Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
o Νεαρ καταληξε στο συμπεραμσα οτι ο Light ειναι ο KIRa γτ τον ευννοησαν οι καταστασεις .( i know no need to repeat the plot but i can t help my self)
Mellow>απηγαγε τον αρχηγο της αστηνομιας >σκοπος να ζητησει το death note απο τον mr.Yagami αρχηγο της ειδικης ομαδας καταδιοξης του Kira>πεθαινει ο αρχηγος της αστ.>αρα Kira ειναι μεσα στην γιαπονεζικη ομαδα καταδιοξης του kira>ο Μελλο απαγαγει το κοντινοτερο μελος της οικογενιας του Μr.Yagami(γτ ειναι ξεκαθαρο οτι ο Yagami ηταν ο επικεφαλης της ομαδας συμφονα με τα λεγομενα του μακαριτη αρχηγου)>ογινεται η ανταλαγη (ο Νεαρ δεν παιρνει αμμεση δρασει παρατηρει μεχρι στιγμης και βοηθαει ) και γινεται αντιληπτο οτι ο Mr.Yagami is only a footsoldier στην υποθεση και υπαρχει ενα 5 μελος στην ομαδα αγνωστο (second generation of L)
1)imo δν το βρικα παρατραβηγμενο σε σχεσει με ολα τα αλλα
2)sry που το ξανα επαναλαμβανω αλλα ο τροπος που γιρισε το παιχιδι ο Light vs L το βρισκω παρατραβηγμενο ,ειμαι ο μονος???? τι πιστευεται??
Στην μια ομαδα παρακολουθυμε πως τοσοι αστυνομικοι εφυγαν απο την ομαδα με τον φοβο των ζωων τους και των οικογενειων τους...επισης το πως ακομη και τα τελευταια μελη (o τυπος που εκανε τα μαλλια αφρο,που υποπτευονταν τον Light,τωρα μου ξεφευγει το ονομα του,εφυγε γιατι φοβοταν για την οικογενιεα του αρχικα...επισης και το αλλο μελος που δεν εμπιστευοταν τον Light) αναρωτηθηκαν αν επρεπε να μεινουν στην ομαδα αφου σταματησε η υποστηριξη απο την αστυνομια...
Στην αλλη ομαδα ενω (μιλωντας παντα για το ανιμε,δεν ξερω για το manga) παιρνουμε ενα ματσο "κουκλες" που ακολουθουν ενα 18χρονο ακομη και οταν η χωρα τους(αμερικη) σταματησε να τους υποστηριζει...ακομη και οταν τα μισα μελη εχουν πεθανει και ακολουθουν πια ενα πιτσιρικα,που αν και πανεξυπνος,δεν υπαρχει καμια εγγυηση οτι θα πιασουν τον Kira,μαλιστα κινδυνευουν ολοι...(τωρα μην πω ποσο ακυρο ηταν οτι κατεληξε κατευθειαν στο συμπρερασμα οτι ο Light ηταν ο Κira,αυτο παραπηγε...ουτε υποθεση να ηταν,βεβαιωτητα την εκανε και δεν μας εδωσε εναν αρκετο λογο..)
Spoiler:
Ούτε η ομάδα του L είχε υποστήριξη από την Ιαπωνία. Ούτε η ομάδα του L είχε εγγύηση ότι θα έπιανε τον Kira. Κι αυτοί κατέληξαν να έχουν πίστη στις ικανότητες του L. Που είναι λοιπόν η διαφορά; Επίσης, μη ξεχνάς ότι ο Near ξεκίνησε με τρομερό πλεονέκτημα στα χέρια του (όλα όσα είχε ερευνήσει ο L), ΚΑΙ έναν ανταγωνιστή (Mello) που έδρασε καταλυτικά για να έρθουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες στα χέρια του. Να γιατί η υποψία έγινε βεβαιότητα τόσο γρήγορα.
Spoiler:
εγω το θεωρησα πολυ εξυπνο,οχι μονο οτι οι σεναριογραφοι καταφεραν να βρουν ενα τοσο καλο τελος,που βασιζετε οχι στο "ετσι θελω και τελειωσε" αλλα στην λογικη των κανονων του Death Note,αλλα και επειδη...
Στο ανιμε,και πιστευω αρκετα ατομα θα συμφωνησουν μαζι μου,δεν μου πολυαρεσε το οτι ο Light σκεφτηκε να χρησιμοποιησει ενα ανωτερο ον,την Rem,για να νικησει τον L.....προτιμουσα 1000 φορες να νικησει ο Light ή ο L με την εξυπναδα του....
Και ενω ειχα στενοχωρηθει που ο L εχασε επειδη δεν μπορουσε να πολεμησει,να κανει τπτ στην περιπτωση,να που στις ταινιες μας δειξανε εναν τροπο για να πολεμησεις τους "θεους" και τον Light...
ετσι,δλδ γραφοντας το ονομα του στο DN,ο L παλι θυσιαστηκε,αφου ουτος η αλλος ηταν να πεθανει συντομα,ομως καταφερε να παρει το μεγιστο δυνατο οριο να ζησει(23 μερες) και σαν να μην εφτανε,ουτε ο Light,ουτε ο Ryuk,ουτε η Rem,κανεις δεν μπορουσε να τον αγκιξει για εκεινο το διαστημα....αυτο εγω το θεωρω ευφυεστατο και προτιμω το "fight for the cause",κρατησου στην ζωη οσο πιο πολυ μπορεις μεχρι να τελειωσεις την δουλεια σου,παρα πεθανε κι ας τα μισοτελειωμενα...ειδικα αφου υπηρχε ο τροπος(παω στοιχημα οτι και αν το ανιμε τελειωνε ετσι δεν θα ειχε κανεις παραπονο)...αυτη ειναι η αποψη μου τουλαχιστον...
καλυτερα να τελειωσει με εναν εξυπνο τροπο με τον L παρα να παρουμε ενα 2nd round που πια δεν παρουσιαζει ουτε την μιση εξυπναδα του 1ου...μου θυμισε μερικα αμερικανικα sequels οπου ολα ειναι υπερβολικα στην ιστορια(ελεος,ο αρχηγος της Sakura TV εφτασε να κανει επανασταση με το ελικοπτερο και ο Near πεταξε λεφτα στο κοινο για να φυγει,αυτο εμενα μου μυρισε αποτυχια στην ιστορια...που ειναι η εξυπναδα της αρχης??)
Επισης να σχολιασω αλλη μια φορα τον αγωνα σκακι της 2ης ταινιας,που μας εδειξε πολυ καλα τι θα επακολουθουσε,ενας αγωνας σκακι της πραγματικης ζωης,οπου οι 2 παικτες πρεπει να προβλεψουν ο ενας τον αλλο και να φανε τον βασιλια(με το φοβερο check-mate-o του Light,που εδειχνε τις προθεσεις του) και το παιχνιδι τεννις του ανιμε...
Πες μου οτι προτημισες το τεννις και ειναι εμφανες οτι διαφερουν ριζικα οι αποψεις μας...
Spoiler:
Όλα τα σενάρια τελειώνουν με το έτσι θέλω των σεναριογράφων. Αυτοί γράφουν το σενάριο και όχι οι κανόνες του Death Note.
Ο Light χρησιμοποίησε την Rem ΚΑΙ στην ταινία, για να νικήσει τον L. Άσχετο ότι στην ταινία αυτό δεν δούλεψε.
Κι εγώ στεναχωρήθηκα, αλλά συμφιλιώθηκα με την συγκεκριμένη τροπή του σεναρίου. Εσύ απ' ότι κατάλαβα ζητούσες "δικαίωση" σαν L fan και την βρήκες στην ταινία. Τι να πω. Whatever rocks your boat. Εγώ πάντως βρίσκω το manga plotline πιο καλογραμμένο.
Και το intention του L στο anime φυσικά και δεν ήταν να πεθάνει και να τα αφήσει στη μέση. Απλά είχε την ατυχία να τον παγιδέψει ο Light και να μην σκεφτεί το trick που του εξασφάλιζε 23 ημέρες ζωής.
Τη γελοία, έτσι-μας-κάπνισε-και-μαζευτήκαμε διαδήλωση έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό στην ταινία την ξέχασες; Τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος του anime ανέφεραν ότι ο Kira είχε γίνει πλέον θρησκεία, και μπορούσες να κατανοήσεις γιατί γίνονταν τα σκηνικά με τον Demegawa να διατάζει τα πλήθη από το ελικόπτερο.
