Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ao Haru Ride | Blue Spring Ride

Spring 2014 Tv Series Shoujo Drama Comedy School Life

  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 January 2014 - 00:26

uIDXzEr.png

 

Eυχάριστα νέα για τους shoujo romance fans ανακοινώθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε από το Betsuma της Shueisha. Το Aoharaido αποκτά αυτόν τον Απρίλιο την δική του τηλεοπτική μεταφορά. Στους κεντρικούς ρόλους o Yuuki Kaji (γνωστός από τον ρόλο του ως Eren στο SnK και Shu στο Guilty Crown) και η Maaya Uchida ( την οποία έχουμε δει ως Rikka στο Chuunibyou) θα υποδυθούν τον Kou Mabuchi και Futaba Yoshioka αντίστοιχα. Επιπλέον μετά την τηλεοπτική μεταφορά σειρά έχει πάρει και Drama CD με τις φωνές του cast του anime, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία κατά τα τέλη Μαϊου.
Οπότε μπορούμε να προετοιμαζόμαστε από τώρα για μία πιο αγαπησιάρικη ανοιξη.

 

Nk8BRyI.gif

Tην παραγωγή έχει αναλάβει το Studio Production IG πράγμα που σημαίνει ότι οπτικά περιμένουμε προσεγμένη δουλειά. Η επιλογή της Yoshimura Ai στην θέση της σκηνοθεσίας είναι επίσης πολυ καλή αν κρίνουμε από τη συμμετοχή της στο Daily Lives of Highschool Boys και Yahari. Στην σύνθεση της σειράς η Konparu Tomoko θα προσπαθήσει να μεταφέρει το κλίμα του original material, ενώ την μουσική έχει αναλάβει ο Tsutsumi Hiroaki.

 tqBLgOG.gif

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον τίτλο κάποιες πληροφορίες είναι απαραίτητο να δοθούν. Το Ao Haru Ride είναι manga το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται το 2011 στο περιοδικό Betsuma της Shueisha από όπου πήραμε και τις πληροφορίες για την μεταφορά. Δημιουργός η Sakisaka Io και μέχρι στιγμής έχει φτάσει τους 9 τόμους. Πληροφορίες λένε ότι το manga έχει πουλήσει πάνω από 4,42 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ παράλληλα ειδικοί στον χώρο των εκδόσεων manga το κατατάσσουν στους κορυφαίους 20 τίτλους του είδους του. Όσοι θέλουν να πάρουν δείγμα γραφής από την δημιουργό χωρίς όμως να spoileriαστούν για το επερχόμενο anime μπορούν να ρίξουν μία ματιά σε προηγούμενη δουλειά της το Strobe Edge, το οποίο μάλιστα εκδίδεται από την Viz.

Aν το σχέδιο σας φαίνεται γνώριμο είναι ίσως επειδή η Sakisaka Io έχει αναλάβει και το original character designing στην ταινία HAL που υποτιτλίστηκε πρόσφατα.


Youtube Video


Youtube Video


*fanmade μεν αλλά τόσο χαριτωμένα που δεν μπορούσα να μην τα βάλω*

Η ιστορία του Αo Haru Ride επικεντρώνεται γύρω από την Yoshioka Futaba η οποία ως μαθήτρια Γυμνασίου ήταν τρελά ερωτευμένη με τον συμμαθητή της Kou Tanaka. Δυστυχώς όμως εξαιτίας μιας παρεξήγησης η μεταξύ τους φιλική σχέση ζημιώνεται ανεπανόρθωτα και όταν ο Kou αλλάζει σχολείο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές χάνει κάθε επαφή μαζί του.


Όντας πλέον στο Λύκειο η Futaba έχει πάρει κάποιες σοβαρές αποφάσεις για την σχολική κοινωνική της ζωής. Έχοντας πέσει θύμα φθόνου και περιθωριοποίησης από τις συμμαθήτριές της στο Γυμνάσιο επειδή ήταν υπερβολικά χαριτωμένη, προσπαθεί πλέον να φέρεται όσο πιο άχαρα μπορεί προκειμένου να μην προκαλέσει ζήλια και τα γεγονότα του Γυμνασίου επαναληφθούν. Όσο παράλογη και αν ακούγεται αυτή η τακτική είναι κάτι το οποίο έχει φέρει ισορροπία στην ζωή της Futaba η οποία απολαμβάνει την ανέμελη σχολική ζωή μέχρι την στιγμή που θα συναντήσει ξανά τον Kou στο σχολείο της, αυτήν την φορά με το επίθετο Mabuchi. Θα μπορέσει η Futaba να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους ακόμη και όταν ο τωρινός Kou δεν θυμίζει σε τίποτα το αγόρι που ήξερε πριν χρόνια;

