Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τι με ενοχλεί σε αυτό το Forum;
Καταχωρήθηκε 06 Ιούνιος 2008 - 18:08
Να στο εξηγήσω με 1 παράδειγμα:Μπαίνω στο thread του death note και postarω τα εξής:
Αχ τι καλά να είχα κι εγώ ένα death note να γινόμουν κι εγώ θεός και να σκότωνα όλους τους πχ παπάδες που έχουν καταντήσει έτσι την εκκλησια και τον χριστιανισμό
Αυτό το post θα είχε σαν αποτέλεσμα (πέρα από το ότι υπάρχει περίπτωση να με κάνατε ban) μια εκτεταμένη συζήτηση γύρο από την εκκλησια κτλ που δεν έχουν καμιά επαφή με το thread.
Καταχωρήθηκε 06 Ιούνιος 2008 - 21:17
AnimePlanet Forums ~ Επισκόπηση Θ.Ενότητας - sexy pics

ο Vetus εκεί είναι ο Vetus που ποστάρει και εδώ; έτσι νομίζω...
τότε γιατί δεν κάνει εκεί θέμα για lolicons με όλες τις απόψεις του όπως [δεν] μας τις ανέπτυξε εδώ;
και γιατί εδώ μας έχει πήξει στις ecchi φώτο ενώ εκεί τπτ.
να περιμένω απαντήσεις;
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 26 Δεκέμβριος 2008 - 02:53
pic added
Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2008 - 18:26
Κι αυτό τι έχει να λέει??? Δηλαδή αν ένας mod/admin είναι λάθος δεν τρέχει μία μόνο και μόνο επειδή έχει αυτή την ιδιότητα??? Φαντάσου ότι γυρνάει ένα μεσημέρι στο σπίτι ο Kenny(soz που χρησιμοποιώ το δικό σου όνομα) με κάτι τρελά νεύρα και μπαίνει μέσα σβήνει δύο-τρία post επειδή του τη σπάνε, τη λέει και σε δύο-τρία άτομα και καπάκια κλειδώνει και ένα thread χωρίς προφανή λόγο. Ο mod είναι mod και το δεχόμαστε???
(Τα παραπάνω είναι καθαρά προιόν της δικής μου φαντασιάς τα οποία χρησιμοποιώ απλά ως παράδειγμα και δεν συνέβησαν ποτέ από κανέναν mod/admin)
Να πω και μια αποψη εδω... Καλως/ κακως (δε με νοιαζει) μπορει να ναι mods ατομα που παω/ δεν παω/ δεν γνωριζω (δεν τους/ τις νοιαζει, φανταζομαι) (τα προηγουμενα μιλωντας γενικα και οχι προσωπικα).
Απο κει και περα, αν ο/η καθε mod παει και κανει ο,τι του κατεβει, η αποψη μου ειναι οκ, ας του στειλουμε ενα pm, αλλα σε ενα γενναιο ποσοστο προβλημα του. Χρηστες ειμαστε. Δεν τους εκλεξαμε, τους αποδεχτηκαμε. Οπως και αυτοι αποδεχτηκαν να εχουν την ευθυνη για καποια πραγματα που εμεις δεν ελεγχουμε.
Καταχωρήθηκε 07 Ιούνιος 2008 - 19:00
Το ότι όσο περνάει ο καιρός, έχουμε όλο και περισσότερο κόσμο, είναι καλό σημάδι για εμάς

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2008 - 02:50
Το χειροτερο ειναι πως θα το συνηθισω ετσι οπως ειναι ...

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2008 - 13:06
Οπως θα δεις σε αυτο το thread, οι αλλαγες στο φορουμ θα ολοκληρωθουν μολις τελειωσει ο trynksssj2 τις εξετασεις του, δηλαδη μετα τις 18 Ιουνιου.αυτη η λειτουργεια που επιτρεπει να κανεις μαυρο το μπαγκρραουντ του φορουμ που ειναι ?
Το χειροτερο ειναι πως θα το συνηθισω ετσι οπως ειναι ...

