή κανόνες που δυσαρεστούν τον κόσμο πώς βοηθάς ενα κομιουνιτι να μεγαλώσει?

Όχι, όπως προανέφερα κανένας δεν έχει την δυνατότητα/ιδιότητα να επιβάλλεται. Η "δουλειά" των εθελοντών που έχουμε στο moderation είναι να βοηθούν τα μέλη της κοινότητας, να δίνουν λύση σε προβλήματα και μέσω της προσωπικής τους εργασίας να συντονίζουν την συζήτηση ανάμεσα στα μέλη μας, σύμφωνα με το πλαίσιο που έχουμε αποφασίσει (σε αρκετά σημεία με συμμετοχή των μελών) για το site μας.

Η ύπαρξη κανόνων για την λειτουργία του κάθε site σκοπεύει στην δημιουργία ενός πλαισίου μέσα στο οποίο τα μέλη συμμετέχουν. Κανείς δεν σου επιβάλλει να αποδεχθείς το πλαίσιο, και φυσικά κανείς δεν σου επιβάλλει το να συμμετέχεις. Είναι καθαρά δικιά σου επιλογή και απόφαση να συμμετέχεις στο site μας, αποδεχόμενος τους κανόνες του.
Από εκεί και πέρα, για το θέμα των gr33klish συγκεκριμένα υπάρχουν τόσο επιχειρήματα όσο και αντεπιχειρήματα για την απαγόρευση τους στο forum μας. Είναι φύσει αδύνατον όλα τα επιχειρήματα της μιας (ή άλλης) πλευράς να είναι παράλογα. Και φυσικά, όπως υπάρχουν άτομα που δυσαρεστούνται με τον κανόνα περί απαγόρευσης, έτσι υπάρχουν και άτομα που θα δυσαρεστούνταν αν τα gr33klish επιτρέπονταν προαιρετικά.

Το θέμα είναι πως το ζήτημα τέθηκε από τα μέλη μας, ψηφίστηκε, και πλέον αποτελεί κανόνα του site μας.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#290 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 16 December 2007 - 10:03

Ξέχασα να σχολιάσω το εξής από το προηγούμενο post σου:

Για να πώ και την γνώμη μου επι του θέματος νόμιζα πώς δεν είσαι υποχρεομένος να γράφεις στα ελληνικά το κείμενο λέει "παρακαλούμε" άρα σε προτρέπει, [...]

Με τις λέξεις θα παίζουμε; :huh: Τα greeklish έχουν απαγορευτεί, από κει και πέρα τα forum messages τα έχουμε σχεδιάσει έτσι ώστε να ήταν ευγενικά. Αν κι εγώ θα το ήθελα πιο αυστηρό, να πω την αλήθεια.

Πάμε τώρα στα καινούργια σου...

Προτιμάμε να βάζουμε το "ευανάγνωστο forum" πιο ψηλά από το "πλήθος νέων posts".

1)Αυτό το λές απο δικιά σου προσωπική εμπειρία γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν που να γράφει στο μσν ελληνικά :P

Έχω τουλάχιστον τρεις που μου γράφουν ελληνικά στο MSN, και μπορώ να σου πω ότι με κάνουν και νιώθω άσχημα που γράφω greeklish εκεί. :sadist:

2)Το λήμμα απ'ο το λεξικό ήταν γιατί το τί καθορίζει μια γλώσσα δεν είναι όλα αυτά που είπες πχ η αμερικάνικη γλώσσα παρόλο που ουσιαστικά είναι αγγλικά είναι διαφορετική απο τα βρετανικά αγγλικά και 8εορείται διαφορετική γλωσσα απο τους ίδιους τους αμερικάνους.

Αυτά τα λένε λίγοι και ανόητοι αμερικάνοι. US English = English dialect, μία από τις πολλές. Τίποτα παραπάνω.

το μόνο προσόν που έχουν τα γκρικλις είναι οτι μπορείς να φτιάχνεις λέξεις του στυλ pawnarw,roflarw κλπ. Απλά δεν είμαι σύμφωνις με το να απαγορεύεις κάτι που δεν προσβάλει κάποιον.

