Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Anime vs Manga
Posted 25 April 2011 - 17:30

Posted 26 June 2012 - 13:43
Posted 26 June 2012 - 14:34
Posted 06 January 2014 - 13:31
To θέμα θέλω να πιστεύω ειναι σχετικό ...Τι εννοώ ? Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποιες τα manga γινονται ανιμε και η δουλεια των animetor ειναι χαλια με αποτελεσμα το manga να ειναι πολυ καλυτερο και το αντίθετο υστερα αμα αναφερθουμε σε μανγκα που δεν εχουν ανιμε η και σε ανιμε που δεν εχουν μανγκα πολυ απλα σχετιζονται με την δουλεια που εχει ριχθει, με τις ιδεες ,την προτοτυπια κτλ κτλ σιγουρα τα anime εχουν ενα + που ειναι η μουσικη και η κινηση αλλα πολλα μανγκα εχουν ακομη και μεσα απο ακινητες εικονες μια τρομερη εκφραστικοτητα που προσπερνα κινησεις και ηχους ... προσωπικα ειμαι πιο πολυ manga fan αλλα αυτο οφείλετε περισσότερο στην συνήθεια ..
Thats all i had to say ...
Posted 13 January 2014 - 20:57
Τα anime ειναι σιγουρα πολυ καλυτερα απο αποψη οτι το ζεις περισοτερο, γινεσαι ενα με την ιστορια και πορωνεσε περισσοτερο. Το καλυτερο στα manga ειναι οτι κανεις spoiler στο εαυτο σου μεχρι να δεις το anime(τωρα που το σκεφτομαι και αυτο μειον ειναι) τεσπα μετα ειδα αυτη την εικονα και η γνωμη μου περη anime vs manga μπορω να πω οτι εμεινε ιδια
Posted 13 January 2014 - 21:11
Το καλυτερο στα manga ειναι οτι κανεις spoiler στο εαυτο σου μεχρι να δεις το anime(τωρα που το σκεφτομαι και αυτο μειον ειναι)
- ελα trollareis δεν παιζει ...παραδεξου το .......δεν παιζει να το πιστευεις στα αληθεια ...........αυτο ειναι λαθος απο τοσες πλευρες .....πφφφ δλδ φανταζομαι ο μονος λογος κατα την γνωμη σου για το οποιο υπαρχουν manga ειναι για να σποιλαρουν το ανιμε ?
Posted 13 January 2014 - 22:11
Tι να πουν και τα κρυμένα αριστουργηματάκια που άνιμε δεν πέρνουν ^^ ή οι συνέχειες των περισσότερων άνιμε που κοπήκανε στη μέση και δεν θα συνεχιστούν ποτε (ή πιο συγκεκρίμενα που σκότωσαν ή βιάσανε το τέλος για να τα κλείσουν)
Υποθέτω ούτε κόμιξ διαβάζεις έτσι? ^^
Edited by GhostPrince, 13 January 2014 - 22:12.
Posted 14 January 2014 - 16:20
Τα anime ειναι σιγουρα πολυ καλυτερα απο αποψη οτι το ζεις περισοτερο, γινεσαι ενα με την ιστορια και πορωνεσε περισσοτερο. Το καλυτερο στα manga ειναι οτι κανεις spoiler στο εαυτο σου μεχρι να δεις το anime(τωρα που το σκεφτομαι και αυτο μειον ειναι) τεσπα μετα ειδα αυτη την εικονα και η γνωμη μου περη anime vs manga μπορω να πω οτι εμεινε ιδια
Η οποια συγκεκριμενη εικονα δεν ισχυει για mangas παρα μονο για βιβλια, ετσι?
Διοτι στα manga το μονο που φανταζεσαι ειναι χρωματα, φωνες και το "animation"
Posted 14 January 2014 - 16:53
Έγω προσωπικά αν και άρχισα να διαβάζω manga για να δω τι γντ παρακάτω σε σειρές που έβλεπα μπορώ να πω όμως πλέον ότι βρίσκω πολύ πιο εύκολα αξιόλογες σειρές που πραγματικά ευχαρίστιεμαι και είναι πιο πρωτότυπες και μοναδικές σε manga παρά σε anime.Πιστεύω πως γενικότερα λίγες είναι οι καλές δουλείες σε αυτοτελή ανιμε που δεν είναι adaptation manga ή novel τα τελευταία χρονια και αν παρατηρήσετε σε κάθε list καινούριας season τα περισσότερα αποτελούν κάποιου είδος adaptation.Από ότι βλέπω στα manga είναι πιο εύκολο να πειραματιστεις και να παράγεις κάτι αξιόλογο ενώ στα anime βλέπω να ανακυκλώνονται οι ιδιες ιδέες που παράγουν επιτυχία.Άρα για μένα manga>anime.
