Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui - Watamote

comedy shounen sol school life

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 24 September 2013 - 18:55

b4c4d619-cc1d-459a-aa90-7ec78e3a3731.jpg

Σπάστε τα δεσμά

 

12 επεισόδια των 25 λεπτών
Βασισμένο σε manga του Tanigawa Nico
Director | Oonuma Shin
Animation Work | Silver Link

 

Με το σημερινό επεισόδιο να ολοκληρώνει τη προβολή της σειράς και με ένα ova να σχεδιάζεται να προβληθεί σε έναν χρόνο από τώρα, αποφάσισα να ανοίξω thread παρατηρώντας ότι η ενδοforumική παρουσία της είναι ισχνή. Τολμώ να πω ότι πρόκειται για ένα ελαφρώς παραμελημένο διαμαντάκι.

Μια οπερέτα σε ελάσσονα κλίμακα για τους άλλους όμως μείζονα για την ίδια.

Ετοιμαζόμενη να εισαχθεί στο high school η πρωταγωνίστριά μας η Τομοκο, περιμένει να αποκτήσει μια φανταχτερή ζωή αξιοποιώντας τα εφόδια που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο middle school. Έχοντας παίξει άφθονα otome games σε μια απόπειρα να προσομοιώσει συνθήκες πραγματικής ζωής, νιώθει πιο έτοιμη από ποτέ να σαλπάρει στα φουρτουνιασμένα νερά της νέας και ανεξερεύνητης ζωής της.

 

Όλη η σειρά αποτελεί μια μαρτυρία για το πόσο αναποτελεσματικά είναι τα παραπάνω στο να προετοιμάσουν κάποιον για τις δοκιμασίες της εφηβείας.

Η καθημερινότητα της Τομοκο είναι ένας στίβος μετ' εμποδίων και η ίδια δεν είναι και η καλύτερη δρομέας. Ούτε και η αλτικότητά της ξεχωρίζει όμως. Οι ελλείψεις της αυτές αναπληρώνονται από την αδιαμφισβήτητα ζωηρή(και νοσηρή) φαντασία της.

 

plhktrologio.jpg

Για να δούμε

 

Το κωμικό στοιχείο της σειράς απορρέει αρκετές φορές από την τραγικότητα της πρωταγωνίστριας και των βιωμάτων της. Δεν είναι λίγες οι φορές που είναι απλά άβολο να βλέπεις τα παθήματα της εσωστρεφούς ηρωίδας μας.

Αυτό της το χαρακτηριστικό συνδυασμένο με μια εξιδανικευμένη σχολική ζωή που συνεχώς προσπαθεί να αποκτήσει, φαίνεται να είναι και η πηγή της κακοδαιμονίας της.

 

d5372b22-6dd8-4d7c-b7b1-fdf570183ae0.jpg

Ένα όνειρο τρελό

 

Οι προσθήκες στο αρχικό υλικό περιορίζονται σε εικαστικές παρεμβάσεις, με τη χρήση τεχνοτροπιών από διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα ζωγραφικής που βοηθάνε σε μια ακριβέστερη απόδοση των συναισθημάτων της Τομοκο.

Κατά τη γνώμη του γράφοντος, η παρούσα μεταφορά δεν εμπίπτει στη κατηγορία των Άνθεων του Κακού όπου με τη μετάβαση από το manga στο anime μεταβλήθηκε και το πνεύμα του.

Κάποιες φορές το σχέδιο θυμίζει generic ecchi και άλλες shoujo(αυτό συμβαίνει στις ονειροπολήσεις), πράγματα που γίνονται για την αποτελεσματικότερη μετάδοση του μηνύματος που περιέχεται στις σκηνές.

Η μουσική είναι αξιοπρεπής όπου υπάρχει, με τις ερμηνείες των ηθοποιών να κυμαίνονται σε παρόμοια πλαίσια αν και θα πρέπει να εξαιρέσω την Kitta Izumi που πραγματικά δίνει ζωή στη Τομοκο με τους εσωτερικούς μονολόγους της να σχηματίζουν μια θαυμάσια αντίθεση με τον τρόπο ομιλίας της όταν απευθύνεται σε άλλους.

 

hliovasilema.jpg?t=1380036373

Ήλιε νοητέ

 

Οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τη Τομοκο είναι ο αδερφός της που έπαψε να προσπαθεί να την καταλάβει, η μητέρα της που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί παρωχημένες μεθόδους διαπαιδαγώγησης, η φίλη της από το middle school που έγινε όλα όσα ονειρεύεται η ίδια.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι που όμως δεν αναλύονται στον ίδιο βαθμό. Ένα θετικό της σειράς είναι ότι ακόμα και όταν δεν βλέπουμε πολλά στοιχεία για έναν χαρακτήρα, αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι ρηχός αλλά επειδή είναι περιορισμένη η οπτική της ίδιας της Τομοκο από την οποία βλέπουμε και τον κόσμο.