Κι εγώ τα γράφω αυτά. :P Απλά βάζω την ελληνική κατάληξη, π.χ. "postάρω".

Ο.ο οκ το διαβσα εγραφες : ?????????????????????????????????? ?????????????????? η κάτι τέτοιο με πολλά ερωτηματικα :P

LOL, δεν έχεις γραμματοσειρές Ανατολικής Ασίας. Πάρτο σε εικόνα.

Posted Image

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#291 Megemele

Megemele

Anime Amateur

• Members
  • 74 posts

Posted 16 December 2007 - 10:12

Αχ ρε παιδία διαβάζεται λίγο πιό προσεχτικά, ξαναλέω λοιπόν στα φορουμ ρουλς λέει πως τα μυνήματα με γκρικλις θα τροποποιούνται και όχι θα διαγράφονται ούτε οτι απαγορεύονται! Επίσης νομίζω πως με καλή διάθεση απο όλους και με ευχάριστα και όχι πικρόχολα η εριστικά μυνήματα όπως αυτό "Παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε gr33klish στις απαντήσεις σας...^^" ακόμη και άν τα γκρικλις ήταν προαιρετικά θα έγραφαν όλοι ελληνικά αφόυ στην τελική όλοι νομίζω περνάμε περισόττερο χρόνο διαβάζοντας παρά γράφοντας, απλά είναι άσχημο να υπάρχουν τέτοιοι διαχορισμοί σε γρικλις κ μη γκρικλις φαν και να γράφουμαι ολόκληρα κατεβατά για μικροπράγματα :/

@κεννυ
πλήθος νέων ποστ δεν νομίζω πως απαραίτητα σημάινει δυσανάγνωστο φορουμ ή ότι θα έχεις πολύ περισόττερα σπαμ ποστ αν εκέι το πας άν έχεις να κάνεις με συνειδειτοποιημένους γιουζερ που καταλαβαίνουν ότι οι μοντς δεν είναι ρομποτ. Αν ήταν αυστηρά θα έκανα άσχημη εντύπωση και ίσος τετοιες μικροδιαμάχες όπως αυτή να ήταν επικές μάχες imho :/

#292 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 16 December 2007 - 12:38

Έχω τουλάχιστον τρεις που μου γράφουν ελληνικά στο MSN, και μπορώ να σου πω ότι με κάνουν και νιώθω άσχημα που γράφω greeklish εκεί.

ok και εγω εχω μια Θεια που εχει πιο πολλα μουσια απο τα δικα μου...
Τι λογικη ειναι αυτη καθε φορα μιλαμε για την πλειοψηφια και καθε φορα λες ξερεις ενα φορουμ ενα ατομο ενα κατι, μονο και μονο για μην παραδεχτεις ενα γεγονος...

Οπως θελω να ξερεις οτι οτι εκτος τον βασιλια που εχεις απαντησει κ αλλα 666 ακυρα τα οποια θα ηθελα να ξερεις οτι απλως δεν μπαινω στον κοπο να τα σχολιασω, ανεκαθεν συγκρινεις πραγματα ανομια κ καταφευγεις σε ασχετες αιτιολογισεις...

Και αλλοι ανθρωποι απο πανω απαντανε αλλα εχουν επιχειρηματα κ αντεπειχηρηματα δεν απαντανε ετσι να σου φερουν ενα ακυρο παραδειγμα η μια ακυρη συσχετιση απλως να σε ξεφορτωθουν...οπως κ επισης δεν απανταει επιλεκτικα στα ποστ (απο ενα σεντονι περνεις 2 γραμμες...)
u still fail to amuse me....

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#293 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 16 December 2007 - 13:02

Οποιος μπαινει σε ενα φορουμ και γινεται μελος μιας κοινοτητας πρεπει να αποδεχεται τους κανονες της κοινοτητας.

Αν καποιος εχει μια καλυτερη ιδεα οσον αφορα καποιο κανονα, εχει καθε δικαιωμα να την παραθεσει. Κατα ποσον ομως θα ιοθετηθει αυτη η αποψη ειναι αποκλειστικα στο χερι αυτων που εφτιαξαν το φορουμ και αυτων που υπηρετουν ως admin/mods.