 cMS8GiE.gif

Στο manga δεν έχω φτάσει μέχρι τα τελευταία κεφάλαια καθώς είναι από τις σειρές εκείνες που πιστεύω διαβάζονται καλύτερα με τον ρυθμό που επιλέγεις αντί να ξεροσταλιάζεις για κάθε release. Μου είχε αφήσει όμως απίστευτα θετικές εντυπώσεις και είναι από τα manga εκείνα που πάντα έχω  στο μυαλό μου όταν μιλάμε για το Shoujo|Romance genre. Ακόμη και από το premise τίθενται κάποια πολύ σωστά ερωτήματα σχετικά με το story τα οποία η σειρά εξετάζει χωρίς εντούτοις να βαραίνει ατμοσφαιρικά. Πόσο μπορεί να πει κανείς ότι ξέρει τον άλλο μετά από τρία χρόνια απουσίας και κατά πόσο αξίζει να γνωρίσεις κάποιον από την αρχή; Αυτά και πολλά ακόμη περιμένω να δω τον επόμενο Απρίλιο και παρόλο που δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο θα καλύψει το anime ή το ποιός θα υλοποιήσει την μεταφορά μέχρι στιγμής, από την αγάπη μου προς το original material θα ειναι από τις σειρες που θα περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη season.

YΓ:  Μία ευκαιρία αξίζει να δοθεί και στο side story Ore Ride!!. Freaky Friday setting και γελιο μέσα σε λίγες σελίδες που φεύγουν άνετα.


Αnidb|ANN|Official Site.

 hRqbGiz.gif

 



#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 15 January 2014 - 13:04

Ενδιαφέρον σχέδιο, περίεργα απωθητικά τρέιλερ.

 

Η ιστορία φαίνεται πολύ φακντ απ. Αυτό με τη ζηλοφθονία που γυρνάει σε ασταμάτητο bullying που χρησιμοποιούν ως plot device τα περισσότερα shoujo με προβληματίζει πολύ. Από την άλλη αν δεν εμμένει στο παιδικός έρως-τουγκέδερ φορ έβερ θα είναι ενδιαφέρον.

Όπως και να 'χει τα shoujo τα αντέχω πιο εύκολα. Θα το έχω κατά νου για την άνοιξη.


Posted Image


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 15 January 2014 - 13:17

Τα pvs είναι κάτι ανάμεσα σε fanmade και υλικό που ειχαν φτιαξει για την προωθηση του manga πριν αιωνες. Δεν ειναι official απλά τα έβαλα επειδη μου φάνηκαν γουτσου. But feel free to ruin my feelings -.-''. ~tsun~

Όσον αφορά την υπόθεση, σε όσο είχα διαβάσει που ήταν σχετικά λίγο δίνει μεγάλη έμφαση στο κατά πόσο μπορεί να αλλάξει ένας άνθρωπος μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα και κατά πόσο μπορείς να πεις ότι σου αρέσει αυτός (και όχι ο παλιός εαυτός του που ήξερες) από ενα σημείο και έπειτα. Οπότε είναι περισσότερο μια διαδικασία επαναγνωριμίας χωρίς σίγουρο αποτέλεσμα παρά destined 4evah. Ελπίζω και εγώ να μην εξελιχτεί όπως λες αλλά δεν θέλω να σποιλεριαστώ στο manga για να μάθω. Περιμένω υπομονετικά να τελειώσει για να το διαβάσω - Υποθέτω μετά το anime.



#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 15 January 2014 - 13:35

I pee on your feelings woman.

 

Ok, τώρα κάνει νόημα. Για fan made είναι αρκετά καλοφτιαγμένα. Έπρεπε να το είχα ψιλιαστεί ότι δεν είναι official.

 

Έτσι όπως το περιγράφεις μου δίνεις ελπίδες. Μου φαίνονται αστεία κάτι ανάλογα shoujo που ναι μεν ανακαλύπτουν ότι ο άλλος έχει αλλάξει, αλλά ξέρεις από την αρχή ότι θα καταλήξουν μαζί. Θα μου άρεσε να δω κάτι διαφορετικό.


Posted Image


#5 miko-chin

miko-chin

    Anime Professional

  • Members
  • 732 posts

Posted 17 January 2014 - 16:45

o...m...g

Spoiler:

YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSS είναι από τα καλύτερα shoujo manga που υπάρχουν αλλά νομίζω ότι δεν έχει τόσο υλικό ούτε για 12αρα σειρά praying they won't fuck this up

Ελπίζω να επιλέξουν Sentimental Scenery ή Yiruma για background music γιατί ταιριάζει.


Edited by miko-chin, 17 January 2014 - 16:46.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg


#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 17 January 2014 - 20:38

Έχω μείνει αρκετά πίσω, κάπου στο 19-20 αν θυμάμαι καλά γιατί δεν μπορούσα να το διαβάζω ανά κεφάλαιο και είναι και μια αφορμή για το συνεχίσω, αλλά γενικά μου φαίνεται λίγο πιο υποφερτό από τα κλασσικά shoujo, ελπίζω η πρωταγωνίστρια να έχει καλύτερη εξέλιξη στη συνέχεια. Έχω αρχίσει να λυπάμαι τον Yuki Kaji παρόλα αυτά, ειδικά τώρα τελευταία πέφτει πάνω σε αταίριαστους και αντιπαθητικούς ρόλους.


ySss0UF.jpg


#7 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 April 2014 - 14:12

Youtube Video



#8 FayFay

FayFay

    all monsters are human

  • Members
  • 53 posts

Posted 15 April 2014 - 11:35

Ναιιιιι, το αγαπω αυτο το shoujo, ανηπομωνω για το πρωτο επεισοδιο  :riiight:

οσο για τα τρειλερ, συμφωνω με Anelis ηταν τρομερα αποθητικα ..



