Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Koιτα προσωπικα δεν με ενοχλουν τα spoilers (η μονη πρεπει να μαι) μιας και γενικοτερα σιχαινομαι τις εκπληξεις.... Οταν βλεπω μια ταινια θελω να ξερω πανω κατω που βαδιζω....
Μου αρεσε και αυτο το τελος και του anime (παλι πρεπει να ειμαι η μονη)... Τωρα για περισσοτερα πρεπει να τις βρω απο καπου και να τις κατεβασω.
Α! και σχετικα με κατι που ειπωθηκε πιο πανω.....
Spoiler:
Ο λογος για τον οποιο ο Light ειδε τον L καθως πεθαινε ειναι γιατι ουσιαστικα ο L ηταν ο Μονος τον οποιο ο Light αναγνωρισε ως αξιο αντιπαλο και ο οποιος του ενεπνευσε εναν σεβασμο τοσο σε προσωπικο οσο και νοητικο επιπεδο. Μπορουμε να πουμε οτι σε αρκετα σημεια τοσο ο Light οσο και ο L εβλεπαν ο ενας στον αλλο κομματια της δικης τους προσωπικοτητας (ειναι πολλες οι φορες που μας τονιζεται η ομοιοτητα αναμεσα στους δυο χαρακτηρες).
Edited by Phantom Duck, 31 May 2008 - 18:53. SPOILERS ΛΕΜΕ ΓΙΑ 100στη ΦΟΡΑ. ΕΛΕΟΣ...
Επειδή όμως δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις σου, είσαι υποχρεωμένη από τους κανόνες όταν αναφέρεις ένα spoiler, να χρησιμοποιείς το spoiler button.
Το έχουμε πει τόσες φορές. Ειδικά σε εσένα έχουμε διορθώσει ένα σωρό posts σου που θα μπορούσαν να καταστρέψουν ένα άτομο που δεν έχει δει την σειρά. Λίγη προσοχή στους κανόνες και στο τι postάρουμε. Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο.
Ας πω και γω την γνώμη μου σε πολλά από αυτά που είπατε προηγουμένως.
Τις ταινίες Death Note δεν τις έχω δει αλλά έχω check-άρει τους ηθοποιούς. Μόνο ο L μου φαίνεται πανομιότυπος. Επίσης, για να περιμένω να δω καλές ταινίες θα πρέπει να προσδοκώ να έριξαν πολύ δουλειά, μιας και το anime ήταν κορυφαίο και δύσκολα θα ξεπεραστεί σε 'suspense' και 'ατμόσφαιρα' από μία άλλη ανακατασκευή του.
Όσο για τις περίεργες συμπεριφορές σε μερικά anime κακώς τις κρίνετε πάντα ότι στοχεύουν στο ομοφυλοφιλικό στοιχείο. Με τόσες βλακείες που μας γεμίζουν οι χαζο-ενημερωτικές εκμπομπές στην TV (στην Ελλάδα και γενικά στον κόσμο) μας έχουν μάθει να βλέπουμε κάθε πράξη με 'πονηριά' και 'δόλο'. Ιδού και οι αλλαγές στις συμπεριφορές μας απο εποχές 'προ' τηλεόρασης και 'μετά' τηλεόρασης. Πχ. παλιά όταν κάποιος άντρας πήγαινε επίσκεψη σε μία άλλη οικογένεια τους χαιρετούσε προτού μπει στο σπίτι τους με το παραδοσιακό τρόπο, φιλόντας τους σταυρωτά, όλους! Τώρα, αν πάει άντρας να φιλήσει σταυρωτά άλλον άντρα και το δουν αυτό κανα-δυό άγνωστοι αμέσως θα τον πουν, GAY! Παλιά δεν συνέβαινε αυτό γιατί δεν υπήρχε η 'κακία' στην ψυχή μας που υπάρχει στις μέρες μας! :angry: Tespa,..... σταματάω για να μην ανοίξω θεολογικό θέμα.
Spoiler:
Στην περιπτωσή μας, η πράξη που ο L 'πλένει' τα πόδια του Light έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και προσπάθησαν να το συνδιάσουν με την Βίβλο. Πως ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του και περίμενε να κάνουν και αυτοί το ίδιο για τους συνανθρώπους τους; Έτσι και εδώ ο L πλένει τα πόδια του Light, του μελλοντικού 'Θεού' δηλαδή που αφού πρώτα πεθάνει ο L θα μπορεί αυτός μετά άνετα να κυριαρχήσει στον κόσμο.
Πιστεύω, πως αρχικό σκοπό είχαν να κάνουν αυτή την παρομίωση. Αν στην συνέχεια σκέφτηκαν ότι θα περνούσε και 'πρόστυχα' μηνύματα...., ε δεν θα τους χαλούσε κιόλας αν το anime θα κέρδιζε και 'extra bonus' από άποψη 'ποιότητας' από μερικούς με 'διαφθαρμένες' σκέψεις.
πιστευω οτι πηγε πολυ γρηγορα σ'αυτες τις καταστασεις και συμπερασματα(εμφανιζεται ο Near με μια ομαδα απο αστυνομικους,οι οποιοι δεν εχουν καν τις φοβιες της πρωτης ομαδας για οικογενεια,πρωσοπικη ζωη κλπ..ακολουθουν ενα εφταχρονο με κινδυνο της ζωες τους,χωρις να τους στηριζει η χωρα τους και χωρις την εγγυηση οτι θα πιασουν τον kira...εδω εγω το περνω σαν ενα απο τα κενα...βρηκα κι αλλα,αλλα τα χουμε ξανααναλυσει.....αν σου αρεσαν και τα υπολοιπα,αποψη σου..)
LOL. 18 χρονών ήταν, και ιδιοφυία. Επίσης, όλα τα άλλα ίσχυαν και με τον L.
α.Οι ηθοποιοι οχι,OK(αν και ο L ηταν fine,o Souichiro αν οχι απο ερμηνεια τον βρηκα καλυτερα γραμμενο σαν χαρακτηρα απο αυτον του ανιμε..πιο εξυπνος και λογικος...το να φτασει να κανει αυτο του ανιμε δλδ
Spoiler:
να βαλει Shinigami eyes μονο και μονο για να πιασει τον Mello ενω με μια εισβολη με οπλα μπορουσε να γινει πολυ πιο απλα,το θεωρω ηλιθιο...