Το συγκεκριμενο θεμα με τα greeklish εχει ηδη συζητηθει στο παρελθον. Εχει αποφασιστει οτι για λογους αισθητικης και σεβασμου προς την ελληνικη γλωσσα, καθως και ομοιογενειας των ποστ, επιτρεπονται μονο τα ελληνικα στο φορουμ. Δεν ειναι κατι δυσκολο εφοσον δεν χρειαζεται να χρησιμοποιουνται τονοι και δεν επιβαλλεται σωστη ορθογραφια. (Αν και πιστευω οτι το να γραφουμε στα ελληνικα, βοηθαει την ορθογραφια μας. Αυτο το παρατηρησα εγω που μετα απο πολλα χρονια στο εξωτερικο ειχα ξεχασει παντελως τα γραπτα ελληνικα).

Ειναι δηλαδη ασκοπο να συζητηθει ξανα το θεμα. Και Megemele, δεν νομιζω οτι εχεις προβλημα με το συγκεκριμενο κανονα, αλλα γενικα με την υπαρξη κανονων σε φορουμς. Τουλαχιστον αυτη την εντυπωση μου εδωσες διαβαζοντας τα ποστ σου. Το θεμα ειναι απλο. Αν δεν σου αρεσουν οι κανονες του φορουμ, και δεν θες να σου κανουν παρατηρηση οι mods, τοτε απλα μην συμεττεχεις σε αυτο το φορουμ.
Posted Image

#294 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 16 December 2007 - 13:22

Μα εδω δεν αμφισβητουμε τους κανονισμους κ δεν νομιζω οτι κανεις εγραψε με greeklish, εδω συζηταμε μπας κ αυτοι θα γινουν ενδεχομενως καλυτεροι η τουλαχιστον "αρεστοι" σε περισστερο κοσμο του φορουμ...

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#295 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 16 December 2007 - 13:34

Εχει αποφασιστει οτι για λογους αισθητικης και σεβασμου προς την ελληνικη γλωσσα, καθως και ομοιογενειας των ποστ, επιτρεπονται μονο τα ελληνικα στο forum
.

Not true.
Η ελληνική γραφή αποφασίστικε μετα απο ψηφοφορία.
Οι λόγοι που τα μέλη ψήφησαν έτσι δεν είναι κατ ανάγκη αυτοι:wooi2:

EDIT:

Μα εδω δεν αμφισβητουμε τους κανονισμους κ δεν νομιζω οτι κανεις εγραψε με greeklish, εδω συζηταμε μπας κ αυτοι θα γινουν ενδεχομενως καλυτεροι η τουλαχιστον "αρεστοι" σε περισστερο κοσμο του φορουμ...

Μαλλλον χειρότεροι θα γίνονταν οι κανόνες αν επιτρέπονταν τα greeklish (για μένα τουλάχιστον)

Ασχετο ρε toXas αλλα πώς θα σου φενόταν αν τα μέλη του review team για χάρην ευκολίας γράφαμε τα reviews στα greeklish?
Posted Image

#296 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 16 December 2007 - 13:58

Τι λογικη ειναι αυτη καθε φορα μιλαμε για την πλειοψηφια και καθε φορα λες ξερεις ενα φορουμ ενα ατομο ενα κατι, μονο και μονο για μην παραδεχτεις ενα γεγονος...

Οπως θελω να ξερεις οτι οτι εκτος τον βασιλια που εχεις απαντησει κ αλλα 666 ακυρα τα οποια θα ηθελα να ξερεις οτι απλως δεν μπαινω στον κοπο να τα σχολιασω, ανεκαθεν συγκρινεις πραγματα ανομια κ καταφευγεις σε ασχετες αιτιολογισεις...