Και ο αγώνας σκάκι, και ο αγώνας τέννις, ήταν διακοσμητικά στην ταινία και το anime αντίστοιχα. Τα βρήκα αδιάφορα.
Σιγουρα εχει περισσοτερο βαθος,εδω μιλαμε για 2 διωρες ταινιες και εκει για ανιμε ποσων ωρων...αλλα..
Συνδιασανε τα απαραιτητα στοιχεια του καθενα και αυτο εγω το θεωρω success...
Spoiler:
Γιατι ο Light να παει να βρει καποιον απο το κοινο ενω ειχε ηδη ετοιμη την Takada που την ηξερε και ηταν "fan" του kira??(μου φαινετε πιο λογικο απο το να μας πεταξουν εναν ξεκαρφωτο χαρακτηρα που υποτιθετε εψαξε ο light αναμεσα στο κοινο στον ελευθερο του χρονο..)
Βεβαια θα παραδεχτω οτι ειχε ωραια ιστορια,flashback ο Teru...αλλα μετεπειτα εκανε σαν φανατικος,τρελος...δεν μου φανηκε αξιος των "πιστευω" του οτι μερικοι ανθρωποι καλυτερα να μην υπηρχαν,σκοτωνε και χαιροταν σχεδον...ο light ηταν πολυ πιο πετυχημενος σαν χαρακτηρας σ'αυτο...
Ο higuchi(α,αυτο ηταν το ονομα του τελικα!!) παλι δεν μου φανηκε τπτ το φοβερο,ανετα πετυχαινει το fusion με την takada...
Αλλα και παλι ειναι αυτο που ειπα,σε μια ιστορια σαν το Death Note που βασιζεται στις ανατροπες και το suspense,οσο πιο πολλοι χαρακτηρες "butt in" τοσο πιο πολυ χαλαει η ιστορια και χανει credibility...προτιμησα το fusion,παρα 3 χαρακτηρες...
Βεβαια εδω θα μου πεις,στους αλλους εγινε καλυτερη αναπτυξη απο την Takada της ταινιας,και ναι οπως ειπα ο χρονος δεν υπηρχε(και παλι προτιμω το ενα προσωπο της Takada,απλα θα μπορουσε να ειχε αναπτυχθει λιγο καλυτερα..τεσπα,δεν με χαλασε κι ετσι...)
Τελος,να πω οτι ο λογος που τα λεω αυτα ειναι οτι οι 2 απο τους 3 χαρακτηρες(takada,teru) ειναι απο το 2ο "μερος" του Death Note,αυτο που θεωρω οτι επεσε σαν ποιοτητα...
ενας λογος ειναι κι αυτος,οτι μπηκαν στην μεση κι αλλοι χαρακτηρες και χαλασαν την πλοκη για μενα,την εκαναν επεναλαμβανομενη...γι αυτο με το fusion η ιστορια των ταινιων γυρισε ολη στο 1ο "μερος",με τον L και οχι τον Νear,κατι που εγω ηθελα,να τελειωσει,οπως ξεκινησε,με τον Light vs L...και ας νικησει οποιοσδηποτε απο τους 2,αρκει να μην συνεχιστει με αλλους ανουσιους χαρακτηρες που χαλανε το credibility...
Κάτσε ρε Zoro, πώς κρίνεις ποια στοιχεία είναι απαραίτητα και ποια περιττά; Και γενικά, γιατί πρέπει να συμπιέζονται χαρακτήρες και plot elements για να χωρέσει στο 2ωρο; Λες και την ιστορία τη βλέπεις με χρονοχρέωση.
Spoiler:
Anyway, στοιχεία από τον Mikami δεν είχε καθόλου, και από Takada είχε ελάχιστα. Μου έκανε εντύπωση που είπες: "Γιατί ο Light να πάει να βρει κάποιον απο το κοινό ενώ είχε ήδη έτοιμη την Takada που την ήξερε και ήταν fan του Kira". Μα στις ταινίες η Takada ούτε παλιά γνωστή του ήταν, ούτε της έδωσε το Death Note ο ίδιος κάνωντάς την συνεργάτιδα. Της το έδωσε η Rem, και ο Light έπρεπε να μπει στον μπελά να βρει σε ποιον έδωσε η Rem το Death Note. Όπως ακριβώς με τον Higuchi στο anime.
Η φανατίλα που σε ενόχλησε στον Mikami εμένα μου φάνηκε πλήρως αιτιολογημένη, και σχεδόν αναμενόμενη. Αλλωστε και ο Light είχε γίνει φανατικός εξαιτίας της τρομερής δύναμης του Death Note, και ο Light χαιρόταν όταν έστελνε ανθρώπους στον άλλο κόσμο (να σου θυμίσω το χαμόγελό του πάνω από το πτώμα του L). Η μόνη τους διαφορά ήταν ότι ο Miakmi ήταν λίγο πιο... εκδηλωτικός.
Anyway, όπως έχω πει, στο δεύτερο μέρος εγώ βλέπω επάνοδο της ποιότητας, ειδικά από το επεισόδιο 30 μέχρι το τέλος. Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι δεν σου άρεσε το ότι περίπου από τη μέση και πέρα αλλάζει η πλειοψηφία του cast. Νομίζω ότι πρέπει να γίνεις πιο ευέλικτος σαν θεατής.
BTW, σήμερα έκατσα και ξαναείδα τις ταινίες, και θυμήθηκα σεναριακά λάθη που τα είχα ξεχάσει. Πάμε λοιπόν:
Spoiler:
1. Αφού το γράψιμο του ονόματος του L στο Death Note της Rem δεν δούλεψε, γιατί παρ' όλα αυτά πέθανε η Rem;
2. Επίσης, γιατί στο τέλος της δεύτερης ταινίας η Misa βρίσκεται α) αθώα στο σπιτάκι της β) δίχως μνήμες περί Kira κτλ;
Παρακαλούνται οι fans της ταινίας να μου βρουν λογική εξήγηση γι' αυτά τα δύο, ειδάλλως εμμένω στο συμπέρασμα ότι είναι κι αυτά λάθη - αποτέλεσμα της συμπίεσης του σεναρίου.
Δεν κανω quote οπως πριν γιατι με πεθαναν τα χερια μου,θα γραφω κατευθειαν τα σημεια που θελω να σχολιασω
Συμφωνοι οτι ειχαν λογο να ακολουθησουν τον near οπως ακριβως και οι αλλοι ακολουθησαν τον L,αλλα ενω στους πρωτους εχουμε ολοκληρη αναπτυξη,οι 2οι μου φανηκαν ξεκαρφωτοι και δεν μας εδειξαν κανεναν ενδοιασμο στο αν εκαναν καλα που τον ακολουθουσαν ή φοβο για τις ζωες τους(μονο λιγο φοβο του Giovanni μην δει Shinigami,αλλα ουτε...καμια σχεση με των αλλων)...με λιγα λογια,δεν λεω οτι ηταν κουφο που τον ακολουθουσαν,αλλα οτι δεν το αναπτυξανε καλα οπως στην αρχη(αλλος ενας λογος για να thrashαρω την συνεχεια)
Όλα τα σενάρια τελειώνουν με το έτσι θέλω των σεναριογράφων. Αυτοί γράφουν το σενάριο και όχι οι κανόνες του Death Note.
Ναι,αλλα αλλο να μας πουν ο L
Spoiler:
δεν πεθανε γιατι ειχε πολυ ορεξη να παραμεινει στην ζωη και το DN δεν επιασε,και αλλο να βαλουν στην πλοκη πραγματικο-υπαρκτο κανονα του DN...εγω το θεωρησα ευφυεστατο απο μερος των σεναριογραφων που δεν ειναι καν οι πραγματικοι δημιουργοι...
Εσύ απ' ότι κατάλαβα ζητούσες "δικαίωση" σαν L fan και την βρήκες στην ταινία. Τι να πω. Whatever rocks your boat. Εγώ πάντως βρίσκω το manga plotline πιο καλογραμμένο.
Το γενικο manga plotline ειναι πιο καλογραμμενο,το τελος,αν τελειωνε στο 25 θα ηταν συγκρινομενο με της ταινιας,με την συνεχεια καταστραφηκε...