ενω στις ταινιες ειδαμε οτι αγαπουσε τον γιο του αλλα αυτο δεν τον τυφλωσε απο το να δει την αληθεια...μεχρι και οταν την εμαθε συνεχισε να του σφιγγει το χερι οταν πεθαινε....παλι αναφερομαι στον χαρακτηρα και οχι στην ερμηνεια...
στο ανιμε ενω που πεθανε με χαζο τροπο και χωρις να μαθει την αληθεια το θεωρω κατωτερο..
Δεν είναι κατώτερο. Είναι σκληρότερο. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες". Μάλλον γι' αυτό δεν σου άρεσε.
γ.ενα γλυκαναλατο τελος???το κανεις να ακουγετε λες και τελειωσε χαρουμενα η ιστορια με καποιον κουφο τροπο...ε,λοιπον εγω εδω λεω οχι...
Το τελος δεν τελειωσε οπως τελειωσε επειδη ετσι το ειπαν οι σεναριογραφοι...τελειωσε οπως τελειωσε επειδη ακολουθηθηκε πολυ εξυπνα ο κανονας του Death Note οτι
Spoiler:
αν 2 ατομα γραψουν το ιδιο ονομα στο DN αυτος που το εγραψε πρωτος θα μετρησει....ετσι αντι να εχουμε τον sucker L του ανιμε που ηταν και φοβισμενος και αβεβαιος μιας και τα εβαζε με θεικες δυναμεις,να που στις ταινιες ξαναπερνουμε τον σιγουρο L μας....που παρα τις συνθηκες και αβεβαιοτητες καταφερε να βρει εναν τροπο να μην τον αγκιξουν και οι shinigami και ο Light και διαλεξε το μεγαλυτερο δυνατο χρονικο διαστημα να ζησει(23 μερες) γραφοντας αυτος πρωτος το ονομα του στο DN...ετσι εφυγε απο την ζωη με εναν πολυ πιο εξυπνο και ωραιο τροπο,για να κλεισει η αυλαια,παρα με αυτον του ανιμε,αδυναμος κι ανημπορος...και,κακα τα ψεματα οι περισσοτεροι με τον L θελαμε να τελειωσει η ιστορια και οχι με τον Near..
Εγω αυτο το λεω εξυπνο τελος και καλυτερο απο το ολο επαναλαμβανομενο κυνηγητο που πηραμε απο το 26 και μετα(αλλα ειναι παντα η αποψη μου...)
Και θα το ξαναπώ. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες".
Spoiler:
Στην ταινία έπρεπε ντε και καλά να δώσουν ένα νόημα στον θάνατο του L. "Πεθαίνω, αλλά σε παίρνω μαζί μου στον τάφο, αλήτη." Sorry, but this has gotten old since last century. It's used up, it's lame, I can see it coming from miles away. Το anime αντιθέτως με συγκλόνισε με το πως δεν δίστασε να ξεφορτωθεί έναν main character.
Και λες και αυτό ακριβώς έλειπε από το Death Note anime, και ήρθαν να το προσφέρουν οι ταινίες, το έξυπνο τέλος. Από την αρχή μέχρι το τέλος το anime περιέχει παιχνίδια τακτικής. Δεν χώλαινε καθόλου σ' αυτόν τον τομέα.
Το οτι εκοψαν/τροποιποιησαν τους ακριβως σωστους χαρακτηρες ωστε να χωρεσει η ιστορια σε 2 διωρες ταινιες εγω το βρηκα πολυ εξυπνο...ετσι και χωρεσε η ιστορια σε 2 ωρες και δεν κατεντησε πολυ βαρετο με τις πολλες ανατροπες(παλι αναφερομαι στην ιστορια σαν stand-alone και οχι στις ερμηνειες)...
2 παραδειγματα
Spoiler:
η Misora Naomi...διαφορετικη απο το ανιμε και λιγο πιο βιαστηκα "φτιαγμενη"...ΟΚ εδω θα παραδεχτω οτι ο τροπος που την ξεφορτωθηκε στο ανιμε ηταν πιο εξυπνος,με το να βρηκε το ονομα της μεσω εξυπναδας και με το ολο cliffhanger να πλησιαζουν το αστυνομικο τμημα...
Παρ ολα αυτα και στις ταινιες ειχαμε μια εξυπνη ανατροπη,παλι βασισμενη στους κανονες του DN...
o Light βρηκε εναν τροπο να πιασει με "ενα σμπαρο 2 τρυγονια"...
εβαλε δλδ την Misora στο DN (μιας και ειχε καταλαβει οτι αυτος ηταν ο Kira απο τις πληροφοριες που μαζεψε) να απαγαγει την φιλη του και να τον απειλησει να αποκαλυψει την ταυτοτητα του αλλιως την σκοτωνε...ο Light επαιξε τον ρολο του φοβισμενου φιλου της κοπελας και οταν η κοπελα βρηκε τροπο να ξεφυγει η Naomi την πυροβολησε...
και μετα ερχεται ο Ryuk και του λεει"μα πως γινετε και εβαλες την Naomi να πυροβολησει την φιλη σου αφου στο DN δεν μπορεις να βαλεις ατομα να σκοτωνονται μεταξυ τους??"
και ο Light απαντησε οτι:"εγραψε οτι η φιλη του πεθανε απο πυροβολισμο και εβαλε την Misora να πεθαινει απο αυτοκτονια με πιστολι στο μουσειο"...
Μιας και κανεις τυπικα δεν θα εφερνε πιστολι σε μουσειο στην ιαπωνια,η μονη δυνατη κατασταση ηταν αυτη που προεβλεψε ο Light...δλδ την misora να πυροβολαει την φιλη του Light που ειχε απαγαγει και μετα να αυτοκτονει απο την θλιψη οτι σκωτοσε μια αθωα κοπελα...
Ετσι ο Light και ξεφορτοθηκε την misora που τον υποψιαζοταν και βρηκε ενα μεσω με τον θανατο της φιλης του να μπει στην ομαδα του L οτι ταχα ηταν στενοχωρημενος και ηθελε να πιασει τον kira που σκωτοσε την φιλη του...
ο L βεβαια δεν το εχαψε αλλα τον δεχτηκε στην ομαδα...και πηραμε και το ωραιο τελος με τον L να τρωει τα πατατακια που ετρωγε πριν ο Light,ως αποδειξη οτι τον παρακολουθουσαν...