Και αλλοι ανθρωποι απο πανω απαντανε αλλα εχουν επιχειρηματα κ αντεπειχηρηματα δεν απαντανε ετσι να σου φερουν ενα ακυρο παραδειγμα η μια ακυρη συσχετιση απλως να σε ξεφορτωθουν...οπως κ επισης δεν απανταει επιλεκτικα στα ποστ (απο ενα σεντονι περνεις 2 γραμμες...)

Εγώ απαντάω στα επιχειρήματά τους, αυτοί απαντάνε στα δικά μου, και ο καθένας διαβάζει τη συζήτηση και αποφασίζει για τον εαυτό του.

Αντιθέτως εσύ, που μου πετάς το γάντι συνέχεια την τελευταία βδομάδα, αρκείσαι στο να λες ότι δεν μπαίνεις στον κόπο να σχολιάσεις, και ότι φέρνω άκυρα παραδείγματα και συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Για του λόγου το αληθές, κοίτα το παραπάνω quote και απομόνωσέ μου ΕΝΑ επιχείρημα.

Επειδή λοιπόν νομίζω ότι όλα αυτά τα γράφεις επειδή απλά δεν με χωνεύεις, και όχι επειδή έχεις αντεπιχειρήματα, μπορείς να με διαψεύσεις γράφοντας κάτι παραπάνω από απαντήσεις του τύπου "your mom"; Ευχαριστώ.

Και κάτι γενικό: Σταματήστε να σκέφτεστε ότι αν επιτρέπαμε τα greeklish θα είχαμε περισσότερα μέλη. Δεν είμαστε forum που κυνηγάει το μεγάλο πλήθος μελών.

2112.gif

#297 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 16 December 2007 - 14:04

EDIT:

Μαλλλον χειρότεροι θα γίνονταν οι κανόνες αν επιτρέπονταν τα greeklish (για μένα τουλάχιστον)

Ασχετο ρε toXas αλλα πώς θα σου φενόταν αν τα μέλη του review team για χάρην ευκολίας γράφαμε τα reviews στα greeklish?

Η παραπανω αποτελει την γνωμη δεν ειπα εγω οτι θα γινουν καλυτεροι ειπα αυτο εξεταζουμε..
Οπως επισης το οτι επιτρεπονται τα greeklish δεν σημαινει οτι απαγορευονται τα ελληνικα και για κατι που ειναι "σοβαρο" για το φορουμ εννοειτε οτι θα ηταν καλυτερα τα ελληνικα ειναι σαν να μου λες οτι γιατι εγραψες ενα κειμενο στο word ενω μπορουσες να το γραψεις στο χερι... εννοειτε οτι τα δαχτυλογραφημενα ειναι πιο ομορφα κ πιο ευκολα αναγνωσιμα... εσυ οπως γραφεις εξεταστικη πχ γραφεις με το στυλο κ σε πολλες αλλες περιπτωσεις...
(κ αναφερομαι σε ενα που ξερεις ΚΑΙ να πληκτρολογεις δεν μιλησα για καμια γιαγια 80 χρονων που ξερει μονο να γραφει, και αν...)
Αρα λοιπον ναι μεν η μια ειναι καλυτερη, ναι δε δεν απαγορευει κανεις να χρησιμοποιεις την αλλη

Εγώ απαντάω στα επιχειρήματά τους, αυτοί απαντάνε στα δικά μου, και ο καθένας διαβάζει τη συζήτηση και αποφασίζει για τον εαυτό του.

Αντιθέτως εσύ, που μου πετάς το γάντι συνέχεια την τελευταία βδομάδα, αρκείσαι στο να λες ότι δεν μπαίνεις στον κόπο να σχολιάσεις, και ότι φέρνω άκυρα παραδείγματα και συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Για του λόγου το αληθές, κοίτα το παραπάνω quote και απομόνωσέ μου ΕΝΑ επιχείρημα.

Επειδή λοιπόν νομίζω ότι όλα αυτά τα γράφεις επειδή απλά δεν με χωνεύεις, και όχι επειδή έχεις αντεπιχειρήματα, μπορείς να με διαψεύσεις γράφοντας κάτι παραπάνω από απαντήσεις του τύπου "your mom"; Ευχαριστώ.