Και βασικα δεν τα πες ολοσωστα
Spoiler:
ναι μεν χαρηκα που ο L "εκδικηθηκε",αλλα μεν μην ξεχνας οτι δεν ειμαι τελειως Light hater...γι αυτο κι ας τελειωνε στο 25 με την νικη του Light,παλι θα το δεχομουν,αν και πιστευω παλι θα προτιμουσα την ταινια,θα ηταν συγκρινομενο....
Τωρα,το τελος του 37 δεν ηταν κακο,τα γεγονοτα που οδηγησαν εκει ηταν...απο μονο του το βαζω πολυ λιγο πισω απο την ταινια σαν τελος...
Spoiler:
Και το intention του L στο anime φυσικά και δεν ήταν να πεθάνει και να τα αφήσει στη μέση. Απλά είχε την ατυχία να τον παγιδέψει ο Light και να μην σκεφτεί το trick που του εξασφάλιζε 23 ημέρες ζωής.
και εδω ερχοντα οι ταινιες
Τη γελοία, έτσι-μας-κάπνισε-και-μαζευτήκαμε διαδήλωση έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό στην ταινία την ξέχασες; Τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος του anime ανέφεραν ότι ο Kira είχε γίνει πλέον θρησκεία, και μπορούσες να κατανοήσεις γιατί γίνονταν τα σκηνικά με τον Demegawa να διατάζει τα πλήθη από το ελικόπτερο.
Αν εννοεις γελοια απο ερμηνειες,σιγουρα θα συμφωνησω...απο μονη της ομως γιατι γελοια??
Ειπαν θα δειξουν video του Kira και μαζευτηκαν οι fan/haters να δουν...τπτ το κουφο...
Δεν μου φαινετε τοσο κουφη οσο το τελειως ακυρο να παει με ελικοπτερο και να φωναζει ενα αρχηγος τηλεοπτικου σταθμου τοσο μανιακα...
και το πιο ακυρο απ ολα,τι βολικο να
Spoiler:
εχει λεφτα ο Near,κλασικα μια περιουσια και ξεφευγει...και τα πεταξε ανετα....
Πως βρεθηκαμε απο εναν μαθητη λυκειου και εναν πρωσοπικο του αγωνα με τον L σε αυτες τις ακυριες ουτε εγω δεν το καταλαβα...μου θυμιζουν τις αμερικανιες που βλεπω για να ηρεμισω και οχι σοβαρα...
(οπως και να το κανουμε,θρησκεια ή οχι μονο στα ανιμε γινονται αυτα..θα μου πεις"μα ανιμε ειναι αυτο!"..συμφωνοι,αλλα αφαιρει credibility..)
Και ο αγώνας σκάκι, και ο αγώνας τέννις, ήταν διακοσμητικά στην ταινία και το anime αντίστοιχα. Τα βρήκα αδιάφορα.
Εγω τα βρηκα ενδιαφεροντα και με υπονοουμενα,αλλα ναι γενικα δεν ειναι σημαντικα....
Κάτσε ρε Zoro, πώς κρίνεις ποια στοιχεία είναι απαραίτητα και ποια περιττά; Και γενικά, γιατί πρέπει να συμπιέζονται χαρακτήρες και plot elements για να χωρέσει στο 2ωρο; Λες και την ιστορία τη βλέπεις με χρονοχρέωση.
Ειναι αληθεια οτι θα μπορουσαν να κανουν και καλυτερη αναλυση της Takada στην ταινια για να βγει λιγο καλυτερα,αλλα στις ταινιες,αντιθετα με τα ανιμε που ειναι με επεισοδια και μπορεις να σταματησεις μετα απο ενα 20-40 λεπτο πχ,εκει ειναι 2 ωρες και δυσκολα σταματας οπως στο ανιμε,συνηθως την βλεπεις ολη...αρα κουραζει πιο πολυ η περαιτερω αναλυση...
Βεβαια λιγο παραπανω δεν θα χαλουσε,το ειπα...
Επισης και ενα αλλο που εξηγησα στο προηγουμενο ποστ ειναι οτι δεν μ'αρεσε που τους αφαιρεσαν απο το ανιμε στην ταινια μονο για οικονομια χρονου,αλλα και γιατι τους βρηκα περιττους,μιας και οι 2 απο τους 3 ειναι στο 2ο μισο του DN,που το θεωρω προσθεσε τοσους χαρακτηρες που εχασε credibility...
Spoiler:
Μου έκανε εντύπωση που είπες: "Γιατί ο Light να πάει να βρει κάποιον απο το κοινό ενώ είχε ήδη έτοιμη την Takada που την ήξερε και ήταν fan του Kira". Μα στις ταινίες η Takada ούτε παλιά γνωστή του ήταν, ούτε της έδωσε το Death Note ο ίδιος κάνωντάς την συνεργάτιδα.
Ε,ακριβως(ή τα μπερδεψες λιγο ή δεν το εξηγησα καλα στο προηγουμενο ποστ),δεν μιλουσα για τις ταινιες,αλλα για το ανιμε..για την περιττoτητα του Teru...στις τανιες ναι μεν δεν ηξερε την Takada,αλλα και Teru δεν υπηρχε,γι αυτο την εβαλαν να παιξει τον ρολο του Higuchi σ'την ταινια...
Οτι ελεγα που εβαλες στο spoiler ηταν για το ανιμε(οτι αρκουσε η Τakada,που την ηξερε κιωλας και ηταν Kira supporter και δεν υπηρχε αναγκη να παει να ψαξει στο κοινο)...για την ταινια η Takada ηταν και Higuchi,μιας και την βρηκε η Rem...
Spoiler:
Η φανατίλα που σε ενόχλησε στον Mikami εμένα μου φάνηκε πλήρως αιτιολογημένη, και σχεδόν αναμενόμενη. Αλλωστε και ο Light είχε γίνει φανατικός εξαιτίας της τρομερής δύναμης του Death Note, και ο Light χαιρόταν όταν έστελνε ανθρώπους στον άλλο κόσμο (να σου θυμίσω το χαμόγελό του πάνω από το πτώμα του L). Η μόνη τους διαφορά ήταν ότι ο Miakmi ήταν λίγο πιο... εκδηλωτικός.
Ε,και γιατι να εχουμε εναν 2ο Light και πιο εκδηλωτικο??
Ενας μου φτανε εμενα(που ηταν και λιγοτερο εκδηλωτικος)...ενας Light που σταματουσε στο επεισοδιο 25 ή στην 2η ταινια...
Spoiler:
Anyway, όπως έχω πει, στο δεύτερο μέρος εγώ βλέπω επάνοδο της ποιότητας, ειδικά από το επεισόδιο 30 μέχρι το τέλος. Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι δεν σου άρεσε το ότι περίπου από τη μέση και πέρα αλλάζει η πλειοψηφία του cast. Νομίζω ότι πρέπει να γίνεις πιο ευέλικτος σαν θεατής.
Not at all!!!:oo:
Το 2ο μερος δεν μ'αρεσε οχι η αλλαγη του cast,δεν μ'αρεσε γενικα που ηπηρξε και 2ο μερος(πεφτει το credibility για μενα,ειναι αυτο που λεμε παρατραβηγμα)...επρεπε να τελειωσει στο 25,με εναν απο τους 2,νικητη..οποιονδηποτε....οι ταινιες μου δωσαν αυτο....
BTW, σήμερα έκατσα και ξαναείδα τις ταινίες, και θυμήθηκα σεναριακά λάθη που τα είχα ξεχάσει. Πάμε λοιπόν:
Spoiler:
1. Αφού το γράψιμο του ονόματος του L στο Death Note της Rem δεν δούλεψε, γιατί παρ' όλα αυτά πέθανε η Rem;
2. Επίσης, γιατί στο τέλος της δεύτερης ταινίας η Misa βρίσκεται α) αθώα στο σπιτάκι της β) δίχως μνήμες περί Kira κτλ;
Παρακαλούνται οι fans της ταινίας να μου βρουν λογική εξήγηση γι' αυτά τα δύο, ειδάλλως εμμένω στο συμπέρασμα ότι είναι κι αυτά λάθη - αποτέλεσμα της συμπίεσης του σεναρίου.
Τα χω ηδη σκεφτει...δεν ειναι κενα...
Spoiler:
1.Γιατι οπως και να το κανουμε εκανε την πραξη η Rem,εγραψε το ονομα,ερωτευτηκε ανθρωπο...ασχετα απο το αν ηδη ηταν γραμμενο το ονομα του L αλλού,το ονομα στο DN της Rem παρεμεινε γραμμενο....