Επισης οπως εχω ξαναπει,στο ανιμε εκτος των ολων βλεπουμε τον Light να σκεφτεται και το τι σκεφτεται(με λογια),πραγμα που δεν γινεται στις ταινιες και αφαιρει κι αλλους ποντους στην δημιουργια του χαρακτηρα του Light(γι αυτο στις ταινιες οταν ο Ryuk τον ρωτησε αν λυποταν που πεθανε η φιλη του,ο Light δεν απαντησε,αν και το σκεφτοταν...σαν να δειχνει οτι οσα συναισθηματα ειχε,ειχαν φυγει...το εκανε καπως εμμεσα δλδ να μας δειξει πως σκεφτεται..στο ανιμε ηταν πιο πετυχημενο αυτο...)
Το 2ο παραδειγμα(ναι αυτο ηταν το 1ο πιο πριν!!) ειναι με το merge Takada,Mizoguchi(η οπως λεγοταν δεν θυμαμαι,αυτος στην Yotsuba που ειχε το DN)και Teru ολα στο ενα πρωσοπο της Takada....
Αυτο φανηκε γιατι η Takada της ταινιας εδρασε ως
Takada(ηταν στο δελτιο των ειδησεων και υποστηριζε τον Κira)
Teru(ελαβε το DN ως "δωρο" μιας και ο Kira την θεωρουσε μεγαλη υποστηρικτρια του και την εβαλε να κανει το judgement)
Mizoguchi(ειχαμε το ολο κυνηγητο με το τα αυτοκινητα,τον θανατο του αστυνομικου με την μοτοσικλετα και την συναντηση στην Yotsuba)...
Εδω οπως ειπα κατα την γνωμη μου κανανε αριστη δουλεια γιατι τοσοι χαρακτηρες δεν χωρουσαν σε 2 διωρες ταινιες...και απο τους 3 η πιο ενδιαφερουσα ηταν η Takada(βαλανε και ομορφη ηθοποιο οπως ειπα),γιατι αν το σκεφτει κανεις,στο ανιμε γιατι να καθησει να ψαχνει τον μεγαλυτερο υποστηρικτη του Kira στο κοινο,ενω την ειχε μπροστα του(takada)...ηταν πολυ πιο απλο ετσι...
Απο την αλλη ο Τeru σαν μανιακος ηταν,ολο φωναζε "Kami" και "Sakujo"...δεν μου φανηκε και τοσο απαραιτητος χαρακτηρας...η Takada εφτανε πιστευω...
Οσο για τον Mizoguchi(οπως ειπα δεν θυμαμαι το ονομα του,μαλλον κανω λαθος) κι αυτος,ωραιος,αλλα αν μπορεις να τον κανεις merge μαζι με αλλα 2 ατομα ολα σε ενα πρωσοπο,εγω το βλεπω σαν πλεονεκτημα γιατι σε γλιτωνει απο ενδεχομενο παρατραβηγμα της ιστοριας...
Δεν ήταν έξυπνο, ήταν σύνθλιψη του σεναρίου, με εφιαλτικά αποτελέσματα. Γιατί δηλαδή έπρεπε να στριμώξουν ντε και καλά την ιστορία σε 4 ώρες, ενώ κανονικά χρειαζόταν 7-8 ώρες (υποθέτω, να λέω πάλι καλά που δεν επιχείρησαν να τη στριμώξουν σε 2 μόνο); Και κυρίως, γιατί τα ακούω αυτά από άτομο που δεν είχε πρόβλημα να δει 350 επεισόδια One Piece, το οποίο περιέχει filler arcS δεκάδων επεισοδίων (μπροστά τους το Yotsuba arc του Death Note είναι διακοπή για διαφημίσεις).
Spoiler: Επίσης
Η Misora της ταινίας έπαιξε full επίθεση στον Light χωρίς να έχει concrete evidence, και μετά απλά απολαύσαμε έναν cool τρόπο να την ξεφορτωθεί. Αντιθέτως στο anime ο Light αντιμετώπισε μια Misora-2ο L, και βιώσαμε την αγωνία του αν θα καταφέρει να την κλείσει μέσα στην παγίδα ενός ψέματος που σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή. Απείρως πιο ανατριχιαστικές στιγμές.
Όσο για το fusion Takada-Higuchi-Mikami που λες, δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε του Mikami ούτε της Takada. Ο ρόλος που εμφανίζεται στην ταινία είναι σχεδόν αυτούσιος αυτός του Higuchi. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στη θέση του βρίσκεται μια γυναίκα ονόματι Takada Kiyomi που δουλεύει σε τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό, πέρα από το τσεκούρωμα δύο πολύ σημαντικών χαρακτήρων (ο Mikami έχει πολύ περισσότερο βάθος απ' ότι θυμάσαι, ξαναδες το επεισσόδιο 32), δεν μου λέει κάτι για την ποιότητα των ταινιών.
Ειναι πολυ πιο ευκολο να αποδωσεις τα συναισθηματα σε ενα κομματι χαρτι παρα να το κανεις σε live action ρολο οπου ο κοσμος περιμενει πολλα...
Ελαφρυντικά. Ας βρίσκανε καλύτερους ηθοποιούς. Το anime είναι καλύτερο.
Ποιος εγινε death god???:oo:(δεν νομιζω να εννοηθηκε ποτε τπτ τετοιο,εκτος κι αν εχασα κατι...)
Spoiler:
Κυκλοφορουσε στο δικτυο η αποψη, οτι το Shinigami που βγαινει στο ξεκινημα του Director's Cut, ειναι η μετεμψύχωση του Light. Αυτη η θεωρεία βασιζεται στα τελευταια λογια που λεει ο Ryuuk στο film, και αναφερει το ονομα του Light. Ετσι υπαρχει παρεξηγηση αν μιλαει στο Shinigami ,που κατεβαινει στον κοσμο των ανθρωπων, ή αναπολει απλα τον παλιο του φιλο! Μαλλον το 2ο ισχυει, εκτος και ο κοσμος των Shinigami ειναι το MU(Nothingness).
