Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Hibike! Euphonium / Sound! Euphonium

spring 2015 sound music tv series anime

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 02 May 2015 - 13:25

~Hibike! Euphonium~

72445l.jpg

(το όργανο δεν το ακουμπάνε ποτέ έτσι κάτω.......)

 

Χαρά και πανικός για ένα ακόμα anime που θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο της μουσικής. Τι (δεν) θα μπορούσε να πάει στραβά :P 

 

Υπόθεση

Η ιστορία ξεκινά με την αρχή της σχολικής χρονιάς και την πρωταγωνίστρια Kumiko Oumae, παίχτρια του ευφωνίου στο γυμνάσιο, να ξεκινά την πρώτη τάξη του λυκείου. 

Έχοντας παρελθόν με την μουσική, επισκέπτεται μαζί με τις συμμαθήτριες της, Hazuki και Sapphire, την ορχήστρα του σχολείου και (παρόλο που είναι απαίσια) αποφασίζουν να γραφτούν.

-

 

Γενικά η σειρά επικεντρώνεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ορχήστρα και στις σχέσεις των μελών της, καθώς και τον στόχο τους να φτάσουν στα nationals.

 

Την σειρά, η οποία βασίζεται στην ιστορία της Takeda Ayano, σκηνοθετεί ο Ishihara Tatsuya και την μουσική την έχει επιμεληθεί ο Matsuda Akito.

Άρχισε να προβάλλεται στις 8 Απριλίου και αποτελεί κομμάτι της ανοιξιάτικης σαιζόν του 2015.

 

PVs:

Youtube Video

τέτοια μας δείχνουν και στέλνουμε τις προσδοκίες στα ταβάνια

Youtube Video

 

Προσωπικά, όταν είδα το θέμα ενθουσιάστηκα μιας και τα music anime δεν είναι πολλά, και μερικά δεν επικεντρώνονται καν στην μουσική *cough* sakamich *cough*. Από την άλλη Kyoani happened και όλα ξαφνικά γίνανε moe, οπότε πριν ξεκινήσω την σειρά είχα αρκετές αναστολές (+ το πρόβλημα που έχει το poster), στο πως μπορεί να εξελιχθεί.

Οι δύο κύριοι φόβοι ήταν πως είτε το οτι θα ξεχνιόταν η μουσική και θα βλέπαμε γλυκά ματάκια να λάμπουν και μάγουλα να κοκκινίζουν, είτε το ότι η μουσική θα ήταν οκ, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα ήταν για πέταμα.

 

Τελικά βλέποντας μέχρι το 3ο επεισόδιο, κατάφερε δημιουργήθηκε ένα νέο και απρόβλεπτο πρόβλημα :P .

Για να πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει καθόλου η συμπεριφορά κανενός απέναντι στην λέσχη. Δηλαδή οκ, να πάνε στο καλό οι μαθητές και οι καινούργιοι και οι ανίδεοι, αλλά τουλάχιστον η αρχηγός του club, ο διευθυντής και τα πιο έμπειρα μέλη, έχουν θέμα. 

Βλέπουν πως υπάρχει πρόβλημα και πως οι περισσότεροι τεμπελιάζουν χωρίς να κάνουν την απαραίτητη εξάσκηση και αντί να τους στρώσουν σε κάτι πιο μεθοδικό κάνουν συναντήσεις.

Είναι σαν να μην θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που υπάρχει άμεσα γιατί φοβούνται (?) ή δεν έχουν την δύναμη να πατήσουν πόδι, ή απλα η παραγωγή να ήθελε ένα πρόβλημα και να σκέφτηκε αυτό, χωρίς να κάτσει να αναρωτηθεί το εάν όντως στέκει.

Don't get me wrong, δεν λεω πως δεν είναι όντως πρόβλημα η απουσία ενδιαφέροντος από κάποιους σε μια ομαδική δουλειά, αλλά εφόσον μιλάμε για ένα εύκολο κομμάτι, τότε με την ελάχιστη εξάσκηση τις ώρες που έχουν τα club activities θα έβγαινε πολύ καλύτερα από τον τρόπο που ακούστηκε. 