Αυτη ειναι η μια εξηγηση....πιθανον να μην σ'αρεσει,γι αυτο εχω ετοιμη και την 2η που ειναι 100% λογικη...δεν σκοτωσε μονο τον L αλλα και τον Watari που πεθανε κανονικα....
Αρα πιστευω θα συμφωνησεις εδω...
2.Ο L ειπε στην 2η ταινια οτι θα καψει το/τα Death Note που ειχε(και μαλιστα ο Ryuk του ειπε:"Huh,you are not gonna use it?",και εφυγε...αρα,σιγουρα τα ειδες προσφατα??...sorry αλλα επρεπε να το πω,μιας και το θυμαμαι παρ ολο που την ειδα πριν τοσο καιρο...αλλα δεν εχω σκοπο να σε προσβαλλω...αν το εκανα,σου ζηταω συγγνωμη...)....
Eτσι πηρες την 2η απαντηση που ηθελες...(οσο για την Misa γιατι ηταν ελευθερη,και στο ανιμε την αφησαν ελευθερη μιας και δεν θυμοταν τπτ και προφανως την θεωρησαν "αθωα" οπως εγω...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα και το συζητησαμε ηδη..ring any bells?)
Οσο για τον L θα μου πεις οταν μιλησε στο τελος με τον πατερα του Light γιατι τα θυμοταν ακομη ολα ενω η Misa οχι??
Πολυ απλα γιατι ειναι σε διαφορετικα χρονικα διαστηματα....ο L δεν ειχε καψει ακομα το DN οταν μιλουσε στον πατερα του Light,ενω η Misa βρισκεται στο τελος της ταινιας,οταν πια τα DN εχουν καει...
Τωρα,δεν ξερω αν στην 3η ταινια ο L εχει επιγνωση του οτι πεθανει σε 23 μερες,αλλα υποθετω οτι κρατησε ενα κομματι χαρτιου απο το DN για να θυμαται,αλλιως μαλλον κατι μου ξεφευγει...δεν τις θυμαμαι και τοσο καλα μετα απο τοσο καιρο,αλλα πιστευω ετσι ειναι....
Και κατι τελευταιο,οπως σου εχω ξαναπει οι αποψεις μας διαφερουν ριζικα,χωρις να εχω πει εγω οτι προτιμισα τις ταινιες σαν συνολο,μαλιστα προτιμω το ανιμε,απλα προωθω τα 1-2-3 σημεια που θεωρω καλυτερα στις ταινιες....
Οτι και να μου πεις δεν θα μου αλλαξεις αποψη(αντε δυσκολα,μπορει) και εγω δεν θα την αλλαξω σε σενα...θα εμπλακουμε σε μια ατελειωτη συζητηση χωρις νοημα...μου θυμιζει κατι παρομοιες συζητησεις που εκανα παλια στο imdb...καλα εκει ειναι και χειροτεροι,μερικοι ειναι κανονικοι trolls,γραφουν για να βρηζουν και να μειωνουν,λιγοι μιλανε ευθεως....τουλαχιστον εδω μ'εσενα και με πολλους αλλους δεν γινετε αυτο....
Anyway,οσο θα βρισκω κατι να πω θα γραφω κι εγω(εκτος κι αν βαρεθω),να δω που θα καταληξουμε!!(παντως απ οσο συμπεραινω κι εσενα σ'αρεσουν οι συζητησεις οταν αξιζουν...το οποιο ειναι κατι καλο!)
Να προσθεσω και 2 πραγματα που ξεχασα πριν:
1)
Spoiler:
οσο αφορα την μνημη του L στις ταινιες δεν μπορω να απαντησω με σιγουρια γιατι αυτο ειναι κατι που πραγματευεται στην 3η ταινια που δεν την εχω δει...
Κατι που θυμιθηκα τωρα ομως ειναι οτι η Misa που βλεπουμε στο τελος της 2ης ταινιας ειναι ενα χρονο μετα αν θυμαμαι καλα(μου ρθε μια φλασια τωρα...ειμαι 95% σιγουρος οτι το ειπανε..δεν παιρνω κι ορκο ομως),αρα ο L σιγουρα εχει καψει(εδω μιλαμε για μολις 23 μερες μετα!) τα DN γι αυτο τα ξεχασε ολα η Misa,αλλα οχι τον Light φυσικα...
Παντως πιθανον την αφυσανε ελευθερη γιατι την θεωρησαν αθωα τα μελη της ομαδας,μιας και δεν ηξερε σχεδον τπτ πια μετα απο 23 μερες(ουτε κι αυτοι προφανως)...
Οσο για τον L,υποθετω οτι εκαψε το DN λιγο πριν πεθανει στην 3η ταινια...αλλιως,κατι μου ξεφευγει,μετa απο τοσο καιρο σκουριαζει λιγο η μνημη
2)Ο 1ος απο τον οποιο ακουσα οτι οι ταινιες ειχαν ωραιο/καλυτερο τελος ηταν ο Jiraiya...βασικα απ αυτον μου ηρθε η ορεξη να τις δω(θα τις εβλεπα ουτος η αλλος αλλα το επιταχυνε ας πουμε)....θα θελα να δω και τι εχει να πει αυτος επι του θεματος...
Παντως εγω θα επαναλαβω οτι το ανιμε ειναι καλυτερο σαν συνολο,απλα σε 1-2 σημεια πιστευω υπερτερουν οι ταινιες....
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 04 Ιούνιος 2008 - 22:02
merged
Ε, α στον Ryuuk πια! Δεν αντέχω άλλο! Zoro, pm με καλά link για τις ταινίες!
Αμα προκαλούν τόσο controversy, πρέπει να τις δώ! Απο Τετάρτη κιόλας!
Κοιτα ρε πανω που θελω να παω να κοιμηθω με φωναζεις πισω...επιτηδες το κανεις??
(no worries,απλα το μυαλο δεν σκεφτεται καλα αυτη την ωρα..)
Λοιπον,καταρχας χαιρομαι που επεισα αλλο ατομο να τις δει,ελπιζω να εξελιχθεις σε fan:
Θα σου δινα το παλιο link για την 1η που εχω δωσει σε ολους αλλα ηταν πολυ χαλια ποιοτητα,γι αυτο καθισα και σου βρηκα ενα με καλη ποιοτητα,με χωρο περιπου 800mb..αν δεν σου κανει πες το να σου βρω μικροτερο...
θα χρειαστεις και winrar για αποσυμπιεση,ειναι megauplοad 2 parts
Για την 2η θα σου δωσω το παλιο link...που την εχει σε rmvb και avi σε περισσοτερα parts...και το rmvb εχει αρκετα καλη ποιοτητα αλλα καμια σχεση με το avi,βεβαια πιανει και το μισο χωρο..διαλεγεις και παιρνεις...
Αν εννοεις γελοια απο ερμηνειες,σιγουρα θα συμφωνησω...απο μονη της ομως γιατι γελοια??
Ειπαν θα δειξουν video του Kira και μαζευτηκαν οι fan/haters να δουν...τπτ το κουφο...
Δεν μου φαινετε τοσο κουφη οσο το τελειως ακυρο να παει με ελικοπτερο και να φωναζει ενα αρχηγος τηλεοπτικου σταθμου τοσο μανιακα...
και το πιο ακυρο απ ολα,τι βολικο να
Spoiler:
εχει λεφτα ο Near,κλασικα μια περιουσια και ξεφευγει...και τα πεταξε ανετα....
Θες λοιπόν να σου εξηγήσω γιατί βρήκα την ίδια τη διαδήλωση γελοία. Ιδού γιατί.
Spoiler:
Η ταινία δεν είχε πει (ούτε είχε αφήσει να εννοηθεί), όταν έφτασε στο σημείο της διαδήλωσης, ότι ο Kira είχε συνειδητοποιημένη μάζα οπαδών*. Και δεν το είχε πει επειδή πολύ απλά δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο. Θυμήσου στο manga και στο anime πότε ξεκινάει να γίνεται ο Kira θρησκεία. Γίνεται στο μισητό για σένα 2ο μέρος, στην αρχή του οποίου μαθαίνεις τα εξής: "Summer 2012: The rate of Kira's judgment increases even more rapidly. The world becomes split into two groups: those that scream in fear of Kira, and those who secretly cheer him on; little by little, those voices in support of Kira begin to surface. Eventually, entire countries begin to declare their acceptance of Kira's work, and the world continues to head toward a dark age, where Kira is law."
