Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Πάντως εγώ θα συνεχίσω να λέω πως στην σειρά ο Kira ήταν ο κακός και ο L ο καλός! Ας είχε ο L κάποιες αδυναμίες αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία! Δεν μπορεί κανείς να δικαιολογίσει τον Kira για αυτά που έκανε και έκανε πολλά! Επίσης εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου που Kira ήταν έξυπνος!Ε...και! Και ο Hitler έξυπνος ήταν,πιοστέψτε με πανέξυπνος και ξέρουμε όλοι τι έκανε! Οπότε εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συμπαθήσω έναν χαρακτήρα επειδή ήταν έξυπνος! Edit:
Με αλλα λογια κρινει αυτοματως τις πραξεις του Kira ως καταδικαστεες.
@ichigo13 Κοιτα εγω ψηφιζω L σαν αγαπημενο DN χαρακτηρα... Παρολαυτα μου αρεσε πολυ και ο χαρακτηρας του Light. H προσωπικοτητα του εχει πολλες αντιφασεις και σιγουρα μιλαμε για ενα ατομο με την ψυχολογια του serial killer. Εντουτοις δεν μπορω να μην του αναγνωρισω το εξης. Απο την στιγμη που επεσε στα χερια του το πιο θανασιμο οπλο ever.. αντι να το χρησιμοποιησει για ενα κοντοφθαλμο οικονομικο οφελος οπως εγινε με τα στελεχη της εταιρειας...ειχε το οραμα και την ιδεολογια αν θες να επιδιωξει την δημιουργια ενος καλυτερου κατ αυτον κοσμου
Spoiler:
.Εχεις αναρωτηθει αν το οτι τον θεωρεις κακο ειναι απλα επειδη εχασε στο τελος??? Η ιστορια παντα γραφεται απο τον νικητη για τον απλουστατο λογο οτι συνηθως δεν μενει κανεις για να υποστηριξει το αντιθετο.Oταν ο L πεθανε ο Kira πραγματικα δημιουργησε το βασιλειο του...Μεχρι και ναο πηγαν να του στησουν και πολλα κρατη ειχαν δεχτει τον Kira ως τον εκφραστη του νομου. Και φυσικα οταν τελικα ο Light πεθανε η κατασταση αλλαξε και παλι. Αλλα παρολαυτα υπηρξαν και ανθρωποι που συνεχισαν να πιστεουν στο εργο του (δεν ηταν ολοι οι οπαδοι οπορτουνιστες και καιροσκοποι οπως ειπωθηκε παραπανω)...
Παρα το γεγονος οτι μου αρεσει σαν χαρακτηρας στο anime αυτο δεν σημαινει οτι τον συμπαθω κιολας.Αναγνωριζω τα θετικα της προσωπικοτητας του αλλα δεν παραβλεπω και τα αρνητικα... Την παντελη ελλειψη συναισθηματος και αφοσιωσης, και φυσικα οτι ουσιαστικα ουτε ο ιδιος πιστευε στον σκοπο του δλδ στην δημιουργια ενος καλυτερου κοσμου αλλα το μονο που ηθελε ηταν να γινει ο ιδιος Θεος του νεου αυτου κοσμου.
@ichigo13 Κοιτα εγω ψηφιζω L σαν αγαπημενο DN χαρακτηρα... Παρολαυτα μου αρεσε πολυ και ο χαρακτηρας του Light. H προσωπικοτητα του εχει πολλες αντιφασεις και σιγουρα μιλαμε για ενα ατομο με την ψυχολογια του serial killer. Εντουτοις δεν μπορω να μην του αναγνωρισω το εξης. Απο την στιγμη που επεσε στα χερια του το πιο θανασιμο οπλο ever.. αντι να το χρησιμοποιησει για ενα κοντοφθαλμο οικονομικο οφελος οπως εγινε με τα στελεχη της εταιρειας...ειχε το οραμα και την ιδεολογια αν θες να επιδιωξει την δημιουργια ενος καλυτερου κατ αυτον κοσμου
Spoiler:
.Εχεις αναρωτηθει αν το οτι τον θεωρεις κακο ειναι απλα επειδη εχασε στο τελος??? Η ιστορια παντα γραφεται απο τον νικητη για τον απλουστατο λογο οτι συνηθως δεν μενει κανεις για να υποστηριξει το αντιθετο.Oταν ο L πεθανε ο Kira πραγματικα δημιουργησε το βασιλειο του...Μεχρι και ναο πηγαν να του στησουν και πολλα κρατη ειχαν δεχτει τον Kira ως τον εκφραστη του νομου. Και φυσικα οταν τελικα ο Light πεθανε η κατασταση αλλαξε και παλι. Αλλα παρολαυτα υπηρξαν και ανθρωποι που συνεχισαν να πιστεουν στο εργο του (δεν ηταν ολοι οι οπαδοι οπορτουνιστες και καιροσκοποι οπως ειπωθηκε παραπανω)...
Παρα το γεγονος οτι μου αρεσει σαν χαρακτηρας στο anime αυτο δεν σημαινει οτι τον συμπαθω κιολας.Αναγνωριζω τα θετικα της προσωπικοτητας του αλλα δεν παραβλεπω και τα αρνητικα... Την παντελη ελλειψη συναισθηματος και αφοσιωσης, και φυσικα οτι ουσιαστικα ουτε ο ιδιος πιστευε στον σκοπο του δλδ στην δημιουργια ενος καλυτερου κοσμου αλλα το μονο που ηθελε ηταν να γινει ο ιδιος Θεος του νεου αυτου κοσμου.
Nαι ρε @Iristella αλλά δεν το λ'εω για σένα!Πραγματικά γνωρίζω άτομα που πιστεύουν πως ότι έκανε ο Kira ήταν σωστό και ότι οι αθώοι που σκώτωσε ήταν απλά θυσίες για να πετύχει το έργο του!Ειλικρινά όταν το ακούω αυτό τρελένομαι!Ούτε οι ακολουθοί του οι ίδιοι που δείχνει στην σειρά να μιλούσαν!.Ήμαρτον
Κοιτα,θα παραδεχτω οτι σαν συνολο η ολη ιδεολογια με την θρησκεια του kira εγινε καλυτερα στο ανιμε...δεν αρνηθηκα ποτε οτι το ανιμε ειναι καλυτερο σαν character development(και γενικα καλυτερο)...
Μην το υποβαθμίζεις σε απλό character development. Το συγκεκριμένο είναι plot development. Είναι σεναριακή γκάφα της ταινίας που δεν έκανε κάτι ανάλογο.
Λοιπον,σαν συνολο η ολη ιδεολογια με την θρησκεια εγινε καλυτερα στο ανιμε,παρ ολα αυτα θεωρω και παλι παρατραβηξε την ολη μεταδοση με το ελικοπτερο,δεν νομιζω κανενας λογικος ανθρωπος να εφτανε σε τοσο,κι ας ηταν Kira supporter(μου φαινετε ειχε και ταξιδεψει για να παει εκει ο demegawa,αν και δεν θυμαμαι καλα)...απο την αλλη βεβαια πρεπει και να λαβω υποψη 2 πραματα:
1)ειναι ανιμε σειρα,και οχι real story 2)η ολη φοβια και προσυλωση με τον Kira πιθανον να θωλοσε τα μυαλα τον ανθρωπων(εκει δεν ηταν μια απο τις τοσες θρησκειες οπου δεν ξερουμε τπτ για τους θεους,αν υπαρχουν κτλ,εκει αν τον εκνευριζες σε σκοτωνε αρα λογικο ειναι να ναι με το μερος του πολλοι,κι αθελα τους)και να οδηγησε εναν "τρελο" σαν τον demegawa σε κατι τετοιο...
You've guessed it... όταν οι άνθρωποι ήξεραν ότι είχαν έναν τιμωρό θεό πάνω από τα κεφάλια τους, ελάχιστοι κατάφεραν να μείνουν ψύχραιμοι. Οι περισσότεροι έχασαν τα λογικά τους, και άρχισαν να ψάχνουν τον "Λόγο του Θεού"... τον οποίον και "βρήκαν" στον πρώτο απατεώνα, δήθεν εκπρόσωπο του Kira (Demegawa). Θυμήσου και ότι η εκπομπή του (Kira's Kingdom) ζητούσε λεφτά από το κοινό της. Να πως βρέθηκε ο Demegawa να έχει ελικόπτερο και να κάνει ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη κτλ. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μαζικού παραληρήματος/φανατισμού, και η mangaka αφιερώνει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο για να τα αιτιολογήσει.
εγω ηθελα το κλιμα που συναντησα στην αρχη και μ'εκανε να συμπαθησω την σειρα απο το 1ο επεισοδιο..απο το 26 και μετα,το ολο κλιμα στο police headquarters με τους εναπομειναντες αστυνομικους και τον Light να εχει περιορισμενη ελευθερια κινησεων πια δεν μου αρεσε οπως το 1ο μερος(οπως και μερικα drop στο IQ,πχ το οτι σκοτωσε τον διευθυντη της αστυνομιας που απηγαγε ο mello και ,μιας και δεν ειχε ανακοινωθει επισημα,ο mello καταλαβε οτι ο κira ηταν μεσα στην αστυνομια..ο παλιος light δεν θα σκονταφτε ποτε εκει...αλλο μειονεκτημα που θυμιθηκα τωρα δλδ)...δεν ειχε το ιδιο suspense για μενα και οι χαρακτηρες ηταν λιγοτερο ενδιαφεροντες..η ατμοσφαιρα πιο "ασχημη" κτλ..
Πάλι έλλειψη ευελιξίας. Zoro, you got too hooked up με το πρώτο μέρος. Λοιπόν, για να εξηγούμαι, το πρώτο μέρος ήταν ένα οne-to-one. Αριστοτεχνικά γραμμένο μεν (το εννοώ), one-to-one δε. One-to-one έχουμε δει άπειρα σε όλη την ιστορία της λογοτεχνίας... και το Death Note θα μπορούσε άνετα να ήταν άλλο ένα από αυτά (αρκεί να σταματούσε στο 25). Το Death Note όμως τολμάει και κάνει το deviation from the norm.