#9 ice_hime

ice_hime

    and the livin's (not) easy

  • Moderators
  • 1,396 posts

Posted 23 May 2014 - 06:31

Youtube Video



#10 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 July 2014 - 22:48

To πρώτο επεισόδιο βγήκε σήμερα και ήταν απίστευτα γλυκούλι. Με έκανε να θέλω να πιάσω το manga ξανά από την αρχή αλλά θα κρατηθώ για μετά το τέλος του anime.

Τα pastel χρωματάκια του ταιριάζουν πάρα πολύ και αν και δίνουν ένα κλασσικά girly feeling δεν ξενίζουν.


Spoiler:


Πολύ όμορφο Ending. Μπήκε αυτομάτως στο repeat.



#11 miko-chin

miko-chin

    Anime Professional

  • Members
  • 732 posts

Posted 08 July 2014 - 11:33

Ήταν υπέροχη ιδέα να ακολουθήσουν τα pastel χρώματα των manga covers, ταίριαξε πάρα πολύ με τα αισθήματα που βγάζει η ιστορία. Η μουσική ήταν πολύ ταιριαστή, κάτι τέτοιο είχα και γω στο νου μου. Περίμενα να δείξει κάτι παραπάνω στο πρώτο επεισόδιο αλλά μ' άρεσε το σημείο που το κόψανε. 


tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg


#12 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 July 2014 - 19:33

Δεν είμαι καθόλου έμπειρος από shoujo romance αλλά είπα να το δοκιμάσω έστω από περιέργεια και ανάγκη βιώματα ευαισθησίας.

 

So bad it was actually bad.

Πράγματι πολύ ωραία χρώματα και γενικά καλή οπτική εντύπωση, αλλά οι διάλογοι απέτυχαν να μη με κάνουν να νιώσω αηδία σε στιγμές ή να μου τραβήξουν αρκετά το ενδιαφέρον ώστε να δω κάτι αληθινά ρομαντικό σε όλο αυτό. Το σενάριο από μόνο του δίνει κάποιες στοιχειώδεις εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών αλλά οι περισσότερες αντιδράσεις και καταστάσεις είναι τέρμα set-up και αντιρεαλιστικές και παριστάνουν βαθύ νόημα εκεί όπου δεν υπάρχει.

Επίσης βρίθει ανόητων gender stereotypes που ίσως να μπορούσαν να δικαιολογηθούν δεδομένης της μικρής ηλικίας των πρωταγωνιστών (αν και όταν το πράγμα συνεχίζεται και στο λύκειο δε νομίζω ότι δικαιολογείται πια και πολύ) τα οποία δε ξέρω τι ρόλο βαράνε σε αυτό που προσπαθεί συνολικά να περάσει η σειρά.

Δε ξέρω αν θα δοκιμάσω άλλο γιατί δεν κρύβω ότι κάτι μέσα μου θα ήθελε να του δώσει μια ακόμα ευκαιρία, αλλά νομίζω (ή τουλάχιστον ελπίζω) ότι υπάρχουν απείρως πιο αξιόλογα δείγματα του είδους για να εκφράσουν τις ευαισθησίες που ελάχιστα καταφέρνει να μου αγγίξει το συγκεκριμένο. I'm quite a sucker for romantic stuff αλλά νομίζω ότι με το συγκεκριμένο τα κόκκαλα του κυρίου Γκαίτε θα τρίζουν λίγο στον τάφο του.


O6rrvsU.jpg


#13 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 20 July 2014 - 11:52

Όμορφο οπτικά .Έχετε δίκιο για τα χρώματα του πάνε γάντι και συνεισφέρουν στο συναίσθημα .Το setting είναι προβλέψιμο για το πως θα εξελιχθεί αλλά δεν μου βγάζει αρνητικό συναίσθημα αυτό.Εγώ το συνεχίζω είδα και το δεύτερο σήμερα.

Spoiler:


Posted Image


#14 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 22 July 2014 - 23:02

Spoiler: 3

Γενικά μέχρι στιγμής ούτε γίνεται κάτι το συγκλονιστικό ούτε δείχνει ότι κάτι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Είναι αρκετά γλυκό πάντως και περνάει εύκολα η ώρα.


Edited by Hellraider, 22 July 2014 - 23:02.


#15 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 August 2014 - 21:05

Spoiler: 4

O6rrvsU.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Spring 2014, Tv Series, Shoujo, Drama, Comedy, School Life