* Χρησιμοποιώ τη φράση "συνειδητοποιημένη μάζα οπαδών" επειδή για να κάνεις διαδήλωση, θα πρέπει να νιώθεις σίγουρος ότι θα έχεις πολλούς ομοϊδεάτες. Υποστηρικτές του Kira υπήρχαν ήδη από την αρχή, αλλά δεν εκδηλώνονταν δημοσίως (πόσο μάλλον να κάνουν διαδήλωση υπέρ του), διότι φοβούνταν για το τι θα πει ο περίγυρος. Με άλλα λόγια, δεν ήταν συνειδητοποιημένοι οπαδοί. Αυτήν την σταδιακή αλλαγή στην ψυχολογία της μάζας αποτυγχάνει οικτρά να δείξει η ταινία. Και πως να μην αποτύχει αφού προσπαθεί να στριμώξει στο 1ο μέρος στοιχεία του 2ου μέρους.
Η διαδήλωση με το ελικόπτερο στο anime σου φάνηκε extreme, αλλά δεν θα έπρεπε. Μην ξεχνάς ότι στο anime είχε προηγηθεί όλο το απαραίτητο build-up για να φτάσουμε σε κάτι τόσο extreme. Ο Kira είχε πλέον ευρεία λαϊκή βάση, κατευθυνόμενη μάλιστα από τα media (με κυρίαρχο το Sakura TV), και ο Demegawa την είχε δει Kira's spokesman και καθοδηγητής των μαζών. Και τα πράγματα είχαν πλέον ξεφύγει τόσο, που κάνανε μέχρι και επιδρομές.
Όσο για τα χρήματα που πέταξε ο Near κατά πάσα πιθανότητα ήταν όλα πλαστά. Εκτός από μέρος του escape plan, τα χρήματα ήταν και μια καλή ευκαιρία για να δούμε τον πραγματικό χαρακτήρα των υποστηρικτών του Kira. Ψευδοεπαναστάτες, κατά βάθος εγωιστικά γουρούνια. Μπροστά στη θέα του χρήματος που έρεε, ξεχάσανε και Kira, και επιδρομές, και όλα. Μα μόνο εγώ τις έκανα αυτές τις σκέψεις ενώ έβλεπα το anime; :/
Ειναι αληθεια οτι θα μπορουσαν να κανουν και καλυτερη αναλυση της Takada στην ταινια για να βγει λιγο καλυτερα,αλλα στις ταινιες,αντιθετα με τα ανιμε που ειναι με επεισοδια και μπορεις να σταματησεις μετα απο ενα 20-40 λεπτο πχ,εκει ειναι 2 ωρες και δυσκολα σταματας οπως στο ανιμε,συνηθως την βλεπεις ολη...αρα κουραζει πιο πολυ η περαιτερω αναλυση...
Πες απλά "Το format των anime series με κουράζει. Δώστε μου τη σύνοψη σε ταινία.", να μην το κουράζουμε.
Μόνο έτσι εξηγείται το να σε κουράζει το storytelling του Death Note. Δεν ήταν δα και κανένα anime με αργό plot development.
Ε,ακριβως(ή τα μπερδεψες λιγο ή δεν το εξηγησα καλα στο προηγουμενο ποστ),δεν μιλουσα για τις ταινιες,αλλα για το ανιμε..για την περιττoτητα του Teru...στις τανιες ναι μεν δεν ηξερε την Takada,αλλα και Teru δεν υπηρχε,γι αυτο την εβαλαν να παιξει τον ρολο του Higuchi σ'την ταινια...
Spoiler:
Οτι ελεγα που εβαλες στο spoiler ηταν για το ανιμε(οτι αρκουσε η Τakada,που την ηξερε κιωλας και ηταν Kira supporter και δεν υπηρχε αναγκη να παει να ψαξει στο κοινο)...για την ταινια η Takada ηταν και Higuchi,μιας και την βρηκε η Rem...
Spoiler:
Εσύ τα έχεις μπερδέψει. Στο anime ο Light ναι μεν ήξερε την Takada από παλιά, αλλά δεν ήξερε ότι η Takada είναι Kira supporter. Αυτό ήταν κάτι που το έμαθε ο Mikami, ο οποίος και ήρθε σε επαφή μαζί της, μίλησε μαζί της, και την έκρινε άξια για Kira's spokeswoman.
That's right. Τόσο περιττός ήταν ο Mikami, που έκανε πάνω από τις μισές δουλειές του Light στο δεύτερο μέρος του Death Note. ΚΑΘΟΛΟΥ περιττός.
Το 2ο μερος δεν μ'αρεσε οχι η αλλαγη του cast,δεν μ'αρεσε γενικα που ηπηρξε και 2ο μερος(πεφτει το credibility για μενα,ειναι αυτο που λεμε παρατραβηγμα)...επρεπε να τελειωσει στο 25,με εναν απο τους 2,νικητη..οποιονδηποτε....οι ταινιες μου δωσαν αυτο....
Όταν μετά σου λέω ότι προτιμάς τα κλασσικά τέλη ταινιών και χρειάζεσαι μεγαλύτερη ευελιξία σαν θεατής, θίγεσαι. Whatever...
Spoiler:
1.Γιατι οπως και να το κανουμε εκανε την πραξη η Rem,εγραψε το ονομα,ερωτευτηκε ανθρωπο...ασχετα απο το αν ηδη ηταν γραμμενο το ονομα του L αλλού,το ονομα στο DN της Rem παρεμεινε γραμμενο....
Αυτη ειναι η μια εξηγηση....πιθανον να μην σ'αρεσει,γι αυτο εχω ετοιμη και την 2η που ειναι 100% λογικη...δεν σκοτωσε μονο τον L αλλα και τον Watari που πεθανε κανονικα....
Spoiler:
Η Rem είπε ότι ένας Shinigami πεθαίνει όταν αυξάνει το χρόνο ζωής ενός ανθρώπου ηθελημένα (λόγω συμπάθειας). Ναι, σκότωσε τον Watari, αλλά δεν κατάφερε να σκοτώσει τον L, οπότε ΔΕΝ έσωσε τη Misa, οπότε δεν έπρεπε να πεθάνει. Δεν με πείεθεις.
Επίσης, πως εξηγείς ότι το Death Note της Rem έγινε στάχτη μαζί μ' αυτήν; Άλλο ό,τι-να-'ναι plot element από κει.
Spoiler:
2.Ο L ειπε στην 2η ταινια οτι θα καψει το/τα Death Note που ειχε(και μαλιστα ο Ryuk του ειπε:"Huh,you are not gonna use it?",και εφυγε...
Eτσι πηρες την 2η απαντηση που ηθελες...(οσο για την Misa γιατι ηταν ελευθερη,και στο ανιμε την αφησαν ελευθερη μιας και δεν θυμοταν τπτ και προφανως την θεωρησαν "αθωα")
Spoiler:
Χμ. Θα παραδεχτώ ότι αυτό εξηγεί γιατί η Misa έχασε τις μνήμες της, αλλά δεν με πείθεις ότι έπρεπε να καταλήξει ελεύθερη, τη στιγμή που ο L και η αστυνομία ήξεραν πως αυτή ήταν ο δεύτερος Kira, και είχε θερίσει κι αυτή ουκ ολίγους με το Death Note.
* Χρησιμοποιώ τη φράση "συνειδητοποιημένη μάζα οπαδών" επειδή για να κάνεις διαδήλωση, θα πρέπει να νιώθεις σίγουρος ότι θα έχεις πολλούς ομοϊδεάτες. Υποστηρικτές του Kira υπήρχαν ήδη από την αρχή, αλλά δεν εκδηλώνονταν δημοσίως (πόσο μάλλον να κάνουν διαδήλωση υπέρ του), διότι φοβούνταν για το τι θα πει ο περίγυρος. Με άλλα λόγια, δεν ήταν συνειδητοποιημένοι οπαδοί. Αυτήν την σταδιακή αλλαγή στην ψυχολογία της μάζας αποτυγχάνει οικτρά να δείξει η ταινία. Και πως να μην αποτύχει αφού προσπαθεί να στριμώξει στο 1ο μέρος στοιχεία του 2ου μέρους.