Posted 23 January 2014 - 21:11
τωρα διαβασα το manga του Τεζούκα για τον Κίμπα, το λευκό λιοντάρι
υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχεση με την τηλεοπτική διασκευή
ειναι εντελως διαφορετικες ιστοριες. εκει που περιμενα τα πρωτα κεφαλαια να ειναι το ιδιο δραματικα με αυτα του anime, το γυριζει στο χιουμορ
γενικα πολυ πιο ευχαριστο και ελαφρυ το manga. χωρια που ο τροπος που απεικονιζει τους μαυρους της Αφρικης, δεν θα εγκρινοταν ποτε απο κανενα ραδιοτηλεοπτικο συμβουλιο της εποχης, ποσο μαλλον σημερα.
για αυτο και στην τηλεοπτικη διασκευη τους αφαιρεσανε, ενω καθυστερησε και να εκδοθει το manga στα Αγγλικα.
το σεναριο ειναι πολυ πιο τρελο. ο Κιμπα φορα παντελονια με τιραντες!
καλα, το Astroboy απο την αρχη ειχε τα φοντα να γινει διασημο παγκοσμιως και δεν εγιναν σημαντικες αλλαγες στη διασκευη.
αλλα ο Κιμπα; του αλλαξε τα φωτα. θα προσπαθησω να δω μερικα επεισοδια της σειρας. παλια δεν μου αρεσε.
αλλα αν η σειρα ακολουθουσε πιστα το manga, θα ηταν πολυ καλυτερη, αν και οχι τοσο γνωστη. πολυ ανατρεπτικη
ειναι καποιες περιπτωσεις σαν και αυτη που πρεπει καποιος να δει και να διαβασει και τα δυο αντιστοιχα. ιδιως οπως στην περιπτωση του Τεζουκα που κανουν συνεχως νεες ταινιες και σειρες για το νεοτερο κοινο, αλλαζοντας αρκετα πραγματα στην πορεια. πχ στη νεα ταινια του 1997 αφαιρεσαν την ανθρωπινη επικοινωνια του Κιμπα.
Posted 08 April 2014 - 23:08
Μου αρέσουν περισσότερο τα ανιμε από τα manga, διότι στο ανιμε βλέπεις τη δράση ζωντανά, έχει κίνηση, ήχο, χρώματα, που σε αυτά το manga υστερεί. Ωστόσο δε συμφωνώ ότι τα manga είναι κατώτερα από τα anime, καθώς πρόκειται για 2 διαφορετικές μορφές τέχνης. Και τα manga έχουν την ομορφιά τους, αν και προσωπικά, διαβάζω λίγα manga. Καμιά φορά έχει τύχει να βρω κάποιο manga που θα το ακολουθήσω μέχρι να τελειώσει ή αλλιώς σε anime σειρές που σταματάνε κάπου στη μέση, διαβάζω το manga για να δω τη συνέχεια.
Posted 31 December 2015 - 09:43
Μαρεσει να βλεπω και να ακουω το θεωρω λιγοτερο βαρετο απο οτι θα διαβαζα ενα manga.
Posted 01 January 2016 - 15:45
Λοιπον, νομίζω το τεχνικό πρόβλημα των manga είναι η προσβασιμότητα. Το manga πρέπει να το περιμένεις να έρθει από το Bookdepository ή δεν ξέρω πού, ή να το διαβάζεις στον υπολογιστή ή το tablet από ανεπίσημες πηγές σε ντοπιαστικά χαμηλής ανάλυσης jpeg. Δεν είναι άνετο.
Με τα άνιμε, άνοιξα το Playstation των αδερφών μου, εγκατέστησα το Crunchyroll app, και ξεκίνησα να βλέπω τις σειρές για τις οποίες άκουσα προτάσεις.
Δυστυχώς, τα eInk ebook readers δεν πιάστηκαν στην αγορά, και δεν νομίζω να υπάρξει κάτι σαν Crunchyroll για manga.
---
Καθαρά τεχνικό σχόλιο. Στην βιβλιοθήκη μου υπάρχουν αρκετά ράφια με manga από μια εποχή όπου υπήρχε η πολυτέλια του να περιμένεις το bookdepository.
Posted 01 January 2016 - 23:20
Καλά να λες για ποιότητα και να αναφέρεις crunchyroll είναι λίγο περίεργο αν θέλεις ποιότητα κατεβάζεις δεν streamareis και αν είσαι πολύ μερακλής περιμένεις τα blu ray και όσο για τα manga αν ψάχνεις απο site με 15 διαφορετικά watermark λογικά είναι να μην μην μπορείς να τα διαβάσεις και εκεί φίλος σου είναι το κατέβασμα αν θες καλύτερη ποιότητα εικόνας.