Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 2 Ψήφοι

Anime vs Manga

• Please log in to reply
195 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Anime vs Manga (390 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Anime vs Manga

1. Manga (80 ψήφοι [33.20%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 33.20%

2. Anime (161 ψήφοι [66.80%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 66.80%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#151 Dark_Venus

Dark_Venus

Error 404

• Members
  • 161 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2008 - 14:27

anime of course :tensai:

#152 ssjchris

ssjchris

Δαααμέ ρε λέσιη...δαμέ..

• Members
  • 255 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2008 - 14:59

o σκοπος του ανιμε ειναι να παρουσιασει πιο καλα το μανκα
και βεβαια εξαρταται απο το τι ανιμε ειναι

#153 AfrObOy

AfrObOy

Anime Newbie

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 14:01

manga γιατι απλα οι περισσοτερες μεταφορες απο manga σε anime ειναι αθλιες

#154 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1.105 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 14:15

Για μενα: Manga (βιβλιο)>Anime>Manga (ηλεκτρονικη μορφη)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Napster: 27 Οκτώβριος 2010 - 16:09

#155 Saf520

Saf520

Περιστασιακός χρήστης anime ουσιών

• Members
  • 154 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 14:30

Από τις ελάχιστες φορές, αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αποπάνω. :P

sigpic10697_5.gif

#156 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 14:38

χμ δεν είναι τόσο εύκολο να πεις ξεκάθαρα τη είναι καλύτερο..
από άποψη εικαστικής τελειότητας
το να κανείς μια σελίδα (μανγκα) είναι πιο εύκολο παρά να κανείς 120.000 σελίδες (για ανιμε) δηλαδή η ποιότητα του μανγκα μπορεί να ανέβει στο θεϊκό αν ο μανγκακα το έχει...
βέβαια υπάρχουν και αριστουργήματα ανιμε... αλλά αν είχαν φτιαχτή σε μανγκα θα μπορούσαν να ήταν πιο τέλεια!
Τώρα από άποψη διασκέδασης και συναισθημάτων πιστεύω τα ανιμε μπορούν πιο πολύ να σου ανταποδώσουν αυτό που θέλουν να πουν... π.χ. σε μερικά ανιμε έχω κλάψει... στο μανγκα δεν παίζει κάτι τέτοιο... στο ανιμε εκτός του ότι είναι κινούμενο σχέδιο παίζει και μουσική από πίσω...

Λιπών πιστεύω τα ανιμε είναι καλύτερα από τα μανγκα
αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις...
aka Berserk, Gantz ...V___V'
όπου το μανγκα δεν ξεπερνιέται από το ανιμε αλλά του υπερτερεί στα 1000!

Imagination is the only limit!

#157 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 14:50

Για μενα: Manga (βιβλιο)<Anime<Manga (ηλεκτρονικη μορφη)

Υπαρχει και το αναλογικο ανιμε των παλιων τηλεορασεων και της βιντεοκασσετας.

Εχω μερικα και εχουν καποια γοητεια να τα βλεπεις σε vhς με τα σημαδια φαγωμενης βιντεοκασσετας και να ακους των ηχο του fαστ fοργουορντ..

#158 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 14:57

Το πιο σωστό είναι να πούμε ότι εξαρτάται από την περίπτωση καθώς υπάρχουν anime και studio τα οποία πάνε το manga ένα βήμα παραπέρα και το ντύνουν με απίστευτα οπτικοακουστικά εφέ ή βάζουν το δικό τους στίγμα στην κεντρική υπόθεση, υπάρχει όμως και η αντίθετη περίπτωση.

Πιστεύω όμως ότι αν μιλάμε με γενικούς όρους το manga υπερισχύει του anime. Αφενός γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερα αξιόλογα manga από anime ta oποία πολύ απλά δεν θα γυριστούν ποτέ σε anime λόγω θεματολογίας. Επίσης είναι σχετικά λίγες οι περιπτώσεις που πέρα από το ότι υπάρχει κίνηση και ήχος το studio θα καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω στην σειρά. Αφετέρου γιατί υπάρχουν manga τα οποία de facto είναι πολύ δύσκολο να γυριστούν σε anime (πχ το Berserk που αναφέρθηκε πιο πάνω) και γενικά τα anime τείνουν για οικονομία χρόνου να αφήνουν πολλά εκτός. Κατά τρίτο λόγο πλέον μεγάλος αριθμός anime είναι ημιτελή και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο ως προώθηση του manga.

Oπότε χωρίς να παραγνωρίζω ούτε τις ομολογουμένως επιτυχημένες μεταφορές (πχ Τerra E) ούτε τα original material anime (Wolf's Rain, NGE) μάλλον θα πρέπει να πώ ότι προτιμώ τα manga.