Η διαδήλωση με το ελικόπτερο στο anime σου φάνηκε extreme, αλλά δεν θα έπρεπε. Μην ξεχνάς ότι στο anime είχε προηγηθεί όλο το απαραίτητο build-up για να φτάσουμε σε κάτι τόσο extreme. Ο Kira είχε πλέον ευρεία λαϊκή βάση, κατευθυνόμενη μάλιστα από τα media (με κυρίαρχο το Sakura TV), και ο Demegawa την είχε δει Kira's spokesman και καθοδηγητής των μαζών. Και τα πράγματα είχαν πλέον ξεφύγει τόσο, που κάνανε μέχρι και επιδρομές.
Όσο για τα χρήματα που πέταξε ο Near κατά πάσα πιθανότητα ήταν όλα πλαστά. Εκτός από μέρος του escape plan, τα χρήματα ήταν και μια καλή ευκαιρία για να δούμε τον πραγματικό χαρακτήρα των υποστηρικτών του Kira. Ψευδοεπαναστάτες, κατά βάθος εγωιστικά γουρούνια. Μπροστά στη θέα του χρήματος που έρεε, ξεχάσανε και Kira, και επιδρομές, και όλα. Μα μόνο εγώ τις έκανα αυτές τις σκέψεις ενώ έβλεπα το anime;
Spoiler:
αυτα που αναφερεις ηταν ενα + στο δευτερο κυκλο γτ εδειχνε που οδοιγηθηκε η ανθρωποτητα απο τον εκφοβισμο που προκαλεσε ο kira και οτι ο φοβος αυτος δν ηταν η συναγη για να εδρεωθει ως "θρησκεια" αν μπορει κανεις να το πει.Κατα τιν γνωμη μου η σευτερη σεαζον δν ειχε τπτ να ζηλευσει απο τιν 1 , μια χαρα συνεχεια ηταν σενεριακα (αν και ειχε διαφορες απο το μανγκα)
μαρεσει η συζητηση σας γτ τονιζεται τις διαφορες μεταξυ ταινιας και ανιμε
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από 1oneiromono: 04 Ιούνιος 2008 - 21:50
oφειλω να πω οτι δεν εχω μπερδευτει πιο πολυ στην ζωη μου σχετικα με τις διαφορες αναμεσα σε anime - manga - ταινιες.Πραγματικα ποναει το κεφαλι μου τωρα. Αυτο που καταλαβα ομως ειναι οτι υπαρχουν οι εξης νομοι του dn συμπαντος οι οποιοι δεν αλλαζουν σε καμια μα καμια εκδοχη:
Spoiler:
a. η γη περιστρεφεται γυρω απο τον ηλιο
b. Shinigami love apples
c. Light is a prick
d. Misa is an idiot
e. L likes sweet and Dies
Υπαρχει περιπτωση να κυκλοφορησει το manga και στην Ελλαδα? (αν κυκλοφορει ηδη μην με κραξετε απλα εγω ειμαι στον κοσμο μου και δεν το πηρα ειδηση)
Το μόνο που έχω να πω, το οποίο ξαναείπα και πιο πάνω είναι ότι συγκρίνουμε δύο ανόμοια πράγματα. Οπότε για εμένα δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης...
Ναι,αλλα αφου η συζητηση συνεχιζει δεν μπορω να αρνηθω(till the last man standing!)
My 4000th post.
Ωστε χαρη στην συζητηση μας το πηρες...ελπιζω να φερει γουρι(στους υπολοιπους fans δεν θα φερει παντως,εχουν να δουν αρκετες παραγραφους παλι^^)
Θες λοιπόν να σου εξηγήσω γιατί βρήκα την ίδια τη διαδήλωση γελοία. Ιδού γιατί.
Spoiler:
Η ταινία δεν είχε πει (ούτε είχε αφήσει να εννοηθεί), όταν έφτασε στο σημείο της διαδήλωσης, ότι ο Kira είχε συνειδητοποιημένη μάζα οπαδών*. Και δεν το είχε πει επειδή πολύ απλά δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο. Θυμήσου στο manga και στο anime πότε ξεκινάει να γίνεται ο Kira θρησκεία. Γίνεται στο μισητό για σένα 2ο μέρος, στην αρχή του οποίου μαθαίνεις τα εξής: "Summer 2012: The rate of Kira's judgment increases even more rapidly. The world becomes split into two groups: those that scream in fear of Kira, and those who secretly cheer him on; little by little, those voices in support of Kira begin to surface. Eventually, entire countries begin to declare their acceptance of Kira's work, and the world continues to head toward a dark age, where Kira is law."
Όσο για τα χρήματα που πέταξε ο Near κατά πάσα πιθανότητα ήταν όλα πλαστά. Εκτός από μέρος του escape plan, τα χρήματα ήταν και μια καλή ευκαιρία για να δούμε τον πραγματικό χαρακτήρα των υποστηρικτών του Kira. Ψευδοεπαναστάτες, κατά βάθος εγωιστικά γουρούνια. Μπροστά στη θέα του χρήματος που έρεε, ξεχάσανε και Kira, και επιδρομές, και όλα. Μα μόνο εγώ τις έκανα αυτές τις σκέψεις ενώ έβλεπα το anime; :/
Κοιτα,θα παραδεχτω οτι σαν συνολο η ολη ιδεολογια με την θρησκεια του kira εγινε καλυτερα στο ανιμε...δεν αρνηθηκα ποτε οτι το ανιμε ειναι καλυτερο σαν character development(και γενικα καλυτερο)..μην ξεχνας οτι ειπα οτι απλα τονιζω 1-2 σημεια που θεωρω καλυτερα/ισαξια στις ταινιες...
Λοιπον,σαν συνολο η ολη ιδεολογια με την θρησκεια εγινε καλυτερα στο ανιμε,παρ ολα αυτα θεωρω και παλι παρατραβηξε την ολη μεταδοση με το ελικοπτερο,δεν νομιζω κανενας λογικος ανθρωπος να εφτανε σε τοσο,κι ας ηταν Kira supporter(μου φαινετε ειχε και ταξιδεψει για να παει εκει ο demegawa,αν και δεν θυμαμαι καλα)...απο την αλλη βεβαια πρεπει και να λαβω υποψη 2 πραματα:
1)ειναι ανιμε σειρα,και οχι real story 2)η ολη φοβια και προσυλωση με τον Kira πιθανον να θωλοσε τα μυαλα τον ανθρωπων(εκει δεν ηταν μια απο τις τοσες θρησκειες οπου δεν ξερουμε τπτ για τους θεους,αν υπαρχουν κτλ,εκει αν τον εκνευριζες σε σκοτωνε αρα λογικο ειναι να ναι με το μερος του πολλοι,κι αθελα τους)και να οδηγησε εναν "τρελο" σαν τον demegawa σε κατι τετοιο...
Βεβαια δεν ειχα πει και οτι δεν το δεχομουν,απλα οτι μου φανηκε υπερβολικο...
Επισης κατι αλλο που πιστευω μου το χαλασε ειναι οχι η μεταδοση απο μονη της,αλλα το κλιμα οπως εχω ξαναπει..
εγω ηθελα το κλιμα που συναντησα στην αρχη και μ'εκανε να συμπαθησω την σειρα απο το 1ο επεισοδιο..απο το 26 και μετα,το ολο κλιμα στο police headquarters με τους εναπομειναντες αστυνομικους και τον Light να εχει περιορισμενη ελευθερια κινησεων πια δεν μου αρεσε οπως το 1ο μερος(οπως και μερικα drop στο IQ,πχ το οτι σκοτωσε τον διευθυντη της αστυνομιας που απηγαγε ο mello και ,μιας και δεν ειχε ανακοινωθει επισημα,ο mello καταλαβε οτι ο κira ηταν μεσα στην αστυνομια..ο παλιος light δεν θα σκονταφτε ποτε εκει...αλλο μειονεκτημα που θυμιθηκα τωρα δλδ)...δεν ειχε το ιδιο suspense για μενα και οι χαρακτηρες ηταν λιγοτερο ενδιαφεροντες..η ατμοσφαιρα πιο "ασχημη" κτλ..
Με λιγα λογια για να δωσω μια οριστικη απαντηση,καλο ηταν και το 2ο μερος(παρ οτι οπως ειπα προτιμουσα να μην υπηρχε) και ισως να το χα δει με πιο καλο ματι αν ηταν ξεχωριστη σειρα ή αν και το 1ο μερος δεν ηταν τοσο καλο...
απο την στιγμη ομως που ξεκινησαμε τοσο δυναμικα εγω ηθελα να συνεχιστει ετσι...πες με απαιτητικο,ετσι ειμαι(!)...ή ολα ή τπτ...