Spoiler:
Ο Light νικάει τον L στη μέση της ιστορίας (και ναι, έλεος πια με τους θανάτους που συμβαίνουν στις τελευταίες σελίδες μόνο) και σου δίνει για λίγο την εντύπωση ότι η μάχη τελείωσε, μόνο και μόνο για να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα στη συνέχεια. Στο 2ο μέρος το παιχνίδι δεν είναι πια δίπολο, όπως στο παιχνίδι L - Light. Αντιθέτως, έχεις 3 άτομα που προσπαθούν το καθένα να νικήσει τα άλλα δύο. Ο ρυθμός εντείνεται, οι παγίδες γίνονται πιο πολύπλοκες, ο Light, ΝΑΙ, κάνει λάθη (όχι ότι δεν έκανε και με τον L, αλλά όταν πολεμάς από απόσταση είναι πιο εύκολο να κάνεις λάθη), αναγκάζεται να βρει περισσότερους συμμάχους, και το παιχνίδι της επιβίωσης κλιμακώνεται σε όλες τις διαστάσεις. Και τέλος πάντων, το anime έχει και μια νότα ρεαλισμου, την οποία σπάνια βλέπεις σε anime: "sometimes you do your best, but your best ain't good enough". Για να παραφράσω τον Light, "you wanted L (or Light) to win too beautifully".
Επισης,να πω και για την διαδηλωση στην ταινια...ειπαν στον κοσμο οτι θα δειξουν μερικα βιντεο του δηθεν Kira,αρα,που το παραξενο??
Μαζευτηκαν,fans και μη,να τα δουν...μετα οταν αρχισαν να πεθαινουν αστυνομικοι φανηκαν ποιοι ηταν με το μερος του(εστω και απο φοβο) και ποιοι οχι(αδελφη light)...δεν βλεπω τπτ το κουφο περαν του οτι στο ανιμε εγινε καλυτερα...αλλα και η ταινια,μεσα στο 2ωρο της εκανε μια χαρα δουλεια...
Το παράξενο ήταν ότι το πλήθος άρχισε να πανηγυρίζει, και αργότερα να διαμαρτύρεται όταν η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει το video. Υποτίθεται ότι τότε ακόμα, σε επίπεδο κοινής γνώμης, ο Kira ήταν "κακός άνθρωπος", συνεπώς η αστυνομία δεν θα έπρεπε να συναντήσει αντίσταση εκεί.
Αναρωτιεμαι βασικα εσυ που σχολιαζεις συνεχως το τελος των ταινιων:
Αν τελειωνε το ανιμε οπως η 2η ταινια ή τελειωνε οπως τελειωσε στο επεισοδιο 25 θα χες τα ιδια παραπονα??(πες οτι δεν εβγαιναν καθολου ταινιες,μιας και αν εβγαιναν θα ηταν ιδιο τελος με το ανιμε)...
Θα το διασκέδαζα πολύ λιγότερο, απ' ότι αυτό που είχα τη χαρά να δω.
Δεν την περίμενες αυτήν την απάντηση; Κι όμως.
Αν κανουν ταινια μεγαλυτερη απο 2-2,5 ωρες,ειδικα για ιστορια οπως το DN που υποτιθεται τραβαει την προσοχη με τις διαμαχες L-Light και το suspense,καποια στιγμη θα βαρεθει ο θεατης με την υπερβολικη αναπτυξη.. Κι αυτο γιατι την ταινια δεν την σταματας οπως στο ανιμε που μετα απο πχ 5 επεισοδια μπορει να μην δεις αλλο ή να κανεις ενα διαλειμμα,την ταινια συνηθως την βλεπεις μονορουφι/με μικρα διαλλειματα...
Που να δεις και το Monster, δηλαδή... που, σημειωτέον, έχει πιο αργή πλοκή από το Death Note, έχει 18 τόμους/74 επεισόδια, και όμως έχει τόσο κόσμο να το προσκυνάει ως το καλύτερο detective manga/anime όλων των εποχών (για να μην πω το καλύτερο manga/anime γενικώς).
Ένας ανυπόμονος θεατής δεν μπορεί να εκτιμήσει ένα καλό detective story. Αυτό διαπιστώνω.
Ναι,με αυτην την λογικη δικιο εχεις,αλλα παραμενει γεγονος οτι ο Light δεν ηξερε οτι η Τakada ειναι kira fan ακριβως επειδη ο mangaka ειπε να το κανει ετσι,για να εισαγει τον Teru...αν εβρισκε ενα απλουστατο λογο για να το μαθει ο light(πχ κανει μια εκπομπη οπου μιλανε για τον Kira,οπως και εκανε,αλλα μιλουσε και αυτη λεγοντας τα πιστευω της....αυτη ειναι μια υποθεση απο πολλες πιθανες)..
Όσο το δυνατόν πιο σύντομη και περιεκτική εξήγηση του γιατί ο Light χρειαζόταν και τον Mikami, και την Takada.
Spoiler:
Ο Mikami, πέραν του ότι ήταν ένθερμος οπαδός του Kira, ήταν και δικηγόρος. Ένας απογοητευμένος από το ισχύον σύστημα δικαιοσύνης δικηγόρος, για την ακρίβεια. Καλύτερο διάδοχο για το Death Note δεν θα μπορούσε να βρει ο Light. Εκτός του ότι τον Mikami τον έπνιγε το άδικο της μη απόδωσης δικαιοσύνης στα δικαστήρια, είχε, λόγω επαγγέλματος, πρόσβαση σε πολλά ονόματα και φωτογραφίες ατιμώρητων εγκληματιών. Αυτά τα δύο στοιχεία ο Light τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.
Η Takada, από την άλλη, ήταν ένα ισχυρό πρόσωπο των media. Νέα, ωραία, επιτυχημένη, (μέχρι και fanclub είχε), είχε τη δύναμη να περνάει από την εκπομπή της ό,τι προπαγάνδα ήθελε. Προφανώς και χρειαζόταν κάτι τέτοιο ο Light μετά το θάνατο του Demegawa: ένα ισχυρό spokesperson.
Και τώρα το προφανές. Ήταν αδύνατο να βρει ένα άτομο που να κάνει και τις δύο δουλειές. Δεν μπορείς να έχεις λαμπρή καριέρα στα media και να ασχολείσαι και με δικηγοριλίκι παράλληλα.
So there you have it.
Spoiler:
Στις ταινιες εμεινα εκπληκτος οταν ειδα οτι τελικα μια λυση υπηρχε κατω απο τα ματια μου,αν και και παλι θα πεθαινε,του επετρεψε ομως να πεθανει οπως ηθελε αυτος και οχι οπως ηθελε ο Light...
Εσυ εδω μου φαινετε το παρακανεις με το να το χαρακτηριζεις κλισε το τελος(και εμενα κλισατο που το δεχομαι),και θα σου πω γιατι...
-Καταρχας οπως εχω πει,αν τελειωνε το ανιμε οπως η ταινια δεν νομιζω να λεγες τπτ,θα το δεχοσουν μια χαρα το τελος...
-δεν το καθιστα κλισε το οτι ο L βρηκε τροπο να αντεπιτεθει,εφοσον ειναι λογικη εξηγηση...
κι ο πραγματικος L,αν υπηρχε τροπος(και αν το ειχε σκεφτει κι ο mangaka)θα γλιτωνε τον θανατο του προκειμενου να πιασει τον kira...
δλδ θα λεγε ο L "οχι,αν γραψω το ονομα μου στο dn για να πεθανω οπως θελω εγω ειναι κλισε"..."καλυτερα να με σκοτωσει ο Light,να κανουμε και την παραβολη με τον Χριστο??"
Οχι βεβαια...εφ οσων ο τροπος που βρηκαν οι σεναριογραφοι βασιζεται στους κανονες του dn (που ο mangaka ορισε)και οχι σε καποια ξεκαρφωτη θεωρια τους εμενα μια χαρα original μου φαινετε....
Και ετσι ο L μας κατεπληξε παλι και βρηκε τροπο να αντεπιτεθει στις θεικες δυναμεις των shinigami...
Λοιπόν, επειδή σε κάθε σου post μας υπενθυμίζεις 3-4 φορές πόσο σου άρεσε το τέλος της ταινίας, κι επειδή δεν έχεις προσέξει τις μεγάλες σεναριακές γκάφες αυτού του τέλους, κι επειδή αυτή σου η άγνοια μου μαυρίζει την ψυχή, αποφάσισα να σου τις πω αυτές τις γκάφες. Προειδοποιώ: αφού τις διαβάσεις, μπορεί και να κλάψεις, γιατί θα σου καταστρέψουν όλη την ευχαρίστηση. Πάμε λοιπόν.
Spoiler:
Το Death Note έχει πολλούς κανόνες, τους οποίους εμείς οι θεατές τους διαβάζουμε στα eyecatches των επεισοδίων/της ταινίας, αλλά μην ξεχνάς ότι οι μόνοι κανόνες του Death Note που ξέρουν οι χαρακτήρες εντός της ιστορίας είναι αυτοί που διαβάζουν στο εξώφυλλο, συν ό,τι λίγα (σχεδόν τίποτα) τους πουν οι shinigami.
Συνεπώς, ο L δεν θα μπορούσε με τίποτα να μάθει εκείνον τον κανόνα που έβαλε ο mangaka, ότι αν γραφτεί το ίδιο όνομα σε δύο Death Notes, θα γίνει αυτό που γράφτηκε πρώτα χρονικά. Ήταν κάτι που εσύ, ο θεατής, το έμαθες σε ένα eyecatch, αλλά ούτε γραμμένο στο εξώφυλλο ήταν, ούτε του το σφύριξε του L κάποιος shinigami, και ήταν αδύνατο να το ανακαλύψει μόνος του.