Spoiler:
εκτος απο το οτι ο ryuk λεει το ονομα light.. ο αλλος death god (shinigami) που μιλαει στον ryuk λενε αν παρατηρησεις φοραει την γραβατα(στο κεφαλι) και το σακακι του light του δινει και μηλο οπως εκανε o light παλια..
b ναι KENNY
Spoiler:
εχεις δικιο μπερδευτηκα με το τελος το κανονικο ,των επεισοδιων που σκοτωνει ο ryuk τον light γιατι δεν εχει κανενα ενδιαφερον πια
i guess i really wanted to happened the way i said it that's why i was confused because without L there is no point, the story is boring ryuk should have killed light ακριβως μετα το θανατο του L
i love mello too !! (+ i don't really like near i don't know why) αλλα χωρις τον L δεν ειναι ενδιαφερον πια..
γ
Originally Posted by Zoro
αν 2 ατομα γραψουν το ιδιο ονομα στο DN αυτος που το εγραψε πρωτος θα μετρησει....ετσι αντι να εχουμε τον sucker L του ανιμε που ηταν και φοβισμενος και αβεβαιος μιας και τα εβαζε με θεικες δυναμεις,να που στις ταινιες ξαναπερνουμε τον σιγουρο L μας....που παρα τις ..
Spoiler:
δενηταν sucker o L στο anime που ηταν φοβισμενος και αβεβαιος ... ηταν απλα πιο ανθρωπινος απο τον light και ειχε συναισθηματα και αμφιβολιες . αυτη ηταν η αδυναμια του και ο λογος που εχασε και κατι τετοιο σε κανει να τον αγαπας πιο πολυ..
το anime ηταν καλυτερο απο τις ταινιες. και ο Light ηταν μαυρα χαλια στις ταινιες..
πο γουσταρω πολυ την αποψη που αναφερατε για shinigami και ετσιι...την ειχα σκεφτει κ εγω
I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, 'Unlimited Blade Works'
Κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος:df13952b:. Μπορούμε να διαφωνούμε μέχρι του χρόνου. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά που έγραψα παραπάνω είναι διφορούμενα στοιχεία που παραπέμπουν σε πονηρές σκέψεις χωρίς να υπάρχει τρόπος επιβεβαίωσης. Αυτό ακριβώς ήθελαν να κάνουν. Διότι αν δεν το έκαναν, το deathnote δε θα είχε τόσο ευρύ γυναικείο κοινό. Οι γυναίκες ερωτεύτηκαν και μίσησαν τον Λάιτ και ταυτίστηκαν-λάτρεψαν τον Λ, τα ίδια ακριβώς συναισθήματα που τους δημιουργεί ένα κλασικό yaoi (όποιος δεν κατάλαβε και θέλει, ας ρίξει μια ματιά στο thread με τα yaoi).
Τη Μίσα ο Λαιτ δεν την άγγιζε γιατί τον απωθούσε και γιατί είχε το μυαλό του "αλλού". Και σε καμία περίπτωση δε θα χρειαζόταν να την αγαπήσει για να την αγγίξει. Ο_ο
Επίσης επειδή ερωτεύτηκε ομόφυλό του δε σημαίνει ότι είναι και ομοφυλόφιλος (απάντηση στην παρατήρηση της iristella)
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα παραπάνω.
Spoiler:
Υπάρχει οπωσδήποτε μία αίσθηση πως υπάρχει κάτι βαθύτερο ανάμεσα σε Light και L. Όπως ειπώθηκε δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο σε anime. Επίσης θα συμφωνήσω πως αυτοί και οι λόγοι που το αγάπησαν μάλλον τόσο πολύ αρκετές γυναίκες. Δεν το ξεκαθαρίζει μεν αλλά το αφήνει να αιορείται δε!
Spoiler:
το anime ηταν καλυτερο απο τις ταινιες. και ο Light ηταν μαυρα χαλια στις ταινιες..
Θα συμφωνήσω με την παραπάνω άποψη σαν γενικό και δικό μου συμπέρασμα. Αλλά επιτρέψτε μου να πω πως συγκρίνουμε δύο ανόμοια πράγματα.
Spoiler:
Το anime έχει το πλεονέκτημα ότι αποτελείται από σκίτσα. Όπως και να το κάνουμε με την ικανότητα τους να φτιάχνουν τόσο εκπληκτικές - και εκφραστικές ζωγραφιές, θεωρώ κάπως αδύνατο κάποιον ηθοποιό, όσο ταλαντούχος και αν είναι αυτός να καταφέρει να βγάλει τα συναισθήματα που σου βγάζει το anime. Επίσης όσον αφορά το θέμα της μουσικής θα συμφωνήσω και πάλι πως το anime ήταν καλύτερα όλα τα μουσικά θέματα. Όχι πως της ταινίας ήταν άσχημα αλλά στο anime έδενε καταπληκτικά όλη η μουσική με την ατμόσφαιρα. Όσον αφορά τη σκηνοθεσία είναι αδιανόητο να προσπαθούμε να συγκρίνουμε σκηνοθεσία σε anime σε σχέση με ταινία... Θα το πω ωμά όπως μπορώ καλύτερα για να εκφράσω την άποψη μου. Το κάθε ένα είναι κάτι ξεχωριστό, έχει κάτι υπέρ και κάτι κατά. Συμφωνώ κι εγώ πως από το επεισόδιο 26 και μετά στο anime όλο το πράγμα άλλαξε πάρα πολύ... Και έφαγα χοντρή απογοήτευση, ξέρετε με τι... Οπότε μετά όταν είδα την ταινία, κάπως δικαιώθηκα ως θεατής αλλά βέβαια αυτό ίσως να αφορά μόνο τη δικό μου γούστο. Δεν μπορώ βέβαια να μην αναφέρω κι εγώ πως ειδικά ο Light δεν ήταν καθόλου καλός στην ταινία. Όταν έχεις δει έναν τόσο καταπληκτικό χαρακτήρα σε ένα anime και σε έχει στείλει αδιάβαστο, πρέπει και ο ηθοποιός να ανταποκρίνεται κάπως σε αυτή την εικόνα έστω και εμφανισιακά. Τον L των προσέγγισαν πολύ καλύτερα.
Πάντως βρε παιδιά, είπατε τόσα πολλά! Που να σας προλάβει κανείς!