Επισης,να πω και για την διαδηλωση στην ταινια...ειπαν στον κοσμο οτι θα δειξουν μερικα βιντεο του δηθεν Kira,αρα,που το παραξενο??
Μαζευτηκαν,fans και μη,να τα δουν...μετα οταν αρχισαν να πεθαινουν αστυνομικοι φανηκαν ποιοι ηταν με το μερος του(εστω και απο φοβο) και ποιοι οχι(αδελφη light)...δεν βλεπω τπτ το κουφο περαν του οτι στο ανιμε εγινε καλυτερα...αλλα και η ταινια,μεσα στο 2ωρο της εκανε μια χαρα δουλεια...
Και κατι τελευταιο που σκεφτηκα προσφατα...
Αναρωτιεμαι βασικα εσυ που σχολιαζεις συνεχως το τελος των ταινιων:
Αν τελειωνε το ανιμε οπως η 2η ταινια ή τελειωνε οπως τελειωσε στο επεισοδιο 25 θα χες τα ιδια παραπονα??(πες οτι δεν εβγαιναν καθολου ταινιες,μιας και αν εβγαιναν θα ηταν ιδιο τελος με το ανιμε)...
Δεν ξερω την απαντηση σου,αλλα πιστευω ΟΧΙ...δεν νομιζω οτι θα λεγες οτι ειναι ενα κλισε τελος και προτιμουσες ο L
Spoiler:
να πεθανει χωρις να νικησει και να εχουμε ενα 2ο γυρο death note..
Επισης αν τελειωνσε στο 25,τα ιδια..τα σχολιαζεις αλλα παω στοιχημα οτι αν τελειωναν ετσι παραπονο δεν θα ειχες...
Πες απλά "Το format των anime series με κουράζει. Δώστε μου τη σύνοψη σε ταινία.", να μην το κουράζουμε. Μόνο έτσι εξηγείται το να σε κουράζει το storytelling του Death Note. Δεν ήταν δα και κανένα anime με αργό plot development.
Ποιος ηρθε??
Δεν ειπα οτι με κουραζει,το ακολουθησα μια χαρα...εν συντομια αυτο που ειπα ειναι
-το 2ο μερος,αν και η ιστορια κρατιωταν καλα σε θεματα οπως η θρησκεια που ειπες,αλλο τοσο δεν κρατιωταν απο suspense και αναπτυξη συγκριτικα με το 1ο...δλδ,δεν ειπα ποτε οτι το 2ο μερος δεν βλεποταν,το παρακολοθησα χωρις να με κουρασει,αλλα με απογοητευσε,η σειρα θα ειχε φτιαξει ενα πιο ωραιο set αν ειχε τελειωσει οπως εχω ξαναανεφερει,χωρις 2ο μερος(αλλα ξαναλεω,και το 2ο δεν ηταν και το χειροτερο πραμα που χω δει,εστεκε καπως...απλα το προτιμουσα χωρις)
-Δεν ειπα οτι μ'αρεσουν οι συνοψεις και οι κομμενοι χαρακτηρες(σου χω ξαναπει οτι προτιμω το ανιμε απο αναπτυξη),μιλουσα γενικα για τις ταινιες...
Αν κανουν ταινια μεγαλυτερη απο 2-2,5 ωρες,ειδικα για ιστορια οπως το DN που υποτιθεται τραβαει την προσοχη με τις διαμαχες L-Light και το suspense,καποια στιγμη θα βαρεθει ο θεατης με την υπερβολικη αναπτυξη..
Κι αυτο γιατι την ταινια δεν την σταματας οπως στο ανιμε που μετα απο πχ 5 επεισοδια μπορει να μην δεις αλλο ή να κανεις ενα διαλειμμα,την ταινια συνηθως την βλεπεις μονορουφι/με μικρα διαλλειματα...
Και ακριβως επειδη ο χρονος ειναι περιορισμενος,σου πετανε πολλα στοιχεια της πλοκης μαζι και ο θεατης(ειδικα ο απειρος απο DN)δυσκολευεται να τα δεχτει ολα στο μυαλο του τοσο γρηγορα..καμια σχεση με το ανιμε που προχωραει με την ησυχια του μιας και βγαζει οσα επεισοδια θελει..εκει μπορει να το δει με τον ρυθμο που θελει ο καθε viewer αναλογα με το ποσο ορεξη εχει..την ταινια ενω συνηθως την βλεπεις ολοκληρη(αν και δεν ειναι κανονας) και κουραζεσαι περισσοτερο,βγαλε και το οτι οπως σου χω ηδη πει,και να ηθελαν να βαλουν ολο το ανιμε,ΔΕΝ γινεται μεσα σε 4 ωρες...
Για τους απο πανω λογους στις ταινιες γινονται οι συνοψεις,και ειπα οτι ειναι κατι που απαραιτητα γινεται,οχι οτι το προτιμω απο τα ανιμε...
Spoiler:
Εσύ τα έχεις μπερδέψει. Στο anime ο Light ναι μεν ήξερε την Takada από παλιά, αλλά δεν ήξερε ότι η Takada είναι Kira supporter. Αυτό ήταν κάτι που το έμαθε ο Mikami, ο οποίος και ήρθε σε επαφή μαζί της, μίλησε μαζί της, και την έκρινε άξια για Kira's spokeswoman.
That's right. Τόσο περιττός ήταν ο Mikami, που έκανε πάνω από τις μισές δουλειές του Light στο δεύτερο μέρος του Death Note. ΚΑΘΟΛΟΥ περιττός.
Ναι,με αυτην την λογικη δικιο εχεις,αλλα παραμενει γεγονος οτι ο Light δεν ηξερε οτι η Τakada ειναι kira fan ακριβως επειδη ο mangaka ειπε να το κανει ετσι,για να εισαγει τον Teru...αν εβρισκε ενα απλουστατο λογο για να το μαθει ο light(πχ κανει μια εκπομπη οπου μιλανε για τον Kira,οπως και εκανε,αλλα μιλουσε και αυτη λεγοντας τα πιστευω της....αυτη ειναι μια υποθεση απο πολλες πιθανες)..
Ερχομαι παλι οπως και πριν και λεω:
Ο Teru δεν ηταν περιττος με την εννοια οτι εν εκανε τπτ και καθοταν σταυροποδι ολη μερα,ειχε την χρηση του εννοειται(αυτο μας ελειπε!) απλα οτι ανετα μπορουσε να αποφευχθει η δημιουργια ενος αλλου χαρακτηρα και να παρει την θεση του η Takada,γιατι δεν τον βρηκα καθολου ξεχωριστο (εκτος απο το παρελθον του,μετα σαν ενας 2ο Light ηταν,πιο σπαστικος)...
(γιατι οπως εχω ξαναπει,οσο πιο πολλους χαρακτηρες προσθετε απο το 25 και μετα,τοσο πιο πολυ θεωρουσα οτι χαλαγε η υποθεση...απομακρυνοταν απο την golden age με τον L...εκτος κι αν ειχαν βαλει εξισου ενδιαφεροντες χαρακτηρες με τους πρωτους..για μενα δεν το εκαναν..)
Όταν μετά σου λέω ότι προτιμάς τα κλασσικά τέλη ταινιών και χρειάζεσαι μεγαλύτερη ευελιξία σαν θεατής, θίγεσαι. Whatever...
Κι οπως σου χω ξαναπει ειναι γουστα,δεν εχει σχεση αυτο..ειμαι συνηθισμενος σε παραξενιες σεναριων...απλα εδω ειχα κολλησει τοσο πολυ με το 1ο κομματι που ηθελα να το θυμαμαι ετσι...για να γινει αυτο επρεπε ή να τελειωσει στο 25 ή να μου βγαλουν μια συνεχεια εξισου δυνατη με την αρχη(που δεν εγινε)...
Αυτο που δεν μ'αρεσε στο ανιμε και συγκεκριμενα
Spoiler:
στο τελος του L,ειναι οτι εχασε οχι επειση ο Light ηταν πιο εξυπνος αλλα επειδη δεν μπορουσε να κανει τπτ...οταν τον βλεπα,ηρθα στην θεση του και τον λυπηθηκα,να μπορει να βρισκει τοσες λυσεις,και απλα επειδη οι shinigami ειναι ανωτεροι και οχι πιο εξυπνοι,δεν μπορουσε να αντιδρασει....