#159 johntheo95

johntheo95

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 15:11

iristella δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου,αλλα τουλαχιστον προσωπικα προτειμω τα ανιμε λογο της μαγεια της κινουμενης εικονας,των χρωματων,μουσικης κτλ που πιστευω δεν μπορουν να αποδοθουν το ιδιο στο μανκα(υπαρχουν και εξερεσεις παντα)
Παρολα αυτο πιστευω οτι το μανκα ειναι καλυτερο απο το ανιμε επειδη πολλες φορες οπως ειπες στο ανιμε του αλλαζουν τα φωτα σε ολλα τα θεματα μονο και μονο για να πουλησει φιγουρες,πρελοκ και γενικα merchandise οποτε καταστεφουν την ιστορια(πχ Rosario to Vampire{επειδη το διαβαζω τωρα})
Θα εγραφα και αλλο αλλα μετα το σεντονι θα γινει κουβερτα και βαλε γι`αυτο τελειωνω λεγοντας αυτο μαλλον ο συνδιασμος και των δυο ειναι ο καλυτερος σε αρκετες περιπτωσεις:ureshii:
βασικα με καλυψες σχεδον πληρως:riiight:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Δημοσιευμένη  εικόνα

#160 Kenichi

Kenichi

Stronger Master

• Members
  • 15 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 15:29

Σίγουρα στα Anime.Εκτός από το ότι είναι πιο ζωντανά είναι και πιο άνετα και διασκεδαστικά!

#161 Saf520

Saf520

Περιστασιακός χρήστης anime ουσιών

• Members
  • 154 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 15:29

Υπαρχει και το αναλογικο ανιμε των παλιων τηλεορασεων και της βιντεοκασσετας.

Εχω μερικα και εχουν καποια γοητεια να τα βλεπεις σε vhς με τα σημαδια φαγωμενης βιντεοκασσετας και να ακους των ηχο του fαστ fοργουορντ..

Αυτά είναι υπεράνω συναγωνισμού... Είναι σαν τα παλιά κόμιξ που είχες μικρός. Κιτρινισμένα φύλλα και πολλές φορές λίγο σκισμένα και λερωμένα από διάφορους λεκέδες. Και να τα πουλούσες ούτε μισό ευρώ δε θα πιάναν, αλλά για σένα είναι ανεκτίμητα.

Και γι'αυτό έβαλα και πιο πάνω τα μάνγκα από τα άνιμε. Παλαιότερα, μάζευα όλο το μήνα λεφτά, έκανα 2 ώρες ταξίδι με το τρένο και πήγαινα στη Θεσσαλονίκη για ν'αγοράσω (ευτυχώς τώρα μένω εκεί και είναι καλύτερα τα πράγματα). Και μόνο η χαρά να κρατάς ένα νέο τεύχος στα χέρια σου μετά από τόσο κόπο είναι απερίγραπτη.
Για τ'άνιμε, ένα απλό κλικ και αφήνω τον υπολογιστή να κατεβάζει ώστε το πολύ σε 2-3 μέρες να είναι έτοιμο. Δε λέω βέβαια ότι δεν έχω λατρέψει πάρα πολλά άνιμε, αλλά κάνοντας αυτή την αυθαίρετη γενίκευση, βάζω τα μάνγκα λίγο πιο πάνω.

sigpic10697_5.gif

#162 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 15:48

anime μονο και μονο για τα soundtracks τα οποια μερικες φορες ειναι επικααααααα...........επισης ενας τροπος να ευχαριστηθεις περισσοτερο το anime ειναι αυτο που'κανα εγω............πολυ απλα πηδας τα fillers και το ευχαριστιεσαι μια χαρα!!!!!!!!!!!

#163 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 15:50

Το σωστο ειναι να μην τα συγκρινουμε ως ''ποιο ειναι το καλυτερο'' -διοτι κατ'εμε η συγκριση ειναι ανουσια αφου ειναι 2 διαφορετικα πραγματα- αλλα ως ''Ποιο προτιμας''
Anyway εγω προτιμω τα manga... Τα anime tα βαριεμαι... Ελαχιστες ειναι οι εξαιρεσεις που προτιμησα το Anime απ το Manga...
Βεβαια το καθενα εχει την γλυκα του...

2bbd14fc.jpg

#164 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 16:08

manga. Κι εγω τα βαριεμαι τα anime. Ετσι κι αλλιως το 85% των manga που εχω διαβασει δεν εχουν γινει καν anime

#165 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 16:19

Και τα 2 τα προτίμω για διαφορετικούς λόγους.

Συνηθως αν θέλω να δω κατι νέο και είμαι σπίτι και η σειρά υπάρχει και σε anime και σε manga , θα προτιμήσω το anime .
Aν αυτό έχει διαφορές απο το manga σιγουρα θα ρίξω μια ματια και σε αυτό μετα.

Τελευταία δεν εχω δει πολλά ανιμέ, ελάχιστα ως καθόλου θα λεγα,
αντίθετα manga, λογο και της ευκόλιας να τα έχεις μαζί σου οπου και αν είσαι (volumes,iPad,iPhone) διάβασα αρκετά.

δύσκολη επιλογή και ψηφίζω ανιμέ με την προυπόθεση να υπαρχει η σειρά και στα 2 είδη , δίνοντας μου την επιλογή να διαλέξω τι θέλω