[quote][quote name='Kenny']LOL. 18 χρονών ήταν, και ιδιοφυία. Επίσης, όλα τα άλλα ίσχυαν και με τον L. Δεν είναι κατώτερο. Είναι σκληρότερο. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες". [/quote] Οντος πολυ εχουν την εντυποση λογο της συμπεριφορας του Νear οτι ηταν κανενα 12 χρονο ομως ειχε την ιδια ηλικια με τον Mellow η' αντε 1 χρονο μικρος και ο Mellow εφηγε απο το ορφανοτροφιο σε ηλικεια 15 χρονον+3χρονια που τοποθετηται η συνεχεια της ιστοριας=18 χρονων!!! :bike:Near rulezZz:hahaha:
[quote]
Spoiler:
Στην ταινία έπρεπε ντε και καλά να δώσουν ένα νόημα στον θάνατο του L. "Πεθαίνω, αλλά σε παίρνω μαζί μου στον τάφο, αλήτη." Sorry, but this has gotten old since last century. It's used up, it's lame, I can see it coming from miles away. Το anime αντιθέτως με συγκλόνισε με το πως δεν δίστασε να ξεφορτωθεί έναν main character.
Και λες και αυτό ακριβώς έλειπε από το Death Note anime, και ήρθαν να το προσφέρουν οι ταινίες, το έξυπνο τέλος. Από την αρχή μέχρι το τέλος το anime περιέχει παιχνίδια τακτικής. Δεν χώλαινε καθόλου σ' αυτόν τον τομέα.Δεν ήταν έξυπνο, ήταν σύνθλιψη του σεναρίου, με εφιαλτικά αποτελέσματα. Γιατί δηλαδή έπρεπε να στριμώξουν ντε και καλά την ιστορία σε 4 ώρες, ενώ κανονικά χρειαζόταν 7-8 ώρες (υποθέτω, να λέω πάλι καλά που δεν επιχείρησαν να τη στριμώξουν σε 2 μόνο);[/quote]Μια χαρα το διατυπωσε ο Kenny , αν και σεβομαι οτι
Spoiler:
μερικοι δεν τους αρεσει πως ο L εχασε, τις ταινιες τις θεωρω αναλακτικο τελος για την μεριδα τον θεατων αυτων
Σε καμια περιπτωση δεν βρισκω οτι απο το επ 25 και μετα ειναι επαναλυψη του σεναριου,υπηρχαν σημαντικα πραγματα που επρεπε να υποθουν και να τελειωσε το plot με αυτη το τελος και για τον Light ωστε δειξει πως ειναι τροτος και αυτος
Επισις ο Near και o Mellow ειχαν εφεραν την αλλαγη στην πλοκη τονιζοντας εναν ανταγονισμο αναμεσα τους αντι ενατιον του Light.Ολοκρηρωνοντας δεν καταλαβαινω πως λετε οτι ο Near τα περισοτερα τα εβγαζε απο το μυαλο του ενω κανενας δεν εχει σχολιασει το γεγονος οτι ο light ειχε καταστωσει το τελειο σχεδιο για να νικισει το L ψυχολογοντας καταληλα ολους και μαντευντας τις επιλογες που θα κανουν σε 2 μηνες ωστε να γυρισει το παιχνιδι προς οφελος του
Oπως εχω πει ξανα ριξτε διαβασετε και το μανγκα απο το chαpter 58 και μετα οπου υπαρχουν καποιες διαφορες στο πλοτ Near kai Mellow
Έχω ακούσει ότι στο manga η ιστορία του Near και του Mello είναι πολύ διαφορετική. Στο anime όλα γίνονται κάπως γρήγορα και αδικούνται σαν χαρακτήρες. Τουλάχιστον αυτό μου είχε πει μία φίλη την οποία εμπιστεύομαι σε αυτά τα θέματα!
Αν αυτό είναι όντως αλήθεια κρίμα...
Spoiler:
Εμένα μου άρεσαν οι χαρακτήρες τους αλλά μετά τον L μου ήταν λίγο δύσκολο να τους αποδεχτώ ως συνεχιστές του. Αν και στο τέλος ο Near τα καταφέρνει τελικά και παγιδεύει τον Light, παρ' όλο που θεωρούσα πως και ο L θα μπορούσε να το είχε κάνει αλλά παρασύρθηκε λίγο σε κάποια σημεία. (όπως ειπώθηκε και πιο πάνω από άλλους boardies)
Επίσης, στο τέλος όπου αναλαμβάνει ο Near θεωρώ ότι βρήκε πολύ έτοιμη δουλειά από τον L και δεν είχε να κάνει τόσο δρόμο. Κατάλαβε σχεδόν πολύ γρήγορα πως ο Light ήταν ο Kira και το μόνο που έμενε ήταν να τον παγιδεύσει. Αντίθετα ο L αμφιταλλαντευόταν ανάμεσα στα όποια συναισθήματα του φιλικά- ερωτικά (μακάρι να ξερα κι εγώ!), πίεση από τον πατέρα του Light κ.τ.λ.
Και μεγάλο ρόλο έπαιξε πως προς το τέλος είχαν αρχίσει πλέον να τον αμφισβητούν τον Ligth και άτομα της ομάδας του. Δεν λέω πως ο Near δεν είναι μία υπέροχη προσωπικότητα, απλά λέω πως όπως και να το κάνουμε τα βρήκε λίγο έτοιμα και δεν έκανε τον δρόμο που είχε κάνει ο L.
Σαν γενικότερο συμπέρασμα όμως ήθελα να πω πως μου άρεσαν όλοι οι χαρακτήρες, με μοναδική εξαίρεση τη μία και μοναδική Misa που για χάρη της καταστράφηκε το σύμπαν!
Μην ανησυχείτε, υπάρχει αντίστοιχο poll από ότι είδα και θα πάω εκεί να ρίξω το φαρμάκι μου!
Death Note...το αγαπημένο μου anime...απίστευτη πλοκή,όλοι οι πρωταγωνιστές είναι υπερβολικά υψηλού IQ και το τέλος τα σπάει....
Spoiler:
Ο θάνατος του L όντως μπορεί να ξενερώσει κάποιους,αλλά δίνει ταυτόχρονα μεγαλύτερη αξία στον Kira...και σε κάνει να αμφιβάλεις για το τέλος της ιστορίας καθώς δεν είναι προφανές ότι θα κερδίσει το καλό.
το θάνατο του L πηγαινε πολύ γ΄ρηορα και πιστεύω οτι υπήρχαν πολλά κενά στη διαδικασία της εξαγωγής συμπερασμάτων και γι αυτό το λόγο ο Near ,επιπλέον, μειονεκτούσε.
Ας μην ξεχναμε πως αν δεν υπήρχε ο παράγοντας rem-το-σινιγκάμι-που-αποφάσισε-να-ερωτευτεί-το-τέρας-εφυίας-ονόματι-misa τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά...