Στις ταινιες εμεινα εκπληκτος οταν ειδα οτι τελικα μια λυση υπηρχε κατω απο τα ματια μου,αν και και παλι θα πεθαινε,του επετρεψε ομως να πεθανει οπως ηθελε αυτος και οχι οπως ηθελε ο Light...
Εσυ εδω μου φαινετε το παρακανεις με το να το χαρακτηριζεις κλισε το τελος(και εμενα κλισατο που το δεχομαι),και θα σου πω γιατι...
-Καταρχας οπως εχω πει,αν τελειωνε το ανιμε οπως η ταινια δεν νομιζω να λεγες τπτ,θα το δεχοσουν μια χαρα το τελος...
-δεν το καθιστα κλισε το οτι ο L βρηκε τροπο να αντεπιτεθει,εφοσον ειναι λογικη εξηγηση...
κι ο πραγματικος L,αν υπηρχε τροπος(και αν το ειχε σκεφτει κι ο mangaka)θα γλιτωνε τον θανατο του προκειμενου να πιασει τον kira...
δλδ θα λεγε ο L "οχι,αν γραψω το ονομα μου στο dn για να πεθανω οπως θελω εγω ειναι κλισε"..."καλυτερα να με σκοτωσει ο Light,να κανουμε και την παραβολη με τον Χριστο??"
Οχι βεβαια...εφ οσων ο τροπος που βρηκαν οι σεναριογραφοι βασιζεται στους κανονες του dn (που ο mangaka ορισε)και οχι σε καποια ξεκαρφωτη θεωρια τους εμενα μια χαρα original μου φαινετε....
Και ετσι ο L μας κατεπληξε παλι και βρηκε τροπο να αντεπιτεθει στις θεικες δυναμεις των shinigami...
Το προβλημα εδω για να σου εξηγησω ειναι οτι το DN ηταν η πρωτη σειρα(μιας και ειμαι σχετικα καινουριος στον χωρο) που μου αρεσε απο το 1ο κιωλας επεισοδιο...αλλα αγαπημενα μου ανιμε,πχ Berserk,Gungrave δεν με ειχαν εκπληξει απο το 1ο επεισοδιο....ακομη και το One Piece(!)...το DN ενω ξεκινησε τρομερα και μου κρατησε το ενδιαφερον αμειωτο εως το τελος του 25...
Απο κει και περα,ειχα "εθιστει" τοσο πολυ μ'αυτη την τελειωτητα που οταν αλλαξε η κατασταση,σταματησα να το βλεπω οπως πριν(απουσιαζε ενα μερος του suspense,ατμοσφιαρα,εξυπναδα που το προηγουμενο ειχε δημιουργησει)...ειμαι απαιτητικος...απο την στιγμη που ξεκινησε τοσο καλα ηθελα να συνεχιστει τοσο καλα,γι αυτο δεν ηθελα συνεχεια(οχι αυτην που πηραμε τουλαχιστον,ειμαι ανοιχτος σε μια ισαξια συνεχεια)...
Μετα,για να μην μου λες,καλο ηταν και το 2ο μερος,με την εννοια οτι βλεποταν, και ολοι οι χαρακτηρες επαιξαν τον ρολο τους(Teru),δεν ηταν δα και τοσο απαισιο,απλα με απογοητευσε συγκριτικα με το πρωτο και προτιμουσα να μην ειχε φτιαχτει ετσι η συνεχιση της ιστοριας...
(και ερχομαστε παλι σ'αυτο που ειπα πριν,αν τελειωνε το ανιμε οπως στην ταινια και δεν ειχες γνωρισει ποτε το πραγματικο τελος του ανιμε,θα παραπονιοσουν??)
Spoiler:
Η Rem είπε ότι ένας Shinigami πεθαίνει όταν αυξάνει το χρόνο ζωής ενός ανθρώπου ηθελημένα (λόγω συμπάθειας). Ναι, σκότωσε τον Watari, αλλά δεν κατάφερε να σκοτώσει τον L, οπότε ΔΕΝ έσωσε τη Misa, οπότε δεν έπρεπε να πεθάνει. Δεν με πείεθεις.
Spoiler:
Εδω μετα απο αρκετη σκεψη(αν και θα το ψαξω λιγο ακομη,αλλα ας απαντησω για την ωρα)μπορουν να γινουν μονο 2 υποθεσεις
-ηταν και ο watari μπλεγμενος,με δικο του τροπο,στην μειωση του χρονου της misa,αρα κι ας μην σκοτωσε τον L,εκανε παντα ενα taboo...
-ειναι οντως flaw και εισαι ο πρωτος που το ανακαλυψε...
Μιας και μιλαμε για ταινια,εφοσον δεν ρωτησουμε τους σεναριογραους τι σχεδιαζαν,ισχυουν και τα 2 αυτη τη στιγμη...
(σου αναγνωριζω ενα δικιο που δεν ειχα σκεφτει δλδ,αν και οχι πληρες..)
Spoiler:
Επίσης, πως εξηγείς ότι το Death Note της Rem έγινε στάχτη μαζί μ' αυτήν; Άλλο ό,τι-να-'ναι plot element από κει.
Spoiler:
Ναι,με παραξενεψε κι εμενα στην αρχη,αλλα υποθετω οτι το καναν για να δειξουν οτι η Rem δεν ηθελε να του το αφησει,μιας και ηταν ρεμαλι..
(αν θυμασαι οταν πεθανε ειπε:"I will not let you use my DN" και το καψε..)
Ενα παραπανω στοιχειο,τπτ το παραξενο και τοσο κουφο...(σαν να λεμε οτι οι shinigami εχουν την δυναμη να καταστρεφουν και τα dn και πριν πεθανει,αυτο εκανε...δεν ειναι και τοσο παραξενο)
Spoiler:
Χμ. Θα παραδεχτώ ότι αυτό εξηγεί γιατί η Misa έχασε τις μνήμες της, αλλά δεν με πείθεις ότι έπρεπε να καταλήξει ελεύθερη, τη στιγμή που ο L και η αστυνομία ήξεραν πως αυτή ήταν ο δεύτερος Kira, και είχε θερίσει κι αυτή ουκ ολίγους με το Death Note.
Spoiler:
Τωρα οσο γι αυτο που γραφεις,δεν νομιζω να το ξεραν απο πουθενα οτι ειναι ο 2ος Kira,περα απο το οτι ηταν Kira supporter και αγαπουσε τον Light...μπορουσαν μονο να το υποθεσουν(ειναι και πρωι και δεν θυμαμαι καλα,αλλα νομιζω ετσι ηταν..)..
Αν το ξεραν οπως λες(για καποιον λογο που δεν θυμαμαι)το μονο που μενει να υποθεσουμε ειναι οτι μιας και τωρα πια ειχε χασει την μνημη της και δεν ειχε dn,ξαναγυρισε στο να ειναι μια ελαφρομυαλη κοπελα και της αρμοζε πιο πολυ να ειναι στον εξω κοσμο παρα στην φυλακη(μιας και οπως λεω εγω ακολουθουσε τις διαταγες του)...
ουτος η αλλος δεν θα πειραζε πια κανεναν εκει εξω και δεν ειχε κανεναν πια(ουτε τον light)...
Διαβασε και το απο κατω...
EDIT:ενας αλλος λογος που σκεφτηκα μπορει επισης να ειναι οτι ουτος οι αλλος και οι αστυνομικοι θα τα ξεχνουσαν ολα αφου καιγονταν τα dn και τελος,για να αποδειξουν την ενοχη της Misa επρεπε να φερουν στις αρχες την υπαρξη των dn,που ο L ηθελε να καψει...αρα ηταν πιο πολυ μπελας να παει φυλακη παρα να μεινει εξω(αφου θα τα ξεχνουσαν ολα) και την ελευθερωσαν...
Αυτα απο εμου για σημερα(ελπιζω να βγαζει νοημα το κειμενο..ειναι πρωι και μερικα πραγματα τα θυμαμαι ετσι κι ετσι..)...περιμενω απαντηση
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 05 Ιούνιος 2008 - 06:54
Αρχισα να διαβάζω το ποστ του Ζορο και καπου στη μεση αρχισα να νυσταζω .... Μεχρι να φτασω στο τελος ειχαν περσει 5-6 ωρες αλλα δεν βαριεσαι μια φοαρά ειπε και το παιδι να πει δυο λογακια οποτε αξιζε τον κόπο...
Αναμένουμε απαντηση απο Kenny με τουλαχιστον ιδιο μεγεθος...
Μηνυματα κατω απο 600 λεξεις δεν γινονται δεκτα