Παρομοίως για τον κανόνα που λέει ότι αν γράψεις το όνομα κάποιου στο Death Note, δεν μπορεί να ζήσει πάνω από 23 μέρες παραπάνω. Μόνο άμα το ήξερε θα έδινε στον εαυτό του 23 μέρες ζωής, αλλιώς γιατί να μην δοκίμαζε να δώσει στον εαυτό του άλλα 80 χρόνια;
Τέλος, ο L έδειξε στον Chief Yagami τη σελίδα του Death Note όπου είχε γράψει το όνομά του, για να τον πείσει για το determination του να αποδείξει ότι ο Light είναι ο Kira. Excuse the caps, αλλά ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ήξερε ο Chief Yagami ότι αυτό που διάβαζε ήταν το πραγματικό όνομα του L; Άσε που αν ήμουν στη θέση του και διάβαζα "L Lawliet", θα πίστευα ότι με δούλευε.
Με λίγα λόγια, ωραίο το trick του L στην ταινία, Zoro, αλλά δυστυχώς, από σεναριακής άποψης, fundamentally flawed. Sorry για τη χαλάστρα, αλλά έπρεπε να τα πω.
Το προβλημα εδω για να σου εξηγησω ειναι οτι το DN ηταν η πρωτη σειρα(μιας και ειμαι σχετικα καινουριος στον χωρο) που μου αρεσε απο το 1ο κιωλας επεισοδιο...αλλα αγαπημενα μου ανιμε,πχ Berserk,Gungrave δεν με ειχαν εκπληξει απο το 1ο επεισοδιο....ακομη και το One Piece(!)...το DN ενω ξεκινησε τρομερα και μου κρατησε το ενδιαφερον αμειωτο εως το τελος του 25...
Απο κει και περα,ειχα "εθιστει" τοσο πολυ μ'αυτη την τελειωτητα που οταν αλλαξε η κατασταση,σταματησα να το βλεπω οπως πριν(απουσιαζε ενα μερος του suspense,ατμοσφιαρα,εξυπναδα που το προηγουμενο ειχε δημιουργησει)...ειμαι απαιτητικος...απο την στιγμη που ξεκινησε τοσο καλα ηθελα να συνεχιστει τοσο καλα,γι αυτο δεν ηθελα συνεχεια(οχι αυτην που πηραμε τουλαχιστον,ειμαι ανοιχτος σε μια ισαξια συνεχεια)...
Δυστυχώς, Zoro, δεν με πείθεις ότι αυτά ήταν δικές σου σκέψεις. Και ιδού γιατί. Έψαξα και διάβασα παλιά posts σου σ' αυτό το thread. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ήταν το εξής:
Παντως παιδια εφτασα στο ep23 και μεχρι τωρα μπορω να πω οτι ειναι ενα πο τα καλυτερα ανιμε που χω δει...κριμα που σε 2 επεισοδια πεφτει,γι αυτο ειπα να τ'αφησω για την ωρα(καλα παλι σημερα θα τα δω τ'αλλα αλλα οχι τωρα) να το χαρω λιγακι ακομα...
2 πραγματα μ'αρεσαν μεχρι τωρα παντως:
Spoiler:
-Η εισαγωγη της Misa σαν χαρακτηρας,ειναι φοβερη κ πολυ συμπαθητικη
-Η αποκαλυψη της "pervert"-μεριας του L,καλα εχει πολυ φαση(γελαω) οταν ο L γινεται pervert,δεν το περιμενα απ αυτον..
Συμφωνειτε?(παντα οτι γραφετε για χαρακτηρες,σε spoiler ετσι?μετα αποφασιζω αν θα το δω)
Με άλλα λόγια, είχες ήδη αποφασίσει ότι δεν θα σου άρεσε το anime από το επεισόδιο 25 και μετά, πριν καν φτάσεις εκεί! Έχτισες μια αρνητική προκατάληψη γι' αυτά, βασισμένος σε σχόλια που είχες διαβάσει εδώ, και όταν έφτασε η ώρα να τα δεις σε έπιασε μια πόλωση επιβεβαίωσης με σκοπό να επαληθεύσεις αυτά που διάβασες. Δεν είδες το anime ανενόχλητος, δεν το έκρινες μόνος σου.
Spoiler:
Ναι,με παραξενεψε κι εμενα στην αρχη,αλλα υποθετω οτι το καναν για να δειξουν οτι η Rem δεν ηθελε να του το αφησει,μιας και ηταν ρεμαλι..
(αν θυμασαι οταν πεθανε ειπε:"I will not let you use my DN" και το καψε..)
Ενα παραπανω στοιχειο,τπτ το παραξενο και τοσο κουφο...(σαν να λεμε οτι οι shinigami εχουν την δυναμη να καταστρεφουν και τα dn και πριν πεθανει,αυτο εκανε...δεν ειναι και τοσο παραξενο)
Με λίγα λόγια, αυτοσχεδιασμός των σεναριογράφων. Διότι πουθενά στο manga δεν είπε ότι μπορούν να το κάνουν αυτό. Minus points κι εδώ.
Spoiler:
Τωρα οσο γι αυτο που γραφεις,δεν νομιζω να το ξεραν απο πουθενα οτι ειναι ο 2ος Kira,περα απο το οτι ηταν Kira supporter και αγαπουσε τον Light...μπορουσαν μονο να το υποθεσουν(ειναι και πρωι και δεν θυμαμαι καλα,αλλα νομιζω ετσι ηταν..)..
Αν το ξεραν οπως λες(για καποιον λογο που δεν θυμαμαι)το μονο που μενει να υποθεσουμε ειναι οτι μιας και τωρα πια ειχε χασει την μνημη της και δεν ειχε dn,ξαναγυρισε στο να ειναι μια ελαφρομυαλη κοπελα και της αρμοζε πιο πολυ να ειναι στον εξω κοσμο παρα στην φυλακη(μιας και οπως λεω εγω ακολουθουσε τις διαταγες του)...
ουτος η αλλος δεν θα πειραζε πια κανεναν εκει εξω και δεν ειχε κανεναν πια(ουτε τον light)...
Διαβασε και το απο κατω...
EDIT:ενας αλλος λογος που σκεφτηκα μπορει επισης να ειναι οτι ουτος οι αλλος και οι αστυνομικοι θα τα ξεχνουσαν ολα αφου καιγονταν τα dn και τελος,για να αποδειξουν την ενοχη της Misa επρεπε να φερουν στις αρχες την υπαρξη των dn,που ο L ηθελε να καψει...αρα ηταν πιο πολυ μπελας να παει φυλακη παρα να μεινει εξω(αφου θα τα ξεχνουσαν ολα) και την ελευθερωσαν...
Spoiler:
Ξαναδες το τέλος της ταινίας. Ο L είπε ότι παρακολουθούσαν τη Misa ενώ "δούλευε" με το Death Note και επιβεβαίωναν τους θανάτους. Τί άλλο θες;
Επίσης, τρομερή αγάπη της έχεις της Μisa, μόνο έτσι εξηγείται το απερίγραπτο ελαφρυντικό που της έδωσες. Αν ήταν έτσι, μπορούσαν επίσης να κάψουν το Death Note του Light, να ξεχάσει τα πάντα περί Death Note, becoming the God of the New World κτλ, και να συνεχίσει την ζωή του σαν ένας ήσυχος φοιτητάκος που δεν θα πείραζε ούτε μηρμύγκι. Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά, ε; Τι ωραία...
Ας σοβαρευτούμε.
Ο L απέδειξε ότι ο Light και η Misa ήταν οι δύο Kira, δύο μαζικοί δολοφόνοι. Έπρεπε τα Death Notes να διατηρηθούν μέχρι αυτοί οι δύο να δικαστούν, να καταδικαστούν και να τιμωρηθούν. No "if"s, no "but"s. Μη σου πω ότι τα Death Notes θα έπρεπε να διατηρηθούν μέχρι να πεθάνουν αυτοί οι δύο στη φυλακή, ή μέχρι να εκτελεστούν.
Γενικά, μπορώ να μιλάω με τις ώρες για σεναριακές γκάφες των ταινιών. Τυχαίο παράδειγμα no. 63:
Spoiler:
Σκοτώνει ο shinigami Jealous τον μανιακό που απειλούσε να σκοτώσει τη Misa, και με το που πέφτει νεκρός αυτός, πέφτει κι από τους ουρανούς στο έδαφος το Death Note. Με άλλα λόγια, το Death Note του Jealous πήγε κατευθείαν από τα χέρια του στα χέρια της Misa.
Τότε γιατί η Misa βλέπει την Rem;
Θυμίζω ότι βλέπεις μόνο τους shinigami τα Death Notes των οποίων έχεις αγγιξει. Στο manga/anime, πρώτα η Rem μάζεψε το Death Note που άφησε πίσω του ο Jealous, το έκανε δικό της, και μετά το έδωσε στη Misa. Ενώ στην ταινία, τόσο γρήγορα που φτάνει το Death Note στη Misa, αποκλείεται να πρόλαβε η Rem να πάρει την κατοχή του.
This is what you get when you try to say a complicated story too fast. Lots of plot holes.
ΚΑΨΙΜΟ!
Σοζ για το offtopic αλλά δεν άντεξα.
Χαχα έχω πεθάνει στα γέλια έχετε καεί ρε Kenny και Zoro. Κατά τα άλλα αυτό τον χαμό μεταξύ σας πλέον το συνήθισα σ'αυτό το thread και πλέον το απολαμβάνω.
Spoiler:
Σιγά μην είναι spoiler ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ.ΛΟΛ. (lawliet)
Κατέντησε thread για κωμωδία (κυρίως λόγο του μεγέθους των posts, οπότε είπα να το διασκεδάσω και λίγο.)