@koukouroukou έτσι στον αγωνα ενάντια στη Misa:hahaha:
@manbearpig ε όχι και όλοι οι πρωταγωνιστες...
Edited by Kenny, 01 June 2008 - 18:29. double post
οι τοίχοι δεν έχουν μόνο αυτία , έχουν και φωνή...
το θάνατο του L πηγαινε πολύ γ΄ρηορα και πιστεύω οτι υπήρχαν πολλά κενά στη διαδικασία της εξαγωγής συμπερασμάτων και γι αυτό το λόγο ο Near ,επιπλέον, μειονεκτούσε.
Ας μην ξεχναμε πως αν δεν υπήρχε ο παράγοντας rem-το-σινιγκάμι-που-αποφάσισε-να-ερωτευτεί-το-τέρας-εφυίας-ονόματι-misa τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά...
@koukouroukou έτσι στον αγωνα ενάντια στη Misa:hahaha:
@manbearpig ε όχι και όλοι οι πρωταγωνιστες...
Κοίτα,όταν λέω πρωταγωνιστές εννοώ τους βασικούς 2,Light και L.Τώρα την Misa δεν την πολυσυμπάθησα ποτέ μόνο και μόνο λόγω της χαζομάρας της...
Spoiler:
Όσο για τον Light,εγώ στο τέλος θα τον τεμάχιζα,δεν θα τον σκότωνα απλά...αλλά το anime δεν παύει να είναι κορυφαίο
Λοιπον,πριν ξεκινησω το quote game,να πω 2 πραγματα:
1)Για να αποφευγχθουν παραξηγησεις,κι εγω θεωρω το ανιμε καλυτερο σαν συνολο,suspense,μουσικες,χαρακτηρες κλπ...απλα θεωρω:α)οτι σε μερικα σημεια οι ταινιες ηταν καλυτερες και β) απανταω παντα οταν βλεπω καποιους να συγκρινουν μονο τις ερμηνειες..σε μια ταινια δεν κοιταμε μονο το πως αποδωθηκαν οι χαρακτηρες(αν και το προσεχουμε κι αυτο),αλλα και το σεναριο τι ιδεες παρουσιαζε..
2)Ειναι εμφανες οτι συμφωνουμε πως διαφωνουμε,παρ ολα αυτα ας προχωρησω στις αποψεις μου...
LOL. 18 χρονών ήταν, και ιδιοφυία. Επίσης, όλα τα άλλα ίσχυαν και με τον L.
ΟΚ,αυτο δεν το ηξερα,τον ειδα να παιζει με τα playmobil και τον ειχα κοψει για μικροτερο...
Αυτο παρ ολα αυτα δεν αλλαζει το γεγονος οτι η αναπτυξη που εγινε στην ομαδα του Near ειναι κατωτερη απο αυτη που εγινε στην ομαδα του L...
Στην μια ομαδα παρακολουθυμε πως τοσοι αστυνομικοι εφυγαν απο την ομαδα με τον φοβο των ζωων τους και των οικογενειων τους...επισης το πως ακομη και τα τελευταια μελη (o τυπος που εκανε τα μαλλια αφρο,που υποπτευονταν τον Light,τωρα μου ξεφευγει το ονομα του,εφυγε γιατι φοβοταν για την οικογενιεα του αρχικα...επισης και το αλλο μελος που δεν εμπιστευοταν τον Light) αναρωτηθηκαν αν επρεπε να μεινουν στην ομαδα αφου σταματησε η υποστηριξη απο την αστυνομια...
Στην αλλη ομαδα ενω (μιλωντας παντα για το ανιμε,δεν ξερω για το manga) παιρνουμε ενα ματσο "κουκλες" που ακολουθουν ενα 18χρονο ακομη και οταν η χωρα τους(αμερικη) σταματησε να τους υποστηριζει...ακομη και οταν τα μισα μελη εχουν πεθανει και ακολουθουν πια ενα πιτσιρικα,που αν και πανεξυπνος,δεν υπαρχει καμια εγγυηση οτι θα πιασουν τον Kira,μαλιστα κινδυνευουν ολοι...(τωρα μην πω ποσο ακυρο ηταν οτι κατεληξε κατευθειαν στο συμπρερασμα οτι ο Light ηταν ο Κira,αυτο παραπηγε...ουτε υποθεση να ηταν,βεβαιωτητα την εκανε και δεν μας εδωσε εναν αρκετο λογο..)
Δεν είναι κατώτερο. Είναι σκληρότερο. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες". Μάλλον γι' αυτό δεν σου άρεσε.Και θα το ξαναπώ. Υπάρχουν και φορές που άνθρωποι πεθαίνουν άδοξα, όχι "όπως γίνεται στις ταινίες".
Spoiler:
Και λες και αυτό ακριβώς έλειπε από το Death Note anime, και ήρθαν να το προσφέρουν οι ταινίες, το έξυπνο τέλος. Από την αρχή μέχρι το τέλος το anime περιέχει παιχνίδια τακτικής. Δεν χώλαινε καθόλου σ' αυτόν τον τομέα.Δεν ήταν έξυπνο, ήταν σύνθλιψη του σεναρίου, με εφιαλτικά αποτελέσματα. Γιατί δηλαδή έπρεπε να στριμώξουν ντε και καλά την ιστορία σε 4 ώρες, ενώ κανονικά χρειαζόταν 7-8 ώρες (υποθέτω, να λέω πάλι καλά που δεν επιχείρησαν να τη στριμώξουν σε 2 μόνο); Και κυρίως, γιατί τα ακούω αυτά από άτομο που δεν είχε πρόβλημα να δει 350 επεισόδια One Piece, το οποίο περιέχει filler arcS δεκάδων επεισοδίων (μπροστά τους το Yotsuba arc του Death Note είναι διακοπή για διαφημίσεις).[/spoiler]
Καταρχας να πω για το One Piece....η συγκριση που κανεις ειναι τελειως ανομοια....
Το One Piece ειναι ενα ανιμε φαντασιας,που,αν και οχι παιδικο,προοριζεται για μικροτερο κοινο απο το Death Note...ειναι λιγοτερο σοβαρο και απο την αρχη εχει προοριστει να κρατησει πολλα χρονια...κατι το οποιο εμεις οι fans ειμαστε οχι μονο διατεθειμενοι να δεχτουμε,αλλα χαιρομαστε κιωλας,μιας και παιρνουμε ωραιες εκπληξεις απο την σειρα και κανουμε καλες συζητησεις...