Και αυτό οδηγεί στο να σκεφτεί κανείς ποιο ήταν το πρόβλημα στην εκτέλεση. Τα δύο κυριότερα ήταν η απουσία ρυθμού και συγχρονισμού και το ασταθές πάτημα στις νότες. Και τα δύο μπορούν να λυθούν αρκετά εύκολα στην individual practice εάν τα πάρουν ήρεμα ένα-ένα, και μετά να προσθέτουν όλο και περισσότερα μέλη.

Και εντάξει, ξαναλέω, ας έχει που δεν το ξέρουν αυτό τα περισσότερα μέλη, άντε και οι έμπειροι, αλλά τουλάχιστον ο καθηγητής θα μπορούσε να τους πει τι περίπου να κάνουν.

 

Άλλωστε όταν κλήθηκαν να παίξουν μπροστά στον καθηγητή, όλοι προσπάθησαν.

 

Tl;dr το πρόβλημα είναι τόσο γελοίο που αντιμετωπίζεται εύκολα imo και δεν αξίζει τόσο χαμό για αυτό.

 

Εάν κάνω λάθος ή αν υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα, συγγνώμη, δεν έχω πρόβλημα να ακούσω οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με αυτό.

 

 

Κλείνοντας ορίστε λίγη αγάπη και λίγες πληροφορίες στο ευφώνιο, που δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει:

Το Ευφώνιο, αερόφωνο, ανήκει στη γενική κατηγορία του Κόρνου. Η οικογένεια του Κόρνου έλκει την καταγωγή της από το προϊστορικό ζωϊκό κέρας, και το κυνηγετικό ή ταχυδρομικό κέρας με τις περιελίξεις των μεταλλικών σωλήνων. Το Ευφώνιο ανήκει στην ειδική υποκατηγορία των Κόρνων, κόρνα με κλειδιά, και συγκεκριμένα στα Φλικόρνα ή Φλύγκελχοεν (flugelhorn). Τα Φλικόρνα εμφανίστηκαν στις αρχές του 19ου αι. στην Αυστρία, όταν τοποθετήθηκαν στα Κόρνα με κλειδιά περιστρεφόμενες βαλβίδες. Ο σωλήνας τους είναι κωνικός και φαρδύς, παράγοντας έτσι γεμάτο και μαλακό ήχο. Την οικογένεια απαρτίζουν, κατά φθίνουσα σειρά του τονικού ύψους, τα: Φλικόρνο, Αλτικόρνο, Τενόρο Κόρνο σε σχήμα ωοειδές ή Τούμπας, Βαρύτονο ή Ευφώνιο σε σι ύφεση σε σχήμα ωοειδές ή Τούμπας, σε σι ύφεση, Μπάσσα Τούμπα, Διπλή Τούμπα (συνδυασμός Μπάσσας και Κοντραμπάσσας Τούμπας με βαλβίδα μετατροπής), Κοντραμπάσσα Τούμπα.

 

 

 

hibike.jpg

 

 



#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 02 May 2015 - 15:30

Σίγουρα ασχολείται περισσότερο με τη μουσική από ότι το K-on για παράδειγμα χωρίς όμως αυτό να το κάνει αυτομάτως ανώτερο. Αν ασχολιόταν ακόμα πιο ενδελεχώς τότε θα διακινδύνευε να καταστεί δυσπρόσιτο, ίσως και απροσπέλαστο για θεατές που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο.

 

Συμφωνώ με το ότι τα προβλήματα του συλλόγου είναι τεχνητά εμπόδια που μπήκαν για να δικαιολογηθεί και να επιτευχθεί το δραματικό στοιχείο στο οποίο στόχευαν. Κατά τη γνώμη μου τα τεχνητά προβλήματα επεκτείνονται και στους χαρακτήρες. Για παράδειγμα

Spoiler:

 

Πιο διασκεδαστικός χαρακτήρας στη παρακολούθηση ο δάσκαλος, αυστηρός και σοβαρός χωρίς να γίνεται αγενής ή καταχραστής της θέσης του. Και κάνει καλή αντίθεση με τους μαθητές και μαθήτριες που κάνουν αντάρτικο.