Να δω πόσο θα συνεχίσει. Ελπίζω forever lol.
Πάντως τα πιο πολλά απ'αυτά που λεει ο Kenny συμφωνώ περί σεναρίου κτλπ αν και έχω παραιτηθεί πλέον απ'το να το κουράζω περεταίρω σ'αυτό το thread.
Gl οπότε και άντε με το καλό να φτάσετε και 10000posts.
Αν και με τόσο μεγάλα posts σε "loc" (lines of code), δε συμφέρει και ιδιαίτερα από προγραμματιστικής απόψεως. (θα ανέβει αργά το numberofposts, χώρια που θα σκάσει το πρόγραμμα στην διάρκεια του γραψίματος ή του διαβάσματος από μας=ύπνος πάνω στο pc όπως αυτό που θα πάθω τώρα.)
Οσα δεν σχολιαζω ειναι ειτε επειδη συμφωνω (οπως με τον demegawa πχ,οπως ειπες περιεγραψα κι ο ιδιος την κατασταση και συμφωνω οτι εστεκε,απλα δεν μ'αρεσε γιατι την βρηκα υπερβολικη)ειτε επειδη δεν εχω τι να σχολιασω...
Θα σου παρει λιγη ωρα,ειναι αρκετα μακροσκελες....(τπτ το παραξενο δλδ)
ΚΑΨΙΜΟ! Σοζ για το offtopic αλλά δεν άντεξα. Χαχα έχω πεθάνει στα γέλια έχετε καεί ρε Kenny και Zoro. Κατά τα άλλα αυτό τον χαμό μεταξύ σας πλέον το συνήθισα σ'αυτό το thread και πλέον το απολαμβάνω.
Spoiler:
Σιγά μην είναι spoiler ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ.ΛΟΛ. (lawliet) Κατέντησε thread για κωμωδία (κυρίως λόγο του μεγέθους των posts, οπότε είπα να το διασκεδάσω και λίγο.) Να δω πόσο θα συνεχίσει. Ελπίζω forever lol.
Πάντως τα πιο πολλά απ'αυτά που λεει ο Kenny συμφωνώ περί σεναρίου κτλπ αν και έχω παραιτηθεί πλέον απ'το να το κουράζω περεταίρω σ'αυτό το thread.
Gl οπότε και άντε με το καλό να φτάσετε και 10000posts. Αν και με τόσο μεγάλα posts σε "loc" (lines of code), δε συμφέρει και ιδιαίτερα από προγραμματιστικής απόψεως. (θα ανέβει αργά το numberofposts, χώρια που θα σκάσει το πρόγραμμα στην διάρκεια του γραψίματος ή του διαβάσματος από μας=ύπνος πάνω στο pc όπως αυτό που θα πάθω τώρα.)
Καταρχας my friend Radagast the fanboy(!!)(ξερεις για τι πραμα αναφερομαι) εδω για αλλη μια φορα γραφω οτι το ανιμε το θεωρω ανωτερο σχεδον σε ολα και απλως τονιζω μερικα σημεια που πιστευω εχουν αδικηθει στις ταινιες...(μαλιστα εμμεσα το παραδεχτηκες κι εσυ σε προηγουμενο post)
Ναι η συζητησεις ειναι τεραστιες,εως και αστειες θα μπορουσες να πεις,αλλα αυτος δεν ειναι και ο σκοπος του forum??
Nα συζηταμε για τα θεματα που μας ενδιαφερουν...ας συνεχισει και ως τα 10000 posts δλδ!!
(που δεν θα γινει γιατι αντι να βαλουμε 15 posts,τα βαζουμε ολα σε 1!!!)
Αν βαστας διαβασε το post μου λοιπον
Μην το υποβαθμίζεις σε απλό character development. Το συγκεκριμένο είναι plot development. Είναι σεναριακή γκάφα της ταινίας που δεν έκανε κάτι ανάλογο.
Kι εγω plot εννοουσα,δεν ηταν για να το υποβαθμισω...απλως μιλουσα απο το perspective των ανθρωπων που πηγαν να πιασουν τον near και εγραψα character development...ειναι απλα πιο ολοκληρομενο να πεις plot development,ΟΚ...
Οσο για την ταινια σου χω πει,τοσος χρονος δεν υπαρχει.....ακομη και στο ιδιο το ανιμε,στο επεισοδιο 26 μας εδειξε οτι ειχε γινει και καλα "θρησκεια"...
ναι,το εκανε σε 26 επεισοδια,που ισουνται με περιπου 8,6 ωρες(minus opening/ending και επαναληψεις)...η ταινια ειχε μονο 4(+ βγαλε παλι opening/credits που κρατανε πεερισσοτερο απο αυτα απο 1 επεισοδιο ανιμε)....
Πάλι έλλειψη ευελιξίας. Zoro, you got too hooked up με το πρώτο μέρος. Λοιπόν, για να εξηγούμαι, το πρώτο μέρος ήταν ένα οne-to-one. Αριστοτεχνικά γραμμένο μεν (το εννοώ), one-to-one δε. One-to-one έχουμε δει άπειρα σε όλη την ιστορία της λογοτεχνίας... και το Death Note θα μπορούσε άνετα να ήταν άλλο ένα από αυτά (αρκεί να σταματούσε στο 25).
Συνεχιζεις να μου λες τετοια οτι δεν παρατηρω καλα τα ανιμε,τα στοιχειa τους κλπ και επισης μου προβαλλεις τα καλα κομματια του 2ου μερους,τοτε κι εγω θα ξαναπω
-ειναι γουστα,εγω πιστευω χωρις το 2ο μερος θα ειχαμε μια πιο καλη ιστορια,εσυ οχι...γουστα
-το 2ο μερος ηταν κι αυτο μια χαρα,απλα προτιμω το 1ο...το 2ο δεν μου αφησε τα ιδια αισθηματα...
Ειναι οπως η 1η και η 2η season του Prison Break(λιγο ασχετη η συγκριση μεταξυ τους αλλα σκεφτηκα να το πω μιας και πολλα ατομα εχουν αντιστοιχησει το DN ως το PB των ανιμε,ασχετα απο ιστορια,απλα για το suspense)...
Στην 1η season εχουμε μια πανεξυπνη ιστορια και ειναι απο τις αγαπημενες μου...
Στην 2η εχουμε το παρατραβηγμα και την υπερβολη....ναι μεν βλεπω χαλαρα και την 2η season(οπως και βλεπω το 2ο μερος του dn)αλλα αν τελειωνε στο 1ο μερος θα ειναι ενα πολυ καλυτερο σετακι...
Δλδ τωρα πια την 2η season και την 3η τις βλεπω πιο πολυ για τον "χαβαλε"(καλα οχι οτι εχει 0 ιστορια,απλα δεν συγκρινεται με της 1ης season)...
Παρομοιως για το DN...sto 2o μερος περασαμε σε ακραιες καταστασεις...
κι αυτο το λεω γιατι για να φαινετε ρεαλιστηκη μια ιστορια δεν πρεπει να κρατησει υπερβολικα,να παρατραβηξει,δεν ειναι αναγκη να προηγηθουν 1002 καταστασεις για να ειναι καλο
(πχ το ολο κομματι με τον shido,τον mello και τον πατερα του light που
Spoiler:
εδωσε τα ματια του....αυτο κι αν ηταν παρατραβηγμα...απο την μια εχουμε εναν σοβαρο αστυνομικο που δουλευει για να πιασει εναν αορατο εγκληματια και απο την αλλη τον βλεπουμε να δινει απλοχερα την μιση του ζωη για να πιασει τον mello,ενω πολυ απλα αρκουσε να κανουν μια ενοπλη επεμβαση,αφου τα μισα μελη της ομαδας του μελλο ειχαν ηδη σκοτωθει απο τον kira
)...
ολα αυτα δεν ειπα ποτε οτι οτι δεν εχουν καμια αναπτυξη,αλλα τα θεωρω ρεζιλικια μπροστα στο 1ο μερος που επαιρνε τον εαυτο του πολυ πιο σοβαρα...
Και σου ξαναλεω οτι ειναι απλα η αποψη μου,δεν σε χαρακτηριζω καθολου ως "ενας θεατης που δεν παρατηρει οτι αυτες οι σκηνες ηταν υπερβολικες και παρατραβηξαν την ιστορια" πχ....
οχι,εσυ εχεις την αποψη σου κι εγω την δικη μου...
Εσενα σ'αρεσαν εμενα οχι,αλλα λεγοντας μου οτι χρειαζομαι μεγαλυτερη ευελιξια πχ ειναι σαν να μου λες οτι δεν εδωσα στο ανιμε οση προσοχη επρεπε...ε,λοιπον να ξερεις οτι ειμαι αργος στο να βλεπω τα παντα..ανιμε/ταινιες κλπ....
κι αυτο γιατι τα βλεπω σιγα σιγα(οχι πανω απο 3-4 επεισοδια την ημερα...αντε το πολυ 6,παραπανω δεν εχω δει)και πολλες φορες ξαναγυρναω να δω μερικες σκηνες που εχω αποριες...
Σου επαναλαμβανω λοιπον οτι ειναι απλα διαφορα γνωμης και γουστα...
Εσυ εχεις την δικη σου κι εγω την δικη μου...
(και κατι ακομα,one-on-one εχουμε ξαναδει οπως λες,αλλα το DN ειναι τοσο ξεχωρηστη ιστορια που κι ας τελειωνε στο 25 θα γινοταν τουλαχιστον το ιδιο γνωστο και παλι..ειμαι αυτης της αποψης και σχεδον σιγουρος μαλιστα..)
Το Death Note όμως τολμάει και κάνει το deviation from the norm.