 

Η σειρά προτείνεται σε θεατές που επιθυμούν μια ελαφρώς εύθυμη προσέγγιση σε ευαίσθητα θέματα που άπτονται της ζωής μιας κοινωνικής παρία, χωρίς όμως να καταντά να τα γελοιοποιεί.

Δεν προτείνεται σε κόσμο που βαριέται τους χαλαρούς ρυθμούς, που ενοχλείται από τις υπερβολές(γιατί υπάρχουν μπόλικες από δαύτες), που γενικά προτιμάει σειρές χαρούμενες.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν ήθελα να κοιτάω τί γίνεται, ναι τόσο άβολο είναι μερικές φορές. Συνέχιζα όμως, σαν ένας αόρατος stalker που μουρμουρίζει κάθε φορά που βλέπει το στόχο του να κάνει κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί λέγοντας: "Εγώ θα το έκανα καλύτερα".

Και μετά παρατήρησα ότι το ίδιο έκανε και η Τομοκο με τον περίγυρό της, κρίνοντας, σχολιάζοντας, καταδικάζοντας, πάντα από μέσα της.

 

Η σειρά προβαλλόταν καί διαδικτυακά από το crunchyroll, κάτι που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμη μέσω horrible subs. Έχουν ασχοληθεί με αυτήν καί οι FFFansubs όμως, με τα Accel World και Btooom να περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριό τους.

 

Θα ήθελα να κλείσω με το opening της σειράς

 

Youtube Video


Edited by 1451, 11 August 2014 - 22:44.


#2 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 24 September 2013 - 19:00

Επίκό opening ,γέλιο και μία πολύ τα-μαμ ιστοριούλα.Αυτήν την στιγμή κατεβάζω το τελευταίο επεισόδιο.Nice thread Nick!


Posted Image


#3 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 24 September 2013 - 19:13

Ήταν από τις εκπλήξεις της σεζόν ομολογώ, με έκανε να γελάσω, να συγκινηθώ, να κλείσω τα μάτια μου από την ντροπή

Spoiler:


Από τις σειρές της σεζόν που αξίζουν.
 


tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#4 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 24 September 2013 - 19:23

Spoiler:



#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 24 September 2013 - 19:41

Εξαιρετική παρουσίαση για αρχή. Τη συγκεκριμένη σειρά χαίρομαι που με έπεισε η αδερφή μου να την αρχίσω, ήταν μια από τις καλύτερες από αυτές που άρχισα την καλοκαιρινή σεζόν και διέλυσε από τα πρώτα κιόλας επεισόδια τους αρχικούς ενδοιασμούς που είχα.

 

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#6 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 24 September 2013 - 20:00

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό του έργου ως κωμωδία και τη συμπερίληψη της ανάλογης ταμπέλας στη δημιουργία του νήματος είχα κι εγώ τις αμφιβολίες μου. Όμως διαβάζοντας, ομολογουμένως παραξενεμένος, τις περιγραφές σε ποικίλες ιστοσελίδες(anidb, wikipedia, manga updates για να αναφέρω μερικά) σκέφτηκα να το αναφέρω χάριν πληρότητας μόνον.

 

Όσον αφορά τη σχέση της με τον Τομοκι

Spoiler:



#7 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 24 September 2013 - 20:20

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#8 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 25 September 2013 - 18:33

Τhanks για το thread.

Το watamote ήταν από τις σειρές που μου χαράχτηκαν στο νου για την καλοκαιρινή σεζόν, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της μου άφησε συναίσθημα ικανοποίησης.

Spoiler:


Ανάμικτα συναισθήματα σε γενικές γραμμές, μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος αγάπησε ή μίσησε την σειρά. Αν την έκανα recomendation, θα διάλεγα τα weeaboos ως κύριο target group για να δούνε το παράδειγμα προς αποφυγήν. 'Η σε όποιον θέλει να δει το συγκεκριμένο χιούμορ. Δεν θα την πρότεινα σε κόσμο που ψάχνει για κάτι πιο ανθρώπινο.

 


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#9 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 25 September 2013 - 18:46

Τhanks για το thread.

Το watamote ήταν από τις σειρές που μου χαράχτηκαν στο νου για την καλοκαιρινή σεζόν, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της μου άφησε συναίσθημα ικανοποίησης.