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2008 - 13:13
νομιζα πως το ειχανε ξεχασει ή δεν θα το βαζανε καθολου

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2008 - 14:10

Καταρχάς, να πω ότι δεν πιστεύω ότι κάποιος έχει δίκιο και κάποιος άδικο. Θεωρώ ότι η όλη υπόθεση ήταν ένα αποτέλεσμα κακής στιγμής σε συνδυασμό με κακή προετοιμασία. Από τη μία ένα προκλητικό θέμα κάνει την εμφάνισή του στο forum για αρκετό καιρό τώρα, και από την άλλη η στιγμή τα φέρνει έτσι ώστε να δίνεται η λάθος εντύπωση περί του τι έγινε.
Από πλευράς θεματολογίας, πρέπει να πω ότι είναι απαράδεκτο και προσβλητικό να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση σε ένα forum όπως το anime.gr. Δεν θα πω ότι τα lolicons αποτελούν υποκουλτούρα, προβληματική συμπεριφορά, ή κάτι άλλο, γιατί δεν είναι σκοπός μου να αναλύσω την άποψή μου, άμεσα τουλάχιστον. Θα σταθώ απλώς στο γεγονός ότι στο μεγαλύτερο forum για Anime της Ελλάδας είναι απλώς αδιανόητο να συζητούνται πράγματα τόσο "ταμπού". Για να είμαστε αντικειμενικοί, εδώ στην Ιαπωνία εκφράζεται τουλάχιστον έμμεσα αυτό το φετίχ. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα που θεωρείται και σχετικά μη-δεκτική όσον αφορά τέτοια ζητήματα. Και δεν λέω ότι σε ένα forum όπως το παρόν δεν μπορούν να συζητηθούν πράγματα που παραβαίνουν τους ηθικούς, πολιτικούς ή οποιοσδήποτε άλλους κανόνες που μας έχουν δημιουργήσει οι καιροί και οι συνθήκες. Πιστεύω όμως ότι ο καθένας μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες μιας συζήτησης που αφορά την ευαρέσκεια, ακόμα και χωρίς κανέναν υπονοούμενο, προς κορίτσια φανερά μικρής ηλικίας.
Το πρόβλημα ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας θέμα για τα lolicons. Ενώ οι κανόνες πολύ καθαρά θεσπίζουν ότι...