Spoiler:
Ο Light νικάει τον L στη μέση της ιστορίας (και ναι, έλεος πια με τους θανάτους που συμβαίνουν στις τελευταίες σελίδες μόνο) και σου δίνει για λίγο την εντύπωση ότι η μάχη τελείωσε, μόνο και μόνο για να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα στη συνέχεια. Στο 2ο μέρος το παιχνίδι δεν είναι πια δίπολο, όπως στο παιχνίδι L - Light. Αντιθέτως, έχεις 3 άτομα που προσπαθούν το καθένα να νικήσει τα άλλα δύο. Ο ρυθμός εντείνεται, οι παγίδες γίνονται πιο πολύπλοκες, ο Light, ΝΑΙ, κάνει λάθη (όχι ότι δεν έκανε και με τον L, αλλά όταν πολεμάς από απόσταση είναι πιο εύκολο να κάνεις λάθη), αναγκάζεται να βρει περισσότερους συμμάχους, και το παιχνίδι της επιβίωσης κλιμακώνεται σε όλες τις διαστάσεις. Και τέλος πάντων, το anime έχει και μια νότα ρεαλισμου, την οποία σπάνια βλέπεις σε anime: "sometimes you do your best, but your best ain't good enough". Για να παραφράσω τον Light, "you wanted L (or Light) to win too beautifully".
Εκτος απο το οτι μπορω να πω οτι τα εγραψες ωραια και δεν θα διαφωνησω,τα ειχε το 2ο μερος αυτα που γραφεις,παλι θα πω οτι απο την αλλη εμενα δεν με κρατησαν τοσο πολυ "στα αγκαθια" οσο το 1ο μερος...
καλα ηταν απο μονα τους αλλα καμια σχεση με το 1ο μερος...
Με εντυπωσιασε τοσο που δεν δεχτηκα που επεσε καπως μετα sto 2o...
Για τα υπολοιπα τα χω 1)γραψει προηγουμενος και 2) δες αυτο που μαυρισα στο quote σου απο πανω...ετσι ειναι ακριβως
(οπου beatifully δεν ισουται με easily ή without sacrifices,αλλα απλα να κλεισει η σειρα ετσι οπως ξεκινησε)
Το παράξενο ήταν ότι το πλήθος άρχισε να πανηγυρίζει, και αργότερα να διαμαρτύρεται όταν η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει το video. Υποτίθεται ότι τότε ακόμα, σε επίπεδο κοινής γνώμης, ο Kira ήταν "κακός άνθρωπος", συνεπώς η αστυνομία δεν θα έπρεπε να συναντήσει αντίσταση εκεί.
Ποιος το λεει οτι ο Kira θεωρουνταν κακος τοτε??
Ο καθε πολιτης μυαλο εχει και σχιματιζει την αποψη του...δες πχ στην αρχη σε εκεινο το site οπου ολοι εγραφαν στον kira θετικα μυνηματα...και αλλου...
Ηταν καπως ανοργανοτοι γιατι δεν ηξεραν τι σκεφτοταν ο καθε αλλος,αλλα αφου η αστυνομια επενεβηκε να κλεισει τα video οσοι ηταν πραγματικοι οπαδοι ή οπαδοι απο φοβο,πηγαν με το μερος του...οσοι οχι,πολυ απλα δεν αναμειχτηκαν....
Και ναι,στο ανιμε εγινε καλυτερα,αυτο δεν παει να πει ομως οτι στην ταινια ηταν τοσο χαλια οσο λες...
Θα το διασκέδαζα πολύ λιγότερο, απ' ότι αυτό που είχα τη χαρά να δω. Δεν την περίμενες αυτήν την απάντηση;Κι όμως.
Κι ομως κατι παρομοιο περιμενα
Αμφιβαλλω αν μια φραση moy θα σου αλλαζε ιδεες ετσι απλα(γιατι ειναι γουστα και δεν αλλαζουν εκτος κι αν εμφανιστει καποιος πολυ καλος λογος)
Εδω θα πω μονο οτι σε μενα ισχυει το αναποδο..εχω ηδη εξηγησει γιατι...
Που να δεις και το Monster, δηλαδή... που, σημειωτέον, έχει πιο αργή πλοκή από το Death Note, έχει 18 τόμους/74 επεισόδια, και όμως έχει τόσο κόσμο να το προσκυνάει ως το καλύτερο detective manga/anime όλων των εποχών (για να μην πω το καλύτερο manga/anime γενικώς).
Ένας ανυπόμονος θεατής δεν μπορεί να εκτιμήσει ένα καλό detective story. Αυτό διαπιστώνω.
1)Να πω οτι to Monster ειναι στην λιστα απο τα ανιμε που θελω να δω..εχω ακουσει πολλα στο site και οποτε ευκαιρησω θα το δω..
2)Για αλλη μια φορα με μειωνεις και μου μιλας για ανιμε ενω εγω μιλαω καθαρα για ταινιες και τους χρονικους τους περιορισμους...τα ανιμε δεν εχουν κανενα χρονικο περιορισμο..οσα επεισοδια θελουν βγαζουν και μπορουν πολλες φορες να επιτυχουν καλυτερο character και plot development απο τις ταινιες...
Μην με κρινεις ετσι πριν δω το Monster...γενικα μην κρινεις κατι πριν γινει...απ οσα διαβασα μ'αρεσε και πιστευω θα μ'αρεσει...αν γινει το αναποδο θα κανουμε μια αλλη μελλοντικη συζητηση στο thread του
Ανυπομονος δεν ειμαι παντως,ηδη σου πα οτι καθομαι και τα βλεπω ολα σιγα σιγα,προσεκτικα και πολλες φορες...και δεν παραπονιεμαι που ειναι 74 επεισοδια,θα τα δω ολα(οπως ειπες,δεν ειχα κανενα προβλημα να δω 356 επεισοδια απο one piece...ουτε θα εχω αντιστοιχα για naruto πχ οταν το αρχησω...και παει λεγοντας..74 θα με κουρασουν??οχι,ειδικα αν μου αναψει το ενδιαφερον...)
Εκανα απλα μια αναφορα στο οτι οι ταινιες οταν ειναι παραπανω απο 2-2,5 ωρες κουραζουν,εμενα τουλαχιστον...
Τα ανιμε ενω επειδη τα βλεπεις σιγα σιγα και μετα απο καθε 20λεπτο εχεις την ικανοτητα να διακοψεις για διαλειμμα ή τελειως,ειναι πολυ πιο πετυχημενα στο να σου διαδοσουν αισθηματα και να κανουν πιο καλες αναπτυξεις...
Το ιδιο παραδειγμα ειναι και με τις σειρες,τις αμερικανικες...
Που βλεπουμε καλυτερες αναπτυξεις,στα αστυνομικα thriller(πχ csi) ή στις αστυνομικες ταινιες??
Εγω λεω στο 1ο(αν και μερικες ταινιες κανουν φοβερη δουλεια στο να τα δεσουν ολα σε λιγο χρονο και πολλες φορες μπορει και να περασουν μια μετρια σειρα..)
Παρ ολα αυτα ειναι γεγονος πως αν εχεις 100 ωρες και 4 ωρες αντιστοιχα(απλα παραδειγματα) στην πρωτη περιπτωση εχεις την δυναρτοτητα να κανεις καλυτερη δουλεια...χωρις να σημαινει οτι δεν μπορεις να αποτυχεις...
Όσο το δυνατόν πιο σύντομη και περιεκτική εξήγηση του γιατί ο Light χρειαζόταν και τον Mikami, και την Takada.
Spoiler:
Ο Mikami, πέραν του ότι ήταν ένθερμος οπαδός του Kira, ήταν και δικηγόρος. Ένας απογοητευμένος από το ισχύον σύστημα δικαιοσύνης δικηγόρος, για την ακρίβεια. Καλύτερο διάδοχο για το Death Note δεν θα μπορούσε να βρει ο Light. Εκτός του ότι τον Mikami τον έπνιγε το άδικο της μη απόδωσης δικαιοσύνης στα δικαστήρια, είχε, λόγω επαγγέλματος, πρόσβαση σε πολλά ονόματα και φωτογραφίες ατιμώρητων εγκληματιών. Αυτά τα δύο στοιχεία ο Light τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.
Η Takada, από την άλλη, ήταν ένα ισχυρό πρόσωπο των media. Νέα, ωραία, επιτυχημένη, (μέχρι και fanclub είχε), είχε τη δύναμη να περνάει από την εκπομπή της ό,τι προπαγάνδα ήθελε. Προφανώς και χρειαζόταν κάτι τέτοιο ο Light μετά το θάνατο του Demegawa: ένα ισχυρό spokesperson.
Και τώρα το προφανές. Ήταν αδύνατο να βρει ένα άτομο που να κάνει και τις δύο δουλειές. Δεν μπορείς να έχεις λαμπρή καριέρα στα media και να ασχολείσαι και με δικηγοριλίκι παράλληλα.
Τα εγραψες παλι πολυ καλα και εχεις δικιο(οχι οτι με την takada δεν εβγαινε η δουλεια αν την εκανε απλως πιο φανατικη ο mangaka,αλλα τελος παντων)...αλλα και παλι θα πω:
Οσο πιο πολλοι χαρακτηρες προσθετωνται σε τετοιες σειρες,σε συνεχειες και 2ες season(εγω το θεωρω κατη σαν season 2 το 2ο μερος του DN)
Ειδικα αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι
Spoiler:
ενω βλεπουμε τους ανθρωπους να ζουν κανονικα τις ζωες τους..πχ Light πηγαινε λυκειο κλπ,μετα,κυριως σε 2ες season το πανε σε καποιες τελειως ξακαρφωτες καταστασεις...αναφερομαι κυριως στις συνωμοσιες...
Στο Prison Break ενω στην 1η season ειχαμε απλα μια αδικη καταδικη ενος ανθρωπου,αν και σκηνοθετιμενη,ειχαμε απλα εναν Α λογο για το οποιο εγινε αυτο...
Στις υπολοιπες season το πηγανε στο παραφυσικο!