Για μια ιστορια που βασιζεται πολυ στις προβλεψεις,ανατροπες και την εξυπναδα,οπως το Death Note,ο αριθμος των επεισοδιων δεν μπορει να φτασει ουτε το 1/8 αυτων του One Piece γιατι πολυ απλα καποια στιγμη θα χαλασει η ολη πλοκη,θα γινει επαναλαμβανομενη ή πολυ ψευτικη(οπως και εγινε,για μενα)....για μενα στο 25,ακομη
Spoiler:
και με τον Light να εχει νικησει και να εχει φτιαξει τον τελειο κοσμο του
μπορουσε ανετα να τελειωσει ετσι,απο το να συνεχιστει...
Οσο για το τελος των ταινιων/ανιμε
Spoiler:
εγω το θεωρησα πολυ εξυπνο,οχι μονο οτι οι σεναριογραφοι καταφεραν να βρουν ενα τοσο καλο τελος,που βασιζετε οχι στο "ετσι θελω και τελειωσε" αλλα στην λογικη των κανονων του Death Note,αλλα και επειδη...
Στο ανιμε,και πιστευω αρκετα ατομα θα συμφωνησουν μαζι μου,δεν μου πολυαρεσε το οτι ο Light σκεφτηκε να χρησιμοποιησει ενα ανωτερο ον,την Rem,για να νικησει τον L.....προτιμουσα 1000 φορες να νικησει ο Light ή ο L με την εξυπναδα του....
Και ενω ειχα στενοχωρηθει που ο L εχασε επειδη δεν μπορουσε να πολεμησει,να κανει τπτ στην περιπτωση,να που στις ταινιες μας δειξανε εναν τροπο για να πολεμησεις τους "θεους" και τον Light...
ετσι,δλδ γραφοντας το ονομα του στο DN,ο L παλι θυσιαστηκε,αφου ουτος η αλλος ηταν να πεθανει συντομα,ομως καταφερε να παρει το μεγιστο δυνατο οριο να ζησει(23 μερες) και σαν να μην εφτανε,ουτε ο Light,ουτε ο Ryuk,ουτε η Rem,κανεις δεν μπορουσε να τον αγκιξει για εκεινο το διαστημα....αυτο εγω το θεωρω ευφυεστατο και προτιμω το "fight for the cause",κρατησου στην ζωη οσο πιο πολυ μπορεις μεχρι να τελειωσεις την δουλεια σου,παρα πεθανε κι ας τα μισοτελειωμενα...ειδικα αφου υπηρχε ο τροπος(παω στοιχημα οτι και αν το ανιμε τελειωνε ετσι δεν θα ειχε κανεις παραπονο)...αυτη ειναι η αποψη μου τουλαχιστον...
καλυτερα να τελειωσει με εναν εξυπνο τροπο με τον L παρα να παρουμε ενα 2nd round που πια δεν παρουσιαζει ουτε την μιση εξυπναδα του 1ου...μου θυμισε μερικα αμερικανικα sequels οπου ολα ειναι υπερβολικα στην ιστορια(ελεος,ο αρχηγος της Sakura TV εφτασε να κανει επανασταση με το ελικοπτερο και ο Near πεταξε λεφτα στο κοινο για να φυγει,αυτο εμενα μου μυρισε αποτυχια στην ιστορια...που ειναι η εξυπναδα της αρχης??)
Επισης να σχολιασω αλλη μια φορα τον αγωνα σκακι της 2ης ταινιας,που μας εδειξε πολυ καλα τι θα επακολουθουσε,ενας αγωνας σκακι της πραγματικης ζωης,οπου οι 2 παικτες πρεπει να προβλεψουν ο ενας τον αλλο και να φανε τον βασιλια(με το φοβερο check-mate-o του Light,που εδειχνε τις προθεσεις του) και το παιχνιδι τεννις του ανιμε...
Πες μου οτι προτημισες το τεννις και ειναι εμφανες οτι διαφερουν ριζικα οι αποψεις μας...
Spoiler:
ΕπίσηςΗ Misora της ταινίας έπαιξε full επίθεση στον Light χωρίς να έχει concrete evidence, και μετά απλά απολαύσαμε έναν cool τρόπο να την ξεφορτωθεί. Αντιθέτως στο anime ο Light αντιμετώπισε μια Misora-2ο L, και βιώσαμε την αγωνία του αν θα καταφέρει να την κλείσει μέσα στην παγίδα ενός ψέματος που σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή. Απείρως πιο ανατριχιαστικές στιγμές.
Spoiler:
Ηδη εγραψα οτι η ιστορια με την misora του ανιμε μ'αρεσε πιο πολυ απ αυτην της ταινιας...
Παρ ολα αυτα εκνευριζομαι οταν καποιοι κοιτανε μονο τις ερμηνειες και δεν αναφερουν καθολοθου το σεναριο...
Ο τροπος που το εξελιξαν στην ταινια ηταν εξισου εξυπνος(ενταξει,λιγο κατωτερος),αλλα και παλι πολυ καλος...ο τροπος με τον οποιο ο light συνεδεσε τον θανατο της με τον θανατο της φιλης του,που ηταν και ο μονος δυνατος...τον θεωρησα πολυ εξυπνο κι αυτο(ασχετα απο ερμηνειες)...και του ανιμε βεβαια...
(οπως το λεω κι εγω,ο light στις ταινιες επιασε με ενα σμπαρο 2 τρυγονια...καταφερε να αποκτησει αυτο που ηθελε με μια κινηση,πολυ εξυπνη μαλιστα)
Όσο για το fusion Takada-Higuchi-Mikami που λες, δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε του Mikami ούτε της Takada. Ο ρόλος που εμφανίζεται στην ταινία είναι σχεδόν αυτούσιος αυτός του Higuchi. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στη θέση του βρίσκεται μια γυναίκα ονόματι Takada Kiyomi που δουλεύει σε τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό, πέρα από το τσεκούρωμα δύο πολύ σημαντικών χαρακτήρων (ο Mikami έχει πολύ περισσότερο βάθος απ' ότι θυμάσαι, ξαναδες το επεισσόδιο 32), δεν μου λέει κάτι για την ποιότητα των ταινιών.