[FONT="][FONT=Century Gothic].[/FONT][FONT=Century Gothic]..δεν φάνηκε να τηρήθηκε απόλυτα η τελευταία φράση. Και να πω εντάξει ως προς το hentai thread, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελεί genre Anime. Αλλά ρε παιδιά... Αν γίνονται παραχωρήσεις μέρα με τη μέρα, στο τέλος θα καταλήξουμε σε ακραία σημεία. Πιστεύω ότι το θέμα τον lolicons έπρεπε να λήξει πριν καν φτάσει τις 2 σελίδες. Και από περιπτώσεις στο παρελθόν έχουμε δει πώς κατέληξαν τέτοιες συζητήσεις. Προσωπικά δεν θα το έβρισκα ούτε απολυταρχικό, ούτε καν άδικο. Καθαρά λογικό.
Για να τελειώνω από μέρους θεματολογίας, όσον αφορά την αρχική φράση, θα πω απλώς ότι δεν έχει σημασία αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των όρων παιδοφιλία και παιδεραστία. Ενώ η δεύτερη είναι μάλλον ο όρος που αποδίδεται στο ενδεχόμενο έγκλημα λόγω της πρώτης, αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι καμία από τις δύο δεν αποτελεί συμπεριφορά πρέπουσα ώστε να εκφράζεται δημόσια. Αν αρέσει σε κάποιον, ας το κρατήσει για τον εαυτό του. Το να δημιουργηθεί σύγχυση μεταξύ των δύο εννοιών είναι πολύ λογικό, και πόσο μάλλον η τόσο προκλητική απόδοσή του προκαλεί σίγουρα αντιδράσεις. Αν έκρινε σωστό ο δημιουργός του group να αναφέρει κάτι για αυτό, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να εξηγήσει και στους άλλους τη διαφορά που έχει εντοπίσει.
Προχωρώντας στο δεύτερο θέμα που απασχόλησε, θα πω ότι υπήρχε επίσης άδικο. Όπως αναφέρθηκε, τα Social Groups αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του forum, και ως εκ τούτου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και εκεί. Παρόλ' αυτά ας μην ξεχνάμε και τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν. Αποτελούν ουσιαστικά "clubs" όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι που υποστηρίζουν τη θεματολογία του group. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με κάτι το περισσότερο που μπορεί να κάνει είναι να λύσει τις διαφορές του σε προσωπικό επίπεδο με αυτόν που "κατηγορεί". Και εγώ μπορεί να ήθελα να πω ένα "Έλεος" για το group, αλλά δεν το έκρινα ούτε απαραίτητο ούτε και επιτρεπτό.
Εκτός αυτού, το θέμα του "mini-modding" ήταν επίσης σημαντικό. Νομίζω ότι ναι μεν ήταν ένα λάθος που προήλθε από έλλειψη προετοιμασίας, αλλά δεν υποχρεούται το μέσο μέλλος να γνωρίζει ότι δεν ήταν προοριζόμενο να έχει τις δυνατότητες που του παραδόθηκαν. Εφ' όσον είχε την δυνατότητα, και εφ' όσον το group προοριζόταν προς τους υποστηρικτές του θέματος του, δεν μπορεί να πάει ο καθένας να πει την αρνητική του άποψη, ή να ζητήσει εξηγήσεις. Και κυρίως, ας μην ξεχνάμε ότι όσο δεν είχε δικαίωμα ο μεν να διαγράψει το post του άλλου, τόσο δεν είχε δικαίωμα ο άλλος να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες ως moderator για να εκφράσει την αντίθετη άποψή του.
Φυσικά, υπάρχει και το κουμπάκι "Αναφορά", που πιστεύω υπάρχει απλώς για να υπάρχει. Ίσως να ήταν πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση του "off-topic" στο social group με την αναφορά προς τους υπευθύνους του forum. Τουλάχιστον θα ήταν σίγουρα πιο αποδεκτή και πιο πολιτισμένη, καθώς ο χαρακτηρισμός χούντα που αποδόθηκε, μάλλον επιβεβαιώνεται από τη λάθος πλευρά με αυτόν τον τρόπο. Επειδή όντως υπάρχει μία έλλειψη εκτίμησης προς τον χρόνο που ξοδεύουν οι moderators για την συντήρηση του forum μας, και το να ζητάει κάποιος και τα ρέστα είναι τουλάχιστον λυπηρό και άδικο. [/FONT] [/FONT][FONT=Century Gothic]
[/FONT] [FONT=Century Gothic]
Τέλος, βρίσκω λάθος να προσβάλλει ολόκληρος global moderator ένα "απλό" μέλλος. Και μιλάω για τον χαρακτηρισμό "πορνομπακάλης". Οκ, μπορεί να έπραξε λάθος, μπορεί να έδρασε απολυταρχικά και ο ίδιος, αλλά χαρακτηρισμοί τόσο προσωπικοί και βαριοί καλό θα μην εμφανίζονται δημόσια, και στην τελική δεν νομίζω να έλαβε χώρα κάποιος χαρακτηρισμός μαζί με την διαγραφή του ποστ... Και το λέω επειδή και εγώ ως πρόην-moderator έμαθα το μάθημα μου όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς δημόσια. Ό,τι έπρεπε να ειπωθεί έπρεπε να γίνει προσωπικά, και ούτε καν. Δεν βλέπω γιατί ήταν απαραίτητη μία διαφορετική επέμβαση στο group εκτός του κλεισίματός του.
Ανακεφαλαιώνοντας, πιστεύω ότι από 'δω και πέρα θα πρέπει να υπάρχει μία πρόληψη όσον αφορά τέτοια θέματα. Για να μην αναζοπηρωθεί ξανά αυτό το θέμα θα πρότεινα να αφαιρεθεί το group των lolicon, και να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα στους κανόνες. Όσο υπάρχει εκεί, μοιάζει σαν να μην έχει λυθεί τίποτα. Τουχάλιστον πιστεύω ότι η αποχώρηση του Vetus δεν έλυσε τίποτα. Απλώς χάσαμε ένα μέλος και μαυρίσαμε τις καρδιές μας.