Υπαρχει μια τεραστια οργανωση που ελεγχει ολη την αμερικη κλπ
Εστι και στο DN...ενω στην αρχη ειχαμε απλα τον L που ηταν ενα εξυπνο παιδι που ανατραφηκε απο εναν πλουσιο εφευρετη,στο 2ο μερος παλι το πηγαμε στις συνωμοσιες...
Υπαρχει το wammy house που δεν ειναι ενα απλο ορφανοτροφειο αλλα "ενα εργοστασιο παραγωγης L" και υπαρχουν κι αλλα ξεχωριστα ατομα κλπ...
Ηδη απο αυτο το κομματι δεν μ'αρεσε το 2ο μερος..το οτι υπηρχαν κι αλλοι L...πολυ βολικο για μενα...κλασικα ο Light νικαει αλλα απο πισω υπαρχει μια μεγαλυτερη εικονα...
Δλδ αν νικουσε και τον Νear υπηρχε κι αλλος να παρει την θεση του??
Δλδ ο Light απο την αρχη ειχε χασει μιας και αντιμετωπιζε πολλους αντιπαλους που εδιναν την δουλεια τους ο ενας στον αλλο??
Και αν σκοτωνε το wammy house τι θα γινοταν,ειχαν παραρτημα στην ουρουγουαη??
Με αυτο θελω να πω οτι απο την ιδια στιγμη που το πηγαν στην ιδεα οτι υπηρχαν διαδοχοι του L,ενω ηδη ενας ηταν κατι το πολυ ξεχωρηστο και αδυνατο απο τετοια ηλικια να χει τοσες διασυνδεσεις και να χει λυσει τοσες υποθεσεις,χαλαει η ολη αφοσιωση που ειχαμε για τον L το οτι υπηρχαν κι αλλοι(2 τουλαχιστον)...
Γι αυτο ηθελα να τελειωσει οπως ξεκινησε...
Θυμαμαι και μια εικονα στο manga που ο L μιλουθσε με καποια παιδια στο ορφανοτροφειο,αρα "εκτρεφανε" κι αλλους L μεχρι να βρεθει ο εξυπνοτερος...
Ας αφησουμε τις συνωμοσιες λεω εγω,αν ο L δεν μπορεσε να σταματησει τον κιρα τοτε κανενας δεν μπορουσε...
Ολες οι αλλες υποθεσεις για 2ους L μου φαινονται εξωπραγματικες
Με τοσους χαρακτηρες μειωθηκε η αναπτυξη του Light πια,γιατι επρεπε καθε φορα να δουμε και τι κανουν οι αλλοι και κλασικα το ενα ακυρο ακολουθουσε τ'αλλο
πχ
Spoiler:
που να αναφρεθω στο ασημαντο δειπνο μεταξυ misa και takada,ολο για το ποιος θα εχει τον L...
τελειως αχρηστο και γενικως θα προτιμουσα να μην ειχε γινει ολη αυτη η διαμαχη για τον Light...
Η στο ολο κομματι με τον mello,την συνεργασια του με την μαφια για να αποκτησει το DN(ναι λες και ενα ομορφοπαιδο,σχεδον ιδιος με γυναικα,μικρος και που τρωει σοκολατες με μανια,μπορει τοσο απλα να παει και να πεισει μερικα ρεμαλια της μαφιας οτι ξερει που βρισκεται το DN...παρατραβηξε) ...γενικα εκεινο το κομματι μπορουσε οχι μονο να αποφευχθει μιας και δεν κατεληξε σε τπτ στο τελος,αφου ξαναπηρε το DN ο Shidoh,αλλα γενικα,θα προτιμουσα να μην ειχε υπαρξει καθολου ο mello...
και μην μου πεις οτι βοηθησε,το ξερω αυτο....απλως δεν μ'αρεσε το ολο "ειναι" του...η εμφανιση του και οτι εκανε σε ολο το 2ο μερος,εκτος απο το τελος που οντως χρησιμεψε...
So there you have it. Λοιπόν, επειδή σε κάθε σου post μας υπενθυμίζεις 3-4 φορές πόσο σου άρεσε το τέλος της ταινίας, κι επειδή δεν έχεις προσέξει τις μεγάλες σεναριακές γκάφες αυτού του τέλους, κι επειδή αυτή σου η άγνοια μου μαυρίζει την ψυχή, αποφάσισα να σου τις πω αυτές τις γκάφες. Προειδοποιώ: αφού τις διαβάσεις, μπορεί και να κλάψεις, γιατί θα σου καταστρέψουν όλη την ευχαρίστηση. Πάμε λοιπόν.
Χαλαρωσε κι εσυ,σου μαυριζω την ψυχη με την αγνοια μου!?!?...
Αν ηταν για μενα θα μπορουσαμε να ειχαμε ηδη τελειωσει την συζητηση μιας και οπως σου χω πει απλα διαφερουν τα γουστα μας,αλλα εσυ συνεχιζεις να το φερνεις οτι ταχα εγω δεν παρατηρω την ομορφια απο το 2ο μερος και της γκαφες απο την ταινια...
Σου βαζω και μια προταση που διαβασα τυχαια απο ενα αλλο thread(και πιστευω οτι με εκφραζει τελεια) και την εγραψε ο ιδρυτης του forum,ο Commander SP,προσπαθωντας να υποστηριξει το One Piece,οτι ειναι μια σειρα που κρυβει πολυ περισσοτερα νοηματα απ οσο φαινετε και οχι ενα αλλο shounen...σε ολους αυτους που διαφωνουσαν,οτι ταχα ειναι μια απλη παιδικη σειρα,ειπε το εξης:
Spoiler:
Τωρα οσων αφορα το One Piece, οποιος το θεωρει αθλιοτητα δεν το εχει δει. Μπορω να γραψω κειμενο 4000 λεξεων εξηγωντας την ιδιοσυγκρασια του καθε χαρακτηρα, τα κινητρα του Oda στην συγγραφη των ιστοριων αυτων αποδικνυοντας οτι τιποτα μα ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι στον αερα και το ποσα μυνηματα η σειρα περναει υπογεια. Εχοντας δει εναν αρκετα μεγαλο αριθμο σειρων μπορω να πω ευθεως οτι το One Piece ειναι απο τα πιο καλογραμενα manga και προσφερει πολλα στους αναγνωστες του ακομα και εαν δεν το καταλαβαινουν.
Σε τελικη αναλυση ολοι διαθετουμε τις αποψεις μας αλλα το να υποτιμας τη νοημοσυνη καποιου μονο και μονο επειδη δεν συμφωνει με αυτα που λες δεν ειναι σωστο.
CSP
Ετσι κι εγω αντιστοιχα εχω εχω τις αποψεις μου και τα γουστα μου και θεωρω το 2ο μερος μια παρατραβηξη του 1ου...στεκει μεν και πολυ καλα σε μερικα σημεια μαλιστα,αλλα σαν συνολο εγω λεω οτι σαν το 1ο κομματι δεν ειναι με τιποτα...
Εσυ πιθανως τα θεωρεις ισαξια,εγω οχι...τα πιστευουμε απλως πολυ διαφορετικα...
Οι 2 πολοι ενος μαγνητη,η μερα και η νυχτα,ο Light και ο L:)
Τωρα δεν θα πω οτι υποτιμησες την νοημοσυνη μου,αλλα κανεις πολλες υποθεσεις για το ποσα πραγματα παρατηρω σε σειρες ,οτι ειμαι βιαστηκος θεατης οτι δεν ειμαι αρκετα ευελικτος κλπ,ενω μιλαμε για κατι που ειναι καθαρα θεμα γουστου...(και επισης δεν γνωριζομαστε αρκετα για να ξερουμε ποσο προσεκτικος θεατης ειναι καποιος..και ποιες σειρες του αρεσουν και ποιες θα του αρεσουν...)
Ας δουμε τις γκαφες(παντως να κλαψω για ταινια,μονο αν εχει συγκινιτικο τελος....δεν θα κλαιγα για τις γκαφες των σεναριογραφων,ας κλαψουν αυτοι..)
Spoiler:
Το Death Note έχει πολλούς κανόνες, τους οποίους εμείς οι θεατές τους διαβάζουμε στα eyecatches των επεισοδίων/της ταινίας, αλλά μην ξεχνάς ότι οι μόνοι κανόνες του Death Note που ξέρουν οι χαρακτήρες εντός της ιστορίας είναι αυτοί που διαβάζουν στο εξώφυλλο, συν ό,τι λίγα (σχεδόν τίποτα) τους πουν οι shinigami.
Συνεπώς, ο L δεν θα μπορούσε με τίποτα να μάθει εκείνον τον κανόνα που έβαλε ο mangaka, ότι αν γραφτεί το ίδιο όνομα σε δύο Death Notes, θα γίνει αυτό που γράφτηκε πρώτα χρονικά. Ήταν κάτι που εσύ, ο θεατής, το έμαθες σε ένα eyecatch, αλλά ούτε γραμμένο στο εξώφυλλο ήταν, ούτε του το σφύριξε του L κάποιος shinigami, και ήταν αδύνατο να το ανακαλύψει μόνος του.
Παρομοίως για τον κανόνα που λέει ότι αν γράψεις το όνομα κάποιου στο Death Note, δεν μπορεί να ζήσει πάνω από 23 μέρες παραπάνω. Μόνο άμα το ήξερε θα έδινε στον εαυτό του 23 μέρες ζωής, αλλιώς γιατί να μην δοκίμαζε να δώσει στον εαυτό του άλλα 80 χρόνια;
Κι ομως κανεις λαθος...
Δλδ αν ηταν για το ανιμε θα ειχε δικιο,αλλα στις ταινιες παρουσιαστηκε σαν τα eyecatches που ειδαμε στην αρχη ειναι κανονικοι κανονες του DN...