Ναι οκ το αν σε χωνευω ειναι αλλου παπα ευαγγελιο, εννοητε πως οχι αλλα αυτο ειναι δικος μου λογαριασμος ουτε εσυ με χωνευεις αλλωστε και φαινετε, εγω δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο...

Δεν σου πεταω το γαντι ομως και θελω να το ξεκαθαρισουμε, απλως εισαι ο μονος που καθε φορα μου απανταει επιλεκτικα, αναφερετε προσωπικα (στον αριθμο των ποστ μου, στα θεματα που εχει ανοιξει ο αλλος) στο κατω κατω κ ο χειροτερος μλκς να ημουν την αποψη μου εχω δικαιομα να την πω...
Οσο γιατι σταματαω να σου απανταω η δεν μπαινω στον κοπο
1ον το θεμα κλειδωθηκε πριν απαντησω
2ον για τον λογο οτι δεν θελω να πεις οτι εχω εμπαθεια μαζι σου (που μολις κανεις) αλλα πραγματικα δεν γινετε να παραβλεπω πραγματα που με ενοχλουνε
3ον το να κανω 666 ποστ σε ενα θεμα ακυρο οπως ηταν το song of teh day δεν ειναι οτι καλυτερο και αφου δεν σταματας ποτε εσυ πρεπει καποιος να υποχωρησει... κ το κανω καθε φορα...

αυτα ευχαριστω

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#298 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 16 December 2007 - 14:11

Νομίζω toxas ότι αντιθέτως εσύ λες άκυρα πράγματα, και όλοι όσοι θέλετε greeklish σε ελληνικό forum. Αν δεν σου αρέσει να γράφεις ελληνικά τότε μην παίρνεις μέρος στις συζητήσεις.

Προσωπικά ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ GREEKLISH. Και δεν μου αρέσουν διότι είναι δυσανάγνωστα ιδίως σε μεγάλα κείμενα. Μία-δύο γραμμές δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά κάτσε διάβασε ένα ολοόκληρο Τhread 15+ σελίδων σε Greeklish. Εγώ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, με κουράζει δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πεί κάποιος μετά τις πρώτες 2-3 γραμμές. Δεν μπορώ εύκολα να τα διαβάσω.

Στο MSN γράφω ελληνικά συνήθως. Καμμιά φορά επειδή στο MSN ξεχνάω να πατήσω Alt+Shift γράφω και greeklish. Ποτέ σε forum όμως. Προσπαθώ να γράφω σωστά και με τόνους. Δεν είμαι τέλεια ορθογράφος αλλά προσπαθώ. Προσπαθώ να αποδίδω την μητρική μου γλώσσα όσο καλύτερα μπορώ και να μην της κάνω ζημιά. και εαν διαβάσεις μερικά post ανθρώπων που έχουν δυστυχώς συνηθίσει τα greeklish θα προσέξεις ότι δεν χρησιμοποιούν ξ αλλά κσ, δεν χρησιμοποιούν ψ αλλά πσ... Αν αυτό δεν είναι ζημιά για την ελληνική γλώσσα δεν ξέρω τι είναι. Και αυτά τα Post μερικές φορές καταντάνε δυσανάγνωστα. Και εαν ξαναγινότανε ψηφοφορία εγώ ΕΛΛΗΝΙΚΑ θα επέλεγα.

Δεν έχω δεί κανένα σωστό επιχείρημα υπέρ των greeklish, απλά μερικούς που είτε βαριούνται να πατήσουν 2 κουμπιά παραπάνω είτε κάποιους που ντρέπονται για την ορθογραφία και γραμματική που ΔΕΝ γνωρίζουν στα ελληνικά.

Και ένα τελευταίο: θα διάβαζες ποτέ βιβλίο τυπωμένο σε greeklish; Θα μπορούσες να διαβάσεις φυσική, χημεία ή ιστορία σε greeklish; Και μην μου πείς ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα διότι το ίδιο ακριβώς είναι για μένα τουλάχιστον. Είτε διαβάζω στο internet ένα forum είτε ένα βιβλίο, μου αρέσει να τα βλέπω σωστά γραμμένα.