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2008 - 15:01
Από πλευράς θεματολογίας, πρέπει να πω ότι είναι απαράδεκτο και προσβλητικό να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση σε ένα forum όπως το anime.gr. Δεν θα πω ότι τα lolicons αποτελούν υποκουλτούρα, προβληματική συμπεριφορά, ή κάτι άλλο, γιατί δεν είναι σκοπός μου να αναλύσω την άποψή μου, άμεσα τουλάχιστον. Θα σταθώ απλώς στο γεγονός ότι στο μεγαλύτερο forum για Anime της Ελλάδας είναι απλώς αδιανόητο να συζητούνται πράγματα τόσο "ταμπού". Για να είμαστε αντικειμενικοί, εδώ στην Ιαπωνία εκφράζεται τουλάχιστον έμμεσα αυτό το φετίχ. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα που θεωρείται και σχετικά μη-δεκτική όσον αφορά τέτοια ζητήματα. Και δεν λέω ότι σε ένα forum όπως το παρόν δεν μπορούν να συζητηθούν πράγματα που παραβαίνουν τους ηθικούς, πολιτικούς ή οποιοσδήποτε άλλους κανόνες που μας έχουν δημιουργήσει οι καιροί και οι συνθήκες. Πιστεύω όμως ότι ο καθένας μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες μιας συζήτησης που αφορά την ευαρέσκεια, ακόμα και χωρίς κανέναν υπονοούμενο, προς κορίτσια φανερά μικρής ηλικίας.
Το πρόβλημα ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας θέμα για τα lolicons. Ενώ οι κανόνες πολύ καθαρά θεσπίζουν ότι...Απαγορεύεται ρητά η αποστολή πορνογραφικού, τρομοκρατικού, απειλητικού περιεχομένου, υλικού που υπόκειται σε copyright , παράνομου λογισμικού, περιεχομένου που προωθεί θρησκευτικούς ή άλλους τρόπους προσηλυτισμού και γενικότερα περιεχόμενα που είναι ενάντια στα χρηστά ήθη.
...δεν φάνηκε να τηρήθηκε απόλυτα η τελευταία φράση. Και να πω εντάξει ως προς το hentai thread, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελεί genre Anime. Αλλά ρε παιδιά... Αν γίνονται παραχωρήσεις μέρα με τη μέρα, στο τέλος θα καταλήξουμε σε ακραία σημεία. Πιστεύω ότι το θέμα τον lolicons έπρεπε να λήξει πριν καν φτάσει τις 2 σελίδες. Και από περιπτώσεις στο παρελθόν έχουμε δει πώς κατέληξαν τέτοιες συζητήσεις. Προσωπικά δεν θα το έβρισκα ούτε απολυταρχικό, ούτε καν άδικο. Καθαρά λογικό.
Εδώ θα έλεγα πως έχεις ένα δίκιο. Καλώς η κακώς είμαστε σε forum και όχι στο real life ώστε να συζητάμε τα πάντα σε προσωπικό επίπεδο. Άλλωστε υπάρχουν περιορισμοί όπως πχ η απαγόρευση πορνογραφικού υλικού που τουλάχιστον για κάποια μερίδα των ατόμων θεωρείται ότι δεν αποτελεί πρόβλημα. Βέβαια θα μπορούσα πχ να πω κι εγώ, ε εντάξει που είναι το κακό με την πορνογραφία; Ας την βλέπουν όλοι. Όπως και να έχει όμως, τα χρηστά ήθη, λένε πως δεν κάνει να τα βλέπουν όλοι.