Καταρχας δεν ειδαμε ποτε τι εγραφε το DN στις ταινιες και 2ον ειναι πολυ εμφανες οτι μας τα εδειξαν στις ταινιες γιατι ηταν υπαρκτοι και κανονικα γραμμενοι κανονες του DN...
Μην το μπερδευεις με το ανιμε...
Στο ανιμε μας εδειξαν τοσους πολλους κανονες(σκεψου οτι σε καθε επεισοδιο μας εδειχναν 2 αν δεν κανω λαθος...2x37=74...λογικο ειναι 74 κανονες να μην χωρανε σε 2 σελιδες του DN,οπου ηδη ξερουμε οτι ειναι γραμμενοι αλλοι κανονες..)
Στις ταινιες ενω οι σεναριογραφοι το ειδανε με αλλη οπτικη(και ναι,ειναι αλλαγη απο το ανιμε....αλλαγες γινονται παντα στις μεταφορες...αλλοστε απο ολους τους κανονες οι περισσοτεροι ηταν αχρηστοι για τις ταινιες)...οι σεναριογραφοι το ειδαν λοιπον με την εξης λογικη:
"κατα την διαρκεια της ταινιας οι θεατες(ειδικα οι ασχετοι απο DN,που δεν εχουν ιδεα απο κανονες)δεν εχουν χρονο να καθισουν να διαβαζουν τους κανονες απο το DN ουτε μπορουμε να βαλουμε τοσα eyecatches οπως στο ανιμε καθε 2 και τοσο ουτε μπορουμε να βαλουμε καποιον-Light,Ryuk πχ- να τους διαβασει ολους...ετσι σκεφτηκαν να δειξουν στο ξεκινημα καθεμιας απο τις 2 ταινιες τους κανονες που θα χρειαζοταν κατα την διαρκεια τους...
Τωρα δεν θυμαμαι αν δειξαν κι αλλους κανονες που τελικα δεν χρειαστηκαν,αλλα γεγονος ειναι οτι οσοι κανονες μας εδειξαν ειναι και οι κανονες που υπαρχουν στα DN,αυτοι που θα χρειαζοντουσαν για να την ιστορια των ταινιων....στα DN των ταινιων"
Ναι,ειναι μια αλλαγη που επρεπε να γινει για την αναγκη της ταινιας....το οτι ειναι διαφορετικη απο το ανιμε δεν την καθιστα και απαραιτητως κακη...
Spoiler:
Τέλος, ο L έδειξε στον Chief Yagami τη σελίδα του Death Note όπου είχε γράψει το όνομά του, για να τον πείσει για το determination του να αποδείξει ότι ο Light είναι ο Kira. Excuse the caps, αλλά ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ήξερε ο Chief Yagami ότι αυτό που διάβαζε ήταν το πραγματικό όνομα του L; Άσε που αν ήμουν στη θέση του και διάβαζα "L Lawliet", θα πίστευα ότι με δούλευε.
Με λίγα λόγια, ωραίο το trick του L στην ταινία, Zoro, αλλά δυστυχώς, από σεναριακής άποψης, fundamentally flawed. Sorry για τη χαλάστρα, αλλά έπρεπε να τα πω.
Ποια χαλαστρα??
Πολυ απλα τον πιστεψε,ηταν και οι 2 τιμιοι ανθρωποι και συνεργαζοταν ο ενας με τον αλλον...και εγω δεν πιστευω οτι ο L θα του λεγε ψεματα και μετα να μπορουσε να τον αντικρισει με τα ιδια ματια αφου λυνοταν η υποθεση και
Spoiler:
ηταν ζωντανος(ο L)
Απο την αρχη βλεπουμε οτι δουλευαν εμπιστευοντας ο ενας τον αλλο(που και που ο L δουλευε με δικους του τροπους,αλλα γεγονος παραμενει οτι ψεματα δεν του ειπε του Sοichiro)....επισης η εκφραση του πρωσοπου του L παω στοιχημα οτι τον επεισε...
Εμπιστοσυνη,δεν ειναι κατι που λειπει απο τους ανθρωπους...δεν ειναι και τοσο παραξενο που τον εμπιστευικε χωρις να ναι σιγουρος για το ονομα...μαλιστα δεν νομιζω και να αμφεβαλλε καθολου...
Το θεμα ειναι να μην προδωσεις αυτη την εμπιστοσυνη γιατι δυσκολα την ξανααποκτας και αμφιβαλλω αν θα κανε κατι τετοιο ο L
Να σου φερω και ενα τελευταιο παραδειγμα
Spoiler:
οταν σκεφτηκε να δοκιμασει τον κανονα με της 13 μερες αν ειναι οντως αληθινος,σε καταδικους,το ειπε ανοιχτα σε ολους παρ οτι ηξερε οτι θα υπηρχαν διαφωνιες..
Δουλευε με τους τροπους του,ψεματα δεν ελεγε παντως...
Δυστυχώς, Zoro, δεν με πείθεις ότι αυτά ήταν δικές σου σκέψεις. Και ιδού γιατί. Έψαξα και διάβασα παλιά posts σου σ' αυτό το thread. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ήταν το εξής:Με άλλα λόγια, είχες ήδη αποφασίσει ότι δεν θα σου άρεσε το anime από το επεισόδιο 25 και μετά, πριν καν φτάσεις εκεί! Έχτισες μια αρνητική προκατάληψη γι' αυτά, βασισμένος σε σχόλια που είχες διαβάσει εδώ, και όταν έφτασε η ώρα να τα δεις σε έπιασε μια πόλωση επιβεβαίωσης με σκοπό να επαληθεύσεις αυτά που διάβασες. Δεν είδες το anime ανενόχλητος, δεν το έκρινες μόνος σου.
LoL απο σενα ολα πρεπει να τα περιμενω
Λοιπον εδω θα πω οχι για αλλη μια φορα...
ΠΑΝΤΑ οταν ειναι να δω μια σειρα/ταινια ειτε διαβαζω καποιο review ή ρωταω καποια αποψη(αν ειναι ανιμε)εδω στο forum...ε,λοιπον τοτε καποια παιδια ετυχαν και μου ειπαν οτι απο το 25 και μετα χαλουσε...
Εχοντας παρατηρησει και αναποδες καταστασεις(πχ ταινιες που μισηθηκαν απο πολλους αλλα σε μενα αρεσαν και ταινιες που θεωρουνται αριστουργηματα και εμενα δεν μου αρεσαν ή δεν μου φανηκαν ανταξιες της φημης τους) ηλπιζα πραγματικα οτι ενα τοσο φοβερο ανιμε θα μου αρεζε και μετα το 25...
Προετοιμαστηκα με ολη την καλη διαθεση να'αρεσει,αλλα τελικα μου εγινε αισθητη η πτωση του κλιματος του 1ου απο το πρωτο ηδη επεισοδιο...
Για αλλη μια φορα με κρινεις χωρις να με γνωριζεις,εμενα με ειδες να το κανω αυτο?
Στο παλιο εκεινο post μου απλα εγραψα τις αποψεις μου εκεινη την στιγμη,μετα δεν υπηρχε περιπτωση να μην μ'αρεσει το 2ο μερος επειδη μου το χαν πει αλλοι...
Η θα μου αρεσει επειδη μου αρεσε ή οχι,δεν χωραει κανενας αλλος στα γουστα μου...
(δες αντιστοιχα τις ταινιες Saw πχ...εχω πολλους φιλους που δεν τους αρεσε,οπως και μερικους που τους αρεσε...αλλα ετυχε οταν το πηρα να το δω να εχω ακουσει μονο αποψεις ατομων που δεν τους αρεσε και πολυ λιγων που μου το συνηστουσαν...
το αποτελεσμα??την λατρεψα την ταινια,απο τα αγαπημενα μου slasher)
Δεχομαι να ακουσω ολες τις αποψεις,αλλα η τελικη γνωμη ειναι μονο δικη μου...
Με λίγα λόγια, αυτοσχεδιασμός των σεναριογράφων. Διότι πουθενά στο manga δεν είπε ότι μπορούν να το κάνουν αυτό. Minus points κι εδώ.
Παλι τα ιδια γραφεις...
το οτι ειναι διαφορετικο απο το ανιμε το καθιστα αυτοματα "minus points"??
Σου χω ξαναπει οτι μερικα πραγματα πρεπει αναγκαστηκα να αλλαζονται για τις μεταφορες...
Το συγκεκριμενο σημειο βεβαια δεν ηταν τπτ το απαραιτητο,μπορουσαν να βαλουν και να παραμεινει το ΔΝ αν ηθελαν...και ετσι οπως το καναν ομως δεν συγκρουοταν με την ολη πλοκη(γιατι αυτο ειναι το σημαντικο),αρα που το κακο??
Το οτι δεν υπηρχε στο manga,εφοσων δεν κανει damage στην ολη λογικη της ιστοριας,δεν ειναι καθολου κακο...
Spoiler:
Ξαναδες το τέλος της ταινίας. Ο L είπε ότι παρακολουθούσαν τη Misa ενώ "δούλευε" με το Death Note και επιβεβαίωναν τους θανάτους. Τί άλλο θες;
Επίσης, τρομερή αγάπη της έχεις της Μisa, μόνο έτσι εξηγείται το απερίγραπτο ελαφρυντικό που της έδωσες. Αν ήταν έτσι, μπορούσαν επίσης να κάψουν το Death Note του Light, να ξεχάσει τα πάντα περί Death Note, becoming the God of the New World κτλ, και να συνεχίσει την ζωή του σαν ένας ήσυχος φοιτητάκος που δεν θα πείραζε ούτε μηρμύγκι. Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά, ε; Τι ωραία...
Ας σοβαρευτούμε.
Το ελαφρυντικο δεν το δωσα εγω αλλα οι σεναριογραφοι...εγω εκανα μια υποθεση που πιστευω ειναι η μονη λογικη...