Σιγουρα εχει περισσοτερο βαθος,εδω μιλαμε για 2 διωρες ταινιες και εκει για ανιμε ποσων ωρων...αλλα..
Συνδιασανε τα απαραιτητα στοιχεια του καθενα και αυτο εγω το θεωρω success...
Spoiler:
Γιατι ο Light να παει να βρει καποιον απο το κοινο ενω ειχε ηδη ετοιμη την Takada που την ηξερε και ηταν "fan" του kira??(μου φαινετε πιο λογικο απο το να μας πεταξουν εναν ξεκαρφωτο χαρακτηρα που υποτιθετε εψαξε ο light αναμεσα στο κοινο στον ελευθερο του χρονο..)
Βεβαια θα παραδεχτω οτι ειχε ωραια ιστορια,flashback ο Teru...αλλα μετεπειτα εκανε σαν φανατικος,τρελος...δεν μου φανηκε αξιος των "πιστευω" του οτι μερικοι ανθρωποι καλυτερα να μην υπηρχαν,σκοτωνε και χαιροταν σχεδον...ο light ηταν πολυ πιο πετυχημενος σαν χαρακτηρας σ'αυτο...
Ο higuchi(α,αυτο ηταν το ονομα του τελικα!!) παλι δεν μου φανηκε τπτ το φοβερο,ανετα πετυχαινει το fusion με την takada...
Αλλα και παλι ειναι αυτο που ειπα,σε μια ιστορια σαν το Death Note που βασιζεται στις ανατροπες και το suspense,οσο πιο πολλοι χαρακτηρες "butt in" τοσο πιο πολυ χαλαει η ιστορια και χανει credibility...προτιμησα το fusion,παρα 3 χαρακτηρες...
Βεβαια εδω θα μου πεις,στους αλλους εγινε καλυτερη αναπτυξη απο την Takada της ταινιας,και ναι οπως ειπα ο χρονος δεν υπηρχε(και παλι προτιμω το ενα προσωπο της Takada,απλα θα μπορουσε να ειχε αναπτυχθει λιγο καλυτερα..τεσπα,δεν με χαλασε κι ετσι...)
Τελος,να πω οτι ο λογος που τα λεω αυτα ειναι οτι οι 2 απο τους 3 χαρακτηρες(takada,teru) ειναι απο το 2ο "μερος" του Death Note,αυτο που θεωρω οτι επεσε σαν ποιοτητα...
ενας λογος ειναι κι αυτος,οτι μπηκαν στην μεση κι αλλοι χαρακτηρες και χαλασαν την πλοκη για μενα,την εκαναν επεναλαμβανομενη...γι αυτο με το fusion η ιστορια των ταινιων γυρισε ολη στο 1ο "μερος",με τον L και οχι τον Νear,κατι που εγω ηθελα,να τελειωσει,οπως ξεκινησε,με τον Light vs L...και ας νικησει οποιοσδηποτε απο τους 2,αρκει να μην συνεχιστει με αλλους ανουσιους χαρακτηρες που χαλανε το credibility...
Ελαφρυντικά. Ας βρίσκανε καλύτερους ηθοποιούς. Το anime είναι καλύτερο.
Δεν αντιλεγω,αλλα οπως ειπε καποιος(η koukouroukou??) οσο καλους ηθοποιους κι αν βρισκανε,σαν το ανιμε δεν θα γινοταν γιατι:
α)οπως ειπα,στο χαρτι ειναι πιο ευκολο να αποδωσεις τα "παραξενα" συναισθηματα του κοσμου του Death Note(αλλο αν ηταν κανα Cop Story της πραγματικης ζωης του Scorsese,τοτε παει με κανονικους ηθοποιους,αλλα για τον κοσμο με τα shinigami,τετραδια κλπ του Death Note,σε ανιμε ειναι πιο ευκολο για μενα να αποδωθει)
β)το ανιμε προηγηθηκε των ταινιων,αρα ολοι ειχαν ηψηλες προσδοκιες γιατι ηθελαν τους ιδιους χαρακτηρες με το ανιμε...παρ ολα αυτα,και απο μονες τους οι ερμηνειες δεν ηταν κι οτι καλυτερο,απλα αυτο τα χειροτερεψε...
That's from me...
Α,επισης...
Spoiler:
Το anime έχει το πλεονέκτημα ότι αποτελείται από σκίτσα. Όπως και να το κάνουμε με την ικανότητα τους να φτιάχνουν τόσο εκπληκτικές - και εκφραστικές ζωγραφιές, θεωρώ κάπως αδύνατο κάποιον ηθοποιό, όσο ταλαντούχος και αν είναι αυτός να καταφέρει να βγάλει τα συναισθήματα που σου βγάζει το anime. Επίσης όσον αφορά το θέμα της μουσικής θα συμφωνήσω και πάλι πως το anime ήταν καλύτερα όλα τα μουσικά θέματα. Όχι πως της ταινίας ήταν άσχημα αλλά στο anime έδενε καταπληκτικά όλη η μουσική με την ατμόσφαιρα. Όσον αφορά τη σκηνοθεσία είναι αδιανόητο να προσπαθούμε να συγκρίνουμε σκηνοθεσία σε anime σε σχέση με ταινία... Θα το πω ωμά όπως μπορώ καλύτερα για να εκφράσω την άποψη μου. Το κάθε ένα είναι κάτι ξεχωριστό, έχει κάτι υπέρ και κάτι κατά. Συμφωνώ κι εγώ πως από το επεισόδιο 26 και μετά στο anime όλο το πράγμα άλλαξε πάρα πολύ... Και έφαγα χοντρή απογοήτευση, ξέρετε με τι... Οπότε μετά όταν είδα την ταινία, κάπως δικαιώθηκα ως θεατής αλλά βέβαια αυτό ίσως να αφορά μόνο τη δικό μου γούστο. Δεν μπορώ βέβαια να μην αναφέρω κι εγώ πως ειδικά ο Light δεν ήταν καθόλου καλός στην ταινία. Όταν έχεις δει έναν τόσο καταπληκτικό χαρακτήρα σε ένα anime και σε έχει στείλει αδιάβαστο, πρέπει και ο ηθοποιός να ανταποκρίνεται κάπως σε αυτή την εικόνα έστω και εμφανισιακά. Τον L των προσέγγισαν πολύ καλύτερα.
Το απο πανω,με λιγοτερα λογια,με εκφραζει επισης....