Βέβαια μια σοβαρή συζήτηση περί της πορνογραφίας δεν νομίζω να έβλαπτε. Με την ίδια λογική λοιπόν μια σοβαρή συζήτηση περι της παιδοφυλίας θεωρητικά δεν θα έβλαπτε επίσης. Απλά 1) είναι δύσκολο να κρατηθεί η συζήτηση σε κόσμια επίπεδα και 2)το θέμα από τα χρηστά ήθη θεωρείτε ταμπού. Πολλά πράγματα είναι κακά, πχ η εγκληματικότητα κλπ, αλλά αν ανοίξει κάποιος θέμα γι αυτήν δεν θα πει κανείς, "κλείστε το τι το συζητάμε οι εγκληματίες είναι ζώα και δεν πρέπει να μιλάμε γι αυτό γιατί προωθείται η εγκληματικότητα". Βέβαια από την άλλη ένα thread που θα είχε το όνομα "γουστάρετε loli;" στην πράξη θα θεωρούνταν προσβλητικό όπως και το να υπήρχε thread με όνομα "Τους πάτε τους μαύρους;".
Είναι κάπως λεπτά τα όρια του τι είναι προσβλητικό και τι όχι... Στην τελική λοιπόν ας αποφασίσουν οι διαχειριστές τι θα γίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2008 - 18:49
Τέλος, βρίσκω λάθος να προσβάλλει ολόκληρος global moderator ένα "απλό" μέλλος. Και μιλάω για τον χαρακτηρισμό "πορνομπακάλης".
o "ολόκληρος global moderator" είναι άνθρωπος και αυτός... και αντιδρά ανθρώπινα και όχι σαν bot. Όταν τσαντιστεί θα αντιδράσει... Και όταν ένα απλό μέλος χαρακτηρίζει την anime.gr team σα χούντα είναι όλα καλά. Οταν κάποιος από εμάς χαρακτηρίζει μέλος είναι έγκλημα...
το έχω πει εδώ και καιρό... η θέση μου ως global mod είναι στα χέρια της team. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να απομακρυνθώ αν θεωρηθεί ότι δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου... Αν όμως οι ίδιοι κρίνουν ότι καλώς πράτω τότε σόρρυ αλλά αν έχει να μου κάνει κανείς παρατήρηση θα είναι αυτοί...
ευχαριστώ, Βασίλης
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 09:15
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 18:54
Sorry κιόλας, αλλά θα κάτσεις να κάνεις ολόκληρη λίστα με anime και θα βαρεθείς να κάνει zip το αρχείο; Τόσο δύσκολο είναι να πατήσεις δεξί click και συμπίεση στο,να επιλέξεις zip και να το αποθηκεύσεις;Να πω κι εγώ κάτι που με ενοχλεί ; Ενώ στο φόρουμ μπορούμε να επισυνάψουμε αρχεία ,δεν υποστηρίζονται οι καταλήξεις *.xls (και τώρα με τα vista και οι *.xlsx , *.docx ) . Επειδή όποιος θέλει να φτιάξει μια σοβαρή λίστα με ανιμε θα το κάνει (μάλλον) στο Excel (εκτός αν έχει open office) ,η λίστα του θα αποκτήσει την κατάληξη *.xls (*.xlsx) .Εάν τώρα θελήσει να ανεβάσει τη λίστα εδώ ,πρέπει πρώτα να την zipάρει και μετά να την ανεβάσει . Μήπως γίνεται να επιτραπεί και η επισύναψη αρχείων με κατάληξη *.xls (και *.xlsx) για να εξαλειφθεί η βαρετή διαδικασία του zipαρίσματος ;

Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 21:13
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 23:01
Τίποτα, απλά μου φάνηκε κάπως υπερβολικό. Αυτά...Αν απαντήσω ΝΑΙ τι κερδίζω ;