Τον Light καταρχας δεν γινοταν να γινει ολο αυτο που λες γιατι πολυ απλα
Spoiler:
πεθανε αμεσως αφου ανακαλυψαν οτι ειναι ο Kira!!δεν προλαβαν να τον δικασουν ή να αποφασισουν τι να κανουν
Οσο για την Μisa ειναι γεγονος οτι ολη η Ομαδα της ειχε αρκετα αδυναμια(στην ταινια παρατηρειτε κυριως απο τον L και οντως δεν εγινε πολυ καλα..στο ανιμε παρατηρηθηκε και απο τον L και απο την ομαδα-matsuda,mogi-...)αρα υπεθεσα οτι και ας ηταν δολοφωνος(παλι κατ εντολην του Light οπως λεω εγω,αλλα ειναι αλλο θεμα κι αυτο) ειχε παθει αρκετα πια
Spoiler:
(μεχρι και ο Light ειχε πεθανει)
και οτι στην φυλακη ενα τοσο "ελαφρομυαλο" ατομο δεν θα αντεχε αν πηγαινε...
Ουτος η αλλος ειχε και λογους να μισει τους εγκληματιες λογω αυτου που της ειχε γινει στην οικογενεια...
Επισης,να σου πω και οτι αυτη ηταν επιλογη που πηρε κρυφα η ομαδα,εννοειται οτι σε δικαστηριο θα την δικαζσαν κανονικα...
Ετσι αποφασισαν οτι χωρις της μνημες ηταν μια απλη "ανεγκεφαλη" ξανθια...
Οσο για τον 2ο λογο που την αφησαν ελευθερη εχει να κανει με αυτο που θα πω αμεσως παρακατω...
Spoiler:
Ο L απέδειξε ότι ο Light και η Misa ήταν οι δύο Kira, δύο μαζικοί δολοφόνοι. Έπρεπε τα Death Notes να διατηρηθούν μέχρι αυτοί οι δύο να δικαστούν, να καταδικαστούν και να τιμωρηθούν. No "if"s, no "but"s. Μη σου πω ότι τα Death Notes θα έπρεπε να διατηρηθούν μέχρι να πεθάνουν αυτοί οι δύο στη φυλακή, ή μέχρι να εκτελεστούν.
Κι ομως αυτο(που μαυρισα απο πανω) δεν γινοταν για 2 πολυ απλους λογους
Spoiler:
καταρχας ο L σκεφτηκε να την αφησει μιας και κανεις δεν θα θυμοταν τπτ αφου εκαιγε τα DN..
ο μοναδικος τροπος για να γινει αυτο,να μεινει "sτην μνημη" η υποθεση Misa, ηταν να φερουν την υποθεση κανονικα σε δικαστηριο,αλλα αυτο δεν γινοταν γιατι:
1)o L ειχε μονο 23 μερες ζωης και δεν νομιζω να ηθελε να μπλεξει με δικαστηρια μονο και μονο για να δει την μισα(μιας και ο light ειχε πεθανει) πισω απο τα καγκελα ή στην ηλεκτρικη καρεκλα....πεθαινε και αποφασισε πως με το να την αφησει δεν θα δημιουργουσε πολλα προβληματα πια,μιας και ειχε περασει αρκετα απο τον θανατο των γονιων της απο εγληματια και επισης εγω πιστευω της ειχε εστω και μια μικρη συμπαθεια...
2)Αυτο που λες να δωσουν το DN σε δικαστηριο πολυ απλα δεν γινετε,γιατι το DN δεν ειμαι μια αποδειξη σαν τις αλλες,αλλα ενα ισχυρο οπλο...
Με το που θα ερχοταν στην επιφανεια πως θα ηξερε ο L που θα κατεληγε μετα??
Σιγουρα οχι στα χερια του...μπορει να το εκλεβαν,μπορει να το επαιρνε ενα κρατος και να αρχιζε να το χρησιμοποιει για να κανει ετσι judgement σε ολους τους ελευθερους εγκληματιες και παει λεγοντας...
Τα ρισκα ηταν τεραστια και ο L ειχε περιορισμενο χρονο και δεν μπορουσε να ασχοληθει μ'αυτο...ηθελε να σιγουρευτει οτι πριν πεθανει θα το καταστρεψει...
Πιστευω οτι το 2ο απο μονο του δικαιολογει γιατι ελευθερωσαν την Misa,μιας και ουτος η αλλος χωρις το DN σαν αποδειξη δεν ειχαν τπτ...μετα επαιξε ρολο η συμπαθεια και η λυπηση των οσων επαθε,λεω εγω...
Αλλα και παλι εδω ειναι και χειροτερα απο τα γουστα...εδω μιλαμε για κατι που δεν εξηγηθηκε καν,αρα προχωραμε στα τυφλα με υποθεσεις...
Απο αυτο το σημειο και περα εγω πιστευω οτι ο καθενας διαλεγει την λυση που του αρεσει και την κραταει,δεν νομιζω να μπορουμε να συνεχιζουμε να συζηταμε στο γιατι η Misa ηταν ελευθερη..ειναι υποθετικο πια...
Γενικά, μπορώ να μιλάω με τις ώρες για σεναριακές γκάφες των ταινιών. Τυχαίο παράδειγμα no. 63:
Spoiler:
Σκοτώνει ο shinigami Jealous τον μανιακό που απειλούσε να σκοτώσει τη Misa, και με το που πέφτει νεκρός αυτός, πέφτει κι από τους ουρανούς στο έδαφος το Death Note. Με άλλα λόγια, το Death Note του Jealous πήγε κατευθείαν από τα χέρια του στα χέρια της Misa.
Τότε γιατί η Misa βλέπει την Rem;
Θυμίζω ότι βλέπεις μόνο τους shinigami τα Death Notes των οποίων έχεις αγγιξει.
Και ναι εδω(απο την σκεψη που καθισα και εκανα τωρα)εχεις δικιο!
Ειναι κενο,κενο οπως υπαρχει και σε τοσες αλλες ταινιες...αλλα εχεις δικιο...
(εκτος κι αν υποθεσουμε οτι η Rem πεταξε το δικο της DN για να τραβηξει την Misa προς το μερος της,αλλα ειναι υπερβολικη υποθεση πιστευω)..
Εδω σε παραδεχομαι λοιπον...αλλα μην ξεχνας οτι εγω δεν ειχα πει ποτε το αναποδο ή οτι δεν υπαρχουν flaws στις ταινιες..
Spoiler:
Στο manga/anime, πρώτα η Rem μάζεψε το Death Note που άφησε πίσω του ο Jealous, το έκανε δικό της, και μετά το έδωσε στη Misa. Ενώ στην ταινία, τόσο γρήγορα που φτάνει το Death Note στη Misa, αποκλείεται να πρόλαβε η Rem να πάρει την κατοχή του.
This is what you get when you try to say a complicated story too fast. Lots of plot holes.
Εδω θα μπορουσαμε να πουμε οτι η Rem το φερε στην Misa αφου πεθανε ο Jealous...απλα το φερε αμεσως αντι να γινει αργοτερα οπως στο ανιμε....τπτ το παραξενο μιας και οι shinigami ειχαν αυτα τα portals...
(αν και θα παραδεχτω οτι εγινε καπως πολυ γρηγορα....εγω λεω να το πουμε partial flaw,μιας και ειναι στον χρονο το flaw,το οτι εγινε πολυ γρηγορα η πραξη,και οχι στην ιστορια)...
@manganix...Τελειο ειναι...Απλα δεν ξερω μηπως σου πεσει λιγο βαρυ λογω ηλικιας (δεν το λεω ειρωνικα, η για να σε προσβαλω αλλα ειναι οντως λιγο περιεργο)
Εχει shinigami μεσα αλλα καμια σχεση με Bleach αν αυτο εχεις στο μυαλο σου απο shinigami,,,,,,Για να καταλαβεις για τι μιλαω κοιτα λιγο τα Post των παιδιων ποιο πανω...την εκταση οχι το περιεχομενο γιατι θα φας spoiler... Μια συζητηση πανω σε ενα θεμα η οποια απαιτει post των 300 λεξεων και ανω απο καθε μερος νομιζω ειναι ενδεικτικη της πολυπλοκοτητας του anime...XDDD Αnyway αφου το αποφασισες να το ξεκινησεις καλη διασκεδαση και για οτι αποριες και εντυπωσεις εδω ειμαστε εμεις....
@HeLlRaiDeR: Μες το μυαλο μου ησουν?Lol
Μπα..δεν είναι αυτό πρόβλημα..έχω δει πολλά πραγματα...αλλά thx που μου το είπες...με shinigami kai έτσι δεν είναι?
Δεν έχει μάχες και τέτοια!Το θέμα είναι η υπόθεση! Πραγματικά όπως είπε κι ο Heli καμιά σχέση με bleach! Εντωμεταξύ πιος σου είπε κακά λόγια για την σειρα?
Στην ουσία ειναι μια διαμάχη δυο ατόμων με υψηλό iq.
όντως πρέπει μα το δεις.Καλά σίγουρα δεν θα μπορέσεις να κανείς διατριβή σαν το ζορο και τον κενι (στους οποίους πρέπει να δώσω συγχαρητήρια για την ανάλυση και δεν το λέω ειρωνικά) αλλά κάτι θα καταλάβεις.
ρε παιδιά εντάξει με είδατε όλοι Bleach fan αλλά δεν βλέπω μόνο bleach!
@ichigo13
ένας φίλος του αδερφού μου μ είπε δεν έχει σχεδιασμένους ωραίους χαρακτήρες και περιβάλλον..
Εγω παντος αμα ειμουν στην ηλικια σου δεν θα καταλαβενα χριστο^^. Τωρα για σενα δεν ξερω. Αφου ειχα δει 13 χρονων fma και καταλαβα ισα ισα με τι εχει να κανει το ανιμε Πρεπει να κανω ενα rewatch τωρα που το λεμε..