#299 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 16 December 2007 - 14:25

Βασικά ναι τα greeklish σε forum δεν είναι ωραίο πράγμα. Στο msn κι εγώ χρησιμοποιώ greeklish αλλά υπάρχει και μια διαφορά. Εκεί είναι chat, πρέπει να γράφεις πιο γρήγορα και ως συνήθως γράφεις μικρές προτάσεις. Στο forum δεν σε βιάζει κανένας να απαντήσεις (αν βιάζεσαι εσύ είναι δικό σου θέμα) και ως συνήθως γράφεις αρκετά πιο μεγάλα κείμενα κατά μέσο όρο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κολλάνε στο να γράφουνε σε ελληνικά. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι;

Όσον αφορά την σύγκριση του word με του χειρόγραφου κειμένου νομίζω είναι κάπως άκυρη μιας και, και στις 2 περιπτώσεις γράφεις ελληνικά και όχι κωδικοποιημένα ελληνικά. Πολύ χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του Kenny όπου έγραφε ελληνικά με ιαπωνικούς χαρακτήρες. Φαντάζεσαι να άρχισαν να γράφουν διάφοροι έτσι; Απλά η υποτιθέμενη διαφορά είναι ότι τα αγγλικά είναι διαδεδομένα και μιας και είμαστε και σε anime forum όλοι λίγο πολύ θα ξέρουν αγγλικά. Αλλά ακόμα και αγγλικά να ξέρεις, άλλο αγγλικά άλλο ελληνικά, πως να το κάνουμε.
phmava.php

#300 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 16 December 2007 - 14:28

Η παραπανω αποτελει την γνωμη δεν ειπα εγω οτι θα γινουν καλυτεροι ειπα αυτο εξεταζουμε..
Οπως επισης το οτι επιτρεπονται τα greeklish δεν σημαινει οτι απαγορευονται τα ελληνικα και για κατι που ειναι "σοβαρο" για το φορουμ εννοειτε οτι θα ηταν καλυτερα τα ελληνικα ειναι σαν να μου λες οτι γιατι εγραψες ενα κειμενο στο word ενω μπορουσες να το γραψεις στο χερι... εννοειτε οτι τα δαχτυλογραφημενα ειναι πιο ομορφα κ πιο ευκολα αναγνωσιμα... εσυ οπως γραφεις εξεταστικη πχ γραφεις με το στυλο κ σε πολλες αλλες περιπτωσεις...
(κ αναφερομαι σε ενα που ξερεις ΚΑΙ να πληκτρολογεις δεν μιλησα για καμια γιαγια 80 χρονων που ξερει μονο να γραφει, και αν...)
Αρα λοιπον ναι μεν η μια ειναι καλυτερη, ναι δε δεν απαγορευει κανεις να χρησιμοποιεις την αλλη

Εν ολιγης μας λες προτιμάς να διαβάζεις ελληνικά αν προκοιτε για σοββαρό κείμενο αλλα θές να γράφεις greeklish.

Πραγματικά πάντως δεν πιστεύω οτι είναι τόσο δύσκολο το γράψιμο τον ελληνικών για να γίννετε όλο αυτό το θέμα.
Από την αλλη βέβαια αν σου τη σπάει η επιβολή και ο εξαναγκασμος της χρήσης τους στο forum προσπαθησε να δείς τη ελληνική γραφη σαν ενα είδος αλτρουισμου για να βοηθήσεις τα υπόλοιπα μέλη με το ευαναγνοστο κειμενο σου.

Αν πάλι προτιμάς τη βολή σου και στα αρχίδια σου (η τελος παντως δε σε πολυνιάζει) αν το μυνημα θα διαβαστει απο ολους η οχι (μιας και εγώ και αρκετοι ακόμα αποφεύγουν να διαβάζουν geeklish) τότε πάω πάσο:terror2:.

Και ξαναπαρεθέτω αυτο που έγραψα προηγουμένος
Spoiler:

EDIT:

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κολλάνε στο να γράφουνε σε ελληνικά. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι;

Πέστα ρε Phm
Posted Image