Ω, ελάτε τώρα!Αν κάτι είναι υπερβολικό αυτό είναι η αντίδραση σας στις υπερβολικές αντιδράσεις των πρωταγωνιστών!
Δηλαδή αδυνατώ να καταλάβω γιατί μια κοπέλα σαν την Futaba θα έπρεπε να ξεχωρίζει αρνητικά μέσα στο πλήθος των χαρακτήρων που σκιαγραφούνται από πάντα στα anime - πόσο μάλλον σε shoujo τα οποία βγάζουν ΤΕΡΑΤΑ ευφυίας και ρεαλιστικότητας εξ ακανέκαθεν!
Η αλήθεια είναι ότι δεν κράζει κανείς την Futaba επειδή είναι μοναδική και ξεχωρίζει για οποιονδήποτε λόγο στο great shoujo universe αλλά γιατί πέρα από το κόλλημα με το σαμπουάν της είναι εντελώς generic/cardboard cut-out/mannequin/puppet/something else with no soul or character.
Γενικά όμως όταν, εγώ τουλάχιστον, πάω να δω ή να διαβάσω ένα shoujo, εξ αρχής ξέρω ότι δεν πρόκειται να δω τίποτα που θα με εκπλήξει ιδιαίτερα. Λίγο love-love drama από 'δω, λίγο death/depression από ΄κει για μια δόση tragedy, ίσως λίγο mindbreak ή amnesia άμα θες καμία δόση drama παραπάνω, λίγο ΝΤR αμα είσαι εντελώς διεστραμμένος και γουστάρεις τέτοια, ένας antagonist για το main love interest/ikemen-kun, λίγο inner struggle για την καημένη την πρωταγωνίστρια και αυτά πάνω κάτω. To θέμα είναι όλα αυτά να μου τα παρουσιάσεις κάπως που να μπορώ να τα χωνέψω.
Σκέψου λίγο πόσο εύκολο είναι να πετάξεις ένα κουνέλι, λίγες πατάτες,πολτό ντομάτας(ή ψιλοκομμένη ντομάτα ο,τι θέλει ο καθένας), κρεμμύδι, δάφνη, σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα με νερό, να βράσεις για καμιά δυο ώρες και μετά να χαίρεσαι επειδή έκανες στιφάδο. Sorry, αλλά αυτό δεν είναι στιφάδο, αχταρμάς είναι.
Για να κάνεις σωστό στιφάδο πρέπει να έχεις ετοιμάσει το κουνέλι από χθες, να σοτάρεις πρώτα το κρεμμύδι, να βάλεις όσο νερό χρειάζεται κτλ.
Μπορεί το κουνέλι σου, ή η Futaba σου στην δική μας περίπτωση, να μην είναι ότι καλύτερο υπάρχει αλλά το στιφάδο σου, η το anime σου, vα βγει μια χαρά αv το κάνεις σωστά.
Το πρόβλημα με το Ao Haru Ride είναι όχι μόνο ότι τα υλικά δεν είναι ύψιστης ποιότητας, πράγμα που δεν είναι απαραίτητα κακό όπως είπα και παραπάνω, αλλά και η εκτέλεση είναι λίγο για τα μπάζα. To "cliché as fuck" είναι φράση που περιγράφει σχεδόν τέλεια το και το "Tonari to Kaibitsu-kun" και το "Ao Haru Ride". Όμως για κάποιο περίεργο λόγο, εάν δεν βλέπεις shoujo anime λες και είναι η ζωή η σου και σε ενοχλεί η παραμικρή έλλειψη originality, το Tonari το βρίσκεις διασκεδαστικό και δεν σε κάνει να λες "dude, what the fuck is this shit?" με την συχνότητα που σε κάνει το Ao Haru Ride. Why? I don't really know, It just works.
You mean we were deceived? Is Ao Haru actually well written? Κάπου εδώ θα έλεγα ότι είδε την άκυρη φίλη της σε flashback πράγμα που δεν το κάνει τόσο καλό writing αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι και ούτε έχω την όρεξη να πάω να κάνω rewatch το Ao Haru Ride(ewwwww), άμα είναι να σπαταλήσω τον χρόνο μου κάνοντας rewatch κάτι αυτό θα είναι το Evangelion η κάτι που να το προσεγγίζει.
Τέλος θέλω να πω ότι εγώ προσωπικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το anime και το βλέπω μετά χαράς έτσι όπως έχω δει και άλλο ένα σωρό generic as fuck Shounen και Ecchi anime. Αλλά, περα απο αυτο, μπορώ να δω για ποιους λόγους μπορεί να ασκήσει κριτική κάποιος στο anime και άνετα να πει ότι δεν του αρέσει. Ελπίζω να μην υπερβάλω και τόσο με αυτά που είπα παραπάνω, lulz.
EDIT: Ohh my fucking god, the fucking typos are real. Ακόμα πρέπει να έχει απο 'δώ και απο ΄κεί αλλά βαριέμαι να τα διορθόσω.
Edited by Takayama Yuichi, 31 August 2014 - 23:55.