#3 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 02 July 2015 - 01:45

Τελειώνοντας την σειρά, η αλήθεια είναι πως είμαι κάπως μπερδεμένη. Παρ'όλο που νιώθω πως ίσως κάνω λάθος και πως η σειρά αξίζει αρκετά λιγότερο από όσο της έβαλα, δεν παύω να θέλω να την κρατήσω εκεί που είναι.

 

Προσωπικά, στην αρχή μου φαινόταν αρκετά παράφωνη (:Ρ) και μέτρια, καθώς έκανε πολλά στραβοπατήματα στην προσπάθεια της να τραβήξει το ενδιαφέρον και να δημιουργήσει μια πλοκή. Τα στραβοπατήματα συνέχισε να τα κάνει εδώ και εκεί, μέχρι το τέλος βέβαια, νομίζω, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το επεισόδιο μεταξύ των δύο κοριτσιών για το ποια θα παίξει το σόλο της τρομπέτας. Παρ'όλο που το όλο θέμα, το οποίο ξεκινούσε από την σχέση των μεγαλύτερων παιδιών vs των μικρότερων με το club, ήταν ενδιαφέρον, η όλη εκτέλεση του, μαζί με την συνεισφορά της εκνευριστικής χαρακτήρα με την κορδέλα, κατέληξε να το κάνει να μοιάζει με πρόχειρο γράψιμο για να γεμίσουν τα επεισόδια.

 

Κατά τ'άλλα, μου άρεσε πολύ η δυναμική που υπήρχε μέσα στην λέσχη, και νομίζω πως αυτές οι σκηνές οι οποίες διαδραματίζονταν σε αυτή ήταν και οι δυνατότερες, μιας και δεν βασίζονταν σε fancy σκηνικά ή δραματικά αεράκια για να δώσουν την ένταση και την προσοχή που χρειαζόταν. Μου άρεσε που βλέπαμε την επίγνωση της κατάστασης να εξελίσσεται σιγά-σιγά, και μέχρι το τέλος να δημιουργείται μια πιο πλήρης εικόνα για την λέσχη στο παρελθόν και στο παρόν. Ξεκινήσαμε με την εικόνα μιας απλά κακής ορχήστρας, και βήμα βήμα μάθαμε για την κατάσταση που υπήρχε πριν έρθει η χρονιά της Oumae, και το πώς αυτό συνέχιζε να επηρεάζει όχι μόνο τα μέλη της σαν σύνολο, αλλά και το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Παρ'όλα αυτά, δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση και η εστίαση στους χαρακτήρες, μιας και από ένα σημείο και μετά (γύρω στη μέση της σειράς), ένιωσα πως όλοι πέρα από την πρωταγωνίστρια χάθηκαν, ή είχαν ρόλο ελάσσονος σημασίας, που απλά βοηθούσε στην εξέλιξη της ιστορίας. 

Είναι σαν η σειρά να προσπάθησε να δώσει τόση σημασία στην Reina και στην σχέση των κοριτσιών, που αγνόησε τα πάντα, και αφού αποφάσισε πως το έκανε μια φορά, το ξαναέκανε μετά από λίγο, και άφησε την Oumae μόνη της, με κομπάρσους γύρω γύρω (μέσα σε αυτούς και φίλες της). 

 

Κάτι επίσης που δεν μου άρεσε, ήταν το όλο underlying romance που υπήρχε μεταξύ Reina-Oumae. Αρχικά χάρηκα λίγο, γιατί θα ήταν μέσα σε περιβάλλον που δεν έχει μοναδικό επίκεντρο το ότι υπάρχει κάτι μεταξύ τους, αλλά τελικά περισσότερο σαν bait για θέαση κατέληξα να νιώθω πως είναι, το οποίο το πετούσαν από εδώ και από εκεί για να ενθουσιάσουν τον κόσμο. Αυτό μαζί με τις almighty ατάκες, οι οποίες κατέληγαν να είναι λίγο γελοίες στα μέρη που τις τοποθετούσαν και τις ώρες που τις έλεγαν.

