Ήρθα κι εγώ που κατάφερα να δω επιτέλους τις ταινίες!
Λοιπόν, σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με Zoro. Πάντως και οι ταινίες και το anime κάπου κέρδιζαν και κάπου έχαναν. Αναλυτικότερα:
My thoughts exactly

(Βλεπω μια μικρο ποστ και λεω ωραια και μετα ανοιγω το spoiler...

:terror:

με μετρο ρε συ προειδοποιησε οτι εγραψες τα γενομενα των ταινιων..καποιος μπορει να μην ξερει και θελει να τα διαβασει,κυριως για το τελος της 2ης αναφερομαι

)
Κατα τ'αλλα χαιρομαι που συμφωνεις στα δικα μου τουλαχιστον,γιατι οι ταινιες εχουν κατακριθει πολυ απο τους ανιμε fans και νομιζα ειχα μεινει μονο εγω τελευταιος οπαδος...
Σαν συνολο μπορουμε να πουμε οτι...
Οπτικα,σχεδια,αποδοση χαρακτηρων-->anime
Πλοκη,ιστορια,τροπος τοποθετησης γεγονοτων και..τελος-->ταινιες,αν και οχι παντα(πχ η παρουσιαση του DN ηταν καλυτερη στο ανιμε)...
Με την Takada παντως ο χαρακτηρας της ηταν σαν ενα μειγμα Takada(ηταν γυναικα,δουλευε στην TV),Mikami(νομιζε οτι επιλεxτηκε ειδικα απο τον Kira σαν οπαδος) και του αλλου τυπου απο την εταιρια που ειχε το DN(τρεξιμο με το αυτοκινητο,παγιδα απο Light/L) και δεδομενου οτι δεν ειχαν οσο χρονο οσο το ανιμε,καλα εκαναν..μια χαρα ηταν(και καλη εμφανισιακα

)
Επισης φοβερο cgi Rem,Ryuk...ενας decent L...o πατερας του Light πηρε πιο πολυ δικαιοσυνη στις ταινιες και παρα την μετρια ερμηνεια του ηθοποιου,μ'αρεσε πιο πολυ σαν εξυπναδα παρα τον αθλιο θανατο του ανιμε...
Τελος....το τελος των ταινιων τα εσπασε απλα

(τι Near και Mello,εμεις θελουμε L)
(και της 1ης ομως με τα πατατακια του L που ηταν τα ιδια του Light...)
Αντε κι αλλοι οπαδοι..