Spoiler:


Ανάμικτα συναισθήματα σε γενικές γραμμές, μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος αγάπησε ή μίσησε την σειρά. Αν την έκανα recomendation, θα διάλεγα τα weeaboos ως κύριο target group για να δούνε το παράδειγμα προς αποφυγήν. 'Η σε όποιον θέλει να δει το συγκεκριμένο χιούμορ. Δεν θα την πρότεινα σε κόσμο που ψάχνει για κάτι πιο ανθρώπινο.

 

Well το manga σινεχίζεται.Οπότε μπορεί να έχουμε δεύτερη season που να δείχνει πολλά παραπάνω.


Posted Image


#10 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 27 September 2013 - 00:31

Σε ποιο κεφάλαιο του μανγκα σταματά το anime;


Posted Image

Avatar & signature by Kai


#11 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 27 September 2013 - 00:50

Κάποιο από τα δύο πάει με μπέρδεμενη σειρά την πλοκή...δεν θυμάμαι πιο αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις από την αρχή το manga.


Posted Image


#12 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 27 September 2013 - 03:55

Ως fan του manga πολύ πιο πριν βγει το anime χάρηκα πολύ όταν πρωτοέμαθα για την ανακοίνωση της anime μεταφοράς και μετά χάρηκα ακόμα περισσότερο που κάναν τόσο καλή μεταφορά. Το opening δε είναι όλα τα λεφτά και δεν έχω βαρεθεί να τ' ακούω. Με διαφορά από τις καλύτερες anime σειρές της χρονιάς. Ένα πράγμα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στο Watamote είναι ότι αντί να κάνουν άλλο ένα anime με πρωταγωνίστρια μια otaku που τυγχάνει να είναι τρισχαριτωμένη ή σέξυ (ή και τα δύο) και δημοφιλής με όλους βάλανε για πρωταγωνίστρια μια otaku που δεν περιποιείται καθόλου την εξωτερική της εμφάνιση, στο σχολείο είναι σαν να μην υπάρχει κι ως χαρακτήρας είναι αρκετά αλλόκοτη αλλά με την αρνητική έννοια.



#13 eleospleon

eleospleon

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη (προς το παρόν)

Posted 27 September 2013 - 10:33

Μου άρεσε αρκετά η σειρά και ήταν κάτι διαφορετικό από τα άλλα με τις χαριτωμένες πρωταγωνίστριες όπως είπε και ο Vetus. Μου άφησε όμως και έμενα μια αίσθηση ανικανοποίητου, δηλαδή όπως ξεκίνησε έτσι τελείωσε, ούτε άλλαξε τίποτα στην ζωή της Tomoko ούτε την είδαμε να ωριμάζει καθόλου για να αντιμετωπίσει τον περίγυρο της. Δεύτερη season δεν πιστεύω να έχει γιατί τελευταία με όλες τις σειρές έτσι γίνετε, βγάζουν μια season και ακομα και να είναι καλή δεν την συνεχίζουν και πάνε σε καινούργια.

 

Το opening ήταν όντος ήταν πολύ καλό.


ezgif-save.gif


#14 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 19 October 2013 - 06:02

Tέλεια σειρά, τέλεια παρουσίαση.

Πραγματικά καλό χιούμορ, που όμως δεν τραβάει υπερβολικά ώστε να καταντήσει σαδιστική κωμωδία, ρεαλισμός, άψογη σκηνοθεσία, ιδιαίτερο voice acting, και πολύ έξυπνα τοποθετημένες σκηνές και νίξεις σε υπαρξιακά ζητήματα.

 

Spoiler:

 

Τhanks για το thread.

Το watamote ήταν από τις σειρές που μου χαράχτηκαν στο νου για την καλοκαιρινή σεζόν, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της μου άφησε συναίσθημα ικανοποίησης.

Spoiler:

 

Spoiler:

Edited by Kamui, 18 January 2014 - 19:32.

O6rrvsU.jpg


#15 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 19 October 2013 - 09:53

Λίγο σκληρός ο χαρακτηρισμός λάθος της φύσης. Δεν αντιλέγω, υπήρχε η διαρκής σύγκρουση των προσδοκιών με τη πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα το αφύσικο σε αυτό. Η απροθυμία, ίσως και αδυναμία, συμβιβασμού της είναι που την καθιστά ανώριμη στα μάτια του κοινού.

Υπ' αυτή την έννοια θεωρώ το κλείσιμο της σειράς σωστό επειδή επιτέλους αποδέχεται αυτό που είναι αν και όταν το είδα για πρώτη φορά έμεινα κι εγώ ανικανοποίητος.





Also tagged with one or more of these keywords: comedy, shounen, sol, school life