 

Κι όμως, με το τέλος, ένιωθα πως η σειρά θα μου λείψει. Ακόμα και αν στο ποστ γράφω κυρίως παράπονα και αρνητικές εντυπώσεις, η σειρά μου πέρασε ένα πολύ όμορφο συναίσθημα πρόοδου, μουσικής και ρεαλισμού (?). Οκ ίσως όχι ρεαλισμού, αλλά μερικές σκηνές αλληλεπίδρασης των κοριτσιών στις πρόβες μου άρεσαν πολύ, και πιστεύω πως ήταν αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Ξαναλέω πως θεωρώ τις πρόβες το δυνατότερο κομμάτι, και λυπάμαι λίγο που δεν είδαμε παραπάνω την δουλειά που κάνανε κατά την διάρκεια τους.

 

Όσον αφορά το πιο συναισθηματικό κομμάτι, λόγω μουσικής με ρούφηξε τελείως, ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο, όπου η ένταση για την παράσταση και το άγχος για το να πάνε όλα καλά, μου είχαν μεταδοθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ίσως όχι η καλύτερη σειρά της σαιζόν, αλλά σίγουρα ήταν η μόνη σειρά την οποία ανυπομονούσα τόσο να δω και διασκέδαζα σε κάθε επεισόδιο, χωρίς να βαριέμαι. But then again, μπορεί να είμαι προκατειλλειμένη λόγω της μουσικής. 



#4 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 02 July 2015 - 03:34

That was awesome :)
 

Εγώ γενικά μπορεί να μην έχω ιδέα από μουσική αλλα και εμενα μου άρεσε παρα πολύ. Διαφωνώ με το ότι η το περιστατικό που είχε γίνει τον προηγούμενο χρόνο το έκανε να μοιάζει με πρόχειρο γράψιμο. Βασικά το μονο που δεν ήθελα όταν ξεκίνησα αυτή τη σειρά ήταν να πάρει κάνα χαζό drama δρόμο με ιστορίες και κλάματα. Και όλο το backstory τους για εκεί μου πήγαινε. Αλλα αντί να μείνουν στο drama τις προηγουμενης χρονιας το έδεσαν ωραία με το χαρακτήρα (εκείνης με την κορδέλα) όπου μέχρι να μας πουν γιατί κάνει έτσι την είχα για pchyco αλλα μετά όλα βγάζαν νόημα. Ίσως να μπορούσαν να το αναλύσουν και άλλο χωρίς να γίνουν υπερβολικοί αλλα πάντως σίγουρα δεν μου έδωσε την εντύπωση που έδωσε σε εσένα.
 
Επίσης ξαναλέω ότι δεν έχω ιδέα από μουσική αλλα στο διαγωνισμό για το solo κατάλαβα διαφορα!!! Δεν ξέρω μου άρεσε πολύ αυτό. Σε όλα τα αλλα anime με μουσική που έχω δει (πχ Nodame η Shigatsu) ποτε δεν κατάλαβα γιατί κάποιος κέρδιζε πάντα μου φαινόντουσαν το ίδιο καλοί. Τώρα υπήρχε διαφορα στην μουσική τους χωρίς να θεωρώ ότι το κάναν "επίτηδες". Δεν ξέρω αν αυτό είναι κατανοητό αλλα εννοώ ότι καταλάβαινες ότι η Reina ήταν παρα πολύ καλή και όχι η άλλη άχρηστη.
 
Πέρα από αυτά το OP ήταν catchy , το animation ΦΟΒΕΡΟ και οι σκηνές με Reina Oumae... Well fan service well made και τίποτα παραπάνω xD
 
Γενικά σίγουρα θα ήθελα και νέα season. Διάβασα ότι το LN έχει 4 volumes και το anime κάλυψε μονο το πρώτο οποτε αν πουλήσει καλά material υπάρχει!!

Posted Image

#5 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 03 June 2018 - 12:30

Δεύτερη ταινία για την συγκεκριμένη σειρά.

 

https://www.animenewsnetwork.com/news/2018-06-03/sound-euphonium-chikai-no-finale-anime-film-opens-in-spring-2019/.132394


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: spring, 2015, sound, music, tv, series, anime